Keresés

Részletes keresés

BMÁ Creative Commons License 1999.11.22 0 0 30
Az első 15 perc alapján hiteles, és különben is: eljutnak az erdőig, pontosabban a széléig, kipakolják a cuccot, kérdezgetik a helyi bunkókat. Egyébként ha én egy filmről úgy érzem, hogy jó lesz, az általában tetszik is. Persze a 6. érzékem sem csalhatatlan, lsd.: Kannibál Holocaust..........
A spagetti horror egyik mélypontja, amit ott nekünk Deodato bácsi összehord... Brrrr. Bűn szar film.
RadiX Creative Commons License 1999.11.22 0 0 29
Mar bocs, de egyaltalan nem latszik hitelesnek. Megint csak azt mondom, aki volt mar erdoben este egyedul, az nem allja meg rohoges nelkul.

Ertsd meg, en nem a vert meg a kiontott beleket meg a szexet hianyolom.
Lehetett volna belole jo film, ha egyaltalan nem tortenik a szereplokkel semmi furcsa (korakasok meg fababuk), csak egyszeruen bepanikolnak attol, hogy ott vannak egyedul az erdoben, es eltevedtek, es ehesek es faznak, es az eszuk egyre azon jar, amit a witch-rol hallottak meg olvastak.

Egyebkent mi is elgondolkodtunk azon, hogy ennyi erovel mi is csinalhatunk egy 'dokumentumfilmet' a baltas gyilkosrol aki a Bukk-fennsikon tizedeli a turistakat teliholdas ejjeleken.

Ja es kedves BMA, lathatoan nem lattad meg a filmet, de biztos vagyok abban, ha megnezed, meg fog valtozni a velemenyed. Ja es hogy lattad az elso 15 percet. Ne viccelj, az elso 15 percben az erdoig se jutnak el, tiszta home-video.

Meg valami: jo lenne ha mindenki jelezne, hogy latta-e a filmet, mert eleg komikus valakivel ugy vitatkozni, hogy nem is latta.

Commune Creative Commons License 1999.11.22 0 0 28
Kannibál Holocaust az egyik "kedvencem" a horror műfajban.
Azt hiszem olasz film.
Nagyon meleg...
Előzmény: sün (2)
cornelius Creative Commons License 1999.11.22 0 0 27
Több vért meg szexet, ahogy mondod.
Előzmény: BMÁ (25)
VadalmaX Creative Commons License 1999.11.22 0 0 26
azt hiszem ugyanarról beszélünk, muddy:
szerintem a BWP éppen attól jó, hogy nagyon hitelesnek látszik és el tudja hitetni a nézők egy részével, hogy valódi dokumentumfilm: nincsenek benne dramaturgiai hibák, kamerakezelési következetlenségek, vagy egyszerű bakik, amelyek például bőven akadnak a Kannibál Holocaustban. ez kétségtelenül érdem egy olyan korban, ahol a tömegfilmek többsége még a saját fiktív világához sem képes konzekvens lenni, nemhogy a valósághoz :-)
az amerikai nézők évtizedek óta hozzászoktak a média-manipuláláshoz, és hiába hihetetlenül alacsony az átlagos műveltségük és tárgyi tudásuk (sorry, de ez tény, amelyet az ottani vizsgálatok is kimutattak), a mozgóképes átverésekkel szemben elég immunisak lettek. a Blair Witch után mégis hatalmas turista-invázió indult a film helyszínéül szolgáló kisvárosba és mindenki a boszorkányt kereste... azért ez durva egy kicsit, nem?
lehet, hogy unalmas a film és a moziban ülve egyáltalán nem ijesztő, de tegyük fel, hogy egy videokazettán találnád egy szemétkukában, valahol Kőbányán (persze magyarul és Bakonybéli banya szalag munkacímmel): szerintem meggyőzőbb lenne, mint a Veled is megtörténhet, vagy az Olajfalók...
Előzmény: mud (23)
BMÁ Creative Commons License 1999.11.22 0 0 25
Az amerikaiak télleg' hülyék, felük analfabéta, másik felük hótbunkó. Ettől függetlenül a Blair witch akkorát üt, mint egy légkalapács. Sikerült megnéznem az első 15percet, és nagyon bíztató. Persze lehet, hogy a Mortal kombaton nevelkedett, szilikonmellű és fejű generáció ennél több vért meg szexet igényel. Na mindegy...
mud Creative Commons License 1999.11.22 0 0 24
Oops, bocs...
Előzmény: mud (23)
mud Creative Commons License 1999.11.22 0 0 23
"amerikaiak hülyék, de nem ennyire"
Jaj, mar megint ez... mikor hagyjatok mar abba ezt a hulye altalanositgatast?
Akkor mar en is mondhatom azt, hogy szar...
Viszont, hogy enyhitsek a dolgon: a kozonsegsiker az nem biztos, hogy olyan pozitiv dolog. Ebben az esetben azt jelenti, hogy a nezok nagy szazaleka elhiszi, hogy ez egy megtortent dolog, a valodi szereplokkel. Fogalmuk sincs arrol, mi az az aldokumentumfilm, mint ahogy a magyar atlagnezonek sincs. Ha figyelembe vesszuk a nepessegi aranyt, akkor nem hiszem, hogy Magyarorszag "kulturalt" orszagnak szamit.
Előzmény: VadalmaX (21)
mud Creative Commons License 1999.11.22 0 0 22
"amerikaiak hülyék, de nem ennyire"
Jaj, mar megint ez... mikor hagyjatok mar abba ezt a hulye altalanositgatast?
Akkor mar en is mondhatom azt, hogy szar...
Viszont, hogy enyhitsek a dolgon: a kozonsegsiker az nem biztos, hogy olyan pozitiv dolog. Ebben az esetben azt jelenti, hogy a nezok nagy szazaleka elhiszi, hogy ez egy megtortent dolog, a valodi szereplokkel. Fogalmuk sincs arrol, mi az az aldokumentumfilm, mint ahogy a magyar atlagnezonek sincs. Ha figyelembe vesszuk a nepessegi aranyt, akkor nem hiszem, hogy Magyarorszag "kulturalt" orszagnak szamit.
Előzmény: VadalmaX (21)
VadalmaX Creative Commons License 1999.11.22 0 0 21
csak hogy árnyaljam egy kicsit a képet:
a Blair Witch horror-filmként TÉNYLEG nem működik, de ettől még nem szar: tisztességesen megcsinált áldokumentumfilm, amelyik remekül elhiteti a nézővel, hogy valódi. épp ezért nem történik benne semmi és ezért nem látni az utolsó gyilkosságot, csak a lehanyatló kamerát. mintha a mozinéző is meghalna... igazi interaktív film: igényli a nézők aktív közreműködését, és erre sokan vevők is, különben hogyan lett volna belőle ekkora kultusz az USÁban. tudjuk, hogy az amerikaiak hülyék, de nem ennyire.
egyébként meg az utolsó jeleneten én kimondottan féltem, és a technikai ötlet (egyik kamera csak kép, másik kamera csak hang) qrva jó volt, bár nem eredeti (lásd Veled is megtörténhet).
mud Creative Commons License 1999.11.22 0 0 20
Mon'tam én. Is.
Előzmény: RadiX (19)
RadiX Creative Commons License 1999.11.22 0 0 19
Na en is megneztem ezt a filmet. Borzalmasan szar.
Vegigrohogtuk szinte az egeszet, semmi 'suspense' nem mukodik
benne, hatalmas atveres.

Ne nezzetek meg, nem erdemes.

De tenyleg, aki volt mar egyedul este erdoben, az vegigrohogi az egeszet annyira gyenge.

mud Creative Commons License 1999.11.20 0 0 18
Már most nem az... Deha temondod...
Előzmény: BMÁ (17)
BMÁ Creative Commons License 1999.11.20 0 0 17
Szerintem pedig akárki akármit mond, a Blair Witch Project jó lesz. De azért jó lenne már egy pozitív véleményt is hallani...
mud Creative Commons License 1999.11.20 0 0 16
Hát gyerekek,
nem akarok senkit se lelombozni, de most lattam a Blair Witch-et videjon, es az bizony egy nagy-nagy rakás. Szar.
Persze, ez teljesen szubjektiv. Dontsenek a batrak. Is.
korx Creative Commons License 1999.11.19 0 0 15
off
Szia Kwisatz Haderach!
Az utóbbi időben olyan helyen voltam, ahol már játsszák a BWP nevű förmedvényt, néha betekintettem ide, de csak ritkán szóltam, ezért nem láttál.
on

Na aki mindenképp meg akarja nézni ne olvassa tovább mert lelövöm a poént!!!!

Hát a poén az, hogy semmi nem történik, és semmit nem látni a filmben.
A leghatásosabb dolog az, hogy hányingered lesz a földfelé tartott kézikamerás felvételektől, ha túlságosan elöl űlsz a moziban.
Amúgy a "story" az, hogy 3 hülye megy az erdőben, esténként fura hangokat hallanak, amikor durvul a dolg egy technikus is veri a sátrat kivülről, a "legfémetesebb" -> "látványos" részek vagy földfelé tartott kamerával rohanva, vagy töksötétben játszódnak. Én végig azt vártam, hogy legalább egy hatásvadász, hirtelen HU!!! vagy valami erős hangeffekt, egy tüsszentés vagy akármi lesz amikor nem számítok rá , és végre megijedek (pl. The Hounting, amikor elszakad a csemballóhúr: majdnem beszartam), de ilyen se volt. Guszustalanság sem, valami kis cafatot mutatnak egy zsepiben, (egy közepes tüsszentéssel randábbat generálok). Aztán a srácok egymással veszekednek, aztán az egyik eltűnik éjszaka, aztán találnak egy házat, aztán a gyerek, meg a leány elszakad egymástól,aztán a leany visszamegy a gyerekhez aki közben állva meghalt, persze háttal áll, aztán kamera gyorsan közelit hátulról leányra, aztán feketeség THE END :-(

Annyi káromkodó mozinézőt még nem láttam egykupacban, mint amikor felkapcsolták a villanyt, mondjuk ezért talán érdemes elmenni :-)

Előzmény: Kwisatz Haderach (13)
BMÁ Creative Commons License 1999.11.18 0 0 14
Mesélj valamit a Last Broadcastről!!!!! Rohadtul kíváncsi vagyok rá!!! Abban ugy látni a Jersey Devilt?? Állítólag igen, és szépen szét is kapják benne a szerencsétlen filmeseket... Ez igaz?????
(REMÉLEM.... )
Előzmény: VadalmaX (11)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.11.18 0 0 13
offtopic+
szia korx!
de rég "láttalak" :)
nem voltál, vagy csak rossz helyen nézelődtem?
offtopic-

engem érdekelne az info egyébként

Előzmény: korx (12)
korx Creative Commons License 1999.11.18 0 0 12
Hát én láttam a "filmet".
Bátran állíthatom, hogy ez a legrosszabb film amit valaha is láttam.
Senkinek nem ajánlom, idöpocsékolás.
Az egész egy nagy átverés, valószinüleg igy is sokan megnézitek - én is megnézném - az egyetlen élmény amiért érdemes megtekinteni az az, hogy a végén bambán ülsz és csak arra gondolsz, hogy "bammegdemegszopattak". Azert DVD-n meg ne rendeljétek :-)

Ha kiváncsiak vagytok bövebb infora szivesen leírom.

VadalmaX Creative Commons License 1999.11.18 0 0 11
Szóval: magyarországi bemutató előreláthatólag január közepén, a filmet a Budapest Film vette meg, de a szakmai elővetítésen akkorát bukott, mint ide Nagykáta, úgyhogy akár még sztornózhatják is az egész Project-et...
Aki utálja, ha lelövik a poént, ezt itt ne olvassa el, azért írom visszafelé a szavakat:
gelynét men kájtatum a négév a tehctiw, za zsége mlif yge irátlo ygan sérevtá, ed uraf nodóm kidökűm.
aki valami Kannibál Holocaust-féle horrort vár, nagyon fog csalódni, kevesebb vért látni benne, mint egy Always Ultrában, semmi konkrét borzalom, csak suspense, de az ezerrel. Aki viszont vevő az áldokumentum-filmekre, semmiképpen ne hagyja ki!
egy haverom látta a Last Broadcast-ot a rotterdami fesztiválon, szerinte csak az alapötlet egyezik a Witch-ével. Ha komolyabban érdekel benneteket az összefüggés, szóljatok és kifaggatom. szerintem semmi komoly, az amerikaiak manapság mindenért perlik egymást, ez lett a legnépszerűbb kereseti forrás odaát, miért pont néhány csóró film-főiskolás hagyná ki a lehetőséget...
ha van még kérdés, szívesen válaszolok, viszlát :-)
Tripletheader Creative Commons License 1999.11.17 0 0 10
A magyar bemutatorol semmi infot nem talaltam. Messzirol a nemetekhez szoktak minket csapni. Ott nov. 25-en mutatjak be. tehat az iden varhatoan hozzank is eler.

- th

Motyo Creative Commons License 1999.11.17 0 0 9
Soundtrack

1. Lydia Lunch ... "Gloomy Sunday"
2. Public Image Ltd. ... "The Order of Death"
3. Skinny Puppy... "Draining Faces"
4. Bauhaus... "Kingdom's Coming"
5. The Creatures... "Don't Go To Sleep Without Me"
6. Laibach... "God Is God"
7. Afghan Whigs ... "Beware"
8. Front Line Assembly... "Laughing Pain"
9. Type
O Negative
... "Haunted"
10. Meat Beat Manifesto ... "She's Unreal"
11. Tones on Tail ... "Movement Of Fear"
12. Antonio Cora ... "The Cellar"

Előzmény: ( turpi ) (7)
BMÁ Creative Commons License 1999.11.17 0 0 8
A Blair witch project vége állítólag csalódás, mert nem lehet látni benne a Blair witchet.... Remélem ez nem igaz!
( turpi ) Creative Commons License 1999.11.16 0 0 7
Wow! Filmzenek olvasasakor felkaptam a fejem. Type O Negative a kedvencem. Melyik szam lesz benne?

A Cannibal Holocaustot en is megneztem. Nos hat, allitolag vannak benne eredeti felvetelek is de vannak olyanok amiket Deodato -ek csinaltak. Mondjuk a teknos tuti igazi volt, en mar akkor majdnem rokaztam pedig horror fan vagyok :) Az meg oke hogy kibelezik a not meg mikozben megeroszakoljak, levagjak a fejet, na de egy teknost kinyirni...

Blair Witch Projectet mar en is nagyon varom (plane ha TypeO van benne), az elozetesek alapjan baromi jo lehet. A Cannibal Holocaust is kb erre a semara epul, hogy megtalaljak a felveteleket, remelem ez a film inkabb a felelemre, lelki dolgokra helyezi a hangsulyt nem pedig a tomeny verhanyasra.
Mellesleg VideoCD-n mar hozzaferheto...

turpidead

BMÁ Creative Commons License 1999.11.16 0 0 6
Szóval senki nem látta a Last Broadcastet??? Sajnos én sem. Az alkotók be akarják perelni Dan Myrickéket plagizálásért. Ami igaz az igaz, mind az alapötlet (áldokumentum), mind a sztori hasonló.
Egy forgatócsoport mélyen alámerül New Jersey erdeibe, hogy dokumentumfilmet készítsenek a titokzatos Jersey Ördög-ről. (Ez létező mítosz, olyasmi, mint mondjuk a Loch Nessi szörny, csak 1000-zer durváb, az emberek rettegnek ettől a lénytől.) Néhány hét múlva egyikük félőrülten jön ki az erdőből, mondván társai meghaltak. Azt hiszik ő ölte meg a többieket: ügy lezárva. Azonban egy évvel később új, különös bizonyíték kerül elő az ügyben: a csoport felvételei...
TCrown Creative Commons License 1999.11.15 0 0 5
Én láttam a "Veled is megtörténhet" c. filmet. Elég soká tartott, mire rájöttem/tünk hogy nem dokumentumfilm. Voltaképpen a másik filmes stáb megjelenésekor lettünk csak egész biztosak benne.
A TBWP-re pedig már nagyon várok...
Előzmény: sün (2)
BMÁ Creative Commons License 1999.11.15 0 0 4
A Kannibál Holocaust egy röhej. Próbálják úgy beállítani a filmet, mintha TÉNYLEG igazi dokumentum lenne, de ehhez a színészek túl szarok. Azonkívül dögunalmas, másfél óra, és nem történik semmi, a végén valami van, de az is kurvára szar. Az ember nyálcsorgatva kihozza a videóból, hogy "na ebben levágják a hapsi faszát, meg kibelezik, karóbahúzzák őket, meg eredeti felvételek, meg húúúú igazi hulla lesz!"... Erre egy kazettányi szart kapsz. Mondjuk vígjátéknak nem rossz, én jókat röhögtem rajta, de ha nem vagy mazochista, kerülendő darab.
(Aki igazi Kannibál filmet akar, annak ott a Kannibál Ferox. Brrrr...)
Motyo Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3
The Blair Witch rulez!!!

A film kamu, de én bevallom, hogy az internetoldal ( http://www.blairwitch.com/
) elolvasása után komolyan elhittem a dolgot, és csak
napok múltán jöttem rá, hogy átvertek.
Jó trükk volt az biztos. Mondjuk én láttam a
filmböl részleteket, és mit is mondjak...hát
nagyon amerikai (a szó rossz értelmében), tehát
felületetes, bár bevallom ez elég merész állítás,
mert - mint írtam - csak részleteket láttam. Az ötlet
jó, és a filmzene az egyenesen tökéletes pl.:
Laibach,  Type O Negative, Bauhaus, PIL, Skinny Puppy, Frontline Assembly,
Meat Beat Manifesto, Lydia Lunch - aki a szomorú vasárnap
egy nagyon eltorzított változatát adja elö, The
Creatures - a valaha volt Siouxsie and the Banshees tagjaiból alakult
zenekar.

Azért az, hogy kevés pénzböl csinálták
a filmet, de sok pénzt hozott a konyhájukra és hogy
a HVG - ami egy nagyon tekintélyes lap a független filmek ill.
video területén - cikket közölt róluk, mondjuk
legyen ez inkább egy negatív elöjel a film szintjét
tekintve.

sün: Kannibál Holocaust és a Veled is megtörténhet
c. filmeket nem láttam, azok miröl szolnak, vagy van esetleg
linkjük?

 


sün: Kannibál Holocaust és a Veled is megtörténhet c. filmeket nem láttam, azok miröl szolnak, vagy van esetleg linkjük?

sün Creative Commons License 1999.11.14 0 0 2
Bevallottan az (kamu).
Egyébként a HVG-ben van róla egy másfél oldalas cikk, a film forgatásáról, fogadtatásáról, az alapötletről, szóval mindenféléről. De aki nagy meglepetéseket akar, az inkább ne olvassa el.

Apropó, látta valaki a Kannibál Holocaust és a Veled is megtörténhet című filmeket? Tudom, hogy off, de érdekelne a véleményetek!

Iwo Creative Commons License 1999.11.14 0 0 1
tehát kamu?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!