Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1531
Nazaret!

El is felejtettem: mint írtam nem 2 helyen volt falfirka, le is fényképeztem, elküldtem a közös képviselõnknek is. Ha érdekel akkor elküldöm, vagy kérd el Juhász Úrtól.
Nem tudom miért lenne szekírozás az ha tudni szeretném, hogy hogyan fordulhat elõ, hogy kamera és õrség ellenére is rongálható a ház anélkül, hogy akár egy feljegyzés is születne róla.
Ha kiderül, hogy a kamera sötétben pl. már az "F" épület bejáratát sem látja akkor utólag is elnézést kérek az õröktõl, bár ez akkor sem azt jelenti, hogy a falfirkálás nem megelõzendõ probléma. Erre a szakaszra legalább +1...2 kamera mindenképp fontos lenne. Ha éjszaka tényleg csak egy õr van az sem egészséges, mert egyszerre nem lehet két helyen!

A falfirkát fontos lenne azonnal eltüntetni, mert egyrészt idõvel egyre nehezebb levakarni, másrészt még több rongálásra sarkallja a hülyegyerekeket.
Mivel ez egy társasház, nem a lakók egyéni akcióira építve kell eltüntetni a rongálások nyomait.

És kedves názáreti barátom! Az iskolázottság már nem bün! Sõt az sem, ha az ember a tulajdonára vigyázni akar.

Jó lenne, ha nem változna egy 2009-ben átadott budai ház 1-2 év alatt lepukkant szemétté.



Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1530
Nazaret!

Kíváncsi lennék rá, hogy kettõnk közül ki az iskolázottabb, van egy tippem. A stílusodból és a dühödt hozzászólásodból ítélve érintett lehetsz, persze nem a társasház oldalán.

Egyébként megnéztem, hogy mit lát a kamera. És annyiban igazad is van, hogy a kamera nem lát a saját háta mögé és az F épület vége sem jól látható.

Összesen 6 helyen lett a fal összefirkálva. A 6-ból az egyik helyen egymás alatt 4 firka is volt, sõt az F épület bejáratánál a müvész guggolva kellett, hogy alkosson.
Kizárt, hogy még csak gyanús sem volt, hogy mi folyik a kamera elõtt.

Vagy több kamerával és folyamatosan +1 õrrel védik a házat vagy a jelenleginek sincs semmi értelme, ezt továbbra is így gondolom.

Valóban csak egy 1,5-2 cm vastag filccel firkáltak, ezek szerint ez nem rongálás.
Bár ha sokáig rajta marad (gondolom az UV tesz róla) oldószerrel sem könnyen jön már le.

Harmadjára vakartam le a mocskot a falról, saját oldó- és súrolószerrel.
UTÓLJÁRA!
Majd meglátjuk, felébrednek-e a többiek is, ha majd 1-2 év múlva rá sem lehet majd ismerni a házra!
DdaveE Creative Commons License 2010.10.12 0 0 1529
Kedves palmeiras,
Nem en segitettem, csak egy kedves lako valaszul a kerdeseimre a nevem bemasolaval kulonitette el a hozzaszolasat. Azert koszi:) Jo azert, hogy paran tudunk kulturaltan tarsalogni itt.

Aki viszont nem tud kulturalt hangnemben irni, az inkabb ne tegye. Normalis hangon is el lehet mondani, ha valaki mulasztott, vagy olyanert reklamalt, ami nem jogos.

A plusz 1 ort tamogatom, lakogyulesen szavazhatnank rola, ennyi belefer szerintem, nem lenne tul nagy tobbletkoltseg.

A szolgaltatok tekinteteben eddig elegedett vagyok a comunique-al, teljesitik amit vallaltak, az mas kerdes, hogy jobban orulnek a versenynek, de sztem ez nem lesz egyszeru menet.

Koszonom a kedves lakonak, aki idejet nem sajnalva letorolte a falfirkakat.

A liftrol tovabbra sincs semmi hir?

Udv Mindenkinek!
Nazaret Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1528
Kedves agyoniskolázott Mitwohner!

Osztod itt az észt mintha volna valami halvány sejtésed a dolgokról, közben olyan sötét vagy mint az éjjszaka!
ÉN VETTEM A FÁRATSÁGOT és beszéltem az őrrel hogy szeretném tudni mi is igaz ebből a falfirkás esetből!
2 falfirka (alkoholos filc) került a bartók utcai részre.
AZ EGYIK PONT A KAMERA HÁTAMÖGÉ!!!!!!!!
A másik pedig az "F" lépcsőház bejáratától nem messze, ami olyan messze van a kamerának hogy nem lehet pontosan kivenni hogy ha valaki megáll akkor lássuk hogy mit csinál!

A másik pedig hogy az a 3 srác akik jelenleg ellátják ezt a feladatot, maximálisan megtesznek nekünk mindent amit "TUDNAK" !

Nem egyszer fordult már elő hogy hajléktalanokat zavartak el a háztól, és ha valahol valaki gyanús alakot látott elmentek körbenézni ahol látták az illetőt!

Nem őket kéne szekírozni hanem mindenkinek bekéne csuknia magaután a lépcsőház ajtaját és nem kéne idegeneket sem beengedni. Meg szerintem nyugodtan bezárhatja mindenki a lakásajtót mert ennyi erővel ne bízzunk meg a szomszédban sem!
Előzmény: Törölt nick (1526)
Djuice86 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1527

Igen, az egyéni adásvételikben valóban szerepel egy olyan mondat, hogy nem lehet magasabb áron adni a szolgáltatást, mint a 3 legnagyobb szolgáltató. Ám ezt ügyesen kijátszotta a szolgáltatások kialakításával. Pontosan megmondom, például az internet esetében létrehozott egy 2 Mbit/s-os egy 20-as, 30-as valamint egy 40-es csomomagot. Vagyis van gagyi szolgáltatása és csúcsminőségű, de nincs középkategória. Így már persze nem lehet összehasonlítani másszolgáltatóval, hiszem csak azonos paramétereket szabad összehasonlítani. Egy megoldás azért mégiscsak van, ám ez nem biztos, hogy valóban reális mutatószám: 1 Mbit/s egységára (havidíj leosztva a névleges sebességgel).

Televíziónál detto ez a helyzet, van a hagyományos analóg adás, meg a jelen követelményeinek megfelelő digitális szolgáltatás. Itt lehetne 1 csatorna árára vetíteni az összehasonlítási alapot, létrehozva két csoportot az analóg és digitális szolgáltatásnak.

Látható tehát, hogy a szolgáltatási paraméterekkel nagyon jól lehet trükközni a fogyasztók rovására.

Másrászt én az alapító okiratban olyant láttam, hogy 10 éves kizárólagos joga van, plusz 10 év opciós jog (hülye lenne nem lehívni). Valamint a közös területeken behúzott kábelek, csatornák, üzemeltetői és szerverhelységek is az övék.

 

Amúgy én is úgy látom, hogy a Digi Kft. a leginkább hajlandó a dologra. Pl. érdemes lenne aláírásgyűjtésbe kezdeni. Így lenne rá esély, hogy 1-2 éven belül bejöhessen.

Előzmény: nyugalom 1 (1523)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1526
A biztonsági őrnek a feladata az, hogy figyelje, hogy rongálják-e az épületet és ha igen akkor legalább jegyezze fel és hívja a rendőrséget!!!!!!!

Az valóban nonszensz, hogy nem mehet ki intézkedni, mert egyedül van.
Ebben az esetben felesleges kiadás mind az őrség mind a kamera.

Ezek után nem kérdés, hogy kell még egy biztonsági őr. Ez 500 lakásra lebontva minimális többletkiadás.
A lakások értékcsökkenése egy gyorsan lepukkanó házban viszont elég nagy szívás!!!
palmeiras Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1525
Igen, kedves DdaveE,
Sokat segítettél.
Sajnos kicsit késtek a dijbekérők, ennek több oka volt.
Az igaz, hogy a lakók és az SzVB is kért több adatot a dijbekérőkre.
Így már elég pontosan követni lehet a számításokat.
Mivel a Gázművek kb 25-30 napos késéssel számláz, a feldolgozás is
igénybe vesz 15-20 napot, jelentős csúszás van.
A tulajdonosok azonban nem károsodnak, mert valós elszámolást kapnak
és ezt kb. 40-45 nappal később kell kifizetni.
Itt jegyzem meg, hogy a közös költséget viszont előre, általában a tárgy hó
01 és 10 napja között kell befizetni.
A közűzemi dijak beszedésének késése csak a téli hónapokban jelenthet gondot,
amikor magas gáézszámlák jönnek.
Ismereteim szerint a KK csökkenteni akarja a feldolgozás idejét, és igy akár
10 nappal előbb is meg lehet kapni a dijbekérőket.
Üdvözlettel: palmeiras
Előzmény: 1lakó_ (1524)
1lakó_ Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1524

Olvasgatom itt a fórumot és megint kénytelen voltam felhívni a kk-t.

az alábbi információkkal kapcsolatban (ezek nem feltevések):

 

nyugalom 1 a jelenlegi őrzés az maximum portaszolgálat, ezt 3 ember 8órás váltásban látja el a nap 24 órájában. Ha ennél többet akarunk akkor kell még egy őr aki ilyenkor odamegy és rendezi a problémát. Ehhez kicsit többet kell igaz fizetni de talán megnyugtatóbb lenne.

A kábeltévével kapcsolatban mindkettő nagy szolgáltató meg lett keresve de egyik sem válaszolt a kk-nak. Aki meglepve tapasztala amikor említettem neki itt a fórumon olvasottakat, hogy azért az mindenképpen egy hozzáállás a UPCtől ha neki nem szól de egyes lakóknak nem hivatalosan telefonon elmond néhány dolgot. Ezek szerint lehet csak a Digi foglalkozik komolyan ezzel az üggyel.

Egyébként ez is csak rajtunk múlik, meg kell szavazni közgyűlésen, hogy a társasház fogadjon ezen a területen profi ügyvédet aki képvisel minket a com.-al szemben. Nyilvánvaló hogy a kk saját szakállára se nem fog ügyvédet fogadni se nem fog pert indítani amíg erre feljogosítást, megbízást tőlünk nem kap.

 

DdaveE

A díjbekérők mindig is csúszni fognak, mivel a tárgyhót követő 1 hónappal később kapja csak azt meg a kk a gázszámlát, tehát ha jól vettem ki akkor kb. 1,5 hónappal később fogjuk megkapni ezeket mindig. (amíg ez az elszámolási rendszer van) Azt a kk megjegyezte egyébként, hogy minden díjbekérőre folyamatosan több és több adatot kértek a lakók ennek felrögzítése is időt vett igénybe. Valamint a rendszer hibái is napvilágot láttak amit a köv. közgyűlésen át kell majd alakítani.

 

remélem segítettem!

 

 

 

 

 

 

 

 

nyugalom 1 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1523
Szép napot mindenkinek!

Köszön a többi lakó nevében, hogy letakarítottad a falfirkát! Tényleg minek is fizetünk a biztonsági őrnek?
A kábel és net témához csak annyit, hogy véleményem szerint a jelenlegi szolgáltató szerződést szegett. Ha jól emlékszem az árait a három vezető szolgáltató alá vállalta. ez nem, igazán teljesül. A másik amiben sárosak, igaz ez az építőt érinti, hogy határozottan emlékszem rá, azt mondták, hogy két évig kötelező csak a Comunique utána lehet szabadon választani, a monopóliumuk két évre szól csak. Egyszóval tévedésbe ejtették a vásárlókat. Ráadásul a piaci verseny korlátozása megvalósul. Nem hiszem, hogy az építő ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a lakóközösséget. A szolgáltatónak nem tulajdonjoga hanem üzemeltetési jogot adtak annak idején. Biztosan van valamilyen megoldás a menesztésükre. Ehhez kellene ügyvéd talán. A közös képviselet munkakörébe ez is beletartozik véleményem szerint. Ha m,ás nem akkor a Hírközlési Felügyelethez lehet fordulni még. Úgy hallottam volt olyan ház ahol ugyan ez volt a probléma és megoldódott.
Djuice86 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1522

Üdv!

 

A kábelszolgáltató téma nagyon elsikkadt. Visszatérnék rá egy gondolat erejéig. Személyesen jártam utána a dolognak. A közös képviselet nem fog belefolyni az ügyekbe, tőlük nem számíthatunk segítségre. A UPC-nél azt mondták, hogy az ügyet aug. 24-ei dátummal lezártnak tekintik, ők nem tesznek több lépést. Egyedül a Digi Kft. volt készséges, ott azt mondták, hogy az ügy a jogi osztályon van. (Persze, még a legelején.) Ők folyamatosan perben állnak, és eddig egy példa volt, hogy megtörték a monopol jogot, de ahhoz is 2 év kellett és aktív lakói közreműködés. Ha nem teszünk semmit, akkor még 20 (!) évig kizárólagos joga lesz a Comunique-nak.

 

Amúgy tényleg rossz, hogy egy ilyen fiatal háznál elkezdődtek a rongálások, firkálások. Főleg így bosszantó, mivel már van kamera rendszer is. Amellett, hogy csúnya látvány, mindenkit érint, hiszen az egyes lakások értékét csökkentik ezek a rongálások. A lakás értékébe a közös terület ugyanúgy beleszámít. 

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1521
Kedves Lakótársak!
A Társasházunk Bartók Béla úti falát ismét összefirkálták a szórakozni induló vagy onnan hazafelé tartó hülye gyerekek 2010.10.09 éjszaka vagy másnap hajnalban.

1. A kamera "szeme" előtt zajlott az egész. Mégsem tudott róla a biztonsági őr. Ez több kérdést is felvet.

2. Bejelentés a biztonsági őrhöz nem érkezett, a firkát meg sem próbálta senki eltávolítani. Sőt miközben (már nem először) levakartam az összemocskolt falat, egy hölgyön kívül senki sem állt meg egy szót szólni a rongálásról. Segítségre nem is számítottam...

Nem először firkáltak, nemrég az ajtót is fel akarták törni.

Vagy mindenki arra vár, hogy helyette más fogja levakarni a falat, bejelenteni egy rongálást vagy lopást, vagy épp elhallgattatni egy őrült szomszédot, vagy senkit nem érdekel az egész.
Csak 2009-ben adták át a házat. Ha mindenki ennyire sza**ik mindenre akkor 2-3 év múlva úgy fog kinézni a ház mint egy lepattant panel...
DdaveE Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1520
Kedves palmeiras,

köszönöm az infokat. Blombálni már nagyon rég voltak az órákat, azóta beszéltünk a díjbeszedővel, bediktáltuk a mérőállást és elvileg most már megkapjuk az első számlát, melyhez mellékelni fogják a szerződést a csatornával kapcsolatban is.ű

Az első díjbekérőnk is megjött, furcsa, hogy októberben még csak a júliusra terjedő időszakra kaptam elszámolást, nem tudtam, hogy ennyi eltolódás van a fogyasztás és a számlázás között.

Lift: nem tud valaki valamit az F liftről? A szeptember 12-re vállalt határidő, hát, hogy is mondjam... Még mindig nem jön fel a lift a garázsból, most komolyan ez meddig lesz így? A hívólámpa is elalszik azonnal, ha hívjuk a liftet, én például többször is jártam úgy, hogy elfelejtettem megnyomtam-e. Szerintem ez most már kezd egy kicsit gáz lenni...
Előzmény: palmeiras (1519)
palmeiras Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1519
Kedves DdaveE,
Senki nem kap értesítést a Vizművektől, a következő lépés az lesz, hogy
érdeklődni kell a HEXAMETER Kft-nél mikor jönnek blombálni az órákat, majd ezt
követően el kell menni a DIJBESZEDŐ Holding Zrt-hez megkötni a szerződést,
majd ezek után kb. 40 nappal számlázni fognak.
Minden hónapban 1 és 10-e között kell fizetni a m2 arányos közös költséget,
valamint ezzel együtt, vagy külön a díjbekérőkben szereplő összeget.
A közös költség fix költség, lásd közgyűlési határozatok, a díjbekérő összege
változik a fogyasztás és az évszakok függvényében.
Üdvözlettel: palmeiras
Előzmény: DdaveE (1516)
kincsibogár Creative Commons License 2010.10.09 0 0 1518
Tapossa laposra:-)))
Előzmény: streb1 (1515)
olgi77 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 1517
Mi ma kaptuk meg a július 31-én leolvasottat
Előzmény: DdaveE (1516)
DdaveE Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1516
Az hagyján, hogy nem tapossák össze a palackokat, de annyira sötétek, hogy simán kidobják a papírhoz. Komolyan nem értem miért nehéz elolvasni a kukán a feliratot. Vahy esetleg nem tudnak olvasni?

A vízművekes papírt a KK-nak kell aláírni. Viszont én a júliusi bejelentés óta még semmit nem kaptam se a vízművektől, se a díjbeszedőtől...

Meg tudjátok mondani milyen gyakran kapunk melegvíz&fűtés egyenleg közlőt? Amióta beköltöztem nem kaptam semmit, pedig többször hívtam a KK-t, azt mondta nyugi majd kapok...

Üdv Mindenkinek!
streb1 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1515
Nem tudom, hogy ezt írta-e már valaki itt, de egy apró részletkérdés:
a műanyagos szelektív hulladékgyűjtő kukába dobott pet palackokat jó lenne, ha mindenki összetaposná, mielőtt kidobja, mert úgy fele akkora helyet foglal, és lehet, h. nem folynának ki és gurulnának szanaszét a palackok a szeméttárolóban...
Tenyks Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1514

Sziasztok!

 

Folyó WC tartályt kihez kell bejelenteni, meddig garanciális?

 

A vízműves papírokat a gondnok is aláírhatja, vagy feltétlen a KK-val kell?

Ugyanazt a papírt kell küldeni a vízműveknek és a csatornásoknak?

 

Előre is kösz!

 

Üdv

Tenyks

 

OtiF Creative Commons License 2010.09.28 0 0 1513

Kedves zukkero!

 

A folyosó ajtói tényleg tűzvédelmi okokból nem zárhatóak, gondolj bele, túz esetén mi történne. Éppen ezért fontos az is, hogy csaukva (ne zárva) legyenek az ajtók, mert akkor nem terjed tovább.

 

A lenti ajtó zárásával kapcsolatban: Mivel az itt lakó exfeleség engedi be, konkrétan ellene semmit sem ér a zárás. Azt viszont észrevettük, hogy valaki rendszeresen "kiakasztja" vagyis a zárnál valamit kiakaszt, ami miatt teljesen nyitva van az ajtó, kulcs nélkül is. Ilyenkor én mindig megpiszkálom a zárat, amitől újra csukott állapotban lesz. Erre nagyon kellene figyelnünk, ugyanis akkor teljesen felesleges a drága kamera, ha tárt ajtókkel várunk mindenkit.

Előzmény: zukkero (1512)
zukkero Creative Commons License 2010.09.27 0 0 1512
Sziasztok!

Tipp: zárjátok az ajtókat mindig, plusz hagyjátok benne a kulcsot éjjel. Így ha van is kulcsa valakinek, nem tud besurranni. Bár ez a nappali betöréseket nem oldja meg. Nagyon sajnálom a történteket, bízom benne, hogy lesz megoldás... Amúgy mennyibe kerül az ajtó szigetelése? Sokat javít a helyzeten?

A garázs vizesedése még szintén elég aggasztó, nekem pl. nagyon sok, a tárolóban lévő tárgyam penészesedett be nyáron (az "árvízkor").

A 'hajléktalan bejövetel' ellen nem tudom mi lenne jó megoldás. Az egyik régi, alakuló lakógyűlésen javasoltam, hogy a bejárati (lenti) és a folyosókon lévő ajtókat is zárhatnánk, de azt mondta az akkori (tolvaj) közös képviselő, hogy tűzvédelmi okokból nem lehet. Én akkoriban csak azért is bezártam a folyosó üvegajtaját, abban bízva, hogy ha ott nem tud bejönni, az ajtó betörése vagy a zár feltörése plusz "munkát" jelentene a betörőnek, amit hátha észrevenne valaki... Azóta már nem zárjuk ezt az ajtót, de akár meg is próbálhatnánk újra.

Üdv Nektek,
Zukkero :)
NoTab Creative Commons License 2010.09.26 0 0 1511
Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a fűtést hogyan lehet bekapcsolni? A "csapok" a folyosón meg vannak nyitva, mégsem melegszik a radiátor.

Köszönettel,
Holup
mglgh Creative Commons License 2010.09.26 0 0 1510

Sziasztok!

 

Én is úgy gondolom, hogy egy hajléktalannak semmi keresni valója nincs egy ilyen lakóparkban, mégha a volt feleségének van is itt lakása (fogalmam sincs hogyan tudta megvenni).

Ha már a biztonságiak tudnak róla, akkor remélhetőleg nem lesz sokáig maradása. Minél több lakónak kellene jelezni a dolgot a gondnoknak és a KK-nak, és akkor talán hamar ki lehet tenni a házból. Azt azonban lehet, hogy nem tudják megtiltani neki, hogy a volt feleségéhez bejöjjön, és akkor sajnos ugyanott vagyunk. A volt feleséget is hivatalosan utasítaniuk kellene. Ha nem lesz változás, akkor a rendőrségnek kell átadniuk az ügyet.

DdaveE Creative Commons License 2010.09.26 0 0 1509
Sziasztok!

A garázs vizesedést nem elsősorban a vihar miatt írtam, hanem azért, mert azóta bármikor esik az eső, van néhány pocsolya és víz a mélygarázsban, ami azért elég ciki.

Arról nem tud valaki valamit, hogy a szeptember 12-re vállalt F liftfelújítás miért nem valósult meg teljes mértékben? A garázsból még mindig nem jön fel...

Kérlek olvassátok, amit nem olyan rég írtam a folyosóra való beköltöztetésről... Mit tegyünk? Vagy ez csak szerintem ennyire gáz?
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1508

Neked hogy sikerült a szigetelés? Magát az ajtófelületet vagy csak a tok és az ató között szigeteltél?

Elpre is köszönöm a tippeket!

Előzmény: nyugalom 1 (1502)
palmeiras Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1507
Kedves DdaveE,
Nem kell rossz néven venni az általam leírtakat...
Arra is gondolni kell, hogy valaki másnak is hasznosak lehetnek az infók.
Igazán nem lehet baj a stílusommal, igyekszem finom lenni és mindenkihez
tisztelettel írni.
Azért azt is be kell látni, hogy a KK nem felel mindenért, és a vihar az vis-mayor,
ami szerencsére csak ritkán van, de most már a szivattyúk is működnek.
Az viszont nagyon igaz, hogy a felelős lakóknak össze kell fogni, mert ha egymásra
is számithatunk, akkor sok problémát, mindenki mástól függetlenül is majd meg
tudunk oldani.
Üdvözlettel: palmeiras
Előzmény: DdaveE (1504)
palmeiras Creative Commons License 2010.09.25 0 0 1506
Kedves OtiF,
A leírtak nem kioktatás, hanem információ.
A házban sok tévhit van, ezeket akarom eloszlatni, illetve pontosítani.
Hát, hogy ezt valaki rossznak gondolja, ám legyen...
Több helyen, ahol nem tépték le, ki van írva, hogy a kukákat illető változtatások
október elsejével lesznek aktuálisok.
Ha valaki nem akar a gondnokkal beszélni, az ne beszéljen, de akkor nem
lesznek pontos információi.
Hogy a KK-nak mindent azonnal észre kell vennie?? és intézkednie??
Ez nem pontos...
Az előző KK akkor sem intézkedett sok ügyben, amikor neki sokan és sokszor
szóltak...
Üdvözlettel: palmeiras
Előzmény: OtiF (1503)
DdaveE Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1505
Kedves Lakótársaim!

Az F508 lakó ügyében újabb sajnálatos hírrel kell szolgálnom nektek. Megtudtam egy kedves szomszédomtól, hogy az említett lakásban lakó nő, a hajléktalan volt férjét altatja a ház különböző pontjain. Legutóbb az F lépcsőház 8. emeletén a kazánháznál pokrócokon fészkelte be magát a férfi éjszakára, gyakorlatilag a mi otthonunkba. A biztonsági őr segítségével lehetett csak kitenni az épületből.

Mivel jól tudjátok, hogy az épületbe való bejutás után bármelyik lépcsőházba, garázsokhoz bemehet bárki, így ez a probléma már nem csak az F lépcsőház problémája, hanem mindenkié. Gyanítom amíg lehet, épületről épületre fogja költöztetni a férjét.

Úgyhogy a lépcsőházba való teregetés, folyosó&erkély lomokkal való telerakása, a legkisebb gondunk lesz ez után.

Várnék másoktól is visszajelzést, nem csak monológot szeretnék írni, egy idő után ez mindenkit fog érinteni. Kezdésképpen örülnék, ha minél többen elmondanák véleményüket, gondolataikat, hogy mi lenne a helyzetre a megoldás.

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
DdaveE Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1504
Kedves palmeiras!

Szeretnem en is megkoszonni a kioktatast. Kedves, hogy elmagyaraztad mit jelent a bura a kameran, egyaltalan nem volt kerdes reszemrol, csak azert irtam, hogy aki nem tudja hol van meg tudja keresni. Annyira pedig nem vagyok hulye, hogy ne tudjam mire valo a bura.

A kuka ugyet osszakapcsolnam a tobbivel. Rohadtul nem akarom a sajat koltsegemen hivogatni sem a gondnokot, sem a KK-t azert, hogy:
-mukodjon vegre a nyomorult lift, a garazsbol
-legyen annyi kuka, hogy kulturaltan ki tudjam dobni a szemetemet
-legyen legalabb 1 hazirend valahol kiteve (most mar van)
-ne legyen viz nagyobb esonel a garazsban

Azt gondolom ezek alap dolgok, ha fizetunk erte, nem kulonleges vagy extra keresek. Szerintem igyekezzunk osszetartani es turelmes hangvetelben ertekezni itt, csak egymasra szamithatunk egy lakokozossegben.

Udv Mindenkinek
Előzmény: palmeiras (1501)
OtiF Creative Commons License 2010.09.24 0 0 1503

Kedves Palmeiras!

 

Köszönjük a "kioktató" észrevételt. Engem igazából nem érdekel a gondnok telefonszáma, van jobb dolgom is mint őt hivagatni. De az tény, hogy a KK azt mondta, a gondoknak kerültek átadásra a beszerzett kukák legalább 1 hónapja. Az F-ben egy darabbal sincs több, sőt, kevesebb, mint 1 éve.

Előzmény: palmeiras (1501)
nyugalom 1 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1502
Az ajtók belülről utólag is szigetelhetőek egészen jól. Hang alig jön be. A hölgyek tűsarkúját azonban a födém szerkezete viszi akár két emeleten keresztül is. Nem is értem miért nem zárja be maga után a lakás ajtaját. A lakókban nem lehet ennyire megbízni, főleg az itt olvasottak alapján. Minden esetre a kamerák elrettentőek lehetnek, de az összefogás nélkülözhetetlen. kicsit jobban kellene figyelni a saját környezetünkre, nem kellene a szórólaposokat sem beengedni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!