Keresés

Részletes keresés

PrivatElek Creative Commons License 1998.11.24 0 0 162
Kedves HJM!
„Ühüm. Én meg csak találgattam. :-) „ (98-11-23 18:38)

Más dolog a találgatás, és megint más a következtetés. Elnézésedet kérem a téves következtetésekért. Megjegyzem: a hivatásos állomány is csak egy fokkal volt jobb a tsz-nél. Tisztelet a kivételnek. Egyébként előfelvételis „egyemista" (sajnálom de így mondták) voltam, őrmesterként szereltem le. Nem nagy dolog, hiszen majdnem mindenki így végezte.

Rezsőnek feltett kérdéseidről az én véleményem:.
1. Létbiztonság. Igen összetett dolog. Például összefügghet vele az is, hogy mikor áll meg fekete autó valahol és szállnak ki belőle fekete ruhás emberek becsöngetve valakikhez, aminek kitelepítés a vége. Említhetném a hetvenes/nyolcvanas évek jó néhány termelő-szövetkezetét illetve elnökét akik a melléküzemágak sikeres működtetése miatt - megsértvén a munkásosztály érdekeit - (is), takarékra lettek téve. Az én útlevelem kiadását megtagadták a hetvenes években, mert nem látták biztosítottnak az ellátásomat (létemet) az akkori Nyugat-Németországban, ahová nyelvtanulás céljára menten volna meghívólevéllel. Az ókori Rómában ismert volt az ingyen gabona, ma működnek ingyen konyhák. Az én véleményem: „Hass, alkoss, gyarapíts..." De idézhetem Kádár elvtársat is: „Nem a zsemle kicsi, a ... nagy!"

2.szociális biztonság, . Ezzel nem tudom mit kezdjek. Általában nem szeretem a jelzővel ellátott - mindenki által jól ismert - fogalmakat. Szerinted ez micsoda? És mit jelent a „reform kommunista/kommunizmus"?

3.kiszámíthatóság, Sok mindet tudnék rá írni. Én egyenlőre jól kiszámíthatóan látom, hogy a jelenlegi kormány megpróbálja a (tenni akaró) családokat jobb helyzetbe hozni. Rendet próbál tenni a nagy állami elosztási (újraosztási) rendszerekben. És kiszámíthatóan látom a Postabank egykori vezetőinek hamarosan bekövetkező felelősségre vonását is. De az is lehet, hogy tévedek.

4.jogbiztonság, A jogbiztonság egyik megnyilvánulásának látom, hogy Kunos úr jelenleg is tapogathatja a saját tégláját a kóterben. Nem látom veszélyben a jogbiztonságot. Te igen? Miért?

5.szavahihetőség. „Kimondtuk: legyen magyar narancs, és lett magyar narancs" (Virág elvtárs). Ez is egyfajta szavahihetőség. A vas és acél országa viszont nem lettünk. Konkrétan mire gondolsz?

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 161
Mekkvan. http://www.icon.hu/GOPHER/INTERNETTO/981123

" Az iNteRNeTTo nyitó oldalán elhelyezett kérdőívre összesen 9085 olvasó
válaszolt, ami a tavalyi szám (2087) több mint négyszerese.

a közönség korösszetétele lényegében változatlan: a kérdőívet
kitöltők átlagéletkora tavaly 28, az idén 29 év; "

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 160
Diolen,

nem a sajat gepeim egyikerol irok, ezer nincs ekezet, es ezert nincs itt a hirlevel se, sorry.

De a kerdesedre szerintem -legalabbis reszben- megadtad a valaszt.
"Az itt megjelenő vélemények mégis zömében ellenzékiek, ez tagadhatatlan. "
Tehat: " 4. A szoclib túlreprezentált az interneten (is). " :)

Nyiro statisztikaja viszont a Netto _olvasoirol_ keszult, a cimlapi kerdoiv alapjan. Ennek a mintanak csak egy reszhalmaza (fene tudja, mekkora) a forumokba _iro_ kartacsok.
Ez a mondas ugyan felig-meddig azonos az 5. pontoddal, de nem teljesen.

Kerdes, akinel keznel van a hirlevel: hany valasz jott? Mert hetkoznaponkent 10 es 20 ezer kozott van a cimlap latogatoinak szama; ehhez kepest allati kevesen irunk ide. Tegnap hetvege volt, a server is doglodott (vagy inkabb karbantartottak, alighanem), ezert a Median szerint "tegnap, november 22-án 5288 látogatója volt az iNteRNeTTo címlapjának. "
De meg annak is csak a toredeke ir ide.

Kovetkeztetes:
Keves szoclibnek is allati nagy hangja van... :)

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1998.11.23 0 0 159
Mindenkitől elnézést kérek, akinek jár az Internettó hírlevele, de a többiek kedvéért muszáj ezt a statisztikát idespeakereznem, mert nagyon on-topic:

"- az olvasotaborban tovabbra is jelentos a diakok aranya (tavaly 28, az iden 26%), de a tobbseg az aktiv, ezen belul magasan kvalifikalt nepessegbol kerul ki - a dolgozo olvasok tobbsege (a teljes kozonseg kozel egyharmada) szamitastechnikai szakember

- a munkahellyel rendelkezo olvasok kozul majdnem minden masodik valamilyen vezeto allast tolt be: 47%-uknak vannak beosztottjai

- az olvasok jelentos resze donteshozo pozicioban van: a munkahellyel rendelkezok kozul majdnem minden masodik legalabbis reszt venne egy jelentosebb szamitastechnikai beruhazasra vonatkozo dontesben;

- az olvasotabor az atlagosnal magasabb jovedelemmel rendelkezik: a kerdesre valaszolok 59%-anak "bevallott" netto atlagjovedelme magasabb havi 50 ezer forintnal, pontosan negyedreszuke pedig meghaladja a 100 ezer forintot;

- az olvasok elsopro tobbsegenek van bankkartyaja: az arany masfel ev alatt 78-rol 85%-ra nott;

- az atlagosnal lenyegesen jobb anyagi helyzet tovabbi jele, hogy majdnem minden masodik iNteRNeTTo-olvasonak van mobiltelefonja (1997: 39 %, 1998: 47 %);

- az olvasok donto tobbsege nyitott az interneten lathato reklamok irant: csak 3%-uk bongeszi a webet rendszerint kikapcsolt kepekkel, es mindossze 18%-uk allitja, hogy szinte soha nem nezi meg a hirdeteseket;"

Ez a statek azért érdekes, mert úgy tűnik, hogy az internettó olvasóinak szociológiai attribútumai eléggé lefedik a Fidesz deklarált célcsoportjait (közepes-magas jövedelmű, vezető beosztású értelmiségiek, mondhatnók: polgárok). Az itt megjelenő vélemények mégis zömében ellenzékiek, ez tagadhatatlan.

Mi lehet ennek az oka?

1. A polgárok hülyék, nem tudják, mi jó nekik.
2. A kormány hülye, nem tudja, hogy mi jó a célcsoportjának.
3. Nyírő hazudik, és eltitkolja, hogy az internettó olvasói többségében nyugdíjasok, munkanélküliek és átmentett bolsevikok.
4. A szoclib túlreprezentált az interneten (is).
5. A kormánypárti Internettó-olvasók csak az elfogult vezércikkeket és az SZDSZ-reklámokat olvassák el, de nem látogatják a Törzsasztal kormánypárti dühöngőit.

Avagy?

Diolen Mobi

HJM Creative Commons License 1998.11.23 0 0 158
OFF ON
Kedves zongoradobálójelöltek!

Fenntartom privilégizált antialkoholista jogaimat!
Nem haggyomm magam béfolyni se ballllróóól, se jobbbrrróól, se sehonnan!
Maradok a mindenféle nem "A" betűs lénél.
Kénytelenek lesztek elviselni!
Mer itt kő a PÁRBESZÉD!, meg egy józannak láccó mannus.
;-)
OFF OFF

HJM Creative Commons License 1998.11.23 0 0 157

Kedves Trebitsch
(98-11-23 12:54)

Ezt mondtam mán én is, mikor nagy igyekezettel mindenkit arra próbálok rábeszélni, hogy gyűjjön inkább zongoradobáni. Te meg ellenpropagandát folytatsz(néha). ;-)

Mer PÁRBESZÉDNEK LENNI KŐ!

Kedves Privatelek
(98-11-23 17:04)

OFF ON
Ühüm. Én meg csak találgattam. :-) (adataid szerint "Új vendég(?)", 22 hozzászólás)
De segítek a pontosításban(más kérésére is megtettem már, aki az életrajzomra volt kíváncsi :-) )

A MÁV-hoz azért mentem mert lakóhelyemhez és szülőfalumhoz ott találtam legközelebb olyan munkahelyet ahol távközlési szakmámat gyakorolhattam(Csak tájékoztatásul a MÁV-nál 1968-ban már működött az országos távhívás!) és nem azért mert el akartam kerülni a katonai szolgálatot. (Megjegyzem, hogy szülőfalumban és környékén a lyányok szóba se álltak annak idején olyanokkal akik nem voltak katonák. Volt egy barátom aki pl. azért lett öngyilkos(sajnos), mert kiszuperálták.) További téves következtetésed, hogy "megtetszett és maradtál". Pontosan ugyanúgy utáltam az egyenruhát mint bárki más, és 27 hónap híradó szolgálat után ugyanúgy szereltem le mint sokan mások, rendfokozat nélkül, tartalékos határőrként(1971). 1972-ben azért mentem mégis vissza mert beindult BM-nél (így a BM Határőrségnél! is) az AR (köznyelven crossbar) fejlesztés, tehát megint a szakma, és így lettem hivatásos (HT) és nem "továbbszolgáló(tsz.). Ezt csak azért, mert ha már rövidítéseket és katonai "fogalmakat" használsz, akkor legyél pontos.(Lehet, hogy nem voltál katona? :-) )
OFF OFF

No de ennyi offtopic után jó lenne talán ha azokról a kérdésekről is véleményt mondanál, amelyeket rezsőnek tettem fel, s melyek kapcsán engem "skatulyáztál".

PrivatElek Creative Commons License 1998.11.23 0 0 156
Tisztelt HJM!
Nem skatulyáztalak, csak következtettem régebbi önismertetésed alapján. A Te korodban ugyanis általában azok mentek a MÁV-hoz dolgozni, akik ki akarták kerülni a honvédséget. Érdekes módon Te pont a MÁV-tól mentél (vittek) határőrnek, ami annyira megtetszett, hogy ott is maradtál. Tovább szolgáltál. Érdemeid elismeréseként később a BM-hez kerültél. Nem szeretném részletesen ismertetni a tsz-es kiképzők jellemzőit, csak megjegyzem: kivétel erősíti a szabályt!
Sapienti sat!

Kedves Trebitsch!
Köszönöm, hogy megpróbáltál megvédeni.

Tisztelt Stirlitz és Medwe!
Ne Magatokból induljatok ki, ha valami nem tetszik.

Kedves Rezső!
Elnézésedet kérem, hogy hozzászólásom miatt (is)mindenféle dologgal meggyanúsíttattál!

Medwe Creative Commons License 1998.11.23 0 0 155
Glaci, a statisztikádban azok is benne vannak, akik csak olvasnak és olvasnak, és csak akkor kérnek nicket, amikor rezsőt, madárt, vagy speakert érzik szükségesnek meghajrázni?

Továbbá nagyon érdekelne a NEM kormánypárti jobboldal, mondjuk az igazi nemzeti konzervatív polgárok véleménye a kormányról. Vannak-e, akik csalódtak. És beismerik-e (már)

GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 154
No nem, az azért nem mindegy. Alkoholmentes sör az nem játszik, arról szó sem lehet. De én meglehetősen kényes vagyok sörügyben. Nekem az Amstel Gold a minimum, azt még savanyú mártirpofával iszom. Amitől földerülök, az búzasör, főleg ha zavaros és barna. Ez ráadásul Trebihez nagyon is stimmelne, mert az ő haja barna, a politikai dumája meg zavaros.
Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 153
No, kezdődik.
Mindent 2x mondok, 2x mondok.
Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 152
Medwe kartárs,

rulez!

És ráadásul mink nyitottabbak vagyunk és szélesebb a gondolkodásmódunk is. Meg osztán elég skizoid dolog lenne magammal vitázni...
Bár 3 év múlva úgyis oda jutok, ha ez így megy tovább.....

Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 151
Medwe kartárs,

rulez!

És ráadásul mink nyitottabbak vagyunk és szélesebb a gondolkodásmódunk is. Meg osztán elég skizoid dolog lenne magammal vitázni...
Bár 3 év múlva úgyis oda jutok, ha ez így megy tovább.....

GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 150
Nem hiszem, hogy reprezentatív lenne a minta, de ennek a topicnak a megoszlása privát számolás szerint - remélem nem tévedtem sokat - 61%-39%-ot mutat a baloldalianak nevezett csoport javára. Egyáltalán nem olyan átütő fölény ez, mint amit itt jelezni szoktak, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy egyáltalán nem szólalt meg mindenki.Csak azt akarom ezzel jelezni, hogy bár a teljes közvéleményt persze messze nem tükrözi ez a minta, de az az érv sem igaz, hogy elsöprő balliberális fölény lenne. Persze a dolognak nincs jelentősége, csak kiváncsi voltam és ez az eredmény.Meglepett, mert magam is hajlottam, hogy elhiggyem 80-20% arányban többen van az egyik oldal.
ego Creative Commons License 1998.11.23 0 0 149
Medwe!
Ezt (még) nem a cenzúra üzente! Egyesek reményei szerint talán majd februárban...
Medwe Creative Commons License 1998.11.23 0 0 148
azér, ego, mer
1. kevesebben vannak, mint amennyi nickük van
2. nagyon el vannak nyomva, általunk, szemét libbolsik által (tudod, mindenki az, aki nem kajálja ovi kakáját, nem fikázza a közt. elnököt, és letegezi Pusztai Erzsébetet ;-))
3. nem akarják, hogy dividéljünk és imperáljunk.
(magunkon)
IMHO.

más.
ojan hibaüzenetet kaptam erre már kéccer, hogy
"a rencer túlterhelt"
ezé nem ment le a szövegem
mégijet!

ego Creative Commons License 1998.11.23 0 0 147
Saját empatikus képességeim bizonyítására álljon itt egy képzeletbeli hozzászólás az előző bejegyzésemre a "túloldalról".

Ego!
Hát persze, már a Te Sztálin elvtársad is megmondta: bennünket kommunistákat más fából faragtak! :-)

Ráteszek egy lapáttal.

Ego!
Ez a sztálini duma, nem empátia, hanem skizofrénia!

ego Creative Commons License 1998.11.23 0 0 146
Kedves T.asztaltársak?
A vita kapcsán eszembe jutott egy kérdés: miért van az, hogy mi, akiket a többiek szoc-lib bélyeggel láttak el, időnként egymással is vitatkozunk. Visszagondolva eddigi "szerepléseimre" már-már az a gyanum, hogy elv-társaimtól közel annyi egyet nem értő észrevételt kaptam, mint a hozzám közelálló liberális-baloldali elvek rendszeres kritikusaitól. Ez fordítva is igaz. Ha úgy látom, hogy példának okáért Glaszlonak nincs igaza, akkor vele vitázok.
Mi a helyzet a tőlünk eltérő politikai nézeteket valló T.asztaltárasknál? Közülük bárki, bármilyen butaságot ír a többiek nem igazítják ki, nem árnyalják állításait, hanem védve elv-társaik tévedését, mindenáron és kritikátlanul szolidarizálnak.
Ez nem panasz akar lenni, sőt, nekem így tetszik. A bajom az, hogy a dolognak nem találom magyarázatát. Lehet, hogy tévedek? Felületesen olvasok?

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 145
medwe,
a cickányokat is verni szoktad? Elynye.

Lewinfiú,
ha GLászló arra vetemedik, hogy alkoholmentes sört prezentál, akkor az én megvetésen foglya súlytani.
Egyébként mindegy... :)

Medwe Creative Commons License 1998.11.23 0 0 144
Trebi, Te meg tudod, hogy én két dolgot utálok:
a rasszizmust, meg a cickányokat! ;-)

mindenkinek!
arra gondoltam, hogy nyitok 5 hotailes postafiókot, egy névvel és egy számmal. Mindegyikre kérek egy új nicket, aztán mindegyik nickkel drukkolok egy kicsit rezsőnek.
(ne félj, rezső, speakermadár összes reinkarnisa Veled van! De ezt tudod te is!)

Végülis a taxisblokád idején volt "spontán" kormánypárti tüntetés. A polgárok önként vonultak a zuccára, és véletlenül tökegyforma kis zöld zászlócskát rajzoltak otthon integetés céljából.

Aztán itt van az azonnali kérdések órája keddenként a Házban, amit ovisék meg akarnak szüntetni. Sok olyan "azonnali" "spontán" kérdés jön a kormánypárttól, amire feláll a zilletékes, szapulja a coclibet, aztán megígéri a tejjel mézzel fojó Káint. Mire a kérdező feláll és nyalvánosan elismeri a kormány érdemeit,.
Taps a kormánypárti padsorokban.

Tud valaki ijet a "másik" oldalról????

Lewinfiú Creative Commons License 1998.11.23 0 0 143
Milyen sör? Mer' az nem mindegy.
Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 142
Tehát nekem minimum 17 üveg marad...
Lyó. Megegyeztünk; azt hiszem, erre bátran mondhatjuk majd, hogy testvériesen megosztoztunk rajta... :)
GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 141
Önkritikáról lehet szó, - bár azt még gyakorolnom kell, elszoktam tőle - de a sört nem ihatod meg egyedül! És mással sem! A büntetésed az, hogy kettesben velem kell meginnod, ami azért is nagy kunszt, mert én max három üveggel tolok fel, azt is vacsora közben.
Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 140
Utas2,

tudunk mi titkot tartani... :) Whisky van, többféle is.
Ez meg itt, ez egy görbe tükör; csak az internetezők összetételét tükrözi valamennyire, azt hiszem.
Sutka + személyeskedés + sáskajárás on:
Azok meg többnyire a fiatalabb korosztájból valók, és még nem nőtték ki a baloldaliságot.
Aztán vannak az öregebbek is (mint én) akik úgy maradtak (De nem mint én!! :) Számukra is van még azonban remény a fejlődésre, csak nem sok.
Sutka + személyeskedés + sáskajárás off:

Gémberedett ujjaim zavarba jöttek, elpirultak; meg hát ez most itt egy notebook, és nagy virsli ujjaim vannak hozzá, úgy láccik.
De ezzel együtt most kicsit jobb kedvem van, és ezért nem gyűjtöm össze GLászló elütéseit... :)
egyszerűen közlöm, hogy sújtsa őt pártunk és népünk megvetése, ezenkívül gyakoroljon önkritikát, valamint azonnal juttasdson el hozzám egy láda sört.
A retorziókon még gondolkodom. :)

editor Creative Commons License 1998.11.23 0 0 139
Nem, az attól van, hogy a Rezső is baloldali, meg én is.
Ne hagyd magad Rezső!
Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 138
Ne mondjátok meg Wágner úrnak, de úúúútálom a sört. Whisky van?

Egyébiránt persze. Csak kis időt kérek, mostanában periodikus előfordulásom oka, hogy költözöm (lásd WC-csésze topic) és néha azt sem tudom, hol áll a fejem.

Az, hogy itt is a baloldaliak vannak többen, az a nagy számok törvénye alapján tükrözi a társadalom képét, ugye?
:-))

GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 137
Most meg "megsazöksz"...
Zavarban vagy, vagy elgémberedett az ujjad? :-)
Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 136
Bocs, Demszky természetesen nagybetű. Rosszalkodik a shift.

Demszky, aki megalkotta kedvenc reklámomat, amelyben aszongya: "Megszoksz, megsazöksz, vagy átszoksz!"

Így lyó lesz? :)

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 135
Szia, GLászló! :)


Lyó, egye fene, én vagyok a bagoly, te meg a veréb, aki szemezget.
A demszkyt amúgy azért hívom így, mert szivembe lopta magát a "Megszoksz, megszöksz, vagy átszoksz!" szövegű reklámjával.
de nem kéne, igazad van: ezentúl mindig beidézem a teljes szöveget, comment nélkül.

GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 134
Na végre itt vagy Trebi! :-))))
Ezt neked szemezgettem, hogy az adrenalin-szinted beálljon a régire: :-)
"kedvenc Demszkym is, az átnevelőtábor-parancsnok."
"mindenkinek jobb lenne, szerintem, ha elhagynánk a személyek minősítését, és a cselekedetekről beszélnénk"

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 133
Kedves HJM,

épp az a balyom, hogy _mindenki_ skatujázgat... :)
Ahejett, hogy poharazgatnánk.

Kedves Utas2,

off on:
sajnálom, ha semmitmondó hozzászólást találtál tőlem metróügyileg; ha a cickányokra gondlsz, igazad van. Sajnos nem bírtam megállni, egyik kedvenceim a cickányok.
Bővebbet ott, ha nem erre gondoltál, lyó?
Amúgy az uralkodóház metródöntését nem tudom megítélni igazán; meglehetősen ellenszenvesen játszanak ezügyben ők is, meg a kedvenc Demszkym is, az átnevelőtábor-parancsnok.
off off:

Nem szoktam éljenezni a jelenlegi potentátokat. Ha így látod: sajnálom. Próbálok mindenféle jelzős szerkezet és metafóra nélkül arról véleményt mondani, hogy mi és miért nem tetszik/tetszett, függetlenül attól, hogy ki csinálta.
A hisztérikus rohamokat és skizoid üvöltözést meg hagyjuk, mert az mindegyik "oldalon" van, és mivel a "baloldaliak" vannak többen, az ő hangjuk hangosabb, fülsértőbb.
De ezzel együtt: mindenkinek jobb lenne, szerintem, ha elhagynánk a személyek minősítését, és a cselekedetekről beszélnénk; jobban megértenénk egymást, azt hiszem, mert kevesebb vörös köd lebegne errefele.
Jössz sörözni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!