Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2005.01.09 0 0 163

 

Lám, ismét egy tragikus körülmények között elhunyt bokodi fiú elvesztése borzolja a lakosság kedélyét.

 

Kedves Kulimák Gábor, fogadd és tolmácsold légy szíves a családtagok felé, kedves unokaöcséd távozása miatti őszinte részvétemet!

 

A Béni anyukája közelmúlti temetésén a Lajos és az Iharos Feri társaságában vettem részt, csendesen beszélgettünk a múló világról (a nagypapa is szóbakerült), bizony ekkor nem gondoltuk volna, hogy rövidesen a Lajos fia jut hasonló sorsra egy borzalmas repülőbaleset miatt.

 

Nyugodjék az öcséd a másik áldozattal együtt békében!

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2004.09.25 0 0 162

 

Norbikám kedves, ugyan én nagyon jól tudom, hogy szerteágazó tevékenységeid minden percedet lekötik, mégis szívből sajnálom, hogy nem marad több időd a bokodi honlap fejlesztésére.

Igaz, én azt is gyanítom, hogy valójában sok segítséget sem kaphatsz ...

Pedig személyes résztvételed nélkül már az is sokat mozdíthatna, ha egy-egy jelentősebb rendezvényről írott és fotóanyagot küldenének számodra, hogy te azt felhasználhasd. Ez ma, amikor minden harmadik kölyök kezében digitális fényképező vagyon, egyáltalán nem kéne, hogy ördöngösséget jelentsen. Hassza tirádák helyett pedig a pár soros tájékoztatás is többet érne, mint a semmi.

Szerintem mindez szándék kérdése.

 

Itt szólítom meg Iharos ferit és baráti körét!

 

Drága ifjak, ti nem tudnátok valamiként a Norbi segítségére lenni? Különösen azok, akik folyamatosan Bokodon élnek?

Szerintem csak szándék kérdése az egész, és ppéldásan szép összhang alakulhatna ki.

 

Lám, ha gyér is a frissítés, most azért csak-csak találtam pár olyan légifelvételt Bokodról, melyek miatt nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba.

Utoljára a Török Karesznak köszönhetően volt módom köröket róni a falu felett, igaz, ezt csínján volt szabad csinálni, lévén a galambászok ilyenkor durcáskodva képesek voltak hetekig nem fizetni a mezőgazdasági repülős szolgálat gárdájának egy árva korsó sört se :(((.....

(Na, erről az Indexen nem szabad pofázni, mivel akad pár olyan repülős, 'a vidéki szabadság után irigykedő' beképzelt nagyarc, akiknek még ma is szálka a szemében az én egykori nagyszerű Csücsök barátom. Élen egy olyan funkci nyikhajjal, ki maga több gépet tört össze, mint húsz pilóta együttvéve ... Bávéhátik :(((.... Ma is, akkor is!!)

 

Az alábbi felvételeket nem tudom ki bocsátotta rendelkezéstekre (gyanítom), kicsit több fantáziával még több nagyszerű fotó készülhetne, csak állna ilyen lehetőség ma rendelkezésemre.

 

Mijo

 

 

Bácsbokod-légifelvétel

 

 

Bácsbokod-légifelvétel

 

 

Bácsbokod-légifelvétel

 

 

Bácsbokod-légifelvétel

 

 

Előzmény: Noby-ka (106)
Mijo Creative Commons License 2004.09.08 0 0 161

 

Szerettei megpróbálták megmenteni, sajnos nem sikerült.

 

A mai nap során, 78 éves korában a kiskunhalasi kórházban eltávozott az élők sorából Mészáros László, a bácsbokodi Áfész egykori elnöke.

 

Részvétemet kifejeztem családtagjainál - Rézi néni, Laci és Robi -, családom régi barátainál.

 

Szüleim aktív korukban, közel egy életen át kötődtek a bokodi Áfészhez, jómagam is jelentős időt töltöttem kötelékében grafikus dekoratőrként.

Én voltam az, ki reggelente együtt késett az elnökkel, lévén együtt andalogva mindig volt mondandónk egymás számára, mindig találtunk megvitatni valót a világ folyásával kapcsolatban.

Számomra egy kedves emlék ő, fáj számomra váratlan távozása.

Temetése időpontja még nem ismert.

Isten nyugosztalja Laci bácsit!

 

(Lám, hovatovább egy-egy haláleset az az alkalom, amikor régi barátaimmal összejövünk, így várhatóan hazatér majd úgy a Kolos Franci, mint a Viczkó Józsi, mint a Huszti Péter, mint a Karchesz Gábor, hogy együtt tisztelegjünk a Hellenpárth Bandival, az Éber Sanyival, a Schweipert Ádival, a Szabó Gyuszival és a Zolival, a Beck Józsival, a Hodoniczki Bandival barátaink édesapja sírjánál. Remélem a Deák Misi, a Farkas Atti, meg a Pálfia Pötyi is tiszteletét teszi ekkor.)

 

Muity Mijo

Baja

 

 

Mijo Creative Commons License 2004.09.08 0 0 160

 

Ferikém, ugye lesz több is :)!?

 

Mijo

 

 

Előzmény: _if (159)
_if Creative Commons License 2004.08.11 0 0 159

a tanya, elölről

 

egy kép a tanyáról...

_if Creative Commons License 2004.08.11 0 0 158
egy kép a tanyáról...
Mijo Creative Commons License 2004.07.23 0 0 157

 

Egy örökifjú, örökvidám, örökbokodi Franyó János az USÁ-ból (New York - Peekskill) 2000-ben, együttlétünkkor Polcsics Máté lakásán.

 

 

Mr John Franyo
Mijo Creative Commons License 2004.03.17 0 0 155

Hallod-e Gabcsi (Kulimák), nem ma voltak azok a bokodi sötétségek a Mónikában, akikről meséltél!?? Mintha a harcsabajszos muki ismerős lett volna ...

Mijo

Mijo Creative Commons License 2004.02.11 0 0 154

Ferikém, édes kicsi fijam, ha nincs új, akkor dicsekedjünk avval, amivel dicsekedhetünk.
Például az alábbi téma, melyről naprakésznek, nektek helyieknek illik lenni.

Tanya? Jobb idők lesznek, zsúrozunk, ugye? Egyszer már az öreg Iharos is kiadhatna magáért, ő rendeli a halat, 'valamelyik' aranyérmes meg megfőzi majd, OK :)!?

Rugdosd a haverokat, ne lazsáljanak, legalább ti fiatalok legyetek netaktívak, ha a vénségek lusták erre :)!

Üdv: Mijo
__________________________________________________

"Listavezetõ bácsbokodi kézislányok

2002. február 5.

Nyolc éve, hogy Bácsbokodon a Bácskában sok helyen irigyelt sportcsarnok épült. Közel ugyanennyi idõ telt el azóta is, hogy a labdarúgás mellett a kézilabdasport is gyökeret vert a településen. Ez utóbbi labdajátékban a nõi együttes - kezdetben Babity Mihály, késõbb Bátoriné Karip Anna, majd Pálfia Mihály, jelenleg Racsmány Árpád edzõ irányításával - egyre jobb eredményeket ért el. Ez a fejlõdés a mai napig tart. Elõbb a megyei bajnokságban szerepeltek három évig, négy éve viszont NB II-esek.

A nyolc évvel ezelõtti, akkor még tízcsapatos megyei bajnokság kilencedik helyérõl induló gárda tavaly bronzérmes lett az NB II. Déli csoportjában. Azonban a bokodi lányok és asszonyok még tudtak újítani. Idén ugyanis, ha nem vigyáznak, könnyen „romlásba” vihetik az egyesületet. Ugyanis, az õszi szezon mérkõzésein elért kiváló eredmények alapján Bácsbokod listavezetõként várja a tavaszi folytatást, és nagy esélye van az NB I/B-be való feljutásra.

– Amikor az NB II-ben szereplõ csapatot átvettem, elsõsorban a védõjátékot, benne a kapusok teljesítményét találtam sebezhetõnek. Ezen próbáltunk javítani – nyilatkozta Racsmány Árpád bokodi edzõ. – Ez végül olyan jól sikerült, hogy a mezõny második felébõl a dobogó harmadik helyéig meneteltünk. Ebben döntõ szerepet játszott a csapat három meghatározó játékosa: Romsics Erzsébet, Fodorné Mányai Mária és Juhász Mária. Ám mellettük olyan játékosok is megállták a helyüket, mint Tettinger, Banász és Schnabl vagy a feltörekvõ ifjúság képviseletében Takács, Krascsenics, Juhász Petronella, Füstös, Vajda, Annus és Steiner. A kapusok - Czifra és Tibainé - is jó teljesítményt nyújtottak. Az idei bajnokságra célként kitûzött legjobb 4 közé jutást az igazi csapattá kovácsolódott gárda õsszel teljes mértékben teljesítette. A Kiskunmajsával társbérletben az elsõ helyen állunk 17-17 ponttal. A mezõny játéktudását jelzi, hogy még a kiegyenlített mezõny nyolcadik helyezettje is bajnok lehet. A csapat idegenben szerepelt jobban, ahol csak két pontot vesztett. Hazai pályán viszont hármat, és ebbõl kettõt éppen a nagy rivális Kiskunmajsával szemben. A bajnoki rajt elõtt Káptalanfüreden edzõtáboroztunk egy hetet. Az igazi erõsítésünk azonban az volt, hogy szinte a bronzérmes játékoskerettel kezdhettük az õszi idényt. Érdekes ellentét feszül a csapat eredményessége és a munkahelyi, valamint tanulmányi okok miatti hiányos edzéslátogatottság között. Ha ezen tudnánk változtatni, egyértelmûen a bajnoki cím lehetne a cél Bácsbokodon. Addig azonban a tudásuk maximumát nyújtó, rutinos, nagy hármast követõ játékosok képességeinek felzárkóztatásával próbáljuk megtartani elõkelõ helyezésünket - zárta értékelését Racsmány Árpád.

Prókai Károly"

Előzmény: _if (153)
_if Creative Commons License 2004.02.06 0 0 153
Úgy látom nem csak nekem nincs időm látogatni a helyet. Azért próbálok minél többször benézni, legyen egy kis aktualitás.
Bár most nem szolgálhatok semmi újjal.
üdv.
IF
Thernitibi Creative Commons License 2004.01.10 0 0 152
Nekem is elküldheted, jól jönne a Mijo-összesbe:-)))

thernesz@freemail.hu

Előzmény: jtq (151)
jtq Creative Commons License 2004.01.10 0 0 151
Szia Mijo!

Végignéztem a topicot és láttam, hogy felraktál néhány érdekes fotót Bokodról.

Megtarthatnád e jó szokásodat!

Más oldalát is látjuk a községnek, nem csak a központot.

Nekem is van itthon néhány érdekes képem, pl. egy valamikori május 1-ről, ahol éppen egy üveg Szalonnal sietve oltod szomjad.

Majd egyszer elküldöm neked.

Mijo Creative Commons License 2003.12.24 0 0 150

Kivételesen ezen a módon köszöntöm szeretettel bokodi barátomat, a Schweipert Ádit nevenapján!
Egyúttal megemlékezem édesapjáról is, aki a maga egykori egyedi bölcsességével örök emlék számomra.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.11.16 0 0 149

A Fotóművészet Online pár évvel előbbi számában találtam erre a képre. Érdekes lenne megtudnunk, vajon kinek az alkotásaként és melyik szépséges bokodi leányzóról készült anno ez a művészi felvétel.

Leány népviseletben - Bácsbokod (Bács-Bodrog megye).

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 148

Egy várhatóan szép műsorra hívom fel az érdeklődők figyelmét, melyre szerintem nem csak Bokodról, hanem környékünkről is nézőket fog vonzani.

Folyó év november 15-én, szombaton 19 órakor ad "A zene világa - a világ zenéje" címen előadói estet, az ALE BRIDER BAND, a bácsbokodi Művelődési Házban!

A belépés díjtalan, de az alapítvány céljait támogató adományokat köszönettel fogadják a rendezők.

Mindenkit szeretettel vár az est szervezője, a BÁCSBOKOD KÖZMŰVELŐDÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY nevében Meizl Ferenc alapító, valamint Pogány János elnök.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.11.03 0 0 147

Ugyan már fiúk, nehogy szégyent hozzatok a fejünkre, nem vagyunk mi sárgák és ferdeszeműek, hogy kutyát együnk, ha van fííínom birka, borjú, tanyasi kakas, hal, stb. is a környékünkön :)...

Mijo

Előzmény: khram (146)
khram Creative Commons License 2003.10.31 0 0 146
Megettétek? :-D
_if Creative Commons License 2003.10.31 0 0 145
Sajnos lehet nem is fogod látni, hétvégén eltűnt.
Előzmény: khram (144)
khram Creative Commons License 2003.10.20 0 0 144
A kutyarol? En nem is lattam, be volt zarva vhova, mikor megneztem a bunbarlangot. :-)))
nd Creative Commons License 2003.10.18 0 0 143
sziasztok bokodiak,
most kaptam az infot if-tol, h van ez a forum..
most nincs idom atolvasgatni, de majd visszaterek.

en is reszt vettem az elso fergeteges tanya bulin, koszonet erte minden rendezonek, tenyleg allat volt..
jah, amugy en az egyik dunantuli vagyok, az, amelyik a sört szereti.. ;)

_if Creative Commons License 2003.10.18 0 0 142
Hát diszkrét nem nagyon van:)a tanyanyitón készültek képek, többnyire az emberekről, a házról nemigen. de megpróbálok szerezni, azt hiszem Harsányi Gábornak a kezdetektől vannak képei (látható az átalakulás)

remélem a kutyánkról is van pár kép:)

Üdv Balázs! gyarapodunk?:)

Előzmény: Mijo (141)
Mijo Creative Commons License 2003.10.09 0 0 141

Köszönöm, kedves Balázskám, örülök, hogy gyarapodik a stáb! Mutassátok meg milyen tökös gyerekek vagytok, van rá hely bőven.

Iharos Ferkó! Nyomhatnátok fel pár diszkrét fotót a TANYÁRÓL :)!

Hali: Mijo

Előzmény: pb76 (140)
pb76 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 140
üdvőzletem minden bácsbokodi lakosnak, és mindekinek aki olvassa, ezt a fórumot. nagyon örülök ennek, hogy itt lehetk,-ezét köszönet iharos ferinek- és hogy már fóruma is van kicsi falumnak.
külön oriási ÜDV. MIJO-nak. már nagyon rég nem hallotam rólad.

péter balázs

Mijo Creative Commons License 2003.10.02 0 0 139

Jajj már, rugdosd seggbe ezeket a tökölős dumagépeket :)...! Látom én, hogy itt topicavatót kéne tartani. Csak mielőbb, míg be nem köszönt az esős évszak!

Mijo

Előzmény: khram (138)
khram Creative Commons License 2003.10.02 0 0 138
Bezony nem...
khram Creative Commons License 2003.09.29 0 0 137
Rajtam nem fog mulni, az tuti. :-)
_if Creative Commons License 2003.09.26 0 0 136
Hello CsZ, ezer bocs, tenyleg kifelejtettelek abból a listabol, viszont akiknek elkuldtem, azok nem jelentek meg.:(
probalok majd minel tobb embernek szolni, nepesitsuk be ezt kis forumot:)
IF
Előzmény: khram (132)
khram Creative Commons License 2003.09.23 0 0 135
Udv Mijo!

Stimmel, a Csaszi fia vagyok. :-)
Udvozol a topicnyitoban emlitett Wilhelm Peti. Bar nekem nem Peti. Nekem az aposom. :-D

CsZ

Mijo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 134

Szia Zoli, hozott a sors, Ferkónak meg segberúgdosások, ha kihagyott a listából (már ha vagyon egyáltalán :)...). Gyere csak minél gyakrabban és hozzál haverokat magaddal!
Te a Csaszi fia vagy talán?

Üdv: Mijo

Előzmény: khram (132)
Mijo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 133

Csak tudunk apropót teremteni rá :)...
(Nagyon helyes, toborozd a haverokat, ha már adott a lehetőség!)

Hali: Mijo

Előzmény: _if (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!