Keresés

Részletes keresés

Vélemény12345 Creative Commons License 2020.08.16 -1 1 47

Szia!Ezek szerint nem tudod,miről szól az ovb!Most elmagyarázom,az ügyfeleknek a számukra legjobb biztosító termékeit ajánlja az ovb(amennyiben biztosítóról van szó)!Nem gondolkoztál még azon,hogy lehet nekik jobb termékeik vannak,mint a többi biztosítónak?De amúgy ezek szerint beszéltél az összes ovb ügyfélel(több mint 3,7millió ügyfél)?Vagy honnan tudod,hogy más nincs ajánlva az ügyfeleknek,ügyfél jelölteknek?

Na meg ezek szerint az ovb összes munkatársával is beszélgettél,hogy tudod,hogy nincsen szaktudásuk(kb 25ezer munkatárs)?Folyamatos képzések vannak,plusz MNB biztosításközvetítői vizsgát kell tenni aki szeretne az ovb munkatársa lenni.

Előzmény: ntaicn (46)
ntaicn Creative Commons License 2020.07.27 -1 0 46

Az ovb-re azért van szüksége az uniqanak és a signalnak mert azoknak nincs saját ügynökhálózata, az ovb nem független, az Allianz és Aegon termékeit nem ajánlja, csak előbbi 2-t plusz a generalit.

Az ovb nem a szaktudásról szól hanem sok szakmailag alkalmatlan felszínes tudatlan embereket alkalmaz akik mutogatni akarják h mekkora nagy ászok lettek miután reprezentáns után már fiókvezetővé váltak.

Előzmény: O.Sanyi (43)
ntaicn Creative Commons License 2020.07.27 0 0 45

Eleve érdekellentét van a felek között, az ügyfél befizetéséből él az ügynök, a csoportja és az ovb + biztosító és alapkezelő, erről szól a unit-linked, tehát min 4-5 felé megy az ügyfél pénze, ebből min 3 költség tehát nem az ügyfél megtakarítását növeli, hanem elvész, az már soha nemzetközi lesz az övé, sokkal jobban jár ha közvetlenül fektet részvényekbe, a unit-linked egy lehúzás, messze a legdrágább a piacon, egy méregdrága életbiztosítás és befektetés egy termékben a lehető legnagyobb veszteség az ügyfél számára.

Előzmény: O.Sanyi (43)
O.Sanyi Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 44

Kedves kolléga! 

 

Javaslom az általad lehúzásnak nevezett termék megismerését, amit hosszútávra kötnek meg. Minimum 10 évre de inkább 20 

Előzmény: Passzív befektető (41)
O.Sanyi Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 43

Tényleg egy 2014-es cikkel akarsz dobálózni 2020-ban? 

mielőtt sz@rral dobálóztok, kicsit tájékozódjatok hiteles információk alapján! 

Előzmény: Passzív befektető (42)
Passzív befektető Creative Commons License 2020.06.23 -2 0 42
Passzív befektető Creative Commons License 2020.04.02 -3 0 41

Hatalmas tévedés! Az OVB a lehúzásról szól, nincs saját termékük, méregdrága ul termékeket közvetítenek ahol az első 5 év befizetése csak költség, az ügyfél befizetése legalább 4 helyre megy, eleve érdekellentét van az ügyfél és a többiek közt, persze ezt kevesen látják át!

Előzmény: Dani_R1988 (40)
Dani_R1988 Creative Commons License 2020.03.25 0 2 40

Sziasztok!

 

Másfél évet dolgoztam az OVB-nél.

Összegezve: Kaptam két pénzügyi végzettséget amit büszkén fel is használtam önéletrajzomba és az új cégem még ki is emelte pozitívumként állásinterjún :D Sőt, ha úgy nézzük ingyenes is volt mert visszautalták a képzés díját az ösztöndíj program miatt . Rengeteget tanultam a pénzügyi szakmáról, termékekről. Én magam is kötöttem magamnak UL-t, nyugdíjat. Abban, hogy felkellett keresnem távoli ismerőseimet én a pozitív oldalt láttam, hiszen lehet enélkül sose beszéltem volna velük viszont így van pár olyan személy akikkel mai napig tartom a kapcsolatot enne köszönhetően. Szerintem aki nem erőszakosan csinálja ott nem romlik meg a viszony. Irodai légkör nálunk nagyon jó volt, segítettük egymást sokat a srácokkal. Próbáltak engem is motiválni a vezetőségre de én sosem éreztem magam elég kraftot hozzá, nem is ment végül. De a motiváció valóban jellemző cégen belül mindenkit motiválnak de szerintem meg ez egy jó dolog, hiszen egy nehéz szakmáról van szó enélkül sokan elvéreznének de így könnyebb. Ismertem én is nagyképű OVB-seket de miattuk hiba lenne elítélni azokat akik jól végzik a munkájukat és ügyfélorientáltak. Az irodában ahol dolgoztam többen is diplomások,közgazdászok voltak és nagyon értettek hozzá. Ügyfelekhez még annyi, hogy minden második ügyfelemnek csökkentettük a biztosításain általában lakás meg baleset és baromi jó volt mert ott tényleg éreztem hogy lehet ezt jól is csinálni :) Sőt nagynéném lakáshitelén 360ezer Ft-ot csökkentettünk egy kiváltással és ő mai napig emlegeti, hogy kár hogy abbahagytam :D Engem végül az csinált ki hogy introvertált személyiség vagyok inkább az informatika irányába mozogtam és nem nagyon szerettem emberekkel találkozni egy idő után. De maga a cég tök OKÉ és nem lehúzás.

Daniel1991 Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 39

Sziasztok!

Én kicsivel több, mint 2 évig voltam az OVB tanácsadója. Egyetemi kollégiumban, a szobatársam által ismertem meg. Először elutasítottam a dolgot, aztán mégis belevágtam. Közre játszott, hogy komoly problémám volt akkor a magánéletemben, és ebbe menekültem, lefoglaltam vele magam. Gyenge állapotomból adódóan hittem mindenben, amit csak előadtak nekem. Elővettem az idétlen ballagási öltönyömet, a fél városon át BKV-ztam, aztán végig ültem ezeket a tréningeket. Ezeken kívül sok időt töltöttem a "vezetőmmel", ahol ötleteltünk, tervezgettünk, motivált engem. Aztán találkoztam nagyobb "vezetőkkel", jártunk sokat bulizni, társaságban, tehát igyekeztek hatni az ember érzelmeire, sikerült is. Aztán a szuper tréningek hónapról hónapra folytatódtak, ajándékok kerültek kiosztásra a hónap legjobbjai között, utazások a hiper-szuper eredmények miatt, stb. Közben elkezdődött az ügyfelezés. Első lépésben össze kellett írnom a személyes ismeretségemből, telefonomból, Facebookról származó ismerőseimet, és fel kellett hívnom/keresnem őket, hogy készítsek velük egy "elemzést" - ez egy előre betanult, sablon szöveg -, aztán második találkozón megoldást kínálni nekik - ami a pénztárcájukhoz igazodik, lenyomni a torkukon -, aztán kierőszakolni tőlük 10+ nevet, akikkel ezt a folyamatot megismételhetem. Következő lépés volt, hogy "magam alá" kellett keresnem ismerősöket stb, akikkel kialakulna az én csapatom. Tipikus piramis, gyönyörű hagymázas csomagolásba bújtatva. Így néz ki a dolog belülről, amit óriási misztikummal adnak elő.

Összegezve:
Az OVB miatt sok ismerőssel megromlott a kapcsolatom. Termékeket adtam el, amiket magam sem értettem, és bizony kiderült, hogy kurva jó haszon volt rajta számunkra, az ügyfél meg drága szart kapott a kezébe.
Miután abba hagytam, kaptam egy majd 100 ezres sztornót, pont a felmondott szerződések után való jutalék visszafizetések miatt. Számomra nem is tudom, hány 100000-es bukás volt a OVB, mivel diákhitelt is felvettem, befektetésként gondoltam rá. Közben elcsesztem az egyetemet, szóval nagyon sokat veszítettem ezzel a bolondériával.
Akikre anno barátként tekintettem, ma már abszolút semleges formában vannak jelen az éterben, és ahogy lenyomoztam, szépen tovább léptek ők is más irányba.
A bandával való szakítás akkor jött el, mikor egy adott "szuper" hónap után kb az összes szerződésemet vissza mondták, a vezetőm pedig hirtelen érdektelen lett irányomba, mivel nem volt már kit felkeresnem.

Akkor tudatosult bennem, hogy gátlástalan üzletkötés az egész, én viszont pont ellenkezőjét próbáltam csinálni, tehát segíteni az ügyfélen. Viszont abból sok pénz nem származik.

Tanulságként próbáltam felfogni az életemből elpocsékolt 2 évet, és okosan, megfontoltan, a sorok mögé látni.

 

Történet vége!

 

MeRt.kk Creative Commons License 2020.02.02 -2 0 38

Hát, szerintem az egész cég egy vicc.

Mikor anno a diszkalkuliás osztálytársam játszott üzletkötősít, úgy hogy a számológépet se tudta használni, meg elveszett a matek világában érettségijei úgy lett meg, hogy matekból fel volt mentve matekból.  Szakmai számításnál pedig egy egyszerű képlet megfordítás problémát okozott neki, de OVB-nél volt üzletkötő akkor komolyan elgondolkodtam hogy "ez meg mi a fasz? vannak olyan emberek akik a pénzüket egy ilyen emberre bízzák?". Voltak tanárok is akiket behúzott.  Akart nekem is lekötést ajánlani, meg mondta hogy "segítek, de ennek az a feltétele, hogy másik 10 embernek be kell ajánlanod." Össze visszabeszélt, kamatos kamattal, illetve kamatadóval se volt tisztában,  valami fasza 1,5%-os kamatos lekötést akart ajánlani, közbe már akkoriban is az állampapír jobban kamatozott, illetve volt tbsz számla is, amire a gyüjtőévben belapátolt pénzedet olyan dolgokba fektethetted utána amibe akartad, aztán 5 év után pedig adómentesen felvehetted a pénzedet.(de ez nekik nem üzlet) :D Meg voltunk egy haverommal bent még 2014-be meghallgatni mit mondanak, ilyen képzés olyan képzés, EV-t ki kell váltani, mentorod is lesz pingvinbe kell öltözni, megkötés után kapsz jutalékot stb. Burkolt piramis játék, tele hülyékkel akik igazi üzletkötőnek képzelik magukat, bemagolnak valami szöveget, aztán hallgatod a sok hülyeséget és lekaparni nem tudod őket. Ez olyan mint a kairosz meg a lavyl volt, csak legális köntösbe bújtatva...

anyray Creative Commons License 2020.01.16 -2 0 37

Felejtse el mindenki! Sima átverős cég!

 

Legális lehúzás!

 

14 éve kerültem velük kapcsolatba, akkor belementem sajnos 1-2 szerződésbe, de csomó átverés volt benne amire utólag rájöttem. Az üzletkötő aláírás után a több százezres jutalékáról dicsekedett akkor, és természetesen azóta sem keresett senki ettől a cégtől. Az üzletkötő már nem dolgozik ott, próbáltam az OVB-vel felenni a kapcsolatot többször, de persze semmi.

 

Tanuljatok az én és a mások hibáiból!

Péter00777 Creative Commons License 2019.12.13 0 0 36

Bocsánat, annyival kiegészítem meghalt édesapám és mivel OVBnál dolgoztam volt élezbiztosítása, hát totál nem úgy jöttünk ki a Premium 110s Uniqa termékkel, mint ahogy tanította a " vezetőm " , aki egyébként egy bohóc , csak bíztam a cégben és bennük, de rájöttem bohóc mindenki.

Előzmény: Péter00777 (35)
Péter00777 Creative Commons License 2019.12.13 0 1 35

Sziasztok !

 

Én megszeretném osztani a tapasztalaimat az OVB-vel kapcsolatosan, friss első kézből kapott talán nálam jobban senki sem akart volna feljutni, mégis kudarc lett az egész + még a biztosításnál is csalódottak lettünk a családommal együtt.

 

Nos, igyekszem rövidre fogni, felhívnak elmész egy interjúra, ahol kb. vársz 2 napot mire visszahívnak , hogy hú gratulálunk téged választottunk ki az x ember közül és sikerült felvételt nyerned, gyere el a bevezető szemináriumra ahol megismerheted a legsikeresebb embereket , vezetőt, igazgatót minden lófaszt. Így is történik ahol egy videós prezentáción keresztül amit összeraktak elmondják, milyen fasza gyerek lehetsz ha itt melózol, mit fog jelenteni neked stb. majd megkínálnak 800 Ftos pezsgővel, azt is műanyagpohárból mert ha lenne egy csepp eszük és nem csak a saját maguk javát néznék, erre is költenének. Ezután megy a teljesítményorientált munkavégzés, járnod kell ide-oda képzésekre, ügyfelekkel találkozni stb. A " vezető"-d folyton baszogat, hogy nyomjad gyerünk érd a célodat, csakhogy akinek van egy csöpp esze nem teszi életbiztosításba a pénzét mert egy kalap szart nem ér. Aztán ha ügyes vagy , elmehetsz egy vezetőképzésre ahol lesz alkalmad megvásárolni , az országos igazgatósághoz vezető nem tudom már milyen paksamétát, amibe belenéz egy komolyabb ember és röhögőgörcsöt kap.

 

 

Értékesíteni nagyon megtanítanak, de amit cserébe kapsz kevés lóvé, max jó buli, de az sem feltétlen mikor kiderül a cég kb. semmit nem áll az egészből és saját zsebes történet vagy a szétkábszerezett főnököd bámulod az eseményen. De ők nem pénzügyi szakemberek, éhes emberek akik hajlandóak bárkit megkárosítani annak fejében, hogy nekük jó legyen.

 

Legyen biztosításod, igen is takaríts meg , de nem az effajta emberektől fogadj tanácsot, vagy ha melóznál inkább direkt biztosítóhoz menj . Ott is jó képzések vannak, nem kell építkezned és egy szerződésért kb. 3r annyit kapsz mint itt.

Nem beszélve arról, hogy folyton felvételiztetned kell, és kb. akivel eddig jó kapcsolatot ápoltál elkúrod, mert azokra is rá kell írj, aztán a bájvigyorral a képükön elkezdik mondani mindenki szar, majd jól felmotiválnak ( nálunk Hétfőnként ) , hogy te egy kurva nagy hős vagy megoldod a nyugdíjproblémát mindenkinek , csak itt lehetsz milliárdos, olyan lehetőség van a kezedben, hogy beszarsz. 

 

Ha sokat akarsz keresni, tanulj marketinget , vagy programozást sokkal rövidebb idő alatt , szabad időbeosztással , mástól függetlenül, és helytől függetlenül sokat tudsz keresni, ezt pedig szépen fektesd vissza részvénybe, ingatlanba, vagy vásárolj részesedést vállalkozásokban gyarapítva a proftoliodat.

 

Ennyi a sztori ezt tényleg nagyon röviden, és összegezve és elnézést de elcsépelve írtam.

Üdv !

 

 

száz1 Creative Commons License 2019.08.07 -1 1 34
Hozhatsz segítséget is, a sok "képzett" OVB-s ügynököcske közül, akár a legnagyobb 'szuperzseniteket" is! XD Kb. 1 perc alatt szoktam feltörölni az ilyenekkel a padlót.
Hozzá kell tenni, töredéketek érti az egészet, mégis árulja a szerencsétleneknek ezt a szemetet. Ezek a legrosszabbak.
Ezért nincs egyetlen egy értelnes és tisztességes ügynök se, aki UL-t árul. Lakásbiztosítást, kockázati életbiztosítást, kötelezőt, hitelkiváltást lehet tisztességesen közvetíteni, UL-t nem.
Előzmény: 118080267529 (30)
száz1 Creative Commons License 2019.08.07 -1 0 33
Egyébként várom a remek szakmai érveid! XD
Előzmény: 118080267529 (30)
száz1 Creative Commons License 2019.08.07 -1 0 32
Összegezve, az UL életbiztosítás célközönségét csak és kizárólag a pénzügyi analfabéták alkotják. Nem is értem, miért nem szüntetik meg ezt a mocskos lehúzást.
Érvek, tények? Állj le vitatkozni, én azokat írtam! Melyiket vitatod, ügynököcske? XD
Selejtek,mocskok? Van tükröd? Jó lenne egy nyolcadikos nyelvtani útmutató mellé, ügynököcske!
A biztosító csak bizonyos ideig írja vissza teljesen vagy részben a jutalékot, ne hazudj! XD Az idő előtt visszavásárolt UL-eknél a nyilvántartott összeg -ami a brutális költségek amúgy is alacsonyabb a jóval olcsóbb alternatívákhoz képest-egy részét fizetik csak vissza az ügyfélnek.
Engem érvekkel meg lehet győzni, soha nem voltam a saját zsebem ellensége. Átverni viszont nem egyszerű, mert megvan a józan eszem, meg konyítok némit a pénzügyekhez. XD

Előzmény: 118080267529 (30)
száz1 Creative Commons License 2019.08.07 -1 0 31
Hagyjuk már a mesemondást, te, "soknevű", írni nem tudó ügynököcske! XD Mi az UL életbiztosítás? Semmi más, mint egy befektetési alaphoz kötött életbiztosítás, amiben az a szopatás, hogy nemcsak a befektetési alap költségeit fizeti meg a segghülye, hanem pluszban a biztosítóét is. Ott van az egyedi TKM-ében, hogy ennek mennyi a mértéke -vagyis a gyakorlatban általában több, ha érdekel, miért, akkor küldök erről egy linket-, sokszor évi 3-5%. Ezért kap egy illikvid terméket, amit csak ezen a költségeken felül is hatalmas vesztességgel tud kiváltani futamidőn belül, azaz, ha nem várja ki a lejáratot. Sokkal, de sokkal jobban jár az ügyfél, ha köt egy kockázati életbiztosítást -akár olcsón meglévő lakásbiztosításhoz, bankkártyához is-, amit pedig rendszeresen megtakarításra szán, abból ÁK ingyenes számlán, költség nélkül, kamatadómentesen, ingyenesen visszaváltható állampapírt vesz. Lesz egy likvid, kiszámítható befektetése, amit évfordulókor ingyen, azon kivül visszaválthat. Ilyenkor nem terheli az alapkezelő és a biztosító költsége és nyeresége, azaz jellemzően évi 4,5-6% költségtől kíméli meg magát. 20 évre a 4,5-6%-os költség iszonyatos veszteséget jelent. Ha nem akar állampapírt, akkor az olcsó kockázati életbiztosítás mellett vehet olcsón befektetési alapokat -van havi megtakarításos program-, ilyenkor szintén likvid befektetéshez jut, ráadásul eldöntheti, hogy havonta mennyit takarít meg ebben a formában. Az UL életbiztosításnál nem sok nagyobb átverés van. Épeszű ember messzire elkerüli. A sok tyúkszaros ügynököcske persze hajtja, hiszen itt van a legnagyobb lehúzás, ezért a legnagyobb jutalék is.
Előzmény: 118080267529 (30)
118080267529 Creative Commons License 2019.08.07 0 1 30

Mi történik akkor, ha mégsem a tudatlanok az UL célközönsége? 

Az aki, ahogy mondtad "Pénzügyi analfabéta", ugyan lehet hogy akart, vagy néha néha sikerült neki előtakarékoskodni, de hosszútávon szinte biztos hogy nem. ( még a fiókban sem) 

Az általad említett embereknél teljesen m1, hogy mennyit keres és mennyi a valós költsége, elfogja szórni a pénzét. Az adott emberrel bárki elfog tudni indítani bármit és bármit vissza is tud vele mondatni. 

Közelítsük meg akkor az önzőség felől, az látom érted. Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ha valaki UL-t indít, az fusson végig. Ugyan úgy az értékesítőnek is. Olyan személynek akinek még semmilyen eredményes megtakarítási próbálkozása nem volt, talán a kezdők kivételével senki nem fog UL-t indítani, mert fél éven belül vagy magától vissza mondja, mert havonta egyel kevesebbet tud pizzázni meg kocsmázni, vagy vissza mondatja vele akárki a világon és akkor az utolsó Forintig vissza kéri a biztosító az utána kapott jutalékot. Senkinek se méri meg. Ami egyébként egy tökjó dolog, mert ezzel szűri a rendszer a selejteket és a mocskokat. Ők ketten biztosan nem tudnak megélni ebből, vagy ha még is, igen hamar kiszűri őket a rendszer és kidobja magából. 

 

A célközönség pont hogy a másik oldal, akinek már vannak megtakarítási törekvései, akár már tapasztalatai. Minden hónapban egy picivel többje van. Nekik már mutatni kell valamit. Nehezen döntenek, érveket kérnek, tényeket, kalkulációkat, érzelmeket, de ha döntenek az hosszú távra szól. 

Azt szokták mondani, 10 emberből 2 mindent megvesz, elad, elindít, le állít. Van másik 2, akinek nem számítanak érvek, tények, érzelmek, soha senki nem tudja meggyőzni, semmiről ( igen, itt vagy benne :) )

A mi célközönségünk pedig a maradék 6, akiknek kellenek az érvek, tények, érzelmek és nyitottak más szemszögekre, látásmódokra, akik mindig akarnak egy picit okosabbak/többek lenni, még egy oldalról megismerni az adott témát és nem zárkóznak el ha épp nem értenek egyet.

Szóval még egyszer, nem az általad említett "analfabéták" a célközönség. Csak hogy összegezzük.

Előzmény: száz1 (28)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 29

Mi a helyzet, nagy mesemondó? A gergő9404 nicket 5 hozzászólásos szófosás után nyugdíjaztad? XD

Előzmény: 118080267529 (19)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 -1 0 28
1. Ezt a bankmonitor is tudja, vannak extra kedvezmények néha. Ők is intézik és nyomonkövetik a hitelkiváltást, hipergyorsak, segítettem hitelkiváltást intézni a rkkonságban. Legfeljebb nincs nyakadon az ügynök. 2. Mindenbe beépülnek a költségek, nincs ingyenebéd senkinek, valakinek állni kell közvetítő vagy a saját ügynökhálózat árrését. Az más kérdés, hogy ez kinél csapódik le elsősorban -pl. a régi, nem váltó ügyfeleknél-. A netrisk szintén közvetítő, ők is komoly kedvezményekkel dolgoznak,csak online vagy telefonon mindent el lehet intézni. Én a rokonságban szoktam segíteni biztosítás lecserélesében a netrisken, főleg az idősebbeknek, jellemzően 40-50%-kal fizetnek kevesebbet, mint előtte. Ennél ti se tudtok sokkal jobbat hozni. De nem ezek.a dolgol azok, amiert "mérges" vagyok a közvetítőkre, hanem ahogy nagy jutalékot hozó UL-eket és "befektetéseket" rátukmálják a delikvensekre. Ezek általában pénzügyileg képzetlen emberek, akik nem rendelkeznek értelmezhető megtakarítással, nincsenek befektetési ismereteik. Ezeknek azt adnak be, amit akarnak. Aztán pár év múlva jellemzően nagy bukóval szállnak ki. A nyugdíjbiztosítás is kész lehúzás. Ez egyszerűen tudatos lehúzás jutalékért, nem pénzügyi tanácsadás. Mindeninek meg kell élni, csak nem a másik kárára. Mondjuk az utazási irodák még nagyobb lehúzók tudnak lenni, de ott legalább látják azt, hogy mit fizetnek, csak azt nem tudják, maguknak mennyivel jobban es olcsóbban ki tudnák hozni általában.
Előzmény: 118080267529 (27)
118080267529 Creative Commons License 2019.08.06 0 1 27

Nagyon hasonló a módszerünk az általad említett oldalakéhoz, a kedvezményeken és a kényelmen van a hangsúly.

Hiteleknél sokszor tényleg nem tudunk jobbat, mint amit maga a bank monitor is javasol, a promóciók alatt. Ami itt számít az a sebesség és a kényelem. Az ügyfél egy összeszokott és egymást jól ismerő, egymáshoz rugalmasabban álló csapatott kap, a bankok és a közvetítő kapcsolatából. A tanácsadó feltud hívni egy ottani fiókvezetőt, tud vele időpontot egyeztetni és az is előfordul, hogy nem az ügyfélpultnál lesz a fogadás egy sorszámmal, hanem az adott bank egyik belső irodájában. Ezer és egy példa van rá. Ez pénzbe nem kerül.  Illetve előre utána tud kérdezni, hogy milyen dokumentumokat kell előkeresnie, információkat megszereznie, ezzel is megspórolva egy utat a bankba. Mégis csak kényelmesebb egy fotelben kávézgatni, mint az ügyfélpultnál ücsörögni.

A biztosítási oldalnál kezdődik igazán a varázslat. :)

Azt hogy miből gondolod, hogy közvetítőn keresztül drágább, egy bármilyen biztosítás, nem nagyon értem.

Más közvetítő kedvezményeibe nem látok belőle, de biztos vagyok benne, hogy egy nem piacvezető közvetítőnek is jelentősebb kedvezményei vannak, mint ha valaki megkötne magánszemélyként bármit a netrisk-envagy személyesen. Ami abból adódik hogy napi több száz régi ügyfél és több száz új ügyfelet visz a biztosítók felé. Mi pedig mint, piacvezető közvetítők a legnagyobb kedvezményekkel dolgozunk. Itt a tömeg erejéből fakadó üzletpolitikai kedvezményekről beszélünk. Mint amikor a nagyker áron vásárolsz. Tehát nem drágább lesz,m hanem pont hogy "olcsóbb", ár érték arányban jobb. A legkisebbtől a legnagyobb programokig. ( Nem csak a méreg drága programokra vonatkozik.) Pont a lakásbiztosítás az egyik kedvenc témám, a legkönnyebb lecserélni, 20 és 60 % között vannak kedvezményeink. A feltevésednek jogosnak kell egyébként lennie, mert akkor hol a haszon? Nem kell, akkora méretű tömegeket mozgatnak meg a közvetítők, hogy a haszon egy részéről lemondanak, csak vidd hozzájuk, ekkora tömegnél így is nagyon megéri a pénzintézeteknek, már nem kell drágának lenniük. A közvetítőnek nem az árrés a nyeresége. Viszont ha magánszemélyként szeretnél valamit indítani, akkor tényleg a netrisk a legjobb, ez kétségtelen.

Előzmény: száz1 (20)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 26
Hogy az egyszerű ember tisztában legyen azzal, milyen költségei vannak akkor, ha OVB-ügynökön keresztül köt UL életbiztosítást

- biztosító alapkezelőjének költsége és nyeresége
- biztosító költsége és nyeresége
- közvetítő költsége és nyeresége

Ha ÁK-n keresztül vesz Állampapir pluszt, akkor ingyenes számlavezetés, ingyenes vásárlás, évfordulókor ingyenes visszaváltás, adómentes. Olcsón köthet kockázati életbiztosítást -az első esetben is fizetni kell ezért is-.

Ha kockázatosabb terméket akar venni, akkor meg vesz olcsón ETF-et, vagy ha nem akar foglalkozni vele, akkor választ befektetési alapot a kockázatszintjének megfelelően. Megspórolja a biztosító és a közvetítő árát.
Nincs ingyenebéd, mindennek ára van.
Ha az ember közvetítőn keresztül vásárol szolgáltatást, akkor általában érdemesebb online közvetítőt választani, mert költséghatékonyabbak, mint az MLM-es rendszerű OVB. Senki se legyen saját maga ellensége, csak okosan!
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 25
"Akár mennyire" az pl. akármennyire. XD
Előzmény: száz1 (24)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 24
XD Bár telefonon pötyögök, átvettem tőled az "antimagyart", meg a rossz helyesírást. Mindenkitől elnézést,nem tudom javítani. XD
Előzmény: száz1 (23)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 23
Kínkeserves olvasni az írásod, végigszenvedtem. :) Nincs olyan, hogy ingyenes életbiztosítás, a valódi nemzetközi kamat meg sok helyen nem nulla, hanem akár negatív is. :) A TKM is csalóka tud lenni, nem is akár mennyire, így is drágák még mindig. A beiktatott OVB-ügynök is jócskán drágít. Biztonságorientált,diverzifikált, blablanla, kamuduma. A biztonságosan elérhető legmagasabb befektetési hozam az állampapíré. Kevés pénzzel akkor járnak a legjobban, ha befektetést akarnak, ha ingyenes nyiitnak számlát az ÁK-nál, aztán vesznek kamatadómentes állampapírt havonta, amit évfordulókor ingyenesen kivehetnek. Nincs se alapkezelői, se biztosítói,se közvetítői, se banki szlavezetési díj, se kamatadó. Az életbiztosításra meg kockázati kell, olcsón. Például lakásbiztosításához köt életbiztosítás kiegészítést olcsón, de már havi 5.000-ért van 20milliós kockázati életbiztosítás. Minden közbeiktatott vállalkozás plusz költséget generál az ügyfeleknek.
Előzmény: 118080267529 (19)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 22
Mielőtt "kő kori" egyetemről írsz -gondolom hogy ezt valami MLM-előadáson hallottad, aztán alkalmazod, ha kell, ha nem kell- , próbáld meg egy nyolcadikostól elvárható szinten alkalmazni a magyar helyesírást, mert ez kontraproduktív.
Nézz szét a munkatársaid között, lefogadom túlnyomó többségük túl van már pár MLM és/vagy közvetítőcégen. Jobbára ugyanazok az emberek forognak, némi új beesővel. Ilyen MLM-szerű közvetítőcég belépése mindig jelentős pluszköltséget generál, amit az ügyfél fizet meg.
Előzmény: 118080267529 (18)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 21
Mivel nem vagyok palimadár, kerülöm ezeket a gyorstalpalón képzett, jutalékvadász "pénzügyi szakértőket". Brokernet -volt-, OVB, MBI ugyanarra a szisztémára épülő csoport, az ügynökeik jó része is megjárt több hasonszerű céget. Hogy más kissé a marketing, annak nulla a jelentősége. Jelentős plusz költsége van egy közvetítőnek, főleg akkor, ha személyes közreműködést is végez, ennyi. A XXI. században, az internet korában feleslegesek és nem költséghatékonyak az OVB és társai.
A tapasztalatom az OVB-vel abból a szempontból van, hogy hozták be a palikat, akiket le lehetett húzni. A szar meg attól nem lesz kalács, ha 3 éve átfestették. :)
Előzmény: 118080267529 (17)
száz1 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 20
Ehhez nem kell OVB-s, felmész az internetre, pl. a bankmonitor.hu, ki tudod keresni a legjobb hiteleket, biztosításokra ott pl. a netrisk. Hogy jól jártál-e, azt azután tudnád megmondani, ha átfutottad volna az alternatívákat. Ez ilyen egyszerű dolog. A személyes közvetítő általában plusz költséget jelent.
Előzmény: Gergő9404 (15)
118080267529 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 19

Azt hogy mi történt akkoriban én már nem tudom, sajnos vagy nem sajnos, lehet hogy jobb is.

Amit tudok, hogy tényleg nem láthatsz olyan valódi UL tulajdonosokat akik azért boldogok mert véget ért a programjuk. Ahogy már említettem párszor, amire gondolsz az az UL típusú klasszikus életbiztosítás, ahol az életbiztosítási díjrész, elviszi a díjjak egyharmadát és általában a lejárat után, kevesebbet fog kézhez kapni, mint amennyit be tett. Ez ment régen, de nem is volt más azoknak akiknek nem áll rendelkezésükre 100 ezrek. Ez nem UL! Viszont nem is volt annyira ördögtől való.

 

Létre jött egy szabályzás közel 3 éve, amiben megfogalmazták az etikus életbiztosításokat, ekkor jött forgalomban a valódi united linked. Amit azért nem láthatsz hogy ujjonganak örömükben a tulajdonosuk, mert 9 évnél rövidebb időre nem ajánlanak. ( A matek pedig, még sehogy sem hozza ki hogy lejárt volna egy is valaha :) ) Mert ezt nem tekintjük befektetésnek, ez egy biztonság orientál, diverzifikál program csoport, aminek szintén az a lényege, hogy akinek nincsen befektetni való tőkéjük, vagy nagyobb jövedelme, ( csak havi 10-20-30-40-50 ezre van biztonságosan) de céljaik vannak, azok is érjék már el a céljaikat hosszú évek alatt aprajával. Az pedig hogy ebből már nagyobb összeggel szálnak ki, az annak köszönhető, hogy ebben az életbiztosítás már ingyenes, valódi kamatokkal dolgozik, világranglistán is elismert pénzintézetekkel együtt működve. 

Igen, ennek is van költsége és pont ezért ajánlanak 9 évnél távolabbi célra UL-t, ugyanis minden költséget kamatokkal együtt vissza adják a 10 évtől. Az általad említett, ul típusú klaszikus életbiztosításokat pedig már nem képes az OVB közvetíteni és sok másik cég sem.

 

Egyébként valódi léptékű befektetésekben is tudunk segíteni, de arra még senki nem kérdezett rá, mindenki az UL-n rágódik. Tév infók csupán.

( Amikor ezt leszoktam írni és elmagyarázni, általában kapok egy 4-9 éves fórum oldalban szép magyarázatokat, ellen érveket, vagy egy bank monitoros ábrát. Kérlek kíméljetek meg tőle, mind régebbi mint 3 év és a bankmonitoros ábra is az első 9 évet mutatja be, ahol előnytelen és azt hagyja ki ahol már valódi értéket teremt.

Ráadásul, ezt még mindig lehetne tovább bontani a mellékszámla miatt, hogy rövid távon is lehet vele gondolkodni, de attól már az én fejem is bezsong, ha valakit konkrétan érdekel kifejtem.

Előzmény: száz1 (12)
118080267529 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 18

A topik leírásban egész konkrétan ez szerepel; SZEMÉLYES tapasztalatok és infók a Magyar OVB kft pénzügyi közvetítő és tanácsadó céggel. Mind ügyfél, mind dolgozói oldalról. Lehetőleg mellőzük következőt ; Ismerek olyat aki találkozott munka közben tanácsadóval és ezt és ezt mesélte. vagy ezt és ezt tanítják a kő kori egyetemen :D

Előzmény: 118080267529 (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!