Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.18 0 0 61
Sokminden lehet a háttérben. Milyen orvos látott? Volt-e benned kullancs, amit későn vettek ki? Ortopéd orvosnál voltál-é? Reumatológusnál?
Előzmény: Nannics (56)
Nannics Creative Commons License 2000.06.18 0 0 60
Köszönöm, megkaptam.
Előzmény: Sfakutya (59)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.18 0 0 59
E-mail-t küldtem
Előzmény: Nannics (58)
Nannics Creative Commons License 2000.06.18 0 0 58
Kedves Sfakutya!

Megpróbálok többet írni, de nehéz. Mos nem vagyok biztos abban, hogy melyik részéről kellene többet írnom, a fájdalomról, az eddigi vizsgálatról?
No, a térdem többnyire akkor fáj, ha sokáig egy pózban van. Ha behajlítom, kiegyenesítem, akkor kattog, és ha ráteszem a kezemet, akkor érezni is valami furit, amit a másik térdemnél nem érezni, tudom, hogy hülyén hangzik, de az ismerőseim térdén sem érezni. Ha fáj, akkor csak a kezemmel tudom kiegyenesíteni. Guggolásból csak a másik lábamra nehezedve tudok felállni. Most több nem jut eszembe.

Ha tudsz ajánlani jó orvost, akkor annak nagyon örülnék, mert én még eddig csak flegma, unott dokikkal találkoztam, akiken látszott, hogy azt gondolják: ugyan, fiatal még, nem lehet semmi baja.

üdv

Előzmény: Sfakutya (57)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.18 0 0 57
Figyu !

Most egy kicsit bíztatni foglak. Ne gondold azt, hogy most már mindig ilyen fájdalmad lesz. Mint írod, egy kicsit már jobban is vagy. Fel a fejjel, mert a három hetes kezelés valóban jót fog tenni. Csak először lesz rossz, mert azt fogod érezni, hogy semmi értelme nincs, hiszen az első napokban csak fájdalmat fogsz érezni. De nem a kezelésektől lesz a fájdalmad, hanem attól, hogy oda kell utazni, attól, hogy a kezelésekre néha fél-egyórát kell ülve várakozni. Aztán eltelik két hét és váratlanul azt fogod érezni, hogy jobban vagy, a legvégére meg azt, hogy jól vagy. De nagyon fontos, hogy ha nem is tudsz rendesen háton úszni akkor is próbálkozz legalább napi 40 percet, a fizikokezelések és a gyógytorna szintén jó. Meglátod utána még ülni is fogsz tudni, de az a fontos, hogy az ott tanult tornát utána is végezd rendszeresen otthon. Tehát ülni is fogsz tudni, de tudatosodjon benned, hogy órákon keresztül nem lehet. Semmilyen széken, mint már írtam. Sajnos én ezt tudom.

Nannics!

Van elképzelésem a térdedről is, de írjál egy kicsit többet. Nekem is volt hasonló panaszom többször is. Az én térdemet először 17 évesen operálták . Ha budapesti vagy akkor tudok ajánlani egy nagyon jó orvost is, akivel megnézetheted.

Nannics Creative Commons License 2000.06.18 0 0 56
Sziasztok!

Nekem nem a gereincemmel van, de írok, hátha tudtok segíteni valamilyen tanáccsal. Nekem a térdem fáj 17 éves korom óta, azaz 7 éve. Két orvosnál voltam eddig. Az egyik megtapizta, majd alkoholszagosan közölte, hogy nincs semmi bajom. A másik megröntgenezte, majd ő is közölte, hogy nincs semmi bajom. De akkor mitől fáj??? Van úgy, hogy aludni sem tudok a fájdalomtól. Hét éve nem guggolok le, mert nem bírok felállni, n em tudom kiegyenesíteni a lábamat. Van valamilyen ötletetek?

üdv

figyu Creative Commons License 2000.06.18 0 0 55
Hello Kop.Ind:)))

A "kabitoszseres" dilibogyorol lealltam, mert zavart, hogy elalvas elott hianyzott az adag... Most nem szedek semmit, mert nem faj semmim... Illetve Aaaaauu, most nyilalt a derekam:-)

A rehabilitacios kirandulas nem rossz, de nekem eleg volt az OITI idegsebeszi rendeloje is...

A munka engem is lekotne, ha oda tudnek ulni a gep ele! DE max egy-ket ora, aztan kesz... Most azt tervezgetem, hogy hogyan lehetne fekvo helyzetbol piszkalgatni a bellentyuket, mert ez a terdeloszek mas fajdalmakat okoz, mint a normal szek... Sajnos igaznak tunik az axioma, hogy nincs jo szek:-))) Illetve:((((((((((((((( Mivel tanitgatok, meg dolgozatot sem tudok javitani! Persze meg azt sem tudom, hogy szeptembertol hogyan megyek be e gimibe, es nyomom le az oraimat?!?! Az allas faraszt, ulni max. 2 orat tudok, mi lesz ebbol? Izgi. Mivel Szamtechet tanitok, a gyakorlati foglalkozasokon eleg soxor kell behajolni a delikvens gepe fole, hogy azt a nyomorult CTR-ALT-DEL :))) kombinaciot benyomjam neki... Az is jot szokott tenni a derekamnak:-(((

Ez van. A tusszentesnel ugy tunik az a legjobb, ha kicsit osszegornyedek, akkor mar nem rant akkorat rajtam az izomrangas "akcio"... De majd kiprobalom ezt a labfelemelest is! :-)))

Udv: figyu

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.18 0 0 54
Igen, ez már jobban tetszik. A morfiumos gyógyszertől nem vagyok meghatódva, mert tudtommal vannak még fokozatok, de meg fogom kérdezni nálam okosabbtól. Fontos lenne, ha a fájdalomcsillapító jól adagolható lenne, hogy csak annyit, amennyitől még éppen létezni tudsz, mert a fájdalom nagyon fontos információ.

Mivel nekem más bajom van, engem azzal szokott vigasztalni a doki, hogy minden rendben, sokáig fog ez még fájni, ami azt jelenti, hogy nem romlik az állapotom.

Elrettentés. Javaslok pl. egy tanulmányi kirándulást egyszer az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe, vagy valami más hasnoló helyre. Percek alatt látható lesz a javulás. Mert ott sokkal betegebbek vannak. Ha végignézed, hogy ott hogyan kalapálják össze a beteget működőképesre, hogy egy járni nem tudó súlyos sérültnek 10 percbe telik, amíg 5 métert megy, de elmegy, akkor szerintem megérted, hogy mi a relativitás.

A rádió, a tv, a könyv jó dolog, az utóbbi, ha leköt, akkor mégjobb. Engem a munka tud lekötni a legjobban.

Lehet még olyan is, hogy csak úgy tudsz tüsszenteni, hogy a lábadat előtte felemeled, mert ha nem, akkor készen vagy. Nem egy ügy, velem is volt már ilyen. A zsába királynője.

Ezek szerint neked is drága hobbid van. Tanítasz. Mellékes meg nuku, vagy kevés. Mi tanítasz? Olyan a tárgy,amiből tudsz különórát adni? Azzal meg lehetne keresni a hozzávalót. Meg elég nagy kell legyen a település, hogy ne a saját iskola növendékei legyenek csak.

Előzmény: figyu (52)
figyu Creative Commons License 2000.06.17 0 0 53
Szia Zsu!

Igen barmilyen szegyen (az iskolai testnevelesre nezve:) most tanulok uszni... Azt hittem annyi eleg lesz, hogy ne fulladjak bele, de az uszomester cimboram siman kozolte, hogy nem erdekli, hogy mennyire "tudok" uszni, o most itt meg fog tanitani:-))) Elso nap semmi mast nem csinaltunk, mint keresztbe oda-vissza labtempo, csipo ki, szajon at legzes, fej alatt muanyag lap, stb. Szoval a csavo komolyan veszi - legalabb is ugy tunt. Azt mondta, hogy harom hetnel elobb ugysem fogogk megtanulni, minek kapkodni, ha meg van ido, akkor akar _jol_ is lehet csinalni... Ennyit az uszastudasomrol:))) Azert amit leirtal mekkkkkoszonom, majd tanulmanyozom. A kovetkezo olimpiarol majd kuldok lapot, ha megnyertem a 200 ferfi hatat:-))) (OFF: Bar szerintem jobb a 200 noi mell ON:-)))
Hajlekonsagi teszteket vegeztunk meg ifi kosaras koromban es kodos emlekeim szeritn nekem mar akkor is godot okozott a padlot megfogni nyujtott terdekkel... Ezzel szemben egy cimboram kepes volt arra, hogy allo helyzetben lehajolva atkarolja a terdet, es a feje a labai kozott volt. Mindig tulmozgasos, sportos csako vlolt, igen laza izuletekkel. Erdekes, hogy vele is talalkoztam a reumatologian... Ez hogy lehet? Nincs kivetel? Mindenkit utoler a veg?
Udv, koszi: figyu

Előzmény: zsuzsa (49)
figyu Creative Commons License 2000.06.17 0 0 52
Szia Indian!

Oke tulteszem magam rajta... HA tudom! De amikor a morfiumos dilibogyo sem segit, mert meg mindig faj, es az altato hatasat is felulmulo fajdalommal ebredsz ejjel fel haromkor, akkor kicsit nehezen meg... Egyebkent igazad van, ha elvisleheto, kiszorithato a tudatbol, akkor en is masfele terelem a gondolataimat. Olvasas, radio, akarmi... Sajnos az elslo ket hetben most majusban erre nem tudtam sokat gondolni... Azota probalom magam osszeszedni, hogy az idegsebeszeten azt mondtak, hogy nem kellene megmuteni, mert utana ujabb mutetek jonnenek es aztan a tolokocsi... Ijedtemben "meggyogyultam":-))) Aztan lattam azokat az embereket a folyoson varakozni, akik nalam is rosszabbul neztek ki, haaaat... Nem vigasztalt az o bajuk, de viszonyitaskent en maris egeszsegesebbenek ereztem magam, csak a lepcson lefele voltak gondjaim, meg a kocsiba beulni, meg hazaig kibirni, meg... :-))) De mar sokkal jobban vagyok:-))) OFF: Nem tudja valaki, hogy az ilyen intezmenyek ele miert tesznek annyi lepcsot, hogy a szerencsetlen beteg elremuljon a latvanyatol? Ismerosom szerint ez az elso szuro, aki le tudja kuzdeni, az melto a gyogykezelesre:-))) ON Szoval probalom magam osszeszedni es akar a fulemen is kozlekedni - hala eg, most a sajat labamon is megy!!! Kenyszertartasrol mar szo nincs, valami javulast erzek... Van Isten:-)))

Gyogytornasz sajnos itt videken nem terem minden bokorban, meg penz hegyek sincsenek nalam, ("jol" kereso tanar vagyok, es meg emelik a fizetesemet es meg ott a nyari szunet is:) masreszt elobb megvarom a gyogyfurdot, hogy ott mit fognak velem csinalni, azutan azt itthon is megprobalom + uszas + kondi + akupunktura...

A francba... Elojott az allergiam! Ez azert baj, mert ha tusszentek azt csak 110 decibeles hangerovel es igen heves levegokipreselessel tudom vegezni. Kozben meg a labamban ilyenkor vegigfut egy bazi nagy fajas... Szoval ott lent valami meg nem oke... Talan majd szeptemberre! Vagy elmulik az akupunkturatol! Nehany tanitvanyomnal bevalt, sot kolleganoimnek is jo volt:)

Udv: figyu

Előzmény: Törölt nick (47)
figyu Creative Commons License 2000.06.17 0 0 51
Szia Sfakutya!

Kosz a biztatast - kell is az a depresszio es a letargia ellen:-))) De mar javulok!!! Nehany agyament baratom azzal vigasztl, hogy mire a gyogyfurdobe eljutok, tok egeszseges (:?:) leszek, es szegyenszemre haza fognak kuldeni:-))) En meg ugy latom, hogy egy ilyen gyogyfurdo egy egeszseges embert is megviselne, nem egy olyat, aki tobb mint 40 napja van betegallomanyban:((( Szoval elokeszitem magam - probalok fizikalisan es pszichesen felkeszulni a varhato torturakra:-))) Amugy a konditerem _esszel_ hasznalva szerintem nem art, sot, sajat megfigyeleseim alapjan szukseges. En nem azert jartam le, hogy ArnoldSvajcinegert megszegyenito izmokat szedjek fel, vagy bedobjak egy kis szemes szteroidot, hanem mert csak ott voltak olyan eszkozok, amelyeken loghattam, erosithettem ilyen-olyan izmaimat:-) Sajnos az uleshez szukseges alkalmatossagot ott sem talaltam meg... Most ezt a terdelos szeket nyuzom, jobb valamivel, mint a masik, de ettol meg a derekam faj... Ez viszont kisebb fajdalommal es torturaval jar, mint a normal szek okozta combhajlito izom fajdalma es a jobb labam lenullazasa... Talan a "sotet" kozepkorban nem is volt olyan hulyeseg a kodexmasolo szerzetesek allo helyzetben vegzett munkaja... Ha valami dolga volt, nem kellett felallnia:-))) Nem tudom, hogy az ilyen betegsegekben mi a kedvezo valtozas? Rock(&roll:)antositani nem akarom magam, mert tok osszeomlanek... Sikerul kimaszni talan ebbol a godorbol is, sikerult mar egyszer, bar akkor kisebb volt a godor... Most kicsit tobb munkat kell befektetni es nagyon ugy tunik, hogy az uszast, kondit, ... szoval a sajat testunk karbantartasat nem lehet elhagyni! Unokanoveremnek "szerencseje" volt valami hasonlo bajban. Becsipodott valami idegszala, aztan most nem erzi a bal labfejet, de az egesz cucc a derekaba betokosodott es innentol kezdve nem csipodik... Igaz, hogy kicsit furcsan hajol, de nem faj soha:-))) Ezerbol egy?
Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (46)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.16 0 0 50
Sfakutya, amikor fáj, akkor fáj. Ez tény. Ekkor eleresztheti magát az ember, de ez olyan, mint kimerülten télen a hóba lefeküdni. Fagyhalál nem lesz belőle, csak rosszabb lesz. Engem 10 éven keresztül prockorongsérve kezeltek. Nos nem az volt. Pont az ellenkezőjét kellett volna tennem. Akkor szinte tilos volt mozogni. Ezt aztán le kellett dolgoznom, tehát vannak fogalmaim a dologról. Ha nem is sérvem van, de a becsípődés, stb. azért elég gyakori, és az se finom.

Ekkor ugyanaz van mint a bombázó pilótáknál, amikor lőnek rájuk. Össze kell szorítani képletesen a segged lyukát. És úgy folytatni (ha van értelme orvosilag). Ha eközben felesleges emóciókat termelsz, akkor attól feszültebb leszel. Ehelyett meg kell tanulnod uralni a szervezetetedet, amire ha nem vagy beteg, akkor semmi szükséged, mert köszöni, de működik magától. Ha tudod, hogy az az izom fáj, mondjuk a keresztcsontod táján, akkor az minek a jele, és akkor mi a teendő, akkor már jó. Ha ehhez hozzászoktál, akkor már nem jelent külön erőfeszítést megpróbálni kivédeni, hiszen megtanultad.

A beletörődés szóval nagyon kell vigyázni. Én pl. nemhasználom. A belátás a jobb. A már nem csinálható helyett kell keresni valamilyen más elfoglaltságot.

Szívesen. Fel lettél konferálva. Szerintem túl fogod élni, de kössed fel a gatyát.

Előzmény: Sfakutya (48)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.16 0 0 49
Felebarátim !

A hatuszast illetoen hadd legyen szabad tennem par megjegyzest.
Ha most kezdesz el haton uszni tanulni, akkor eros ketsegeim vannak a stilusodat illetoen.
Soxor nezem a viz alatt, ki hogyan uszik.Tizbol nyolcan szornyen, inkabb hagynák abba..
elmeletben mindenki vegig tudja kecmeregni azt a 25-50 metert, de nem veletlen, hogy
uszasoktatasnal eloszor a vizfekvest, siklast, utana a labtempot, majd a kartempot tanitjuk.
Ugyanis latszolagos konnyusege ellenere, ez egy bonyolult mozgas.
Eloszor is a fenekedet erosen ossze kell szoritani, az alladat a mellkasodhoz szoritani es a karoddal mintegy megnyujtani a testedet. A ful mellett levo kez konyokenek tenyleg egesz a fej mellett kell menni,kiforditott tenyerrel.
A terdek nem koszalhatnak szet terpeszbe es keveset er az egesz, ha belecsucsulsz a vizbe es csak kalimpalsz.
Eloszor meg kellene probalni ezt a feszitett, nyujtozkjodasos vizfekvest ugy, hogy a ket kezdet osszefogod es nagyon messzire kinyujtod a fejed felé, mintha mogotted allna valaki a vizben es a csuklodnal fogva huzna, utana megnezed, hoigy a mellkasodhoz leszoritottad e az allad.
Ezek utan felveszed a nagyon erosen osszeszoritott farizmok + osszeszoritott hasizmokkal hatrabillentett medence ( mint amikor a pocakodat probalod behuzni )
tartassal picit csampas labbal( a nagylabujjaid ernek tul kepp ossze ) elkezdeni a krallozast, nagyon laza bokaval, a labfej a leglazabb, terdbol es csipobol finoman iranyitva a mozgast.
Mindezt lehet ugy is gyakorolni, hogy megfogod a rudat vagy kotelet es felfekszel a vizre ( gyerekeknel azt szoktak gyakoroltatni, hogy az egyik alla tarsa mogott es huzza a vizben )
Ha ez mar megy, csak akkor kezdunk a kartempora figyelni, ugyanis mindharmat ( kartempo-labtempo-fekves a vizen ) egyszerre csinalva nem hatuszas lesz csak evickeles.

Igazsag szerint a porcaink 12 eves kortol oregszenek... nem szabad ezen sokat gondolkozni. (Kedvenc 80 eves betegem a vizitorna kozben megjegyezte, hogy o annakidejen a Don kanyarban a magyar biciklis hadtesnel szolgalt es mar AKKOR IS fajt a terde.)
En soha eletemben nem tudtam lemenni hidba, olyan merev a gerincem.. na es?
Nem kell egyes szerveink helyebe kepzelnunk magunkat ! Arra kell fokuszalni, ami jol mukodik rajtunk!!

Indian, te Bekterewes vagy?

Sfakutya Creative Commons License 2000.06.16 0 0 48
Kopasz kutya!

Igaz, hogy figyunak írtál, de én is reagálok. Lehet, hogy igazad van és nem kell komolyan venni a bajunkat, de amikor az embernek fájdalma van, akkor ez elég nehéz. A legjobban az tud engem felbosszantani, amikor az egyik kolleganőm azt szokta mondani, hogy ne gondoljak arra, hogy fáj, meg pozitívan gondolkodjak, meg hasonló baromságot. Lehet, hogy egyes embereknél, valóban a stressz okoz hasonló fájdalmakat, de amikor MR kimutatta, hogy kialakut sérv van akkor hiába akarom az agyamat meggyőzni, hogy ne fájjon. Már volt olyan, hogy az utcán hangosan mondtam magamnak, hogy hülye hipochonder vagyok és csak képzelem, hogy fáj, akkor sem akart elmúlni.
Abban persze egyetértek, hogy meg kell vele tanulni együtt élni, bele kell törődni, hogy bizonyos dolgokat már nem tudunk csinálni.

Tehát én szívesen gondolnám, hogy neked van bajod és nem nekem, de ez nem segít.

Egyébként köszönöm a telefoszámot, jövő héten felhívom.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.16 0 0 47
Kedves figyu!
Bilifül effektusban vagy. Először ezen kell túltenned magad. Az 1. szabály, ami nálam bevált, hogy kb. úgy kell kezelni a tüneteket, mintha nem a tied lenne, hanem mondjuk pl. a kocsit hallgatod, miért csikorog, stb. Nem mondom, hogy egyszerű, de célravezető. Ez igazán egy axiomatikus döntés kérdése. Ha éppen fáj, akkor persze lehet az ember egy kicsit mérges, annyira, amennyi továbblendíti. Neked most arra van szükséged, amit a gyerekekből ki szoktunk nevelni: dacra.

Szerintem zsuzsa is kb. olyat fog mondani, hogy csak semmi konditerem, hanem gyógytornász. A gyógytornász az egy kegyetlen szadista, egy dög. Mert amikor már azt hiszed, hogy meghaltál, akkor jön egy még "finomabb" húzás. Ehhez hamar hozzá lehet szokni.

Kűzdeni kell, az értelmét meg nem kell kutatni:) Az már filizófia lenne. 20 éves már nem leszel, de próbáljad meg a legjobbat kihozni abból ami van.

Vannak ilyen állapotok, mint amit leírsz. Mit mondjak. Most vigasztaljalak azzal, hogy nincsen esélyed arra, hogy egyszer esetleg talán megint nem lesz ilyen? Ne ezzel foglalkozz. Ha csak így tud lemenni a lépcsőn, akkor így menjél le. Ha csaka füleden tudnál közelekdni, akkor azon. Ne hagyjad el magad.

Na jó, nem mondom, hogy este, vagy amikor van egy kis időd lazítani, akkor ezt ne tedd meg, ellenkezőleg.

Egy észervétel. Ha kialakul egy kényszertartás, akkor azt nehéz onnan kisportolni. A legnehezebb megtanulni, hogy hogyan kell lazítani. Ehhez én a gyógytornász mellé egy masszőrt is javasolnék. Az sem minden persze, hogy ki az a masszőr, mert sokfélék vannak.

Ennek az lehet a hatása, hogy ellazítanak. Pár alkalaom után, főleg ha te is aktívan próbálsz lazítani, akkor megtanulod, milyen az az érzés, amikor ellazulnak az izmaid. Ezt később elég csak felidézni, és szokott működni. Nem mondom, hogy csodát tesz, de 1-2 perc alatt jelentős javulkást tud hozni a dresszírozott delikvensen.

Ha hyülyeséget írtam, akkor majd zzuzsa kijavít.

Nem tudom, hogy neked szab-é meleg fürdő venni. Nem hiszem. De ha szabad, akkor az is lazít. Ebben az esetben melegíts meg egy kád vizet (feküdj bele hosszabb időre). Ehhez persze elég hossző kád kell.

Mostanra ennyi.

Előzmény: figyu (45)
Sfakutya Creative Commons License 2000.06.16 0 0 46
Figyelj Figyu !

Elég elkeserítő amit leírsz, de ne add fel. Egyébként én is az Orsz. Idegsebészeten voltam, szerintem az a legszuperebb hely , ennél jobb szakmai ismereteket máshol sem találsz.
Örülök, hogy a három hetes kúrát mégis sikerült elintézned. Hova fogsz járni ?
Egyébként amikor én májusban ugyanilyen kúrán voltam, akkor volt ott egy fiatalember, aki kb.úgy mozgott ahogy te leírod magadat és őt három nap múlva hazaküldték, hogy legalább két hétig csak feküdjön otthon és csak utána menjen vissza, mert ilyen rossz állapotban a kezelések és a torna sem volt ajánlott. Persze ha te már régóta otthon vagy és már eleget feküdtél-de tényleg feküdtél - akkor kell a torna, meg az úszás.
Egyébként én nem azt mondom, hogy ne tornázz, hanem én arra gondoltam, hogy a konditerem biztosan nem tehetett jót a gerincednek. A mozgásra szükség van, én ezt magamról tudom, de sajnos én is el-elbliccelem, most is inkább a gépet püfölöm, ahelyett, hogy tornáznék. Pedig tudom, hogy csak az segít.
Egyébként én már a kezdetek óta azt írom, hogy jó széket úgysem fogsz találni.
Csak hátúszást végezz, a többi nem jó a gerincnek.
Muszály meggyógyulni, mert a leszázalékolás nem old meg semmit. Nem is olyan egyszerű. Olyan dolgokat hallottam róla, hogy én sem kezdeményezem. Azon kívül nem is lehet belőle megélni. És 1-2 évente újra kell menni felülvizsgálatra. Mintha csoda történne és elmúlna a baj. Bár lehet, hogy az idő múlásával kedvező változás áll be. Ezt nekem többször mondták már.

Előzmény: figyu (45)
figyu Creative Commons License 2000.06.16 0 0 45
Szia Zsu!

Koszi a reszletes magyarazatot! Azt hiszem, valami koztes allapotban leledzem evek ota:-) A torokules nem megy fel oraig, de azert rovidebb ideig kibirom. A negykezlabas allas es az ellenoldali patak felemelese soha nem volt gond... Szoval nem is tudom. Az ulessel az a baj, hogy az ulogumom illetve a farpofak alatti resz faj... Mostanaban meg a combhajlito izmom faj - ha szeken ulok - a terdelos szektol meg a derekam faj:-))) Na, tudsz erre lepni valamit? :-))) En mar nem... Ma voltam uszni es a hatuszast ajanlotta az uszomester is. Szoval ma haton tanultam... Kisse le vagyok eresztve, mert aprilis 28 ota vagyok allomanyban es allokepessegem, izomtonusom nulla... Szo ami szo, csak 42 percet tudtam uszni, de annak is a felet eldumaltuk a sraccal... Szoval kezdem osszeszedni magam, konditerem es ilyesmi csak szeptemberre van tervezve, akkor is csak ovatosan:-))) A gyogyfudot mar nagyon varom, mert azert a lepcson lefele csak hattal tudok menni, mert a jobb labammal nem megy a hajlitas, mint ahogy nem is tudok csaka jobb labamon allva labujhegyre allni... Szoval nem tokeletes, de probalom hejrehozni... Csak az az idegesito, hogy nem tudok sokaig ulni, pedi az amitas tekkknyikahoz az is kell, a tanitashoz meg allni kellene - de az is faraszt... Csak nem vagyok rokkant 37 eves koromra??? :((( FUCK. Szoval kuzdok, szerinted van ertelme? Vagy inkabb mennyire tudok helyrerazodni?

Udv: figyu

Előzmény: zsuzsa (38)
figyu Creative Commons License 2000.06.16 0 0 44
Szia Sfakutya!

Az Orszagos Idegsebeszeti Tudomanyos Intezetben voltam es kaptam egy egy oldalas zarojelentest, es ebben 3-4 sor csak az, hogy mit javasol a doki a hagyomanyos kezelesek kozul! EZEK ellenere NEM kaptam beutalot a normalis uton!!! Azt mondta a haziorvos, hogy o nem adhat, mert elvettek tole a beutalsi jogot, es atkerult a neurologiara. Ott azert nem adtak, mert elfogyott a keret(?) vagy ilyesmi, de majd a reumatologia majd ad. Ott azt mondtak, hogy azert nem adnak, mert nem vagyok megmutve, hova is gondolok, eloszezonban??? Na ekkor dobtam el az agyamat, mert en nem udulojegyet kertem, hanem gyogybeutalot!!! Ennyit a dokik es abetegek kozotti kapcsolatrol. Aztan szegyen ide-szegyen oda, elmentem egy orvos ismerosomhoz, elmondtam neki, hogymi is tortent, nem akarta elhinni. Volt egy ismerose a tb bekein belul, annak elmondta - az az ember is nagyon csodalkozott es ajanlott egy foorvost a megyeszekhelyen. Na o is csodalkozott, mikor meglatta a leleteimet es az MRI leletet es az idegsebesz ajanlasat. Nem akarta elhinni, hogy meg soha nem voltam beutalva... Aztan adott egy lapot, amit kitoltott a haziorvosom, aztan o is firkalt ra valamit es igy elkuldtem... Azota mar visszajeleztek, hogy teritesmentesen(!) jogosult vagyok az ellatasra, majd megirjak az idopontot! Szoval ezt nem ertem! Egy rohadt lapot miert nem tudtak itthon adni, miert kellett utazgatno, amikor menni es ulni is alig tudtam, es egyaltalan, mi a f@sz van itt? Szerinted?
Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (37)
figyu Creative Commons License 2000.06.16 0 0 43
Szia Sfakutya!

Sajnos nem a konditeremben alakult ki a gerincbajom, mert oda csak
azutan kezdtem el jarni, miutan 1994ben lerohadtam es hat hetig volt
plafonnak nezese es fajdalmak elviselese. Aztan hat het utan szepen
ovatosan lementem es testnevelo kollegam utmutatasa szerint szepen
ovatosan el is kezdtem erositeni. Csak nyujtottam, huzodzkodtam es
tolodzkodtam meg hasizmoztam. Semmi olyasmit nem csinaltam ami
a gerincemet osszenyomta volna!!! Es mit ad az eg, semmi komolyabb
bajom nem is volt, amig rendszeresen jartam edzeni! 99 novembereben
bezart a konditerem, azota nem erositettem, es lehet(?), hogy ez lett a
vege! Mindegy, aheten elkezdtem uszni es akupunkturara is jarok. Most
ugy tunik jo:-))) Remelem is:-))) Szerinted nem kell egy kis mozgas? Az
az erzesem, hogy az orvosok nagy resze is total ellene van a mozgasnak.
Persze vannak esetek, amikor tok artalmas, de a gyogyulas es a szinten
tartas erdekeben szerintem KELL:-))) Aztan ha megint lerohadok, nem is
tudom mit gondoljak az egeszrol:-))) TE hogy vagy ezzel a mozgassal?
Udv: figyu

Előzmény: Sfakutya (36)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 42
Magam is így gondolom...
Előzmény: Sfakutya (37)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 41
Kukkants be a ládikádba...
Előzmény: figyu (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 40
zszusa, én is hegyezem a füleimet ...
Előzmény: zsuzsa (38)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.15 0 0 39
Csatolva volt, csak nem tudta olvasni ezek szerint. Ottan van a másik mél.
Előzmény: Sfakutya (36)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.15 0 0 38
hello

A torokules csak egy pelda. most azt is kerdezhetnem, hogy nyujtott labbal elorehajolva meg tudod e erinteni a foldet vagy tudsz e gombolyu hattal felulni.

A konditerem meg az aerobik szuper dolog, ha valamennyire egeszseges vagy. Ti nem vagytok ilyen szempontbol egeszsegesek ( pl en sem, mert tizet guggolok es masnap ugy faj a terdem, hogy nem birok lemenni a lepcson)
a konditeremmel az a baj, hogy nem fiziologias mozgassorokat csinaltat, hanem bizonyos izomcsoportokat kulonalloan erosit. eros leszel es szep, de attol meg meghuzhatod a derekad az elso cikis hetkoznapi mozgas, mint pl plafonmeszeles vagy aljzat beszereles a falba.

ha az izuleteid mozgasa beszukult + a mely hatizmaid gyengek es egyeb , a medenced es a gerinced,bordaid kozotti izmok, melyek a fuggoleges tartasert felelosek, akkor te nem tudsz torokulesben megulni, negykezlab allva nem tudod ugy felemelve megtartani az ellenoldali karodat, labadat,hogy el ne doljel es nyilvan a karfa meg a hattamla tart meg a szeken.

En a fakutyaval a nekem irtak alapjan azt csinalnam, hogy kilazitanam a vallat es azt probalnam megerositeni.
figyu, szerintem tebeloled meg kungfubajnok is lehet vagy barmi... nemtom, hany eves lehetsz, kb 35? de mondom, legy addig turelemmel, amig kicsit javul es utana el kene valamit kezdened.. en most uszast is csak mertekkel javasolnek, foleg, ha kiemelt fejjel uszol, ugyanis ott is fokozottabban homoritasz a derekaddal..

inkabb gyogyvizben kellene kicsit a gereincedet lazitgatni. ha vizben huzogatod fel az orrdhoz a terdedet es gombolyitgeted a hatad, az sokkal konnyebben megy, mint szarazon...

nemtom megengedhetitek e magadotnak a privat gyogytornat. ha valahol belbudan laktok vagy pesten, par alkalommal szivesen segitek, de mint mondtam a gyogytornaban az a szar, hogy sokkal nagyobb a ratok eso resz a amelobol mint pl egy orvosi kezelesnel ahol csak oda kell tartanod magad, mindent a doki csinal.

utana meg le lehet tevedni jogara, strechingre, esetleg tajcsira... en erosen tulsulyosan es tobbszori szules utan teljesen serulesmentesen verekszem, uszom es biciklizek. Ovatosan elkezdve meg a rozzant izulet is munkahoz szoktathato es ettol javul a mukodese is.

aztan azon veszed eszre magad, hogy mult idoben faj a derekad..

szoval hany eves is vagy, figyu?

Sfakutya Creative Commons License 2000.06.15 0 0 37
Figyu !

Újra elolvastam az első írásodat. Melyik idegsebészeten voltál? Ezt csak kíváncsiságból kérdezem.
Egyébként szerintem menjél vissza az idegsebészhez, kérjél tőle egy szakvéleményt, amiben leírja az orvos, hogy konzervatív kezelést javasol. Ezzel a szakvéleménnyel menj a rheuma orvoshoz, ő írhat fel gyógykórházi kezelést. Nem hiszem, hogy heteken belül ne kapnál beutalót.

Sfakutya Creative Commons License 2000.06.15 0 0 36
Kopasz indián !

Kösz a neveket, de elfelejtetted megírni a gyógytornászok telefonszámát, vagy bármilyen utolérhetőségét.

Figyu !
Szerintem ne a konditeremben keresd a megoldást, sajnos lehet, hogy ott alakult ki a betegséged, és az biztos, hogy ott nem fog elmúlni.

Zsuzsa !

Ha van még ötleted örömmel elfogadom.

figyu Creative Commons License 2000.06.15 0 0 35
Szia Zsu! Szia Kopasz Indian!

Szoval egeszsegugy X hely Y beteg es Y nagyobb X minden esetben... FUCK! Mit lehet tenni?
Nincs valami orszagos betegjogi forum? Vagy a beteg a zavaro tenyezo az EÜ korforgasaban?

Torokules... Sajnos mire odaig eljutnek, teljesen begorcsolok... Amikor egeszsegesebb voltam, akkor sem birtam kemenyen es csak ugy ulni - ebbol az kovetkezik, hogy mar regebben sem volt megfelelo hatizmom? Az elso ilyen porcos bajom utan (1994) mar tudtam, hogy a tesis cimboram nem beszelt hujjjeseget, mikor a konditermet ajanlotta a billentyupufoles ellen:-)))

Na, akkor jartam uszni, elkezdtem kondizni es hamarosan "tok jol" neztem ki. Allitolag hatizmaim is lathatoan fejlodtek, de akkor sem tudtam kemenyen ulni, tamla nelkul... Lehet, hogy melyebben van a bajaim oka? Mindegy, holap megyek uszni, tegnap(elott) voltam akupunkturan, csak lesz valami! Most a terdelos szeken ulok, majdnem a legnagyobb fokozat van beallitva - igy jonak tunik:-))) Csak az a roadt magas asztalom meg egy picit alacsony!?!?
Kossz, mindenkinek mindent! Irjatok! :-))) Hol vannak a szuper gyogytornaszok?

Udv: figyu

Előzmény: zsuzsa (30)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.14 0 0 34
figyu, a jobb térdelőszékek magassága állítható. Túl alacsonyra ne állítsad, mert akkor a lábad szorul be. Szék beállítás: ülj rá a székre. Lógassad le a kezedet. Az alkarodat emeljed vízszintesbe. Nos ahol a könyököd magassága van, ott kellene legyen az asztal, illetve a billentyűzet. Nekem ez jött be. Általában ezt nem sikerül elérni. Fontos, hogy puha legyen, illetve ne legyen sarkos az, amin a kezed nyugszik. Levegőben levő kezekkel is lehet sokat írni, de fárasztó.
Előzmény: figyu (29)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.14 0 0 33
Kedves zsuzsa, nekem viszont megvan a tapasztalatom. Ha itt kell valakinek, akkor tudok tippet mondani, hogy hol érdemes jeletnkezni. Mivel ez nem a reklám helye, ezért inkább mailben. De úgy tudom, az illetőnek is van Internet elérése, ezért a legegyszerűbb, ha ide terelem. Két gyógytornászról van szó, akik megelégelték a kórházi főállásukat, és elmentek Bt-be dolgozni. Meglássuk. Holnap este okosabbak leszünk.
Előzmény: zsuzsa (32)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.14 0 0 32
fakutya, ha nem baj, ide valaszolok:
en is az Eu foiskolara jartam, Komjadi B. sportuszoda mogott van a budapesti szak.
nem jartam ott sok eve, de akkor voltak mindenfele tornak + ketsegtelenul jo szakemberek tanitanak ott.legalabbis kart nem csinalnak ami igazan nagy szo.. ( ez nem vicc)

konyvbol nem lehet se karatet se gyogytornat se tarsastancot tanulni...

sajnos az elmult 4 evben teljesen megszakadt a kapcsolatom a regi kollegakkal, csak az maradt ami a fejemben van, ezert jo szivvel nem tudlak titeket sehova se kuldeni....
nem si akarok kollegakat minositeni. tudom, hogy annakidejen jobb korulmenyek kozott se birtuk a rengeteg beteget el, azert kerultek sokan csoportos tornara.. sajnos a kurva kormany a hibas.. ha O.V. megbetegedne, neki lenne kulon gyogytornasza..

Előzmény: Sfakutya (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!