Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1529

Ismerősajánlásokat is hasonló érdeklődési körben ajánlja, mint amilyen témákban használod a Fb-t.

 

Nem kell vele foglalkozni :)

Előzmény: Braumüller (1528)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1528

Ó, folyton küld ilyeneket. Még azzal el is volnék, a leginkább az ismerősnek ajánlásokat utálom. Ismerőseim ismerősei közül kiválaszt találomra néhányat, és kiírja: "Jelöld be, ha meg akarsz ismerkedni vele!" Hát hadd döntsem már el, akarok-e. Nem arra akarok ráállni, hogy fél Magyarországnyi ember az ismerősöm legyen, aztán soha ne írjunk semmit; ideje sincsen azért annyi az embernek.

Előzmény: Tibbe (1527)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1527

Ha egyszer rákattintasz valamilyen témára, akkor azzal kapcsolatos ismerősnek ajánlások, reklámok jönnek elő. Ha véletlenül rákattintok pl. egy kertész virágos képére, még csak nem is lájkolom, sorban jönnek a kertészek oldalainak ajánlása.

 

Úgyhogy, ha nem akarsz ilyeneket látni, ne nyiss meg ilyen profilt vagy oldalt, de még csak képet se nyiss meg. Tiltsd le, s majd más témákat dob fel neked. Kattints pl egy biciklire vagy egy tájképre, vagy egy korsó sörre, és olyan képeket, oldalakat fog a Fb felajánlani.

Előzmény: Braumüller (1526)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1526

Hát ez engem is meglepett, egy Kiss nevű ismerősömet kerestem, és ez jött be helyette. Főképp azon csodálkoztam, hány ilyen van. De a legtöbbnek összesen van két képe, néhány bejegyzése, azokon is fürdőruhás vagy fehérneműs képei vannak, és sok esetben nem is ugyanaz a nő/lány van rajtuk. 

Természetesen az összes unatkozó ipse rájuk indul, a legkülönbözőbb ajánlatokkal bombázzák, aztán vagy válaszol, vagy nem, ilyenkor dühödt bejegyzések következnek: "-Hagyjátok a fenébe, privátban se válaszol, ez férfi lesz!" Úgy is lehet valahogy, néhányan poénnak veszik, hogy ilyenekkel szórakoznak. Érdekes módon nem kapnak a Facétól semmilyen fenyegetést vagy tiltást. 

Viszont néha küldenek szexajánlatokat nők, most különféle ázsiai  nevek vannak náluk divatban, indonéz, thai, meg hasonlók, de magyarul ajánlkoznak, és valószínűleg sorozatban vonulnak végig annyi férfi profilon, amennyi belefér az idejükbe, én meg nem győzöm letiltani őket. Párat mérgemben már jelentettem, el is tűnt a profiljuk néhány nap múlva, de alighanem gond nélkül csinálnak másikat.

Előzmény: Tibbe (1525)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1525

Azért én ezt nem engedném meg a Fb helyében :(

Előzmény: Braumüller (1523)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1524

A mindenségit, csak egy példányban akartam föltenni, de a Fórum oldalai mostanában beillesztéskor duplázzák a képeket...

Braumüller Creative Commons License 2021.05.21 0 0 1523

Ezt akartam még mutatni, hogy Tejszínhabos-Gyümölcsös Süteményke már nincs a Facebookon, a Bal Sarki Ász sincsen, de azért még vannak érdekes profilok:


Előzmény: Herold (1512)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1522

Persze, az pénzt ér. Ha szerencséjük van, egész adatbázisokat tudnak pénzzé tenni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1521)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1521

amit titokban lopnak el, azt titokként kezelik, csak végső esetben kerül nyilvánosságra, ami nem jelenti, hogy ne használnák. amit nyíltan lopnak el (vagy valahogy köthető nyilvános aktivitáshoz), azt viszont el lehet adni.

Előzmény: Braumüller (1520)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1520

Hát, hackerek rengeteg mindenre képesek, napi hírekben szerepel, hány bank meg biztosító komplett adatbázisát tudták megszerezni. De az állam se piskóta. Maga a mobiltelefon eleve úgy működik, hogy teljesen soha nincs kikapcsolva, akkor se, ha a főkapcsolóját nyomod ki.

 

Az egész cellarendszeren alapul, három antenna egy cella, azok pontosan tudják mérni, koordináták szerint, hogy hol vagy. A központ megjegyzi, és, a a rendőrség kikéri az adatokat, kiadják, innen tudják, ott voltál-e valahol, akkor is, ha egyébként le akarod tagadni. (Ezért is merül az akkumulátor kikapcsolt állapotban is, csak akkor nem mennek ki adatok, ha azt kiveszed.)

Velem is előfordult, hogy elmentem egy átjátszótorony mellett, a torony a mikrohullámával rálátott a telefonomra a zsebemben, és percek alatt kaptam három SMS-t, hogy használjam roamingra a kedvezményes szlovák Orange-hálózatot. De autótolvajok is ki szokták dobni a telefont, ha van a kocsiban, mert a mozgása képernyőn követhető.

Előzmény: Törölt nick (1518)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1519

Ők bizony, itt még sokkal könnyebb trollkodni, mint a Facén...  :-) .

Előzmény: Tibbe (1517)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1518

hát nekem kért minden alkalommal telefont a gmail. yahoo nem kért. másom nincs. plusz köti a fiókokat, biztos ami biztos. sajnálom azokat, akik nem látják az összefüggéseket.  meg persze magamat is. szerencsére nekem nincs mit titkolnom, de akiknek van, vagy vannak bonyolult ügyeik, vitás eseteik, pereik, azok nagy bajba kerülhetnek.

 

ugyanez pl amikor megpróbálnak rábeszélni, hogy használd a telefonod emilre, chatre, bankolásra, mindenre. az emiledből sem a telefon, sem a tablet nem enged kilépni. tehát amikor netezel, az email címeden automatikusan jelen vagy, bár elvileg tudsz inkognitóban böngészni, de sokakban ez fel sem merül. azonkívül az inkognito nem jelent teljes inkognitot. lényeg, hogy a privát emiled alapértelmezett azonosítási alap a telódon és a tableten.

nemrégiben volt egy országos adathalász ügy, biztos hallottátok, amikor smsben postai csomagról értesítettek, (persze nem volt csomagod), amiben volt egy link, hogy kattints rá. rákattintva települt egy adathalász program, ami a banki adataidra volt élesítve. mindenféle bank kiküldött figyelmeztetést ezzel kapcsolatban. nos, ha a telefonodon bankolsz, akkor ez komoly problémát jelenthetett (mivel azon kaptad meg az smst). azok szerencsések, akik nem használják a telefont mindenre. nem elég, hogy leköveti a mozgásodat (többszörösen, ha pl gmail fiókod van rajta megnyitva, akkor abban beépített nyomkövető van, magad is le tudod töltetni hol jártál. hely-idő stb. tesómat pl figyelmeztették, hogy a vírus alatt nem lenne szabad annyit utazgatnia!! azért ez kicsit durva.), de minden napi rutinod, magánéleti, gazdasági, kapcsolati dolgod egy helyen összpontosul.

Előzmény: Braumüller (1511)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1517

Szóval ők az index trollok :)

Előzmény: Braumüller (1516)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1516

Azt nem tudom. De még arra se jó. Mondjuk, valakinek vagy egy nickje valamelyik szakmai oldalon, ott ő a jóságos fórum-törzstag. Van vagy öt politikai nickje, ahol egy vadállat, és eleve felkészül arra, hogy egy párat törölnek vagy egy darabig legalábbis tiltanak a hangneméért, de a többivel csinálja tovább. És van egy tucat, amit arra használ, hogy ossza vele a mínuszokat, mert egy poszthoz csak egyet tudna adni különben. És ez akkor még mindig csak egy ember.

Előzmény: Tibbe (1515)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1515

Itt abba nem látok bele, hogy a + és - adogatókat a moderátorok látják-e, kik adogatták.

 

Talán jobban le tudják vele mérni a nézettséget, hogy akik nem szólnak hozzá, azok ebben a formában azért jelen vannak?

Előzmény: Braumüller (1514)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1514

Ja, szűrés nálunk is van. Tagfelvételi is, hozzászólás is. A főadmin meg ráadásul rabiátus, és akire felidegesedik, azt kidobja, és letiltja, hogy még annyit se láthasson az oldalból, amennyit kívülről  látni.

 

Kénytelen is voltam a szemére vetni, hogy a legjobb forrásaimat dobta ki, mert az oldal helytörténeti, és nem mindenki olyan öreg róka, hogy mindent tudna; de zárt már ki egyetemi docenst is, helytörténész könyvírót, aki  kifogásolta, hogy nem írtuk ki egy fénykép forrását (nem az övé volt).

Én elvagyok az FB-n is, meg itt is; az egy, amit el tudnék nélkülözni, az a +/- rendszer, mert látom, hogy sokan bosszúállásra használják, van, aki bármit ír, már mennek neki a mínuszok. De valamelyik moderátor írta, hogy senki ne is kérje az eltörlését, mert a felső vezetőség ötlete volt, és valamiért ragaszkodnak hozzá.

Előzmény: Tibbe (1513)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1513

minden közösségi oldalon megy egymás sárba tiprása, mocsok egy világot élünk.

 

Nekem is vannak oldalaim és csoportjaim, de csak ellenőrzés után mehet nyilvánossá más  posztja.. A tag jelentkezések is szűrőn mennek át. Szelektálok. Akit kell, azt meg tiltom.

 

Van pár trükk, amivel tudom kontrollálni akár saját hozzászólásaim is. muszáj ébernek lenni. Itt az Indexen ez nehezebb. De beszélgetésre az Index jobb, átláthatóbb.

Előzmény: Braumüller (1511)
Herold Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1512

Mert ha nem valódi nevet adsz meg, akkor lehet, hogy valaki feldobott (mivel a Facebook ezt tiltja). Ha igazolvánnyal nem tudod bizonyítani, hogy az a neved, akkor törlik a fiókodat.

Előzmény: Törölt nick (1509)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1511

Nem, teljesen magánalapítású közösségi oldal, nem hivatalos. Az adminok FB-elérhetősége ki van téve név szerint, az keres meg minket, aki akar, sok ilyen oldal van. 

 

G-mail fiókot nemrég csináltam, ahhoz nem kellett telefonszám, de Inda-, vagy Citromailhoz se kell. Választható opció, de nem választottam. Egyedül a Yahoo-mail követeli meg, ők felhívnak regisztrációhoz telefonon.

 

Személyes dolgokat nem teszek ki, mert főképp helyi dolgokat akartam bírálni nálunk, és nem azt akartam, hogy a nevet nézzék, hanem, hogy mit mondok. Egyébként van városi közösségi FB-oldal is, de ott egymással trollkodnak-eszetlenkednek, hogy de irigylem a problémádat, de jó lehet neked, meg, amíg ezt lefényképezted, addig meg is csinál(tat)hattad volna, miért ide teszed, miért nem az illetékeseknek szólsz.

A csúcs, az olyan, hogy: -"Te az én autómat ne fényképezd, se rendszámmal, se anélkül, mert az én dolgom, ha tilosban parkolok." Meg egymás honlapját nézegetik, ez akár országos oldalakon is megy, hogy ja, ha te ott laksz, nem csodálom, hogy bunkó vagy; látom, munkanélküli vagy, keress munkát magadnak; olyan kocsival, mint a tiéd, nem mennék az utcára, meg hasonlók.

Azért ilyen oldalakra példának okáért nem írok, mert az ilyen jobban idegesít, minthogy milyen vállalatok vagy titkosszolgálatok akarnak felderíteni... velük bajom nem volt idáig. (Jó, olyan volt, hogy valaki aknagránátot talált az erdőben, kitette az oldalára, aztán másnap kint volt  nála a rendőrség. De ott valamelyik ismerőse szólt nekik.)

 

 

Előzmény: Törölt nick (1507)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1510

hát igen. csak a face még hozzácsatolja az önként megadott magánéleti dolgaidat is.

Előzmény: Tibbe (1502)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1509

asszem. mert volt saját néven is, meg kamu néven is. már nem emlékszem melyiknél volt. miért?

Előzmény: Törölt nick (1508)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1508

kamu

Előzmény: Herold (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1507

admin, megint más kategória, nyilván... a funkciódat lehetetlenítené, el ha nem jelölhetnél vissza. bár ha admin vagy, nem értem hogy tudtak név szerint megtalálni. no mindegy.

 

attól is függeht, hogy egyéb vonalon be tudnak-e azonosítani. ha egy hivatalos szervezet adminja vagy, az már egy irány.

 

mit mondjak? tőlem kértek telószámot és fényképes igazolványt is, és letiltottak, amikor nem kapták meg. satöbbi.

attól is függhet, hogy mikor hoztad létre a profilod. az előző rendszerben, vagy most. most már gmail fiókot sem tudsz létrehozni telszám nélkül. telszám: regisztráció, személyi számmal miegymással. a korábbi telszám nélküli gmail fiókjaimat nem háborgatták, bár igyekeznek kiszedni belőlem mégis ki vagyok. ne feledd, hogy értéket csak akkor képviselsz, ha neved van, ha konkrét személy vagy. egyébként nem lehet téged pénzzé tenni.

 

 

ha nem kell félni tőle, miért nem raksz ki fényképet, fontos eseményeket, amit a fb mindenáron ki akar húzni belőled. direkt ezek megválaszolására hoz létre kérdőívet. minden kapcsolatodra kíváncsi. akkor miért is nem veszélyes? ha te magad tudod, hogy alap dolgokat nem adhatsz meg neki.

 

 

 

Előzmény: Braumüller (1499)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1505

Mindegy milyen típusú a telefonod. Adataid elkérték, amikor megvetted.

 

Előzmény: Braumüller (1503)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1503

Bőven. Bár nekem 4000 Ft-os butatelefonom van, nincs rajta Facebook. Annyi, hogy a tartózkodási helyemet mindig tudják, a beszélgetéseket meg tárolják egy ideig.

Előzmény: Tibbe (1502)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1502

Amikor megvetted a telefonod, akkor adtál adatokat. ennyi pont elég is, ha valaki adatot akar gyűjteni rólad.

Előzmény: Braumüller (1499)
Herold Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1500

tőlem anno kértek fényképes igazolványt, és mivel nem adtam nekik (mert a törvény szerint sincs joguk ilyet kérni), letiltották a profilomat.

teljesen indokolatlanul. hiába leveleztem  velük, nem állították vissza.

 

 

A saját, anyakönyvezett neved szerepelt a facebook-fiókodon, vagy valami más néven regeltél?

Előzmény: Törölt nick (1492)
Braumüller Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1499

Nem teljesen így van. Külön erre a célra regisztrált mail-fiókjaim vannak, már meg is szűntek, mert semmi másra nem használtam, a Face-profiljaim a mai napig azokkal működnek.

 

Telefonszámot nem kellett megadnom, kamu születési dátumom van, volt, hogy kérték azonosításhoz, ha megadtam, mindig beengedtek. Olyan esetekben nem, mint például tegnap, amikor véletlenül a valódit ütöttem be. Történetesen admin vagyok közösségi oldalon, vagy kétszázan jelöltek ismerősnek, én meg vissza, ámbár soha nem látta egyikünk se a másikát, de, ha ettől boldogok, lelkük rajta. 

Van olyan, akit én jelöltem be véletlenül, mert ugrált fel-alá az oldal. Jött a kérdés, honnan ismerem, akkor vettem észre. Meg is írtam, hogy véletlen volt, ha akarja, utasítsa el a jelölést, de én is visszavonhatom. Azt válaszolta, ha már így történt, maradjon. Azóta úgy vagyunk ismerősök a mai napig, hogy sose láttuk egymást.

 

Telefonszámot soha nem szoktam megadni, személyi igazolványt semmiképpen. Egyszer letiltották az oldalamat, mert akadozó billentyűzetű gépről próbáltam belépni, ezt három sikertelen kísérlet után fiókfeltörési próbálkozásnak tekintették. Akkor kértek igazolványt-nem kaptak, az egyetlen eset volt, hogy telefonos azonosítási lehetőséget kértem, azt ők nem adtak, végül már a születésnapommal is beérték volna, csak nem tudtam már, mit írtam be. Egyszer nagy nehezen kezdett eszembe jutni, végül bejött, és három év zárolás után visszaadták a fiókom. 

Persze a Face attól figyeli az embereket, az Isten tudja, mit tartanak számon, de félni nem kell tőle. Alap, hogy személyes információkat nem teszünk ki, arcképek, fontos események, időpontok nincsenek kint. Fotók vannak, természet, illegális szemétlerakás, út-, városkarbantartási hiányosságok, közlekedési problémák, miegymás. Teljesen mindent kivédeni nem lehet, de még idáig nagyobb gondot nem csináltak. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1498

a kínaiaknak kulturálisan nincs meg a magánélet védelme, és hírhedtek az elvtelen "gyakorlatiasságukról". lehet más fajta még kicsit szarozik, mire lopásra adja a fejét, de a kínai elsőre észreveszi a lehetőséget, és nincs semmiféle morális gát benne, hogy azonnal éljen vele.

Előzmény: Tibbe (1497)
Tibbe Creative Commons License 2021.05.19 0 0 1497

Jönnek a kínaiak, minden adatunkat tudni fogják azon kívül is, mint amit most tudnak.

 

https://hvg.hu/tudomany/20201007_kina_adatgyujtes_legalabb_710_magyar

 

"Kína az egész világra kiterjedő információgyűjtést és megfigyelést folytat"

 

Mi saját magunk rohanunk a f@ßerdőbe...

Előzmény: Törölt nick (1495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!