Keresés

Részletes keresés

bigabigel Creative Commons License 2010.04.11 0 0 1214
Kedves Lakók!

A közgyűlésről eddig azért nem szóltunk semmit, mert sajnos a jelenlegi kk megint nem képes úgy cselekedni, ahogy mi kértük. A közgyűlés időpontját (ápr. 20.) ugyanis mi úgy kalkuláltuk ki, hogy a kk időben ki tudjon értesíteni mindenkit, hogy minél többen jöjjönek el (a közgyűlést a levél kézhezvételétől számított 15 napon belül össze kell hívni, azaz apr. 8-án mindenkinek meg kellett volna kapni a meghívókat). A kk-t kértük telefonon, e-mail-ben, de ők úgy látszik, megint csak a minimális 8 nappal előbb akarják a lakókat kiértesíteni.

Ameddig nem kapjuk meg a meghívókat, sajnos semmiben sem lehetünk biztosak.

agavve Creative Commons License 2010.04.10 0 0 1213
Engem is érdekelne, mi a helyzet a rendkívüli közgyűléssel. Tisztelt SZVB, összegyűlt a szükséges 10% aláírás? Mi hányzik az ügy előremozdításához?
pipeti Creative Commons License 2010.04.10 0 0 1212
Szia! Levélben kaptad eddig? Próbáld meg esetleg a garázsbejárat melletti fülkében lévő biztonságiaknál. Folyamatosan készülnek a papírok (idén is), és aki nem levelezési címet adott meg, azok normál esetben náluk vehetik át.
Előzmény: adr1enn (1211)
adr1enn Creative Commons License 2010.04.10 0 0 1211

Sziasztok!

 

Az E ép-ben lakom, és 2009 dec. óta nem kaptam az ún. Egyenleg kimutatás c. papírt (=közös költség fizetésére felszólító levelet?). Előtte havonta jött ez a papír. Ti automatikusan fizetitek a közös költséget, vagy most tényleg nem szedi be január eleje óta az In-Mgmt? Félek, hogy egyszerre kapok nagy számlát...

 

Másik: aláírásgyűjtés volt, Faraone minden kérdésünket megválaszolta, mégsincs egyelőre előrelépés. Ki szervezi a rendkívüli közgyűlést az aláírások alapján? Tudok segíteni valamit az ügy előlendítése érdekében?

 

 

Üngü Creative Commons License 2010.04.05 0 0 1210
Szerintem még nem kell eltemetni a házat! Néha vannak hosszabb szünetek a fórumon, de ezt nem kell ilyen pesszimistán látni!
Fel a fejjel, Húsvét van! :-)
Mindenkinek jó pihenést az utolsó napon! :-)
norci76 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 1209
Úgy látom leáldozott a fórumunk.No problémo.A közgyülés sem kavart túl nagy port!?
Jó ilyen helyen élni.Senkit sem érdekel semmi!
Peter No" 15 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1208

Engem is érdekelnének a múlt heti közgyűlés eseményei, eredménye.

Megköszönném, ha valaki megírná.

Peter No" 15 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1207

Az őrséget adó cég díjából le kell vonni a kelettkezett kárt, de minimum a munkával nem töltött időt (tévézés, alvás, stb.).

 

Úgy tudom a falfirkák eltávolítását fedezi a biztosításunk. Bár az igaz, hogy a kk-nak foglalkoznia kellene vele (meg az izzókkal is, az őrök ellenőrzésével is, stb.)

Előzmény: Törölt nick (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 1206

A Benedikt utcában is láttam egy firkát illetve az F épület elötti villanyszekrényen is.

Én is szívesen eltörném annak az idiótának a kezét aki örömét leli a rongálásban.

 

(1) Foglalkozni kellene az ilyen ügyekkel. Ez tényleg felveti azt a kérdést, hogy végzik-e a munkáját a biztonsági õrség.

Jobb és olcsóbb lenne bekamerázni a házat.

 

(2) A firkálás eltávolításával pedig a közös képviselõnek is foglalkozni kellene!!!!!!!!!!!!!!!

bokor22 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1205
Kedves Lakótársak!

Nagyon köszönjük azoknak a bunkó szerencsétleneknek, akik odagraffitiztek a C épület bejáratához! Nagyon jól jártak, hogy nem én kaptam el őket! Újabb több tízezer forintos költség, amit a ház közösen kell álljon! Köszönet a biztonságiaknak, akik ugye nem felelnek a közös területekért, magyar módra a tv nézésért veszik fel a havi millió feletti összeget!

Nem tudom mellesleg meddig tűrjük a C épület előtti kiégett lámpát, amelynek nemsokára egy újabb becsületes lakó fogja kárát látni, konkrétan egy baseball ütőre és pár (esetleg svéd) honfitársunkra (?) gondolok. Komolyan ajanlom mindenkinek a gázsprayt éjszaka hazafelé menet, kérem legyenek résen!

Üdv,

egy őszintén aggódó lakó
Juhhej Creative Commons License 2010.03.24 0 0 1204
Milyen volt a tegnapi közgyűlés? Nagy a csend...

Üdvözlet
Angyalka200 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 1203
Köszönöm a válaszaitokat.Sokat segítettetek.
Faraone Creative Commons License 2010.03.23 0 0 1202

Tisztelt Pumuckly,

 

A fűtési díj elszámolása Önöknél valóban "furcsa", a leírtak alapján. Hiszen a veszteség akkor is keletkezik, ha valaki nem használja a lakást. Ez ahhoz lenne hasonló, mintha a földszinti lakó nem akarna liftkarbantartási díjat fizetni.

 

A fűtési díj elszámolását SZMSZ módosítással lehet megváltoztatni. Az SZMSZ módosításhoz a teljes tulajdoni hányad 50%+1 szavazat szükséges, tehát nem csak a jelenlévők többsége! Ez lehetetlennek látszik, ha az Eladónak mondjuk 40%-a van.

 

De nem lehetetlen!

 

A megoldás pl. az írásos szavazás, és a szavazatok egyenkénti begyűjtése. Ezt már több lakóparkban sikerrel végeztük. A szavazást előkészítettük, megfelelő jogi alapra helyeztük, az SZB és a lakók, pedig összegyűjtötték a szavazatokat.

 

Üdvözlettel:

 

www.faraone.hu

Előzmény: Pumuckly (1199)
Faraone Creative Commons License 2010.03.23 0 0 1201

Kedves Juhejj,

 

Engedje meg, hogy elmondjam, hogy a Faraone Kft.-nél, hogyan működik a tájékoztatás.

 

Az SZB részére a Faraone 2 hetente fix fejezetekkel rendelkező jeletést küld. A jelentés tartalmazza:

 

Pénzügyi jelentés

- főkönyv

- bankszámla állása

- kintlévőségek, tartozók listája

- kintlévőségkezelési adatok (amennyiben ilyen szolgáltatást is kértek)

- beérkezett számlák, utalások

 

Elvégzett megelőző karbantartások

 

Elvégzett gondnoki munkák

 

Javaslatok

- beérkezett javaslatok Pl.: őrszolgálat szerződés módosítás

- kk javaslatai

 

stb.

 

Szerintünk, ha összefognak, sikerülni fog a váltás. Mi nagyon szívesen lennénk gondos gazdái az Önök tulajdonának.

 

Üdvözlettel:

 

www.faraone.hu

Előzmény: Juhhej (1197)
Faraone Creative Commons License 2010.03.23 0 0 1200

Kedves Adr1enn!

 

Nagyon köszönöm a kedves szavait. Szívesen segítünk Önöknek.

 

50%+1 tulajdoni hányad kell a határozatképességhez. A megismételthez bármennyi elegendő.

Tehát, akár aznapra is ki lehet írni a megismételt közgyűlést, ha az SZMSZ nem tiltja. 1 nap alatt meg lehet hozni a szükséges határozatokat, ahol egyszerű többséggel lehet szavazni. Ilyen a képviselő váltás, SZB választás is.

 

„37. § (1) Ha a közgyűlés nem határozatképes, vagy a levezető elnök a közgyűlést a határozatképtelenné válása miatt berekesztette, megismételt közgyűlést kell tartani.
(2) A megismételt közgyűlést a határozatképtelen közgyűlést követő 15 napon belüli időpontban az eredetivel azonos - a határozatképtelenné vált közgyűlés esetén a közgyűlés berekesztését követően fennmaradó - napirenddel kell összehívni. A megismételt közgyűlés az eredeti közgyűlés meghívójában az eredeti közgyűlés határozatképességétől függő feltétellel a határozatképtelen közgyűlés napjára is kitűzhető, ha a szervezeti-működési szabályzat ettől eltérően nem rendelkezik.”

 

Üdvözlettel:

 

www.faraone.hu

Előzmény: adr1enn (1194)
Pumuckly Creative Commons License 2010.03.22 0 0 1199
Amióra az In-Management van, azóta a fűtésdíj úgy van számolva, hogy csak azok fizetik a keringetési veszteséget, akik használják a fűtést vagy melegvizet. Tht. ezt úgy szabályozza, hogy mindenkinek a tul.hányad alapján kellene fizetni. Sajnos ez a hőveszteség a gázdíjnak kb. 40%-a. Gyakran nagyobb meleg van a folyosón mint a lakásban. Ha jól tudom, mostanában már energiatanúsítványt is mellékelni kellene a lakáshoz.
Lakáson belüli garis dolgokat sokadszori kérésre megpróbálják "talált" anyagokból megoldani, cserélni.
Eladótól érdemes nullás igazolást kérni. Enélkül nem valószínű, hogy külön tájékoztatna, mennyi volt a lakásra eső előző KK. lenyúlása. Utólag meg nem sok mindent tehetsz.
Előzmény: Angyalka200 (1196)
agavve Creative Commons License 2010.03.22 0 0 1198

Hátha hasznosak az én tapasztalataim is, íme az észrevételeim a kérdéseiddel kapcsolatban:

- új közös képviselet megválasztásán ügyködik a lakók többsége (sok lakás még az Eladó tulajdonában van, ezért a többség elég relatív), remélhetőleg egy korrekt cég veszi át a jelenlegi helyett a jövőben és akkor átláthatóbbak lesznek a dolgok

- a közös költséget nem fizetők helyzete állítólag rendeződött valamelyest, mivel 2 hónap késés/nem fizetés után lekapcsolják őket központilag, így elvileg már nem lehet potyázni

- a perfeljegyzés tudtommal törölve lett, de az albetétesítés még nem zajlott le  (földhivatalban megérné érdeklődni)

- hát a zajos lakókból valóban van elég, egyesek nyáron nyitott erkélyajtónál élnek meglehetősen hangos házaséletet, mások szimplán házibuliznak hajnalig, de nekem van pozitív tapasztalatom is, előfordult, hogy elnézést kértek és lejjebb vették a hangerőt

- személy szerint nekünk a fűtésdíjunk nagyjából korrekt volt, de hallottam már panaszt is róla

- a hibákat, amiket jeleztünk, eddig mindig kijavították, bár azt azért nem mondanám, hogy első szóra, de pár telefonnal lehet hatni rájuk

- a lépcsőházi takarítás tűrhető - szerintem - legalábbis a mi lépcsőházunkban. Télen sajnos hiába mosnak fel, elkerülhetetlen, hogy összejárják a lakók sáros cipővel.

Remélem, hasznosak lesznek a fentiek a döntésedhez.

 

 

Előzmény: Angyalka200 (1196)
Juhhej Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1197
Szia!

A közös képviselettel (kk) valóban gond van: nem csinálnak semmit - nagyon sok pénzért. Mivel nem kommunikálnak velünk, ezért azt sem tudjuk, hogy most mennyi a lakók közös ktg. tartozása.

Perfeljegyzés már nincs a tulajdoni lapon, de azt nem tudom, hogy az albetétesítés elindult-e. Erről szerintem alaposan kérdezd ki az Eladót, de a legjobb, ha bemész a Földhivatalba.

Az alvállalkozók felügyelete (őrök, takarítás, gondnok stb.) a közös képviselet dolga lenne, de ezt nem teszi meg. Ezért csempék vannak a fűben, ill. az ajtónak támasztva, a házból pedig azt lopnak el, amit akarnak, mert a jelenlegi kk olyan szerződést kötött, ahol az őrző-védő cég nem tartozik felelősséggel az ellopott tárgyakért - mindezt havi 1,3 millióért.

Ezekből a lakók többségének elege van, ezért akarjuk első lépésként leváltani a kk-t, de nem tudjuk, hogy át tudjuk-e vinni ezt az egészet az Eladón. Elvileg hamarosan lesz egy közgyűlés, amit mi lakók kezdeményeztünk, szerintem ezt mindenképp várd meg, mert jelenleg nem igazán élhető ez a társasház (semminek sincs gazdája, pedig nagyon sok közös ktg-et fizetünk).

Remélem, azért segítettem.
Előzmény: Angyalka200 (1196)
Angyalka200 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1196

Sziasztok

 

Én most készülük lakást venni a Mandarinkertben.Olvasom ezt a sok számomra kusza információt a fórumon.Ha jól értem nagyon zavaros a ház közös képviselete.

Sokan vannak akik nem fizetnek közösköltséget.Mondják,hogy van valami perfeljegyzés a tuljdonlapon.Állítólag megalakult a társasház és elindult az albetétesítés és ezzel együtt a földhivatali bejegyzések. Nem értem.Hogyan indulhat el a földhivatali bejegyzés egy olyan ingatlan esetében amin perfeljegyzés van.

Tudtommal ezt először törölni kell, és csak utána történhet bármi más bejegyzés.

Ki mit tud ezekről a dolgokról?

Valóban sok a zajos lakó? Az észrevett hibákat kijavítják?A fütésdíj tényleg olyan

korrekt mint mondják.A lépcsőházakat rendesen takarítják?

 

Előre is köszönöm válaszaitokat!

 

nagycsavar Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1195
Kedves Lakók!

A Real-Prop-nak írt nyílt levelet tegnap feladtuk a postán 100 aláírással. A levél teljes szövegét korábbi hozzászólásunkban már bemásoltuk. 100 aláírás nem 100 lakást jelent, ugyanis néhány lakótársnak több albetét is van a tulajdonában.

Várjuk a Real-Prop válaszát!
adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1194

Tisztelt Faraone!

 

Köszönöm a gyors választ, számomra rendkívül pozitív, ahogyan itt a fórumon (is) segítik a lakókat. Néhány lakótársunknak hála, hamarosan meglesznek az aláírások.  Szerintem egy ilyen versenyképes ár és szolgáltatás ajánlat esetén, mint amilyen az Önöké, nem lehet kérdés, hogy kit támogassunk, és magáért beszél az a segítőkészség is, ahogyan utánajártak annak, mit tehetünk jelen helyzetben. Sajnos ezt a fórumot azonban kevesen olvassák, és ötletem sincs, hogyan lehet egységes álláspont felé terelni a lakókat.

 

Mikor határozatképes egy rendkívüli közgyűlés?

 

Köszönöm,

Adrienn

 

U.i.: Bigabigelnek köszönet a közzétett levélért, jó tudni róla :)

Előzmény: Faraone (1193)
Faraone Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1193
Tisztelt Bigabigel, Adr1enn, Tisztelt Lakók!

Az 1189-es hozzászólásra reagálva:

Ha nem sikerül a 23-i közgyűlés elé kiírni a saját közgyűlést, az sem gond.

A lényeg, hogy olyan új képviselőt és számvizsgáló bizottságot válasszanak, a következő közgyűlésükön, aki Önöket képviseli. Célszerű a közgyűlés előtt már állást foglalni, és egy jelöltet támogatni, így biztosan meglesz a szükséges szavazati arány.

Ezután az új Közös Képviselő már segíteni fogja tapasztalatával a lakókat.

Pl.: Az SZVB kérésére írásbeli szavazást ír ki, ha SZMSZ-t, vagy mást szeretnének módosítani.

Üdvözlettel:

www.faraone.hu
Előzmény: adr1enn (1189)
bigabigel Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1192
Kedves Lakók!

Az 1182-es hozzászólásra reagálva megérkezett Kricsfalussy Tamás válasza. Mindenkinek jó értelmezést kívánok hozzá.

"elnézést, hogy levelére csak most tudok reagálni, de betegségem miatt nem dolgoztam.

A jövő heti lakógyűlésen a Real-Prop House Kft. nem képviselteti magát, tehát szavazni sem fogunk senki mellett vagy ellen. A ház közös ügyeit illetően várhatóan a jövőben is így fogunk eljárni, azaz ezekben a kérdésekben vagy nem szavazunk, vagy tartózkodni fogunk. Remélem, ezzel sikerül hozzájárulnom, hogy a lakók a Real-Prop Hose Kft. helyett a ház valódi problémáinak megoldásra tudjanak koncentrálni.

Ugyanakkor jelzem, hogy cégünk a közvetlenül minket érintő napirendi pontokban (amennyiben lesznek ilyenek) a jövőben is érdekeink szerint fogunk szavazni."
DoktorB Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1191

Kedves Fórumozók!

 

Kicsit mással kapcsolatban, hátha tudok segíteni Valakinek:

eladásra kínálok egy IKEA-ban vásárolt ágykeretet. Az alábbi linken tekinthető meg:

 

http://www.expressz.hu/butor-lakberendezes/agy/agy/hirdetes-19550805/?utm_source=System%2BNotification&utm_medium=email&utm_campaign=NewAdvertEmail

 

Köszönettel

adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1190
Sikerül a rendkívüli közgyűlést 1 nappal a köv. közgyűlés (márc. 23) elé tenni? Azt írja lent Faraone, hogy csak ez esetben válik tárgytalanná minden napirendi pontja... (Különben szerintem minden el lesz fogadva)
adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1189

Hurrá! Én örülök, ha össze tudunk hozni egy saját közgyűlést, de fontos a márc. 23 is, ami létszámtól függetlenül határozatképes, s nem szavazat hiányában, nélkülünk fogja elfogadni az összes napirendi pontot.

(Bár ha el is megyünk, az Eladó tulajdoni hányadát nehéz überelni...)

Szmma szummárum: a múlt le lesz zárva, ami rajtunk múlik az új KK választás... Ki tud erre helyszínt bérelni/terembérleti díjat megelőlegezni?

Juhhej Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1188
Szia!

Gondolod, hogy sokan elmennek? A lakók többsége most írta alá, hogy saját közgyűlést akar, ahol remélhetőleg végre mindent tisztességesen meg lehet vitatni.

Üdvözlet
adr1enn Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1187
Úgy értettem a köv. lakósgyyűlés előtt/után-t, hogy fizikailag ott sok ember jelen lesz, ha másképp nem, az ajtóba lehet gyűjteni az aláírást :)
adr1enn Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1186

Szuper! Ha lesz egy időintervallum, amikor lehet aláírni, én megyek. (Legalább 200-600 lakásról van szó, aminek külön-külön egyeztetése óriási feladat-próbáljunk egységesíteni). Egy papírt a gyorsaság kedvéért lehetne hagyni a portán is, egy eséllyel több, de ha nem-nem. Ha nem jön össze, akkor a köv. lakósgyűlés előtt/után lehet aláírást gyűjteni, és az alapján megint összehívni és választani?

 

Juhhej Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1185
Szia!

Az aláírásgyűjtő papírok elkészültek, a 10%-nak jövő hét szerda estig kell összejönni (a közgyűlés dátuma úgy lett kalkulálva). A biztonsági szolgálatra én nem bíznám, őket nem mi, hanem a jelenlegi kk bízta meg.

Azt javaslom, mindenki, aki alá szeretné írni, írjon egy e-mailt a mandarinkert2010@gmail.com-ra, csak a tárgyba elég beleírni, hogy mikor ér rá, mi mindenképp megkeressük. Az e-mail címek megléte a kommunikációt is gyorsítaná, mert már többször előfordult, hogy ezt a sok lakót hamar el kellett volna érni, de nem tudtuk.

Üdvözlet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!