Keresés

Részletes keresés

adr1enn Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1138

Most mindenki kidühöngte magát, és csend lett? Valaki ténylegesen is akart változtatni, vagy csak okoskodtunk és minden marad a régiben? Hahó emberek!

 

Más téma, hátha hasznos valakinek: a garanciális problémák miatt ne várjatok másfél évet, én 3 hete jelentettem be az erkélyajtót, nem történt semmi. 3x rájuk kellett telefonálni, hogy mikor jönnek, de hatásos lett: holnap reggel megcsinálják. A fűtés kakón ment nullára csavart helyzetben is, ezt is megcsinálták még január elején (ott nem kellett telefonálgatni). A következő alakuló ülésen ezekkel ne húzzuk az időt :) 

adr1enn Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1137
Mikor lesz az ismételt "alakuló közgyűlés"? Ki gyűjti az aláírásokat? Vagy az In-Management magától újra összehívja, ahogyan Kricsfalussy is ígérte hozzászólásában? Matisz Laci telefonban azt mondta nekem, hogy "megalakult a társasház", és elindították a földhivatali bejegyzési kérelmet. 
gerebit Creative Commons License 2010.02.10 0 0 1136
Hmm... Kulturáltabb formában?... Akkor szortírozni kéne ,néhány emberszerű lényt!!:D hellóka ;)
Begi1982 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1135
Semmi sem kötelező.
Csak gondoltam egy kultúráltabb formában lehetne folytatni a fórumot.
Persze ez az én szubjektiv véleményem.
Előzmény: Sztyepanakert (1134)
Sztyepanakert Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1134
Miért is kéne új fórumot nyitni? Mitől is lesz az jobb, mint ez?
Előzmény: Begi1982 (1133)
Begi1982 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1133
Úgy látszik nem megy itt a link.
Talán most:
Mandarinkert Fórum
Előzmény: Begi1982 (1132)
Begi1982 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1132
Sziasztok!

Létrehoztam egy fórumot a háznak.
Még sok munka van vele, de szerintem jó lenne áttérni rá, legalábbis addig, mig a leendő kk nem nyújt sajátot.
A cim: mandarinkert.fw.hu

Használjátok egészséggel!
Üngü Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1131
Köszi!

Én is felvettem egy céggel a kapcsolatot, akik szintén ott voltak a közgyűlésen, csak nem mutatkoztak be.
Kidolgozzák a pályázatukat, és elküldik.
Ha ez megtörténik, akkor szintén közzéteszem! :-)

Üdv!
Juhhej Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1130
Kedves Üngü!

Én 2 céggel felvettem a kapcsolatot azok közül, akik ott voltak a közgyűlésen. A két cég (a nevüket nem írom le, nehogy kimoderáljanak):

Egyik: a legtöbb szavazatot kapta a közgyűlésen
Másik: az a cég, amelyiknek webes rendszere van, minden befizetést/kifizetést nyomon lehet követni, ajánlatuk ki volt függesztve a faliújságra is

Az eddig látottak/hallottak alapján ez a kettő tűnik profinak, megbízhatónak, hozzáértőnek.
Kértem mindkét céget, ha elküldik az Eladónak az ajánlatukat, küldjék el nekem is, és feltöltjük egy blogspot-ra vagy ide, ahol mindenki számára elérhető lesz az anyag.

Üdvözlet
Üngü Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1129

Sziasztok!

 

A múlton már nem változtathatunk, felesleges további vitákat szítani. Tanuljunk a hibáinkból, de nem egymásra mutogassunk.

Foglalkozzunk a jövővel!

A kk jelöltek bemutatkozó anyagait ki gyűjti, és ki juttatja el a Real-Prop-hoz?

Az szvb. még dolgozik a házért vagy már feladta ( teljesen megérteném )?

 

 

Juhhej Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1128

Elnézést, pár gondolat lemaradt:

 

- Lehet, hogy a kk-jelöltek bemutatása nem lett tökéletesen megszervezve a lakók részéről, de ez nem is az ő dolguk (!!!). Az alakuló közgyűlés megszervezése az Eladó dolga lett volna. Én fejemet tenném volna rá, hogyha rajta múlik, csak a jelenleg kk-t hívja meg. Szóval ne hárítsa vissza a felelősséget a lakókra vagy az SZVB-re.

 

- Abban így utólag én is egyetértek, hogy nagy felelősség lett volna leadnia a szavazatát egy olyan jelöltre, akiről 10 percnyi információja van.

 

- Ahogy olvasom hajlandó meghallgatni közös képviseleteket, de nem az SZVB részvételével.

 

Nem mellesleg, amikor ki akarták kapcsolni a gázunkat, nekik 1.8 millió tartozásuk volt. Addigra mire ebből befizettek 800 ezret, a gázszolgáltató már felmondta a ház részletfizetési szerződését, és kiterhelte a késedelmi kamatokat, meg minden. Pedig akkorra már majdnem visszafizettük volna az adósságainkat, de mivel az Eladó jelentős késedelemmel fizetett, most miatta (meg pár nemfizető lakó miatt) már a késedelmi kamatok késedelmi kamatait fizetjük...

 

Üdvözlet

 

 

Juhhej Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1127

Kedves Mindenki!

 

  Én is szeretnék néhány szót írni a keddi estével kapcsolatban:

 

- Az alakuló közgyűlést az Eladónak kell szerveznie a lakók felé, ezért a levezető elnök kérdésével nekünk lakóknak semmi dolgunk. (Csak fizethetünk a saját pénzünkből egy ügyvédet ha jót akarunk magunknak) Szerintem Kricsfalussy tudott volna szerezni ügyvédet, ha nagyon akart volna.

 

- Nem igaz, hogy nem a legdrágább közös képviseletre adta le az ajánlatát.

 

- Mivel ő írta ki a közgyűlést, és azt írta, hogy "Közös képviselő-jelöltek meghallgatása" egy telefont megereszthetett volna az SZVB felé, ha nem érti, amit leír.

 

- Én eddig minden közgyűlésen voltam, és egyik sem volt kellemes hangulatú. Szerintem itt is az volt a cél (pl. a 2009-es elszámolás lassú-monoton felolvasásával), hogy a lakókat elaltassák és egymásnak ugrasszák. És a lakók sajnos tényleg egymásnak ugrottak.

 

- A jelenlegi kk még egy alakuló közgyűlést sem tud kiírni törvényesen, ugyanis a kötelező 3 pont közül egy hiányzott (a bankszámláról határozat) egy pedig hibás volt, ugyanis a ház legislegfontosabb dokumentumát, az SZMSZ-t minden lakónak ki kell küldeni. Utána azt is magyarázni kellett, hogy miért határozatlan a közgyűlés, hisz már rég nem volt meg az 50%+1 részvétel.

 

- Aki szidja az SZVB-t, az menjen el SZVB-tagnak és mutassa meg, hogyan kell jól csinálni. Nem azokat kell szidni, akik szabadidőt és pénzt áldoznak a th.-ért. Minden adat nyilvános, tehát bárki tehet a th-ért, nem kell semmikor sem erre az 5 emberre várni.

 

- Az 1500/10000 hányad szerintem is irreálisan lett meghatározva, hisz akkora már rengeteg lakó hazament.

 

Szerintem a múlton ne rágódjuk, ugyanis ezen a fórumon megint az megy, ami a jelenlegi helyzethez vezetett, széthúzás és egymás szidása. A múlton már nem változtathatunk, de a jövőn még talán igen (ehhez az kell, hogy minél több lakó eljöjjön és végigülje a köv. lakógyűlést, akik nem jönnek el, pedig hatalmazzák meg a lakótársaikat).

 

Üdvözlet

 

 

agavve Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1126

Emlékezzünk vissza, amikor a D épület garázsában összegyűltünk az In-M és Kricsfalusy úr jelenlétében, megígérték, hogy a D épület frissen beköltözött lakóinak semmiképpen sem lesz köze a Nagy és Tsa által maguk után hagyott tartozáshoz. Majd a költségvetési tervezetben ott szerepelt a két opció, hogy ennyi és ennyi lesz a közös költség ha a D épület is beszáll, és amannyi, ha nem, akkor kedves lakók, szavazzunk... Nekem ez nagyon nem tetszett: akkor most egy társasház vagyunk, vagy mi? Vagy szavaztassuk meg egyik lépcsőház lakóit a másik ellen? Egy ilyen nagy számú lakással rendelkező társasháznál ez nagyon felelőtlen húzás szerintem.

 

Ugyanez a tészta volt a gáz kikapcsolásával fenyegető időszak... milyen kompetenciára vall vajon, hogy az In-M képes kitenni egy felhívást a faliújságra, hogy kedves eddig is fizető lakók, ha tehetitek, legyetek szívesek előre befizetni több havi közös költséget, mivel sok a tartozó, nagy a hiány... !? Na neeee... És ha már erre fanyalodott a kk, vajon a sok tulajdoni hányadot képviselő O.Cs. milyen gyorsan rohant előre befizetni azt a rengeteg közös költséget, hogy megússzuk a gáz kikapcsolást télvíz idején? Arról nem is beszélve, hogy az O. Cs-t abszolút nem zavarta, hogy az eladó E és F lakások potenciális vásárlói nyilvánvalóan bejárnak terepszemlére és ilyen papírokkal szembesülnek a faliújságon, mindezek ellenére foggal-körömmel ragaszkodik az In-M-hez, no comment... És az is feledésbe merül persze, ki és milyen felelősséggel tartozik a Nagy és tsa időszak következményeiért, aminek a mai napig isszuk a levét. Mert őket csak a nyakunkba varrta az O.Cs., mégis ugyanúgy tömködjük a lyukakat, mintha saját akaratunkból választottunk volna egy béna társaságot, akkor legalább okolhatnánk magunkat a nem kellő körültekintésért az ügyben.

 

Még egy szubjektív példa: akárhányszor kértem valamit az In-M-től telefonon (pl. küldjék el ezt és azt e-mailben, adják meg ennek és annak az elérhetőségét stb), mindig készségesen megígérték, és SOHA egyetlen alkalommal nem tették meg, legfeljebb harmadszori-negyedszeri kérésre. És ami nekem a legsértőbb volt, egy alkalommal, amikor a tartozásokra rá mertem kérdezni, az In-M egyik kollégája káromkordva, felháborodott hangnemben beszélt velem (nővel!), hogy ő nem tehet róla, hogy a ki....szott lakók nem fizetnek, részéről ennyi. Aha... így én is mehetnék kk-nek, ha ilyen hozzáállás is elég jó pénzért. De persze ez csak az én tapasztalatom.

 

A fentiekben leírtak ellenére némely dologban egyet kell hogy értsek Kricsfalusy úr megjegyzéseivel a keddi közgyűlésre vonakozólag, bár nem ártana válaszokat kapni az előbbiekben taglalt kérdésekre sem... Van itt bőven szutyok, nemtörődömség, csúsztatások stb az elmúlt egy-két évben, nem ártana egy kis konstruktivitás a jövőre vonatkozóan, szándékom sem más azzal, amit leírtam.

 

Akárki lesz a kk, egy internetes felület, s akár azon egy normális fórum nem ártana, esetleg valami ötletláda formájában, amit a kk ELOLVAS és nem káromkodik, ha rá mer kérdezni egy lakó.

 

Szintén támogatandó egy jogász felkérése a következő gyűlésre. Ezt intézi egyébként valaki? Vagy csak egy feldobott labda megint?

 

 

 

 

Begi1982 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1125
Kedves Dézsa!

Sajnos nem vagyok valami jó az értelmetlen szöveg értelmezésében, ezért nézd el nekem, hogy nem mindig értettelek.
Köszönöm ezt a véleményt és tiszteletben is tartom.
De megkérnélek arra, hogy válaszolj az előző kérdésemre.

Köszönöm.

Még egy kérdés: Mit csinált a jelenlegi kk amit más kk nem csinált volna meg feleannyiért? Megmondom neked: Nem takaritott:).

Egy záró mondat: Más szemében a szálkát is...

Előzmény: Dézsa17 (1124)
Dézsa17 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1124

kedves Begi

 

akkor miért nem tettétek meg ezt ez egyszerű dolgot amiről tájékoztatsz?

 

mi a kifogás a mostani kk-val? beszélt az szb arról hogy másképp szeretnék az emberek? igen ? nem? megcsinálták a változtatásokat? igen? nem? jó a gazdálkodásuk, igen? nem? sikkasztana? igen? nem?  stb ilyen egyszerű de ezt felénk is kellene jelezni,de addig ameddig mgunk körül mi nem tudunk rendet tenni, addig az igényeiket sem tudjuk megfogalmazni.....akkor miért várjuk el, hogy az általunk sem tudod igényeinket , amiket mi sem tudunk egységesíteni, igy megfogalmazi és tálalni sem tudjuk,   de elvárjuk, hogy más kitalálja? sőt tejesítse is, sőt elmarasztalkjuk ha nem teszi meg, na hogy is van ez?

 

az szvb hány alkalommal kérte az olimpiát, hogy itt egy Pályázó aki " teljes anyagot adott át" üljenek le és legyen egy beszélgetés a hogyan és a mikéntről? hány ilyen anyagot juttatott el az szvb az egyik legnagyobb szavazattal rendelkező tulajdonos részére? szerintem egyszer se, az az szvb amelyik szorgalmazza a kk leváltását, egy ilyen fontos dologban ilyen dilettáns modón és igy intézi, a dolgok menetét. Én a saját fönököm elé így állnék, hogy válasszunk valaki mást mostani valami helyett, akkor az első kérdés lenne, hogy mik a szempontok? -na itt már probléma van ez sem lett megfogalamazva a pályázók részére. a második kérdés az lenne, hogy milyen szempontok alapján rostáltam? na itt megint hiányosságok vannak, mert nem hogy rostálni nem lehet de összehasonlítani sem. a pályázókat és a pöttyös macskát a  tarka kutyával elég nevetséges lenne összehasonlítani. igaz mindekttő emlős állat:))

a harmadik kérdése pedig az lenne, hogy ha ilyen alapvető és fontos bázis adatokat nem tudok  megadni a részére,miért várom el tóle, hogy a levegőbe csapva üssön a hasára és mondja azt hogy akkor legyen ez akit választunk, a mostanival szemben.  ezek a döntések kihatnak a jövőbeni dolgokra engem igencsak fenékbe rűgnának érte.

 

tehát ha a házból önként vállalta valaki hogy ő szvb tag kíván lenni,- bíztunk benne és megszavaztuk, hogy ezt azért teszi mert ért hozzá, mert szeretné előrébb vinni a társasház dolgait. - hát itt sajnos nem erről van szó.

és sajnálatosnak tartom, hogy erre igy és most derült fény, tisztelet a kivételnek, de szerintem az szvb messze nem áll a helyzete magaslatán, messze mást gondol magáról mint amire felkértük, magunk közül választottunk, hogy minket képviseljen,

a közgyűlésen a jelöltjük sikere vagy sikertelensége példázza ezt! ezt nem nagyon lehet szépíteni, és magyarázni sem kell.....

 ahol régen laktam ott az szvb azt mondta hogy ezt és ezt végignézték és ezek alapján ezt és ezt ezt merik ismétlem merik javasolni...

hát itt eleve kiderült, hogy Fridrich úr drágábban tud megszerzni dolgokat, stb stb

akkor kiket is képviselve döntöttek?

ezt kéne végigondolni, igen az szvb sok feladattal jár, ha nem tudja nem bírja vagy nem ért hozzá valaki nem kötelező válalni. de ha már elválata, akkor megkímélhettek volna mindekt ettől a blamától amit a közgyűlésen rendeztek, v megint egy esténk rámegy, megint egymásnak ugrottak emberek, megint többb haragosa lett sok embernek magunk közöl, ezek elkerülhetől lettek volna..de itt felmerül a kérdés hogy a saját munkájukban is így kényszerítenek döntéseket? vagy ott előkészítik rendesen.

 

és egy zárómondat egy klasszíkustól: egy jó előkészítést, könnyű befejezés követ.....

 

Begi1982 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1123
Igazad van, korábban kellett volna megtenni. DE akár te is megtehetted volna. Megtetted?

Látom sok személyes tapasztalatod van.
Talán ott kéne elkezdeni, hogy beszélsz az illetővel. A gyerekek sem tudják, hogy mi jó és mi rossz, meg kell nekik tanitani.
Előzmény: Dézsa17 (1122)
Dézsa17 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1122

kedves mindenki

 

sajnos még csak meg sem értetted amit írtam.

 

tehát az előkészítő munkát ( szvb , és a nagytudású botcsináltáknak, nem most kellene megkezdeni csinálni, nem most kéne az szvb részére azt írni, hogy kérem hogy az anyagokat juttassák el a páláyzókhoz, eleve ezzel kellett volna kezdeni.) elkerülhető lett volna ez az egész közgyűléses herce hurca,

azt meg, hogy mi magunk tulajdonosok úgy és olyan modón állunk a dolgokhoz ahogy az, csak és kizárólag minket minősít, nem mást! ha  és ismétlem, ha valóben egységes szándék nyilvánunlt volna meg bennünk, akkor mindenki kivárja a közgyűlés végét, ide értve a távozókat és az szvb  tagajait is-aki mint általunk választott fórum volt hivatva ellenőrizni a kk-t  de nem így történt, erről elsősorban mi tehetünk, mi és nem más ezt kel megtanulni értelmezni. és a saját töketlenségünk miatt nem másra kell kivetíteni a haragunkgat, hanem magunkra, szembe kell állni a tükörrel és végig kell gondolni, hogy biztos hogy megtettem mindent annak érdekében, hogy legyen változás, vagy csak morgok, puffogok, miközben amikor és ahol tehettem volna ellene nem tettem me.

 

igen mi, mert addig lehet mást szidni, károgni rá, de ha valaki körbenéz a házban akkor egy két helyen olyanok vagyunk minta 8. ker,  igen pl a folyosókon kinthagyott biciklikkel amiken átesik az ember és igen szép látványt nyújt, megkérdenzném, hogy az a tulajdnonos mit vásárolt a társasházban? lakást? tárolót? garázst?  esetlege a folyosót is megvette azért sajátítja ki? azért rakja oda a bringákat? igen? ha a lakást akkor az a bejárati ajtón belül eső területet jeleni ott tegye le, ha garázst akkor a felszámozott felfestett helyet jelenti, ha tárolót akkor az pedig a falakkal határolt tároló területet jelenti, ide kell pakolni.  és nem máshova!!!

 vagy beszélhetünk a folyóskra kitett szemetes zsákokról is amik időnként több napig bűzölögnek. nagy émény melletük lemenni főleg ha venéd jön az emberhez...

vagy beszélhetünk arróll. hogy hányan fordulnak meg hogy maguk mögött becsukják a bejárati ajtót, vagy beszélehtün a folyosón és a lépcsőházban eldobált cigaratta csikkekről, ezek mind  MI tulajdonosok vagyunk, vagy beszélhetünk arról hogy csikkeket dobálunk egymás erkélyére igen ezek is mi vagyunk ennyire fontos a másik ember nekünk aki mellett élünk, ennyire vagyunk szocializálódva, és ennyire vagyunk képesek az egymás mellett élés szabályait magunkra nézve elfogadni és betartani, de beszélhetünk arról, hogy hány lakásnak van tartozása - ami mindenkit érint-

ezek a kötelezetségeink lennének nem tudjujk nem akarjuk megérteni, felfogni,

addig  ameddig mi magunk nem tudunk felnőni ahhoz a feladathoz, hogy egy lakóközösségben élünk és ennek szerves részeként tudjunk egymás mellett létezni , miért gondoljuk, hogy egységesen tudnánk döntéseket hozni? csak nézzetek körbe a házban? mit láttok? az emberek önös önző egóját ami túllép mindenen, - reggel hatkor fúrúnk falat, mert az úgy jó, éjjel egykor zenélünk mert az úgy jó stb stb.. ezek vagyunk MI nem  mások MI, más házakban az emberem egymáshoz való viszonya más jobb, ezért tundak előre haladni, Mi erre képtelenek vagyunk

és közben arról beszélünk hogy kinek mit kéne csinálnia? kit miért marasztalunk el?

és arról beszélget mindenki, hogy ő ezt mennyivel jobban tudná csinálni? na lássuk

 teessék.

- biciklik tűnjenek el - a tualdjonosk dolga-

- szemét a folyósokról tűnjön el- a tulajdonos dolga

-cigaratta csíkk ne legyen széttdobálva - tessék a tulajdonos dolga

- ajtó legyen bezárva magunk mögött- tessék megvalósítható

- ne dobáljuk egymás erkélyérea csikkeket- tessék

 

lássuk valósítsunk meg egy normális emberi közösséget és utána gurgulázzunk azon, hogy miért és hogyan és ki mit vagy mit nem csinál,nézzünk már körül egy kicsit a saját portánkon előtte....

Begi1982 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1121
Csak pár dolgot ragadnék ki, amit egy kk-nak tudni kéne:
- közgyűlési anyagok fénymásolása benne van a vállalási árban ( meghívó kísérő anyagok, jegyzőkönyv stb ez sem mindegy mert a tavalyi jegyzőkönyv, és a közgyűlés előtti anyag együtt kb 20 oldal volt ez 500 lakás esetében megint nem kevés)
-telefon költségek benne vannak a vállalási árban vagy külön leszámlázza.
- fűtés elszámolás, milyen időközönként történjen meg, ennek díja benne van e a vállalási árban.
- a fűtési számlákbenne van e a vállalási árban.

- a fénymásolási díjakon felül leszámlázza esetleg a fénymásolóba szükséges festékpatront stb?

- milyen módon adja át az anyagokat az szvb-nek (Kiricsfalusi Tamás kérte a jelenelgi KK, hogy minden hónapban nyomtatott formában is adja át, ezt tudtommal meg is tették,)- anyag amely az szvb részére rendelkezésre állt !csak nem adták oda a jelentekzőknek az infórmációt belóle:))


Miért van szükség papir alapú rendszerre? Szerintem egy mai jól működő kk fel tud kinálni egy internetes felületet, és akkor ez a kérdés kipipálva.

Tamás szerintem így is korrekt volt, mondhatta volna azt is hogy mivel nem kapott anyagot ő meg sem hallgatja ezeket a " bemutatkozókat" - nem ezt tette- meghallgatta, ránk bízta a döntést, !
Ezt is mondta... Vagy én rossz gyűlésen voltam bent?

Ránk bizta a döntést? Érdekesen értelmezed azt feltételt, amit ő szabott.

De ez most ne a viták fóruma legyen, hanem a konstruzktivitás fóruma.

Kérném az SZVB tagokat, hogy keressék meg a jelentkezett kk-kat és juttassák el nekik a megfelelő anyagot.

Szivesen segitek olyan ügyekben, mely a helyzet megoldását lenditi előre.

Itt akkor meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem a kedves lakótársakat, hogy mit szólnának egy normális fórumhoz?
Előzmény: Dézsa17 (1119)
Begi1982 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1120
Tisztelt Kricsfalusy Úr!

Kérem nézze meg a napirendi pontokat, amiket ha jól tudom Ön irt, de leaglábbis aláirt.
Ott a 4. pont: Közös képviselő-jelöltek meghallgatása, közös képviselő választása
Ha Ön nem kapott semmilyen anyagot, akkor miből gondolta, hogy több lesz?

Azt aláirom, hogy nem volt szép az elején az elnökválasztás.
De ha Ön rendesen akarta volna ezt csinálni, akkor nem a Matisz urat bizza meg ezzel. Hogy miért ő lett? Remélem megkapom rá a választ.

"Lakógyűléseken vagy az aktuális közös képviselő elnököl, vagy tényleg pártatlan külső személyt kérnek fel, általában egy jogászt - ez utóbbit minden további nélkül el tudtam volna fogadni, illetve elfogadom, de ilyen javaslat sem volt előzetesen."
Ezt Ön is megtehette volna.

Mint a közgyűlésen is jeleztem, még ezzel együtt is hajlandó lettem volna elfogadni a lakók választását
A vicces, hogy az első ilyen irányú kérdésre (Engedi-e, hogy a lakók döntsenek?) teljesen értelmetlen és kitérő választ adott. Mikor a kérdés meg lett ismételve legalább 5x, még akkor sem volt hajlandó válaszolni. Ez milyen hozzáállás? Ráadásul azzal védekezett, hogy nem kapott anyagot, stb. Itt visszatérnék az első pontomhoz.

Aztán mikor sikeresen húzták az időt és elérkezett a kk választás már a lakók fele eltávozott, igy ha reálisan gondolkodik az ember, akkor sehogy sem lehetett volna meg az 1500/10000 rész. Gondolom ezt nagyon jól tudta.

Az már csak a jéghegy csúcsa, hogy a 2009-es beszámoló egy vicc volt. Inkább nevezném In-Management reklámnak, mint egy üzleti évet lezáró beszámolónak.

2. A még át nem adott E és F épületek valamennyi felmerülő közös kiadását a villanytól a szemétszállításig szintén a Real-Prop House fizeti mind a mai napig
Ez miért az A,B,C,D lakók problémája? Szerintem ilyen dolgokkal tisztában voltak akkor, mikor elkezdték az épitkezést.
Mellékesen megjegyzem Önök habár tulajdonosok nem akarnak közös költséget fizetni az E,F eladatlan lakásai után (A Matisz úr mondta). Ez milyen hozzáállás?

8. Az SZVB-nek és ezeknek a lakóknak a felelősségérzetét nagyon jól mutatja, hogy miután nem az ő szájuk íze szerint alakultak a dolgok, egyszerűen távoztak, mit sem törődve azzal, hogy a ház így költségvetés, SZVB, SZMSZ és megszavazott közös költség nélkül marad. Ez pedig alapvetően a lakóknak káros, nem a Real-Prop House-nak.
Vicces hogy igy fogalmaz. Nem a mi szánk ize szerint. Végülis akkor most miről beszélünk? A lakóknak csend legyen, majd a Real-Pop dönt?
Ugyanis ez lett a vége. Igaz nem érte el a szavazatok száma a 1500/10000-et, de 1398/10000-ed volt a jelen lévő 1600/10000-ből. Valahogy a többségnek érzem.
Ezek szerint tényleg nem a lakók döntése szerint történtek a dolgok, hanem az Ön döntése szerint.

Ez azért felháboritó, mert látva mit tett az In-Management az elmúlt másfél évben és ezért mennyit fizettünk (Itt beleértve Önöket is) egy józan ember nem adta volna le rájuk a szavazatát. Szivesen összeszámolnám, hogy mennyibe került a lakóknak a portaszolgálat + az ellopott motorok/biciklik... Szerintem ennyi pénzből minden lakásba jakuzzit ajándékozhatott volna a Real-Pop/In-Management.

Remélem a következő lakógyűlésen elkerüljük a felesleges terelést és mellébeszélést és tényleg a tényekről lesz szó.
Emiatt is biztatok minden lakótársat, hogy jöjjön el és szavazzon.

Remélem addig is megmutatja az In-Management, hogy tud rendes kk is lenni. Elvileg vannak nagyon jól működő rendszereik, csak valamiért nem a Mandarinkertben.
Előzmény: Nanette Group (1115)
Dézsa17 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1119

tisztelt mindenki

 

kicsit csodálkozom és elképedve hallgatom amiket leírtok. azt azért jó lenne tisztázni, hogy az igen tisztelt számviszgáló bizottság tagaji minden hónapban leellenőrizték a közös képviselő munkáját, legalább is felénk ezt kommunikálták,

 

ezeken a bizottsági üléseken megkapták a köynvelési anyagokat a számlákat  Tehát ha egy kicsit is értenének hozzá, hogy egy ekkora ház pénzügyi dolgainak ellenőrzésével foglalkozzanak, mint ahogy szerintem a bizottság tagjainak nagy részének lővése sincs ahhoz amit csinál. Tehát minden adat és információ a havi bontásban -állítólag mivel havonta ellenőriztek,- illetve innentől ezt is megkérdőjelezem, rendelkezésükre állt ahhoz hogy lehessen kérni sokkal részletesebb és pontosabb anyagot a " jelöltektől"  és nem csak a " saját berkeikből" akarjanak valakit betolni- amit mellesleg igen jelesen példáz, hogy a jelöltjükre mennyi szavazat érkezet, ez megint őket példázza.

 

a pályázóknak meg lehetett volna adni a tényleges 2009 es adatokat- mivel ezekkel a számokkal rendelkeztek, de nem tették meg, vajon miért?

vajon miért van hogy a saját jelóltük olyan sületelségeket mond amiket?

és miért van az hogy mégis ezt a jelöltet támogatják?

szerintetek ez hozzáértés?

 

 

szerintem nem! Teljességel a saját hozzá nem értésüket példázza az is hogy a jelöltektől nincsen bemutatkozó anyag, amelyben leírnák, hogy az adott szolgáltatási árba mik tartoznak bele. ha a számvizsgáló bizottság valóban kompetens és hozzá értő személyekből állna akkor meg lehetet volna fogalmazni a pályázókkal kapcsolatos igényeket csak egy  pár példa amiket nem látok és amikben igen nagy eltédések lehetnek. és egyik pályázó sem nyilatkozott róla

- elszámolást mennyi időnként küld a tulajdonosoknak, a saját befizetéseim egyenlegére gondolok hogy mennyi tartozása van valakinek (negyed év, félév havonta, stb.)

-fénymásolás, költségek benne vannak a vállalási árban ( nem mindegy mert a mostani kk havonta küldi mindenkinek a fűtés díjbekérőt ez már közel 500 oldal / hónap,)- ezt elvárjuk továbbra is? vagy más metodusról beszéljünk?

- közgyűlési anyagok fénymásolása  benne van a vállalási árban ( meghívó kísérő anyagok, jegyzőkönyv stb ez sem mindegy mert a tavalyi jegyzőkönyv, és a közgyűlés előtti anyag együtt kb 20 oldal volt ez 500 lakás esetében megint nem kevés)

-telefon költségek benne vannak a vállalási árban vagy külön leszámlázza.

- fűtés elszámolás, milyen időközönként történjen meg,  ennek díja benne van e a vállalási árban.

- a fűtési számlákbenne van e a vállalási árban.

 

- a fénymásolási díjakon felül leszámlázza esetleg a fénymásolóba szükséges festékpatront stb?

 

- milyen módon adja át az anyagokat az szvb-nek (Kiricsfalusi Tamás kérte a jelenelgi KK, hogy minden hónapban nyomtatott formában is adja át, ezt tudtommal meg is tették,)- anyag amely az szvb részére rendelkezésre állt !csak nem adták oda a jelentekzőknek az infórmációt belóle:))

- tulajdonosi tartozások beszedésével kapcsolatos dolgok benne vannak a díjban vagy ezekért külön számláz valamit ( nem az ügyvédi eljárási díjra gondolok)

 

Kricsfalusi Tamással annak idején elég sokat beszélgettünk és a Tamás végigment minden ilyen tételen mielőtt 2008 augusztusában a  mostani kk javasolták

 

 

azért kérem a mélyen tisztelt nagyon "mélységesen felháborodott semmit  tevő, de öntudatos, fizetni nem akaró, de követelőző tualjdonosokat" hogy egy kicsit gondolják már végig a dolgot mielőtt valaki felett pálcát törnek! és ne várják el a Tamástól hogy csak azért, mert egy két ember azt kiabálja amit, minden alap és előkészítés nélkül ezekbe beleugorjon.

 

Tamás szerintem így is korrekt volt, mondhatta volna azt is hogy mivel nem kapott anyagot ő meg sem hallgatja ezeket a " bemutatkozókat" - nem ezt tette- meghallgatta, ránk bízta a döntést, !

 

és ki nem tudott dönteni? na ki? MI! és ez megint minket példáz, minősít és értéke.?

Nem mást kel szídni ócsárolni, és pocskondiázni miközben azt olvasomm itt folyamatosan, hogy mindenki milyen hihetetlenül ért a társasház kezeléséhez cc::)

 hol voltak ezek a " fantasztikus hozzáértéssel rendelkező botcsinálta társasházkezelők és egyebek az előkészítés a pályáztatás, és az egyéb dolgokban? na hol ? sehol mert nincsenek! CSAK MINDENKI JÁTSZA HOGY ÉRT HOZZÁ, HOL VAN A HOZZÁÉRTÉSÜK? NA HOL ? SEHOL::)

 

nem furcsa hogy a számvizsgáló bizotság elvonul? nektek nem mond  semmit? nekem igen. Ha nem az van amit ők szeretnének,akkor szar..nak bele az egészbe:!

nincsen új közös költség meghatározva, nincse szvb, nincsen elfogadva az szmsz, pedig nagyon fontos dolgok lettek volna ezek is! Most megint össze lehet jönni amivel csak az idő megy, hogy ezekről tudjunk dönteni, és addig mi van? mi lesz?

 

 

 

Előzmény: SlimJim80 (1118)
SlimJim80 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1118

T. Kricsfalussy úr!

Én beszélgettem több jelöltel is a közgyűlésen, és tájékoztattak, hogy költségvetést 0 adattal nehéz adni, öszvisz az szvb jelölt nyaga állt rendelkezésre, abban pedig finoman szólva kevés az adat.

 

Ahhoz hogy bárki költségvetést adjon, szükség lenne a társsház 2009-es elszámolására, elfogyasztott mennyiségekre stb.  Ezzel takarózni nem szép dolog.

Előzmény: Nanette Group (1115)
felnagys Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1117

 

 

  Hello Kedves Mindenkinek!

 

Egyet kell hogy értsek az előttem szólóval és bizony Kricsfalussy Úrral is! Nagyon sok mindenben igaza van, és én szényenkezem amiatt, ahogy néhány lakó viselkedett. Felnőtt emberek vagyunk, és ezt a gyűlésen sokan elfelejtették.

 

Azt pedig, hogy mi alapján szavaztak a "leendő" új kk-re, azt nem tudom, mert minden "ajánlatot" átnéztem, és bizony pénzügyi tervezetet Ők nem adtak. Szóval akik szavaztak azok úgy tették, hogy azt sem tudták milyen szolgáltatás jár -az amúgy való igaz, hogy az IM.nél kevesebb pénzért?????

 

Mert ha Ők majd visszajönnek a következő gyűlésre, és hoznak egy pénzügyi tervet, hogy azért a díjért amit Ők kérnek mit nyújtanak pontosan, és az jobb mint az IM-é, akkor egy szavam sem lesz. (bár eddig sem ítam sokat) :)  de szerintem ez így fer ahhoz, hogy jól döntsünk

 

 

Szép napot Mindenkinek!!

stc Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1116
Sziasztok!

Mivel nem szeretem az értelmetlen vitákat, nem szokásom nagyon hallatni a hangom. Viszont a tegnapi gyűlésen és itt a fórumon történt néhány olyan igazságtalanság, ami szót érdemel. Nem tudom mi az oka ezeknek a heves érzelmeknek, de biztos megvan. Viszont próbáljuk meg egy kicsit racionálisan nézni a dolgokat.

A tegnapi gyűlésen Kricsfalussy úr teljesen korrekt volt velünk, viszont az nagyon gáz volt, ahogy mi viselkedtünk. Lazán megtehette volna, hogy a szavazat többségével egyszerűen eldönti, hogy marad a jelenlegi kk. Ehhez képest megadta nekünk a lehetőséget, hogy ha a lakók szavazatainak negyedét, a megjelentek kicsit több, mint felét felmutatjuk, egy kk mellett, akkor mellettünk dönt. Ez jófejség volt tőle, mert:
- Az égvilágon semmi nem kötelezi egy ilyen engedményre.
- Az hogy nála olyan nagy tulajdonhányad van nem csak azt jelenti, hogy sokat ér a szavazata, hanem hogy nagyon sok pénzről kell döntenie, nagy a felelőssége. Ehhez képest nem kapott egyik kk jelölttől sem ajánlatot, vagy biztosítékokat. Ezek ellenére mellénk állt volna, ha legalább egy jelentős lakói támogatást felmutatunk.
- Ha én így kötnék szerződést a főnökeim simán szétrúgnák a hátsómat. Szerintem őt sem dicsérték volna meg ha valami baj van az új kk-val. Szóval le a kalappal, hogy felvállalta.

Mi nem hoztuk össze a minimum számot. Az ok, hogy bepróbálkoztunk, hogy hátha ennyivel is mellénk áll. De az, amit utána kapott tőlünk az teljesen inkorrekt volt.

A sértődésből semmi jó nem születik (lásd országunk). Nem jöttek össze a számok, nem az lett döntés, amit szerettünk volna. Ez van. A helyzet adott, próbáljuk meg ebből a legjobbat kihozni és konstruktívan hozzáállni a dolgokhoz.

Végezetül azoknak, akik szidalmakkal illették az szvb-t. Amennyire én tudom ők tök ingyen, a házért, a lakóknak dolgoztak. Innentől kezdve semmi jogalapunk nincs szidni őket. Legfeljebb építő jellegű kritikákat mondhatunk. De leginkább köszönetet a munkájukért.
Nanette Group Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1115

Őszinte sajnálattal tapasztaltam, hogy mind a tegnapi közgyűlésen, mind ebben a topikban elhangzottak/leírásra kerültek olyan kijelentések, amelyek részben vagy teljesen valótlanok, illetve "megfeledkeztek" néhány alapvető dologról. Csak a tisztánlátás kedvéért.

 

1. A Real-Prop House Kft. a már átadott A, B, C, D épületekben lévő valamennyi ingatlana után fizeti a közös költséget és a hődíjat.

 

2. A még át nem adott E és F épületek valamennyi felmerülő közös kiadását a villanytól a szemétszállításig szintén a Real-Prop House fizeti mind a mai napig, a közös gázórából ránk eső fogyasztást pedig a leolvasott hőmennyiségmérők szerint szintén fizetjük, ahogy az elszámolást és a bekérőt megkapjuk. Ha a társasház megalakult volna, ezek az épületek is csatlakozhattak volna a többihez - most ez is meghiusult. A korábbi lakóknak tehát semmit se kell az E és F költségeiből fizetnie, miközben az oda beköltözött lakók már nekik fizetnek közös költséget...

 

3. A közgyűlés napirendjére kétszer kértem javaslatot az SZVB-től, és a kiküldött napirend is a hozzám eljuttatott javaslatuk alapján készült. Ebbe konkrét személyi javaslatokat is belerakhattak volna, ilyesmit azonban nem kértek.

 

4. A közgyűlés előkészítésével, konkrét javaslatokkal sem az SZVB, sem lakók más csoportja nem keresett meg, csak pár lakótárs, így az "elvárásokra" elég nehéz felkészülni.

 

5. Azt, hogy az SZVB a jelenlegi közös képviselő helyett saját közös képviselő-jelöltjét javasolta levezető elnöknek, mint akitől "független" eljárás várható, nem kívánom minősíteni. Lakógyűléseken vagy az aktuális közös képviselő elnököl, vagy tényleg pártatlan külső személyt kérnek fel, általában egy jogászt - ez utóbbit minden további nélkül el tudtam volna fogadni, illetve elfogadom, de ilyen javaslat sem volt előzetesen.

 

6. Az SZVB, ahogy a lakók közül is szinte mindenki, tudta, hogy a Real-Prop House jelentős tulajdonnal és szavazattal rendelkezik a házban. Ennek fényében teljesen érthetetlen, hogy noha - mint kiderült - aktívan kerestek közös képviselő jelölteket és kifejezett elvárásuk volt arról, hogy szavazatunkkal miként éljünk, de egyetlen pályázó anyagát se juttatták el hozzánk, se cégkivonatot, se referenciákat, nullás APEH-igazolást, felelősségbiztosítást, költségvetési tervet - semmit. Az az elvárás, hogy ezek után semmi információval válasszunk a jelöltek közül, finoman szólva is irracionális.

 

7. Mint a közgyűlésen is jeleztem, még ezzel együtt is hajlandó lettem volna elfogadni a lakók választását (bár hogy ők mi alapján döntöttek, azt már ott se értettem), csupán annyi volt a kérésem, hogy a közgyűlésen megjelent lakók határozott többsége (a Real-Prop House-én kívül regisztrált kb. 2.800/10.000-ből minimum 1500/10.000) szavazat legyen meg, amit a jelenlévők el is fogadtak, szavaztak is - majd miután a regisztrált vevői szavazatok fele se volt meg, felháborodtak, hogy miért azt az egyetlen jelöltet - a jelenlegi közös képviselőt - támogatom, akivel a ház kapcsán évek óta dolgozunk. Vagyis szó sem volt a "lakók közös, egységes akaratáról", hanem viszonylag szűk, de valóban hangos csoport döntését kellett volna elfogadnom és a szavazatommal legitimálnom, merthogy a határozatképességnek a közelében se jártak volna.

 

8. Az SZVB-nek és ezeknek a lakóknak a felelősségérzetét nagyon jól mutatja, hogy miután nem az ő szájuk íze szerint alakultak a dolgok, egyszerűen távoztak, mit sem törődve azzal, hogy a ház így költségvetés, SZVB, SZMSZ és megszavazott közös költség nélkül marad. Ez pedig alapvetően a lakóknak káros, nem a Real-Prop House-nak.

 

9. Szeretnék tisztázni egy erkölcsi kérdést is. Az a sok lakótól érkező kettős elvárás, hogy a Real-Prop House egyrészt ugyanúgy fizessen, mint mindenki, másrészt viszont ne éljen szavazati jogával, hanem bólogasson mindenre, amit a lakók egy kis része akar, egészen megdöbbentő. A ház működtetésébe, a pénzügyek ellenőrzésébe eddig is minden lehetőséget megadtunk a lakóknak a közreműködésre, jóval többet, mint amit a jogszabályok előírnak vagy más kivitelezők lehetővé tesznek és ennek a közgyűlésnek az előkészítése során is nyitottak lettünk volna minden javaslatra, de azt nem tudom elfogadni, hogy az egyetlen, tőlünk elfogadott és elvárt magatartás a nem-szavazás.

 

10. A Real-Prop House egy üzleti alapon működő cégcsoport része és így szintén a ház minnél olcsóbb működtetésében érdekelt. Alapvető érdekünk lenne a lehető legkisebb közös költség, mégse a legnagyobbat beígérő jelöltre szavaztam. Semmiféle érdekünk nem fűződik a két fős biztonsági őrzéshez (az üres lakásainkon nincs mit őrizni), az állandó gondnokhoz stb., mégis elfogadtuk a lakók korábbi, számunkra előnytelen döntéseit is és fizetünk, mert van racionalitása, érthető és magyarázható, szemben a tegnap történtekkel.

 

11. Noha képviselhetnénk azt a számunkra kényelmes és egyszerű álláspontot is, hogy a Real-Prop House az alakuló közgyűlés összehívásával eleget tett kötelezettségeinek, a földhivatal be fogja jegyezni a társasházat (ennek nem feltétele a sikeres közgyűlés) aztán a lakók majd csak megoldják valahogy a helyzetet pár hónap vagy év alatt, nem ezt az utat kívánjuk járni. A lehető leghamarabb ismét össze fogunk hívni egy közgyűlést, ahol ismét napirendre tűzzük a közös képviselő megválasztását. Ehhez várjuk a közös képviseletet ellátni szándékozók jelentkezését, mivel SZVB nem lett megválasztva, sajnos nem látom annak lehetőségét, hogy ebben a folyamatban a lakók miként tudnának legitim módon részt venni. A jelentkezőktől elvárjuk, hogy megfeleljenek a következőknek: legalább 3 éves szakmai múlt, nullás APEH-igazolás, tapasztalat 100 lakásosnál nagyobb társasházakkal, minimum 20 milliós, élő felelősségbiztosítás, illetve adjanak be egy költségvetési tervezetet, ugyanis ennek hiányában megválasztásuk esetén a közgyűlés nem tud miről szavazni. Aki ezeknek a minimális, szerintem észszerrű és joggal elvárható feltételeknek sem felel meg vagy egyáltalán nem látunk tőlük semmit, azt a jövőben sem fogjuk támogatni.

 

Remélem, a következő lakógyűlésen jóval többen lesznek jelen és valós adatok, számok alapján megalapozott, számunkra is elfogadható döntést fognak hozni.

 

Kricsfalussy Tamás

Real-Prop House Kft.

Begi1982 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1114
Nos lehet hogy elhangzott.
Engem agyilag annyira felhúzott Kricsfalusy lépése, hogy nem birtam tovább maradni.

És akkor most ki köteles összehivni az alakuló közgyűlést? A kk vagy a lakók?
Előzmény: szvbmandarin (1113)
szvbmandarin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1113
Mint később ott is elhangzott, közgyűlés volt csak, mivel alakuló közgyűlésnek tartalmilag nem felelt meg. A könyvvizsgáló szerepéről ebben a fura helyzetben érdemesebb lenne inkább egy jogászt megkérdezni.
Előzmény: Begi1982 (1112)
Begi1982 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1112
Azaz az egész közgyűlés nem volt hivatalos?
Akkor minek tartottuk?
Előzmény: szvbmandarin (1111)
szvbmandarin Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1111
A bemutatott elszámolás elfogadására a végső döntést a közgyülés mondja ki! Részünkről azért lett elfogadva, mert úgy láttuk, hogy pénzügyileg az adatok legjobb tudásunk szerint rendben voltak, a számlák a rendelkezésre álló bevételekből ki lettek fizetve.
Egyébként teljesen mindegy volt, hogy mi a véleményünk, mivel a közgyűlés nem kapott a könyvvizsgáló véleményéről írásban tájékoztatást a meghívóhoz mellékve; az e körbe tartozó napirendi pontokról a könyvvizsgáló véleményének hiánya esetén érvényes közgyűlési határozat nem hozható. Ld. Tht. 51/6.
Előzmény: Dézsa17 (1110)
Dézsa17 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1110

Én csak azt nem értem, hogyan fordulhat elő az, hogy a szvb először nem fogadja el az elszámolást, majd mikor rákérdeznek az okokra, akkor mégis elfogadják.

Most akkor az inmanagement rendesen csinálta, vagy velük is úgy járunk, mint az őket előző nagy és társával?

gerebit Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1109
Pff vicc volt az egész ...maradunk a szutyokban és marad 2 naplopónk. Gratula a felkészültséghez szvb! (taps, taps) .. és a nemtörődöm többi lakónak is, aki el sem jött!! pff...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!