Keresés

Részletes keresés

agavve Creative Commons License 2010.03.22 0 0 1198

Hátha hasznosak az én tapasztalataim is, íme az észrevételeim a kérdéseiddel kapcsolatban:

- új közös képviselet megválasztásán ügyködik a lakók többsége (sok lakás még az Eladó tulajdonában van, ezért a többség elég relatív), remélhetőleg egy korrekt cég veszi át a jelenlegi helyett a jövőben és akkor átláthatóbbak lesznek a dolgok

- a közös költséget nem fizetők helyzete állítólag rendeződött valamelyest, mivel 2 hónap késés/nem fizetés után lekapcsolják őket központilag, így elvileg már nem lehet potyázni

- a perfeljegyzés tudtommal törölve lett, de az albetétesítés még nem zajlott le  (földhivatalban megérné érdeklődni)

- hát a zajos lakókból valóban van elég, egyesek nyáron nyitott erkélyajtónál élnek meglehetősen hangos házaséletet, mások szimplán házibuliznak hajnalig, de nekem van pozitív tapasztalatom is, előfordult, hogy elnézést kértek és lejjebb vették a hangerőt

- személy szerint nekünk a fűtésdíjunk nagyjából korrekt volt, de hallottam már panaszt is róla

- a hibákat, amiket jeleztünk, eddig mindig kijavították, bár azt azért nem mondanám, hogy első szóra, de pár telefonnal lehet hatni rájuk

- a lépcsőházi takarítás tűrhető - szerintem - legalábbis a mi lépcsőházunkban. Télen sajnos hiába mosnak fel, elkerülhetetlen, hogy összejárják a lakók sáros cipővel.

Remélem, hasznosak lesznek a fentiek a döntésedhez.

 

 

Előzmény: Angyalka200 (1196)
Juhhej Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1197
Szia!

A közös képviselettel (kk) valóban gond van: nem csinálnak semmit - nagyon sok pénzért. Mivel nem kommunikálnak velünk, ezért azt sem tudjuk, hogy most mennyi a lakók közös ktg. tartozása.

Perfeljegyzés már nincs a tulajdoni lapon, de azt nem tudom, hogy az albetétesítés elindult-e. Erről szerintem alaposan kérdezd ki az Eladót, de a legjobb, ha bemész a Földhivatalba.

Az alvállalkozók felügyelete (őrök, takarítás, gondnok stb.) a közös képviselet dolga lenne, de ezt nem teszi meg. Ezért csempék vannak a fűben, ill. az ajtónak támasztva, a házból pedig azt lopnak el, amit akarnak, mert a jelenlegi kk olyan szerződést kötött, ahol az őrző-védő cég nem tartozik felelősséggel az ellopott tárgyakért - mindezt havi 1,3 millióért.

Ezekből a lakók többségének elege van, ezért akarjuk első lépésként leváltani a kk-t, de nem tudjuk, hogy át tudjuk-e vinni ezt az egészet az Eladón. Elvileg hamarosan lesz egy közgyűlés, amit mi lakók kezdeményeztünk, szerintem ezt mindenképp várd meg, mert jelenleg nem igazán élhető ez a társasház (semminek sincs gazdája, pedig nagyon sok közös ktg-et fizetünk).

Remélem, azért segítettem.
Előzmény: Angyalka200 (1196)
Angyalka200 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1196

Sziasztok

 

Én most készülük lakást venni a Mandarinkertben.Olvasom ezt a sok számomra kusza információt a fórumon.Ha jól értem nagyon zavaros a ház közös képviselete.

Sokan vannak akik nem fizetnek közösköltséget.Mondják,hogy van valami perfeljegyzés a tuljdonlapon.Állítólag megalakult a társasház és elindult az albetétesítés és ezzel együtt a földhivatali bejegyzések. Nem értem.Hogyan indulhat el a földhivatali bejegyzés egy olyan ingatlan esetében amin perfeljegyzés van.

Tudtommal ezt először törölni kell, és csak utána történhet bármi más bejegyzés.

Ki mit tud ezekről a dolgokról?

Valóban sok a zajos lakó? Az észrevett hibákat kijavítják?A fütésdíj tényleg olyan

korrekt mint mondják.A lépcsőházakat rendesen takarítják?

 

Előre is köszönöm válaszaitokat!

 

nagycsavar Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1195
Kedves Lakók!

A Real-Prop-nak írt nyílt levelet tegnap feladtuk a postán 100 aláírással. A levél teljes szövegét korábbi hozzászólásunkban már bemásoltuk. 100 aláírás nem 100 lakást jelent, ugyanis néhány lakótársnak több albetét is van a tulajdonában.

Várjuk a Real-Prop válaszát!
adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1194

Tisztelt Faraone!

 

Köszönöm a gyors választ, számomra rendkívül pozitív, ahogyan itt a fórumon (is) segítik a lakókat. Néhány lakótársunknak hála, hamarosan meglesznek az aláírások.  Szerintem egy ilyen versenyképes ár és szolgáltatás ajánlat esetén, mint amilyen az Önöké, nem lehet kérdés, hogy kit támogassunk, és magáért beszél az a segítőkészség is, ahogyan utánajártak annak, mit tehetünk jelen helyzetben. Sajnos ezt a fórumot azonban kevesen olvassák, és ötletem sincs, hogyan lehet egységes álláspont felé terelni a lakókat.

 

Mikor határozatképes egy rendkívüli közgyűlés?

 

Köszönöm,

Adrienn

 

U.i.: Bigabigelnek köszönet a közzétett levélért, jó tudni róla :)

Előzmény: Faraone (1193)
Faraone Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1193
Tisztelt Bigabigel, Adr1enn, Tisztelt Lakók!

Az 1189-es hozzászólásra reagálva:

Ha nem sikerül a 23-i közgyűlés elé kiírni a saját közgyűlést, az sem gond.

A lényeg, hogy olyan új képviselőt és számvizsgáló bizottságot válasszanak, a következő közgyűlésükön, aki Önöket képviseli. Célszerű a közgyűlés előtt már állást foglalni, és egy jelöltet támogatni, így biztosan meglesz a szükséges szavazati arány.

Ezután az új Közös Képviselő már segíteni fogja tapasztalatával a lakókat.

Pl.: Az SZVB kérésére írásbeli szavazást ír ki, ha SZMSZ-t, vagy mást szeretnének módosítani.

Üdvözlettel:

www.faraone.hu
Előzmény: adr1enn (1189)
bigabigel Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1192
Kedves Lakók!

Az 1182-es hozzászólásra reagálva megérkezett Kricsfalussy Tamás válasza. Mindenkinek jó értelmezést kívánok hozzá.

"elnézést, hogy levelére csak most tudok reagálni, de betegségem miatt nem dolgoztam.

A jövő heti lakógyűlésen a Real-Prop House Kft. nem képviselteti magát, tehát szavazni sem fogunk senki mellett vagy ellen. A ház közös ügyeit illetően várhatóan a jövőben is így fogunk eljárni, azaz ezekben a kérdésekben vagy nem szavazunk, vagy tartózkodni fogunk. Remélem, ezzel sikerül hozzájárulnom, hogy a lakók a Real-Prop Hose Kft. helyett a ház valódi problémáinak megoldásra tudjanak koncentrálni.

Ugyanakkor jelzem, hogy cégünk a közvetlenül minket érintő napirendi pontokban (amennyiben lesznek ilyenek) a jövőben is érdekeink szerint fogunk szavazni."
DoktorB Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1191

Kedves Fórumozók!

 

Kicsit mással kapcsolatban, hátha tudok segíteni Valakinek:

eladásra kínálok egy IKEA-ban vásárolt ágykeretet. Az alábbi linken tekinthető meg:

 

http://www.expressz.hu/butor-lakberendezes/agy/agy/hirdetes-19550805/?utm_source=System%2BNotification&utm_medium=email&utm_campaign=NewAdvertEmail

 

Köszönettel

adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1190
Sikerül a rendkívüli közgyűlést 1 nappal a köv. közgyűlés (márc. 23) elé tenni? Azt írja lent Faraone, hogy csak ez esetben válik tárgytalanná minden napirendi pontja... (Különben szerintem minden el lesz fogadva)
adr1enn Creative Commons License 2010.03.19 0 0 1189

Hurrá! Én örülök, ha össze tudunk hozni egy saját közgyűlést, de fontos a márc. 23 is, ami létszámtól függetlenül határozatképes, s nem szavazat hiányában, nélkülünk fogja elfogadni az összes napirendi pontot.

(Bár ha el is megyünk, az Eladó tulajdoni hányadát nehéz überelni...)

Szmma szummárum: a múlt le lesz zárva, ami rajtunk múlik az új KK választás... Ki tud erre helyszínt bérelni/terembérleti díjat megelőlegezni?

Juhhej Creative Commons License 2010.03.18 0 0 1188
Szia!

Gondolod, hogy sokan elmennek? A lakók többsége most írta alá, hogy saját közgyűlést akar, ahol remélhetőleg végre mindent tisztességesen meg lehet vitatni.

Üdvözlet
adr1enn Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1187
Úgy értettem a köv. lakósgyyűlés előtt/után-t, hogy fizikailag ott sok ember jelen lesz, ha másképp nem, az ajtóba lehet gyűjteni az aláírást :)
adr1enn Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1186

Szuper! Ha lesz egy időintervallum, amikor lehet aláírni, én megyek. (Legalább 200-600 lakásról van szó, aminek külön-külön egyeztetése óriási feladat-próbáljunk egységesíteni). Egy papírt a gyorsaság kedvéért lehetne hagyni a portán is, egy eséllyel több, de ha nem-nem. Ha nem jön össze, akkor a köv. lakósgyűlés előtt/után lehet aláírást gyűjteni, és az alapján megint összehívni és választani?

 

Juhhej Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1185
Szia!

Az aláírásgyűjtő papírok elkészültek, a 10%-nak jövő hét szerda estig kell összejönni (a közgyűlés dátuma úgy lett kalkulálva). A biztonsági szolgálatra én nem bíznám, őket nem mi, hanem a jelenlegi kk bízta meg.

Azt javaslom, mindenki, aki alá szeretné írni, írjon egy e-mailt a mandarinkert2010@gmail.com-ra, csak a tárgyba elég beleírni, hogy mikor ér rá, mi mindenképp megkeressük. Az e-mail címek megléte a kommunikációt is gyorsítaná, mert már többször előfordult, hogy ezt a sok lakót hamar el kellett volna érni, de nem tudtuk.

Üdvözlet
adr1enn Creative Commons License 2010.03.12 0 0 1184

Sziasztok!

 

Az az ötletem támadt, hogy az aláírást gyűjtő papírt egy hétig a bizonsági szolgálatnál elhelyezve (éjjel-nappal) minél többen aláírhatnánk. Nemsokára elkészül a közös ktsg/közüzemi díj kimutatás papír, amiért érte kell menni, tehát csomóan úgyis arra járunk.

 

Ill. utána (ha még nincs meg a 10%) valaki körbeszaladhatna és becsengethetne azokhoz, akik lakászszám szerint még nem írták alá.

 

Valaki bevállalja az aláírást gyűjtő papír megalkotását, és elhelyezését a portán?

 

Üdv, az E épületből

agavve Creative Commons License 2010.03.12 0 0 1183
Ja hát ilyet én is tudok ígérni... nem leszek ott, de meghatalmazom a macskámat és elküldöm azt szavazni helyettem.
bigabigel Creative Commons License 2010.03.11 0 0 1182
Kedves Lakók!

Az előző hozzászóló beültette a bogarat a fejembe, ezért az alábbi levelet írtam Kricsfalussy Tamásnak:

"Kedves Kricsfalussy Tamás!

Keddi telefonbeszélgetésünkre hivatkozva arra kérném, hogy erősítse meg a fórumon a beszélgetést összefoglaló 1176-os hozzászólást, amely arról szól, hogy ön sem a 2010-es költségvetés megszavazásán nem kíván résztvenni, sem a közös képviselet megválasztásába nem fog beleszólni.

Mindezt azért kérem öntől, mert ennek az ügynek az intézése pár lakónak rengeteg idejébe, energiájába, pénzébe (elsősorban telefonpénzébe) kerül, a közös képviselő-jelöltekkel egyetemben. Kérem, hogy erősítse meg, hogy az adott szavához tartja magát, és senkiből (sem az összes lakóból, sem a jelöltekből) nem csinál bohócot - ezt másképp most nem tudom megfogalmazni.

Természetesen ez a levél is megy a fórumra."
SlimJim80 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 1181

Hello

 

Kétlem, hogy 03.23-ig meg lehet szervezni a rendkívüli közgyűlést, ehhez ugyanis az kell, hogy valaki vállalja, hogy a szükséges 10% aláírást összegyüjti.

 

Azt pedig pláne kétlem, hog Kricsfalussy nem menne el egyik közgyűlésre sem, arra látok esélyt, ha nem lesz napirenden a kk választás akkor nem megy el. Viszont ha új képviselő választásra kiírásra kerül a rendkívüli közgyűlés akkor 100% hogy ott lesz, kérdés tarja e magát az előző közgyűlésen elmondottakhoz, és a rajta kívül jelenlévő többség többségével szavazni fog e, ahogy igérte.

 

Amennyiben le akarjuk váltani a jelenlegi képviselőt, akkor össze kell szedni a 10%-ot, e nélkül sosem fog sikerülni, magától természetesen :( nem fog lemondani, az építtetőnek pedig nem áll érdekében változtatni valamiért.

 

Az sem baj ha áprilisra sikerülne megszervezni a rendkívüli közgyűlést, a 23-i gyűlésen mi akik elmegyünk szépen leszavazzuk az összes napirendi pontot, persze kivéve ha  Kricsfalussy mégis ott lesz és megszavazza a nem kicsit magas közös költséget és a jelenlegi formában teljesen felesleges őrzést. Az internetről és társairól nem is beszélve. A 10%os aláírói ívet ezen a közgyűlésen is át lehet adni, illetve akár itt is be lehet szerezni a szükséges aláírásokat, nagyon remélem hogy több mint 10%ban jelenleszünk.

agavve Creative Commons License 2010.03.11 0 0 1180
Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy a lakók egységes álláspontot képviseljenek a leendő közös képviselettel kapcsolatban, azaz a jelenlegi kk ellenében a következő szavazáson lehetőleg már csak egy közös képviselő jelölt legyen versenyben. Ha addigra megint több cég is a jelöltek között marad és a lakók előzőleg nem egyeztetnek valamilyen módon, ugyanaz fog történni, mint legutóbb, az O.Cs. felteszi a kezét a mostani képviseletre és a tulajdoni hányadát tekintve ezzel az ügy másodszorra is ugyanúgy lesz lezárva. Kérdezem az szvb-t, van-e esetleg valami benyomásuk arról, melyik céget támogatná a lakók többsége, érdemes lenne-e (költői kérdés) esetleg egy kizárólag lakók számára összehívott szeánsz, hogy egyeztessünk, mik az ötletek annak érdekében, hogy legközelebb már biztosra menjünk. Faraonénak igaza van abban, hogy csak akkor van esély változtatni, ha a lakók a saját kezükbe veszik az irányítást. A jelenlegi kk-t az összes itt lakó le akarná váltani, de erre csak akkor van esély, ha ellenükben egyetlen jelölt vinné a szavazatok többségét. Mit gondoltok?
Faraone Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1179

Tisztelt Bigabel, Tisztelt Lakók!

 

Érdeklődött, hogy jelen helyzetben mit lehet tenni.

 

A jelenlegi közös képviselő várhatóan nem fogja saját leváltását magától kiírni. Valószínűleg a beruházó sem.

 

A jelen közgyűlés, amennyiben megismételt közgyűlés, a törvény szerint attól a napirendi ponttól kell folytatni, ahol abbamaradt.

 

Ami nagyon fontos: a lakóknak saját kezükbe érdemes venni az irányítást.

 

Tehát amit a lakóközösség tehet: 10% tulajdoni hányad aláírásával, a napirendi pontok és az időpont (megismételt közgyűlés időpontja is) pontos megjelölésével, közgyűlés összehívását kérheti a közös képviselőtől. Amennyiben 15nap+a felkészülés (nyomtatás, kiküldés) ésszerű idején belül kívánják összehívni a közgyűlést, javasoljuk, hogy Rendkívüli közgyűlést hívjanak össze. Ez esetben meg kell jelölni a renkívüliség okát. Pl.: közös képviselet azonnali leváltása.

 

Ha a közös képviselő a megjelölt napirendi pontokkal és időben azt nem hívja össze, a lakók is megtehetik.

 

Ez esetben cégünk ingyenesen biztosítja jogász jelenlétét, a lakók segítségére, illetve természetesen minden egyéb segítséget biztosítunk: levezetés, meghívók, stb.

 

Ha a Tisztelt Lakók a már meghirdetett közgyűlést (költségvetést, SZMSZ-t, stb.) semmiképpen nem tudják elfogani, akkor célszerű  a rendkívüli közgyűlést a meghirdetett elé egy nappal kiírni. Ezzel a meghirdetett közgyűlés pontjai tárgytalanná is válhatnak, illetve határozhatnak a második közgyűlés törléséről.

 

Kérésükre minden esetben szívesen segít Önöknek a két cégvezetőnk Felföldi Anikó és Farkas Zsolt. Elérhetőségek az alábbi linken.

 

Üdvözlettel:

 

www.Faraone.hu

 

 

 

Előzmény: bigabigel (1176)
Juhhej Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1178
Kedves Mindenki!

Ma voltam az Újbudai Önkormányzat Építési Osztályán, mert szerettem volna egy iratot megnézni. Miközben vártunk a papírra, beszélgettem az ügyintézővel, aki azt mondta, hogy pár hete beszélt a közös képviseletünknél egy ffival, de inkább nem is minősítené őket, mert kritikán aluliak. Mondtam neki, hogy a lakók is elégedetlenek a képviselettel. Mire ő: "Nem csodálom."

Gondoljunk bele, hogy egy embernek pár perc után ez a benyomása a cégről, aki a mi nevünkben jár el!

Üdvözlet
bigabigel Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1177
Kérném a potenciális közös képviselő jelölteket, hogyha olvassák a fórumot, véleményezzék a történteket, és tegyenek javaslatot, hogy a lakóközösség mit tehet.

Köszönöm.
bigabigel Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1176
Kedves Lakók!

Tegnap gondoltam egyet és felhívtam M. Lászlót (jelenlegi üzemeltető képviselőjét). Kérdeztem tőle, hogy mikor lesz a köv. közgyűlés és milyen napirendi pontokkal. Azt feleltem, hogy márc. 23-án lesz a közgyűlés, a meghívók már ki vannak nyomtatva az alábbi pontokkal:

- levezető elnök stb. megválasztása
- 2010-es ktg.vetéstervezet elfogadása
- SZMSZ megszavazása
- SZVB megválasztása

Azaz, nincs benne az, hogy közös képviselő választása!!!!! Kérdeztem tőle, hogy ezt a pontot az Eladó kérésére hagyta ki? Mire ő azt válaszolta, hogy nem!! Szerinte ugyanis teljesen demokratikusan történt az ő megválasztása, és önkényesen kihagyta ezt a pontot a napirendi pontok közül (nehogy fennálljon a veszélye, hogy leváltsuk). Aztán rájöttem, hogy azért hívja össze most a közgyűlést mégis, mert 2010. máj. 31-ig a Th-nak kell hogy legyen elfogadott ktg.vetése (ez később még adu lehet a kezünkben), amihez az előző közgyűlésen ugye nem értünk el.

Ezután felhívtam Kricsfalussy Tamást. Mondtam neki, hogy nincs benne a közös képviselő választása a napirendi pontokban. Azt mondta, hogy ez így van és hogy ő nem hívhat össze a törvény szerint közgyűlést (ezt nem nagyon értettem). Azt sem akarja, hogyha mégis kiírna egy közgyűlést, akkor utána mindenki őt szidná, hogy mit hagyott ki a pontok közül és melyik pontot miért vette bele. Ezért ő mindent a lakókra bíz. Azt javasolta, hogy a lakók 10%-ának aláírásával kérjük a jelenlegi üzemeltetőnél, hogy milyen pontokban hívjon össze egy újabb közgyűlést. Ő sem a márc. 23-i, sem az azt követő - vélhetően lakók által összehívott - közgyűlésen nem fog résztvenni.

Mondtam Kricsfalussy Tamásnak, hogy a telefonbeszélgetésünket összefoglalom a fórumon. Kérném, amennyiben olvassa és vmivel nem ért egyet v. nem így hangzott el, azt itt a fórumon jelezze.

Számomra mindenképp megdöbbentő, hogy a jelenlegi üzemeltetőnek mennyire nincs önkritikája és milyen autokratív módon erőlteti ránk magát!

Üdvözlettel
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1175

Elolvastam, sajnos igazad van. A törvénymódosítás elég gyengére sikerült.

Ettõl függetlenül amíg a törvény érvényben van az ügyészségnek (ahol egyáltalán lehet) eszerint kell eljárnia. Ez többnek tünik mint a semmi.

Pumuckly Creative Commons License 2010.03.09 0 0 1174
Jól hangzik az elmélet, de a gyakorlatban sajnos másképp van az alábbi link alapján: A társasház ügyészi felügyelete
Előzmény: Törölt nick (1173)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 1173

Néhány fontos változás (2010.01.01-tõl) a társasházi törvényben:

(1)

Ha a lakó valamilyen szabálytalanságot észlel a társasház müködésével kapcsolatban, akkor nem kell egyenként meggyõzni a többi lakót arról, hogy a közös képviselõ hanyagul végzi a munkáját. 2010.01.01.-tõl A TÁRSASHÁZAK MÜKÖDÉSÉNEK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETÉT AZ ÜGYÉSZSÉG LÁTJA EL. Tehát, ha a lakó szabálytalanságot észlel, vagy nem tudja eldönteni, hogy egy közgyülési határozat szabályos-e, stb. akkor az ügyészséget felkereheti aki szükség esetén bírósághoz fordulhat, az ügyész keresete alapján a bíróság megsemmisítheti a törvénytelen határozat, felügyelõ biztost nevezhet ki, stb.

(2)

A számvizsgáló biztottság segítésére minimum mérlegképes könyvelõ képesítéssel rendelkezõ személy alkalmazható, a gazdasági ellenõrzést segítõ személynek a lakóközösségtõl függetlennek kell lennie.

(3)

Aki legalább 6 hónapig elmarad a közös költség fizetésével, bírósági eljárás indítható (függetlanül attól, hogy átvette-e a bírósági értesítést) és az eljárás most már végrehajtással is zárulhat.

Faraone Creative Commons License 2010.03.08 0 0 1172
BEMUTATKOZÁS - FARAONE KFT.

Tisztelt Lakók!

Néhányuk kérésére jelenik meg ez a rövid bemutatkozás a Faraone Kft.-ről.

Jelenleg kb. 1800 lakást, és ezekhez kapcsolódó további több mint 1000 albetétet kezelünk. Évi 100M Ft-ot meghaladó bevétellel, stabil anyagi háttérrel rendelkezünk.

Cégünk kizárólag magyar tulajdonosokkal bír. 2003 óta működik. Köztartozása nincs és sosem volt. A cég megalakulása óta nyereséges. Célunk a lakóközösség érdekeinek képviselete, a törvényes, átlátható gazdálkodás megteremtése, a jelenben, a múltban és a jövőben. Nem kapcsolódunk egyetlen beruházó üzleti érdekeihez sem.

Cégünk a Faraone Kft. néhány lakótársuk kérésére jelen volt a legutóbbi közgyűlésen, és ajánlatot tett a közös képviseleti feladatok ellátására. Az ajánlat mellé csatoltuk a közös költség tervezetet 3 verzióban.

Az Önök társasházában kialakult helyzet nem egyedi, de tapasztalattal jól kezelhető. Több ház hasonló problémáit oldottuk már meg.

Van ahol 2 év könyvelését kellett újra elvégezni, van ahol a Nagy és Tsa ellenében választottak minket a lakók, volt, ahol a házat 35 millió Ft közműtartozással vettük át.

Ami tény: ezek a házak ma stabil jogi és anyagi háttérrel működnek. Tartalékkal rendelkeznek, a könyvelésük áttekinthető, világos. A lakók a kivonataikat pontosan megkapják papíron és elektronikus formában a webes rendszerünkben is.

Szívesen elvégezzük ezt a munkát Önöknél is.
Megtiszteltetés lenne számunkra a közös képviseleti megbízás.

Referenciáink leinformálhatóak. Pl.: Index fórum: Malomdomb Lakókert - 327 lakás.

Weboldal: www.faraone.hu

Az "Elérhetőségek" alatt megtalálják mindkét cégvezetőnk: Farkas Zsolt és Felföldi Anikó mobilszámát és email címét, amelyek publikusak mindenki számára.

Jelenleg ahhoz, hogy Önök kezükbe vegyék az irányítást, egy jól kiírt közgyűlés, és legalább 30-40% lakói jelenlét, vagy meghatalmazás szükséges. Ez ritka egy ekkora házban, csak szervezett módon, összefogással szokott működni. De csak egyszer kell túlesni rajta.

Bármiben állunk rendelkezésükre:

Tisztelettel: Faraone Kft.
Előzmény: bigabigel (1158)
balu71 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 1171
Tisztelt Nanette Group!
Miért lett volna érvényes az alakuló közgyűlés? Már az összehívásnál is rengeteg megkérdõjelezendő dolog volt. Nem lett kiküldve az SZMSZ, az éves elszámolás, könyvvizsgáló+könyvelõ véleménye, ami nélkül nem lehet pénzügyekben határozatot hozni. Nem lett elfogadva a társasház számlája, nincs elfogadott SZMSZ, nincs SZVB, nincs érvényes költségvetés. Így még mindig csak a tulajdonosok közötti lakógyűlési megállapodások vannak érvényben, ami szintén vitatható, mert az újonnan beköltözõk semmi hivatalos értesítést nem kaptak ezekrõl, beleszólási lehetõségük sem volt. Eladó felelõssége lett volna ezekrõl a hiányokról, döntésekrõl tájékoztatni a vevõt. Ha ennyire nagy probléma lenne egy normális elszámolás elkészítése, akkor miért nem bízták egy felelõsségteljes szakemberre/cégre?
Hivatalosan semmilyen közgyűlési határozat nem lett kipostázva, amiben le van írva, hogy mennyit kell fizetni és mire. Ha valaki ezután közös költséget akar beszedni, az bizonyítsa is be, hogy pontosan mire gyűjti. Legrosszabb esetben jön majd a közmű szolgáltató, hogy tulajdoni hányad arányában fizesse be mindenki a rá esõ részt. Ezt azért talán mégse lenne jó megvárni.
Az alakuló közgyűlésnek nevezett valami érvénytelen, mert még a jegyzõkönyv se lett a tulajdonosoknak eljuttatva 8 napon belül. Így az esetlegesen meghozott határozatok megtámadásának sincs semmi alapja. Igazolható átvételtõl számítva is 60 nap áll rendelkezésre a határozat érvénytelenítésének kéréséhez. Ezért felesleges az idõt húzni sumákolással.
Nyilván egy hozzáértõ közös képviselet esetén ilyen hiányosságok fel sem merülnének. Miért kell ragaszkodni mégis a mostanihoz?
Remélem a következõ közgyűlés sokkal jobban elõ lesz készítve. Feltételezem, hogy nagycsavar által írtakat sem támadásnak kell felfogni, hanem segítõ szándéknak, amiben a lakók kifejezik igényüket egy normális elszámolás és költségvetés iránt. Vélhetõen ez lenne az eladó érdeke is. Miért olyan nehéz ezt belátni?
Előzmény: Nanette Group (1168)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.07 0 0 1170

Kedves Tulajdonosok!

 

Nem tudom ki-hogy van vele, de engem nagyon irritál a Kricsfalussy lekezelő stílusa. Azzal nem értek egyet, hogy nem kell elszámolnia "nagycsavarnak". Igenis el kell számolnia "nagycsavarnak" és nekem is. Mert kettőnket már érdekel az elszámolás. Mivel az eladó szerint megalakult a társasház, ezért most jött el az ideje az elszámolásnak. A szerződés, amit minden egyes vevővel, köztük velem is megkötöttek tartalmazott egy olyan részt, hogy a ház üzemeltetését a társasház megalakulásáig az eladó végzi, nekem pedig mint vevőnek kötelességem kifizetni a rám eső költségeket. Én ezt meg is tettem. Úgyhogy most várom az elszámolást a befizetett pénzemről. Ja és nem érdekelnek a nehézségek, ilyen amatőr kifogásnak nem tudom ki dől be, hogy nem számolok el mert az túl bonyolult... Ez viccnek is gyenge. Én úgy gondolom, hogy nem is kellene kérni ezt. Úgy lenne tisztességes, ha kérés nélkül mindenki megkapná. A szerződésben én vagyok a vevő nem a társasház, úgyhogy az eladó nekem számoljon el a befizetett pénzemmel, ne a társasháznak. Itt megint megpróbál a saját maga által választott közös képviselő mögé bújni, hiszen az In-Management biztosan nem fog a mi érdekünkben fellépni vele szemben…

Aki részt vett az eddigi lakógyűléseknek nevezett komédiákon, ahol az eladó eljátszotta, hogy társasházként működünk, nyílván azért, hogy megpróbálja a ház üzemeltetésének a felelősségét a lakókra hárítani, az tudja, hogy a Kricsfalussy többször hangoztatta, hogy akinek nem tetszik valami, az perelje be az eladót. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy per nélkül itt nem megyünk semmire, de azért járjuk végig az oda vezető utat. Egy közös levél, amiben együtt felszólítjuk az eladót az elszámolásra, az első lépés. Ezért én aláírom ezt a levelet.

 

Üdv:

"bela78"

 

Dézsa17 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1169

Tisztelt Nanette Group !

 

Bármennyire is nem örülök neki, de alapvetően egyet kell értsek az Ön által írtak zömével.

Viszont az Ön által írtak alapján hozzászólásának utólsó bekezdésébe "belekötnék".

Ön többször is hivatkozik a társasházi törvényre, arra, hogy a háznak az abban írtak szerint kellene működnie. Majd az utólsó bekezdésben az alábbiakat írja:

 

"Viszont szerintem továbbra is az a legfontosabb, hogy végre legyen megválasztott, a lakóközösség nevében valóban legitim módon nyilatkozó, tárgyalóképes szvb, elfogadott költségvetés, közös költség, szmsz – addig az ilyen „kezdeményezések” sehova sem vezetnek. "

 

A törvény betűi szerint a társasház, a tulajdonosi közösség nevében csak és kizárólag a közös képveset, vagy az intéző bizottság nyilatkozhat (tht. 50 § 1 bekezdés). Az szvb - számvizsgáló bizottság - csak az előbbi munkáját jogosul/köteles ellenőrizni, illetve ennek eredménye alapján a közgyűlés felé javaslattal élni.

 

Itt látok némi ellentmondást az Ön levelében, illetve erős ellenérzéseim vannak Önnel, Önökkel szemben.

Előzmény: Nanette Group (1168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!