Keresés

Részletes keresés

ZIM Creative Commons License 2001.06.06 0 0 21
Iván Gábor,

azért vannak külön topikok, hogy ott más más témákról legyen szó, nem? Ha nem tetszik egy alapfeltételezés, akkor javaslom, hogy írj egy egysoros utalást egy másik topikra, ahol azt cáfolod. Így nem vered szét a beszélgetést és mégis lehetőséget adsz az ellenérvek elolvasására.
Mellesleg nem ártana nyitva tartani a lehetőséget, hogy te is tévedhetsz.

I.G. mondta: "Ha valakik a megváltásról kivánnak észérvek náélkül zártan vitatkozni, akkor azt tenyék a templomban vagy az egyre több vallási iskolában."

Különben hol a tolerancia, meg miegymás, ha te mondod meg a topiklakóknak, hogy miről nyithatnak vitát és miről nem?

Előzmény: Iván Gábor (19)
Wágner úr Creative Commons License 2001.06.06 0 0 20
Drága jó sztrovacsekok, ha má' a logikáról veszekesztek (ahelyett, hogy innátok Egy Pofa Söröt), csak úgy megjegyezném, hogy valami modulátorságról van itten szó... hukk, bocsánat... jóvanna, jóvanna, nem köll lökdösni... csak úgy szóltam... itten mindenki ilyen ideges?
Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.06 0 0 19
A Te logikád hibádzik!

Aki tisztában van azzal, hogy egy butaságról vitatkoznak az emberek és ezen tudását nem adja át másoknak az a hiba.

Itt a vitafórumon igen is joga van bárkinek elmondani, hogy pl: a megváltáson való vita miért értelmetlen.

Ha valakik a megváltásról kivánnak észérvek náélkül zártan vitatkozni, akkor azt tenyék a templomban vagy az egyre több vallási iskolában.

Ha itt nem hanzanak, hangozhatnak el az ellenvélemények,a tiltakozások, akkor az csak egy propaganda és reklámkampány részének lehet tekinteni.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (18)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2001.06.06 0 0 18
Hibádzik a logikád :)))

Ha az a téma, hogy van-e Isten, vagy nincs, akkor erről szól a beszélgetés.

De ha a felvetett téma például az, hogy mit jelent a Megváltás (csak behelyettesíthető példa!), akkor ebben a témában nem helyénvaló azt vitatni, hogy van-e Isten vagy nincs, mert arra ott van a Van-e Isten, vagy nincs c. topic.

Előzmény: Iván Gábor (16)
Zaturek Manfred Creative Commons License 2001.06.06 0 0 17
Valóban, a Val-Fil Fórum moderálásával kapcsolatos elvárásokat, mint minden más fórumon is, első sorban a fórumlakóknak kell alaposan megtárgyalniuk, meghatározni azokat a sajátos szabályokat, amelyek az általános Modus Moderandit kiegészíthetnék. Ezek alapján, és az Index más fórumain, első sorban a Törzsasztalon tevékenykedő tapasztalt moderátorok segítségével kell megalakítani a fórum használhatóságát biztosító saját, önálló fórummoderátori csoportot. A fórum jellegéből adódóan a moderátorokkal szembeni legfőbb elvárás a tolerancia, a mások nézetei és véleménye iránt tanusított türelem lehet csupán. Nevének megfelelően moderátorokra és nem cenzorokra van szükség, a moderátor nem avatkozhat be a vitákba azon túl, hogy a topikokat és magát a fórumot támadó, romboló, szétoffoló, a beszélgetést, a vitát zavaró és lehetetlenné tevő nickeket távol tartja a fórumtól.

A fórummoderátor csoportnak legalább 4-5 személyből (nem nickből!!!) kell állnia, abból a gyakorlati elvből kiindulva, hogy 1 moderátor bármilyen intézkedését 3 másik felülbírálhassa (lesz külön val-fil moderátor levelező lista és azon minden moderátor látja a többiek minden intézkedését és abban az esetben, ha nem ért azzal egyet, akkor szavazást kérhet és szavazhat).

A val-fil fórummoderátor csoport nem jelenthet valamiféle ökuménikus gyülekezetet, amelyikben minden felekezet és világnézet képviselői vesznek részt - megismétlem, hogy más dolguk nem lehet, mint a fórumon zajló beszélgetések és viták lehetőségének a biztosítása. "A harcos harcoljon, a moderátor moderáljon!"

Mivel ti vagytok a fórumlakók, ti ismeritek egymást a legjobban, ezért kérem, hogy beszéljétek meg ezeket a dolgokat, a javaslatokat tegyétek meg. Azok lesznek itt fórummoderátorok, akik elvállalják és a fentieknek megfelelően alkalmasaknak is találtatnak erre a csöppet sem egyszerű feladatra.

A működéshez szükséges támogatásra és segítségre mindenképp számíthattok, de megismétlem azt, amit a legkisebb ugrifüles pontosan megfogalmazott - ".. nem is arra való a moderátor, hogy helyettünk oldja meg a konfliktusainkat"

Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.06 0 0 16
Nincs jogod. Legalább is nem mindig.

Azért nincs jogod, mert a legtöbb helyen isten alaptéma.

Tehát a logika szabályai szerint ha az alapfeltevés hibás, akkor az abból és utánna következő minden feltevés hibás.

Tehát ha én az alapfeltevés hibás voltát feszegetem egy olyan topikban, ahol már az ebből a hibás feltevésből következő feltevéseket feszegetik, akkor igen is jogosan teszem.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (15)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2001.06.06 0 0 15
És mondd, a közösségnek joga van megkérni az illetőt, hogy ezt ne minden topicban tegye? (márminthogy ne minden topicban ugyanazt a témát hajtogassa. A sajátjában tegye nyugodtan, de a másokét békén hagyhatná - ezt pl. van jogom mondani Neked?)
Előzmény: Iván Gábor (14)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.06 0 0 14
OH-OH Györgyi!

nehogy abba a tévedésbe essél, hogy a még jelenlegi többségnek, de nemsokára kissebbségnek joga van a létszámarány alapján bármiféle előjogra.

Ez egy vitafórum és nem templom, igy a megfelelő hangnemben joga van mindenkinek a többség ellenlére és nemtetszésére is kifejteni a véleményét.

Joga van leírni hogy mivel és miért nem ért egyet.

Előzmény: gyorgyi_ (13)
gyorgyi_ Creative Commons License 2001.06.06 0 0 13
En tobbszor leirtam, hogy kell ide moderalas. De mindig lehurrogtak. Es most ez lett az eredmeny: sok ertelmes ember elment (pl. Szombatosok is bejelentette). Szerintem az turhetetlen, hogy 50-60 ertelmes ember beszelgeteset 2-3 allandoan provokalja es zavarja. Szemely szerint engem mar nem erdekel, de a kozosseg szamara ez igy nem jo, ahogy most van.
Előzmény: Törölt nick (-)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2001.06.05 0 0 12
Szerintem nem is arra való a moderátor, hogy helyettünk oldja meg a konfliktusainkat.
Nem az intelligencia-szinttel van a baj szerintem, hanem az egymás iránti minimális udvariassággal. Mi a jó mások piszkálásában, a mások beszélgetéseinek szétverésében?

A moderátor nem tud elemi udvariasságot plántálni senkibe. De igyekezhet "megvédeni" a kialakult, vagy alakuló beszélgetéseket. Megvédeni egymástól. Időnként önmagunktól is :)

Előzmény: noway (11)
noway Creative Commons License 2001.06.05 0 0 11
Szvsz nem fog működni. A moderátor nem tudja a fórum közössége helyett megoldani a problémát - 1szerűen meg kéne ütni egy minimális intelligenciaszintet, ha nem sikerül, a moderálás se segít, ha sikerül, akkor meg felesleges. (A polfórum saját, választott, konszenzusos stb. moderátorcsoportját épp mostanra sikerült szétverni a lelkes közönségnek.)

Egyébként itt is, meg a politikában is megfigyelhető, hogy aki akar normálisan beszélgetni, annak sikerül is. A kicsit is magasabbröptű (boka fölött :-) topicokba valahogy nem jár senki kötekedni, a többit meg én személy szerint nem igazán tudom sajnálni.

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 10
Szerintem is nagyon jo otlet a moderalas. Rafer erre a valfil-re...
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 7
Tisztelt moderatorok,

Szerintem nem olyan nagyon jo otlet innen toborozni a moderatorokat, vagy legalabb az elozo tenykedeset tuzetesen tanulmanyozzak at.

Csak ennyi.

Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 6
Egyébként az Isten ivángáborral ver? Topicot sem moderálták, csak áthelyezték valami kávéházi rovatba.

A személyemnek szóló veszélyes és életveszélyes fenyegetéseknek sem lett semmi következménye.

Ezt Prvheron írta:

"Ha valaki megöli ivángábort, megkapja az idei béke-Nobel díjat! "

"Bárki is olvassa ezt az írást, kéretik eltenni ivángábort láb alól."

Ezt pedig Tivadar: "Egy elfuserált posztmaterialista marxükunoka perverz szellemi maszturbációjának ejakulációja, egy törött és elhomályosult szocreál fürdőszobatükör pereméről lecsurogva..."

Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 5
Én örültem volna ha eddig is lett volna moderálás.

Nagyon sok Istenhívőt kimoderáltak volna, mert nagyon sokszor és csúnyán kikeltek magukból. Istennel, Jézussal és más földi dolgokkal is fegyegetőznek és személyeskednek.

Gyölöletet keltenek azzal, hogy ők valamiféle feljebbvaló erkölcsileg kiválasztott fajta emberek lennének.

Önkényuralmi és izléstelen ókori kivégzőeszköz vallási jelképükkel félelmet keltenek a fiatalságban.

Tehát valóban szükség van a moderálásra.

vigor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 4
Hát ahogy Magyarországot elnézem, kötelező lenne egy keresztet kirakni minden topik címe elé, a moderálást pedig a RKE püspöki kara végezné Szent Ágoston műveinek alapján.

Brooooáááááfff...

Előzmény: Purusa (3)
Purusa Creative Commons License 2001.06.05 0 0 3
Mik lennének a moderálási alapelvek?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 2
Csak igy tudta erdemben felhivni a moderator figyelmet
Előzmény: Dokikám (0)
Dokikám Creative Commons License 2001.06.05 0 0 1
...mármint a Politikában indítotté...
Előzmény: Dokikám (0)
Dokikám Creative Commons License 2001.06.05 0 0 0
A topicod címe nem volt valami j0
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 topiknyitó
Kedves Barátaim!

Úgy tűnik, hogy talán az INDEX-nek is feltűnt, mi folyik itt a vali-filin. Kezdem azt hinni, hogy változások érlelődnek az INDEX berkeiben. Én úgy kerültem a képbe, hogy elindítottam a politikában egy "KERESZTÉNYSÉG; ROHADJON BÉKÉBEN! :-)" című topic-ot, amelyet átettek a moderátorok a T. szerk. rovatba. A topic rövid, de ide idézem a moderátor két utóbbi hozzászólását:

„Nemcsak kulon moderatora, hanem kulon forummoderator csoportja lesz. Idokozben annyira megnottek a forumok, hogy egymas utan alakitjuk ezeket a csoportokat. Sajnos a val-filhez meg nem jutottunk el, de ami kesik, nem mulik. Olyan lepes ez, amit muszaj megtennunk. Turelmet kerunk!”

„Elve az alkalmommal, szeretnenk kerni a val-fil forum lakoit, hogy azok, akik kozuluk vallalnak a forum moderalasat kulon moderatori csoportkent, jelentkezzenek es irjanak a moderator@mail.index.hu -ra.”

Kérem tehát a fentiek szerint azoknak a tisztességes hangú vitára vágyó fórumos társaimnak a hozzászólását itt a topic-ban, jelentkezését a moderátoroknál, akiknek elege van abból az ellehetetlenítő helyzetből, amelyben ez a rovat él.

Innen üzenem azoknak az asztaltársaknak, akik elmentek, de még olvassák a fórumot, hogy úgy tűnik, van kiút ebből az áldatlan helyzetből. Ha összefogunk, mint a politikában tették az asztaltársaink, megszűnik az a állapot, amelyben élünk. Van még értelme visszajönni, lehet még itt normálisan társalogni, vitatkozni, jókat írni.

Reméljük a legjobbakat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!