Keresés

Részletes keresés

Noki a nick Creative Commons License 2018.10.26 0 0 521

Egyébként ez a fórum egyszerű mint az 1x1. :-)

 

Előzmény: defensio (516)
Noki a nick Creative Commons License 2018.10.26 0 0 520

Maradjunk annyiban hogy az eredeti rendszer lett önkényesen megváltoztatva. Nyilván nem a moderátorok változtatták meg, de ők lehetnek a kapocs a felhasználók és az üzemeltető között, hogy helyre legyen hozva a dolog. Szerintem a kettős funkciót kicsit sem nehéz megoldani. Ami azt illeti, már meg is van oldva. A fórum kezdőlapján van egy lekérdezés, ahol a topikok az aktivitás sorrendjében jelennek meg. Ebbe a lekérdezésbe kell beletenni egyetlen feltételt, hogy csak a kertészeten belül keressen. A fórum egyébként egy szolgáltatás. Ha a szolgáltatót nem érdekli a felhasználók véleménye, az nem egy jó szemlélet. (akkor hiába a tarhálás is)

Előzmény: defensio (516)
taormina001 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 519

Az igen! 500 valahány hozzászólás után és PC-guruként (!) letakarítózni a moderátorokat, és egy csettintéssel megoldani egy sokszáz témás forum beosztását! Vakmerö versenyzö lehetsz.

Aztán statisztikákat olvastál-e már? Tudod, olyan elötte-utána fajtát. Hányan forumoztak (vásároltak nálad metszöollót) a beosztás elött és után?

Előzmény: defensio (516)
Ali-bá Creative Commons License 2018.10.26 0 0 518

Én egy jól menő bolt gazdájától hallottam, hogy a  "Vevőnek mindig igaza van".  :-)

Előzmény: defensio (516)
taormina001 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 517

Nekem kimaradhatott néhány kör, mert én még olyan userrel nem találkoztam, aki a csoportbarendezés mellett tört volna pálcát. A csoportok maguk vannak rosszul definiálva, de nehéz megmondani, hogy mi lenne jobb.

Előzmény: Noki a nick (515)
defensio Creative Commons License 2018.10.26 0 0 516

   Mivel kertészet a téma egy érdekes történetet osztok meg..

   Bemegy valaki egy KERTÉSZ áruházba, hogy vegyen egy metsző ollót.

Hova visz az útja? A térkövekhez? A ragasztókhoz? .... Nem, mert van esze és mivel csoportosítva vannak a dolgok, megcélozza kézi-szerszám osztályt? És csodák csodája hamar meg is találja. Mint a többi több ezer vásárló!

  

Majd jön egy pár ember (kb, 5, de lehet sokat is mondtam...) és követeli az áruháztól, hogy ezt a hujeseget szüntessék meg és mindent hordjanak középre egy kupacba, mert igenis az a normális, hogy turkálnak és nagy ívben letojják az olyan árukat amik nem érdeklik őket és jó az ha azok alulra kerülnek és már nem is látszódnak a kupac alatt..

Illetve nem is az áruházat baxatják, hanem az eladókat és a takarító személyzetet.

   Az áruház vezetése megvizsgálja a dolgot. 

Naponta több 10-100 ezren (!!!)  járnak az áruházba évek óta. Bemennek vásárolnak, kimennek, és nincs gondjuk. 

   A tiltakozók kitalálják hogy legyen 2 áruház! Maradjon a bevált és legyen külön nekik egy ömlesztett! 

A tiltakozók tovább csesztetik a takarítókat hogy csak hozzáállás kérdése lenne , miért nem cselekednek.

A takarítók türelmesen elviselik ezt is, mert már évek óta megszokták, meg úgy is ingyen társadalmi munkába takarítanak és az ilyen kedvesség csak mindennapi felüdülés a rohanó vad világ gondjaihoz képest! Sóhajtva gondolnak olyan országokra ahol nincsenek is Áruházak! Mit tennének ott, hova tudnának bejárni?...

 

   Természetesen mint minden áruházban itt is elkeveredhet egy-egy szerszám... A takarítók ha megtalálják a helyére teszik.. semmi bonyolultság, semmi melodráma...

   Természetesen az elégedetlenkedőknek ez sem elég.... hiszen nekik igazuk van.. 

Noki a nick Creative Commons License 2018.10.26 0 0 515

Emlékeim szerint ezt a témát már nagyon sokszor körüljártuk, és eljutottunk oda hogy van akinek a csoportokra osztott, és van akinek az ömlesztett topikrendezés tetszik (úgy mint régen volt). Egyetlen jó megoldás van, meghagyni ezt, és feltenni az ömlesztettet is. Technikailag simán megoldható, egyetlen plusz lekérdezés az adatbázisból. Azt is megbeszéltük hogy mit tehet ennek érdekében egy moderátor. Csak akarni kell.  De ha nem akarjuk, akkor beszélgetni is fölösleges.

Amita13 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 514

Bocs, hogy belefolyok, eddig csak olvastam. Pár topik áthelyezésének mi értelme? Attól nem lesz nagyobb rend a kertesben. A gond ahogy én látom az, hogy boldog-boldogtalan hozhat(ott) létre témát, és ezzel szétforgácsolódott az egész. Vannak ismétlődő, tök ugyanazzal foglalkozó topikok, meg olyan is, csak a felrakóját érdeklő, amiben a juj, fotóztam ma ezt, mi ez? a téma kb. két hozzászólással. Ezt kis káoszt pedig csak az újrarendezéssel lehetne megszüntetni. Csixy adott javaslatot, ami többek szerint (szerintem is) jó.

Ha tudsz néhány topikot áthelyezni, akkor mindet át tudod, ergo akkor a senkit nem érdeklőket beletehetnétek a komposztba, a többit meg meg, akkor is hasonló a témája, a saját fő csoportjába. Ez persze melós, de ha valaki fórumot üzemeltet, annak erre is készülnie kell. 

 

A másik témához: miért népszerűbb az FB? Nem okvetlenül mert jobb a szerkezete, hisz nem az, mivel ott ömlesztve jelennek meg a dolgok, aztán ha épp nem vagy fent, nem is látod, ha esetleg olyan is kerül fel kedvenc csoportodban, de mivel nem tudsz róla, nem is keresed... Ami nagy vonzereje: napi szinten látogatják a résztvevők, és nem csak magyarok. Ez egy növényes csoportban fontos, mert így könnyebben be lehet szerezni amire vágysz, és ha felesleged van, azt hamarabb elviszik a nagyobb tagság miatt. 

Ez egy jó fórum, mármint használhatóság szempontjából (szerintem), de aki először téved ide, annak tényleg káoszos. Egy rendezettebb csoport- és topik beosztás jót tenne neki.

Előzmény: illetlenke (512)
Csincka Creative Commons License 2018.10.26 0 0 513

És Csincka nem csak arra gondolt, hanem konkrétan ezt is írta.:)

Semmilyen szerkezeti átalakítás, kizárólag pár topik áthelyezése, ha máshol esetleg jobb helye lenne.

Előzmény: illetlenke (512)
illetlenke Creative Commons License 2018.10.26 0 0 512

Mielőtt teljesen belendülnétek a kertészet átalakításába....

Szerkezeti átalakítást mi nem tudunk csinálni.

Csincka arra gondolt, hogy ha van néhány topik, ami másik csoportban jobb helyen lenne, azokat át lehet rakni.

Ali-bá Creative Commons License 2018.10.26 0 0 511

Ezt én is jónak tartom. Majdnem így vannak sorba a kedvenceim, csak azok hiányoznak, amiket nem tettem be közéjük, bár időnként megnéznék.

Előzmény: CSIxy (508)
taormina001 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 510

Köszönöm szépen; én is nagyjából így gondolnám, de asszem ez az, ami valamiért nem megy. Hogy pontosan miért, én sem értem.

A szerintem optimális fölosztás így nézne ki, ha már muszáj fölosztani:

 

1. Kert, növények

2. Növényvédelem

3. Kerti gépek

4. Komposzt

 

Látható azonban, hogy ilymódon a témák kb. 80%-a így megint egy kategoriára összpontosulna, amit a moderátorok valamiért nem akarnak.

A növényvédelem és a kerti gépek kerülhetnének külön, elöbbi viszonylag élesen körülhatárolható témája, utóbbi viszonylag élesen elkülönülö célközönsége miatt.

 

Addig marad a témák ide-oda tologatása, amihez továbbra is várjuk ésszerü javaslataitokat.
Ezt azt teszi majdnem reménytelen vállalkozássá, hogy a témák logikailag-rendszertanilag ésszerü besorolása az épp jelenleg meglevö kategoriákba jóformán lehetetlen, vagy legalábbis állandó vita forrása lenne. De még ha valaki pengeéles érveléssel meg is valósítaná, hol van az megírva, hogy az egyszeri user is ismeri és követi ezeket az érveket, és nem fog holnapután a szobanövények között banántopicot nyitni, vagy még rosszabb, a Facebookra vándorolni.

 

However; próbálkozzunk avval, amivel lehet!

Előzmény: CSIxy (508)
taormina001 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 509

Köszönjük szépen; igyexünk.

Előzmény: Csincka (507)
CSIxy Creative Commons License 2018.10.26 0 0 508

Gondolom, hogy az lehet a probléma, hogy túl sok a kertészeti topic és ezért nem bírtok vele és ezért szaggattátok szét több (a felhasználók szerint túl sok) csoportra és emiatt vált a tagság számára áttekinthetetlenné , követhetetlenné és már-már használhatatlanná a dolog. Én tennék egy merész javaslatot . A  topicokat rakjátok sorba aszerint , hogy mikor szóltak hozzá utoljára . A hátsó 40%-nyi lusta, avagy komposztálandó topicot tegyétek egy kupacba, a középső 25%-nyi tocsik legyen egy másik halmaz és az első gyakorlatilag mindenki által használt 35%-nyi tocsik legyen egy külön halmaz. Ezt a három csoportot kellene külön- külön kezelgetni az ősrégi bevált és mindenki által kívánt és óhajtott módszer szerint. Az első lenne az élboly , a második a téboly, s a harmadik a komposztálandó topicok gyűjteménye. Ha netán egy topic nagyon beindulna valahol lent , akkor azt feljebbi gyűjtőbe sorolnátok, a nagyon lelustulót meg leraknátok a tébolyba, vagy a komposztálóba. És mindenki örülne és visszajönne.  ... Én is.

Csincka Creative Commons License 2018.10.25 0 0 507

Eddig nem sok javaslat érkezett az én kezdeti két ajánlásomon kívül. (amit látom, már ki is sajátítottál:))

Arról volt szó, hogy begyűjtöd, és egyszerre megcsináljuk, amit tudunk, illetve amit mi is ésszerűnek találunk.

A két csereberést és az ajándékozóst áthelyeztem.

Előzmény: taormina001 (504)
Csincka Creative Commons License 2018.10.25 0 0 506

Ez itt, Ali bá.

Előzmény: Ali-bá (505)
Ali-bá Creative Commons License 2018.10.25 0 0 505

Melyik is az az  "az erre kijelölt topic" ?

Előzmény: taormina001 (504)
taormina001 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 504

Kedves kertészek,

ha érdeklödtök a téma iránt, kérlek nézzetek be a moderációs topicba, hogy az újabbak is megértsék, miröl folyik voltaképp a vita. Ha pedig csakugyan ekkora megbeszélés-igényünk van, fogadjuk meg a moderátor tanácsát és saját érdekünkben "fáradjunk át" a kijelölt beszélgetös topicba, azért, hogy ne csak ez az egy-két elvetemült, ide a komposztba tévedö topictárs lássa a beszélgetést.

 

Anélkül, hogy valaha láttam volna a Facebook felületét, az a föltevésem, hogy oda akkor és azért mennek át az emberek, mert itt valamiért nem érzik jól magukat; valamilyen szempontból ez a rendszer nem felel meg az igényeiknek. Nem tudom például, hogy ott van-e valamiféle téma szerinti bontás, vagy megy minden egybe a levesbe.

Az én elméletem szerint az eroziot itt a néhány évvel ezelött bevezetett önkényes témabontás indította el, amely tudomásom szerint az egész forumban egyedülálló. Ezzel többféle baj is van. Legföképpen az, hogy -eltekintve 1-2 nyilvánvalóan és élesen elkülönülö témától, mint a kerti gépek, vagy a növényvédelem- a témacsoportok fölosztása és a topicok betagolása teljesen önkényes; logikai, rendszertani, vagy morphologiai alapon nem lehetséges többé topicokat megtalálni. Ez mindjárt három káros következménnyel is jár:

 

1. A userek kizárólag "bekedvencelés", tehát lerövidítés útján képesek visszatalálni topicokba, ahol már egyszer jártak, anélkül, hogy gondolkodniuk kellene rajta, hogy tulajdonképpen hol is van a topic, emiatt kizárólag ezeket látogatják. Különösen súlyosbítja ezt a problémát az a körülmény, hogy a moderátorok tanúsága szerint a topic szerinti keresés nem müködik.

2. Ennek folytán a teljes aktivitás néhány pörgö témára koncentrálódik, ez nálunk leginkább a minden témás topic, ahova a gyerek hasfájásától kezdve a Leanderdugványozásig ilymódon mindent "bedobálunk". Ez nem csak a színvonal vészes hanyatlásával jár, hanem föleg avval, hogy az óriási forgalom és szerteágazó beszélgetés miatt lehetetlen bármit is a késöbbiekben visszakeresni

3. Tömeges elvándorlás

 

Több kísérletet is tettünk a forum régi rendjének visszaállítására, de ez valamilyen okból, vagy technikailag, vagy politikai akarat hiányában nem lehetséges.

Most azt a kompromisszumos ajánlatot kaptuk, hogy kérésünkre témákat átmozgatnak más csoportokba. Én szkeptikus vagyok arra nézve, hogy ez komoly javulást eredményezne, de minthogy ez jelenleg az egyetlen lehetöségünk, javaslom, hogy tegyünk egy kísérletet. Én az elsö javaslatot már meg is tettem jelen topic átmozgatására, sajnos eddig kevés sikerrel.

 

Most pedig fáradjunk át az erre kijelölt topicba és ott vitassuk meg, hogy mit hova kellene tenni!

illetlenke Creative Commons License 2018.06.07 0 0 502

Bevallom töredelmesen, nem tudom kinek kéne javítania.

Lehet, hogy a firefox következő verziója után már jó lesz.

Az indások tudnak a jelenségről.

Előzmény: Gza75 (501)
Gza75 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 501

Lesz esetleg javitva valamikor? Mindig böngészőt váltogatni elég macerás.

Előzmény: illetlenke (500)
illetlenke Creative Commons License 2018.06.04 0 0 500

A firefox 60-as verziójával nem működik.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147813642&t=9039091

Vagy böngészőt váltasz.

Előzmény: Gza75 (499)
Gza75 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 499

Üdv!

Nekem is pont ez a gondom hogy sehogyan sem tudok képet feltölteni ,pedig évek óta forumozok már itt. Olvastam hogy más böngészővel jó lehet,de akkor ki és mit rontott el hogy hirtelen nem megy ugyanugy mint eddig sok év alatt!!!!????

Előzmény: Geeghee (496)
Geeghee Creative Commons License 2018.05.12 0 0 498

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a türelmedet! :)

 

Tisztelettel: Geeghee

Előzmény: illetlenke (497)
illetlenke Creative Commons License 2018.05.12 0 0 497

Akkor a firefox-al van a probléma.

Egyéb hibára mások is panaszkodnak azzal kapcsolatban.

A hibakeresés a folyamatba bekerült, nem tudni mikor kerül rá sor.

Előzmény: Geeghee (496)
Geeghee Creative Commons License 2018.05.12 0 0 496

Chrome-mal működik! 

 

A képernyőkép: azt mutatja, hogy ide próbáltam ezt a képet felrakni

 

 

Előzmény: illetlenke (495)
illetlenke Creative Commons License 2018.05.12 0 0 495

Az adatlapomon publikus.

Kipróbáltad másik böngészővel?

Előzmény: Geeghee (494)
Geeghee Creative Commons License 2018.05.12 0 0 494

Milyen email-címre küldhetem a képernyő képet?

Előzmény: illetlenke (491)
Geeghee Creative Commons License 2018.05.12 0 0 493

Nem szakadozik a net, minden más rendben. Írni tudok.

Ha nagy méretű képet raknék be, azt kiírja, hogy túl nagy.

De nem próbáltam berakni nagy képeket.

Volt frissítés kétszer is a gépen... az elmúlt napokban...

Előzmény: illetlenke (489)
illetlenke Creative Commons License 2018.05.12 0 0 492

Próbáld meg másik böngészőből.

Előzmény: Geeghee (490)
illetlenke Creative Commons License 2018.05.12 0 0 491

1 képernyő képet küldhetsz email-ben.

Előzmény: Geeghee (487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!