Keresés

Részletes keresés

Gaben69 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 9
Néhány információ amikhez hozzájutottam az utóbbi napokban:
(elsősorban azok számára lehet érdekes akiknek még mindig van számlájuk a CP-nél)

A budapesti és a debreceni iroda a rendőrségi akció óta gyakorlatilag nem működik, nem lehet őket telefonon utolérni, sem a vezetékes telefonszámom, a lefoglalt mobiltelefonokon meg ugye pláne nem... Utasításokat azonban továbbra is lehet be lehet adni a prágai központon keresztül, legalábbis egyelőre. (felmerültek ugyanis olyan piaci pletykák hogy a számlák zárolva lesznek a vizsgálat ideje alatt)
Amit javasolni tudok:
Részvények eladása és a pénz visszautaltatása VAGY részvénytraszfer más befektetési szolgáltatóhoz.

Előbbi esetben a teendő:
prágai sub-dealing felhívása (+420 800 555 577), telefonos azonosító bediktálása, utasítások beadása. Ezek után kérni kell egy pénzvisszautalásról szóló nyilatkozatot, melyet a szerződésben rögzített e-mailcímre küldenek, majd ezt kitöltve kell nekik eljuttatni. (Ha ez rendben lezajlott, és a pénz is megérkezett bankszámlánkra, javaslom az értékpapírszámla megszüntetését, nehogy továbbra is számlavezetési díjat kérjenek.) Fontos lehet továbbá, hogy adózáshoz szükséges hivatalos dokumentumokat kérjünk, hiszen a tőzsdén elkönyvelt veszteség a következő két évben szembeállítható a nyereségel, ezzel csökkentve annak nagyságát és ezzel együtt a nyereségadó mértékét.

Utóbbi esetben:
Nyitni kell más befektetési szolgáltatónál értékpapírszámlát, és a szolgáltató által megadott azonosítóra hivatkozva kérni az értékpapírtranszfert. (pl. 0395., de a CP kérhet még további adatokat is, ezekről érdeklődni kell náluk) Ezzel egyetlen probléma van: felemrült annak a lehetősége, hogy a részvényeket meg sem veték! Ebben az esetben csak a visszautalás megoldható.

További tények:
- a BEVA nem ad kártérítést... :-( (ld. portfolio.hu cikk)
- ha valaki pereskedni akar a pénze után akkor olyan ügyvédet kell szerezzen aki ismeri a cseh jogrendet...
Előzmény: ribarszkiakos (6)
jancsika34 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 8
Ja egy éve dolgoztam nekik. Egy brókercég-Afin Kft/Credit partners. Mindenféle fiatalokat felvettek. Oktatás (2 nap fejtágítás: az ügyfél egy majom,akit lehet irányítani stb.). Aztán Canvassolás (angolul agitalast jelent meg bevezető szöveg). Küldünk emailt meg faxot kinek mi tetszik a cégről, fektessen be minimum 5 millió Ft-ot.
Aztán Antisale-felpuhítás, hogy hívjuk, ha lesz valami.
Aztán sale-most fektessen be rajtunk keresztül-és forgatásonként-adás+vétel, leakaszt a cég 1,9%-ot, mi meg ennek a 10 %-át (0,19% ot 9500 Ft kemény pénzet). Szóval ezt szarul magyarázták el. + 85 000 Ft/ új ügyfél fix (tehát ez sem fix, szóval nekünk is hazudtak). Na meg dumák beirtanak minket broker tanfolyamra majd......

Lényeg, hogy cégvezetőket kellett baszkurálni.
Gondoltam kipróbálom.

Cseh cég. Szlovákiai magyarok a főnökök. Jó nagy parasztok. És tényleg azoknak való ez a meló: vidéki parasztok, akik leszarják mások véleményét, nem túl okosak, de tudják nyomni, nyomni, mert motiválja őket a pénz-25 milliós autókról, meg saját lakásról beszéltek(1,5 éven belül-a főnök mutogatta a 80 000 Ft os övét),meg hogy "főnök: találkoztam Brókernetessel(konkurencia), súgta: néha 1,5 milliós is volt a fizum. Én meg nem akartam mondani, hogy az átlagfizum 10 millió/hó, és néha meg 15 millió, nehogy a szívére vegye."stb. Ja a "szakértőik" et látva az jutott eszembe, hogy éppen akkor lennék sikeres, ha pont az ellenkezőjét csinálnám annak, amit mondanak. Amúgy főnök mondta, írjuk a tőzsdét részletesen, mondjuk ügyfélnek, mert a hülyéje azt hiszi ettől, hogy szakértők vagyunk.

Na nagyjából ez van. Hányingert kap tőle az ember, vagy alkesz lesz, de ezt is meg lehet szokni. Én tesztelem magamat, és 2 hét után felálltam.
Na amúgy aki rájuk bízta a dolgot hülye. Olyan cég kell, ami megbízható, évek óta ott van. De a legjobb, ha mindenki magába fektet be, illetve amit maga kitalál. Én ezért nem segítek senkinek, mert aki jön hozzám ilyen olyan stb befektetés, az magának akar hasznot. MEnjen az uzsoráscigányokhoz. Ja ugye ha olyan jó ötlete van szedje össze a pénzt rá maga. nem? (felcsípek egy csajt, már meztelenül fekszik az ágyon, hívom a havert, hogy te dugd meg, mert nekem nincsen óvszerem, de neked tuti szokott lenni?????). Sohase adj ki pénzt olyasvalamire, ami nem a te fejedből pattant ki....
indzse Creative Commons License 2010.02.23 0 0 7
http://index.hu/bulvar/2010/02/23/rendorsegi_akcio_a_bajcsy-zsilinszky_uton/
ribarszkiakos Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6
Kérem a károsultakat, hogy keressük egymást mit tudunk tenni! mail public!!!
octane7 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5
időnként engem is megtalálnak, mindig valamilyen nagyon jó ajánlattal. Főleg európai részvényekkel és persze azonnali döntést sürgetve. Nagyon érdekes, hogy mindig legalább 5 milliótól indulnak a befektetések.

Eddig nem foglalkoztam velük, de az utóbbi időben egyre több helyről hallok panaszt felőlük.

Mindezek is csak megerősítették bennem, hogy el a kezekkel, bármit is ígérnek.
moneyworld Creative Commons License 2009.11.17 0 0 4
Szerencsére azért vannak még olyan cégek, akik a jó hírnevű OTP-nél nagyobb hozamokat el tudnak érni... Az, hogy melyik cég mennyi idős nem mérvadó. Egyszer mindenkinek el kell kezdenie... Viszont az, hogy milyen korrektül tájékoztatnak, milyen a hozzáállás, kik a tulajdonosok, és mi a "menekülési útvonal", ezeket érdemes egy kalap alatt megvizsgálni. Már csak azért sem érdemes A CP-vel szerződni, mert cseh felügyelet alá tartozik. Az AFIN cask egy közvetítő cég, aki felelősséget nem vállal.....
Előzmény: Híd (3)
Híd Creative Commons License 2009.10.24 0 0 3

Ki jó nevű, és ki nem?

 

Hogyhogy ki jó nevű? Az, aki pár évtizede bizonyítja már a hitelességét a pénzügyi szférában. Vannak itt ilyen cégek, a külföldi nagy biztosítók, bankok leányai ilyenek, és a magyar OTP is ilyen. Nem ígérnek mesés hozamot, viszont nem is tűnnek el senki pénzével. Ha egy mutyicég azt állítja, hogy többet kihoz a pénzedből, mint ezek, egyszerűen hazudik.

 

Az írott szónak már semmi súlya nincs, ugye? Egy aláírt szerződés semmit nem jelent?

 

De biztosan jelent. De ettől még nem lesz meg a pénzed.

Előzmény: hintafa (2)
hintafa Creative Commons License 2009.10.23 0 0 2
Igen, a PSZAF azóta rakta fel ezt, hogy mi felhívtuk figyelmüket a cégre...
De azért köszi, tényleg könnyű lehet utólag bölcsnek lenni. Ki jó nevű, és ki nem? Ki dönti el? Az írott szónak már semmi súlya nincs, ugye? Egy aláírt szerződés semmit nem jelent?
Híd Creative Commons License 2009.10.23 0 0 1

A PSZÁF honlapján mellesleg van több figyelmeztetés, hogy ezzel a cseh céggel veszélyes szerződni.

 

http://www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/sajtokozl_CP_090727.html

http://www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/sajtokozl_CP_090727.html?query=%22capital partners%22

http://www.pszaf.hu/topmenu/sajto/pszafhu_sajtokozlemenyek/cappartners_090928.html?query=%22capital

 

Megint mellesleg, sosem értettem, miért bízzák az emberek jónevű cégek helyett ilyen mutyibandákra a pénzüket?

 

Előzmény: hintafa (-)
Híd Creative Commons License 2009.10.23 0 0 0
A PSZÁF 0 adófizetői pénzből él.
Előzmény: hintafa (-)
hintafa Creative Commons License 2009.10.22 0 0 topiknyitó
Tisztelt AFINKÁROSULTAK! Sorstársaim!



Miért is jött létre ez a topic?

Ezt a felhívást azért teszem közzé, hogy ha már ebben a „nagy jogállamban” nem védenek meg bennünket az adófizetők, vagyis a mi pénzeinkből fenntartott, arra hívatott főhivatalok, mint pl. a PSZÁF, Versenyhivatal, stb., akkor nekünk, magunknak kell azt megtenni. Az interneten már évek óta olvashatók az AFIN – Capital Partners károsultak hozzászólásai, akik hozzánk hasonlóan a csalárdság (?), gondatlanság (?), irányított bűnözés (?) áldozatai lettek, de ügyükben semmi nem történt: vagy nem is fordultak elégtételért sehová, vagy ha igen, csak elutasításra találtak. A magyar polgárok „átvágása”, kifosztása pedig folytatódhat tovább!
De nem! Van azért reménysugár! A pénzügyi válság óta egyre több helyről, egyre több országból érkeznek a hírek, hogy csaló, bűnöző pénzügyeseket: brókereket, kereskedőket, bankosokat tettek ártalmatlanná, s ítélték el őket, egyidejűleg kárpótolva a károsultakat. Nekünk is meg kell hát próbálni!



www.afinkarosultak.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!