Keresés

Részletes keresés

Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3465
hát ezek a németek meg tudnak lepni csati bekötésileg is. Ugye a normál telefon csati is  egészen más, aztán  találkoztam olyannal, hogy a készüléken ugyan rj11 volt, de nem a 4-5 ( középső2) hanem a 3-6-ot használta, és ha a hozzáadott készülékzsinórt ( aminek a túlvége az a spéci német csati volt) lecserélted egy hagyományos rj11-re akkor persze hogy meg sem nyekken a készülék. Sőt hogy a felhasználó élete még keserűbb legyen a 4-5  érintkező a készüléken gondosan rövidzárt produkált, tehát ha párhuzamos telcsiként használták, akkor a többit is agyonvágta. Jókat  lehet szívni az ilyen specko dolgokkal.
Előzmény: DuDoR (3461)
DuDoR Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3463
SZERINTED, kedves DuDoR kolléga, el lehetet valamit enynire bökni az EWSD paramétereinél, vagy az NT1 lehet ludas - de összefoglalva: érdemes "látatlanban" is cseszegetnem a műszaikoskat arrafelé?!


Előre is köszönöm kedves válaszod, melyet ha e-mail-ben (is) megküldesz, külön hálás lennék (cserébe eme hsz-t én is elküldöm e-mail-ben is - de legyen itt is meg a közönség okulására is ;-D)!


Nem jártam erre jópár napja, és az Inda-zás óta az email áramlással is gondjaim vannak sajna.

A kórleírás alapján az eset elég furcsa, történt azóta valamilyen előrelépés?
Előzmény: Törölt nick (3448)
DuDoR Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3462
Viszont a savanyú tény, hogy ottan van az asztalomon 9db olyan csatlakozó, amibe az rj11 (6PxC) bemegy mint a zsír, és az RJ 45 meg csak max satuval. És ha meg jól megszámolom iszapos szemem elé nagyítót tartva, hogy hány kis sárga pöcök van benne, akkor azt kell tapasztalnom (a szakirodalomban is helyesen megfogalmazottakat mintegy alátámasztva) hogy 8 azaz a 6nál kettővel több sárga pöcök virít ottan. :-))

Felkeltette az érdeklődésemet ez az izé...
Elárulnád a gyártót, típusszámot?













Előzmény: micimacho (3456)
DuDoR Creative Commons License 2007.06.30 0 0 3461
A lényeg, hogy olyan csatit keresek, ami 8 pólusú és RJ 11 szélességű. Még akkor is, ha a méret matek szerint ez lehetetlen is lenne...

Ha találsz is ilyet, akkor is ez a 'ritka mint a fehér holló' kategóriába esik felénk, pláne hogyan találsz hozzá krimpelő fogót, amivel a kábel végére fel tudod rakni.

Egyébként mind az isdn, mind az ethernet szabványosan az ISO8877-ben definiált csatlakozót használja. Ez az a csati, amit elterjedten 'RJ45' csatlakozónak neveznek.
(Zárójelben - az RJ45 használata itt szakmailag nem korrekt, de a gyakorlatban teljesen elterjedt ebben az értelemben /azaz a csatlakozó meghatározására/ történő használata.)

Persze használható végülis másfajta csatlakozó is, de szerintem ha csak lehet, az ilyet el kell kerülni, mert lehet, hogy a hálózat szerelésekor célszerűbbnek tünik valami okból nem szabványos megoldás használata (pl. mert ilyen van kéznél), de ezzel a későbbiekben csak a felhasználó élete lesz megkeserítve a folyamatosan előjövő kompatibilitási gondok miatt.


Előzmény: micimacho (3456)
micimacho Creative Commons License 2007.06.29 0 0 3460

Szia,

 

Örülök, ha minden ok, részemről eleve az volt. :-))

 

A "kihívás" az ami még hajt, meg van két görbe, aminek keresem a metszéspontját. Az egyik a "mennyire bonyolult beszerezni" a másik meg a "mennyire gáz visszacserélni/lehet-e egyáltalán" persze van egy harmadik szaggatott vonal is, mégpedig a mennyibe is kerül majd nekem a visszacsere...

 

Nomost, ha pikk-pakk van csati, akkor mit erősködjek a nagykerrel, hogy a leírásuk nem egyértelmű volta miatt szart rendeltem. De ha másként nem megy...

 

Örülök, hogy valaki hallott Humwald mesterről. Engem még tanított hajdanán... Ezek szerint még él. :-DD

 

üdv,

mm.

Előzmény: Törölt nick (3459)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3459
Szia Micimacho!

Én nem emelkedett hangulkatban (azaz nem idegesen) írtam, remélem Te sem így értetted ;-)

Az ember mindig tanul újat, szabványokat tanuljon meg a fene, ezt sem titkolom, sőt azt sem, hogy amit a napi gyakorlatban elfogadok, és nem nagyon üti ki a szemem, azt megfelelőnek könyvelem el ;-.)

Egy félreértésed volt, mert én az ISDN-re (S0) írtam, hogy elműködik 6P/6C-ről (igaz ezt sem jól írtam le, mert csak RJ11-et írtam) bekötve is remekül, az Ethernetről nem szándékoztam ilyet írni, - de ha félreérthető lettem volna, akkor bocsánat érte!


Én arra, hogy "olyna csatit keresek.." újra azt tudom Neked válaszolni: és MUSZÁLY ennyire - mondjuk akkor így, elfogadva, hogy amegoldás szabványos - kilógni a sorból?

Miért nem lehet a nagy tömegben hazsnálét aljzatokat használni? Mert korábban még azt írtad, hogy "mielőtt visszacseréltetnéd" - hát nemlenne egyszerűbb és egyszersmind célszerűbb akkor "meghátrálni" és a tömegesen használt csatlakozással kiépíteni azt a rendszert?

Fűződik (a szakmai kíváncsiságon és - ismerem az érzést! - megoldani vágyáson kívül - más érdeked, hogy ennál az "összvér" megoldásnál maradj?


Egyebekben esetleg hívd fel a S I N I - A S W O -t a budapesti 4 3 3 -0 7 5 0 - en, hátha ők katalógusbúól az aSWÓ-éktól, németektől be tudnak Neked rendelni elgogadható áron! Illetve ajánlhatom a T E L E F O N S Z E R V I Z - t az Opera mögött
(T e l e f o n s z e r v i z
Budapest VI. kerület 1 0 6 5 B a j c s y - Z s i l i n s z k y k ö z 3.
( 1 ) 3 5 3 - 0 8 3 0
Budapest VI. kerület 1 0 6 5 B a j c s y - Z s i l i n s z k y k ö z 3.
t e l / f a x ( 1 ) 3 1 2 -2 4 4 8 )

Panasonicban otthon vannak és öreg Humwald mester és fiatalabb tanítványai, volt kollégáim köztük talán nálam tájékozottabbak ;-)


Még egyszer sok sikert Neked és remélem segítségedre lehettem!
Maus Robi


Előzmény: micimacho (3456)
micimacho Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3458
"belül is max 6 bekötésű" - sajna nem, egész pontosan 8 csavaros kötési lehetőséget kínál az aljzat, amiket össze is mértem a tüskékkel, és mind be vagyon kötve. Legalábbis, ha csak az ohm mérő nem csalt.
mm
micimacho Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3457
ja, a zsiráfról nekem nem az jut eszembe, hogy ilyen nincs is, hanem inkább az, hogy szép-szép, de otthon azért nem kéne... :-)
micimacho Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3456
szia mikimaus,

Látom, kicsit emelkedik a hangulat, pedig én csak infót szerettem volna kérni. Most a Te szavaidat idézve és kicsit kifordítva azt mondod, hogy : "Irhatnám, hogy nekem higyj és ne a szemednek" de nem írom. Viszont a savanyú tény, hogy ottan van az asztalomon 9db olyan csatlakozó, amibe az rj11 (6PxC) bemegy mint a zsír, és az RJ 45 meg csak max satuval. És ha meg jól megszámolom iszapos szemem elé nagyítót tartva, hogy hány kis sárga pöcök van benne, akkor azt kell tapasztalnom (a szakirodalomban is helyesen megfogalmazottakat mintegy alátámasztva) hogy 8 azaz a 6nál kettővel több sárga pöcök virít ottan. :-))

De félre a tréfát, én az ISDNt azért írtam, mert az egyik oldalon azt olvastam. És valóban nem néztem meg, de most lemenek, mert nekünk valóban volt még matávos ISDN NTnk (régi cég vagyunk mi mán), amiben igen, volt analóg kicsatolás is, de ennél a pontnál hiábztam, pusztán az interneten olvasott infókra támaszkodtam. De mindegy is.

A lényeg, hogy olyan csatit keresek, ami 8 pólusú és RJ 11 szélességű. Még akkor is, ha a méret matek szerint ez lehetetlen is lenne...

És a rossz hír, hogy az RJ45-re kötött ethernet 10 és 100MB esetén nem a középsőket, hanem az 1,2,3,6 os tüskéket használja (tehát a 6PxC csati nem használható, mert az 1-est az pont nem éri el) míg gigabites hálózatoknál az összeset, illetve létezhet olyan 100Mbites kiépítés ami szintén megköveteli mind a 8at.

Hát itt tartunk.

szép napot,
mm.
Előzmény: Törölt nick (3455)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3455

És egy kis utóirat:

"Németországban használnak 8 pólusú RJ11 méretű dugókat ethernethez. Ilyen dugóra volna szükségem, az ISDN (és ez a fórum) csak azért jutott eszembe, mert pl. a németek az isdn-t ilyenen vezetik be a lakásba.

Nomost nekem az a gondom, hogy rendeltem kisebb tétel fali aljzatot specifikáció alapján egy német kapcsolócsaládból, amiben ezt a típust kaptam. Mielőtt visszacserélem, gondoltam megnézem, hogy tudnám-e használni. Mert elméletben simán lehet (8 tű) csak épp csati kéne hozzá. Nálunk meg RJ11 méretben csak 6P6C vagy 6P4C vagy 6P2C szokott kapható lenni."

Én már azt sem igazán értem (el sem fogadom..), hogy a németek miért használnának szabványon kívüli megoldásokat Ethernet-hez, de azt végkép nem láttom: hogy hol van logikai kapcsolat az állítólagos Ethernet-es RJ11 megoldás és aközött, hogy a 4 drótot használó ISDN S0-t a németek RJ11-en vezetik a lakásokba?!

 

Amit Te kaptál fali aljzatot, az szvsz RJ11-es szabvány telefon amit max. ha "belül"  is 6/6-os bekötésű, akkor ISDN S0-hoz is lehet megfelelő szakáértelemmel és fokozott figyelemmel- lásd felhasználó! -  használni, de Ethernet alkalmazásra?! Minden egyes módosításra külön akarsz kábelt gyártani?! (Ez utóbbi kérdés akkor is áll, ha esetleg 8P8C lenne abban a kurafi RJ11-ben összezsúfolva!).

 

 

Ha rám hallgatsz - egyik kollégám mondása szerint "azt csinálsz amit akarsz", de én mégsem ezt írom ;-D - akkor a vonatkozó szabványoknak ÉS gyakorlatnak megfelelő megoldást használsz.

 

 

Arra, hopgy a 2000 környéki NT-kben milyen csatlakozók is vannak, megjegyeznm igen halkan és szerényen, hogy hivatalosan T-Com (akkor még Matáv) területeken volt csak (közhűálózati) ISDN akkoriban és azokhoz Intracom Netmod és Eilcon NT1 + 2ab került CSAK felhasználásra "RFI beszerzés" (központi beszállítók) alapján, ellenben mindkettőben ott csücsül a 2 db RJ45 "S0" aljzat mellett 2 db RJ11 '"POTS' (analóg telefon) aljzat is - azaz az emlékeid szvsz kissé megcsaltak ;-)

 

 

Még egyszer sok sikert Neked!

 

Üdv!
Maus Robi

 

Előzmény: micimacho (3452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3454

 

Szia, kedves Micimacho!

 

 

Hát éppenhogy nem ez az!

Lehet, hogy olyannak tűnök, mint Móricka a ZOO-ban a Zsiráf előtt, amikor eléggé viszatetsző módon kijelenti: "Ilyen állat pedig nincs", ám én inkább kételkedem ;)

Hova teszel össze RJ11 kockába 8 érintkezőt?

Elővettem egy RJ11-et, mert nem vagyok a csatik terén fizikai szabványt ismerő, el kell ismerjem, ezért mérek:

9,5 mm-es oldalsó befoglaló mérete van az RJ11-nek, ebből a 6P helyre jut 5,5 mm, vagyis a 6PxC esetében 2-2 mm-es oldalfalat terveztek (vagy gyártanak).

Az 5,5 mm-es 6P helyből következik, hogy + 2 érintkező elvinne ~1,83mm-t, azaz a komplett oldalfal vastagság majnem a felére (az érintkezők összes helyigénye 7,33' mm lenne, azaz az oldalval fvastagsági alig többb mint 1 mm lenne).


Ha azonos főméretek mellett maradnának, akkor:

Vagy az érintkezőt kellene vékonyabbra gyártani ahhoz, hogy elgféjenek ugyanot ugyanakkora szigetlési (!) távolságokkal: legalább 33%-kal (ennyi az ugyanolyan helyre a csatlakozó szám bővülési faktora) - amely érintkező egyben kés is, így bizonyos vsatagság alatt törékeny vagy bizonytalan kontaktusú lesz...

Ha viszont csak az érintkezők közötti távolságot csökkentenéd a fenti 33%-kal, az - talán szigetelési elvárás pl. Ethernet alkalmazás esetében nem lenne akkora, mint a telefonos esetében - de mechanikailag megint instabilá válna a csatlakoz(tat)ás...

A közöttük lévő távolság is és az érintkező méret együttes csökkentése 16 % körüli csökkentést jelent - ha ez történik, talán még el is hiszem...


De: nagyon nagy hülyeséget kérdezek én azzal, hogy - ha már az RJ45 helyett mást használnak akkor - úgysem szabvány "PATCH kábel" kell: nem lehetséges, hogy ez egy mezei 6P/6C lenne?! Én is így kötök be nem egy készüléket, nem túl korrekt, de működik!



Végezetül lopnék RAinman baráromtól, aki (újabban) a Pohly-fórumon joban aktív, utólagos engedelmével épp a témába vágó hozzászóláást mellékelném alább:

( http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/viewthread.php?tid=953&repi=16 )

"egy adott specifikáció leírja a fizikai kivitelt. (meglehet, azonos fizikai kialakítás más célt szolgál, de ezen esetekben az adott specifikációk egyértelműen leírják a dolgokat úgy az egyik esetben, mint a másikban)! pl. vesd össze az ethernet csatlakozót egy ISDN S0 busz csatlakozó fizikai kivitelével.
CSereszabatosak.
Hogy érintkező szinten, elektromosan mások!!! természeres, mert más specifikációk írják le, más szabványok.
Ugyanígy lehet, hogy ugyanaz a csati itthon más, mint németben - helyi szabványok..."

Sok sikert és remélem segít(e/het)tem!

 

Üdv!

Maus Robi

 

Előzmény: micimacho (3452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.28 0 0 3453
Szia, kedves Mmp!

HA jól olvasom, akkor ez is egy felhasználási leírásról, opcióról magyaráz: azaz az RJ45 az FCC-ben (mely ugyebár nem a csatlakozót specifikálja, hanem annak használatát) nem (nagyon) létezik olyan RJ45 alkalmazási mutáció (;-D) amely tényleg mind a 8 érinkezést kihasználja, illetve az alkalmazás szintű védelem ("keyed") a visszairányú kompatibilitást nem teszi lehetővé.

Azaz vélhetően az Ethernet vagy az NT/SIDN eszköz gyártók nem az FCC ajánlásainak megfelelő védett alkalmazásokat gyártanak, amely meggátolja a véletlen tönkremenetelt...

De a befoglaló méretek és az egyedi csatlakozó élek pozícionálása ettől még egyforma, nem?

A "kulcsot" pedig egy beavatot felhazsnáló is ha kell, egyszerűen kitörheti (jó eséllyel kihúzhatja) és máris használhatja a "filléres" és akkor a zsargonban egyenlőnek mondva forgalmazott RJ45, illetve 8P8C csatlakozót (avagy vica versa).


Én sem állítottam máést, csak méretmebi egyezést - alkalmazásszintűnek pedig dikrekt megnéztem, mi tapasztalható nálam ;-)

Üdv és azért valóban hálásan köszi a rásegítést, megjegyeztem az infót!
Robi
Előzmény: Törölt nick (3451)
micimacho Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3452
Hát épp ez az.
Nomost az okítást köszönöm, el is rakom jobb időkre, és értékelem a segítőkészséget. Én nem mentem le megnézni, hogy az ISDN (régi) NTben milyen is a dugó, de ha jól emléxem nem szabvány ethernet. (Merthogy van itt nálunk pár régebbi -értsd 2000 környéki - NT)
De a lényeg nem itt van, hanem a beidézett 8P8C és RJ45 közötti variációkban.
Néemtországban használnak 8 pólusú RJ11 méretű dugókat ethernethez. Ilyen dugóra volna szükségem, az ISDN (és ez a fórum) csak azért jutott eszembe, mert pl. a németek az isdn-t ilyenen vezetik be a lakásba.
Nomost nekem az a gondom, hogy rendeltem kisebb tétel fali aljzatot specifikáció alapján egy német kapcsolócsaládból, amiben ezt a típust kaptam. Mielőtt visszacserélem, gondoltam megnézem, hogy tudnám-e használni. Mert elméletben simán lehet (8 tű) csak épp csati kéne hozzá. Nálunk meg RJ11 méretben csak 6P6C vagy 6P4C vagy 6P2C szokott kapható lenni.
És itt gondoltam azt, hogy aki gozik ilyesmivel, talán tudhat némi beszerzési forrást, ahol exotikus alkatrészeket is lehet szerezni.
Ha nem, akkor bocs, hogy zavartam. Ha ez alapján azért valakinek valami eszébe jutna, azt előre is köszönöm.

üdv,
mm.
Előzmény: Törölt nick (3451)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3451
Úgy tűnik, valami apró különbség mégis van:

"The 8P8C modular plugs and jacks look very similar to the plugs and jacks used for FCC's registered jack RJ45 variants, although the true RJ45 is not really compatible with 8P8C modular connectors. It neither uses all eight conductors (but only two of them for wires plus two for shorting a programming resistor) nor does it fit into 8P8C because the true RJ45 is "keyed"."

""RJ45": 8P8C, informal designation for T568A/T568B, including Ethernet; not the same as the true RJ45/RJ45S"
Előzmény: Törölt nick (3449)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3450
Előzmény: micimacho (3447)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 3449
Szervusz, kedves Micimacho!

No már most, mivel egyrészt én egy kifejezetten naív ember vagyok (büszkén!), ráadásul hiszek abban, hogy az ördög soha nem alszik, elővettem egy szabványos, gyári PATCH kábelt és azt sikeresen használtam az S0 busz csatlakozóba.

Őszontén szólva NEM tudom, milyen forrásból vetted, hogy az RJ45 nem egyenlő az ISDN S0 busz csatlakozásánál használttal.

Mivel a csatlakozó típus előbb volt meg, mint az ISDN (!), így nehezen lehet elképzelhető, hogy mást (harmadik féle szabványon kívüli akármit?) használjanak ;-D

Egyébként is az RJ45 egy fizikai megnevezése a csatlakozónak, az S0 BUS és az ETHERNET (PATCH) pedig az alkalmazása ugyanennek a csatlakozónak.

Szóval HA (!) ISDN berendezéshez akarsz csatlakozni, akkor SZABVÁNYOS ÉS NEM MÉRETHIBÁS (!) RJ45 (=UTP) csatlakozót hazsnálj, Tzudom javaslni Budapesen a SINI-ASWO-t ( www pont sini pont hu tel: 4 3 3 - 0 7 5 0 ), illetve vidéken a neten nézz szét.


Az, hogy EGY ADOTT RJ45 DUGÓ széria egyszerűen szorul (!) nem jelent mást, mint azt, hogy vagy az aljzat, vagy a megvett csatlakozók mérethibásak (öntési-préselési hiba pl. szerszám kopásból), amit egy kis "szikével" vagy finom reszelővel el lehet hárítani.


Üdv és sok sikert!
Maus Róbert, Robi


Előzmény: micimacho (3447)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3448
Szia DuDoR!

Van (Szendetndér - azaz szvsz Seiemes EWDS-n, de nem host-on) egy új létesítésű (TDSL- Eco ker. bázisú ;-D) ISDN2 (tehán nem POTS-es) elvileg P-MP konfigban. Be kell valjam, az NT típusát nem kérdeztem meg...

Mivel a kapott (kifizettetett) Fritz!X USB TA adaptert nem lehet a POTS protjairól programozni, kiküldtem egy - az én ISDN2+ Intracom NT-s vonalamon kipróbált, kiválóan működő - DeTeWe BeTel Home 100 nevű TA adaptert előre felprogramozva.
(Minden MSN hely üres, kivéve az első 1-1 és amúgy gyári alapkonfig.!)

Nem tudták használni.

Aztán jött a távsegítség: 1,5 órán át nyomattam bele az MSN-eket meg töröltem az egészet és ez történt újra-újra-újra:

Ha egyis a/b-re sem volt MSN programozva, minden "OK" - mindenre minden cseng.

Ha az EGYIK MSN-t beírom az egyik a/b-be az 1. helyre, akkor ARRA a portra is minden csörög, ami már érthetetlen, de

Ha mindkettő portjoz hozzárendelek különbző MSN-t, akkor az egyik MSN-re "No. Not Connected (Sic!!!)" hibajelzést lök vissza (torlódással, mondjuk..) ez a fránya T-Com ISDN "hálózat" (na jó, a No7 ;-D)!

A legjobb tudomásom - és tapasztalataim - szerint ilyen hibajelzést eddig csak P-P ISDN alkalmazások (praktiksuan alközpontok torlódása vagy jelzéésrendszer-hibája etc. esetében) lehet látni.

SZERINTED, kedves DuDoR kolléga, el lehetet valamit enynire bökni az EWSD paramétereinél, vagy az NT1 lehet ludas - de összefoglalva: érdemes "látatlanban" is cseszegetnem a műszaikoskat arrafelé?!


Előre is köszönöm kedves válaszod, melyet ha e-mail-ben (is) megküldesz, külön hálás lennék (cserébe eme hsz-t én is elküldöm e-mail-ben is - de legyen itt is meg a közönség okulására is ;-D)!

Üdv!
Maus Robi

Előzmény: DuDoR (3446)
micimacho Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3447
Üdv mindenkinek,
Egy ISDN csatlakozós problémám lenne. Tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni ilyen ISDN 8p8c (téves nevén: rj45) dugókat, vagy csatlakozóvezetéket? A trükk, hogy ez majdnem (!!) olyan,m int az rj45, 8 pólusú, de sajna kicsit keskenyebb. Így az RJ45 (más, közismertebb nevén UTP) csatlakozó nem megy bele az ilyen foglalatba.
Ha esetleg valaki tud beszerzési forrást, kérem szóljon, mert megakadtam. (Egyébként a mérete kb akkora, mint a normál telefoncsatlakozónak, amit szoktak 6p4c-nek is hívni azon kívül, hogy RJ11.

Előre is köszönöm,

mm.
DuDoR Creative Commons License 2007.06.07 0 0 3446
Esetleg (nemtudom, nemfogllakozom Pana-ákkal) időzítéses forrósítást nem tud? Pl. 10 másodpercig nem tárcsázol be semmit akko rfővonalra megy.. de az sem jó, mert azt a TA-tól felfelé tudhatják, akko rpedig má rB-szám is társul a beálíltáshoz azza komplett levezényli a hívást...

Nincs mese, 9-est kell hasznáálni ;) (Szerintem.)


Egy másik fórumon azt a választ kapta, hogy gyorsan kell tárcsázni. :)

Mert valami rövid ideig lehet melléket hívni a tárcsahang megjelenése után állítólag.
Előzmény: Törölt nick (3444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 3445
A felvetésed jogos, de ismered a viccet: amikor Kohn mindig kérdéssel kezdi a választ a bíróságon (- Neve? - Az enyém? - Igen - Kohn Izidor...) és rászól a bíró, mire Kohn kifakad: - Hát szegény zsoidónak már kérdezni sem lehet?! ;-DDD Én is így vagyok ezzel, abból - legalábbi sma már ;-DDD - még nem lehet baj, ha kérdezek ;-) De azért köszi az együttérzést! Robi
Előzmény: DuDoR (3441)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 3444
Szerintem R (recall vagy flash) és belső T-hangra mellék tárcsázása (mintha fővonali hívás átadását kezdenéd... persze it beletojuk a ventillátorba a macska, mivel regiszter leidőzítés előtt nem biztos, hogy nem_rendszerkészülékről elfogad ilyesmit...). Ha valami valamilyen irányban időzítés nélkül forró, akkor tulajdonkép mit is akarsz?! ;-D
A forrósítás elvileg-logikailag zárja ki a másféle használatot - de semmiképp sem arrra van, hogy "megspórolj" egy gombnyonmást. Persze HA pl. csak tarifikáció miatt kell alközpont (ugyanannyi mellékmint fővonal..), más a helyzet, ott nem ütközik a két igény...

Esetleg (nemtudom, nemfogllakozom Pana-ákkal) időzítéses forrósítást nem tud? Pl. 10 másodpercig nem tárcsázol be semmit akko rfővonalra megy.. de az sem jó, mert azt a TA-tól felfelé tudhatják, akko rpedig má rB-szám is társul a beálíltáshoz azza komplett levezényli a hívást...

Nincs mese, 9-est kell hasznáálni ;) (Szerintem.)


Üdv!
Maus Robi
Előzmény: attos (3443)
attos Creative Commons License 2007.06.02 0 0 3443

Sziasztok!

Van egy PANASONIC KX-T61610 központunk és az a gond, hogy ha beállítom hogy direkt fővonal elérés legyen (9-tárcsázás nélkül), akkor nem tudom hogyan érem el a belső mellékeket normál analóg telefonról..

Van ehhez valami előhívószám ?

Vagy ha lesz másik direkt vonalas mellék is akkor már menni fog? (most csak egy van így beállítva)

(7210 el engedélyeztük a közvetlen elérést)

Ezt igazából igy még nem használtuk, csak ha megoldható jobb lenne igy 9 nélkül...
de ugy hogy a belső mellékeket is hívni tudjuk!

ha valakinek van infója megköszönném!! léccci dobjon mailt:   vicmester  (kukac) vic  (pont)   hu ra

Devil23 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3442

Sziasztok!

Telefonkönyveket gyűjtök, ez a hobbim. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy tudtok e nekem szerezni budapesti 2001-2006 Matávos (Telekomos) telefonkönyvet? Kizárólag jó állapotú, megkímélt, tiszta legyen. Előre is köszi!

DuDoR Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3441
JUT IS ESZEMBE: NINCS valakinek erről a T-View100-as készülékről ELVI RAJZA, SZERVIZ KÖNYVE (akármije)?!

Eléggé reménytelennek tunik a dolog.
Vagy esetleg neked más tapasztalataid vannak?
Előzmény: Törölt nick (3440)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3440
JUT IS ESZEMBE: NINCS valakinek erről a T-View100-as készülékről ELVI RAJZA, SZERVIZ KÖNYVE (akármije)?! Amúgy SIEMENS a kicsike!

Köszönöm előre is!

Maus Robi
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3439
Ha DT-s, akkor biztos, de ha gondolod, akkor akár nálam (Budapest, keress meg magánban) mindenképp, de szerintem egy T-Pontban (telefonos egyeztetés alapján) is megvizsgálják ingyen, hiszen a hálózatuk integritása és az előfizetői kötelezettséged (a megfelelő készzülék használata) támogatása belefér ,-)
Üdv!
Maus Robi
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (3437)
még1MbR Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3438
Elvileg igen, a T-Com euro-isdn-t használ, gondolom a németek is.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (3437)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.05.23 0 0 3437
Sziasztok!
Egy olyan ISDN-telefon, amit Németországban vettem és ott használtam, az vajon a magyar telefonhálózatban is csatlakoztatható?
Sajnos nem tudom kipróbálni, mert itthon sima vonalam van.
Köszi a választ előre is.
drBJ
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.22 0 0 3436
Latya!

Menj át az Így csala Matáv-ba, ott vulkanizálódik ez ügyben Reaxol tudása ;-)
Előzmény: Latya (K.L.) (3435)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2007.05.20 0 0 3435

mennyi idő amíg bekötik, a T-Com szereli vagy nekem kell?

 

max 1 hónap, de sztem néhány hét.  A kérdéseidből következtetve nem vagy telefoniában jártas, tehát a szívások elkerülése miatt sztem  mindent csináljon a szolgáltató.

 

a jelenlegi analóg készülékeimet tudom-e majd használni, vagy pedig ISDN készülékeket kell vásárolnom?
 

Ha P-MP vonalat kérsz,  akkor olyan NT-t is kérhetsz ( ez egy dobozka, amin végződik a szolgáltatód) , aminek van 2 db. analaóg  (hagyományos)  telefon vonali kimenete. Ezekre rakhatod  a meglévő készülékeidet. A 2 kimenet 2 független telefonszámra, vagy egy számra, de az egyik vonal foglaltsága esetén a másikra fognak jönni a hívások, illetve  a másikon tudzs kifelé beszélni. De ha akarsz vehetsz ISDN készüléket is vagy akár készülékeket. És ezeket kombinálva is használhatod.

 

a jelenlegi Felező díjcsomagomat megtarthatom-e vagy pedig át kell váltanom ISDN-es díjcsomagra? Pontosan mely díjcsomagok használhatóak az ISDN csatlakozás esetén?
- ha két telefonszámom lesz az ISDN által, akkor a havidíjakat, ill. a szolgáltatások díjait duplán kell-e fizetnem?

Javaslom a T-com oldalát átböngészni. Mindent megtalálsz rajta. Amit nem értesz, azt meg segítünk megérteni, illetve az ügyfélszolgálatnak kutya kötelessége értelmesen elmondani. Általános tanácsként: a semmiből felbukkanó üzletkötők igéreteit ( főleg, hogy  bizonyos szolgáltatás mennyire elérhető a területeden) némileg fogadd kétkedéssel, és csak akkor írjál megrendelést alá, ha már tutira megnéztek mindent.

 

- pontosan milyen előnyei/hátrányai vannak az ISDN szolgáltatásnak az analóghoz képest?

 

Attól függ, hogy mik a bizonys okok, amit írtál... Szolgáltatások terén az egyszeű különösebb igények nélküli felhasználó kb ugyanazokat a szolgáltatásokat megkapja ISDN-en, mint analog vonalon. Ez esetben egy előnye van, hogy az előfizetési díja kevesebb, mint 2 önálló analóg vonalnak.

 

 

Egyébként Te monortel, vagy T-com területen vagy?

Előzmény: Törölt nick (3434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!