Keresés

Részletes keresés

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 135
Szia, GLászló! :)


Lyó, egye fene, én vagyok a bagoly, te meg a veréb, aki szemezget.
A demszkyt amúgy azért hívom így, mert szivembe lopta magát a "Megszoksz, megszöksz, vagy átszoksz!" szövegű reklámjával.
de nem kéne, igazad van: ezentúl mindig beidézem a teljes szöveget, comment nélkül.

GLászló Creative Commons License 1998.11.23 0 0 134
Na végre itt vagy Trebi! :-))))
Ezt neked szemezgettem, hogy az adrenalin-szinted beálljon a régire: :-)
"kedvenc Demszkym is, az átnevelőtábor-parancsnok."
"mindenkinek jobb lenne, szerintem, ha elhagynánk a személyek minősítését, és a cselekedetekről beszélnénk"

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 133
Kedves HJM,

épp az a balyom, hogy _mindenki_ skatujázgat... :)
Ahejett, hogy poharazgatnánk.

Kedves Utas2,

off on:
sajnálom, ha semmitmondó hozzászólást találtál tőlem metróügyileg; ha a cickányokra gondlsz, igazad van. Sajnos nem bírtam megállni, egyik kedvenceim a cickányok.
Bővebbet ott, ha nem erre gondoltál, lyó?
Amúgy az uralkodóház metródöntését nem tudom megítélni igazán; meglehetősen ellenszenvesen játszanak ezügyben ők is, meg a kedvenc Demszkym is, az átnevelőtábor-parancsnok.
off off:

Nem szoktam éljenezni a jelenlegi potentátokat. Ha így látod: sajnálom. Próbálok mindenféle jelzős szerkezet és metafóra nélkül arról véleményt mondani, hogy mi és miért nem tetszik/tetszett, függetlenül attól, hogy ki csinálta.
A hisztérikus rohamokat és skizoid üvöltözést meg hagyjuk, mert az mindegyik "oldalon" van, és mivel a "baloldaliak" vannak többen, az ő hangjuk hangosabb, fülsértőbb.
De ezzel együtt: mindenkinek jobb lenne, szerintem, ha elhagynánk a személyek minősítését, és a cselekedetekről beszélnénk; jobban megértenénk egymást, azt hiszem, mert kevesebb vörös köd lebegne errefele.
Jössz sörözni?

editor Creative Commons License 1998.11.23 0 0 132
Én is ritkán szólok, de tűrhetetlennek tartom amit Rezsővel itt művelnek. Rezső ne add fel tarts ki! Ha valakinek ennyire igaza van mint neked, akkor nem szabad hallgatni.
kontur Creative Commons License 1998.11.23 0 0 131
Nos én csak olvasok már elég régen, és épp a stilus miatt nem irtam soha,de Rezsőnek igaza van és ez nagyon sok embert rettentően zavar.
Irigylem a türelmedet Rezső és ne add fel.

HJM Creative Commons License 1998.11.23 0 0 130
OFF ON
Utas2
Válasz ment.
OFF OFF
Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 129
T. Trebitsch,

Kár. Látom, hogy folyamatosan zavaraba kerülsz a többi, a jelenlegi potentátokat éljenező hozzászólókkal egyetemben. Például a DBR topicban kilógott a lóláb kínos és semmitmondó hozzászólásod kapcsán, amely éreztette, hogy lelkedben te is mélyen elítéled az uralkodóház döntését.

A többiekben ez hisztérikus rohamokat és skizoid üvöltözést vált ki, tisztelet neked, hogy képes vagy ezt a kettősséget csendben elviselni.

Legyünk őszinték, bevallom, hogy a vége felé már én is fennhangom szidtam a tocsikolós szocikat és nehéz volt feldolgozni, hogy az ember megbízik valakikben - akik aztán visszaélnek ezzel a bizalommal és a pofájába röhögnek. Vannak, akik ekkor még elvakultabban bizonygatják igazukat és vannak, akik szemlélődve visszább vonulnak.

Hazudni magunknak nem érdemes. Gondolom rájöttél te is.

Kifogásokat kereshetünk, de ez pótcselekvés.
Ez rezsőnek tanács.

Elnézést, ha a kelleténél többet foglalkoztam volna veled, semmi személyeskedés.

HJM,

emil ment.

HJM Creative Commons License 1998.11.23 0 0 128

Kedves Trebitsch!

( 98-11-23 10:59)

Írod:

"...semmi probléma, csak a fijugg már megint nem azt nézik, hogy mit írtál, hanem beírásod hatására azt, hogy ki lehetsz te. Mer az sokkal fontosabb. ..."

Na szóval a "védenced" (Privatelek 98-11-23 9:48) meg ezt:

"...Ezután a tsz-es HJM számon kéri Rajtad a szemináriumon elhangzottakat, mint jogbiztonság, szavahihetőség stb. ..."

és ezt is te írod:
"...HJM-nek pedig további egyszerűsítő javaslatai vannak, legjobb, ha összesen 3-4 ember ír ide, mégis praktikusabb, mer kevesebb skatulya kell...."

Összegezve:
Nem szeretnék benned is csalódni, de azé má ki skatulyázgat itten? /p>
(Azt má nem is mondom, hogy a kérdés nem neki szót, de ha már szóba hozta, és az vót a válasza ami, akkor az én válaszom is ül.)
;-)

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 127
Privát Elek kartács,

semmi probléma, csak a fijugg már megint nem azt nézik, hogy mit írtál, hanem beírásod hatására azt, hogy ki lehetsz te. Mer az sokkal fontosabb.
Én meg -a szipogást befelyezvén- most berágtam, és szeméyleskedő offtopicra kontráztam egy jót, és az meg nem tetszik a Stirlitznek... nem érti a tréfát, úgy látszik. ( Pedig aki (személyeskedés következik!) 14 hozzászólás ellenére törzsvendég, annak értenie kéne. :)

HJM-nek pedig további egyszerűsítő javaslatai vannak, legjobb, ha összesen 3-4 ember ír ide, mégis praktikusabb, mer kevesebb skatulya kell.

Az egész dologban csak Stirlitz emilcíme bosszantott föl. R. Daneel Oliwav Asimov robothőse, aki a robotika törvényei szerint létezik, amelyekből az első azt mondja: "Egy robot nem tehet kárt emberi lényben, vagy nem veszélyeztethet emberi lényt tétlensége által."
Kárnak tekintendő minden, tehát a mentális sérelem is.

PrivatElek Creative Commons License 1998.11.23 0 0 126
Mi a probléma fiúk? Próbáljatok meg értelmesen írni!
HJM Creative Commons License 1998.11.23 0 0 125
Privatelek 98-11-23 9:48

-speaker?
-madár?
stb.
-rezső?

találgatom én.
;-)

Stirlitz Creative Commons License 1998.11.23 0 0 124
miva' treb ?

kiszipogtad magad és ujra itt vagy ?

Trebitsch Creative Commons License 1998.11.23 0 0 123
- rezső! Gondolta Stirlitz.
- Bagoly! Gondolta rezső.
Stirlitz Creative Commons License 1998.11.23 0 0 122
rezső-kém, gyakran írsz effajta levelet magadnak ?
Persze ha a pszichológusod szerint ez tényleg segít, tessék csak tessék
PrivatElek Creative Commons License 1998.11.23 0 0 121
Kedves Rezső!
Már több mint egy éve csodálom, hallatlan türelmedet. Igazán kár lenne, ha kivonulnál. A dolgok jelenlegi állása szerint hamarosan meg fogod kapni a „kitüntető" antiszemita jelzőt is. Azért kitüntető mert Tacitus is megkapta. valamelyik topic-ban. a liberális illetve baloldali beállítottságú vitapartnereid végső érvét! Ehhez hamarosan kaphatsz néhány link-et a népszabadsághoz mint az egyedül üdvözítő tan terjesztőjéhez. Ezután a tsz-es HJM számon kéri Rajtad a szemináriumon elhangzottakat, mint jogbiztonság, szavahihetőség stb.
Ne lepődj meg a ragadozó madarak hírlevelén. Független média a Lajtán innen talán csak néhány emberöltő után lesz. Addig is küzdj „erőnk szerint a legnemesbekért!".
ego Creative Commons License 1998.11.23 0 0 120
Kedves Utas2!
Ezt az SZDSZ hirdetést én másként látom. Engem egy csöppet sem zavarna, ha valamelyik konzervatív párt jelent volna meg, mert a következőképp magyaráznám a dolgot. Milyen jó, hogy itt ez a logo. Ezek szerint az XYZ párt egy kis pénzzel támogatja a fórum müködését, mert fontosnak tartja, hogy a polgárok kapjanak szabad vitalehetőséget a NET-en. Ha itt látnám a magukat konzervatívként meghatározó pártok hirdetéseit, azt írnám, köszönjük, Isten fizesse meg a segítséget.
Tehát, aki olvassa adja át: kérem a FIDESZ-t, az MDF-et, a KDNP-t, az FKGP-t üsse ki föntröl az Ericsont, demonstrálja ezzel, hogy kiáll a szabadságjogok gyakorlásának eme formája mellett.
ego Creative Commons License 1998.11.23 0 0 119
Rezső írja: Meg sorrra lövi a kormány az öngólokat. Például kirobbantotta ezt a gazdasági válságot, és megszervezete az árvizet.
Rendkívül szellemes megjegyzés és telibe is talált. Most azután magunkba fordulhatunk és szényenkezhetünk, hogy nekünk a kormány öngöljai kapcsán más példák jutottak eszünkbe.
Mentségünkre szolgáljon, hogy a kormánypárti oldalon sem mindenki ennyire lojális. Katona Kálmán a körmányfő a Malév ügyben tett, légbőlkapott kijelentéseitől határolta el magát, Hámori József a Nemzeti Kultúrális Alap megszüntetését nevezte szerencsétlen döntésnek, Stumpf István a FIDESZ-es APV Rt. elnök Trixivel kapcsolatos előterjesztését nevezte hibásnak, a metroépítés leállítása ügyében is megjelentek a kritikus hangok a FIDESZ frakcióban.
Ha így haladunk, már csak egy kritikátlan hívő marad: Rezső.
Utas2 Creative Commons License 1998.11.23 0 0 118
T. Nyírő Úr!

Úgy gondolom, hogy sokak felháborodását JOGOSAN váltotta ki a szemünk előtt villogó hírlevél. Én nem igazán vagyok besorolható lelkes mpp-mdf rajongónak, és nem is értel egyet a kormánypártiak zajos siránkozásával, sajnálni sem tudom őket saját ostobaságukért,
DE: célszerűbbnek tartom megszüntetni ezt a hírlevél linket.
Aki akarja, úgyis megtalálja, és egy ilyen értékes fórumon igenis minden eszközzel fenn kell tartani azt a szabadságot, amely mindannyiunkat megillet.

Lehet, hogy Önök jó pénzt kapnak a reklámért cserébe, de vannak dolgok, amelyek ennél többet érnek. Személy szerint tisztességesebbnek tartom, ha vagy az összes politikai párt reklámja és linkje ott van, vagy egy sem, minthogy akár egynek a domináns szerepe is felvetődhessen.

remélem, hogy soraim félreértés és -magyarázás nélkül is egyértelműek, segít ebben eddigi írásaim beállítottsága is.

Üdvözlettel,

Utas2

Medwe Creative Commons License 1998.11.22 0 0 117
kedves rezső!
Én inkább arra kérlek, hogy SOKKAL JOBBAN ne vegyél tudomást a hőzöngéseimről, mint eddig.
Ha lehet, akkor úgy ignorálj, hogy télleg ne vegyél észre semmit, amit írok, sőt, töröld ki az okos fejedből, amiket korábban írtam.
Arra ugyanis semmi szükség, hogy amikor NEKED kedved van, akkor a félremagyarázott, vagy félreértett gondolataim miatt piszkálódj, féligazságokat hints el rólam hol itt, hol ott.
Felejts el, rezső, úgysincs egymásnak mit mondanunk.
üdw
medw
Zénó Creative Commons License 1998.11.22 0 0 116
Rezső, hozzád méltatlan, (mellesleg, rám nézve sértő), amit írtál: "Ha pedig irritállak Téged, vagy titeket csupán azzal, hogy néha megszólalok, akkor ezt tudomásul veszem, és megpróbálok rajta segíteni. Nem akarom ugyanis megvárni, hogy amit Zéno csinál egy másik topicban, a bojkottot. Bár, ha belegondolok ez is, az, csakhogy az aktív változata. Tudomásul veszem, hogy nincs keresnivalóm köztetek."
Remélem ugyanis, hogy még ebben a formában sem azonosulsz Speakerrel, akinek bojkottálása és remélhető eltűnése sokat javítana a Fórum színvonalán, hangulatán.
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.22 0 0 115
It's time to say: Good bye!

Sajnos megint off topic leszek es irasom egyedul a rezsonek szol. Minden kapcsolat veget er egyszer, miutan visszakaptam az altalam annyira hianyolt es szamomra oly kedves "kivetelesen"-t, elerkezettnek latom az idot, hogy ornatusom teljes pompajaban - felekitve a kivetelesennel, a naggyal, a ritkaval, a genyaval- bucsut vegyek Toled.
Rugtam egyet a kivetelesenert,egyet a ritkaert, egyet a nagyert, egyet meg a genyaert. Nincs tovabb es innen csak onceluva valna az egesz. Itt se szoltam volna hozza az elobb, ha nem emlegetsz off topic modon. Valaszoltam en is off topic modon. Nem akarom, hogy genyasagom dicstelen modon hulljon az unalom feneketlen vermebe, ezert Farewell rezso. Ja, a kovetesedrol irottakat egyszer mar velemenyeztem, hogy badarsag. Most is csak ezt tudnam irni. Latod, igy kezd unalmassa valni egy dolog.
Eg aldjon
Freud, a kivetelesen ritka nagy genyad

Topic ON


rezső Creative Commons License 1998.11.22 0 0 114
Kedves Lewinfiú!

Sajnos nem értelek. De hogy nyugodtan alhass Te is a válaszom: Nem Révaitól idéztem.

(Te viszont idéztél magánlevelezésünkből. Te tudod miért. De nem baj.)

Ha azt mondod vagdalkozok, akkor biztosan. (Bár én nem vettem észre.) Ha azt mondod nem érvelek, akkor biztosan. (Bár megpróbáltam, de belátom tökélesen felesleges. Páldául Te is ilyet írsz nekem, hogy nem tudod hogyan képzelem el a cenzúrát. Hát mondd, érdemes érvelni ott, ahol még Te sem vetted észre, hogy semmiféle cenzúráról nem írtam. De nem fogom huszonhatodszor megismételni mit írtam, mert látom, hogy teljesen mindegy. A lényeget Te is látod. "magamra húzom" a tisztelt és decens társaimat. De ahogyan reagálnak, szerintem nem engem minősít.)

Azt írod megsértődtem. Most mit mondjak, ha már eddig többször is leírtam, hogy nem. Ha ez a véleményed, én úgy sem tudlak az ellenkezőjéről megggyőzni.

Ha pedig irritállak Téged, vagy titeket csupán azzal, hogy néha megszólallalok, akkor ezt tudomásul veszem, és megpróbálok rajta segíteni.

Nem akarom ugyanis megvárni, hogy amit Zéno csinál egy másik topicban, a bojkotttot. Bár, ha belegondolok ez is, az, csakhogy az aktív változata. Tudomásul veszem, hogy nincs keresnivalóm köztetek. Butaságomra mi sem jellemzőbb, hogy ezt csak mások után láttam be. Az egész topicnyitót, például Trebitsch reakciója után írtam. Be kell látnom, hogy felesleges volt.

Lewinfiú Creative Commons License 1998.11.22 0 0 113
Szia Rezső!

Bocsánat, ha én is személyes (nem személyeskedő - lásd lentebb) vagyok. Egyrészt nem gondolom, hogy annyira értelmetlen kérdést tettem fel, hogy még válaszra sem méltatsz, másrészt az eredeti kérdés (a tied) az Internettoban hangzott el és nem magánlevelezésben.
Idéztél tőlem valamit a Nagy és Tökéletes értetlenség jegyében. Az írásjelek arra valók, hogy mondatokat elválasszanak A mondatok pedig gondolatokat közölnek. Két külön mondatban szerepel Révai a szabad Nép egykori főszerkesztője - egy elfogult és aljas cenzor, és külön a Libegő és BJL féle társaság, akiktől diszkrét zsidózást lehetett hallani, meg olyan szövegeket, hogy kik irányítják és honnan a szoclib sajtót.
És ha eufemisztikusan "szerkesztésnek" nevezed egy ab ovo szerkeszthetetlen médium cenzurázásának igényét, akkor ezt meg kellene magyarázni. Védekezel, vagdalkozol és úgy meg vagy sértődve helyből, mint Antall József nekifutásból. És én azt gondolom, hogy ez a sértett attitűd csak arra jó, hogy magadra húzd a netezők jó részét. Baromira irritáló, hogy egy általam okosnak és lényeglátónak tartott ember, ahelyett, hogy érvelne, rabulisztikus eszmefuttatásokat szül arról, hogy neki mennyire rossz, mert mindenki ellene (nem számítva Pirítóst, meg a Trebitschet).

HJM Creative Commons License 1998.11.22 0 0 112
Kedves rezső!
(98-11-22 1:30)

Kérdéseimre (HJM 98-11-21 20:47) ez a válaszod?
„...(Sajnos HJM gyalázkodásai miatt lemondtam a honlapomon való megjelentetésükről, és kénytelen vagy megvenni az újságot.)..."

rezső Creative Commons License 1998.11.22 0 0 111
Kedves kisnemecsek remenyfi!

Hajdanán Engels magyarázta nekem is - és igaza volt -, hogy tessék azt olvasni, ami le vagyon írva. Semmi olyasmit nem írtam, hogy kevesebb jogod lenne, csupán csodálkoztam tájékozottságodon. De ha mát oly sok dolgot tudsz rólam, akkor arra is felfigyelhettél volna, hogy (bár hülységnek tartom a KRESZ irányjelzést a politikai mezőn elfoglalt hely megfogalmazására) a hagyományos értelemben baloldalinak tekintem magam. Ezt többször leírtam, de mégis mindenki jobboldalinak nevez itt.
A HVG cikkről az Internettóból szereztem tudomást. Fel is hívtam a Dobszayt, ha már rólam ír, és ismerjük egymást legalább tíz éve, akkor legalább kérdezzen meg róla. Elnézést kért, és felajánlotta a helyreigazítást, de az egész nem ér meg ennyi cirkuszt. Soha nem hoztam volna szóvá, de úgy látszik egyeseknek nagyon szemet szúrt.

A többi nem érdekes. Semmi közöm azokhoz akik az SZDSZ-ről, mint zsidó pártról írnak. (Bár én nem nézem úgy le a zsidókat, mint Te, és nem sajnálnám azért példáult Weklert, mert sváb létére zsidónak tartja valaki. De vállalatbirodalma - amelyet képviselősége alatt szedett össze - majdcsak megvígasztalja.) Aki viszont olyan elvakult, hogy mindenütt zsidóproblémát lát (mind a két oldalon), azzal nincs kedvem vitatkozni. meg nem is győzném. Most például kezdjem Veled?


A Demokratáról a véleményem néha benne van cikkeimben. Időnként kölcsönönösen elhatárolódunk egymástól. De nem cenzúráznak, és nem tiltanak ki, ha cikkem jelenik meg a Magyar Hírlapban, vagy a Népszabadságban. Míg ez fordítva előfordul. (Hetente elküldöm emilen a cikkem. Ők ezért időnként fizetnek is. Gyakorta viszont nem.)

Annyit mindenesetre a Szonda Ipsos megállapított, hogy arányaiban a Demokratát olvassa a legtöbb értelmiségi. Ez persze nem sok, de így is jóval több mint az ÉS és a Mancs olvasóinak duplája.

Ami az Internettó kvázi közszolgálatoságát illeti: nézz bele, és meglátod, hogy többnyire kielégíti ezt a funkciót. És ha olvasnád is cikkeimet, akkor tudhatnád mennyit népszerűsítettem ezt a lapot. Igaz néha kritizáltam is. Mint például most.


Azt persze Te tudod, hogy miért nevezed a kritikát műmegsértődésnek. Dehát szerencsére Te nem személyeskedsz. Kritikám igazát mi sem bizonyítja jobban, mint az a vadászat, amelyet most ellenem idítottatok.

Ami pedig feltételezett elvtelen lojalitásomat illeti, olvasd el például eheti cikkemet. (Sajnos HJM gyalázkodásai miatt lemondtam a honlapomon való megjelentetésükről, és kénytelen vagy megvenni az újságot.) Semmiféle problémát nem érzek abban, hogy "kormányalakalmazottként" (egyébként egyéni vállalkozó vagyok) kritizálom az Internetto szerkesztését, ha mások párt, vagy pártlapalkalmazottként védik azt.

Ami a csalódottságot illeti igazad van. Bizony ilyen tökéletes média mellett nem is számítottam másra. Meg sorra lövi a kormány is az öngólokat. Például kirobbantotta ezt a gazdasági világválságot, és megszervezte az árvizet. Ez bizony nem tesz jót nekünk.


Kedves medwe!

Örülök elfogulatlan vitakészségednek. Talán jobb lesz mind a kettőnknek, ha ezentúl ugyanúgy nem veszek tudomást hőzöngéseidről, mint eddig.

Medwe Creative Commons License 1998.11.22 0 0 110
remenyfi, szívem szerint szóltál!!!!
ehhez nekem sem időm, sem türelmem nem lett volna.
Kulturáltan közzétettél (majdnem) mindent, amit rezsővejze a bögyömben volt.
Ez igen!
remenyfi Creative Commons License 1998.11.22 0 0 109
Rezső,
először is nem tudtam, hogy itten a kisnemecseknek (mindössze 4 hozzaszólás! piha) kevesebb joga van, mint az időmilliomos grafománoknak. Egyebkent meg, ha keveset írok is, figyelmesen olvasok. Igy aztán "vélhetek" tudni Rólad egy s mást, olyasmit, amit eszem ágában nem lenne szóátenni, ha nem provokálnál a képmutató műsértődéseddel, és igaztalan nettó-kritikáddal. Azt, hogy ki vagy, nem egyszer magad hoztad a Torzsasztal tudomására, így a Demokratához fűződő kapcsolatodat is. Engedtessék meg, hogy ezt a lapot - néhány találó leleplezése ellenére - egészében gyenge színvonalú orgánumnak tartsam, amin a Te munkásságod sem változtat.
Kormányzati megbizatásodról pedig — közreműködés a készülő "Fehér Könyv" elkészítésében — a HVG tájékoztatott, és tudomásom szerint eddig nem cáfoltad. És noha elsősorban a mondandódra figyelek, mégsem tudok szabadulni az érzéstől, hogy nem túl gusztusos fizetett kormányalkalmazottként bírálni az internettót. Próbáljátok meg felvásárolni, és csináljatok belőle jó kis színvonalas kormánypárti kiadványt. Csak ne számítsatok túl nagy olvasottságra, legfeljebb némi Szerencsejáték Rt-s hirdetésre. Vagy próbáljátok valami jó kis versenytárssal letörni a monopolhelyzetét, ne kényszerüljön kvázi-köszolgálatiságba. (Ekkora marhaságot egyébként utoljára Eötvös Pál Népszabadság-főszerkesztőtöl olvastam, aki viszont legalább saját lapjának vindikálta ezt a rangot, és nem mást próbált vele revolverezni.)
Végül: nem tekintem magam baloldalinak, és nem vagyok hiperérzékeny, de engedtessék meg, hogy megütközzek, ha az általad "SZDSZ-fejlesztőnek" nevezett topikban néhány nagyon normális kérdés és kritikai észrevétel után egyszercsak megjelenik a következő álnaiv kérdés:
Ultravolta 98-11-18 14:49
Továbbra is "titok", hogy a Szadesz tulajdonképpen kisebbségi-nemzetiségi alapon szerveződő párt, vagy szó sincs
ilyesmiről?

Ez igenis zsidózás. Az SZDSZ nem zsidó párt. Tudtommal az alapításában főszerepet játszó jelenlegi pártelnök nem zsidó, frakcióvezetője nem zsidó, legnépszerűbb politikusa, a főpolgármester nem zsidó. De ha bármelyik zsidó lenne, az sem érdekel. Persze erre azt mondják az SZDSZ-gyűlölő jobboldali radikálisok, hogy megtévesztésül ezeket a vezetőket nyomják előtérbe a valóságos (Tel Avivi? New Yorki?) irányítók. Szegény megtévesztett vidéki SZDSZ-szervezetek! Szegény sváb Wekler Feri! Szegény Hankó Faragó Miklós! Szegény Szent-Iványi István!

Mi lenne, ha Te, a jobboldali-kormánypárti törzsasztalosok szemében némi tekintélyt kivívott írástudó, vennéd néha a fáradtságot, hogy kioktasd az ilyen álnaiv, vagy kétségbeejtően tudatlan alakokat? Miért engeded, hogy az effélék folyamatosan provokálják a másik oldalt?

És mi lenne, ha egyszer Te vagy bármelyik elvbarátod őszintén és nyilvánosan szembenézne azzal, hogy azok, akik ’98 májusában nem ordas indulatoktól hajtva, nem irígy hatalomvágyból, a Fidesz-Magyar Polgári Párt jobbító szándékában bízva rájuk szavaztak, szép lassan keserűen kiábrándulnak. Mi lenne, ha egyszer Te is írnál a keserűségedről, a csalódottságodról. Vagy ennyit jelent számodra, hogy most néhány évig jobb megélhetésre számíthatsz.
Bocsánat, de én ezt személyes hangnak tekintem, nem személyeskedésnek.

rezső Creative Commons License 1998.11.21 0 0 108
Kedves Diolen!

Nem fájlalok én semmit. Csak rögzítem, hogy egyik oldalról süt a leereszkedő butaság, a másikon pedig a diadalmas, pökhendi öntúlértékelés (ehhez nem kell pszichoanalítikus sem), és szövetségre lépnek.

Mivel ez a két tipus nem csak itt, hanem az előző kormány támogatói között (MSZP-SZDSZ) is jellemző többségben volt, nem is csodálkozom semmin. Legfeljebb azon, ha ezek után is sikerül talpra állnunk. Ha sikerül a destruktívek érdekszövetsége ellenében is közösséggé válnia ennek a nemzetnek. Ugyanis amit csináltok itt, az mutatja a cseppben a tengert. Szégyeld magad. (De ez sem személyeskedés volt)

Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1998.11.21 0 0 107
Kedves rezső!

Hogy én mit helyezek tudat alatt védő pozícióba (!), azt talán bízd a pszichoanalitikusomra. :))

Személyeskedtem volna? Ó, igen. Amennyiben személyeskedés az, hogy egy konkrét személyhez címzem a mondanivalómat. Talán jobb lenne általánosságokban, félrefordított fapofával megjegyzéseket eregetnem. (Nem kérdés, állítás.)

Miközben azt fájlalod, hogy senki nem igazolta vissza azt a feltételezésedet, hogy az Internettó szerkesztése elfogult, személyeskedésnek veszed, ha az orrotok (def. "Ti": Te és Pirítós) alá dörgölöm, hogy ne várjon el elfogulatlanságot az, aki maga is részrehajló. Nem helyeztem a véleményement az internettó szerkesztésének kontextusába, mert semmi szükségem nem volt rá.

Azt állítod, hogy soha nem állítottad, hogy elfogulatlan lennél. Ez igaz. Én sem állítottam, sőt Nyírő sem. Ez már csak ilyen dolog. Elfogultnak lenni szabad. De elfogultan kritizálni mást az elfogultságáért - elég dedós dolog.

A többi sz@rság (biatorbágyi viadukt, Révai, közszolgálati média stb.) csak a szokásos show business. Ezt zabálják az olvasók :(

Üdv,

Diolen Mobi

HJM Creative Commons License 1998.11.21 0 0 106
Kedves rezső!
(98-11-21 20:03)

Szívesen venném, ha az alábbi néhány fogalmat/politikai kategóriát értelmeznéd számomra:
-létbiztonság,
-szociális biztonság,
-kiszámíthatóság,
-jogbiztonság,
-szavahihetőség.
Előre is köszönöm.
(De ha lehet, akkor ne a honfoglalással kezd és ne '56-al érvelj.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!