Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2019.03.05 -4 0 19

Igen, elírtam! ...és szerencsére 3000-t sem adtak neki!

 

 

Előzmény: Kr.Kr. (18)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.03.05 0 1 18

"..és nem adtak 3000 dollárt (!) a pasinak.." 3 milliót kért :)

 

Ráadásul kapott még egy kellemes beszólást is, hogy az ügyfélköre a barátokból és az edzőtermi ismerősökből áll. :) De az önbizalma töretlen maradt. Jövőre már cápaként aposztrofálta magát :)

 

A 18 éves kis feltaláló ötletét nem értettem, hogy miért engedték el olyan könnyen. Lehet, hogy már van a világban hasonló? Azt gondoltam, hogy többen felkarolják majd ezt az ötletet, mert laikusként több van egy ilyen sztoriban, mint a bakelit lemezből kivágott szemüvegkeretben. De ebből is látszik, hogy én miért nem vagyok a cápa.. :)

Előzmény: Ilhilla (17)
Ilhilla Creative Commons License 2019.03.05 -3 0 17

Nem csodálom, hogy a cápák nem láttak realitást az Allyos app-ban és nem adtak 3000 dollárt (!) a pasinak. Nekem olyan link dolognak tűnt, pedig a net-en rákeresve ez egy létező valami, de én is bizalmatlan vagyok.

 

A TIPTON remélem fel tudja majd venni a versenyt a nagy szemüvegkeret készítőkkel, mert eszméletlen, milyen árak vannak (még kedvezménnyel is)! András ráharapott, üzletet lát benne.

 

Legjobban a kis feltaláló gyerek tetszett, remélem, a találmányát levédték és hamarosan megveszi valamelyik eü-i segédeszközt gyártó nagy cég és neki lesz több ideje más dolgokat is feltalálni! Gondoltam, hogy Anna támogatni fogja, mert "szívügye az egészségügy"!:-)

drag22 Creative Commons License 2019.02.26 0 1 16

Igen, Ecopoly néven!

Előzmény: Betty.Ford (15)
Betty.Ford Creative Commons License 2019.02.26 -2 1 15

Nekem ugy remlik, ez a musor mar futott korabban🙄

Ilhilla Creative Commons License 2019.02.26 -4 0 14

Félreérthetően írtam, mert ha minden ruha 6.-6000, akkor a kicsi és nagy méret is. A gyerekruhák árát illetően nem vagyok képben, a felnőttruha pedig (legalábbis ami az anyukán volt) szinte "kínai piaci" minőségben volt megvarrva, pl. húzott a varrásnál.

Én általában a KiK-ben szoktam vásárolni, mert a más helyeken kapható méretek nekem nem jók, itt kaphatok 46-48-as méretben elég csinos darabokat is, egész tűrhető áron. Az én koromban már nem kell naprakésznek lenni a divatos ruhák terén, sokszor jó még a "tavalyi gönc". Persze vannak minőségi, un. "butikos" ruháim is, amelyek ára már évekkel ezelőtt is fölötte voltak a 6000 Ft-nak. 

Előzmény: toto92 (13)
toto92 Creative Commons License 2019.02.26 0 1 13

Bármilyen ruházati boltba bemész, 6000 körül van a mezei hagyományos tömeggyártott ruhák ára. Mármint az alja. Ennél csak drágábban kapsz bármit. 

Előzmény: Ilhilla (11)
GPS Creative Commons License 2019.02.26 0 1 12

 

de ha ezzel számolunk, akkor egy-egy ruha több mint 6000 Ft? Az nem is olcsó,

 

6 ezer - egy kézzel csinált, egyedi ruháért (vagy szettért) ?

Mikor voltál ruhaboltban utoljára? Vagy akár ruhaanyag-boltban?

 

6 ezerből az anyag+tartozékok sem jönnek ki - nem hogy még a munkadíj +a haszon.

 

Eszméletlen ruhaanyag-árak vannak - pláne, hogy itt nem működik, hogy nagykerből-raktárból vásároljon végszámra anyagot - hisz ennek a lényege az egyediség, itt az olcsó szériagyártás végképp nem játszik.

.

Előzmény: Ilhilla (11)
Ilhilla Creative Commons License 2019.02.26 -3 0 11

Szerintem több "bedolgozó varró (vagy inkább maró) nő" varrhatta a ruhákat, mert nagy különbségek voltak a kidolgozás során. Az 1500-ból 10 milliója lett? A cápák rákérdezhettek volna, hogy darabja (kicsi és nagy méret) ugyanannyiba került-e (köztudott, hogy a kicsi mindig drágább). Azt gondolom, a 10 millió nem a nettó árbevétel, de ha ezzel számolunk, akkor egy-egy ruha több mint 6000 Ft? Az nem is olcsó, ráadásul még jönne rá a fotózkodás költsége, egy ruha, nem ruha stb. ...azért az "elfogult" szülők sem buták, hogy ennyi pénzt adjanak a dologért.

Előzmény: GPS (10)
GPS Creative Commons License 2019.02.26 0 0 10

 

Sziasztok.

A babaruhás csajhoz. nekem egy valami ütötte meg a fülemet: az 1500 darab eladott ruha. Mondom: ezerötszáz!

 

Ha minden áldott nap megtervez-kiszab-megvarr-és elad egy ruhát - ami (pláne gyerek mellett) egy nonszensz - és akkor még hol van az anyagbeszerzés, a vevővel való csevej, a próba, stb....

 

...szóval ha el is fogadjuk, hogy minden nap képes elkészíteni és eladni egy-egy ilyen ruhát - és 300 napot dolgozik egy évben - ez akkor is 5 év!

 

Valami itt nagyon nem kerek nekem - pláne hogy úgy lett előadva, hogy ez egy kismama (két gyerekezés közt) előadott magánszáma - vagyis aki ott varrogat magának a nappali sarkában, miközben félszemmel a gyerkőcre figyel.

 

És így adott el ezerötszáz !!!! ruhát. Hümm.

.

Előzmény: Ilhilla (9)
Ilhilla Creative Commons License 2019.02.26 -3 0 9

A tegnapi "találmányok" sem nyerték el a cápák tetszését maradéktalanul, pedig a

- kismama ruhakollekciója elég jó ötlet, bár nem egyedi. A ruhák kivitelezése (elég csúnyán volt megvarrva az anyuka ruhája) sem volt szép. Ezt az ötletet már mások megvalósították, csak a sorozatgyártás hiányzik. Keressen inkább szponzort, hogy a kitalált márkanéven felfuttassa a dolgot.

- a baltadobálós ötletnél hiányoltam, hogy senki nem kifogásolta a "balesetveszélyt", pedig előtte maguk is féltek a dobás irányának közelében lenni. Már látom, hogy egy-egy "tréning" után megnövekszik a baleseti sebészet forgalma, mert a besörözött férfiak rosszul dobták el a baltákat. Ilyen ötlet megvalósítására én sem adnék pénzt, de arra sem, hogy 2500-3000 Ft-ot fizessek azért, hogy dobálhassam a baltát.

- a halcsalis tiki-taki jó ötlet, de ahhoz, hogy értékelhető nyereséget hozzon, sokat kell gyártani, nem ér többet, mint amit -talán szánalomból, vagy horgászi együttérzésből- kapott. Ha a pecások látták az ötletet és elég ügyesek, maguk is megvalósíthatják.

az alkoholos fagyi ötlete sem egyedi, hiszen már van uborkás, hagymás, kolbászos fagyi is, miért ne lenne alkoholos? Ráadásul idény jellegű, bár az "ásványvíz király" azt mondta: a téli hónapokra is lesz ötlete, a beszáll. Na, itt a lehetősége a 15 %-ért dolgozzon meg!

janderka Creative Commons License 2019.02.20 -2 1 8

Gyanús nekem, hogy ezek a vállalkozó-várományosok a zsűri egyébként is ismert baráti és/vagy üzleti köreiből kerültek ki. Akiknek úgyis be akartak szállni (vagy nem) a bizniszeibe, de így legalább nem csak saját kockázatra és a saját lóvéból kell ezt megtenniük, hanem segíti őket és a majdani bizniszekt a műsor hírértéke és az abból befolyó reklámbevétel is.

 

Röviden: egy mp-et el nem hiszek a műsorból!

Előzmény: forgione1 (6)
Hotrán Creative Commons License 2019.02.20 0 2 7

Nem értek egyet. Sokkal normálisabb műsor, mint a Való Világ, Éjjel Nappal Budapest (aminek a helyére került), Győzike Show, Mónika Show, Anikó Show. Azt kell erre mondani, hogy végre elkezdenek normális műsorokat műsorra tűzni, az említetteket meg rakják át a társcsatornákra, jó későre.

 

Ráadásul az elődjéhez képest (Ecopoly) is jobb lett a műsor: A zsűri emberközpontúbb, a dizájn is jobb, a műsor hangulata is, na meg magyar címet kapott.

 

forgione1 Creative Commons License 2019.02.19 0 0 6

Rátapintottál a lényegre, hogy ez is egy megrendezett "cirkuszt a népnek" műsor.

 

Nyugodtan mehetett volna a retek kettőre a költözőséhez kedvet adó műsorral együtt.

Előzmény: janderka (3)
Ilhilla Creative Commons License 2019.02.19 -2 0 5

A Baby ring ötletét én nagy marhaságnak tartom, balesetveszélyes!

 

A gyerekdokik app sem ér szerintem 300 milliót, valóban inkább "alapítvány" szaga van!

 

...és én is Lilu-t akartam írni (kellett neki valamilyen műsor, még szülése előtt. :D)

Előzmény: Hotrán (1)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.02.19 0 0 4

"A gyerekdokis appot sajnos nem láttam" - én néztem, a nő nagyon-nagyon nem volt szimpi, bár az ötlete nagyon jó. A végén a Cápák ott hüledeztek, hogy ez kemény volt. Valószínűleg az egy hosszabb "tárgyalás" lehetett, mi pedig egy vágott verzióját láttuk. Ezt mondjuk lehet néztem volna tovább. Néha azt éreztem, hogy a nő már inkább ordított volna, hogy jó, akkor hagyja az egészet a francba, őt ne cidrizzék tovább :)

 

A szalámis kupaknál azért elég durván kijött, hogy mennyire nem elvárás, hogy valami hosszú ideig használható legyen, sokkal jobb, ha eldobható, mert akkor többet vesznek belőle. Egyébként gondolom sima mosogatással lehet újra használatba venni, mivel műanyag. 

 

Kíváncsi leszek a folytatásra, mert ez most tényleg egy normálisabb műsornak néz ki.

 

A kivándorlós is tetszett.

Előzmény: Hotrán (1)
janderka Creative Commons License 2019.02.19 -2 0 3

Volt erre a műsorra valami felhívás? Mi alapján találták meg épp ezeket a vállalkozókat? 

Kr.Kr. Creative Commons License 2019.02.19 0 0 2

"Lili "műsorvezetői" szerepét egyelőre nem értem, olyan, mintha az X faktor válogatóján lenne, próbálja vigasztalni a "pórul jártakat" és együtt örülni a nyerőkkel, de olyan rideg, semmi együttérzést nem tudok felfedezni a viselkedésében." - Az ő szerepét én sem értettem. Ráadásul a két felvidéki srác esetében ott sem volt és nem is hiányzott. Az a rész nagyon erőltetett, egyáltalán nem hiányzik. Elég lenne az a pár mondat, amit a kamerával szemben ülve elmondanak magukról.

Előzmény: Ilhilla (0)
Hotrán Creative Commons License 2019.02.19 0 0 1

Lilu vezette ennek elődjét az Ecopolyt is, gondolom most is ő kapta.

 

A szalámi kupak az nekem is tetszett, bár a tisztítása nem hangzott el, pedig érdekelt volna.

 

A gyerekdokis appot sajnos nem láttam, mert pont telefonom volt közben.


A járóka ring, meg MMA-s ring terv... Hát nem tudom. Lehet meg lenne az a veszélye, hogy erőszakra buzdítja a gyerekeket.

Előzmény: Ilhilla (0)
Ilhilla Creative Commons License 2019.02.19 -3 0 0

Nekem is tetszett, a "szalámivégvédő" ötletét jobban ki kellett volna dolgozni és ügyesebben elővezetni, mert egész jó ötlet. Azt kellett volna mondania, hogy az átlátszó fóliabetét cserélhető, azt sűrűn kell váltogatni, de egyébként sem bír ki pár hónapnál többet, mert akkor a gyártás folyamatos lenne és a kereslet is, pláne, ha megfizethető áron lehetne kapni.

 

A "gyerekdokik" app ötlete is jó, kár, hogy csak ötlet szintjén van, bár így is kapott rá 10 milliót (nők tartsanak össze).

 

Lili "műsorvezetői" szerepét egyelőre nem értem, olyan, mintha az X faktor válogatóján lenne, próbálja vigasztalni a "pórul jártakat" és együtt örülni a nyerőkkel, de olyan rideg, semmi együttérzést nem tudok felfedezni a viselkedésében.

Előzmény: Hotrán (-)
Hotrán Creative Commons License 2019.02.19 -2 2 topiknyitó

Úgy látszik kezd rájönni az RTL, hogy nem kell ezeket a gagyi trash reality műsorokat erőltetni, és elkezd normális műsorokat rakni a helyükre az anyacsatornán.

 

Bár ez kicsit Ecopoly reboot, de tetszett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!