Keresés

Részletes keresés

szancsiii Creative Commons License 2009.06.02 0 0 942
Jah és írtam a MÁVnak is a zajvédő fallal kapcs, azt írták továbbították a levelet az illetékesnek , de azóta sem írtak... egyébként ezzel a közös képviselőnek kéne foglalkoznia nem? what do u think?
szancsiii Creative Commons License 2009.06.02 0 0 941
Én múlt héten beszéltem a ház egyik képviselőjével és azt mondta nekünk kell jelenteni az óraállásokat , most akkor nekünk kell vagy lesz erre ember? köszi
szvbmandarin Creative Commons License 2009.06.02 0 0 940
Néhány nagy összeggel tartózó lakás már kizárásra került. Jún. 10-én lista készül a a 2 havi közös költségnél nagyobb összeggel tartozókról, majd fizetési felszólítás után kizárásra kerülnek ezek is. A ház jelentős összeggel tartozik az egyes szolgáltatók felé, melyre jelenleg nincs a számlán elég fedezet.
szvbmandarin Creative Commons License 2009.05.29 0 0 939
Június 1-től egy karbantartó látja el lényegesen olcsóbbért a t.ház körüli teendőket, mint pl. a kazán és gépészeti rendszerek felügyeletét, óraleolvasásokat, apróbb javításokat. A portán lévő füzetbe lehet jelezni a hibákat és ez alapján ellenőrizni is lehet majd a javításokat.
rézangyal01 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 938

Kedves lakók, közös képviselők!

Ha biztosításra lesz szükségetek, szívesen segítek!

Annikó83 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 937
Sziasztok!!

Kedves bbx19, olvasd el a 917 es hozászolást ott a volt gondnok leirja hogy a locsolórendszert javítani kell!!!És automata a locsolórendszer,nem kell hozzá senki,csak felügyelni kell naponta...
Előzmény: bbx19 (931)
n887 Creative Commons License 2009.05.27 0 0 936
A zajvédő fal, hogy lesz, az szerintem kamu.Minden kerületi fórumon elmondja Molnár Gyula, hogy nem akarnak erre pénz szánni, amíg a MÁV nem száll be a projektbe. Vagy a MÁV- nál kellene próbálkozni vagy a Fidesznél, szerintem azok most mindent megigérnek .Vagy nekünk kellene a ház elötti szakasz árát összedobni, állítólag a terv készen van!!!!Nem tudom mennyi lehet?
szancsiii Creative Commons License 2009.05.26 0 0 935
természetesen nem az elé hanem elírások :)
szancsiii Creative Commons License 2009.05.26 0 0 934
Engem most éppen az érdekelne hogy MI A HELYZET A ZAJVÉDŐ FALLAL? mert én szívesen körbemegyek aláírásokat gyűjtögetni, csak valósuljon már meg! nem tudom ez kinek a felelőssége. És a többivel kapcs. -ban meg tényleg legyünk észnél, és mindenki ellenőrizze a számláit, mert állandó jellegűek az eléírások! hali
szancsiii Creative Commons License 2009.05.26 0 0 933

Teljesen egyetértek Veled!

Előzmény: Üngü (930)
fizetős Creative Commons License 2009.05.26 0 0 932

Sziasztok,

én mégegyszer felhívnám a figyelmet arra - amit már korábban leírtam - hogy addig amíg ilyen nagy a megosztottság a tulajdonosok között, a társasházképviselet és olimpia csoport röhög a markába. A zavarosban jól tud halászni. Az olimpiának számos tulajdona van még, kiváncsi lennék mit fizet utánuk??? Nem beszélve arról miket ígérgetett a milliárdos projekt megvalósulásáért. Az In-Management csak egy gazdálkodó szervezet, ráadásul kft aki akkor és úgy léphet le felelőség nélkül ahogy akar.

Jól megszívhatjuk ha nem vagyunk észnél.

 

Tényleg az új szvb tagok legalább olyan aktívak mint a lakógyűlésen, vagy már "elfáradtak"? :)

bbx19 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 931
Sziasztok!

Ma felhívtam Koppány urat az In Management-től és megkérdeztem, hogy a locsolóberendezést üzemeltethetem e én mivel, hogy lassan sivatag lesz a ház elött.
A válasz : "NEM! Május 1-eje óta nincs gondnok. Az önkormányzattal kell beszélni, ők már szóltak de nem történt semmi"
Erre én kérdezem akkor most a gondnok vagy az önkormányzat felelős a locsolásért.
Mire ő: "az önkormányzat de eddig a gondok elvégezte helyettük a munkát."

Rendben, felhívtam az önkormányzat üzemeltetési osztályát, hogy mi is a helyzet a ház elötti elkerített résszel.
Az önkormányzat azt mondta, hogy az elkerített rész locsolása a kert karbantartása teljes mértékben a beruházó feladata. Amint azonban egy vízórát felszereltet a beruházó és átírják az önkormányzat nevére, az önkormányzat fogja locsolni a területet. A kaszálás is beruházó feladata, de azt március óta már az önkormányzat megbízásából végzik.

Ezek alapján szerintem egyértelmű, hogy Koppány úr nem megfelelően tájékoztatott az ügyről. Mindamellett nem értem miért nem lehet a locsolással megbízni valakit a házban aki ingyen vállalná, ha a vízóra felszereléséig a vízszámlát az önkormányzat fizetné.
Az önkormányzattal való beszélgetés után Koppány urat próbáltam elérni de nem vette fel a telefon 5 hívás után sem és nem is hívott vissza.


Üngü Creative Commons License 2009.05.21 0 0 930
Én az őrökön is, és a gondnokon is spóroltam volna, míg egyenesbe nem jön a ház költségvetése. Utána lehet gondnok, villanyszerelő, tűzoltó készenlétben, szökőkút meg ingyensör annak, aki hazaér - amit elbír a ház. De így még a jövő évnek is úgy megyünk neki, hogy nyögjük a tartozást, meg a kamatokat.
Egyébként fizetünk közös képviseleti és üzemeltetési díjat, amibe beletartozik a lent kiírt problémák megoldása.
A gondnokot én is támogatnám, de nem napi 8 órában ennyi pénzért!
Hetente 1 nap és akkor végezzen el mindent. Az előző gondnokunk nem tudom, hogy mit csinált, de a házon nem látszott meg, hogy van gondnoka! Hetente nyírta a füvet? Ha-ha. Ugyan így nézett ki, mint most!
A következő gyűlésen majd meg lehet szavazni bármit, de addig sajnos az aláírásgyűjtés semmit nem ér! Mert nem hiteles és a gyűjtök sincsenek senki által felhatalmazva!
Előzmény: HVava (929)
HVava Creative Commons License 2009.05.21 0 0 929

Egy kis matek azoknak, akik a lent kiírtak szerint feltétel nélkül hisznek az In-Management szavainak:

Gondnok egy havi díja: 254.640 Ft, lakások összterülete a legutóbbi lakógyűlésen elhangzottak alapján: 15.603 m2. Így akárhogy is számolom az SZVB által kiírt 16 Ft/m2 a helyes érték.

Egyébként én is egyetértek azzal, hogy nem a gondnokon kellett volna spórolni, hanem az egyik biztonsági őrön, de sajnos a lakógyűlésen a többség nem így gondolta...

Annikó83 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 928
Igen így igaz!!!De a munkákért fizetni kell és nem csak a munkát számlázza le az ép aktuális szerelő hanem a kiszállási díjat is felszámolják.KÉPZELJÉTEK EL HOGY HA TÖBB MESTER JÖN MAJD NAPONTA -KÉTNAPONTA EZT-AZT JAVÍTANI MENNYIBE KERÜL???Ha jól számoltam akkor lakásonként évente kb. 10.000 Ft. a gondnoki bér amit nem a gondnok kap meg hanem az In-menegment ,Ha el készül a másik két lépcsőház akkor ez az összeg csak évente 6600 Ft/lakás..Szerintem a biztonsági szolgálatért fizetünk nagyon sokat évente 12.000.000 Ft.-ot
Előzmény: Üngü (927)
Üngü Creative Commons License 2009.05.19 0 0 927
Sziasztok!
Szeretném felhívni a gondnokért lobbizó lakók figyelmét, hogy a közös költséget azért fizetjük a közös képviseletnek, hogy a listázott tevékenységeket és szolgáltatásokat maradéktalanul ellássa akár van gondnok, akár nincs. Aki ott volt a lakógyűlésen, hallhatta, hogy azért szavazott több lakó a gondnok ellen, mert a háznak még mindig TÖBB MILLIÓS közüzemi tartozása van, amit jó lenne minél előbb kifizetni (ennek törlesztésére fordítják most a gondnoki fizetést, legalábbis erről volt szó), nem lenne túl jó, ha kikapcsolnák a gázt, gondolom ezzel mindenki egyet ért. Amikor nem lesz már tartozásunk, bizonyára többen újra meg fogják szavazni. Az a baj, hogy néhányan nem látják át, hogy igencsak lehúz minket a közös képviselet, de valahogy arra nem igazán törekednek, hogy a tartozásunk csökkenjen, csak az, hogy ők felvegyék a nem is kevés pénzüket.
üngü
kincsibogár Creative Commons License 2009.05.19 0 0 926
Szia!

A Digiből nem lett semmi? A honlapjukon azt olvasom, hogy a lakók 30%-a kell hozz, + a közös képviselő.

Ki lehetne rakni a lépcsőházakban aláírásgyűjtő íveket.
Előzmény: HVava (925)
HVava Creative Commons License 2009.05.18 0 0 925

Sziasztok,

 

Megkaptuk végre az elszámolást az előző évekről, de még mindig nem tökéletes. A fizetendő/jóváírandó egyenleg állítólag helyes, de nem lehet kiszámítani a feltüntetett adatokból, mert az alapdíjat elírták (valószínűleg mindenkinél). Ettől eltekintve most már legalább lehet tudni, hogy mennyit kell még befizetnünk vagy mennyivel csökkenthetjük a következő közös költség befizetésünket.

 

Más: Van valakinek valami infója arról, hogy mikor lehet végre megszabadulni a Comuniquetól, és helyette valami más ügyfélközpontúbb szolgáltatót választani? Nem tudom más hogy van vele, de én nem értem, hogy emelheti meg hűségnyilatkozat alatt a kábeltévé díját ennyivel?!? Az, hogy több csatornánk lesz, engem nem vigasztal, mert nem erre szerződtünk, és még a jelenlegieket sem használjuk ki. Hiába a plusz X csatorna, ha nem fogjuk nézni...

A digitális adásra való áttérés feltételei is viccesek (prémium csomag, dekóder bérleti díj+kaució stb.)

Ezen kívül az, hogy többször hazudtak nekünk, és mégcsak felelősségre sem lehet őket vonni, mert a telefonhívásokat persze nem rögzítik, és azt mondanak nekünk, amit akarnak, már csak hab a tortán...

A legutóbbi eset az volt, hogy miután lejárt a hűségnyilatkozat az Internetünkről, átírattuk a férjem nevére, előre megérdeklődtük, fog-e változni a havidíj, a szerződésmódosításkor is rákérdeztünk, mindenki azt mondta, minden változatlan marad. Ehhez képest, megjött az első számla, természetesen egy magasabb összeggel. Ekkor felhívtuk őket, megígérték, hogy a következő hónapban jóváírják a különbözetet, és a korábbi értéken fognak számlázni. Természetesen a következő számlán is a magasabb összeg szerepelt, jóváírás sehol. Újabb reklamáció, újabb ígéret. Majd pár napja jött a telefonhívás, mégis a magasabb összeget kell fizetnünk, akár tetszik, akár nem... Más szolgáltató ha téved, bocsánatot kér, és igyekszik megtartani az ügyfelet, ezért korrigálja a saját hibáját, a Comunique-nak viszont mindenre az a reakciója, hogyha nem tetszik, fel lehet mondani a szolgáltatást, de úgysem találunk másik szolgáltatót, és ezt ki is mondják. Szomorú, hogy itt tart ez az ország, hogy ezt meg lehet tenni...Hiába vagyunk elégedettek magával a tv és internet szolgáltatással, ha már többször átvertek minket. Ezzel az üzletpolitikával csak azt az ügyfelet lehet megtartani, aki rájuk kényszerül. Mi lehet, hogy másik szolgáltató megjelenése esetén is náluk maradtunk volna, mert a szolgáltatás minőségével semmi probléma nincs, az, hogy nem szakadozik az Internet, számunkra sokat jelent, de ezek után biztos, hogy nem fogunk.

Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.05.05 0 0 924
Vajon van a háznak valami Rovar- és Rágcsálóírtóval szerződése? Ez ma már a minimum! Főleg ilyen nagyvárosban, de még vidéken is!
Előzmény: gondnok(még 3 napig itt) (922)
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.05.05 0 0 923
Kedves lakótársak!

Kapott valaki az április 9-i lakógyűlés óta újabb elszámolást 2007-2008-ról?
Én postán szoktam kapni, de még nem jött meg!

Előzmény: colbas (920)
gondnok(még 3 napig itt) Creative Commons License 2009.05.05 0 0 922
EZ MÉG KIMARADT AZ UTOLSÓ HOZÁSZOLÁSOMBÓL!!!!!!

Szeretném közölni a kedves lakókkal hogy az elmúlt héten találtunk csótányt a -1-en és az őrök láttak éjszaka patkányt kint az udvaron.

És kedves A.-né(a szomszédai szerint ,,vénasszony") az A.lépcsőházból ne rágalmazzon olyan dolgokkal ami nem igaz!Kérje el a közösképviselőtől a számlákat mit vásároltam a ház pénzéből.Amikor ott voltam, szinte naponta ,,nyalt nálam" most meg rágalmaz!!??De azt hiszem én fogom elkérni és a jövő héten személyesen viszem el önnek..
Juhhej Creative Commons License 2009.05.05 0 0 921
Kedves Szancsii!

A Díjmegosztási szerződést alá kell írattatni a közös képviselettel, ill. neked is alá kell írnod, és visszaküldeni az utolsó oldal alján lévő címre. Utána már csak várni kell az első vízszámlára...(persze miután megbizonyosodtál, hogy a mérőóra-állások le vannak jelentve).

Üdvözlet
colbas Creative Commons License 2009.05.05 0 0 920
sziasztok,

valaki meg tudná mondani, mennyit kell fizetni mostanában közös költségként? mert kaptunk egy papírt 3 hete, de sajnos sikerült elveszítenem, szóval megköszönném ha segítenétek.
Annikó83 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 919
Szerintetek nem kéne a garázsban egy nagy takarítást végeztetni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.04 0 0 918

Sziasztok!

 

Nem tudja valaki véletlenül, hogy ki az aki a C épületben minden este nekiáll kopácsolni? Sajnos nem tudom beazonosítani, hogy pontosan honnan jön a hang, pedig nagyon szeretném nyomatékosan megkérni a "kedves" lakótársat, hogy máskorra ütemezze a barkács-szakkört, mert idegesítő amit csinál. Ha eseteleg valaki magára ismer, akkor gondoljon arra, mikor nekiáll kopácsolni, hogy nem egyedül lakik itt, és mást zavar amit csinál!

 

Üdv:

BB

gondnok(még 3 napig itt) Creative Commons License 2009.04.29 0 0 917
zoli291

Az automata locsolórendszer ,,tévedésből" napközben is bekapcsolt.Lekapcsoltam!Most nem működik.Májusban javíttatni kell,de ez már nem az én feladatom.....Sőt! A zászlót kiraktam de hogy ki szedi be azt már eldöntik önök...
Tisztelettel Czebei Imre (a volt gondnok).
Előzmény: zoli291 (916)
zoli291 Creative Commons License 2009.04.29 0 0 916

Sziasztok!

 

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ha a háznak nincs vagy alig van pénze a  számlák kifizetésére a régiek törlesztésére, akkor miért locsoljuk a kertet 2x is egy nap? Ugye senki nem hiszi, hogy az önkor. majd kifizeti azt, se utólag se előre????

gondnok(még 3 napig itt) Creative Commons License 2009.04.28 0 0 915
Ezek a gondnok napi feladatai amit el kell végezni a HÁZ biztonságos üzemeltetése érdekében.:


Tűzjelző központ ellenőrzése,jelzések kiértékelése (esetleges hibák felderítése).
Portán található elektromos tábla ellenőrzése(kazánházak direkt vezérlése,gáz és metán érzékelése).
Garázskapuk működési próbája.

A. B. C. D. lépcsőházak:

A lift próbamenettel való leellenőrzése (lifttel a legfelső emeletre)
A kazánház ellenőrzése (részletesen a kazánkarbantartási naplóban)
Épület világításának ellenőrzése
Tűzcsap szekrények ellenőrzése minden emeleten (38 db.nem elég hogy a tűzjelzőt figyeljük,ha a tűzcsapok nem működnek vagy hiányosak nem lehet tűzet oltani)
Előtér és bejárati ajtó ellenőrzése
Kukatároló ellenőrzése
Fsz. garázs ellenőrzése
Elektromos elosztó helyiségek ellenőrzése
CO jelzők vizuális ellenőrzése
Gázfogadó ellenőrzése gázóra leolvasása
- 1 szint garázs: Vízfogadó ellenőrzése vízóra állások rögzítése
Nyomásfokozó ellenőrzése
Zsomp szivattyú ellenőrzése
CO érzékelők ellenőrzése
Szemétszállítás ellenőrzése
Takarítás ellenőrzése
Kerti kapuk ellenőrzése
Első emeleti kertek gondozása.

A FENTI MUNKÁK ELVÉGZÉSÉHEZ SOK SIKERT KÍVÁNOK!! telefonon szívesen segítek ha valamit nem találnának hogy hol van....
gondnok(még 3 napig itt) Creative Commons License 2009.04.27 0 0 914
Minden kukatárolóban mozgásérzékelő van!!!
Előzmény: Hamzsa Bég (912)
gondnok(még 3 napig itt) Creative Commons License 2009.04.27 0 0 913
egy hete ígérték hogy megcsinálják!!!Azóta "jönnek" a vill.szerelők..és csak a C lépcsőházban világít állandóan
Előzmény: n887 (911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!