Keresés

Részletes keresés

agavve Creative Commons License 2009.07.21 0 0 972
Annikó83 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 971
ÉN LAKTAM OLYAN HÁZBAN AHOL KIKAPCSOLTÁK,VAGYIS ELZÁRTÁK A GÁZT.Egyszerüen jönnek a gázművektől és senkit nem értesítenek !!!Lezárják és bizonyos összegért vissza kapcsolják ha a teljes összeget kifizetjük.
Előzmény: sz_v (969)
bbx19 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 970
Én nem tudom, hogy kivitelezhetetlen e, talán egy ügyvéd segíthetne akit közösen megbíznánk. Amúgy meg ha továbbra is ilyen ütemben termelődik a mínusz a nem fizetők fogyasztásából akkor a biztonsági szolgálaton spórolt pénz csak elodázza a problémát pár hónapig és ha az eljön akkor lehet megint gondolkodni, hogy akkor most min spóroljunk még.

Előzmény: Üngü (968)
sz_v Creative Commons License 2009.07.06 0 0 969
Arról sincs semmi hír, hogy akkor most kikapcsolják, vagy sem? A közös képviselet sem rakott ki semmi infót erről a lépcsőházakban. Remélem nem úgy szerzünk tudomást a kikapcsolásról, hogy egyik reggel nincs meleg vízünk oszt' kész.
Üngü Creative Commons License 2009.07.06 0 0 968
Amit írsz, jól hangzik, de sajnos kivitelezhetetlen+ hosszadalmas-legalábbis egyenlőre! Amink van, azzal kellene megoldani a problémát! Nekem nincs jobb ötletem, de legalább a gázt nem kapcsolnák ki! :-)
Előzmény: bbx19 (967)
bbx19 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 967
Köszi a matek oktatást. Én arra gondoltam, hogy a kialakult helyzetért elsősorban a nem fizetök a hibásak. Lehetne farigcsálni az őrök díján, de mivel az az összeg amiből az őröket fizetjük is a fizetők közös költség hányadából jön össze ezért tulajdonképpen a nem fizetők helyett fizetnénk az ő elmaradásukat úgy, hogy még a minimális biztonságot is elveszítjük. Szerintem össze kellene hívni egy rendkívüli lakógyülést, hívni egy ügyvédet és megtenni a lépéseket a tartozások behajtására.
Előzmény: Üngü (966)
Üngü Creative Commons License 2009.07.06 0 0 966
Kedves bbx19! Szerintem Te írod a hülyeséget! Ha beszeded ugyanazt a pénzt, de nem az őrökre költöd, akkor az a pénzed megmarad! Pl.: van 100 ft-od őrökre+villanyra+vízre+közösképviseletre. A 100 ft-ból 30 ft. megy őrségre. Ha ezt nem fizeted ki, akkor ez megmarad, vagy ha 1 őr van, akkor ennek a fele. Ezt a pénzt másra költheted pl:egyéb kifizetetlen számlákra! Vagy ennyire rossz voltam matekból??? Megoldani kellene a problémát, nem a másikat szapulni! Szép napot!!
Előzmény: bbx19 (965)
bbx19 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 965
Kedves Üngü!

Szerintem nem kellene hülyeségeket írni. A helyzet azért alakult ki mert jónéhány kedves lakótárs nagy ívben szarik a gázszámláját kifizetni és ezzel több tíz rendesen fizető lakó életét tesz tönkre. Igen lehetne spórolni az őrökön de abból a kifizetetlen számlák nem fognak teljesülni.
Előzmény: Üngü (962)
Pumuckly Creative Commons License 2009.07.04 0 0 964
Annikó83 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 963
Szerintem is így kellett volna!!A gondnokot megtartani aki napközben 7-15.30-ig volt és utána egy éjjeli őrt kellett volna alkalmazni,legalább addig amíg rendbe jönnénk anyagilag...De az ,,okosok" nem jól döntöttek.
Előzmény: Üngü (962)
Üngü Creative Commons License 2009.07.02 0 0 962
Csak gratulálok azoknak, akik a két őrt megszavazták havi több mint 1.000.000. Ft. -ért! gázunk nem lesz, de legalább van egy drága őrségünk! :-)
Most meg vakarózhatunk!
Mondjuk le az egyik őrt, abból lenne havi +500.000. Ft-unk! Ezt miért nem tesszük meg, amíg helyre nem jön a költségvetésünk????????????????
Utána megint lehet két őr!
?????????????????????????????????????????
Annikó83 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 961
Nemcsak a közös képviselő aki eltitkolta az adósságot!! Az általunk megválasztott számvizsgálók mindenről tudnak,belátásuk van a banki forgalomba(hozzáférésük van a NEtbankon).Szerintem csődbe mentünk!Kánikula van most nem kell meleg víz........
.
HVava Creative Commons License 2009.07.02 0 0 960

Hát igen...ez bennem is felmerült. Miért az utolsó utáni pillanatban kell szólni?

Egy jó közös képviselő már rég összehívott volna egy rendkívüli lakógyűlést, amikor látja, hogy nem tudja fizetni a tartozást. Egy közös képvielőnek nem az a dolga, hogy probléma esetén széttárja a karját, hogy hohó, ti nem fizettetek, a ti hibátok, hanem az is, hogy időben felhívja erre és a következményekre a figyelmet! Arról már nem is beszélek, hogy rangsorolni is tudnia kellene a kiadások között...

Hiába osztjuk le az 50%-ot lakásokra, aki eddig nem fizette be a közös költséget, az az így kiszámolt összeget sem fizetné be. Egyébként meg azoknál, akik nem fizetnek, már úgysincs gáz, mert ha jól tudom (legalábbis a lenti kiírás szerint), náluk már ki lett kapcsolva.

kincsibogár Creative Commons License 2009.07.02 0 0 959
Tényleg, mennyi a tartozás?
Előzmény: Hamzsa Bég (958)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.07.02 0 0 958
Mennyi lehet az a gáz tartozás ill. az 50 %-a, amit ki kéne fizetni? Mit jelenthet ez lakásonként ill. a fogyasztásra vetítve? A nem fizetőkkel szemben egyedi kizárásra nincs lehetőségünk? Mi van a sikkasztókkal? K..a nagy a csönd velük kapcsolatban. Bezzeg annak idején hogy fölkapta a sajtó! Tudjuk, hogy tartozásunk van ill. hogy egyesek nem fizetnek, de miért az utolsó pillanatban kell a kikapcsolást bejelenteni?
Előzmény: szvbmandarin (956)
HVava Creative Commons License 2009.07.01 0 0 957

Szeretném megkérdezni, hogy ha a gáztartozást nem tudjuk fizetni, akkor az őrökkel kapcsolatosan is elmaradásunk van? Mert ugye nem ilyen felesleges dolgokra költjük a pénzt, amikor a létszükségletet sem tudjuk fedezni???

Most jobb ha nem írom le, mit gondolok a nemfizetőkről...az nem tűrne nyomdafestéket! Mi sem jókedvünkből fizetünk! Ezért tart itt ez az ország, mert ilyen emberek vannak! Nekik biztos nem kell minden este kisbabát fürdetniük! :( Biztos ők maguk sem fürdenek...

Ellentmondásos, hogy új lakásra telik, de rezsire nem...hasonlóan az adót elkerülőkhöz...

 

A C épületes javításhoz pedig csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az építtető (vagy akitől vásárolta az adott dolgot) garanciája ilyesmire nem terjed ki?

szvbmandarin Creative Commons License 2009.07.01 0 0 956
A Fővárosi Gázművek Zrt felmondta a részletfizetési megállapodásunkat, melyben vállaltuk, hogy az aktuális számlák mellett fizetjük a gáz részleteket. A Gázművek a holnapi napra kikapcsolást indít a társasházzal szemben. Pár napot talán nyerünk azzal, amíg a gáztörvény alapján a gázművek megkéri az önkormányzati jegyzőtől a kikapcsolásra a határozatot. A következő részletfizetést akkor kaphatjuk meg, ha a tartozás 50%-át befizeti a Társasház.
szvbmandarin Creative Commons License 2009.07.01 0 0 955
Közös képviselet az alábbi levelet kérte kitenni a fórumra:

Tájékoztatás a társasházban történt,
a 2009. 06. 26.-i meleg víz szolgáltatás kimaradással kapcsolatosan.

2009. 06. 26.-án reggel lakók jelezték felénk, hogy a C épületben nincsen meleg víz.
A helyszínre érkező kollégáink megállapították, hogy a meleg víz hiányát a C épületben a gáz mágnes szelep beázása, annak zárlata okozza.

Pénteken a délelőtti órákban kiderült, hogy ilyen berendezést csak rendelésre (több napos határidővel) lehet beszerezni. Ezért a berendezést javítani próbáltuk, a benne, a beázás miatt tönkrement tekercset és panelt beszereztük és az épületbe kijuttattuk. A mágnes szelep szétszerelése során a szakemberek azt állapították meg, hogy nemcsak a tekercs zárlatos, hanem a mágnes szelep háza is belülről megsérült, túlságosan is korrodálódott ahhoz, hogy működhessen. Így az alkatrészek, tekercs cseréje nem hozta a kellő eredményt, a berendezés továbbra sem működött. Ezt követően arról intézkednünk, hogy a komplett mágnes szelep cseréjét meg tudjuk oldani. Pénteken az esti órákra mégis csak sikerült mágnes szelepet szerezünk (egy másik építkezésről szereltettük ki). Így a berendezést kicseréltük és 2130 órától a meleg víz szolgáltatást helyreállítottuk.

Jelen tájékoztatásunkat azért írjuk, mert már aznap délután találkoztunk felháborodott lakói telefonokkal, kiírásokkal arra vonatkozóan, hogy hogyan gondoljuk azt hogy közel 6-7 órája nem tudtuk a problémát megoldani.

A következő tájékoztatást szeretném adni az Önök részére:
- A társasház ezen mágnesszelepből nem rendelkezik tartalékkal.
- A forgalmazó cégek sem tartanak ebből a fajtájú, nagyságú szelepből raktárkészletet, mivel ezek rendkívül ritkán hibásodnak meg.
- A szelepet meg kell rendelni a gyártótól, aki két- három nap múlva szállítja le.
- A társasháznak a tulajdonosi nem fizetések miatt igen nagy a kintlévősége, és a pénteki banki egyenleg alapján a szelep ára nem volt finanszírozható.
- A szelep tekercsének megvásárlásához szükséges pénzt az In-Management Kft. előlegezte meg a társasháznak.
- A komlpett mágnes szelepet az üzemeltetés, a kapcsolatai révén tudta megszerezni, hisz a megrendelt szelep csak 2009. 07. 02.-án érkezik majd meg.

Valóban több, mint kényelmetlen, ha a lakásukban nincs meleg víz, de kollégáimmal egész nap azon dolgoztunk, hogy a hibát a lehető leghamarabb elhárítsuk és a meleg víz szolgáltatást mielőbb helyreállíthassuk.

Kérjük, hogy mikor irodánkat minősítő, néha rosszindulatú kritikákkal, illetve valótlan vádakkal illetnek minket, előtte tájékozódni szíveskedjenek, akár irodánk munkatársainál is.
A faliújságon megjelent vádaskodások egyikének-másikának szerzője pont olyan tulajdonos, aki jelentős tartozást halmozott fel a társasházzal szemben, ezáltal, ha közvetve is, de pont ő nehezítette meg a hiba elhárítását.
Ezúton is kérjük őt, hogy a közös költség meg nem fizetésekor tegye fel magának ugyanazokat a kérdéseket és címezzen saját magának is hasonló vádakat, mint amikkel minket illetett.

Budapest, 2009. június 30.

Köszönve figyelmüket, tisztelettel:

In-Management Kft.
közös képviselet
Annikó83 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 954
Sajnos a ,,karbantartó" nem ellenőriz mindent,ezek szerint.A gondnok hiányzik aki a külső lámpákban is izzót cserélt.
zukkero Creative Commons License 2009.06.27 0 0 953

Sziasztok!

 

Nagyon elkeserítő, amiket írtatok.. :( Nekem "volt szerencsém" látni a vasárnap hajnali rendőri helyszínelést, nagyon meg is rémültem. Az járt a fejemben, ha előbb jövök haza, lehet, hogy én járok így? Hihetetlen, hogy ahol naponta közlekedem be és ki, mik történhetnek. Nem tudok mindig kísérővel hazajönni... Ezek után kicsit félek az utcán, de nem tudok mit tenni... Amúgy régebben volt érzékelős lámpa a "C" bejáratánál is, nem? Azzal mi lett?

 

Ezúton is jobbulást kívánok!!

 

Más: vízdíjat kapott már valaki? Csak hogy kb. mire lehet számítani... Két év vízfogyasztás ne lesz olcsó..

 

Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.06.23 0 0 952
Sziasztok!
Fölháborítóak az alább leírt események! Én most hallom először őket. Igaz nem ez lenne az legjobb megoldás, de valaki fölvetette a legutóbbi lakógyűlésen, hogy jó lenne, ha a lépcsőház bejárati zárak egyformák lennének és a lakók szükség esetén a D ill. majd az E é F bejáratokon is bemehessenek a házba. Vagy a garázs bejáró ("biztonsági szolgálat") mellett kellene egy plusz gyalogos bejáratot csináltatni az A, B, C lépcsőház lakóinak. Mert késő este a hátsó bejáratok valóban nem biztonságosak. Arra pedig várhatunk, hogy rendőrség bármit is tesz vagy a bűnözők megjavulnak.
pipistrella Creative Commons License 2009.06.23 0 0 951
Nos, nem szeretném feleslegesen izgatni a kedves Lakóközösséget, csak azt szeretném,hogy mindenki tisztában legyen azzal,hogy ez az eset nem egyedi sajnos ezen a környéken. Tavaly nyáron brutálisan megvertek a futóösvényen egyik éjjel. Mindezt pár ezer Ft-ért, mobil telefonért, mindezt úgy,hogy nő vagyok. (orrtörés, agyrázkódás, napokig tartó kórházi kezelés...)
Tanulságos eset volt számomra, azóta egyedül lehetőség szerint nem közlekedtem, egy-egy esettől eltekintve, amikor is nem volt másra lehetőség. ÉS pár hónappal a fentiek után épp hazafelé tartottam a Kosztolányi buszmegállóból (nem késő éjjel volt).
Csak a liftnél vettem észre,hogy bejött valaki utánam a főbejáraton. Sajnos az emeletig követett és a folyosómon letepert a földre és csak sejteni lehet,hogy követett a megállóból. Saját lélekjelenlétemnek köszönhetően ebből az esetből szerencsésen megmenekültem, leszámítva azt a sokkot, hogy a saját lakásom előtt akartak megerőszakolni a folyosón, úgy, hogy a folyosóra senki! ki nem nézett.
Mindkét esetben történt rendőrségi feljelentés de a rendőrök részvétét leszámítva, illetve,hogy a bejárati ajtókra kikerült,hogy mindenki jól zárja be az ajtót maga után - más nem történt.

Mélységesen elszomorít, ami a hétvégén történt, mert azt gondoltam, hogy a velem történtek pusztán a szerencsétlenül alakult véletlennek tudhatók be. De ha az esetek nem egyediek talán érdemes elgondolkodni azon, hogy a hasonló esetek hogyan lehetnének elkerülhetők, kivédhetők, avagy, ha már egyszer előfordulhat-mert ez ma Magyarország, ez Budapest,-miként lehetne nagyobb biztonságban élni. Legalább azon a helyen, amit az ember az otthonának nevez.
pearly05 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 950

Sziasztok!

 

A biztonsági őr kért meg, hogy írjak a fórumra. Állítólag elterjedt a házban, hogy valakit megkéseltek vasárnap hajnalban. Nem késeltek meg senkit, de a páromat vasárnap hajnalban megtámadták és kirabolták a C épület vasút felőli bejárata előtti beugróban. (Azért voltak ott vérfoltok hétfő reggelig.)

 

Egy nagyobb ütés érte, az állkapcsa eltörött, tegnap műtötték. Rendben lesz, maradandó károsodást nem szenvedett. A feje nem sérült. A sokk és az ütés hatására agyrázkódása volt és nem emlékszik a történtek jelentős részére.

 

Eléggé megdöbbentett minket is, hogy ilyesmi előfordulhat a lakópark bejárata előtt.

Valószínűsítjük, hogy nem a helyszínen vártak rá, hanem a z éjszakai buszról követték. Az egyik utolsó emléke az, hogy 3 férfi nézi őt az éjszakai buszon, amiről leszállt a Kosztolányin. Valószínűleg hazáig követték és a C épület előtt csaptak le rá, kérdezés nélkül azonnal ütöttek. A pénztárcája megkerült, pár ezer forintot és a mobiltelefonját vitték csak el.

 

Javasolni fogom a közös képviselet felé, hogy ha kamerákat nem tudnak oda felszerelni, legalább mozgásérzékelő lámpák legyenek az ajtóknál, mert tök sötét volt ott egész este és ez nyilván felbátorította az elkövetőket. Nem hiszem, hogy a lámpa megakadályozna egy ilyen esetet, de legalább az elkövető egy pillanatra megtorpan, ha felvillan a fény és van lehetőség elmenekülni.

 

Sajnos, ilyen ma Magyarország és Budapest.

pipistrella Creative Commons License 2009.06.23 0 0 949
Sziasztok!

Tud valaki valamit a hétvégi verekedésről, melynek nyomait volt szerencsém vasárnap megcsodálni. És egyáltalán tudja-e valaki, hogy a biztonsági szolgálat parkoló őrzésén kívül egyéb feladatokat is ellát? üdv
papayyya Creative Commons License 2009.06.22 0 0 948
Sziasztok!

Én jelenleg gondolkodom egy lakás megvételén a lakóparkban. Tudnátok pár infóval szolgálni? Érdekelne, hogy jelenleg mennyi a közös költség nm ára? Tényleg kell ezen felül pluszban 3000 Ft-ot fizetni lakásonként a biztonsági szolgálatért még annak is akinek nincs kocsija vagy kint parkol az utcán? Van még ezen kívül más plusz extra költség is? Válaszotokat előre is köszönöm.
Annikó83 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 947
Sziasztok!!
Láttam a karbantartót a napokban valamikor,de nem nagyon foglalkozott semmivel csak a takarítónőnek udvarolt.Azért fizetjük hogy flörtöljön,vagy dolgozzon??????
lenne mit csinálni szerintem..
Előzmény: szvbmandarin (943)
szancsiii Creative Commons License 2009.06.02 0 0 946
a csillag el van zárva már 2 hónapja, arra mondták h nem elég. köszi, a többit akkor megcsin.-
Előzmény: Pumuckly (945)
Pumuckly Creative Commons License 2009.06.02 0 0 945
Valószínű kisgyerekes családok kérték arra a pár hidegebb éjszakára.
Fűtés elzáráshoz az is elég, ha a radiátor csapokat *-ra tekered. De ha biztosra akarsz menni, akkor zárd el a hőmennyiségmérő alatti és feletti csapokat is.
Ha meg hosszabb távra elutazol, érdemes a vízórák csapjait is elzárni.
Előzmény: szancsiii (944)
szancsiii Creative Commons License 2009.06.02 0 0 944

Zsír. köszi.és arról tud valaki valamit hogy megkérdeztem h most h nem fűtöttem miért szerepelt mégis fűtéselszámolás a számlámon, erre azt mondták h azért mert h a főcsapot először elzárták utána többen kérték h ne mert még fűteni szeretnének ilyenkor (!!!hát normálisak ezek?) ezért visszanyitották  és azt mondta még az ember:) h nekünk kell elzárni a főcsapot ha nem akarunk akkor fűtést fizetni amikor amúgy nem is kéne (mondjuk ez megint vicces, hogy 0-át fűtök, de azé fizetek-ő azt mondja a főcsap nyitvahagyása miatt....mindenre van magyarázat hihetetlen), de én nem tudom hogy hogyan kell elzárni, mert alul és fölül is van csap, és akkor attól még lesz melegvízem? lehet h hülye kérdés de már az gáz h még ezzel is nekünk kell foglalkozni és szerintem ezt megint nem tudja egy csomó lakó de mindegy... csak aki max rinyál (és igaza is van) h miért fizet ha már nem fűt... előre is köszi

Előzmény: szvbmandarin (943)
szvbmandarin Creative Commons License 2009.06.02 0 0 943
A karbantartó elvállalta az óraleolvasást is és most hétvégén már ő olvasta le az órákat.
Előzmény: szancsiii (941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!