Keresés

Részletes keresés

figyu Creative Commons License 2000.07.20 0 0 123
Hello Zsuzsa!

Koszi az eszreveteleket:-) Nem nottttt vissza a varazsvesszom, csak azt akartam kifejezni, hogy jobb 200 noi mell, mint 100 ferfi hat:-) Hat kezd visszaterni az eletnedvem, illetve eletkedvem:-)
Bar tegnap 3 orat ultem a gep elott, azota fajok... Szoval nem tokeletes meg a dolog, de holnap kiuszom magamat! Ha meg tudok jarni:(((
Olyan furcsa... Mintha kezdene idojarasfuggove valni a derekfajasom! Lehet, hogy nem is a 3 ora gepeles tett be???
Udv: figyu

Előzmény: zsuzsa (121)
Nannics Creative Commons License 2000.07.19 0 0 122
Sziasztok!

Nekem szerencsére (kop-kop-kop) már több mint két hónapja nem fáj a térdem, bár nem tudom miért.
Most csak azért írok ide, mert tegnap talkoztam a papámmal, aki Németországban él, kicsit kiadkadtam, amikor elmeséltem pár dolgot a magyar egészségügyről (nem értette, miért nem írhatom le az adómból pölö a fogszabályzót, amit a dokim javasolt, hogy öt év múlva ne essen ki a fogam, azt sem értette, hogy miért kellett fizetnem, amikor a gyerekem kórházban volt, és én ott aludtam vele), ahogy olvasom nektek is van tapasztalatok. No, ő azt az ötletet adta, hogy alapítványt kell létrehozni: A családom egészségéért...Én támogatom az alapítványt, az alapítvány pedig a családomat. Szerintetek ez megoldható itt Magyarországon? Lehet nem is itt kellene felvetnem. Bocs, ha tényleg nagyon nem ide tartozik, és ha nagyon nagy hülyeség.

zsuzsa Creative Commons License 2000.07.18 0 0 121
ja : és 2 évig segédápolónő voltam reumatológián, majd ortopéd sebészeten .

szóval kislányok inkább tartsanak aerobicot meg nyuzzák a féloldali bénultakat, azoknak minden csak használ , ne a figyunak essenek neki, mert őhozzá tapasztalt női kezek kellenek :-)

ugye figyu :-))) ?

Előzmény: zsuzsa (120)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.18 0 0 120
tizegynehany eve vegeztem, akkor még Budapesten volt csak oktatás es utana több évig dolgoztam ortoped-trauma osztalyon es utokezelesen.
lehet,hogy sokat követelnek tőlük, de ez egy gyakorlati szakma amihez a tehetség,tudás és szorgalom mellett legalább 2 ledolgozott év tapasztalata kell.A gyakorlaton forgó rendszer van és nem látnak ugyanabból a krónikus betegségből több beteget hosszabb időn át pl fél év múlva újra.

erről felesleges vitatkozni, illetve nem érdemes. hatarozottan igy gondolom sokéves praxis után.

Bálint profot nem szeretem, mogorva kopasz öregember. En még a Riskó féle generáció vagyok.

Különbenis, ezeknek a topicbeli boldogtalanoknak az a bajuk, hogy a magyar egészségügy csak azokat győzi, akikből spriccel a vér.. akik nem látványosan betegek, azoknak a rehabilitációján meg spórolni akar.

Előzmény: Ford Fairlane (119)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.18 0 0 118
Sziasztok!
Hogysmint figyu?
Örülök a sikereidnek, de azert remélem nem nőtt vissza a varázsvessző, hogy női mellen akarsz indulni :-))
Nekem is mintha fajna a derekam. Elő is szedem a sztreccsing szakirodalmat.. minden tulzasba vitt jótól faj valami...

gyógytornászhallgatókoleszfőnökbácsi.. azért olyan hallgató kéne, aki már látott reumatológiát und beteget közelről :-)

Előzmény: figyu (117)
figyu Creative Commons License 2000.07.18 0 0 117
Hello Lord!

Koszi a valaszokat!

Utolso mondatod a szekhazzal kapcsolatban nagyon elszomoritott... Azert mekkkkel adni a modjat a tavozasnak! Ha harc, hat legyen harc! Ha nagy harc, akkor NAGY:-)))

Amugy a telefonszam a nevjegykartyaja szerint 385-75-85 ha jol latom. Pech, hogy videkruuuul nehez a feljaras es "jol" kereso pedagogus vagyok:( Na mindegy, egyelore a hazai uszoda, akupunktura es fogyas is segit - ugy erzem javulok. A mozgas az elet - mint tesis kollegaimtol megtudtam:-))) Persze csak esszel. Most tanulok haton uszni, mar eleg jol megy... Olimpiara is jo leszek? :-) Ha masra nem, hat 2szaz noi mellre:-)))

Vannak dogos MRI kepeim, de nem ertem, hogy ez neked miert kerult penzbe? Azonnalra kerted? En 12 napot vartam es este 22:20 ra kaptam helyet GYorben, de ingyen volt... Meg addig a fajdalom is... Azota, miota nem latott orvos, folyamatosan javulok:-))) Lehet, hogy ezert nem is akartak piszkalni, mert ugy is megoldodik minden magatol???

Udv: figyu

Előzmény: lord (116)
lord Creative Commons License 2000.07.17 0 0 116
de, Kiem. Bp-n a hotel flamenco(?) hata mogott van, XI. ker David Ferenc u. 13 fszt. most nem tudom a telszamat, de ha hazaertem megkeresem neked. altalaban nem veszi fel, de a titkarnoje igen (ha eppen ott van) es max 1 heten adnak idopontot. ha eppen meg akarsz halni, akkor meg aznapra elvallal. uzenetet lehet neki hagyni vagy faxot es a bige visszahiv idopont egyeztetes miatt. (gepi hangnak erzem magam:))

dinamikus gerincterapia a neve (ha jol...) es az a lenyeg, hogy nem heversz passzivan, mint a nyugati kezelesi modoknal vagy a csontkovacsoknal, hanem neked kell mozogni. o *csak* rasegit, plusz megtart/tamaszt ott ahol kell. hasonlit nagyon egy korrektebb gyogytornasz modszerehez, csak o komplexebb kezelest ad, meg a cipodre is odafigyel, hogyan jarj, milyen taskat hordj, hogyan kefelj meg ilyenek.

ha vannak vicces kepeid a legbensobb onmagadrol az sem baj, de nem szukseges neki, hogy lassa mi a palya.

az elmelete egyebkent nem kifejezetten a klaszikus gerincpanaszokrol szol (csak hat olyankorra szoktak odakerulni az emberek, amikor mar jarni sem tudnak. eljen a prevencio), hanem vmi olyan, hogy *minden mindennel* osszefugg es ha pl. vacak a majad az elobb-utobb gondot okoz a nemtudommelyik csigolyadnal, amit viszont ha rendbetesz ujra siraly lesz a szerved. ez igy kisse ezoterikusan hangzik (valljuk be), de kiadott egy konyvet (amit csak 2 napja lattam vkinel) es ott aztan bareszul le van am skribalva minden. en csak belepislantottam, de erthetonek tunik. az Edesviz adta ki (ciki), nocsak, tehat megis lehet gyongyot talalni a szar kozott. :)

tavaly 3-3ezer volt az elso harom alkalom (most a pasimnak 4ezer), de aztan latta, hogy rendesen jarok hozza meg jofej vagyok es munkanelkuli (ezen egyebkent nem ertem mit csodalkozol, ez igy megy: megbizhatatlan munkaeronek lapat. eljen a piacgazdasag huzos biztositasi rendszer nelkul) es mar csak ezerotot kert alkalmankent (ezt negyszer) aztan csak ezret az utolso 6 kezelesre.
ha jol szamolom oszzesen 21ezer es ez csak 5tel tobb, mint amit csak az MR-re fizettem ki hogy $#@&*$#!!!

na. mit hagytam ki, ja: kissamlira leszulsz lovagloulesben, doki mogotted, tenyerevel megtamszt a fajos resznel es jobbra hajolsz nagyon, balra, fel le, elore nyujtod, felhuzod meg effelek. kb 30 perc, aztan negykezlab es domborit/homorit, aztan allva mellkasig emelgeted labaidat felvaltva, de a derekadat megtamasztja (te a kis kezeddel). ezeket persze lehet otthon is csinalni. + uszas, uszas, uszas lehetoleg haton es JO technikaval.
kipirulsz, meleged lesz, szedulsz, de erzed, hogy jobb. aztan 1 ora mulva majd meghalsz annyira szar (ez egyebkent nem szuksegszeru, de legtobbunknel igy mukodik) masodik kezelesnel meg mintha elfujtak volna.
na akkor szoktak az emberek hanyagolni a dolgot es nem csinaljak vegig rendesen. asszem ezert is vezette be, hogy az elso par kezeles dragabb, mert lemorzsolodnak, aztan egy par honap mulva mehetnek vissza.

ui. szekhazat nem hugyoztam oldalba, mert nekem nehez allva pisilni es ha meg mar leguggolok lehet, hogy le is szarom :)

Előzmény: figyu (114)
figyu Creative Commons License 2000.07.17 0 0 114
Hello Lord!

Jo tudni, hogy nem egyedul szenvedunk:-) Es hogy vannak nalunk szarabbul is emberek:-((( Bar ez engem soha nem vigasztalt, hogy masnak csak fel laba van, attol en ezzel a kettovel sem birtam menni... Na mind 1! Engedd el magad nyugodtan!

Viszont ami erdekelne, az annak az azsiai orvosnak a neve, felllllelesi helye, oradija, stb. (Nem Pr. Dr. Do Than Kiem a becsuletes neve?:-) Es az is erdekelne, hogy mit csinal a pacienseivel? Tekergeti vegtagjaid? Akupunktura? Masszazs?

Amugy miert rugtak ki? Es honnan? Milyen ceg az ilyen? Remelem, azert a szekhazat oldalba huggggyoztad legalabb:-)))

Hajra! Elso az egeszseg, masodik Olaszorszag:-)))

Udv: figyu

Előzmény: lord (112)
figyu Creative Commons License 2000.07.17 0 0 113
Sfakutya!

Kosssssssssszzzzzz a terdelos szeket:-) Majd kovetkezo segelybol veszek egyet:-)

Udv: figyu

Ui: Az uszas egyre jobban megy. Hazajott angolhonbol szabadsagra egy tesis haverom, aki ott kint gyogytestnevelest es uszast is oktat... Kiraly! :-) Ja, es kicsi a vilag! Amugy indulok a kovetkezo olimpian... Nem 100 ferfi haton, hanem ha lehet, inkabb 200 noi mellen:-)))

Előzmény: Sfakutya (111)
lord Creative Commons License 2000.07.17 0 0 112
akkor csatlakozom én is a 4-5 csigolya közötti "kirojtosodással" és sok tapasztalattal :)

előzmények: tavaly februárban pakoltam éppen össze a hátizsákom, leguggoltam, felordítottam és úgy maradtam. mentők ki, tolószék alám, kórházba be (kb. este 8 volt), folyosón ügyeletes "megvizsgál", pótágyra rá, szóljak ha fáj és kapok bogyót. ágyra rátettek (könnyed eszméletvesztés fájdalomtól), takaró nincs én meg oldaltfekve hajnalig sírdogálok, szobatársak 3szor hívják be nörszöt fájdalomcsillapítóért de baszik adni. reggel vki betakar és mondja üljek fel reggelizni (jó vicc). doki jön, ad szurikat és infuziót, kezdődik a trip (éljen a morfium és tsai). röntgen, vizsgálat, diagnózis meg ilyen hülyeségek persze sehol csak az édes kábulat 3 napig. még azt se kérdezték allergiás vagyok-e vmi gyógyszerre (vagyok).vérvétel, vizelet. 5. nap fel tudok kelni - el ne hagyjam magam: araszolgatok a folyosón. még mindig fogalmam nincs, hogy mi a rák van, kapom az izomlazítókat, fájdalomcsillapítót már nem (kevés van). 2 hét után kiengednek, de előtte 6rugót fizetek vmi karitatív(!) szervezet betegszállítóinak, hogy elvigyenek MR-re, ami újabb 5rugó. kapok helyet az ORFI-ban 10 nap múlvára, addig húzzam ki otthon. (konklúzió: kurva anyját a TB-nek, a dokiknak, és T. úti kórháznak)

orfiban van RTG, újabb vér- és stb. vizsgálat, persze csak 4 órás várakozás után vesznek fel, orvos a 3ik napon lát, nem eresztem amíg el nem magyaráz mindent.kb. elmondja, majd elektrolízis, úszás, gyógytorna egyéni és csoportos, vmi vákuumos vacak meg egy csomó gép ki tudja mire. 2 hét után szabadulok állítólag gyógyultan. semmi infó, hogy mit tegyek, mit ne stb. ingyenes vagy kedvezményes uszodai bérletről ne is álmodjunk.

1hónap múlva megint úgy maradok, taxi, ismerős orvos, injekció, feküdjen a földön

1 hónap múlva újra ugyanez, csak most az állásomból is kirúgnak

Na innentől érdekes: informális kapcsolatok szabad lerablása következik. szerzek ingyen uszodai bérletet és beprotezsálnak egy gerincterapeutához. (koreai vagy vietnami) aki ELmondja, MEGmutatja, LErajzolja, hogy mi a pöcs van. dinamikus kezelésbe vesz (szó szerint), ELmagyarázza, hogy mit igen, mit ne és hogyan, milyen gyakorlatok otthon, hogyan szex, mit egyek stb. és még azt is milyen eredményt lehet elérni sőt azt is (most kapaszkodjatok meg), hogy mennyi idő alatt. és rendbetesz, hónapok óta először most nem fáj, el is megyek biciklizni amitől visszaesek, ő meg jól leszid, kezdjük előlről.

tehát február óta kínlódtam a Mo-i orvoslás sarlatán karmai közt júliusig (fél év, jegyzem meg), aztán 1 hónap alatt felépültem, pár hónap alatt megtanultam az új életmódot és azóta ok.

bocs, hogy ennyit fröcsögtem (lehet, hogy vkinek hasznos lesz a kálváriám leírása), de ha konkrét kérdés van igyekszem majd rövidebb lenni. :)

Sfakutya Creative Commons License 2000.07.16 0 0 111
Az IKEA-ban 13990 Ft a térdeplős szék. Ugyanolyan szék kapható az Auchan-ban, ott 9990 Ft.
Előzmény: figyu (110)
figyu Creative Commons License 2000.07.12 0 0 110
Sfakutya!

Koszi az otletet, majd probalkozom - bar az uszas alatt szinte mas izmot nem is hasznalok, csak a hat(gerinc) izmokat:-) Legyen igazad, nem akarok rokkant lenni, csak az "eselyeket" latolgattam... Amugy tenyleg sokat "fejlodtem", csak a statikus terhelesekkel van komolyabb bajom es persze nem igazan tudok hajolni, es ilyesmi. Amugy jo. Remelem lesz jobb is!
Koszi, udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (109)
Sfakutya Creative Commons License 2000.07.12 0 0 109
Figyu !

Örülök, hogy kicsit jobban vagy. Bíztatni akarlak, szerintem ennyi idő elteltével lassan még inkább jól fogod magad érezni. Ne töprengj azon, hogy leszázalékoltasd magad, nem végleges ez az állapot. Én kb januártól voltam nagyon rosszul, nagyon erős fájdalmaim voltak június közepéig. Közben voltam úszni, fizikoterápián, gyógytornán. Már teljesen el voltam keseredve, úgy éreztem, hogy semmi sem segít. Most mindenesetre az a véleményem, hogy saját magadon kell megtanulni segíteni, igazán másra nem számíthatsz. Egészen meglepő, de nagyon jót tesz az izometrikus gyakorlat, ilyenkor nem csinálsz különösebbet, mint az izmaidat nagyon megfeszíted - azokat, amelyek a gerinc mellett futnak - és hosszú ideig feszítve tartod. Tulajdonképpen először azt hiszed, hogy semmi értelme nincs, de próbáld meg és néhány nap mulva meglepetésedre izomlázad lesz. Amióta ezt csinálom azóta nincs gerincfájdalmam. Persze nekem nem a derekamnál, hanem a nyakamnál van a probléma, de neked is ajánlom.

Előzmény: figyu (108)
figyu Creative Commons License 2000.07.12 0 0 108
Hello Sfakutya!

Koszonom erdeklodesed, elvagyok - elvagyunk:-)))

Mar sajat labon jarok, a lepcson elorefele is le tudok menni, nem csak hattal, jarok uszni meg akupunkturara. Olyan, mintha hasznalna:-) Legalabbis nagyon remelem! Neha logok egy csovon es egyszer ketszer felemelem a terdem, hogy a hatuszas altal kifejlesztett szuper hatizmaimat egyensulyba hozzam es valami hasizmot is letrehozzak... Ebbe a nagy tunyasagba bele lehet orulni! Fogyogatok, lassan, nagyon lassan - heti egy kilokat. Neha mar van ugy, hogy tok jol erzem magam:-))) Ami nem tokeletes, hogy a jobb vadlimban van neha egy kis gorcs... Illetve ugy erzem, de ha megfogom a labam, akkor semmi ilyesmit nem tapintok... Szoval azert meg az a porc rakoncatlankodik! Talan ebbol kifolyolag nem birom a statikus terhelest... Egy-ket ora allas vagy egy ora ules - aztan annyi a komfort erzesemnek:-((( De majd csak javul ez is!

Az EÜ... Telefonaltam a beutaloval kapcsolatban Balfra, azt mondtak, hogy x.y. doki elojegyzesi naptaraban szerepelek julius vegere-augusztus elejere, de nem valoszinu, hogy beferek, mert n+1 beteguk van. Biztos datum december 5!!! Hm:-((( Addig mi lesz? Azert szerettem volna meg nyaron lerendezni, mert szeptembertol tanitanek, ha lehet. Vagy most rokkant vagyok mar es inkabb hajtsak a 66%-ra? Ez eleg sulyos, mert tappenzbol nem igazan elek meg - de a sz@r az, hogy nem tudok sokat ulni - allni! Igy a gep elott is csak szenvedek! Szamtech tanar letemre ez eleg sulyos dolog...

Mit lehet igy tenni? Irassam ki magam? Es ha kozben bejon valami kis malor, akkor majd a szememre hanyjak, hogy kijottem a betegallomanybol... Aztan ha tenyleg rokkant vagyok, akkor lehet, hogy nem hatrany tobb honap osszefuggo betegallomany... Persze a fene se akar rokkant lenni, de ki tudja, hogy mennyire javulok... Es ha nem jon ossze a juliusi beutalo, akkor decemberig mi a fenet csinaljak... Izgalmas kerdesek, keresem a megoldasokat, csak ez is marha lassan megy... Remelem, hogy akinek a szivevel van baj, az nem sziv ennyit...

Nalad minden rendben? Nem lattal valahol olcso "terdelos" szeket? Amikor volt nalam egy kolcsonbe, azon eleg jol el tudtam lenni a szamitogep elott, bar picit magas volt es egy szammal kisebb, mint ami nekem jo lett volna, de jobb volt mint ez a sima szekem...

Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (107)
Sfakutya Creative Commons License 2000.07.11 0 0 107
Mi újság figyu ? Mi van a gerinceddel ? Nagyon érdekel!
Előzmény: figyu (106)
figyu Creative Commons License 2000.06.27 0 0 106
Abszolut OFF:-)

Hello Hollo!

Ezer eve nem hallottam rolad! Mi a banat van veled?
Remelem neked nem recseg a gerinced!?!?! :-)))
Most eleg depresszios idoszakomat elem, de
holnap megyek uszni, aztan kieroltetem
magambol a negativ hullamokat:-)))
Majd irj, ha raersz!
Udv: figyu

ON abszoluT:-)

Előzmény: Hollo (105)
Hollo Creative Commons License 2000.06.27 0 0 105
Hali Gula bá!

Boccs mindekitől, csak jelezni szerettem volna,
hogy jártam itt. De úgy látom Figyu, hogy sok jó
tanácsot kaptál. Egyébként kellemes nyári szünetet
Hali A Holló

Előzmény: figyu (92)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 104
Jó pihenést.
Előzmény: Sfakutya (103)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.26 0 0 103
Most mindenesetre lefekszem, mert igaz, hogy a számítógép mellett nem fúj a szél, de már nagyon fáj a gerincem.
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 102
Tudom javasolni az egyyik nyugatra eső tengerpartot. Itt béke van és nyugalom. Ja, az ősz? Az olyan. Akkor el kell utazni pl. Afrikába.
Előzmény: Sfakutya (101)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.26 0 0 101
Amióta a gerincemmel probléma van azt hittem, hogy ennél frontosabb terület nincs. Ha a tavaszi szellő rámlehel már attól zsibbadnak a kezeim. Most veszem csak észre, hogy szinte mindig van egy ici-pici szél, főleg majd ősszel és télen!!
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 100
Egy darabig még így lesz. De menjél el olyan helyre, ahol jobban szaladgálnak a frontok, pl. óceán partja, tengerpart, mondjuk északon. Ahhoz képest itt nagyon jó.

Hozzá lehet szokni, mert ha tudod, hogy jön, akkor fel tudsz készülni. Egy kicsit több gyógyszer, egy kicsit melegebb ruha. Csak oda kell figyelni.

Előzmény: Sfakutya (99)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.26 0 0 99
Ezek szerint Te is nehezen viseled a hidegfrontot ? Én ezt olyan nehezen tudom megszokni, mindig teljesen kétségbeesek a fájdalom miatt. Aztán ahogy múlik a front csökken a fájdalom is. Csak az a baj, hogy állandóan száguldoznak a frontok.
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 98
Persze. Élvezzük a hidegfrontot:) Micsoda kéjmámor...
Előzmény: Sfakutya (96)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 97
Megkaptam, válsazoltam.
Előzmény: Nannics (95)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.26 0 0 96
Mi újság ?? Mindenki jól van ??
Nannics Creative Commons License 2000.06.23 0 0 95
Honnan tudod?!
Most írtam neked levelet, azért ne röhögjél majd nagyon, jó!
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.22 0 0 94
Utánad voltam.
Előzmény: Nannics (93)
Nannics Creative Commons License 2000.06.22 0 0 93
indian!

dumcsiztam a dokival, ma megyek.

udv

Előzmény: Törölt nick (89)
figyu Creative Commons License 2000.06.20 0 0 92
Hello Suzi Quattro es udv a Tobbieknek is!

Szerintem az uszas kiraly:))) Usszal! Amig nincs komoly bajod ussz v. fuss! Egy kis aerobic, kondi biztos nem fog artani - ha esszel csinalja az ember! Nekem ugy tunik, hogy a konditermekbe az izomagyuak vannak kb 90%-ban, akik dobnak egy kis szemes takarmanyt, hogy ne 45 cm, hanem 55 cm legyen a bicepszuk... DE ettol meg lehetnek tok jo fejek, csak nem szabad beszallni az o edzesmodszerukbe, mert az nem normal embernek valo!
Amugy tobb tanitvanyom ott rohogott, amikor hat eve lementem eloszor es a 20 kilos rudat alig birtam el:-))) Azutan meg mindig rohogve, de lesegitettek rolam! Sot, kesobb segitettek felrakni a tarcsakat, igy nekem tenyleg nem kellett emelnem, csak fekve nyomnom. Azutan segitettek a huzodzkozasnal, illetve mindenhol. Szoval mertekkel es esszel mindent amit lehet!
Nem tudom mit ertesz lazitas alatt, de ha nincsenek izmaid, amik megtartsak a tested, akkor nem is nagyon lesz mit ellazitani... Ahogy tesis tanar kollegam mondana: Mozgasban az elet!
Holnap megint megyek uszni:-))) Es raadasul mar meleg is van - Dupla elvezet:-)))

Udv: figyu

Előzmény: Suzi Quatro (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!