Keresés

Részletes keresés

Annikó83 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 1003
Egyszer már javasoltam,hogy nappalra vissza kéne állítani a gondnokot és egy éjjeli őrt alkalmazni.Volt ilyen már amikor az Nagy és társa lebukott.A két "ŐR" kidobott pénz!!!!!
my lud Creative Commons License 2009.08.11 0 0 1002
Sziasztok!

Tudomásom szerint a tv-t a KK-engedélyezte az öröknek,/áll. így nem alszanak majd./

És a biztonsági örök szerződése azt is tartalmazta,hogy se tv se számítógépet nem nézhetnek és tarthatnak őrhelyükön, ráadásul mindezt az őrség főnöke személyesen nekem mondta, mert ezért azonnali repülés jár...... persze ha a KK engedélyezi...

Kérdés kivel egyeztetett erről, SZVB-vel biztos nem!!!


DE amikor elakartuk küldeni őket a közgyűlés nem hogy elküldte volna, a javaslat szerint,hanem inkább megerősítette sőt a díjukat beépítette a közös költségbe,emlékeztek???????????????????
Most van két, alvó, tv-ző, boltba járó, unatkozó, közös területeken dohányzó FIZETETT LUSTASÁGUNK.
Gratula a szavazatokért!


Jó őrködést mindannyiunknak.
Előzmény: Juhhej (1000)
szancsiii Creative Commons License 2009.08.11 0 0 1001
Egyszerűen felháborító ez a közös költség-re való felhívás! Komolyan mondom, hogy botrány, megint a hülye nem fizetők miatt szívunk!!!! nehogymár én fizessek előre meg azok akik még velem együtt eddig is normálisan fizettek mindent, de most komoylan, ez egyszerűen nevetséges!!! keressék meg a nemfizetőket , nem érdekel hogyan, értesítsék ki őket arról h fizetniük kell, hajtsák be rajtuk a pénzt, nehogymár még mi fizessünk előre, hát mi a f*szt képzelnek rólunk, hülyék vagyunk vagy mi? aki nem fizet, adják el a lakását, lesz*rom, de belőlünk több pénzt nem fognak kicsikarni annál amit amúgy is fizetünk nekik. és ráadásul így se keveset!!! majd még biztos előre fizetek azért, hogy megint megússzák az idióták én meg majd a végén szívjak mert előre fizettem, aztán hirtelen majd eltűnik az a pénz is! hát nem. amit kell azt én befizettem és be is fogom fizetni, de nem vagyok én hülye h előre fizessem amit nem kell. ez nem az én dolgom és kész.  minek vesz lakást egyébként is egy  ingyenélő idióta? szálljanak már magukba ezek az emberek, és tanulják meg mi az a tisztesség , nehogymár mindent mi fizessünk helyettük aztán meg röhögjenek egy jót rajtunk, h velünk mindent meg lehet tenni de tényleg!!!! mi azon olyan k*rva bonyolult h előkerítik a nemfizetőket, baszki csöngessenek be hozzájuk egyenként és követeljék a pénzt amivel lógnak, és NÁLUK kapcsoljanak ki minden szolgáltatást, nehogymár még mi szívjunk emiatt!!!!!!! az elműnek meg mindenki maga fizet, úh azt gondolom nem fogják a lakásokban kikapcsolni. mi azon olyan k*rva bonyolult h felhívást írni , felhívni őket, vagy egyenként becsöngetni a hülye ingyenélő majmokhoz? ez lenne a közös képviselet dolga. nem mindig csak azon kell gondolkozni h hogyan csikarjanak ki belőlünk pénzt , mert nekik ez a legegyszerűbb, csak kiraknak egy cetlit a falra, aztán jó néhányan beveszik ezt a maszlagot... itt az idő h felálljonak az irodájukból és kerítsék elő szépen azokat akik miatt a becsületes emberek szívnak -már megint-. EZ UGYANIS A DOLGUK. a zajvédő falat meg intézzék el sürgősen, mert április óta ígérgetik, és csak a seggükön ülnek. jah és vszínű még semmit nem tettek az ügy érdekében. a becsületesek csak fizetnek, fizetnek, a nemfizetők meg csak röhögnek és röhögnek, a közös képviselet meg csak hajtja vagy hajtaná be a mi (becsületesek) pénzét, ahelyett h a nemfizető ingyelélő bagázst kapná el. javaslom h talán ne felszólításokkal és irodából irányítva tegye ezt, mert ha még nem vették volna észre, ez nem vezet semmire. megint mi szívunk. mióta beköltöztünk , csak szívunk....
Juhhej Creative Commons License 2009.08.10 0 0 1000
Kedves Lakók!

A következő beszélgetés zajlott le este 1/2 9-kor köztem és a biztonsági őrök között (mind a kettő a helyén volt, pedig az egyiknek 24 órában járőröznie kellene, és TV-t néztek!!!!):

Én: Kérném az XY lakás elszámolóját.
Egyik őr: Alig várom, hogy lefürödjek ma (mondja a másik őrnek). Most mindenkinek ilyen százezres nagyságú az egyenlege (mondja nekem,mivel 1000 HUF alatt volt az elszámoló).
Én: Hiába, ha közben a gázt kikapcsolják.
Őr: Ne aggódjon, mert a villanyt előbb kapcsolják ki!

Emberek, ezért fizetünk lakásonként havi 3000 HUF-ot, amikor kívülről semmi nyoma nincs annak, hogy a társasház őrizve van?? Se kamera, 2 ember ül két szürke redőny mögött, de még csak egy tábla sincs kifüggesztve, hogy "Biztonsági szolgálat által védett terület".

Üdvözlet
Juhhej Creative Commons License 2009.08.10 0 0 999
Kedves Lakók!

A következő beszélgetés zajlott le este 1/2 9-kor köztem és a biztonsági őrök között (mind a kettő a helyén volt, pedig az egyiknek 24 órában járőröznie kellene, és TV-t néztek!!!!):

Én: Kérném az XY lakás elszámolóját.
Egyik őr: Alig várom, hogy lefürödjek ma (mondja a másik őrnek). Most mindenkinek ilyen százezres nagyságú az egyenlege (mondja nekem,mivel 1000 HUF alatt volt az elszámoló).
Én: Hiába, ha közben a gázt kikapcsolják.
Őr: Ne aggódjon, mert a villanyt előbb kapcsolják ki!

Emberek, ezért fizetünk lakásonként havi 3000 HUF-ot, amikor kívülről semmi nyoma nincs annak, hogy a társasház őrizve van?? Se kamera, 2 ember ül két szürke redőny mögött, de még csak egy tábla sincs kifüggesztve, hogy "Biztonsági szolgálat által védett terület".

Üdvözlet
agavve Creative Commons License 2009.08.08 0 0 998
Köszönet az SZVB-nek, hogy szóba hozta a kukatárolóban halmozódó papír- és PET-palack hulladékot! A háztól fél perc sétára lévő SZELEKTÍV GYŰJTŐBE legyen szíves mindenki elvinni az ilyen jellegű szemetet! Ez se plusz költségbe, se a kk-vel való veszekedésbe stb. nem kerül!  :-)))  
agavve Creative Commons License 2009.08.08 0 0 997

Javítsatok ki, ha tévedek, de a közgyűlésen nem pusztán a gondok lett leszavazva, hiszen a ház elhanyagolását senki sem szerette volna, hanem egy totál kaotikus és tisztázatlan kérdésben kellett döntenünk. Ugyanis arról volt szó kezdetben, hogy pl. a biztonsági szolgálat pluszban elvégezhetne némi melót a teljes állású gondnok helyett, illetve esetenként megfizetnénk a szükséges hibaelhárítást szerelő hívásával stb stb stb. Szóval én úgy emlékszem, hogy nem arról volt szó, hogy a gondnoki teendőket senki semmilyen mértékben nem végzi majd el, ennek ellenére sajnálatos módon végül ez valósult meg és most mindenki dacosan azokat okolja, akik a gondnok teljes állásban való megtartása ellen szavaztak (takarékossági okokból és ideiglenesen). Ez megint nem szól másról, mint hogy könnyebb az egymásra mutogatás ahelyett hogy számon kérnénk, miért nincs megoldva a minimális gondnoki munka így vagy úgy.

A másik dolog... az albetétesítésről mindenki úgy beszél, mintha az a közeljövőben megtörténhetne. Évekre kell felkészülni, hiszen a perfeljegyzés mindent blokkol. Én személy szerint kértem írásbeli tájékoztatást a per miatt kialakult helyzet aktuális állásáról az O.Cs-tól, meg is ígérték többször, semmit sem kaptam, mondanom sem kell. Ha az SZVB is megpróbálná (hátha ők szerencsével járnak) az jó lenne. További kérdésem lenne, hogy a közös költség tartozások kb. 3 milliós összegéből mennyi az O.Cs. része? Vagy ez egytől egyig lakói tartozás?

Sajnos egyet kell értenem hori76-tal abban, hogy egy ügyvédre pluszköltségért is megérné költeni, ha már így is úgy is csak gombolódnak le rólunk az összegek, ki tudja mire és főleg kik helyett.

Annikó83 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 996
sajnos nagyon hiányzik a gondnok a házból!!!!!!!!
szvbmandarin Creative Commons License 2009.08.07 0 0 995
A tartozók listáját adatvédelmi okokból nem lehet ezen a fórumon közzétenni. Ezek a közmû szolgáltatásból kizárásra kerültek, valamint kiszámlázásra került az SZMSZ tervezetben leírt bírság. Jó néhány tartozóval a KK már megegyezett a fizetésrõl, de van még pár elérhetetlen tartozó, akiknek az ajtaján még mindig ott az értesítés. A közös ktg. tartozások összege kb. 3M Ft. A társasházi törvény 24/2/c pontja sajnos nem alkalmazható a tartozás behajtására, mivel az albetétesítés még nem történt meg. Tudassa, akinek van valami jobb ötlete a tartozás behajtására.
Postai csekkes befizetések díja és a levelezési díjak máj.1-ig visszamenõlegesen ki lesznek számlázva.
Sok lakás még mindig nem írta át a vízmû szerzõdését, ezeknek ki lesz terhelve a havi adminisztrációs díj. Ennek következtében többletbefizetés halmozódott fel a vizmûveknél, melyet más célra is fel lehetett volna használni.
SZVB korábban már több oldalnyi hibalistát adott át a KK-nek, melyet õk kibõvítettek. Ezek jó részét az építtetõ is elismerte. Kérdés, hogy ezek mikor lesznek kijavítva.
A bicótároló használóinak listája KK igérete alapján hétfõ kerül kihirdetésre, miután ellenõrizte a jogosultságot.
Kukatárolókban egyre több a költözési papír hulladék, melyet a szelektív gyûjtõkbe is el lehetne vinni és nem a házat terhelni vele. Valamint a PET palackokat összepréselve sokkal több hely lenne a többi háztartási hulladéknak.
A teraszokon egyre nagyobb a gaz, mivel a közgyülés leszavazta a gondnokot.
hori76 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 994

Sziasztok!

 

Az előző közös képviseletnél is volt aki előre befizetett több hónapnyi közös költséget és azután annyival több veszett. :-(

Szerintem, ha már fizetni kellene előre én inkább egy közös ügyvédre fizetnék be, aki utánanézne a dolgoknak! Én ugyanis nem hiszem el, hogy az előző közös képviselet által tett dolgokért senki, semmilyen mértékben nem felelős, főleg az O.CS. nem, akik ide hozták őket és hát, ha jól emlékszem, nem volt sok beleszólásunk a dologba. Most mindenki külön-külön vívja a kis harcait az O. Cs.-vel, meg a közös képviselettel, akik távolról sem együttműködőek, inkább azt veszem észre, mintha terhükre lenne az ember és gyorsan lerázzák, ha BÁRMIVEL fordul hozzájuk!

Egy ügyéddel talán egyszerűbb lenne! Utánajárhatna, hogy kinek és mit kellene tennie a nem fizetőkkel szemben, mert a közös képviselet inkább rólunk húz le még egy-két bőrt, ahelyett, hogy a nemfizetőkkel foglalkozna!

A ház folyosóin lévő garanciális javítások elmaradásáról, vagy trehány végrehajtásáról nem is beszélek, azt láthatja mindeki nap, mint nap!

 

 

Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.08.04 0 0 993
Kedves Agevve!
Maximálisan egyetértek!!!
Előzmény: agavve (991)
HVava Creative Commons License 2009.08.01 0 0 992
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a tartozást felhalmozók, illetve késve fizetők esetén felszámításra kerül-e a késedelmi kamat a lakógyűlésen elhangzottaknak megfelelően?
Remélem, csak abban az esetben kapcsoljuk vissza náluk a gázt, ha késedelmi kamattal együtt rendezték a közös kiöltség tartozásukat.
agavve Creative Commons License 2009.07.31 0 0 991

A kk felhívását a következőképpen értelmezem:

 

"aki eddig is határidőre és fillérre pontosan fizetett, legyen szíves mostantól hónapokkal előre befizetni a közös költséget, hogy az O. Cs.-nak és a tartozást felhalmozó lakóknak továbbra se kelljen, hiszen így szegény beruházónak nehéz lesz majd az eladatlan lakásokat értékesítenie, a szegény szerencsétlen tartozóknak meg nem lesz melegvizük.... légyszi, légyszi, légysziiii... olyan rendes gyerekek voltatok eddig is..."

 

Felháborítónak tartom, hogy a felhívás szövegében még csak utalás szintjén sem szerepel a tartozást felhalmozók - az eddigieknél nyomatékosabb - felszólítása a fizetésre!!! Kapásból a kisebb ellenállás felé húz... fizessenek azok, akik eddig is fizettek, a tartozást felhalmozókat macerás noszogatni.

 

Az O.Cs. mutatott netán jó példát és fizetett előre az eladatlan lakásai után több havi közös költséget a vészhelyzet elkerülése érdekében???

 

Tisztelt SZVB! A fórumon adhattok tájékoztatást arról, hogy az O.Cs. tartozik-e közös költséggel és ha igen hány lakás után?

 

Elképesztő, hogy a kk sértődött kamaszlányként zokon veszi, ha valaki számon kéri rajtuk, hogy miért nem lépnek fel kellőképpen a nemfizetők ellen (ezért is fizetjük őket)... Vajon hogyan fog ez a nevetséges felhívás hatni a tartozókra?! Halálra röhögik magukat!!! Majd a balekok fizetnek, ők pedig továbbra se perkálnak és az égvilágon semmi nem fog velük történni.

Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.31 0 0 990
Kedves Szvb!
És honnan lehet megtudni, hogy kik nyertek?
Előzmény: szvbmandarin (986)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.31 0 0 989
"A közös képviselő törvényi kötelezettsége a közös költség beszedése. Ugyancsak ő intézkedik, ha valaki nem fizet.

Nem fizetés esetén az első lépés a felszólítás. Ha a felszólítás (határidő megjelölésével, ajánlott és tértivevényes levélben) eredménytelen, bírósági fizetési meghagyás kibocsátását lehet kezdeményezni. A bíróság végrehajtatja a jogos tartozást, az adós bankszámlájáról vagy fizetéséből, vagy a végrehajtó az adós ingóságaiból is foglalhat.

A legkeményebb eszköz a jelzálogjog bejegyeztetése, erre akkor van mód, ha a tulajdonostárs legalább hat hónapja nem fizetett közös költséget. A jelzálogjog a polgári jog szabályai szerint a követelés biztosítására szolgál. Ha az adós tartozását nem egyenlíti ki, a társasház az igényét nem elégítheti ki közvetlenül a jelzálogjogból, hanem pert kell indítania az igény érvényesítéséért."

Ebből mit tett eddig a Tisztelt Közös Képviselet?
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.31 0 0 988
Már megint mások helyett fizetünk! Nem igaz, hogy egy jogállamban nincs lehetőség a tartozások behajtására! Erre ne válaszoljon senki, mert úgysem tud elfogadható választ adni! Mert ha lenne, már rég behajthatók lettek volna.
Előzmény: szvbmandarin (985)
kincsibogár Creative Commons License 2009.07.31 0 0 987
Én elutaltam három havit előre.
Előzmény: szvbmandarin (985)
szvbmandarin Creative Commons License 2009.07.31 0 0 986
A nagyszámú jelentkezőből kisorsolásra került 15 lakás + 5 tartalék, akik a következő közgyűlésig használhatják a kerékpártárolót.
szvbmandarin Creative Commons License 2009.07.31 0 0 985
Közös képviselet felhívása:

Felhívás közös költség befizetésére

A Mandarin Kert Társasház közgyűlésén tájékoztatást adtunk a közműszolgáltatók felé fennálló tartozások kifizetéseiről, részletfizetési megállapodásokról. A Társasház számlájára sajnos nem érkezett olyan ütemben és annyi befizetés, amely biztosítaná a részletfizetések teljesítését, ebből adódóan a részletfizetési megállapodásaink részben felmondásra ill. felmondás közelébe kerültek. Így, bár a 2009-es évre tervezett költségvetés ugyan még tartható lenne, de a Gázművek részletfizetésének felmondása miatt jelentős kifizetések kerültek előrébb, melyre a Társasháznak jelenleg nincs fedezete.

Kérjük a Tisztelt Lakókat, hogy aki teheti és lehetősége van a közös költség befizetése mellett előlegezze meg és fizesse be előre a következő hónapok közös költségeit a társasháznak.

Bízunk benne, hogy az Önök előrébb hozott fizetésével sort tudunk keríteni a felmerült fizetési kötelezettségekre és elkerülhetjük a szolgáltatások korlátozását.

A segítségüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel:
Matisz László
In-Management Kft
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.27 0 0 983
Hi, bicóstársak!
Tud valaki valamit a tervezett kerékpártároló létesítéséről? Feliratkoztunk, aztán semmi! Ha már valaki magára vállalta, akkor intézni is kéne valamit, nem? Nem hiszem, hogy kevés lenne a jelentkező, 20-25 fő csak össze jön, mégha be is kéne szállni kisebb összeggel. Ugyanis ha az alábbi megoldást választjuk, akkor ennyi is elfér
http://www.schafershop.hu/shop/detailansicht/59,0,0,10011553,0,0/
stc Creative Commons License 2009.07.24 0 0 982
Mi kb. egy hónapja vettünk az E épületben lakást és igazolhatom, hogy a szerződésben tényleg van egy bekezdés arról, hogy ha nem intézik el, hogy ez a bizonyos per eltűnjön az ingatlanról, akkor elállhatunk a szerződéstől és ők késedelmi kamatokkal visszafizetik az addig befizetett pénzt. Továbbá az igazolt kárainkat megtérítik. (Ez az általános szöveg, ami a miénkben még egy kicsit meg lett tuningolva.)
Ugyanakkor elég bizakodónak tűntek. Szerintem nem számítanak arra, hogy tényleg fizetniük kell.

Bár garanciát nem vállalok, de úgy rémlik, hogy egy hónapja kb. úgy állt a közösköltség tartozás, hogy annál a bizonyos sikkasztásnál keletkezett 10 milliós tartozás mostanra már csak 6 lenne, de a nem fizetők tartozásai miatt most is kb 10.
El is bizonytalanodtunk, hogy emiatt ne álljunk-e el a vásárlástól. Végül is úgy voltunk vele, hogy mivel addigra meglesz a végleges használatbavételi engedély mire megkapjuk a lakást, csak kihúzza addig a ház, amíg meglesz az albetétesítés. Utána pedig a nemfizetők megkapják a jelzálogokat a lakásaikra és vagy fizetnek, vagy távoznak.

Egyébként ha a tartozók névsorát nem tehetik ki a személyiségi jogok miatt, akkor tegyék ki azt, hogy mely lakásoknál van tartozás. A lakásnak nincsenek személyiségi jogai :) Ha ezek után valaki neveket szeretne, akkor pedig a földhivatal egy kis pénz kicsengetése után odaadja neki szó nélkül.
Előzmény: agavve (979)
agavve Creative Commons License 2009.07.23 0 0 981
Remélem, meg tudlak nyugtatni azzal, ha leszögezem, hogy senki nem szándékozik összeugrani senkivel, és valóban konstruktív javaslatokkal érdemes inkább előhozakodni. Arra meg végképp nem emlékszem, hogy az SZVB-re bármi negatív megjegyzést tettem volna. Szerintem Bubu2009 is arra célzott, hogy a nagy horderejű ügyekben az SZVB automatikusan tájékoztathatna, mindenesetre az email-es elérhetőséget köszönöm.
A nemfizetők ellen az Olimpia egészen biztosan nem fog keményen fellépni, hiszen ő is a tartozók között van az eladatlan lakások okán. Nekem az In-Man. mondta telefonban, hogy a néhány héttel ezelőtti gázelzárást annak köszönhetően (is) sikerült megúsznunk végül, hogy az Olimpia az utolsó pillanatban rendezett 600 ezer Ft-ot az elmaradásából (természetesen rajtuk kívül van jónéhány tartozó lakó is), ezzel nyertünk még egy kis időt... Ennyit arról, hogy az Olimpiát esetleg keményebb fellépésre kérjük. Szerintem inkább a lakóközösség oldaláról kellene egy ütős ötlet a szigorúbb fellépésre (én még a 2 hónapnál hamarabbi kikapcsolást is elképzelhetőnek tartottam volna, de a kk szerint ezen a türelmi időn már nem lehet rövidíteni technikai okokból).
Az új képviselettel kapcsolatban esetleg már lehetünk optimistábbak, de az ügyben egy lakógyűlést kellene összehívni.
Juhhej Creative Commons License 2009.07.23 0 0 980
Kedves Lakók!

Én eddig akárhányszor kéréssel/kérdéssel fordultam az SZVB-hez (szvbmandarinkert@freemail.hu), mindig nagyon segítőkészek voltak velem. Igen, ők valóban a mi oldalunkon állnak. Mellesleg nem őket kellene kérdőre vonni a kommunikációval kapcsolatban, hisz ők ingyen képviselik az érdekeinket, hanem egyértelműen a közös képviseletet, akik viszont havonta milliókkal húznak le bennünket. És mielőtt itt egymásnak ugranánk a fórumom (közben pedig az Eladó és a kk röhög a markában), inkább a megoldásokon kellene törni a fejünket. Egyik lehet az, hogy keresünk egy új képviseletet (akiket mi bízunk meg, és nem az Eladó, tehát tuti velünk vannak, nem az Eladóval) stb. A nemfizetők ellen talán az Eladó keményebb fellépését kellene kérni, hiszen mindenki, aki a szerződést aláírta, vállalta, hogy a felmerülő költségeket fizetni fogja. Azt javaslom, fogjunk össze, mert amíg a lakóközösség minden tagja a másiktól várja a probléma megoldását, addig semmi nem fog megoldódni! Üdvözlet
agavve Creative Commons License 2009.07.23 0 0 979
Engem egyébként még az is elgondolkodtat, hogy ugyebár az E és F épület lakásaira vonatkozó adásvételi szerződésekbe elvileg bekerült egy plusz bekezdés, ami arra nyújt a leendő tulajdonosokonak garanciát, hogy ha a birtokbaadás napjáig nem lesz teher/per stb. mentes az ingatlan, a beruházó vállalja, hogy az ügyfél elállhat a szerződéstől, visszafizeti a pénzt, sőt egyéb költségeket is áll, ami emiatt igazoltan kárként érhette a vevőt stb (enélkül a kiegészítés nélkül bajosan tudták volna értékesíteni az új lakásokat). Az A,B,C,D lakóknak még csak annyi szerepelt a szerződésükben, hogy az eladó szavatolja a per- és tehermentességet a birtokbaadás napján oszt' jó napot (na és ha nem, akkor ugyebár mi van? semmi)... Szóval mivel nem valószínű, hogy az E és F birtokbaadására lekerülne a perfeljegyzés a tulajdoni lapról, és az új tulajdonosoknak tényleg a kezükben van egy ilyen szerződés (láttam már valakit, aki ilyen szerződést lobogtatott a kezében, tételezzük fel, hogy nem egy olimpiás beépített ember volt :-), vajon tömegesen fognak élni a pénzvisszafizetés lehetőségével és szépen elszállingóznak az új lépcsőházakból? Ha van egy kis eszük, akkor nyilván igen, de ez nekünk se jelentene sok jót, ha az Olimpia (Real-Pr.) emiatt netán csődöt jelent. Mint már említettem, nem vagyok jogász, de ha a fórumozók közt akadna valaki, aki jártas ilyesmikben, esetleg kiigazíthatná a gondolataimat, ha nem jól tudom, mert természetesen nem a pánikkeltés a célom, csak próbálom józan paraszti ésszel végiggondolni a dolgokat.
Bubu2009 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 978

 

 

  El vagyok ájulva!!!!

 

Minimum 2 év, mire a tulajdonunkban lesznek a lakásaink? (Én elmentem a lakógyűlésről, mert eldurrant az agyam az ott hallottaktól, illetve az IN-M. viselkedésétől és megengedett hangnemétől.)

 

Szóval addig sem eladni nem tudjunk lakásainkat, sem a birtokunkban nem lesznek. Erre nem is tudok mit mondani.

 

Újfent kérném az SZVB tagokat, mihamarabb tájékoztassanak bennünket az aktuális dolgokról.

 

Köszönöm az infót!

 

Szép napot! 

Előzmény: agavve (977)
agavve Creative Commons License 2009.07.23 0 0 977

Nem vagyok jogi ügyekben járatos, de a legutóbbi lakógyűlésen azt hallhattuk, hogy a tulajdoni lapra felkerült perfeljegyzés miatt az albetétesítés szóba sem kerülhet a per lezárultáig, ami Kricsfalussy úr szerint sem várható a következő minimum 2 évben. Addig a nemfizetők problémája se lesz megoldható, hiszen külön albetét hiányában a végrehajtást se lehet megindítani bírósági úton, arról nem is beszélve, hogy mindezektől függetlenül addig sajnos a közös képviseleten se változtathatunk (és úgy általában semmin).


A per miatt kialakult helyzetről többször kértem Kricsfalussy úrtól írásbeli tájékoztatást, mindannyiszor megígérte, ez hónapokkal ezelőtt volt, azóta se kaptam semmit... Sajnos gyanítom, a legtöbb lakót a ház problémái közül ez az ügy érdekli a legkevésbé, pedig szerintem ha ez rendeződne, gördülékenyebben menne a többi ügy is.


A közös képviselet úgy tájékoztatott, hogy a tartozást felhalmozó lakók nevét nem teheti nyilvánossá, de kérésre az egyes lakóknak el tudják küldeni a listát, amit kértem is tőlük 2-3 hete, szintén nem kaptam meg azóta sem. Az In-Management telefonban indulatos volt, állításuk szerint a lakók 30%-a nem, vagy csak késve fizet (azt nem tudni, ebbe vajon az Olimpia Csoport is beletartozik-e az eladatlan lakásai után fizetendő közös költséggel, de állítólag az utolsó pillanatban rendeztek némi tartozást ők is, ezért (is) kerültük el - egyelőre - a Gázművek kikapcsolását). Egyébként pedig a közös képviselet a kérdéseim felében mindig az SZVB-hez irányít, akiknek viszont nem nagyon tudom a közvetlen elérhetőségét, de esetleg a fórumon történő tájékoztatás is elegendő lenne a ház tartozásait/befizetéseit illetően. Én is szeretnék bízni abban, hogy az SZVB a mi érdekünkben is működik, ezért kérem a tagokat, hogy (amint látom) többek kérésére itt a fórumon akár tájékoztassanak a ház aktuális anyagi helyzetéről. Köszönettel vennénk.    :-)

Bubu2009 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 976

 

 

  Ó, jut eszembe!

 

 Tud esetleg valaki valamit az albetétesítésről? Mert lemaradtam ebben a témában.

 

Előre is köszönöm a tájékoztatást!   :)

Bubu2009 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 975

 

 

  Kedves Hamzsa Bég!

 

 Szerintem is csak a közös helyiségekre vonatkozik az ELMŰ kiírása, de az sem sokkal kisebb gond! Ugyanis a lift, a világítás, a kaputelefon, a garázskapuk és még sorolhatnánk mi működik árammal, arról nem is beszélve, hogy akkor mi van a befiztett közös költségünkkel, ami nem két fillér egyik lakásnál sem!

 

Az IN-Management elérhetetlen, lenne 1-2 kérdésem, de soha nem tudják adni azt, akivel beszélni szeretnék. Ez sem lehet véletlen.

 

Véleményem szerint az SZVB-nek fel kellene írnia folyamatosan a fórumra, hogy mi a helyzet a ház tartozásaival, hogy végzi a munkáját az IN-M., mert ha Ők nem számolnak be semmiről, akkor úgy tűnhet a lakóknak, hogy nem is tesznek semmit, és nem képviselik az érdekeinket. Pedig ez biztosan nincs így, mert a mi érdekünk az Ő érdekük is. Csak jó lenne tudni valamit.

 

 Szép napot!

 

Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.22 0 0 974
Mármint a közös helyiségekben, ugye? A lakásokra ugyanis egyedi szerződések vannak és ha valaki fizeti, azt nem kapcsolhatják ki! Jól gondolom?
Előzmény: Bubu2009 (973)
Bubu2009 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 973

 

 

  Kedves Lakótársak!

 

 Nem tudom, hogy hányan látták az ELMŰ "A" lépcsőházban kihelyezett figyelmeztetését, miszerint 3 hónap múlva kikapcsolják a házban a villanyt, amennyiben a ház nem rendezi 2,5 millió Ft-os tartozását. Az ELMŰ lakóknak szóló tájékoztatója lekerült a bejárati ajtóról, úgy emlékszem már másnap. Nem szeretnék rossz indulatúnak tűnni, de nem tartom kizártnak, hogy a figyelmeztetést az Olimpia Csoport dolgozói vették le, hogy a leendő új lakók, akik az irodába jönnek, ne szembesülhessenek az igazsággal. (Ha ez mégsem igaz, akkor elnézést kérek.)

 

Tud esetleg erről valaki valamit? Illetve arról, hogy mi van a tartozásainkkal, ill. a ház problémáival? Kedves SZVB tagok, legyenek szívesek tájékoztatni minket munkájukról és a fejleményekről! Mert úgy érzem, csak ülünk a vonaton, ami ki tudja mennyi adósság felé visz minket! (ismét)

 

Köszönettel

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!