Keresés

Részletes keresés

Kathy8 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 133
Sziasztok!

Én 2004-ben amikor Tunéziában voltam,hallottam többször egy arab számot amit sokszor játszottak a szállodában. (Prima Life Imperial Park,akkori nevén csak Imperial Park) Sajna ott nem kérdeztem meg az animátorokat ki az előadója,meg mi a szám címe,most már nagyon bánom:(
Viszont mobillal felvettem és most feltettem a You Tubra,hátha valaki felismeri:)
Nem jó minőségben sikerült így feltöltenem,de kivehető azért:)

Szóval felteszem ide is a linket és ha valaki meghallgatná és esetleg beugrana neki,hogy mi a zene címe, előadója ,annak nagyon örülnék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Előre is köszönöm ,annak aki megpróbál segíteni!!!:)

Itt a zene amit kersek
Petra_88 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 132

Sziasztok!

Jön valaki szilveszterezni az Amir P-ba? (Medina Tours)

Hatan megyünk, csak csajok, no pasi :DDD

hellness.wellness Creative Commons License 2009.11.17 0 0 131
Kedves Rita, mi az Amir melletti El Hanában voltunk, úgyhogy onnan vannak csak tapasztalataim, de azt mindig is mondták, hogy afrikai szállodákat úgy kell számolni, hogy Európa - 1*. Nekünk ez be is jött, bár szerencsénkre ott sem a pincérekre, sem a kajára nem lehetett panasz. Városlátogatást tettünk mi is Monastír-ba, és Susse-ba is, a próbálkozó piacosokkal meg annyit kell tenni, hogy nem "no thanks", hanem Sorry, no money". Spricceltek is szét azonnal... :-)
Előzmény: Rita 80 (130)
Rita 80 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 130

Sziasztok!

Mi szept.8-15-ig voltunk a szállodában.Valóban nem felel meg az Amir az európai 5 csillagnak.Kicsit lepukkantak a szobák,a textilek is a hazai 80-as éveket idézi.Lehet,hogy az aulában a sok márvány miatt 5csill.a szálloda??!Nem tudom...

Az ételek ízetlenek voltak nekünk is,a pincérek-ha tudják melyik az asztaluk-egész normálisak,bár nincsenek nagyon képben.Nekünk is elég sokat kellett várni hol matracra,hol törölközőre,néha mindkettőre...

Ezek a dolgok még igazából -nekünk-annyira nem is voltak idegesítőek,mint az ottani emberek szállodán kívül!!Na az az igazi gáz!!

Nem lehet elüldözni őket.Monastirba mentünk csak,de elég is volt!Hol madarat raktak ránk,hol a fejünkre kötöztek vmit,néha a másfél éves kislányom kezébe nyomtak ezt-azt.És utána meg mondták:mani,mani,gud prájsz.

Hiába mondod,h no,thanks...Véletlen a zebrán lassabban akartunk átmenni,h körül tudjunk nézni jön-e autó,egyből lecsapott ránk egy taxis,mert ő úgy gondolta,azért lassítottunk,mert taxizni akarunk..Ki gondolta vna,h mi csak át akarunk menni az út túloldalára babakocsival...Szóval nekünk igazából ezekkel az emberekkel volt bajunk.Bár biztos van aki ezt kedveli.Mi inkább menekültünk előlük..Ja,és a parton is üldöznek!!

Ezt leszámítva jó volt minden.Minket nem loptak meg,a szoba tiszta volt,minibár feltöltve.Még maradtunk vna egy hetet-azért jobb a tengernél nyaralni-de vissza biztos nem mennénk!!

 

vazsu3127 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 129

Sziasztok!

 

Mi is szeptember közepén voltunk az Amirban, de nekünk nem voltak ilyen rossz tapasztalataink.

Az igaz, hogy kicsit lelakott, de nem vészes. A szobánk szép nagy volt és tiszta. Takarítónő jött minden nap, cserélt törölközőt meg ilyesmi. Konkrétan nem tudom, hogy pl porszívózott-e, de nem volt koszos a szoba. És nem loptak egyáltalán. Bár bepakoltunk a széfbe, egyszer nyitva felejtettük és semmi nem tűnt el. Az étel bőséges volt, csak kb három nap után unalmas, és elég íztelen. Nekünk a napozóágyak mennyiségével sem volt gondunk csak a törülközőt és matracot osztogató munkaerővel, aki tényleg nem volt mindig jelen... És egy-két nyáron állítólag létező dolog (pl medence melletti barbecue, benti medence) már nem volt elérhető.

A Szahara túrát ajánlom. Bár fárasztó és aki nagyon rosszul viseli a buszozást, az mondjuk ne menjen, de aki szeretne a szállodán kívül mást is látni, annak megéri.

eszty78 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 128

Kedves Anna!

 

Nagyon remélem, hogy csak mi voltunk ilyen balszerencsések és nálatok minden rendben lesz!!! Kérlek, írj, hogy hogy tetszett!

Előzmény: bogi45 (126)
kisedo Creative Commons License 2009.10.03 0 0 127

szia eszty, sajnálom, h így jártatok az amirral. :(

mi júniusban voltunk, de minden OK volt, igaz a hotel inkább 4x nak felelt volna meg a kissé lelakott szobákkal, de más probléma nem volt.

Előzmény: eszty78 (125)
bogi45 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 126
Üdvözlöm eszty78!

Elszomorító a hír, amit leírt az Amir Palace-ról. Mi okt.06.-án utazunk. Voltak olyanok, akik kimondottan ajánlották, ők júliusban voltak. Nekik naponta volt ágynemű csere. Az étkezésről, pedig regéltek. Meg kell jegyeznem, sokat utazókról van szó. Remélem, nekünk nagyobb szerencsénk lesz. 13.-án érkezünk vissza. Feltétlen beszámolok, jó vagy rossz élményről.

Üdvözlettel Anna
Előzmény: eszty78 (125)
eszty78 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 125

Sziasztok,

 

Mi múlt héten jöttünk haza Tunéziából. A Hotel Amir Palace-ban szálltunk meg. Nem ezt a hotelt néztük ki, de az utazási irodában (Aréna Pláza) az ott dolgozó hölgy, Fabók Zsófia ajánlotta nekünk az Amir-t, hogy az sokkal jobb, szebb. Belementünk, mivel direkt visszakérdeztem, hogy megfelel -e az európai 5 csillagnak. Azt mondta, hogy abszolút, sőt, ez egy luxusszálloda. Hááááááááááát...... Annyira "jó" volt, hogy jegyzőkönyvet iratattunk a kitelepített idegenvezetővel. Csótányok a wc-ben, a 12 nap alatt, amíg ott voltunk NEM TAKARÍTOTTAK!!!! A wc folyt, nem a tartály, hanem maga a csésze, tehát konkrétan a pisi kifolyt belöle. Gondolhatjátok, hogy milyen jó szaga volt....... A parton, a medencénél nem volt elég napozóágy, törölköző. Fél órát kellett várni, mire sikerült valakinek szólnunk. Akik utánunk érkeztek ki reggel a partra (kb. fél 10 körül), már a HOMOKBA, A FÖLDRE ültették le őket. Kérdem én, ez egy 5 csillagos szálloda???????

Valaki került már ilyen helyzetbe? Azóta sem reagáltak a Best Reisen-től a jegyzőkönyvre, az irodába viszont csak a héten tudunk majd visszamenni. Tervezzük, hogy a vásárlók könyvétől kezdve, ahova csak lehet, beírjuk a reklamációnkat.

Esetleg valaki valmilyen tanáccsal tudna ez ügyben szolgálni?

 

Egyébként, alapvetően maga Tunézia tetszett, a fakultatív programok, főleg a 2 napos Szahara túra nagyon jó volt.

Ami negatív élmény volt, az csak és kizárólag a szálloda. Biztosan nem fogom ajánlani senkinek!

 

További szép napot!

gery7528 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 124
Sziasztok!
Skanes El Hanaról tud valaki mondani valamit? Tengerre néző szoba,kaja,öltözködés az étkezéseknél,stb.
Köszi
marrisska Creative Commons License 2009.08.01 0 0 123
Semmi bajunk nem lett. Egyetlen problémánk volt csak: egy hét után haza kellett jönni :-))
Előzmény: Edomerbacsi (122)
Edomerbacsi Creative Commons License 2009.07.26 0 0 122
Nem biztos, de nagyon valószinű :)
Előzmény: marrisska (121)
marrisska Creative Commons License 2009.07.22 0 0 121
Most megyünk először Tunéziába. Biztos,hogy mindenkinek menni fog a hasa? Van valakinek valami jó tippje?!
dyynah Creative Commons License 2009.07.18 0 0 120
Köszi az infót!
Annyit szerintem én sem fizetnék a tengerre néző szobáért.
Előzmény: Edomerbacsi (119)
Edomerbacsi Creative Commons License 2009.07.18 0 0 119
ChrisClay:
Na most mar itthonrol :)

Ugyan mar keso, de olcsobb ha kint fizeted ki a fakultativ programokat. 10% -al olcsobb kb.
Sousse -t kihagytuk. Masok atmentek es az elmondasok alapjan nem volt lanyeges kulonbseg a ket telepules kozt. Ha Ti atmentek, irj a kulonbsegekrol.

A kinti telepitett idegenvezetot erdemes kerdezni a taxi arakrol. Sousse ha jol emlekszem valamivel tobb volt, talan 8 dinar...

Metro du Sahel-t nem probaltuk. A taxi egyszeru volt es szerintem olcso is.

dyynah:
Szobaszamot sajnos nem tudok mondani. Mi a 410 -esben voltunk. Ami nem tengerre nezo de megfelelo volt. Tengerre nezo szobat nekem nem sikerult inteznem. Tobbszori pobalkozas utan (kesobb mar 20 euroval a kezemben alltam a pulthoz). Azt allitotta a recepcios, hogy naluk kulon kiegeszito tarifa van a tengerre nezo szobara, 14 dinart mutogatott / nap. Ennyit nekem nem ert meg.
Mi is 4 -kor indultunk. Abszolut elegedett voltam a rep. tarsasaggal akivel a medina utaztatott (Travel Service). Oda-vissza pontosan indult es mindket alkalommal rendesen lefaragott a menetrend szerinti menetidobol. Utaskiserok kedvesek, kaja finom.


Erezzetek jol magatokat !!!
Előzmény: ChrisClay (116)
dyynah Creative Commons License 2009.07.18 0 0 117
 

Juli 21-től megyünk az Amír Palace-ba :) Tudnátok olyan szobaszámokat ajánlani ami tengerre néz és nem annyira lelakott? Mennyit illik fizetni itt hogy jó szobát kapj?

Jön még vki ekkor a medinától? 4-kor indul a gép ferihegyről.

ChrisClay Creative Commons License 2009.07.18 0 0 116

Kösz az infót-infókat!!!

 

A csúcs az egsézben az, hogy a kétnapos Szahara-túrát már előre lefoglaltuk, befizettük itthon, mert nekem pl. tavaly kimaradt!!

 

Sousse-ba is bementetek? Kb. ugyanolyan messze van, mint Monastir, nem? Oda mennyi a taxi?

 

A Metro du Sahelt próbáltátok? Mennyi a jegy rá?

 

 

 

 

Előzmény: Edomerbacsi (115)
Edomerbacsi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 115
ChrisClay:

A szalloda tiszta. Rendszeresen takarítanak. A szobat 1-2 naponta takaritottak.
A kaja valtozatos, a magyar gyomornak szoknia kell. Allitolag sokkal valtozatosabb itt mint a kornyezo tobbi szallodaban.
Animacio egesz nap van. Vizi torna, roplabda, darts. Este gyerekenek tanc. Valtozatos esti programok, eloadasok.
A medence szelen van 1 darab ping-pong asztal arnyekban.

Egyeb eszrevetel: lopediumot, szentablettat, normaflore-t, gyerekeknek izles szerint szekletfogot hozzatok!! Valamint a kedvenc otthoni alkoholos italodbol ha nem akarsz zsabamacskat a helyi italokkal (fertotlenitonek)!

Medinaval jottunk. Az idegenvezetessel elegedttek voltunk. Ajanlom a 2 napos sivatagi turat. Faraszto de erdekes program volt. Vicces, hogy a sivatagi tura esti szallasa (Oasis Hotel) szerintunk szebb-jobb volt mint az Amir :)
A fobejarat fele nezo szobak hatranya, hogy gyakorlatilag a repter kifutopalyajara neznek. Nincs kozel (tobb kilometer) de azert szepen lehet hallani a le es folszallo gepek csucsra jaratott hajtumuveit. Probaljatok meg a recepcion elintezni, hogy ne arra nezzen a szobatok ! (nekunk nem sikerult)

maresz56:

A kornyeken gyalog elerheto szorakozasi lehetosegek es latnivalok tartanak a nullahoz! 1 darab gokart palya 15 percre gyalog, meg egy kisebb bolt mas iranyban kb. ugyanolyan messze.
Viszont taxik mindig parkolnak a szalloda elott. Jelenlegi arfolyamon 6 dinarert vittek be minket Monastirba es ugyanennyiert vissza. Kb 20. perc taxival. Repter 5 perc taxival. Vacsi utan mar szerintem ne erdemes elmenni a szallodabol. Az idegenvezeto sem javasolta a sotetedes utani varoslatogatast. Allitolag a boltok sincsenek mar akkor nyitva. Mit altalaban 20 ora kornyeken indultunk vissza a szallodaba.

A medina (bazar) legfontosabb kifejezese: No tanks !! Kezjelzes + hatarozott haladas elore amennyiben nem akartok tobb orat eltolteni sok esetben foloslegesen boltokban ;)
Előzmény: ChrisClay (113)
maresz56 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 114

Szióka!

 

Nekem csak 1 kérdésem lenne:)

 

Milyen messze van a vásárlási lehetőségektől? Gondolok itt arra, hogy este vacsi után, ha sétálni van kedvünk akkor lehet-e shoppingolni?:)

 

Köszike: Marcsi

Előzmény: Edomerbacsi (112)
ChrisClay Creative Commons License 2009.07.15 0 0 113

Hello.

 

4 + 1 kérdés:

 

1. Hogy áll a szálloda a tisztasággal??

 

2. Milyen a kaja?? (ízletes-e, kiadós-e, változatos-e) -mi félpanziósok leszünk

 

3. Van-e animáció, és ha igen, milyen minőség?

 

4. Van-e pingpong-asztal?:)

 

 

+1: Bármilyen egyéb, hasznos észrevételed a szállodával kapcsolatosan!

 

Előre is köszi a válaszokat!

 

Te melyik utazási irodával mentél??

Előzmény: Edomerbacsi (112)
Edomerbacsi Creative Commons License 2009.07.09 0 0 112
Sziasztok !

Jelenleg ebben a szállodában nyaralok. Amennyiben valakinek barmi kérdése lenne a szallodával, vagy bármivel kapcsolatban, ne habozzon! Július 16 -ig vagyok itt, addig igyekszem megválaszolni az esetleg felmerülő kérdésiteket !
szaunas Creative Commons License 2008.10.01 0 0 111
innen tünt el a leírásom?
Volvozsolt Creative Commons License 2008.07.18 0 0 110
Tisztelt Fórumozok!

Előttem szólóhoz csatlakozni tudnék. A szálloda ténylegesen szenzációs, de ha európai szemmel nézzük, akkor az egy erős 3 csillagos de az ottani körülményekhez képest csúcs, kevés hasonló szálloda van arra, ami üti az Amir szintjét.
A gond csak az, hogy sétára ne adjuk a fejünket, mert a környékben a táj erős nulla.
De a taxi mind ezt pótolja, arra kell oda figyelni, hogy mindig bekapcsolja a taxis az órát és akkor nincs megleppi. Mert meglepetés úton útfélen akad az ottani emberek a turistákból élnek, és ha nem vagyunk szemtelenek erőszakosak meg is, vágnak.
De vissza az Amirba, van egy WIFI net csatlakozás, ami katasztrofális max. éjszaka lehet használni úgy, ahogy a halban, de nem is azért megyünk oda, hogy böngésszük a világhálott.
A szálloda vezetői folyamatosan szemmel tartják a dolgozókat, akik emiatt elég magas sebességen pörögnek, lehozzák a kávét üditőtt a homokos strandra, a kertbe bárhol lennénk, természetesen illik időközönként honorálni 1-1 dinárral, ugyan így kell báni a takarító személyzettel és akkor a komfort érzettük teljesen kielégítő lesz. Akikkel ellenben vigyázni kell azok a szállodában kereskedő embekék akik igyekszek átvágni az embereket elég rendes módon.
A KALANDOT A KARTAGO TOURS BIZTOSITJA A REPÜLŐJÁRATAIVAL ILLETVE A FEJETLEN SZERVEZÉSSEL.MULT PÉNTEKEN 0 7.15-ÖS JÁRATTAL INDULTTUNK VOLNA AMINEK A GÉPE 12.40-KOR ÉRKEZETT VOLNA MEG,ETTŐL ELKAPOTT A HARCI IDEG ÉS FELHIVTAM A MEGADOTT KAPCSOLAT TARTÓTT AKI NAGYON UNDOK VISSZA TASZITÓ HANGON TUDATTA,HOGY EZ VAN EZT KELL ELFOGADNI.MINDHA MI A TURISTÁK TENNÉNK SZIVESÉGET NEKIK AZZAL ,HOGY A TÁRSASÁGUKKAL UTAZTUNK.UNDORITÓ ÉS FELHÁBORITÓ AZ EGÉSZ KARTAGO TOURS.
A repülő, ami a KAJ járat az tényleg olyan, mint a rozoga régi sárga villamos, ami már eltűnt a körutról. De hát ez van a társaság, mint mondják a helyi vezér feleségének a cége így nem lehet semmi panasszal élni, mert….
Összefoglalva a történetet nem rossz de pálinkát vagy Unicumot ajánlott vinni mert a kötelező oltások nem segítenek a gyomor problémákban.
taleum Creative Commons License 2008.07.07 0 0 109

Tisztelet.

 

Azt kell gondolnom, hogy van Monastirban még egy Amir Palace. Mi pénteken (2008.Júl.04) jöttünk haza, tele pozityv élményekkel, az alább említett problémákkal nem találkoztunk. A szobánk a 2. emeleten volt félig a tengerre nézett. A szobával semmi gond nem volt. A fürdőszoba korreket, a bútorok sem voltak lelakottak. 2 naponta otthagytunk a takarítónőnek 1/2-1 dínárt és ezért minden nap tiszta törülköző, tiszta ágynemű, és néha még rózsaszirmok is vártak minket. A picéreket sem érhette szó, még nem ittuk meg az utulsó kortyot és már hozták is a következő kört. Ez igaz volt a bárra és az étteremre is. A medence tiszta, tengerpart is elfogadhato, de vigyázni kell teve és ló melléktermékekkel...

 

Nagyon sajnálom akinek nem úgy sikerült ahogyan szerette volna, remélem a többiek jó élményekkel gazdagon térnek majd haza.

 

Viszont az utazási iroda: KARTHAGO POCSÉK!!!!!!!!!

 

Pénteken reggel indultunk volna 7:15-kor reggel. Mire 5:15-re 2 órával az indulás előtt kiértünk, már 10:20-as indulás volt kilátásban. Végül is 11:45kor rajtoltunk.

Hazafele, hajnali 4kor kellett volna indulni. 2kor összeszedtek minket a szálloda előtt, majd a reptéren közölték a gép késni fog 7 azaz HETES órát. Mondjuk legalább elvittek egy másik szállodába erre az extra időre, persze nem oda ahol eredetileg voltunk hanem egy helyi 3 csillagba... Mindezt azzal a felkiáltással, hogy késő van, meghogy messze vannak a szállodák... Mindegyik 100 méterre volt a reptérről. Szerintem az utazási iroda keze van ebben is. Furcsa volt hogy 1 perc alatt találtak szállodát ami benyelte az egész gép utasait gond nélkül. Ráadásul megtudtuk, ez nem most történt először. 9kor megint gyülekezés, irány a reptér persze mondanom sem kell, hogy a kilátásba helyezett 11óra helyett kb 13:00kor indultunk. Ugyanis az a gép amelyikkel mennünk kellett volna lerobbant, amit pedig ahelyett küldtek még akkor is szerelték amikor beszállítottak a népet. Nem akarok vészmadárkodni de ezek a gépek... (mellesleg nem beszélek levegőbe mert a repülőgépszerelő a szakmám)

 

Ugyhogy akinek a járatszáma "KAJ", az próbáljon másik gépre helyet nézni( két légitársasággal utaztatnak), vagy vegyen be dupla adag "leszarom kapszulát" mert kelleni fog.

szeretekutazgatni Creative Commons License 2008.06.23 0 0 108
Nagyon örülök,hogy jól éreztétek magatokat!
Ha minden igaz,mi váltottunk mailt!
Mi Tenerifén voltunk,talán így tudod ki vagyok!
Majd mailben bővebben!
Előzmény: Törölt nick (106)
Cs.Gizi Creative Commons License 2008.06.22 0 0 107
Szia Thomas61!

Várjuk sok szeretettel a beszámolót az emailt megkaptam köszönöm és nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat :))

Gizus
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 106

Szia Yonatan!

 

Ma érkeztünk haza Monastirból, és sajnos a kora hajnali indulás miatt itthon maradt a lap-topom, így csak most olvastam el az írásod. Az utázás és a hazaérkezés miatti fáradtságom miatt, most én nem írom le a teljes véleményem, ami a Tiédhez hasonló, sőt talán sokkal pozitívabb, de az Amir Palace számunkra egy kellemes csalódás volt, az itt régebben leírtakkal szemben! Tehát még jelentkezem a beszámolómmal, és egy pár képpel.

Előzmény: Yonatán (105)
Yonatán Creative Commons License 2008.06.13 0 0 105
Helló Thomas 61

Igéretemhez hiven(!!!????)megpróbálok röviden beszámolni Tunéziai -ezen belül a Hotel Amir Palace-i tapasztalataimról,élményeimről. Teszem ezt annak előrebocsájtásával,hogy öt csillagos szállodában már voltam(előadást hallgatni!!)de lakni sem belföldön sem külföldön még nem laktam ilyenben. Következésképpen nincs ö s s z e h a s o n l í t á s i a l a p o m. Másrészt minden utazónak van valamilyen információja ,előzetes elképzelése, " elvárása" az uttal kapcsolatosan,ami meghatrozottan szubjektiv dolog. A mi nekem szép és tetszik az neked lehet hogy csunya és rossz, ami nekem még elfogadható az neked elviselhetetlen és felháboritó és forditva.Ugyanarról a dologról egy másik embernek homlokegyenest más lehet a véleménye.Lehet,hogy mi is igy leszünk az Amir Palacéval???
Mindenesetre amit leírok az az én szubjektiv véleményem és nem jelenti azt, hogy ez a szentirás"

Szóval maga a hotel épitészetileg impozáns,tágas tereivel,diszitésével, felszereltségével megitélésem szerint üti az öt csillagos mértéket.A szálloda személyzete udvarias,korrekt semmilyen kifogás nem volt ezzel kapcsolatban.Az ellátás mind mennyiségben,mind minőségben elfogadható(Félpanziós ellátást igényeltünk)
Férfi létemre különösen dicsérni tudom a sütemény választékot és izvilágát.nekem nagyon tetszett.A szobák szintén tágasak,kényelmesek. Az,hogy volt bent egy nyikli-nyakli szék,vagy nem zárt tökéletesen valamelyik ajtó, lényegében nem befolyásolta a hangulatunkat s nem volt gátja a megszerezhető élményeknek.

Mert élményekben volt bőségesen részünk. Még nem voltunk Afrikában,illetve Tunéziában,igy rácsodálkoztunk a számunkra teljesen más világra .Résztvettünk minden lehetséges fakultáción,napoztunk,megmártóztunk a tengerben,kétszer is voltunk Monastírban,szóval sürü programunk volt.Idő és hely hiányában nem irok részletesen a pozitiv élményekről,az örökre emlékezetes sztorikról,csupán annyit mondok: csodálatos nagyon szép ut volt és nem bántuk meg,hogy résztvettünk rajta.
Ez még akkor is igy van,ha kerültek,mi több elég szép számban összejöttek nem pozitiv élmények, rossz tapasztalatok is. De ezek elsősorban nem is a szállodával,hanem inkább a szervezéssel,az utazási iroda(Karthagó!)ténykedésével voltak kapcsolatosak.
Kezdve azzal,hogy az utazási iroda prospektusában négy fakultációs programot ajánl,illetve hirdet. Adakint derült ki,hogy a folklór estet és a hajókirándulást már hosszu ideje nem szervezik -a telepitett idegenvezető tájékoztatása szerint ér -deklődés hiányában.Maradt a Tuniszi- Karthadói egynapos és a két napos Szaharai tura .Ezeken résztvettünk és mindkettő feledhetetlen, csodálatos volt.
Ide kapcsolódik ,hogy a fakultációkon való részvétel, valamint hazafelé jövet a repulőgép korai indulása miatt olyan időpontokban kelett elhagynunk a szállodát,hogy összesen négy reggelizési és egy vacsora lehetőséget nem tudtunk a szállodábn igénybe venni.Holott a félpanzió árában mi ezt kifizettük.Az igaz hogy afakultációs programokon kaptunk reggelit és/vagy ebédet,vacsorát,de annak költségét a fakultáción való részvételi dijj tartalmazta. Magyarán négy reggeliért és egy vacsotáért kétszer fizettünk,de csak egyszer vettük igénybe a szolgáltatást.Önhibánkon kivül!!.
A telepitett idegenvezetőnkkel az érkrzés napján találkoztunk,tartott egy órás tájékoztató előadást és...és ... azóta sem láttuk.Az igazsághoz tartozik hogy mobilon keresztül lehetett vele kapcsolatot tartani és ilyen alkalmakkor készséggel állt rendelkezésre.Mint például hazafelé jövet a repülőgép pontos indulásának közlése. Előző nap (kb a délutáni órákban)közvetitő keresztül értesített,hogy mikor fog másnap reggel indulni a gép,valamint azt is megigérte ,hogy erről faxot is küld a szobaszámomra. Valóban küldött. Késő este a mikor megérkeztünk a szállodánkba a fakultációról a szobában ott volt egy zárt boritékban a fax. Csakhogy a szoba ajtaja nem volt bezárva,minegy husz centire nyitva volt.Aki a faxot felvitte a szobánkba, az hagyta nyitva.Szándékosan(figyelemfelkeltés),vagy feledékenységből hagyta nyitva,mennyi ideig ki volt az illető már soha se fogjuk megtudni. Mindenesetre örültünk,hogy a bőröndjeink és még össze nem csomagolt dolgaink hiánytalanul megvoltak.
Azt már megértem (a hazautazás óta eltelt egy hét és az utazási szerződés áttanúlmányozása után)hogy a meghirdetett nyolc napos ut végülis valójában csak
hét naposra sikerült mivel mi reggel már 6 órakkor elhagytuk a szállodát. Azt viszont kevésbé értem ,amit egy ott lakó magyar szállóvendégtől hallottam.Ő is ugyanezzel a turnussal érkezett ,ugyanannál az utazási itodánál kötöttele az utat, ugyancsak félpanziós ellátással,és szintén ugyanugy akciós relációban jött ugyanolyan biztositást kötött és ő kb 17500 Ft/fő -al kevesebbet fizetett az utért mint mi.Mondom az utazási iroda egy cég!!!. Csak mi a Debreceni kirendeltségen ő pedig a Győri irodában kötötte le az utat.Igazat mondott,vagy nem ,tényleg lehet ekkora arkülönbség tökazonos utnál,ezt sem fogom megtudni soha.
Ha voltatok a szálloda srandjának tengerparttal érintkező részén( már miért ne lettetek volna)biztosan ismerős az a 2.5-3 m-es homokos sáv ami közvetlenül érintkezik a tengervizzel.A fürdőzők is eléggé összetaposák a laza homokot,de keresztirányba ezen a sávon járőröznek a lovasrendőrök,itt közlekedik azaz egy két teve melyeken tevegelni lehet.(A gyerekek nagy-nagy örömére)Nos ezek az állatok néha pottantanak is és a pottyattmány ottmarad. AZ egyik nap azt láttam ,hogy egy munkás (kinek az alkalmazásában nem tudom)rendezi ezt a sávot. Gereblyével elegyengette a buckás homokot ,ügy hogy a szálló irányából a tenger irányába huzta a gereblyét és szinte minden ami annak utjába került,belehuzta a tengerbe
Enyhén szóllva nem egy elegáns megoldás.
Átfutva az eddig leírtakat azt észlelem ,hogy megint sokat irtam "panaszkodtam" és hasznosítható praktikus tanácsot nem is igen adtam.Késő bánat Ti már ugysem tudnátok hasznosítani, másrészt nem is nagyon volt olyan amit én előre tudtam volna,illetve időben informálódva javatokra szolgált volna. Talán aszállodától a röptér irányában lévő Minimarketet ajánlottam volna figyelmetekbe,ahol harmad-negyedárért lehet beszerezni ásványvitet,sört és egyéb apróságot ,mint a szállodában.De ezt valószinü Ti is felfedeztétek.
Befejezve az eszmefuttatást csak ismételni tudom önmagam. Annak ellenére .hogy terjedelemben is több a nem pozitiv észrevétel,Nem bántuk meg ,hogy résztvettünk ezen az utazáson, az Amir Palace is jobb ,mint azelőzetesen róla olvasottak,szóval csodálatos szép ut volt.Idővel pedig még hitelesebb,még igazabb lesz az egykori sláger kezdősora... Csak a szépre emlékezem.....
A keltezésből,valamint a kezdősorokból is észreveheted,hogy ez a beszámoló nem a z amit 3.-ra,vagy 4.-re igértem.Annak külön történrtevan és arról majd később irok.


Törölt nick Creative Commons License 2008.06.04 0 0 104

Szia Gizi!

 

Megkezdtük a lázas készülődést, nagyon szépen köszönök mindent, a segítséget, infókat és a képeket, ha hazaértünk jelentkezem, és írok, remélem egy pozitív Amir Palace-s, beszámolót!

Addig is jó fórumozást, és minden jót kívánok Neked, és mindazoknak akik olvassák ezeket a sorokat!

Tamás

Előzmény: Cs.Gizi (103)
Cs.Gizi Creative Commons License 2008.05.30 0 0 103
1-3 kép kilátás a Ruspina szállóból az Amir Palace szállóra 4-5 kép Sousse-Soula Center6-7 kép az Amir belső medencéje illetve a bejárata a Skanes El Hana felől
Előzmény: Törölt nick (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!