Keresés

Részletes keresés

Nanette Group Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1168
Tisztelt „nagycsavar”!

 

Nyílt levelével kapcsolatban több alapvető problémám is van.

 

Először is „a lakók” nevében beszél, de nem tudom, ez vajon kiket takar, két ember vagy mondjuk 200 lakó „képviseletében” szól. Másodszor, hogy eféle „képviseletre”  semmiféle joga sincs, a Tht. pontosan meghatározza, pontosan ki és mi módon képviselheti a lakókat. Még ha bele is megyek ebbe az abszurd játékba, hogy „elszámolok nagycsavarnak”, akármit is válaszolok, azt Ön (Önök) akár elfogadják, akár nem, nincs semmilyen következménye, puszta szócséplés marad. Harmadrészt a feltett kérdésekre adott válaszok már csak terjedelmüknél fogva sem férnek bele ebbe a fórumba.

 

Csak egyetlen példa, a közös költség. Bizonygathatnám, hogy rendesen fizettünk, de a korrekt elszámoláshoz kb. 600 db birtokbaadási jegyzőkönyvre, kéttucatnyi bankszámlakivonatra és a számításokat tartalmazó Excelekre volna szükség – miközben a közös képviselet és a korábbi szvb folyamatosan nyomon követte az előírásokat és a befizetéseket. Ha a tisztelt lakóközösség végre választ szvb-t (és adott esetben új közös képviselőt), természetesen mindenben a rendelkezésükre fogunk állni.

 

Az összehívandó lakógyűléssel kapcsolatban pedig szeretnék néhány alapvető félreértést tisztázni.

 

A Real-Prop House Kft. álláspontja szerint február 3-án volt egy érvényes alakuló közgyűlés, ezt követően tehát minden tekintetben a Tht. szerint kell működnie a háznak, azaz mi már semmilyen lakógyűlést nem hívhatunk össze (csak erre kérjük a közös képviselőt, ahogy azt a lakók bármely 10%-a megteheti). A napirendi pontokkal és az újabb lakógyűléssel ennél mélyebben nem is kívánunk foglalkozni, javaslom, hogy a leírt konkrét kérésekkel a Tht. által előírt formában szíveskedjenek közvetlenül a közös képviselőhöz fordulni. Azt, hogy egy esetleges választáson milyen elv szerint szavazok, már leírtam, ennél többet azonban nem kívánok közreműködni, mert ahogy látom, az egész kezd ellentmondó és részben értelmetlen követelőzésbe fulladni. (Ha valaki ezzel nem értene egyet és nem tartja jogszerűnek az alakuló lakógyűlést, akkor kifejezetten kérem, hogy ne csak a fórumban hergeljen, hanem a nevét felvállalva forduljon bírósághoz és támadja meg a közgyűlést, illetve a határozatokat.)

 

Így – bár erre megvolt a szándék – a jelöltek anyagának előszürésében, rendszerezésében és eljuttatásába se folyunk bele, ez alapvetően az szvb feladata volna (akiket ugye nem választottak meg a múltkor…), mivel őszintén szólva semmi kedvem további vádaskodásokat hallgatni, hogy ezt vagy azt miért így vagy úgy csináltunk.

 

Viszont szerintem továbbra is az a legfontosabb, hogy végre legyen megválasztott, a lakóközösség nevében valóban legitim módon nyilatkozó, tárgyalóképes szvb, elfogadott költségvetés, közös költség, szmsz – addig az ilyen „kezdeményezések” sehova sem vezetnek.

nagycsavar Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1167
MINDEN LAKÓ FIGYELMÉBE!!! A LAKÓK ÖSSZEFOGÁSÁRA VAN SZÜKSÉG!

Páran lakók az alábbi nyílt levélben foglaltuk össze azokat a pontokat, amelyekre szeretnénk az Eladótól választ kapni. Úgy érezzük, hogy ezek a kérdések egyaltalán nem tisztázottak. A levelet - egyelőre aláírások nélkül - egy mandarinkert-es e-mail címről azonnal elküldjük az Eladónak is. Fontos azonban, hogy ez a levél aláírások nélkül vajmi keveset ér, ezért aláírásgyűjtésbe is kezdünk.

Kérnénk a lakókat, ha akár csak egy pont is tisztázatlan Önök szerint is, csatlakozzonak a kezdeményezéshez, mert nem mindegy, hogy a hivatalos levél - már aláírásokkal - 50 v. 150 v. 300 aláírást tartalmaz. Fontos lenne az is, hogy aki itt a fórumon olvassa ezt a levelet, adja tovább a létezésének hírét bármelyik lakónak, akivel a házban találkozik.

Aki egyetért a levéllel, kérjük küldjön e-mailt a mandarinkert2010@gmail.com-ra és a tárgyba annyit írjon, hogy a hétvégén, legkésőbb jövő hét elején mikor ér rá, és mi megkeressük. Ezzel nagyban megkönnyítenék a munkánkat. Aki szeretne az aláírásgyűjtésben segíteni, szintén itt jelentkezzen.

Hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy támadó jelllegű level, azonban a lenti kérdésekkel kapcsolatban eddig nem kaptunk szakszerű és megbízható válaszokat.

Íme a levél:

"A Bartók Béla út 98-102. A-F épület tulajdonostársai, mint Vevők a következő igényeket támasztják a Real-Prop House Kft.-Olimpia Group, mint Eladó felé:

Az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint az Eladó hivatalosan számoljon el a Vevők felé - a birtokbaadástól kezdődően jelen napig - az Eladó által megbízott közös képviseletek számláira befizetett összegekkel, valamint tételesen, havi és éves bontásban, számlákkal alátámasztva igazolja, hogy ezen befizetett összegek a birtokba lépett Vevők mindennapi igényeinek és a közös szükségleteinek kielégítése érdekében lettek felhasználva.

Az Eladó az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint igazolja, hogy birtokbaadáskor az egyes tulajdonok per-, teher-, igény és harmadik személy jogától mentesen kerültek átadásra és a birtokbaadásig felmerülő költségeket megfizette az adott tulajdonra.

Az Eladó igazolja, hogy az eladatlan tulajdonok után pontosan és időben megfizette a rá eső közös költséget, valamint az építkezésből eredő közüzemi díjakat.

Az Eladó támassza alá az elszámolást és az elszámolás módszerét egy független, hivatalos könyvvizsgáló véleményével is. Amennyiben további kérdések merülnek fel az elszámolással kapcsolatban, az Eladó nevezze meg azt az ő általa kijelölt felelős személyt, akivel a Vevők által megbízott könyvvizsgáló egyeztethet.

Bocsássa a Vevők rendelkezésére a társasház illetékes Földhivatal általi megalapításáról szóló határozat másolatát, valamint igazolja, hogy az illetékes Földhivatalhoz beadta a jelzálogjog és opciós vételi jog törléséhez hozzájáruló nyilatkozatát a projektet finanszírozó banknak.

Az Eladó az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint bocsássa a Vevők rendelkezésére a végleges alapító okirat vonatkozó részeit a Társasház megalapításáról szóló földhivatali határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül.

Az Eladó igazolja, hogy olyan telekommunikációs rendszert kiépítő szolgáltatóval kötött szerződést, aki kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatás teljes tartama alatt a szolgáltatási díj nem haladhatja meg a legnagyobb három szolgáltató által ajánlott árak átlagát.

Az Eladó részletes javaslata és időbeosztása a garanciális javítások elvégzésére, melynek 100%-os teljesítésének min. 3 hónappal a garancia lejárta előtt kell befejeződni, ezáltal időt biztosítva a részletes ellenőrzésre és a még elvégezetlen feladatok pótlására.

Az Eladó jelölje meg a garantált teljesítés időpontjai az előbbiekben leírt pontoknak, valamint az elszámolások, igazolások átadási dátumait a Vevők számára.

Az Eladó az általa összehívandó közgyűlésre:
- javasoljon egy határozott fellépésű, elfogulatlan levezető elnököt.
-jegyzőkönyvvezető képes legyen olvasható jegyzőkönyvet készíteni, amit a helyszínen hitelesíteni kell két tanúnak.
- hívja meg a könyvelőt és a könyvvizsgálót, akik beszámolóját, véleményét csatolta a meghívóhoz (különösen az adósságot keletkeztető kötelezettség-vállalások tekintetében).
- csatolja a meghívóhoz a közös képviselő jelöltek rövid ismertetését, vállalási árait, javasolt közös képviseletek közös költség tervezetét költségnemenként.
- SZMSZ tervezetet küldje ki legalább 15 nappal a közgyűlés előtt, hogy a tulajdonosok átnézhessék.

Napirendi pontok között kérjük, hogy ezen pontok is szerepeljenek:
- határozatképesség megállapítása (határozatképtelenség esetén berekesztés és erről jegyzőkönyv)
- levezető elnök és jegyzőkönyvvezető megválasztása
- határozatképesség esetén két hitelesítő tulajdonostárs megválasztása
- napirendi pontok és a pontok sorrendjének elfogadása
- közös képviselő választása - határozathozatal
- számvizsgáló bizottsági tagok megválasztása - határozathozatal
- a társasház bankszámlájának elfogadása és a rendelkezési jogok rögzítése - határozathozatal
- könyvelő és könyvvizsgáló véleményének ismertetése
- közös költség meghatározása - határozathozatal
- igényelt szolgáltatások meghatározása
- felújítási alap meghatározása
- Szervezeti Működési Szabályzat, ezen belül a Házirend kidolgozása
- egyéb kérdések, javaslatok jegyzőkönyvbe vétele

SZMSZ-hez az alábbi javaslatokat tesszük:
- vízdíj hártalék szétosztása azok között, akik nem hitelesíttették az órákat.
- késedelmi kamatok szétosztása a közös költséget késve fizető tulajdonosok között.
- átalánydíjas hődíjfizetés, negyedéves elszámolással.
- 1 havi tartozás után fizetési felszólítás, 2 havi tartozás után közművek korlátozása, kizárása, bűntetés kiterhelése.
- postai és csekkes költségek kiterhelése az érintettek részére."
deniboly Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1166
januárban gyanús módon nekem is 10 nap alatt lett annyi fogyasztásom, mint másfél hónap alatt, de megvárom a februári eredményt..elvileg ott nekem kedvezne mindez..ha nem...
Előzmény: ubi67 (1164)
Juhhej Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1165
Kedves ubi67!

Igen, ez nekem is feltűnt, ami ugye azt jelenti, hogy semmire se megyünk a havi elszámolással, mert a jelenlegi kk nem képes leolvasni időben az adatokat. Jó lenne végre egy normális kk, aki tesz is értünk vmit!!!! Mellesleg igazuk van azoknak, akik azt kérdezik, hogy hová tűnt a gondnok?? Már a papír sincs kint, amire regisztrálhatjuk a hibákat (én több, mint 1,5 hónapja jegyeztem be, hogy a C ép. felől a kis kertkapu nem záródik). Ezért minek fizetünk?

Üdvözlet
ubi67 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 1164
T. Mindenki!

Nem tudom, ki mennyire követi nyomon és ellenőrzi a mérőórái leolvasását ill. annnak helyességét. Én speciel minden hónap elején és végén vezetem a mérőóráim állását, ezred pontossággal. Ennek ellenére most már a harmadik hónapja hogy az In Management által leolvasott óra állás minden esetben jóval több mint az általam leolvasott érték.
Kérdésem lenne: másnál is vannak-e hasonló tapasztalatok.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.27 0 0 1163
10 óráig!!!!!!!!!!!
Biztosan drágább megoldás szórakozóhelyre vagy sörözőbe járni, de azért szép dolog másokra is tekintettel lenni.
A liftben hányogatás különösen nem jópofa dolog. Sokkal inkább szánalmas.
bokor22 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 1162
Egyetértek, tisztábban kellene tartani a közös épületrészeket. A házibulikhoz még annyit, hogy péntek-szombaton azért kicsit több engedhető meg, mint hétköznap.
Előzmény: Törölt nick (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.26 0 0 1161
A társasházi házibuliról csak annyit, hogy nem véletlenül a házirend minden normális házban kimondja, hogy este 10 után nincs ereszd el a hajam, mert sokan másnap dolgozni mennek, vagy pihenni szeretnének. Megpróbálom több kevesebb sikerrel megérteni azokat akik vasárnap furkálnak, de este 10 után semmiféleképp sem megengedhető az, hogy valaki hangoskodjon. Aki mégis ezt teszi az antiszociális. (csúnyábban nem volt gyerekszobája.) Tudom, hogy ez manapság inkább érdem, mégis az ilyen viselkedés nagyon sok embernek teszi elviselhetetlenné az életét.
Az meg különösen érthetetlennek tartom, hogy valaki miért vesz egy új építésű házban lakást, ha behány a liftbe (E-épület), és a lépcsőházban pakolja le a szemetét. Miért nem marad az ilyen a panelban?!
gerebit Creative Commons License 2010.02.26 0 0 1160
Na jah, a karbantartó is felesleges! Amikor rossz volt a zár, az A-ban vagy 2hétig azt se siette el! Azonkívül ,hogy az órákat leolvassa a folyosókon nem kifizetődő...A régi gondnok sok mindent megcsinált ,szólni sem kellett neki!!! Köszönjük ,aki kirúgatta ! Jelzem, semmi joga nem volt ,ehez...ezt is lakó bisz-baszon kellett volna megvitatni! üdv!!
adr1enn Creative Commons License 2010.02.25 0 0 1159

Köszi bigabigel, hogy bemásoltad a levelezést!

A MI felelősségünk, hogy ne húzzuk el a következő közgyűlést éjfélig (meg tudom érteni a kisgyermekeseket, és időseket, akik nem akartak ott éjszakázni). A LÉNYEGGEL kezdjük: közös képviselet megválasztása, minden más "napirenden kívüli" dolog csak utána... Akinek szereplési vágya van, kérem fogja vissza magát, ez közös érdekünk!!!

bigabigel Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1158
Kedves Lakók!

Megérkezett a Beruházótól a válasz, aki arra kért, hogy másoljam be levelét ide a fórumba is. Kérek mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el, különösen azt a részt, hogy hogyan lehetne végre saját magunk által választott közös képviseletünk - feltétel, hogy a lakók legalább 30% (a teljes tulajdoni hányadnak) ott legyen, ill. és legalább fele egy ugyanazon cégre adja le a szavazatát (tehát 15% tulajdoni hányad).

"Az alakuló közgyűlés és az összehívás törvényességének megítélése kérdésében eltér az álláspontunk, ahogy a telefonban is mondtam, szerintem törvényes volt minden. (A háznak már van a saját nevére szóló bankszámlája, így nincs szavazásra bocsátható, eldöntendő kérdés.) Természetesen aki ezzel nem ért egyet, az bírósághoz fordulhat, de amíg ez nem történik meg, illetve nincs erről ítélet, addig ez csupán sehova sem vezető, értelmetlen spekuláció. (Magánvéleményem szerint a szavazás közbeni beüvöltözések, hogy mikor, kire és hogyan kell szavazni, szintén okot adhatnának egy törvényességet vitató perre, de mivel ennek nem látom értelmét, beérem annyival, hogy ízléstelennek tartom ezt a fajta "kampányolást" és kész.)

Ami levele érdemi részét, illetve kérdéseit illeti, a következőkről tudom tájékoztatni.

1. Az In-Managementen kívül eddig két cég, a Város-kép és a Faraone jutatta el hozzám az anyagát. Utóbbi a nullás igazolást nem csatolta, de ettől függetlenül mindkét cég korrekt anyagot adott. A jövő héten még bárki küldhet újabb anyagot, addig biztosan nem postázzuk a meghívókat.

2. Összefoglaló helyett valószínűleg a pályázók által beadott iratok releváns részét (referenciák, vállalási ár és tartalom, költségvetés-tervezet) juttatjuk el a meghívóval együtt a lakókhoz. (Kivéve, ha túl nagyszámú cég jelentkezik, mert annak a másolási költségét, többszázezer forintot már nem tudjuk vállalni.)

3. Bízom benne, hogy az előzőekben írtak elég információval fognak szolgálni a lakóknak, megjegyzem, hogy mivel ez elsősorban a pályázók érdeke, nekik kellene ezt megoldaniuk (bedobni, a fórumban közzétenni stb.)

4. A közgyűlés időpontjáról még egyeztetünk az In-Management-tel, igazság szerint a szűk keresztmetszetet a helyszín jelenti, szeretném, ha a lakógyűlést a házhoz a lehető legközelebb tartanánk, hogy minnél többen eljöjjenek, de a nagy létszám miatt ez elég nagy gond. Ha mást nem találunk, ismét az előző helyszín lesz és mindenképpen még márciusban.

És egy kiegészítés. A lakók többségének akaratát elfogadom, de azt nem, hogy a lakógyűlést elhúzú, a végéig kitartó kis csoport akarata szerint szavazzak, erre se jogi, se erkölcsi alapon nem kötelez semmi. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha a lakók legalább 30%-a (a teljes tulajdoni hányadból) jelen lesz a szavazásokon és az abszolút többségük (azaz legalább a jelenlévők fele) azonosan határoz, azt én is elfogadom. Ha azonban ennél kevesebben jönnek el vagy otthagyják a lakógyűlést, akkor azt úgy értékelem, hogy a lakók többségének mindegy, miként alakulnak a ház dolgai és kizárólag a Real-Prop House Kft. érdekei szerint szavazok majd.

Bízom benne, hogy a lakók megértik, mennyire fontos a részvételük, mert a költségvetés, a közös költség, az szmsz elfogadásához, a lakókat képviselő szvb megválasztásához a lakóknak fűződik a legnagyobb érdeke, nem a Real-Prop House-nak.

Végezetül kérem, hogy szíveskedjen válaszomat is betűhíven bemásolni a fórumba."
Dézsa17 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1157

 

Kedves fórumozók

 

 

Segít nekem valaki abban, hogy megmondja, hogy miért fizetünk gondnokot, ha a

bejárati atjó előtt a világítás kb 2 hete nem működik?  ha a folyosó ajtó akad, és a liftnek olyan hangja van hogy már félek beszálni ? Ezt kinek kellene megcsinálni?

 A gondnoknak nem az lenne a dolga, hogy megcsinálja renben tartsa a dolgokat?Kíváncsi vagyok mikor jut el odáig hogy észre veszi, hogy nem ég a lámpa és kicseréli végre. csak tudnám hogy miért fizetem/fizetjük ha nem végzi el a feladatait.és még én írkáljam ki hogy mi nem jó, hát ettől kész vagyok teljesen. akkorm inek tartjuk? mit csinál? miért nem megy és nézi meg magától.

A gondnok díját miért fizetjük ki minden hónapban? ha a munkájával nem vagyunk megelégedve?

 

kolter Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1156

 

Tudja már valaki, hogy kik jeleztkeztek a kk választásra? Esetlegesen a leadott pályázóról kaphatunk mi is valami tájékoztató anyagot, hogy megnézhessük és összeírhassuk a kérdéseinket? Esetleg fel lehetni ide is tenni.

 

 

Az új közgyűléssel kapcsolatosan van már valami információ, hogy mikorra várható, és hogy milyen napirendi pontok lesznek benn? A múltkori közgyűlésre sem kaptam meg a tájékoztatót, csak innen a fórumról értesültem róla, pedig eddig legalább 4 alkalommal jeleztem, hogy hova küldjék, de úgy látszik ez már bonyolult  és nem tudják megcsinálni......

 

A napirendi pontokba van beleszólásunk? Vagy mint a múltkori közgyűlésre kiküldik és ennyi?

 

 

Előre is köszi a válaszokat.

Revon Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1155
"az 500 lakás elég differenciáltan van elhelyezve, ha valaki bulit szervez, azt egy két lakó hallja, érzi meg"

Ha pl. a C ép. egyik udvarra néző lakásában ordít a zene, a kedves lakó és haverjai (amire már nem egyszer volt példa, ráadásul hajnalig), az szemben a B ép. lakót nagyon is zavarja.

"kulturált körülmények között, mérsékelt hangoskodással"

Ha így lenne, biztosan nem lenne senki felháborodva...
részemről befejeztem, mert ennek úgyse lesz sose vége

Előzmény: bokor22 (1154)
bokor22 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1154
Kedves Revon!

Mivel nem börtönben élünk, szerintem egy születésnapi buli belefér (kulturált körülmények között, mérsékelt hangoskodással). És mivel az 500 lakás elég differenciáltan van elhelyezve, ha valaki bulit szervez, azt egy két lakó hallja, érzi meg.

Ami viszont szerintem kevésbé fér bele, hogy némely lakó annyira ordít a saját lakásában (állandóan), hogy nem hogy a folyosón, de a szomszéd lakásokban sem lehet megmaradni.

Még valami: szeretném megkérni a C lépcsőház lakóit, hogy legyenek szívesek ténylegesen becsukni maguk után a lépcsőházajtót, mert enélkül semmit sem ér a már hideget-meleget kapott biztonsági rendszer, főleg, hogy a C lépcsőház előtti világítás már ritkaságnak számít.
Előzmény: Revon (1153)
Revon Creative Commons License 2010.02.23 0 0 1153
Ha mindenki bulit rendezne a születésnapján, akkor elég valószínű, hogy minden napra esne egy buli... az is beleférne? hali
Előzmény: gerebit (1144)
bigabigel Creative Commons License 2010.02.23 0 0 1152
Kedves Lakók!

A lenti levelet küldtem ma de. el a Beruházónak. Gondoltam, bemásolom ide is, mert remélhetőleg többen szeretnék nyomon követni az eseményeket. Bocsánat, ha vhol szóismétlés v. elírás van, még korán volt.


"Kedves Kricsfalussy Tamás!

Pár hete beszéltünk telefonon a Mandarin kert alakuló közgyűlése utáni napokban. Megvitattuk többek között azt, hogy az alakuló közgyűlés nem a törvényi előírásoknak megfelelően lett összehívva az alábbiak miatt:

1) a három kötelező napirendi pont közül hiányzott egy - a bankszámlára vonatkozóan
2) a Th. legfontosabb dokumentuma, az SZMSZ, nem lett kipostázva a meghívók mellé, hiába függesztette ki a jelenlegi kk a faliújságra, ez nem elegendő.

A 2). pontban ugyanakkor nem kötelező az alakuló közgyűlésen dönteni. A törvény kimondja, hogy ha az alakuló közgyűlés az SZMSZ-ről nem döntött, akkor ezt meg kell tennie egy legkésőbb ezt követő 60 napon belül megtartott közgyűlésen. Ön a lakóház fórumán már másnap kijelentette, hogy lesz egy következő közgyűlés. Azt azonban telefonon nem tudta biztosra mondani, hogy ez egy újabb alakuló közgyűlés lesz, vagy ön a több, mint 10% tulajdoni hányada alapján hív össze egyet.

Megbeszéltük, hogy attól sem zárkózik el, hogy a Mandarin kertnek végre a lakók által szabadon választott közös képviselete legyen. Ekkor említettem, hogy én mindenképpen felveszem 2 céggel a kapcsolatot, akik az alakuló közgyűlésen is ott voltak, és megkérem őket, hogy küldjék el a szükséges dokumentumokat önnek. Úgy tudom, hogy ezek a dokumentumok már megérkeztek önhöz.

A fentiek tükrében, kérném, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre:

- Kijelentette, hogy olyan cégre biztosan nem adja le a szavazatát, akinek nem látta a bemutatkozó anyagát a kötelező dokumentumokkal együtt. Ha van még olyan cég, aki jelentkezne közös képviseletnek, meddig küldheti el a szükséges dokumentumokat önhöz?

- Hajlandó-e arra, mint ahogy azt nekem említette, hogy készítsen egy összehasonlító táblázatot a cégekről?

- A lakók hogyan fogják megismerni a cégek ajánlatait? Megoldható-e, hogy ezek letölthetők legyenek valahonnan?

- Mikorra várható a következő közgyűlés?


A levelemet be fogom másolni a fórumra is, mert úgy gondolom, hogy minden lakót érintő információkat tartalmaz. Kérném, hogy a következő meghívó mellé mindenképp küldjék ki az SZMSZ-t is, hogy minden lakó tudja, hogy miről szavaz!

Köszönöm előre gyors és konstruktív válaszát."
lanyka1984 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1151
Kedves Lakók!

Meglepődve olvasom a fórumot, ugyanis szeretnénk venni egy lakást az F lakások közül, de kicsit megijesztett hogy nem fizetések magas közös költségre lopásokra számíthatok. Hálás lennék, ha valaki aki már régebb óta lakik ott pár mondatban leírná nekem hogy pontosan mi is folyik ott. Sajnos nekem elég kaotikusnak tűnnek a dolgok és a lényeget nehezen tudom kiszűrni. Örülnék, ha valaki le tudná írni nekem a véleményét, akár többen is.

Köszönöm
hori76 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1150

Tökéletesen egyetértek veletek, bele KELL hogy férjen egy-egy buli! Lakásavató, szülinap, vagy akár csak egy görbe hétköznap este...nincs ezzel gond! Lehet tőlem akár hetente, sőt naponta is! De van/volt rá jó példa is a házban, hogy buliztak, azután hajnaltájt visszavettek egy kicsit a zene hangerejéből és mulattak tovább! Hogy ez elrontotta volna a bulit? Nem hiszem! A gond azzal van, ha az egyéves gyermekem bömbölve ébred fel, mert a basszustól beremeg az ablaka még hajnali háromkor is. Neki hiába magyarázom, hogy belefér a buli.

Úgy gondolom, hogy a TÁRSAS HÁZ másnak is legalább annyira társas, mint nekem!

 

bokor22 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1149
Szerintem egy ilyen buli bele kell hogy férjen a társasházi életbe, ha többször fordul elő, akkor érdemes szólni.
n887 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 1148

Kedves Hori76!

 

Persze mondhatnánk, hogy azért fizetjük a biztonságiőröket, hogy ilyen esetben IS intézkedjenek, de a jövőre nézve egy jótanács. Nem kell szívbajoskodni, hívd ki a rendőrséget, hidd el ez a tuti...!!!! Csend lesz, rövid időn belül...

judrit Creative Commons License 2010.02.21 0 0 1147
A banki átutalással szemben a postai befizetésnek többlet költségei vannak. Ilyen a csekk, mint nyomtatvány, illetve a postai szolgáltatás díja. Mivel ezek a közös költségvetést terhelik, így jogos ennek kiszámlázása, hiszen nem az az összeg érkezik meg a társasház bankszámlájára, mint ami a tulajdonos előírása. Ennek a különbözetnek a pontos mértékéről érdemes a közös képviselőt megkérdezni. A mi gyakorlatunkban nem ekkora ez az összeg, de sokféle indoka lehet ennek a díjszabásnak.
Előzmény: deniboly (1146)
deniboly Creative Commons License 2010.02.21 0 0 1146
Azt mire fel gondolja az in-managament, hogy elkérhet havonta 500 forintot a postai csekken való befizetésért?

Azért fizessek, hogy befizethessek valamit? nonszensz kategória...

ha meg befizetnám bamni étutalással, akkor ha netén gond lenne, azért fizessek a banknak, hogy hitelesíte, hogy reklamálhassak..hogy is van ez???

judrit Creative Commons License 2010.02.21 0 0 1145
Tisztelt Tulajdonosok!

Szívesen adunk be hivatalosan pályázatot az Önök társasházának kezelésére, a közös képviseletük ellátására.
Kérjük juttassák el hozzánk pályázati kiírásukat, hogy összeállíthassunk egy testreszabott árajánlatot.
Az előző közgyűlésükön hivatalos meghívás hiányában nem állt módunkban részt venni, de nyomon követve az eseményeket, úgy látjuk elindultak a folyamatok abba az irányba, hogy minden érintett tulajdonosi csoportot kielégítő, konszenzusos megoldást találjanak.
Az érdekeik egyeztetésére remek lehetőség a közös képviselet intézménye, hiszen ez a feladatkör a teljes társasház legkedvezőbb működési feltételeinek megtalálására hivatott.

Bármilyen kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

e-mail:

info@judrit.hu

http://www.judrit.hu/

üdvözlettel:

Judrit Kft.
gerebit Creative Commons License 2010.02.20 0 0 1144
Társas ház ! Az embernek egy évben, egyszer van születés napja ! Szerintem ennyi belefér! :) A biztonsági szolgálat meg... :D Nem is mondom..felesleges ..ahogy mondom :D hali:)
hori76 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 1143

Ezúton is szeretném megköszönni az A lépcsőház 208-as lakásban lakó fiatalembernek, hogy pénteken, bár nem voltam meghívva, mégis végigélvezhettem a hajnalig tartó születésnapi partiját!

Köszönöm, hogy gondolt rám és a ház többi lakójára, ebbe beleértve a hétvégén is korán kelő dolgozókat, az öregeket és a kisgyermekes családokat!  

Legyen mindig olyan boldog a születésnapja, amilyet én kívánok neki! 

Külön köszönet a biztonsági szolgálatnak, akiket hajnali fél kettő felé zavarni mertem (én botor!) a problémámmal, hogy nem lehet aludni a hangos zenétől és a csontrészeg fiatalok gajdolásától,s ha van rá mód legyenek szívesek utánajárni a zaj forrásának, és akik azt a választ adták, hogy szülinapi buli van és kész, nem tudnak mit tenni! 

 

 

 

 

 

sz_v Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1142
Lehet azért mert nincsenek még szomszédaid? :D
Elképzelhető mondjuk, hogy az E épületet jobban hangszigetelték, de a B-ben az ajtó a gyenge pont. Minden hang beszűrődik a folyosórol. A felettünk lakót is hallani, mert úgy lépked a lakásban, hogy beleremeg az egész ház.
De ezek nem állandó zajforrások, társasházban ezzel együtt lehet (kell) élni.

A b703-as szerintem pont olyan lakás aminek relatíve sok szabad fala van, tehát fűteni is picit jobban kell majd, miénk is hasonló elhelyezkedésű, de nem vészes így sem.
adr1enn Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1141

Juhhej! Ez szuper! Köszi, hogy ezzel is előlendíted a dolgokat.

 

A földhivatali bejegyzést elindították (ezt a közös képviselőtől tudom, mondván, hogy az albetétesítés feltétele, a társasház megalakulása szerinte teljesült, az szvb viszont ezzel elllentétes dolgot írt itt a fórumon). Szóval meg kell tennünk mindent, hogy a viszonyokat rendezzük.

 

Azért is, mert én az E-ben még az átadás óta nem kaptam meg az első ELMŰ számlát (2009. szept. 28. óta). Közös képviselő azt nyilatkozta, hogy meghatalmazásomra már tavaly elidították az órák átiratását, és az ELMŰ-nél akadt el. Az ELMŰ azt nyilatkozta, hogy ennyi idő alatt már 3x átírták volna, ha tényleg be lett volna adva a kérelem. Nagy meglepetésemre még Eladó nevén van a mérőórám, pedig már annyira szívesen fizetném a saját számlámat :) Ahhoz, hogy én intézzem, tulajdoni lap kell, ez pedig addig nincs, amíg a lakás az Eladó nevére van bejegyezve a Földhivatalnál.

 

Szóval rendbe kell tenni a dolgokat, sok lesz a feladata az új képviseletnek, ehhez pedig nekünk kell lépni.

 

 

Cholito79---nek válasz: nekem semmi problémám nincs a lakással, első osztályú a kivitelezés, nem hallatszódnak át a szomszédok, tök jó a szigetelés, alig kell fűteni (melegek a falak, a szomszédok elég, ha fűtenek:). A vasút amúgy is nyugtató hangját a park felőli épületek letompítják. Garanciális problémák (falrepedés, radiátorok) máshol is vannak, ezek javíttatását nehéz kicsit kihajtani, de megcsinálják. Érdemes rákérdezni, hogy a jótállás meddig érvényes, honnantól számítódik, mert a D-t már korábban átadták.

Juhhej Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1140
Hahó Mindenkinek!

Az a két cég, amelyikkel én felvettem a kapcsolatot (mind2 ott volt az előző közgyűlésen, ahogy azt egy korábbi hozzászólásomban írtam), a héten fogja átküldeni a 2010-es ktg.tervezetet az Eladónak. Ezután én megpróbálom felhívni az Eladót, és rákérdezek, hogy mikorra tervezik a köv. közgyűlést, megkapta-e az anyagot stb.

Üdvözlet
Cholito79 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1139
Sziasztok!

Ma voltunk megnézni egy eladó lakást (új) B épületben (703) tetőtéri lakás.
Tetszett és az ár is elfogadható, csak félünk kicsit az újépítésű vasbeton csodáktól...
áthallás, minőség stb... Esetleg akinek tapasztalata, tanácsa van azt nagyon szívesen vennénk! Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!