Keresés

Részletes keresés

Smíró Creative Commons License 2022.09.25 0 0 64792

Köszi a válaszokat, jövőre tuti megy a szilikon mindenhová, de a szétszedést meggondolom majd. 

Egér Fogó Creative Commons License 2022.09.25 0 1 64791

Ez egy nagyon ravasz kérdés. Erre csak az  tud felelni, aki egy medencét először állított fel, és rendelkezésére áll, hogy mit írt az eladó, milyen méretű a megvásárolt medence. Itt meg elő kellene venni a telepítési leírást, és meg kellene nézni, mekkora vízszintet javasolnak. 

Én kiesek ebből a körből, örököltem egy fémpalástos medencét, külső szkimmerrel, így a vízmélység adott,  a szkimmer rögzítő csavarjai közötti levő távolság adja a vízmélységet. Itt például már 6-10 cm eltérés lehetséges.

Kellene egy pontos típusszám, amit a gyártó honlapján megkeresünk, talán fellelhető valamilyen adat. Szerintem azonban komoly eltérések lehetnek, a legpontosabb értéket a fémpalástos adja, bár itt is lehet +/- 4..6 cm eltérés.

A beállítandó vízszintet az is befolyásolja, hogy a szivattyú mennyire rántja meg a meglevő vízszintet, és mennyire párolog a víz, milyen időközönént ellenőrizzük, töltünk utána. Egy 10..16m3/óra teljesítményű keringető valamivel magasabb vízszintet igényel, mint a 4..6m3/óra körüli szivattyú.

Félek, nem nagyon akad olyan felhasználó, aki tudja medencéjének gyári típusszámát. A többség örül, hogy ott a víz, lehet csobbanni.

Előzmény: celebra (64790)
celebra Creative Commons License 2022.09.24 0 0 64790

Ha már ennyi szó esik a csővázas medikről, kérlek adjatok választ a kérdésemre:

A medence mérete amit a bolt leír az a valódi fizikai mérete a medencének, de ahhoz képest mekkora a vízszint?

Meddig lehet feltölteni? Ha azt írja 457x107 cm a mérete, akkor a vízszint kb. 90 cm lehet biztonsággal?

Vagy ha azt írja, hogy 488x122 cm, akkor a vízmélység kb. 105-110 cm?

Rózsakert88 Creative Commons License 2022.09.24 0 0 64789

 

Az első év után, mivel akkor én sem használtam semmit, hasonló szétszerelési gondom volt. Akkor úgy oldottam meg, hogy a szilikonspray kis csövével fújtam szilikont a cső és a pvc közé, hagytam dolgozni és alulról, ahol azért van rés, onnan fokozatosan bontottam felfelé lapos, de nem éles nem szúrós eszközzel. Pár órába beletelt, de sikerül épségben szétbontani. Lehet, hogy a WD4 is jó lehet, azt nem próbáltam. Azóta minden évben összeszereléskor szilikonozom, így nagy könnyen megy a szétszerelés.

Megelőzni úgy lehetett volna, ha összeszereléskor szilikon sprayvel lefújod a csöveket és a helyét ahova bedugod, így most, egy ilyen nyár után is könnyű lenne szétszerelni.

Előzmény: Smíró (64785)
Zs:) Creative Commons License 2022.09.24 0 1 64788

Jobbulást!

Szerintem azért nem ajánlgatja senki a nem szétszedést, mert hivatalosan nem kint telelő fajta ez, de aki egyszer már szétszedte, az szerintem úgy van vele, hogy jó lesz ez ott kint is! :)

Előzmény: Smíró (64787)
Smíró Creative Commons License 2022.09.24 0 1 64787

Hát én is megszenvedtem vele, többet szét nem szedem. Bevetettem a markotányosnét is, ugrott is a rántottcsibe:( Ketten birkóztunk, húztuk, nyomtuk, elvéreztünk. Mivel már nagyszülők vagyunk bevetettük az összes eldugott és fellelhető síkosítót (mert öregembernemvénember), így 3 rúd könnyen kijött, a negyedik hosszú kurvára nem. Na most ennek van egy előnye is, ugye elfogyott a síkosító és egy darabig nyugtom lesz. Annál is inkább, mivel egyedül küzdve megemeltem az egyik oldalt, vállam a rúd alatt, az U alakú készséget próbáltam kiszedni, ekkor egy kurva nagy reccsenés hallatszott. Persze a némber azonnal leb@szott, mit törtem el, mert káromkodtam egy cifrát, szerintem a bordám roppant meg. Azóta nehezen kapom a levegőt, fáj minden mozdulat. Asszonyállat meg nem hiszi, hogy a bordám volt, azt mondta, az akkorát nem tud reccsenni. Bár én hitetlenkednék... Szóval ez gyalázatos módon jött szét csupán eddig szenvedtünk reggel óta, de már már össze is van hajtva és mindenki a helyén pihen. Nekem még a gépelés is nehezemre esik, nem kívánom a Jégerem és a sörömet sem, ez is arra utal, csak nagy lehet a baj... Lehet, luficici kezd kialakulni. Sajnos elolvastam minden tünetet, minden illik is rám, ha már orvosi oldalon jártam elolvastam a szifilisz tüneteit is, azok is, és beleolvasva a terhesek fájdalmába, nos azok is. Szóval szét nem szedem többé, mert egy medence szétszerelés bordatöréssel légmellel, szifilisszel és terhességgel, és mint írtam nehéz szüléssel jár, szóval ott rohadjon meg jövőre a hó és jég alatt:(((

 

Köszönöm a válasszal való fáradozásodat, máskor jobban figyelj és emlékezz pls az évekkel ezelőtt olvasott dolgokra, mert ha időben szólsz, mégsem kezdek neki. A keresőt meg nem szeretem használni, lusta ember lévén inkább mástól várom a megoldást és közben nagyokat szívok. Nyugalmas estét! Gyógyulj meg Smíró, mert ez kurvára fáj:((

 

Előzmény: Zs:) (64786)
Zs:) Creative Commons License 2022.09.24 0 0 64786

Ezért mondtuk többen is, hogy el van az ott kint is!

Ha visszaolvasol előző évekbe, valaki mintha szenvedett volna vele, és valahogy leműtötte.

Előzmény: Smíró (64785)
Smíró Creative Commons License 2022.09.24 0 1 64785

Szasztok, SOS kérdés:

 

Ma elrendeltem (magamnak) a bontást, és végre is hajtom. Hajtanám. Intex, 5,3 m hosszú, meg ahhoz illő szélesség. Pár hete ugye az volt a kérdés, bontsam, vagy hogyan teleljen. Bontás maradt és a gond:

 

A tetején lévő csövek (mivel nem felfújható a karima) belegyógyult a csőre. Még az alsó tartó U alakú készségeket is nehéz volt kivarázsolni, mert az alsó rész szintén ráragadt a műanyag feszítő elemekre, ,de a rudak... próbáltam fogpiszkálóval, fuck anallal, felmosó nyéllel, az asszony vibrátorával benyúlni valahogy és körkörös mozdulatokkal elválasztani a rúdról a palástot(?), de úgy rágyógyult a nyári napon, hogy még a hajszárítóval való beavatkozás sem járt sikerrel. Még csak megfogni sem tudom a rúd végét, mert nem lóg ki. Az U alakú vájatokba nyúlva csak az ujjaim szakadnak le. Szóval ott tartok, hogy az oldalsó lábak kint vannak, a szélek imához borulva, egymásra hajtani nem tudom se keresztbe, se hosszába. 'Szom a száját, aki kitalálta, na meg én voltam hülye, hogy nem gondolkoztam előre, nem hintőporoztam, vagy kérdezősködtem itt.

 

Szóval gyors megoldás kellene, mert végre kiszáradt a tegnap előtti jégeső után, holnap meg megint esni fog, aszongyák. Köszi előre is a megoldást, ha idegyűltök és segítetek (Viharsarok) sör, kóóóbász, Jaager dögivel:)

MCMLXX Creative Commons License 2022.09.21 0 0 64784

Sziasztok ,

 

megrendeltem ezt a forgatót :

 

https://szivattyu.arukereso.hu/bestway/flowclear-5678-58497-p536958414/#

 

 

, de bevallom : benéztem, mert ez ráfolyásos és én nem töltöm fel addig vízzel , hogy elérje a ki-befolyót , nem úszni, ugrálni van, csak beleülni, matracra feküdni.

 

Jól néz ki,jók a paraméterei és sok cuccot is adtak hozzá - átalakítót, befolyót a 38-as csőhöz, két nagyjából 3 méteres csövet , valami adagolót ha jól gondolom -, laikusként nem is kellene ennél jobb akár jóval nagyobb medencéhez sem , de gondoltam átadnám akciós áron - 58 000 forint - ha valakinek kellhet, illetve gondolkozom, hogy a gyárinál lejjebb kivágom a medencét - azt lehet ?  - és akkor jó lesz , klassz kis darab, nekem amúgy nagyon tetszik. 

 

Tegnap szállították ki, azaz tegnaptól él a garancia , megvan hozzá minden , ki is próbáltuk - egy szivattyúval toltuk a szívóági csőbe a vizet - , működik is, hmokkal is jó és "labdacsokkal" is, én azt vettem hozzá.
Mivel neten rendeltem így vissza is küldhetem, de gondoltam megkérdezem, hátha valakit érdekelhet.
Siófokon és környékén azonnal , Pestre megyek a jövő héten valamikor, ott vagy útközben bárhol belefér, vagy GLS.

 

Üdv!
       Zsolt

Egér Fogó Creative Commons License 2022.09.18 -1 0 64783
Előzmény: víziborj (64782)
víziborj Creative Commons License 2022.09.18 -1 0 64782

celebra Creative Commons License 2022.09.15 0 0 64781

Nagyon hasznosak a tapasztalataid köszi, de van ám még kérdésem előre is bocsi :)

A medence mérete amit a bolt leír az a valódi fizikai mérete a medencének, de ahhoz képest mekkora a vízszint?

Meddig lehet feltölteni? Ha azt írja 457x107 cm a mérete, akkor a vízszint kb. 90 cm lehet biztonsággal?

Vagy ha azt írja, hogy 488x122 cm, akkor a vízmélység kb. 105-110 cm?

 

Nincs fotód a régi vagy az új mediről?

 

Köszi

Előzmény: Creativus (64780)
Creativus Creative Commons License 2022.09.14 0 0 64780

Nem hinném, hogy jelentős különbségek lennének a márkák között, és nem is emlékszem, hogy itt lett volna bármilyen vita róla. Inkább a választékok mások, de egy márkán belül is előfordul hasonló, de minőségben eltérő változat.

A 10 évet öszvissz kihúzó példányom Bestway volt, az új Intex. A választásban inkább az döntött, hogy az igényeim és a beszerezhetőség, ill. ár megfeleltek-e. (Egy Auchan-os akcióban vettem, házhozszállítva). Ezen az újon, a lábak minőségibbnek tűnnek (teflonszerű bevonat), és az, hogy kb 10 cm-rel magasabb, és 1 méterrel hosszabb, az úszást benne hatékonyabbá tette. De pl. mindkét szomszédomnak kerek van, ami mondjuk a porszívózást nagyon megkönnyíti.

 

Szkimmeremmel szemben vannak a befúvók, de megtartottam a hozzá adott vacak keringetőt is (azzal nem szűrök) . A gondjaim inkább ugyanott a keret tetején, az esőből lerakódott afrikai finom por volt, mely halványbarna koszolódást okozott, és mosószerekkel nem akart lejönni. Végül spirituszt használtam amelyből 2L fogyott el, és 4 db háztartási felmosórongyot igényelt. Azt nem tudom, hogy lemostam-e róla valami védőréteget, de tavasszal valószínűleg lefújom UV spray-jel, a nap ellen.

Előzmény: celebra (64779)
celebra Creative Commons License 2022.09.14 0 0 64779

Köszönöm a válaszod!

A homokszűrő alap, az már több mint 5 éve meg van, elegem lett a papírszűrős szarakodásból, bár csak 10 m3 volt a medence.

Egész nyáron idén még porszívózni se kellett a leengedésig szépt tiszta volt a víz.

 

Szerinted van különbség a márkák között?

Neked melyik márka bírta ennyire jól? A SUMMER WAVES, INTEX, BESTWAY ami jellemzően kapható jelenleg.

Nekem volt gumi peremesből a két utolsó, de a vége mindegyiknél ugyan az volt UV-peremhalál.

A szkimmer és a befúvók neked be vannak vágva a fóliatestbe szemben egymással?

Nekem volt egy beakasztós szkimmerem, de nem működött jól, mivel nem volt fix a vízszintjéhez képest és nem kapott elég vizet a szívattyú. Ennek hiányában valóban állandó volt a bogarazás minden fürdés előtt. Én kör alakút vennék, mert négyzetes a helyem és az lenne az ideális hely kihasználás tekintetében. Láttam egy videót itt a fórumon ahol a kör medencébe aplikálta be az illető a szkimmert és a befúvókat. Ezt én is meg akarom csinálni majd.

Előzmény: Creativus (64778)
Creativus Creative Commons License 2022.09.13 0 0 64778

Jómagam - egy szintén felfújható gumiperemű után - váltottam át egy szögletes, 17m3-esre, csővázas, puhafalúra (2 évesen használtan vettem töredék áron). A tulaj ellátta már szkimmerrel, és kettős befúvókkal, csak a többit kellett még hozzá megvenni: keringető, homokszűrő, vastag hajlékony csövek, csapok (majdnem ugyanannyiért).

Ezt a szkimmer dolgot, illetve a homokszűrőt mindenképpen javasolt hozzá venni (drága, de nélküle az algátlanítás, bogarazás csak szenvedés lesz).

Mintegy 8 éves használat után kellett cserélnem hasonlóra (kicsit nagyobb, 20 m3-es), mégpedig hasonló okokból: a csővázon az üvegszálas PVC fólia a naptól tönkrement, és az üvegszálak bolyhosodni kezdtek a tetején (ahol lekopott a műanyag), és félő volt. hogy nem bírja tovább a nagy terhelést.

Telepítéskor egy fontos tényező, hogy a medence alja és a lábak egyazon szintre kerüljenek, különben a keret erősen deformálódik, és csúnya lesz (bár gyakran csak a feltöltés végén éri el végleges formáját).

 

Az alapozás is fontos egy nagyobb medence esetén, amely többféle lehet.

 

Én a régiről a szkimmert és a befúvókat átszereltem, ráadásul feltöltötten, amelynek véghezvitele számomra nem kis stresszt okozott (valamikor itt ezt leírtam).

 

Remélem még mások is tudnak hasznos tanácsokat adni.

 

Előzmény: celebra (64776)
Creativus Creative Commons License 2022.09.13 0 1 64777

Ha google-be beírjuk a "medence téliesítés"-t, akkor számos leírást találunk a folyamat részletezésével (bár némelyik ugyanaz, más köntösben).

 

Most a lényeg csupán a víz tisztán tartása, keringetése, pH állítás, akár csak nyáron (a sós vízhez nem értek, hogy ott mi lenne más az algák ellen).

 

Letakarni csupán most még az avar, és a rovarok ellen lehet szükséges, aztán majd a téliesítés elején teljes tisztítás kell, ahogy a leírások mondják.

 

Nem árt a víz keménységét előre tudni közelítőleg, mert attól függ a téliesítő folyadék mennyisége, amelyet be kell szerezni.

 

Én a leírásokhoz képest kissé lazábban kezelem a dolgot, persze saját felelősségre. A gyakorlatban azt tapasztaltam, hogy a legfontosabb, hogy a részleges szétszedéskor azokat az elkallódni képes darabokat (gumik, kupak, stb) egy közös helyen tároljuk, és valahová írjuk fel, hogy hová tettük, hogy tavaszra meglegyen (figyeljünk, hogy nem esik-e ki a szétszedés közben egy-egy tömítőgyűrű). A téli takarással azért vannak kétségeim, mert valóban ott van a havazás, bár az utóbbi évtizedben a hó elég ritka jelenség. Ugyanakkor a takaró alatti levegőt "lélegezteti" a nagy szél (akár csak a háztetők alatt a padlást), tehát szennyeződés így is beszűrődhet.

 

Egyébként pedig újszerű sportként javaslom még a téliesítés előtt a hideg vízben való pár perces megmártózást, ezzel is szoktatva magunkat az energiahiányos jövőben szükségessé váló hideg vizes zuhanyzásra. Ennek egyéb előnyei is vannak, de nem ennek a topiknak a témája.

 

 

Előzmény: Smíró (64775)
celebra Creative Commons License 2022.09.13 0 0 64776

Csővázas medencét használóktól kérdezném, hogy az ilyen típusú mediknél mi az ami idővel tönkremegy és emiatt újat kell venni?

Szeretnék csővázasra váltani, mert a felfújható gumipereműt állandóan tönkreteszi az UV sugárzás és a perem előbb-utóbb úgy törik mint a ropi. Mire kell figyelni vásárláskor és használatkor, hogy tartós legyen?

Köszönöm

Smíró Creative Commons License 2022.09.12 0 0 64775

Szia!

 

Hú, ez szinte kicsit későn jött... Elkezdtem leereszteni, de még nem késő visszadugni a dugót:)

 

Persze, hogy sajnálom az ivóvizet, nem is az összeg, ami visszatart, hanem az elpakolás, a kiszárítás. Nincs nagy helyem a tárolásra, fedett mediterrán konyha, de teljesen átjárható. A régi, felfújható tetejű medencét anno ott tároltam, ez a csővázas jóval nehezebb szétszedést igényel és több helyet. Szóval részben emiatt szerettem volna talpon hagyni.

 

Akkor érdemes félig benne hagyni a vizet, letakarni a gyári takaróval és ennyi? Van buborékos fóliám is, eddig csak azt tettem rá. keringtetés nyilván nem lehet a gépészet lekötése után, akkor ezzel nem is kell foglalkozni? Már beindult egy algásodás, ha az fokozódik, az ajánlott vegyszer leállítja?

 

Megköszönném, ha ezt a lehetőséget bővebben is kifejtenéd, gondolom, másokat is érdekelhet. Még egyszer: nem a lustaság miatt nem szedném szét feltétlenül, hanem a helyhiány. Kiszárítani/kitisztítani is macera nyilván, de ha megoldható, akkor visszatöltöm, és téliesítésig fenntartanám a napi keringtetéssel, még ha kidobott pénznek is számít az addigi áramfogyasztás.

 

Kösz az eddigi választ és ha van időd, akkor az ez utánit is! (leborulós szmájli:))

Előzmény: Creativus (64774)
Creativus Creative Commons License 2022.09.11 0 1 64774

Van más megoldás!

Évek óta téliesítem a csővázas, puhafalú, szögletes medencémet. ha vállalkozol rá, akkor a medence vizének a felét is átmentheted a következő nyárra. (az is valamennyi pénz, kb 4-5000Ft, ha csapvíz).

Részletesen most nem írom le, de az interneten is vannak leírások, és inkább az elveket ismertetem:

 

Elkezdeni még korai, mert meg kell várni, hogy a víz hómérséklete tartósan 14 fok alá kerüljön (ez kb október vége, november eleje). Addig azonban a szokásos védelmek kellenek. A téliesítő folyadék neve: Télapool, s valószínű, hogy neked a fele elég lesz.

 

A lényeg: ha csak otthagynánk a kiürített medencét, akkor az időjárás (ált. a szél) alaposan megtépázná, akár tönkre is tenné. De ha van benne elég víz, akkor az egész stabilan áll. Ám keringetés nélkül csak különleges algagátlóval marad tiszta (ez a Télapool). Szintén lényeges, hogy aránylag hamar tavasziasítani kell (mostanság ez már április is lehet), mivel a téliesítő anyag 14 fok felett bomlani kezd (kb. 2 hét alatt el is fogy).

 

Ami a problémát okozná, az a lehetséges fagy (utóbbi időkben ez gyakran várható télen). A víz ugyanis fagyáskor jelentősen tágul (kb 10/9-ére nő), amelyet a csövek nem bírnak, és biztosan szétrepednének, tehát azokat, meg a gépészetet teljesen vízteleníteni kell. A medencében azonban a tágulás kisebb gond, ugyanis a jég - bár keménynek tűnik - képlékeny anyag (lásd gleccserek, amelyek "folynak"). Emiatt nagy fagyás esetén púposodnak is a tetejükön. A fagytestek ezért jó szolgálatot tesznek ellene. A takarás azért lehet fontos, mert ősszel, a levélhullás és a szél sok szerves anyagot belesodor, de a rovarok, mint "hulladékok" se gusztusosak, pláne a bomlásuk miatti lúgosodás, ami az algák kedvence a szerves anyagok mellett.

Fontos még az olvadáskor, hogy a gyermekek semmi esetre se közelítsék meg a medencét, mert az olvadó jég széle nagyon éles lehet. Ugyanakkor pompás móka lehet számukra akár az, hogy rámásznak, de akár az, hogy bottal tologatják az olvadó tömeget, és ez a medence puha falának nem sok jót tesz (ha vékony, akkor akár széttörhetjük a károsodás elkerülésére). Mindez persze akkor, ha nem takarnánk le. A korcsolya tehát felejtős mindenképp!

 

Jómagam se fagytestet, se takarást nem alkalmaztam soha (kockáztattam), de ez azt jelenti, hogy a levélhulláskor gyakran halászgattam ki az avart. Volt már télen olyan is, hogy enyhébb időben (februárban ez ma sem ritka), porszívóztam a rovarokat az aljáról (1 collos slaggal csinálom). Volt, hogy tavasszal elkéstem, és szemrevaló algaréteg borította az alját. Leeresztés utáni pucoláskor akár el is lehet csúszni rajta ilyenkor (egyhetes hátfájás lett a hanyatt perecelésből).

 

A többit talán később, ha vállalkozol ilyen küldetésre, és nem találtál volna részletes leírást.

Leginkább akkor javasolt választani, ha a szétszedés, összerakás túl nagy munka, és nem tudjuk az összecsomagolt szerkezetet védett helyre elrakni. (a keringetőt és szűrőt mindenképp javasolt fagyvédetten tárolni!)

 

Előzmény: Smíró (64773)
Smíró Creative Commons License 2022.09.11 0 0 64773

Köszi a választ! A medence cső vázas, puha falú. Nem ovál. Ausztriából szállították egy éve, valamikor ilyenkor. És akkor ezt az alant kérdezőnek is írtam. (pools.shop.hu)

 

Kérdezni meg inkább a userektől, mint bárki mástól, mert sok bolti eladónak (pld. Praktiker) fingja sincs például a sóbontó készülékről sem a medence osztályon, szóval egy hölgy ne az íróasztal mellől adjon jó tanácsot, hanem inkább arra hallgatok, aki nem csak elad, hanem használ is medencét:)

 

A letakarás szerintem necces opció, hacsak rá nem rakok egy "asztallapot" és ha ráesik egy éjszaka alatt 50 cm hó (mert miért ne akkor, ha nem kellene: Murphy) nehezen tudom elképzelni, hogy varázsolom le egy takaróról, illetve hogy nyúlok alá, hogy a kezdődő jeget felverjem. Mondjuk akkor lenne kihasználva igazán, mert a két unokám megtanult úszni a 130 cm-es vízben, így meg korcsolyázni is megtanulnának.

 

Akkor még most beküldöm a csatornába, vagy nyitok egy kifőzdét és ingyen babgulyás a szegényeknek, lévén sós víz van benne.

 

Igen, a gépészetet mindenképpen leszereltem volna, bár ha fizetésemelést - és nem áramár emelést kapok -, akkor a hőszivattyú téli kihasználhatóságát is megkérdeztem volna, folyamatos keringtetéssel. De gondolom az a megoldás is felejtős lenne.

 

Szóval köszönöm a választ, ha nincs más megoldás kihúzom a dugót:((

Előzmény: Egér Fogó (64772)
Egér Fogó Creative Commons License 2022.09.11 0 0 64772

Milyen alakú, milyen felépítésű az a medence?

Tapasztalatom nincs, csak valamennyire megbízható emlékezetem. Nem rémlik, hogy olvastam volna itt tönkrement csővázasról. Ha fémpalástos, nincs gond.

A szögletes formájú medencébe fagytest kell, azt ugye tudod?

A meteorológusok jövő hét elejére, 25-26°C hőmérsékletet saccolnak keddre/szerdára - akkor talán még össze lehet hajtani a medencét.

Ha nem így teszel, akkor önts bele téliesítőt, takard le a téli takaróval, és reménykedj.

Végső soron kérdezd meg a medencést, akitől vetted.

A gépészetet mindenképpen szárítsd ki, védett helyre kerüljön.

Előzmény: Smíró (64770)
celebra Creative Commons License 2022.09.11 0 0 64771

Tud valaki jó medence akciót így ősszel? Csővázas 450-esre szeretnék váltani a felfújható pereműről. Köszönöm szépen

Smíró Creative Commons License 2022.09.11 0 0 64770

Sziasztok!

 

Sajnos jönnek a hidegek, drága lett az áram, napelem intézés folyamatban, de ebben az évben esélytelen. Így a hőszavattyút jóformán ki sem tudtam használni:(

 

Kérdés: sós vizű Intex, 17 m3 medence. Téliesíteni lehet ezeket valahogy, ne kelljen leengednem belőle a vizet, vagy felejtős a dolog és mindenképpen szét kell szedni? Az ok első sorban talán nem is a vízspórolás (pedig de, nagyon is), hanem a medencét már nem lehet gyári kicsire hajtogatni és zárt helyre nem tudom elhelyezni, csak terasz tető alá. A gépészetet még igen, de az sem lesz fagymentes, fűtetlen garázs a lehetőség.

 

Mielőbbi választ előre is megköszönök, addig is csökkentve a farokméretet bemászok algát vakarni és porszívózni. Szóval jó lenne mielőbbi válasz, hogy van-e talpo-ntartó megoldás, vagy kezdjem a leeresztést, szétszedést.

_derola_ Creative Commons License 2022.09.06 0 0 64769

A medencevíz visszahűtését egyszerűbb megoldani úgy, hogy a medence takarást éjszakára leveszed és éjszaka forgatod a vizet. Nálam így 34 °C -ról 31 °C-ra ment le egy éjszaka alatt reggelre, a nyári nagy melegek idején. (451x122-es a medence, átlátszó mg-i fóliával takarva.)

Előzmény: utóember (64764)
MCMLXX Creative Commons License 2022.09.05 0 0 64768

Sziasztok,

 

biztos buta kérdés, de inkább megkérdezem: ha csak 5-9 köb víz lesz a kicsi, 3,66-os medencében, nem tesz valamiben kárt a Steinbach Clean Comfort 50-es vízszűrő, ami 6,6 köb/órát tud és 33 köbig ajánlott ?
Valószínűleg veszek nagyobb és fix ( üvegszálas ) medencét majd , de az se lesz nagyobb kb. 4 méter átmérőnél és talán ha egy méter magas víz lesz benne, de talán még annyi sem, nem gyerekeknek ugrálásra/úszásra kell..
Az nem zavar ha túl sok, csak bajt ne csináljon mondjuk a tisztítás során a csodazsákban meg majd az alja porszívózása közben se.

 

Köszönöm előre is a válaszokat ! :)
Üdv!
Zsolt

Tibke Creative Commons License 2022.09.04 0 0 64767

Nem javaslom, nem sokat érne ekkora medencéhez, mellesleg jó drágáért adják azt a 3.5-ös hőszivattyút.

Előzmény: Hunjam (64766)
Hunjam Creative Commons License 2022.09.03 0 0 64766
utóember Creative Commons License 2022.09.01 0 0 64765

Nem sikerült a kép valamiért. Azt hittem, hogy ha küldéskor látom, akkor minden rendben van. :) Elfelejtettem már ezt a 90-es évekbeli oldtimer fórummotort. :) Szóval itt van egy kép, bár szerintem egyértelmű, miről beszélek:

 

https://www.ebay.com/p/15026488282

Előzmény: utóember (64764)
utóember Creative Commons License 2022.09.01 0 0 64764

Gondolat: korábban mindig utáltam ha ráesett az eső a letakart csővázas medencémre. 

Ilyesmim van, 4,5 m-es asszem, a takarón csak négy pici lyuk van rajta, azok is a szélénél, és nem nagyon szivárog át rajtuk a víz. Illetve a korábbiakkal (kisebb medence + takaró) ellentétben ez nem is akart eddig elszakadni.

 

 

 

Szóval gyűlöltem, ha ráesett az eső nagyobb mennyiségben, mert aztán az megállt a tetején, ott poshadt stb. És nem tudtam úgy leszedni a takarót, hogy ne folyjon le a medencébe a poshadt víz.

Aztán rájöttem, hogy a nagy részét simán le tudom szívni slaggal. :) A maradék meg felszárad.

Most már azon gondolkodom, hogy amikor túl meleg van, és az a baj, hogy szeretném aránylag hűvösen tartani a medencét, akkor lehetne egyszerűen locsolgatni a tetejét. Már ha olyan takaród van, amin nem szivárog át a víz, nem sérült, bírja a strapát stb.

Nem tudom, mennyit hűtene, mennyire vízpazarlás stb. :)

Tvillmoska Creative Commons License 2022.08.31 0 0 64763

Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki használ e Marimex márkájú medencét.

Vélemény érdekelne róla, hogy milyen minőségű, volt e gond vele.

Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!