Keresés

Részletes keresés

coleng Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3728

"Még annyit,mielőtt még további szófordúlna erről,nincs joga a rendőrnek elvenni és kihúzni ilyen esetben a kocsit a segge alól,max lezárathatja és az útja gyalogosan történő folytatására szólíthatja fel."


"Még csak annyit,hogy ha van Ófaluban olyan szuper pógárőrcség,mé nem járőrölnek masszívabban. Nem csak pecázni és bevásárlni kell tudni járni azzal a puccos ótóval ám."

 


 

Nem érzel ellentmondás a két frázisod között? Mond tiszteletbeli Ó-Falus, mit vársz el a polgárőrségtől, ha szerinted a rendőr sem tehet mást?

 

Apropó, a tv szerint eljáró rendőrség a közelmúltban zárt le egy rodeó bajnok által összetört kapu és egy lopás ügyében indított nyomozást. Mindkét esetben a tettes 

ismeretlen. Talán "ez a magyarázata annak, hogy a pógár lát olyat,amiről nem tudja,miért is úgy van ahogy van és aztán gyártja az elméleteket."

Előzmény: borzassün (3725)
bezső Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3727

Régebben volt talán egy nápolyi, ami a "Ferinek nem" feliratot viselte. Kérlek, vedd úgy, hogy a hsz-eimen ennek mintájára a borzassünnek nem kitétel szerepel. Most már kezd fárasztóan unalmas lenni a politikai mellőzöttségből fakadó űberokoskodásod. 

Neked mindenről az jut eszedbe. Mármint a politikai gyűlöletkeltés. Veled még az időjárásról sem lehetne beszélgetni, mert annak változékonyságát is a pártpolitikai helyzettel magyaráznád. Mellesleg emlékeim szerint az előző ciklusokban sem volt olyan fényes a helyzet Érden, s ezzel a véleményemmel korántsem vagyok egyedül. Nyilván döntéshozóként más perspektívából látszanak a dolgok. Ez még önmagában nem zárja ki az optikai csalódás tényét.

 

Nem érdekel, hogy a leírtakra miként fogsz reagálni, innen tovább neked szóló hszm nem lesz.

 

Isten áldjon!

Előzmény: borzassün (3725)
borzassün Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3726

bocs ha pár betű nem úgy és ott van,azonban a mondani való lényegén az nem változtat.

Előzmény: borzassün (3725)
borzassün Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3725

Szeretném megkérdezni milyen bizonyítékokkal tudsz előrukkolna annak a két dolognak az összehozásához, hogy van egy nemzetiségi,aki jogsi nélkül kókányautóval rodeózik(ami perzse a beírtak szerint csak téged zavar) és a gátfelőli oldalon hallomásból megtudott lopásokkal kapcsolatban.

 

Még csak annyit a rendőrök igazoltatásához(nem védelemből, csak tájékoztatásként), hogy ha igazoltatták és -alapértelmezésben -semmi sem volt rendbe a delikvensnél,akkor nem a köz kívánalmának és bosszúért lihagők májának kielégülésére fognak cselekedni és helyszínen kötéláltali főbelövést alkalmazni, hanem majd szépen feljelentik és a tv. rendje és betűje szerint majd eljárás lesz indítva.

 

Még annyit,mielőtt még további szófordúlna erről,nincs joga a rendőrnek elvenni és kihúzni ilyen esetben a kocsit a segge alól,max lezárathatja és az útja gyalogosan történő folytatására szólíthatja fel.

 

Valamikor régen volt itt egy bűnügyi osztály vezető nevét nem írom le,már nem rendőr,mert önként ment át más pályára..Na az megtette,hogy a dzsigolók autóit összeszedette. Pont a nép kívánalmának megfelelően.Igazoltatás és akinél nem volt rendben valami,már húzták is ki a segge alól. Na kérem ebből volt botrány. Tv.-ekamik titeket is védenek-az védi azokat is akikről ti azt mondjátok,hogy törvényen kívüliek- vonatkoznak jogvédelemben azokra is,akiknek ti nem adnátok jogokat.

 

Szóval ez a magyarázata annak, hogy a pógár lát olyat,amiről nem tudja,miért is úgy van ahogy van és aztán gyártja az elméleteket.

 

Még csak annyit,hogy ha van Ófaluban olyan szuper pógárőrcség,mé nem járőrölnek masszívabban. Nem csak pecázni és bevásárlni kell tudni járni azzal a puccos ótóval ám.

Előzmény: bezső (3724)
bezső Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3724

Pedig érdekelhetné őket, mert a hajnali kocsikázás nem szűnt meg. Mint hallom, már nem csak a patak parti házakat látogatják, hanem a gát felé nyitottakat és azokat is, amelyek mellett üres telek van. Sőt a melléképületek után egy házba is bepofátlankodtak, amíg a tulaj nem tartózkodott otthon. Innen tévét és egyebeket zsákmányoltak.:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Előzmény: coleng (3723)
coleng Creative Commons License 2012.07.31 0 0 3723

Elég sokáig tartott.  Lassúak az érdi rendőrök , talán nem is különösebben érdekli őket.

Előzmény: bezső (3722)
bezső Creative Commons License 2012.07.30 0 0 3722

Patakparti ámokfutó suhancunkat ma igazoltatták a rendőrök. Mint kiderült nem csak neki, de az általa vezett kocsinak sem voltak rendben a papírjai. 

 

Nagyon reméljük, hogy ez a sikeres akció az első és nem az egyetlen lesz a rabló-pandúr játékban. 

borzassün Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3721

Még csak annyit, hogy az évi egyszeri lakossági meghallgatáson a lakók elmondanák a bajaikat a polgármesternek, de sajnos csak olyanok szólalhatnak fel,akik előre megjelőlt hozsannázó és tma személyét fényezők, így persze a helyi királyi médiákban is az jön le a nép irányába, hogy a lakosság mindennel mag van elégedve,minden szép,minden jó.

 

Ezt sokan meg is eszik,többen,mint akik nem. Sajnos a matek könyörtelen szabálya alapján a nagyszámok törvényét érvényesítik a helyi népbutító politikai maszlag terjesztésében is.

Előzmény: borzassün (3720)
borzassün Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3720

Civil kezdeményezőt tudnék elképzelni!...... íkonkrétan szervezet, vagy magán személy. ha szervezet, ha magán személy mindenképpen szükséges egy stáb,ami meggyőzi az embereket arról, hogy e mögé a szervezet, vagy személy mögé kell állni, ide meg anyagiak kellenek,mert maga a meggyőzés szóban kevés Érden potya zsíroskenyér,sör és lufi is kell,mert így szokták meg eddig.

 

Bűnöző családok kiköltöztetése Érdről...... ilyet nem szabad leírni,mert a mai tv.-ek szerint csak az bűnös,akit jogerősen a bíróság elítélt. Családokat meg kényszerrel nem lehet kitelepíteni indok nélkül az állandó lakhelyükről, még akkor sem, ha csak egy tagja van a családnak akárcsak rokoni ágon is bejelentve a városba. Ez tv. Ha ezt megteszed magad is tv. szegővé válsz.

 

gyalogos járőrök akik közvetlen kapcsolatot tartanak .....na az ő személye már létező,mert Ő lenne a KMB-s úr, akinek gyalogosan,meg ótóval a lakosság körében kellene forgolódni és ismertnek kellene lenni,ja és az Ófalusi lakosság szemében bűnozőnek minősített egyének szemében pedig tiszteletet kellene kivívnia,hogy elegendő legyen a nevét kiejteni és azt is rettegjék.

 

Az útak állapota a törvényesen megválasztott képviselő feladata. na annak lehetne petívciót adni és határidőt megszabni,ellenkező esetben tv.-s eljárással visszahívni , vagy lemondatni és mást választani.

 

A hatékony felderítés a körzetes rendőr jól üzemelő ténykedéséből indúl ki és a bűnüldöző szolgálat hatékony tevékenységében csúcsosodik ki.

Nem attól lesz kevesebb a nemzetiségi jogsinélkül grasszáló,mert gyalogos rendőrt látnak, az csak az egyszerű polgár téveszméje-Ha látom a rendőrt egyenruhában biztonságban vagyok.

 

 

Ezért veszekedés és személyeskedés helyett  ötleteket ütköztessük és ne azt szajkózzuk hogy nem lehet mit tenni!!!!!

 

Támogatom az utolsó gondolatot, csak kezdje el valaki végre. Ha kell akkor azt személyesen a már bemutatott ismereti tudásommal is támogatom.

 

CSAK sajnos sokan nem így gondolják.

 

Köszönöm, hogy kezdeni akarsz valamit végre, itt az idő, hogy a tettek beszéljenek.

Előzmény: Porfészek (3719)
Porfészek Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3719

Civil kezdeményezőt tudnék elképzelni! A pártok csak zavaró,lassító tényezők!!!

Hogy mit tartalmazna?Pár ötlet:Bűnöző családok kiköltöztetése Érdről,gyalogos járőrök akik közvetlen kapcsolatot tartanak a lakossággal,pormentesítés,hatékony felderítés,Felső és Fő utca javítása és leaszfaltozása,kamera rendszer fejlesztése és hatékonyabb használata.stb...Határidő:1év. Ha nem teljesül akkor egy újabb peticióval lemondásra szólítanánk fel e két személyt a tv nyilvánosság előtt reménykedve abban hogy nem Ófalu lesz az egyetlen kerület ebben a témában!Valahogy el kéne kezdeni!Mert jelenleg a polgármester mondhatja azt is hogy a lakosságtól nem volt visszajelzése!!Ezért gondoltam erre a lehetőségre!!Csak valami induljon meg,hátha más kerületek rendszerető lakosai is a példánkon felbuzdulva az asztalra csapnak!!!!!!!Mert rend és biztonság nélkül élhetetlen ez a város!!!!!!!!A gárda ha megjelenne nem csak én de biztos vagyok benne nagyon sok biztonságra vágyó Ófalusi kvártélyt és kosztot is bisztosítanának!!!!!!!Erre országos példák vannak!!!!Nem hiszem hogy Ófalu ez alól kivétel lenne!!Ez lenne a gyorsabb megoldás,viszont nagyon sok érzékeny ember(pártfüggő)nem szereti őket!!!De arra is volt példa hogy egy vidéki mszp-és kéviselő asszony hívta ki a gárdát!De hát ezek csak ötletek!

Valamit lépni kell mert ma őt rabolják ki,holnap téged,holnapután engem!!!!!!Mi lesz majd évek múlva??!!Ezért veszekedés és személyeskedés helyett  ötleteket ütköztessük és ne azt szajkózzuk hogy nem lehet mit tenni!!!!!

 

Előzmény: borzassün (3718)
borzassün Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3718

Egyetértek az összefogással támogatom, csak sajnos nincs olyan a lakosság által előítéletek nélkül elfogadható irányító szervezet aki az összefogást meg tudná szervezni,mert az egyik embernek sárga, a másiknak komcsi, a harmadiknak meg zsidó és így tovább-ezek kifogásfelsorolások voltak.

 

Kérdezem a peícióval kapcsolatban.

Ha a polgármester kap egy petíciót,abban milyen követelést-kérést tesztek bele és mit helyeztek kilátásba annak nem teljesülése esetén. Ugyan ezen kérdésem a rendőrkapitánynak átadandó petícióval kapcsolatban is. Nos? Mind a kettő a hatályos rezsim által védett.

 

A gárdás trükk na az már gondolkodásra okot adó ötlet. Hát csak valyon ki hívja ide őket,mert a helyi jobbik eltünt a politikai palettáról és a közgyűlésben levő képviseljük az már nem a helyi párt színében van ott, csak megélhetésből.

 

Aztán meg ha ide is jönnének, akkor ki adna szállást és ki etetné azokat az embereket,mert nem a fénnyel táplálkoznak és nem a hazaszeretet veti meg a párnájukat. hahó ezeken tetszettek-e gondolkodni. Sajna ha zsoldosokat hív az emberfia azt biza meg kell fizetni.

ha azonban ez összejönne, na az nagy viszhangot verne egy fityiszes kígyófészekben.

 

Kéne azért földönjárva is giondolkodni az ötlethez mert a hadtáp is fontos ám ilyenhez. Most sem szembe akarok menni senkivel, csak a szükséges kellékeket dobtam fel kérdésben.

Előzmény: Porfészek (3716)
borzassün Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3717

csak arra figyelsz, hogy a többi fórumozóval szembe menjél!

 

Hát igen szembe megy veletek az,aki meg meri mondani azt is, hogy a gerenda mi a szemetben.

 

Mert gyalázatos dolognak tartom, hogy azon az útszakaszon ahol járda is van a gyalogos az autóúton(legyen az földes,murvás,vagy aszfalt) slampog,mert nem ítélem el azokat a rétinégereket,akik egy magától szánonkérni induló jogilag önbíráskodást elkövetni szándékozó mellett nem tartok mélyen elítélő kortes beszédet a kisebbség ellen. Mert -bár törvénytelen - ötleteket adok sa számotkra tarthatatlan helyzet ,egoldására.

 

Ja igen is gyalázom -szabad szóléás jogomnál fogva- annak az általad az egekig felmagasztalt szerveződésnek a vezetőjét és azt is tudom miért. Van rá bizonyítékom is amiket mondok.

 

Apropó nem mondom, hogy úgy kell annak akit elsodornak,de megelőzheti a felelős emberi magatartásával, ha bertartja Ő is a gyalogosközlekedés szabályait,mert akkor erkölcsi és nem csak tv.-i alapja van elvárni másoktól is a szabályok betartását.

 

csak azt várd el,amit Te is tudsz nyújtani. tartja a mondás.

 

Ja igen minden hiozzászólásomban megemlítem, hogy ne merüljön feledésbe az emberek agyából, hogy amit 2010 ószén tettek,a választásokkor helyben,az csapódik minden értelemben vissza rájuk. Ezt még sokszor el fogom szajkózni, hogy bosszantsam az ilyen konokfejűt,mint Te.

 

."...sajnos Érd városában megszokott, és eltűrt jelenség, hogy gyalogosok vannak olyan útszakaszokon is, ahol van valamilyen járda.."....Miért????? és melyik hatóság által eltűrt?

 

Nagyon szar, ha Te ellenségesnek értelmezed a leírtjaimat és a sötétségen nem látsz át. nagy kár.

Előzmény: bugadoktor (3715)
Porfészek Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3716

Nem összeveszni kéne!Ha képesek lennénk összefogni annak érdekében hogy ez a "porfészek" egy élhetőbb hely legyen,akkor talán lenne valamiféle változás!Mondok egy lehetőséget ami vagy jó vagy rossz,de mindenképpen fölrázná az embereket mielőtt nagy baj történik!!Egy határozott és tisztán fogalmazott peticiót kellene Ófalu lakosaival aláíratni és átadni T.Mészáros úrnak illetve a rendőr kapitány úrnak amiben világosan követelné a kerület azt hogy gyakorlatilag csináljanak már valamit az önméltatáson kívűl!!!!Ez csak egy ötlet,de megoldás is csak az ötletekből szokott születni!!Amilyen helyzetben vagyunk még a gárdát sem zárnám ki,legalább kapna az ügy egy kis nyílvánosságot ami jótékony hatású lenne!!Az álló vízben minden csak elrothadni tud!!!!!!!!Ötleteket és összefogást!!!!!

bugadoktor Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3715

Igazán abba hagyhatnád ezt az ostoba, és szűklátókörű igehirdetést!

 

Azon kívül, hogy a 2010-es választások eredményével kapcsolatos napi kirohanásaid, és a gyűlöleted a helyi polgárőrséggel, és annak vezetőjével szemben,(ami természetesen a szuverén jogod lenne, ha nem unná már mindenki), csak arra figyelsz, hogy a többi fórumozóval szembe menjél!

 

Mert, ha burkoltan is, elfogadod, hogy jogsi, műszaki és biztosítás nélkül, szakadt autóikban esztelenkedjenek, és javaslod a szögek szétszórását, ami szintén közúti veszélyeztetésnek számít!

Persze, ezek a szögek intelligens szögek lehetnének, csak a szabálytalankodók abroncsaiba állnának be?

 

Azt viszont (ami sajnos Érd városában megszokott, és eltűrt jelenség, hogy gyalogosok vannak olyan útszakaszokon is, ahol van valamilyen járda), nem tartod tragédiának, ha elsodornak egy embert.

Ha ott ment, úgy kell neki?

 

Azt is érdekesnek találom, hogy egy szót sem fecsérelsz az „elkövető” családjának reakciójára.

Ez legalább olyan veszélyes a többségre nézve, mint az úttesten való sétálás, mert abból, hogy elfogadjuk az indokolatlanul heves, jogtalan, és agresszív fellépésüket, azt tapasztalják, hogy ilyenkor a többség meghátrál, tehát máskor is megtehetik, és legyőzik, legyőzhetik a jogosan fellépőket.

 

Nem kellene arra törekedned, hogy minden fórumot szétzilálj, lehetnél kevésbé heves, és ellenséges.

 

Talán, Te akarsz a szállás csinálója lenni egy új, és felkent vezérnek, ezt készíted elő?

Előzmény: borzassün (3713)
bezső Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3714

Nem csodálkoznék, ha mindazok, kiknek tele van a hócipőjük papírt s plajbászt ragadnának és kiszámolnák, mennyi az ingatlanadójukból rendvédelemre fordított summa. Oszt legközelebb annyival kevesebbet fizetnének a városi büdzsébe, arányosan az el nem látott feladatokkal.

 

Előzmény: borzassün (3713)
borzassün Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3713

az egyik hírhedt suhanc - kinek köztudottan nincs jogsija - egész héten ámokfutó autókázással veszélyeztette és félemlítette meg az utcán tartózkodókat.

 

erre csak aztat mondom, hogy az ótógumi a szöget nem állja. osztán meg nem az utcán hanem a járdán köll a gyalog állóknak tartózkodni,ha az is vagyon ott már csak könyebb arébb libenni, ha feléjük száguld egy ilyen említett,osztán a kerítés majd meg állítja.

 

 .....Este azonban elsodort egy hazafelé tartó férfit......

 

Nem szép dolog,de gondolom az a gyalog ffi. sem a járdán közlekedett gyalogoshoz méltóan,így aztán akár részes okozója is lehetett a saját szerencsétlenségének. Persze erről a beírásod nem szól ugye,mert hát a saját szabályszegés az nem törvénytelen(nem a csikánt akarom védeni)

 

 

Az illető kihívta a polgárőröket........ minek? azoknak szerinted mennyivel van több joguk,mint neked? inkább egyből a rendőrséget hívta volna,hogy személyi sérüléses helyszínelhagyásos baleset történt,na lett volna egyből sürge-bürge.

 

 

A kiérkező helyi polgárőr főnök azzal próbált rendet tenni, hogy az elsodort férfit szólította fel távozásra. Azon már senki sem csodálkozik, hogy a rendőröket sem hívta ki.

 

Na ennyit érnek  az éves ingatlandótokból 12 millát zsebretevő polgárőreitek. Igaz választási kampánykor kiszolgálták tma apjukat,így jogos, ha kapnak némi manit,bár az a ti zsebetekből vádorolt oda. Ennyit erről. majd 2014-ben a többit,remélem addig jegyzitek a dolgokat,ha nem akkor írjátok egy füzetbe és olvassátok minden nap, hogy feledésbe ne merüljön.

 

Ja igen F-1 van,így rendőr csak mutatóba létezik, ezt a jakghecok is tuggyák(szándékolt írás) ám.

 

 

Előzmény: bezső (3712)
bezső Creative Commons License 2012.07.29 0 0 3712

A patakparti társulat ismét alakított. Tegnap éjjel a környék nyugalmát verték fel.

 

Előzmény: az egyik hírhedt suhanc - kinek köztudottan nincs jogsija - egész héten ámokfutó autókázással veszélyeztette és félemlítette meg az utcán tartózkodókat. Ezzel demonstrálva nemtetszését. A korábbi napokban ugyanis a kihívott rendőrök megzavarták éjjeli műszakjában. Szombaton már olyan szintre fejlesztette kamikáze mutatványát, hogy már a saját pereputtya is megsokalta. 

 

Eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Este azonban elsodort egy hazafelé tartó férfit. Az illető kihívta a polgárőröket és kérte, értesítsék a rendőrséget, majd felkereste az elkövetőt. Az ott lakó három cigánycsalád irgalmatlan ordibálással és baseball ütővel győzködte az áldozatot, hogy takarodjon el, különben is gyermekük már alszik. A kiérkező helyi polgárőr főnök azzal próbált rendet tenni, hogy az elsodort férfit szólította fel távozásra. Azon már senki sem csodálkozik, hogy a rendőröket sem hívta ki. 

 

 

 

 

borzassün Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3711

Na akkor nézzük csak ha a sünök a bicikli úton végig mennének. Mivel? nincs biciklijük, sem kismotorjuk, a bérelt Ford autóra meg vigyázni kell,nem úgy,mint a testvíreknek a Zsigára.

 

nyomást kell gyakorolni lakossági összefogással, aláírásgyűjtéssel, hogy újra járőrözzenek azokon a jelzett utakon ilyen időszakban a Rendőrség Készenléti szolgálat  lovasegysége. na azok neféljetek nem lesznek részrehajlóak.

Idegen rendőrt csak nagyon sokkal lehetne korrumpálni. 

 

Azért kérdezem,ha már van abban a ládában gyümölcs és az a termelő barackosából való, akkor hol van olyankor a termelő? Otthon alszik a puha ágyikóban? Vagy sajnál pár röpke forintot az őrzésre befektetni?

 

Ok-okozat összfüggése, illetve tett-és tevékenység

Előzmény: RA-TATA (3710)
RA-TATA Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3710

Azért ebben nincs igazad!

A sünök végigmennének a határban a "bicigli úton" és igazoltatnák az ott száguldozó zsigulit, amelyiknek a tetejére (csomagtartójára) fel van kötve egy kétajtós szekrény igencsak meglepődnének.

A szekrény pofával felfelé van. Ajtók nincsenek rajta. Tele van dobálva gyümölcsel(őszibarackkal), még a faágak is rajta vannak.

Lehetséges válaszok:

Az őstermelők vagyunk, visszük haza a termést.

Vagy: Költöztetjük a Gazsit Battáról Érdre.

Stb.

Stb.

Hihető! Nem?

Előzmény: borzassün (3708)
borzassün Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3709

Nos köszönöm, hogy az ötlet tetszik.

Látszik, hogy kellene oda egy olyan szakember egy ilyen önvédelmi szervezet megszervezéséhez,aki ért is a dologhoz.

 

Jó gondolat az idősek sétálgató mozgó térfigyelő rendszere,nem is kell több. Már erre épülhet a következő szint egy technikai kapcsolással.Ha a figyelő lát valamit jelzi a polgárőrnek,hatóságnak,aki rámozdúl.

 

Az aktívaknak elegendő lenne hétvégi időszakban beosztva 1-1 éjszakát felváltva beosztani,biztos lennének létszámban annyian,akik ezt kitennék. Vagy a kényelmes emberek csoportja ez a korosztály, hogy oldja meg más xarok rája,mér pont én.

 

Megjegyzem nem is kell más, csak demonstratíve jelenlét,mert az elkövető a már említett fajta telkekre történő belátogatásokkor a legjobban attól fél, ha meglátják, vagy csak a kertek környezetében látja valaki tekeregni.Ez már bukta veszély.

 

na szóval kell nektek egy szakember,aki ehhez ért,nem egy amatőr pógárőrkapitán.

 

Másik dolog: ha azt fogod olvasni, hogy közmunka működik,na akkor jön el itt a nyílvános diktatúra,mert a közmunka az egy bíró által kiszabható büntetés olyanok számára,akik csekély súlyú vagyon elleni cselekményeket követnek el(a BTK-ban található).

 

Amit itt a diktátori gépezet beszajkózott nektek,az az ellenszolgáltatásért végzendő közösségi értékteremtő munka. Nem keverendő össze a tejszín és a kocsiszin.

 

A magyar nyelven leírt szavakat helyesen kell tudni olvasni és illik tudni,mi a jelentése, csak sajnos sokat ezt már elfelejtették, vagy csak lusták gondolkodni.

 

Máskülönben ezt az ellenszolgáltatásért végzendő közösségi értékteremtő munkát lehetne végeztetni,mert sok segílykésünk vagyon és az ÉKF létszámát igazán lehetne erősíteni velük. ja,de nem csak a tma tér söprögetése legyen a feladat, hanem mondjuk a Barra patak takarítása, a Laposnak becézett önkormányzati terület kaszálása, pld, Petőfi utca seprése, stb.

 

 

Előzmény: bezső (3706)
borzassün Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3708

Két részre kell bontani a kijelentésedet.

 

1, a termelők barackja és azok a fák amin a barackok vannak magán kézben vannak,így a magán tulajdon megvédése a termelők gondja baja,az nem a hatóság feladata(ha ezt nem hiszed olvasd el az erre vonatkozó törvényt)

2, a piacon bárki árulhat kismennyiségben ha jók az ismereteim,ha megfizeti a helypénzt. Bár Én úgy gondolom, hogy akikre Te gondolsz, hogy szedő személyzetek,azok az aluljárókban árulják büdöspöstön, vagy már eleve tisztes zöldségkereskedőhöz viszik megrendelére.

 

A gyümölcsösökben a tulajdonosok, vagy alkalmazzanak hozzáértő őrséget, vagy őrizzék maguk,mert befektetés nélkül nincs profit.

Az árusító helyeken pedig a fogyvédelemnek, a NAV embereinek,a helyi polgm.-i hivatal szakhatóságának emberei kéne, hogy a származásról-eredetről okmányt-számlát kérjenek,nem a rendőrség hatásköre. ha az említett szervek felfedik az általad említett tény akár csak gyanúját,akkor kezdeményezhetik a rendőrség irányába az eljárás megindítását-lefolytatását.

 

Ez a tv-i eljárás rendje.

 

Hogy sokan ezt nem tudják az azért van mert sok CSI.-t néznek a tv-ben és nem azt akarják tudni ami alapján ebben az országban élhetnek.

Előzmény: semtudomka (3707)
semtudomka Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3707

Azt hallottam, hogy ismét beindult a termelők  barackjának szedése, az "éjszakai műszak által" és már a piacon is árulják.

 

Hogyan lehet ezt értelmezni?

Szerintünk lopás és bűncselekmény.

Előzmény: borzassün (3705)
bezső Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3706

Tetszik az önvédelmi szervezet ötlete. A magyar lakosság nagyobbik része hetven feletti nyugdjas. Ők amúgy is rosszul alszanak, ráérnek járőrözni. A kisebbik részt kitevő bérből és fizetésből élők helyzetét még át kell gondolni. Ha őket kirúgják a kialvatlanság miatti rossz munkavégzésért, akkor ki fizet adót, amiből finanszírozzák a hivatalos és civil rendfenntartókat és a segélyeket, no meg a felzárkóztatást .

 

Szívesen olvasnék az érdi sajtóorgánumokban arról, hogyan működik a közmunka. Azok, akik ezt napi szinten szervezik és irányítják, hajmeresztő tapsztalataik vannak. 

Előzmény: borzassün (3701)
borzassün Creative Commons License 2012.07.26 0 0 3705

Félre érted.

 

Én arra reagáltam,amit itt egy fórumozó írt és helyeseltem. Arra értem amit írtam, hogy a szülőknek a fiatalsággal többet kéne foglalkozni.

 

ja persze ne érts feélre a többi sorral sincs semmi baj. Én is járok templomba és az utolsó padba ülök be. Ott mindegy, hogy hova ülsz egyenlő vagy. Csak példázat volt a számadat.

 

Sajnálom, ha másként értetted.

Előzmény: Törölt nick (3703)
erdlako007 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3702
borzassün Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3701

Ne térjünk el a tárgytól már megint.

A rendezvény tárgyában volt felbuzdulás és abban tettem pár észrevételt.

 

A dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások, a besurranásos lopások elkövetőinek felderítése más tv. alapokról indúl.Ne tessenek a tejszínt a kocsiszínnel összekeverni.

 

Amúgy meg megjegyezném, hogy minek is vagyon olyan faxa polgárőr selejt Ófaluban, ha a leírt sérelmek vannak.

 

Ha nem felelnek meg az igényeknek,tessenek a képviselő ajtaját verni,és! szervezni egy önvédelmi szervezetet.

Ja! hogy esetleg azzal munka van és arra áldozni kell időt,energiát,anyagiakat, hát kérem semmi sincs ingyen ebben a nagy fidesznyikisztán tmészarosvárosban.

Előzmény: bezső (3699)
bezső Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3700

természetesen kárvallottakról van szó

Előzmény: bezső (3699)
bezső Creative Commons License 2012.07.25 0 0 3699

A rendfentartó (+n) hivatalos és társadalmi erőknek nem feladatuk a szokásjog alapján eljárni. Ma a hatályos szabályokat kötelesek alkalmazni.

 

Tudsz mondani egyetlen területet, ahol egyáltalán eljártak? Ófaluban - nem túlzok - háromjegyű számmal fejezhető ki a betörések száma, ezzel szemben NULLA  a felderített eseteké. :((((((

 

Már csak (rövid) idő, hogy az elkeseredett lakosság eljusson önbíráskodáskodásig. Biztos, hogy ezt ki kell várniuk? Bár akkor majd lesz kit előállítani (a kárvallotak közül). 

Előzmény: borzassün (3698)
borzassün Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3698

Nem arra kaptam választ amit kérdeztem.

 

Ez egy minden évben megtartandó megemlékezés,ami bejelentésköteles a hatóság irányába a gyülekezési tv. értelmében. Itt nincs történelmi úgy szoktuk. A szervezőnek kutya kötelessége azt bejelenteni és egyben a rendezvény biztosítását kérni.

 

A rendfentartó hivatalos és társadalmi erőknek nem feladatuk a szokásjog alapján eljárni. Ma a hatályos szabályokat kötelesek alkalmazni.

Sajnálatos, hogy a szervező(k) csak a szoktuk szabályt ismerik. Ím ennek a tudásbeli hiánynak most meg is volt az eredménye.

Ha van rendezvénybiztosítás ilyen nem fordúl elő és nem kell olyanokról fantáziálni,hogy milyen szégyent hoz a szülei fejére.Lehet,hogy a szülei nem is tudják az ilyen elemeknek,hogy mit csinálnak és vasárnap büszkén ülnek a templomban az első sorban.

 

Szóval ezt tessenek tudomásúl venni a rendfentartó erőknek nincsen olyan,hogy szokásjog.

Előzmény: Ófecskék (3697)
Ófecskék Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3697

1926 óta minden év július 26-ához legközelebb eső szombaton " Érd község-nagyközség-város- MJV " megemlékezik arról a történelmi eseményről, amely e helyen történt.

 

A város saját ünnepe  így, a rendfenntartó és a polgári erők előtt közismert és jegyzett városi ünnep.

Előzmény: borzassün (3696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!