Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 290
kedves Joe,

a kiropraktikus kicsoda?
mivel lány vagyok, nem sokat emelek... viszont 25 vagyok, amikor is még elég furi dolog egy meszesedés. másrészt sajnos dolgozom, így a napi tíz nyújtás sajnos nem megoldható... (hacsak be nem eszem magam a tárgyalóba, így nem a főnököm előtt fekszem le a földre..) viszont érdekel ez a nyújtás-dolog.. csak lefekszem a földre (háton? hason?) és nyújtózkodok előre?? ennyi??

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 289
A csonterősítőkről nem hallottam, de az fontos, hogy az ember ne igyon szénsavasat, mert az rontja a kalciumarányt a szervezetbenű, legalábbi így hallottam.

A nyaki meszesedés ellen az úszás volna a legjobb. Ha nem zsibbadsz, biztos hogy nincs sérved, de ha az van, az sem halál, tekints rám, én egy évvel a műtét után vígan kosarazgatok, futok, órákat gépezek, stb. De: meg lehet előzni a komolyabb bajt persze. Például ne erőltesd a nyaki izmaidat súlyokkal, ez rendkívül fontos. Eleget emeltél, nmem kell tovább erőlködni, aki szeret nagy izmok nélkül is szeret, hidd el.
Aztán: a meszesedést nem lehet megállítani, de ha biztosan tudod, hogy nincs sérved, el lehet menni egy kiropraktikushoz, aki nagyon finoman megtekerget. Ha viszont sérved van, ne menj, mert csak rosszabb lesz. Ha nem érzed két három kezelés után a javulást hagyd abba, mert akkor neked nem segít, csak a pénzt viszi el. Sajnos sok ilyen dilettáns van.
Egyik kollégám meszesedésére lézerkezelést írtak fel, ez is jó, de van akinek csak rosszabb lesz tőle. Szintén fontos, hogy nyújtsd magad finoman, naponta legalább tízszer. A nyújtás ne a bordásfalon, hanem a földön legyen. Nyújtsd ki a fejed fölé vizszintesen a kezed finoman, mintha valamit el akarnál érni, miközben háton fekszel.
Nagyon hasznosak a kenőcsök is, pl. Bayolin, Ben Gay (a piros, az az ütős), ezekkel lesz vérkeringésed, pontosabban erősebb vérkeringésed, s akkor egyből jobban leszel, az agy több vért kap.
A szerelmed finom nyaki masszirozása is segít, naponta legalább egyszer, ha van hozzá türelme.

A napokban fedeztem fel, hogy az Aloe Vera Fussbalzsam a láb mellett a nyakizmokat is lazítja, valami gesztenyeanyag miatt, próbáljátok ki, hátha bejön.

Előzmény: Törölt nick (288)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 288
kedves Joe,

sokat ülök számítógép előtt a monitort fixírozva. kb másfél éve van bibi a nyakammal. a meszesedés ellen vajon mit lehet tenni? torna? vitamin? kenőcs? sajnos úszni nem úszhatok más jellegű problémából adódóan..:-(

ui ezzel vajon milyen jellegű doki foglalkozik???

köszi a segítséget

dm

Előzmény: Törölt nick (286)
hitMan Creative Commons License 2001.10.24 0 0 287
Elar!
Doki allapitota meg a diagnozist? Ha igen ajanlott valamilyen megoldast? Milyen merteku a kopas ill meszesedes? Egyebkent en speciel tovabbra is erositek, / - nekem sajnos gerincservem van - / ami nem azt jelenti , hogy ez a helyes megoldas. Szerintem lehet folytatni,
de at kell gondolnod ujra a gyakorlatokat, es lehet , hogy parat helyettesiteni kell esetleg massal. Az alapos bemelegites fontossagat, pedig nem kell ecsetelnem. Az uszas biztos hasznal, es mellette erositesnek sem rossz. ; ) / mint kiegeszites/
Olvastam es hallottam olyan tapasztalatokrol, hogy kopasra, talan servre es meszesedesre is hasznaltak csonterosito tablettakat, es megszuntek, ill. csokkentek a panaszaik. / ezert ajanlottam/
Esetleg ha van kedved, korulnezhetsz itt is:
http://shop.builder.hu/nutrition.htm
Az asvanyi anyagoknal es a gyogyhatasu keszitmenyeken belul , vannak kulonbozo izulet, porc erosito termekek. Nem azt mondom , hogy azokat vedd meg, de talan egy korulbeluli iranyt ad igy elsore.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.24 0 0 286
A lumbosacralis scoliosisom nekem is a kondizástól volt. Szerintem érdemesebb a hagyományosabb sportokat választani. És melegítőkenőcsöket is használj, ha tudsz.

A nyakkatogás meszesedés jele, ha nem zsibbadsz, nincs gond. Csak érdemes úszni.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.24 0 0 285
kedves Elar,

mi volt a panaszod?? nem véletlenül kattogott a nyakad? meg fájt ha mondjuk autóban ültél? és milyen dokinál voltál? én a reumatológiára kaptam beutalót, és onnan elhajtottak, hogy ez nem rájuk tartozik....

cupp
dm

Előzmény: Elar (281)
Lápimanó Creative Commons License 2001.10.23 0 0 284
A cikk címe: Agyő porckorongsérv?

Új gerincterápia

A németországi statisztika szerint a táppénzzel járó megbetegedések 20 százalékát a
hátgerinccel, pontosabban a csigolyák közötti porckoronggal kapcsolatos panaszok
okozzák. Nemcsak a jelentős fájdalmakat enyhítheti, de egyben a kieső munkaórák
számát is csökkentheti a Német Ortopédiai Kongresszuson Wiesbadenben bemutatott új
gerincterápia.

A düsseldorfi Dr. Peter Wehling által kifejlesztett módszer vérvétellel kezdődik: a betegtől
levett néhány köbcentiméternyi vért olyan kezelésnek vetik alá a laboratóriumban, hogy
annak sejtjei nagy mennyiségben termeljenek interleukin1-receptor-antagonista (I1-RA)
hatóanyagot. Az így előkészített vért az orvos azután közvetlenül a beteg csigolya melletti
ideggyökbe fecskendezi. A szérum hatásaként az I1-RA megbénítja az interleukin1
fogadására képes receptorokat. Ez a vegyület romboló hatást fejt ki a szervezetben
nemcsak porckorongsérv, de reuma és porckopás esetén is ingerli az ideggyököt, tartósítja
a gyulladást. A testbarát antagonista szérum befecskendezése révén ez a folyamat leáll. A
terápia után pácienseink kétharmada panaszmentessé vált - hangzott el a kongresszuson.

Elar Creative Commons License 2001.10.23 0 0 283
Köszi!

Vajon a kondizást folytathatom?

Előzmény: hitMan (282)
hitMan Creative Commons License 2001.10.23 0 0 282
Szia Elar!

En azt ajanlom , hogy nezz utana kulonbozo csonterosito tablettaknak.
Gyogyszertarakban szerintem biztos tudnak segiteni, hogy ilyen esetben mi a hatasos. / de legalabbis egy probat meger /

Elar Creative Commons License 2001.10.19 0 0 281
Sziasztok.

Hát én tegnap szembesültem a szomorú ténnyel hogy 27 évesen porckorongkopás ill gericmeszesedés problémájával kerülök szembe.

Ilyenkor mit lehet tenni? Én konditerembe járok (most pont ott húztam "túl" magam) azt abba kell hagynom?
Lehet tenni vmit hogy ez rendbejöjjön? Ússzak? Vagy mit csináljak? Én nem akarok 40 évesen rokkant lenni.....

tara Creative Commons License 2001.10.19 0 0 280
Nemrégiben a Margit krt-i Margit med-ben láttam valami szuper párnát kb. 17 eFt-ért. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata vele? Igaz, hogy eszméletlenül drága, de ha jól emlészem, valami 25-30 évet garantálnak rá. Ha jó, akkor viszont megérné, mert orvosra, gyógytornászra, gyógyszerre, betegállományra is könnyen elmegy az a pénz.
Köszönöm
T.
Thomas Creative Commons License 2001.10.18 0 0 279
Meg nem volt idom az elmult napokat elolvasni, csak gyorsan jelzem, hogy most lattam egy olyan korongot, mint ket egybeforditott "frizbi" es "aktiv"gellel vagy mivel van kitoltve es gerinceseknek ajanljak, mivel eppen egy irodai szeken ulo novel reklamozzak. Kisebbik gond az, hogy kb. 7-8 ezer Ft, meg, hogy nem tudom van-e itthon is mivel ez eppen Luxembourgban van, de tan ez sem lehet problema ha jo. Viszont ha valaki latott ilyet itthon az jo lenne ha jelezne.
Kosz: Tom
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.17 0 0 278
Nekem nyaki sérvem volt. De van egy kollégám, akit huszonöt éve műtöttek gerincsérvvel, alsóval. Ő hason fekszik csak, hogy ne az oszlopt terhelje. Így is olvas, sőt így is jegyzetel.
A többi tanácsot pedig leírtam.

A trombózis lehetséges, de az nincs a sérvvel összefüggésben, ebben biztos lehetsz. Ez más betegség.

Nagyon fontos, hogy pszichésen ne hagyd magad elvinni a fájdalomtól, zsibbadástól. Nem szabad például egész nap erre gondolni. És az is fontos, hogy vigyázz magadra, ne terheld a gerincedet. Ha pedig hazajössz, azonnal menj orvoshoz. Ez fogd fel parancsnak.

Előzmény: muzsa (277)
muzsa Creative Commons License 2001.10.17 0 0 277
Joe Black, köszi a bíztatást, illetve hát a realista választ.
A foltokat tudom, hogy nem lehet közük a dologhoz, az csak azért ijesztett meg, mert a családban egy rakat mélyvénás trombózisos van/volt, és rögtön arra gyanakodtam, jó hipochonder módjára.
Tudom mozgatni a végtagjaimat, szóval akkor ezek szerint nem annyira súlyos még a helyzet, de azért annyira már igen, hogy alig tudjak aludni. Az ülés is egy tortúra. És a fájás folyamatos, a nap 24 órájában. Most inkább a derekam aljánál érzem pl. De mégis, milyen pozitúrában töltsem napjaimat? Mert ülés, fekvés kizárva ugye. Álljak? Nekem az is jó, ha jobb lesz tőle.
Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.17 0 0 276
Sajnos a zsibbadás egyértelmű tünete valamilyen sérvproblémának. Ne legyen igazam.

Ha tudod mozgatni és érzed a karod ugyanúgy, ahogy a nem fájót, még nincs nagy baj.
A sérv nem okoz foltokat, ez tuti.

Közvetlen teendő: egyáltalán ne emelj egy-két kilonál többet. Finoman és lassan ússz. Keveset ülj gépnél.
A hátizmod feszítsd össze úgyh ogy a lpockáid összébb mennek, és ernyeszd el. Jó ezt napi tíz húszszor megcsinálni, néhányszor.

Ha hazajössz: Beutaló kérése körzeti orvostól az Amerikai úti idegsebészetre. Ott lehetőleg el kell érni, hogy gerinc MRI-t csináljanak, az kimutat mindent. Ha viszont nem mozog valamelyik végtagod, azonnal haza kell jönni. Véglegesen akkor sem fogsz lebénulni, ne ijedj meg, de jobb ezt megelőzni.

Csak óvatosan, de rettegni sem kell. Én két évet húztam a nyakisérvet a műtétig.

Előzmény: muzsa (275)
muzsa Creative Commons License 2001.10.17 0 0 275
sziasztok,
a topikban még új vagyok, de a fájdalmaim már régebb óta megvannak. Első körben egy rögtönzött diagnózist szeretnék kérni tőletek, mert ahol most vagyok, külföldországban, elég nehézkes orvoshoz szaladgálni, és szeretném ezt a 3 hónapot valahogy anélkül átvészelni. Természetesen ha nem megy másképp, akkor hazamegyek:( (Most érkeztünk 4 napja, imádnám az egészet, a munkát, a helyet, a fenébe is)
Szóval: kb 18 éves korom óta tudom, hogy ferde a gerincem rendesen, és akkor kimutatták jól a lumbális torziómat is, de semmi kezelés nem követte valami löttyön kívül, ami jól leégette még a bőrt is fél fenekemről. Aztán elmúlt a fájás. 2 éve aztán jött helyébe egy másik: a két lábam térdtől lefelé zsibbadozott baromira, és a jobb karom, úgy könyöktől egészen az ujjam hegyéig. Kb. 2-3 hétoig tartott a dolog, beutaltak ideggyógyászatra, rheumatológiára, de konkrétan csak ay időpontok kicsikarásáig jutottam, és mire élő szakorvost láttam volna, elmúlt a fájás és hagytam a fenébe.
Most egy hete újra durván zsibbadnak a végtagjaim, a hátam is fája, és bár azt hiszem ennek nem sok köze van a dologhoz, de az egyik lábszáramon barna foltok lettek, amire a körzeti orvos felírt egy kis venoruton zselét. A többire nem is mondott semmit. És aztán elutaztam otthonról. Szóval mi a véleményetek? Ki lehet házilagos módszerekkel húzni a távolban, vagy...? És mi az, amit javasoltok? Konkrét tornák, ilyesmi az, ami érdekelne. (Ja és mondanom sem kell, hogy számítógép előtt kell ülnöm a munkából fakadóan jó sokat:(
köszi nagyon, előre is.
Sfakutya Creative Commons License 2001.10.16 0 0 274
Én olyan párnán alszom, ami tele van apró műanyag golyóval. Ez egy gyógypárna, igaziból ülőpárna, amit tolókocsisok használnak. A golyók felveszik a váll, nyak, fej alakját. Úgy kell beigazítani, hogy tökéletesen alátámassza a nyakat. Meg kell vele tanulni aludni, de én már több éve csak ilyen párnán tudok aludni. Kicsit hangos, mert ha mozog az ember, akkor csörög, de mindig az aktuális állapotnak megfelelő módon lehet eligazítani. Volt idő, amikor én is konturpárnát használtam. Eleinte jó volt, aztán hol magasnak, hol alacsonynak éreztem.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.16 0 0 273
A kontúrpárnák minden formája előnyös szerintem. Mindazonáltal ezt sem szabad túlzásba vinni, szerintem. Az év elején vettem egy kontúrpárnát a Tescoban, 999 forintért. Nagyon remek volt a nyár közepéig, végéig, szédüléseim csaknem megszűntek. Ekkor azonban rendszeresen fájni kezdett a vállam, s rájöttem, hogy a szivacs lelappadt, így a vállamon van az egész teher. Azóta párnán alszom és nem fáj a vállam. Mostanában újra kezdek szédelegni, lehet, hogy visszaállok (vagyis fekszem) a párnára. Csak jó volna valami tartósabbat szerezni.
A kontúrpárnát egyébként nagyon fontosnak látom, mert gondoljátok el, mennyit ér, ha normális párnán alszik az ember, az egész gerincoszlop pihen.
Sfakutya Creative Commons License 2001.10.14 0 0 272
Feltétlenül írjál a párnáról. Kiváncsi vagyok rá. Ha már kipróbáltad, mi a véleményed neked -akinek nem fáj a dereka- , és majd számoljál be arról, hogy mit mondott a feleséged.
Előzmény: Thomas (271)
Thomas Creative Commons License 2001.10.14 0 0 271
Bocs de nekem azt mondtak, hogy a feriaknal ha a reggeli merevedes a derekban all be az a kor jele:-)))

Ismeri valamelyikotok az ELSA termekeket, ugyanis most jottem Bernbol es hoztam a felesegemnek egy uloparnat amin ulok, ez ket kulonbozo "szivacsbol" van, nyilvan az egyik a kulonleges, mivel jelezve van, hogy melyik a teteje. Ez elveszi a popo alakjat is. Az egesz mintegy ek alaku, elore lejt. Kint kollegak azt mondtak, hogy ez gerinceseknek lett kitalalva.
Tobfele termekuk van, de az internetes honlapjuk meg nem muxik. Kint az Aphotekakban mar lehet ezekkel talalkozni. Majd beszamolunk a tapasztalatokrol.
Udv, es ne fajjon egyikotoknek sem ebben a szep idoben.

Előzmény: Duda (270)
Duda Creative Commons License 2001.09.28 0 0 270
Gyakorlat kozben nem faj. A reggeli derekmerevsegnel meg nem tudom azonositani, hogy ez a szokasos, vagy a jogatol van. Ezert gondoltam, hogy megkerdezem jo-e. Vannak benne eleg meredek tekeresek is.
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 269
Nem tudom, mert nem vagyok szakértő. De: ami fáj, az nem jó. Sokkal jobb a könnyű úszás. Éjszakára tegyél párnát a derekad alá, mert jólesik neki a meleg és a kényelem. A jogával a jó légzést egyébként jól meglehet tanulni. Ebben elismerem a hatékonyságát.
Előzmény: Duda (268)
Duda Creative Commons License 2001.09.26 0 0 268
Nekem is faj a derekem, meg kopott a porc, meg vigyaznom kell az emelessel.
Elkezdtem (hatha)jogara jarni. VAn nehany nyujtas ami gyanus, hogy nem kene a derekamnak.
A kerdesem: minden nyujtas haznal, vagy bizonyos gyakorlatokat ne vegezzek?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 267
Gyerekek, tudtok valami olcsó uszodát, ahová a magunkfajtákat reggel beengedik? Én a Budaőrsin lakom, a Bocskai végén, valami közeli budai vagy pesti kellene.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.25 0 0 266
Értem. Ehhez nincs mit hozzátennem.

Adept

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.24 0 0 265
Csak néhány apró megjegyzés:
1. Sérves nyakat nem lehet tekergetni, mert nem tudod, hol okozol maradandó károsodást. Nekem minden egyes tekergetés növelte a sérvemet.
2. Műtött nyakat a kiropraktika alapszabályai szerint már nem is szabad tekergetni.
3. Két évet szenvedtem, nem mentem egyből a kés alá. A kiropraktikusok azzal segítettek, hogy növelték a bajt, s közben legomboltak rólam néhány százast (százezerre gondolok).
4. Ide a topikra még egy százaléka sem ír a nyaki műtötteknek. Ebből semmilyen következtetést sem lehet levonni.
5. Számos barátom van, aki nyaki porcműtét után vígan él már húsz éve és semmi baja a környéki csigolyáknak.

Szóval ugyanazt mondom: nyugi, lassú torna, kontúrpárna, nem emelés és higgadtság mindenek előtt. Mindenkinek van keresztje, nekünk az, hogy néha zsibbadunk, de azért nem kell öngyilkosnak lenni. Bátorság, sorstársaim!!!

A Kiss Balázs történet igaz.
De elég, ha a sportolókra gondolsz, olvass bele a Nemzeti Sportba. Kiss III: porckorongsérv, műtét, fél év múlva foci.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 264
Kedves Hitman

Köszönöm a támogató szót:))

A manuálterápia, a kiropraktika, az oszteopátia, a csontkovácsolás, a yumeiho masszázs nagyábból egy és ugyanaz. Célja mindnek a csigolyák korrekciója, csak másképp hívják. Nincsenek uj modszerek, csak a körités más.

Azért megdöbbenek mikor ilyeneket olvasok, hogy a hátadra álltak... Sose csináltam ilyet. Nagy bátorság kell hozzá. Ne engedd többet!

MINDENKINEK
Még egyszer ismételném magam. Az orvosok között is vannak rosszak és jók. Hitman rossz orvost talált erre elment más orvosokhoz és az ő véleményüket fogadta el. Sajnos a csontkovácsokhoz nincs ekkora bizodalmunk. Nem a módszer rossz!!!!! Mindig az alkalmazó vagy a használó.

Adept

Előzmény: hitMan (263)
hitMan Creative Commons License 2001.09.22 0 0 263
Az az igazsag , hogy most Adeptnek adok igazat. Eleg sokat hallottam arrol, hogy mennyi felresikerult mutet van, vagy akit megmutottek , utana sem javult sokat az allapota. Arrol nem is beszelve , hogy nem egy ember van akit megmutenek gerincservvel es nemsokara ott all megint a sebesz ajtaja elott. En lattam ilyet , amikor tobb mint egy evvel ezelott a leletemmel a kezemben a doki ajtaja elott varakoztam. Egy biztos, ameddig lehet, kerulom a mutot. En voltam csontkovacsnal, Prof. Kiem -nel / o manual terapiat alkalmaz /, es probalom csonterositovel , es hasonlo cuccokkal javitani a helyzetem. Igaz, hogy nagyon meg kell nezni , hogy kire bizod az "eleted". Egy biztos , azert meg egyszer nem engednem ,hogy a hatamra alljanak, es vegig rugdossak a gerincemet. / Na, az kellemetlen volt. / Mar lassan 1 eve , hogy nem jartam csontkovacsnal , egyelore tartom magam. Tovabbra is erositek, futok, a rotalo, es gerincerolteto gyakorlatokat kerulom. Elmeletileg az lenne a helyes , hogy akinek gerincserve van , az ne futkarozzon, es ne kondizzon , nekik csak az uszas es a nyujtas jar osztalyreszul. Szerintem minden megengedett, ha esszeruen csinalja az ember, es belatja , hogy vannak korlatok, amit nem szabad figyelmen kivul hagyni. En ugy erzem , hogy a gerincserv legnagyobb ellensege , a hosszan tarto ules, nem pedig a mozgas. /Mert annak idejen amikor megmutattam a leletet egy orvosnak,egybol azt mondta: Vegleg abba kell hagyni mindenfele edzest, vagy magamra vessek. Szerencsere konzultaltam par orvossal, akik maskepp lattak a helyzetet. Speciel Prof. Kiem azt mondta , hogy maradjak inkabb csak az uszasnal, de aki allandoan edz , az tudja milyen erzes az, amikor azt mondjak, hogy vegleg alljon le. Igy sajat megerzeseimre hallgatok egyelore. Remelem nekem lesz igazam.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 262
Sajnálom hogy igy gondoljátok. Sajnos ez is tipikusan magyar mentalitás...
Szerencsére sokan vannak már akik mernek máshogy gondolkodni és nem fekszenek be rögtön a kés alá. Lehet hoyg nagyobb felelősség és egyéni döntés, de nem is értem hogy lehet megműtetni magad, ha szeliden is meg lehet oldani...

Másrészről a kiropraktörökkel is az a helyzet mint az orvosakkal. Vannak bénábbak és vannak ugyesebbek. CSak az a különbség hogy egy orvosnak meg van engedve a műhiba. Ha ő hibázik akkor az műtéti kockázat, ha a természetgyógyász hibázik akkor az foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és sitt.

Sok kiropraktőrt és mégtöbb pacienst ismerek, és látom hogy van létjogosultsága a módszernek. Szerencsére már sokan fel merik vállalni azt hogy nem az orvosok és a kés jelenti az egyetlen megoldást.
És sajnos azt is látom hogy a műtöttek közül nagyon kevés gyógyult eset van és sok a visszaeső. Csak nézzétek a hozzászólásokat. Ez nem gyanus egy kicsit senkinek? Ha a kiropraktöröknek ilyen eredményességi mutatoja lenne akkormár rég betiltották volna, mint kuruzslást...

Na ennyi egyszuszra...

Adept

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.21 0 0 261
Joe Black
Nagyon tetszik az optimizmusod. Én sem vagyok pesszimista, bár néha nagyon fáj a nyakam és a vállam, de nagyon jó olvasni, amit írtál.
Tényleg igaz, amit Kiss Balázsról írsz?
Egyébként megerősítettél a csontkovácsokkal kapcsolatos véleményemben.
Előzmény: Törölt nick (259)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!