Keresés

Részletes keresés

Annikó83 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 728
Nem szerelik le a mérőórát!!!Van egy ismerősöm egy másik lakó parkban és érdeklődésemre elmondta,hogy csak egy zárt tömítést tesznek bele és leplombálják.De ezt majd januárban megtudjuk itt a házban mi is.Az biztos hogy nagyon sokan vannak akik nem fizetnek.
Én még az őrségnek fizetett díjat sokallom,amit csinálna azért nagyon sok az a pénz amit fizetünk lakásonként.
Előzmény: salom4 (722)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 727
Sziasztok!

Elnézést, hogy belepofázok a fórumotokba, én egy másik károsult házban lakom és ezért követem figyelemmel a történéseiteket. Nagyon sokat tanultam/tanultunk a történtekből és szeretnék néhány dolgot mondani Nektek, melyeket talán tudtok hasznosítani:

1) Az SzvB tűzzel-vassal erőszakolja ki, hogy aláírási jogosultsága legyen a társasház bankszámlájához legalább 1 főnek!
Akár közgyűlési határozattal is (tegyetek a szavazásra előzetesen napirendi pont javaslatot, különben nem hozható érvényes határozat, vagy a th min 10%-a kezdeményezzen közgyülit, melyet a képviselőnek 15 napon belül össze kell hívnia. Ha nem teszi, akkor a kezdeményező hívja össze).
Bár, ha az OCs az 1/1-es tulaj (hogy lehet, hogy még mindig???!!!), nem tudom, mennyire enged teret az efféle kezdeményezéseknek.
Az aláírási jogosultság azt jelentené, hogy a számla felett rendelkezőn (közös képv.) kívül még min 1 fő aláírása kell a tranzakciókhoz. Nem lehet kitrükközni, mert a bank rögzíti az aláírók írásmintáját és minden kifizetés előtt ellenőrzi, hogy egyezik-e a pénzforgalmi megbízáson lévővel.
Kicsit nehezebb lesz így az élet, de mindenképpen biztonságosabb. Értelemszerűen ez az illető csak akkor írjon alá, ha meggyőződött az utalások jogszerűségéről és alaposan megvizsgálta a teljesítendő számlákat.
Ha tehetitek, bízzatok meg független könyvelőt is, nagyságrendileg 3-500 Ft/albetét/hó a könyvelés díja, ha jól tudom.

2) A Díjbeszedő 2 havonta kiküld egy lepedőnyi elszámolást a víz- és csatornázási díjakról, amiben tételesen szerepelnek a regisztrált tulajdonosok, a fogyasztásaik, óraállások és a fizetendő összeg. Amint valaki regisztrálódik náluk, meg fog jelenni a kimutatásokban és onnantól a fogyasztónak kell rendeznie a számláját. Amint az egyén kifizeti a rá eső díjakat, ennyivel csökken a közös vízfogyasztás (effektíve a közösben ennyivel nagyobb túlfizetés fog jelentkezni, ha már a kk-ból esetleg rendezték a fogyasztását).
Nem kell pánikot kelteni azzal, hogy az élelmesek ülnek a babérjaikon és mindenki más fizeti a fogyasztásukat, mert nem így van. A vízfogyasztás nem egy nagy kalap, amibe mindenki kedve szerint tesz bele, hanem pontosan ki lehet mutatni, hogy kinek mennyivel kell hozzájárulnia és nyomonkövethetőek a befizetések.

3) Ha nem láthatjátok a közüzemi számlák eredeti példányait, ne féljen az SzvB tájékoztatást kérni a szolgáltatóktól. Konkrétan a Gázműveknél egy nagyon készséges ügyintéző van, akinél minden szál összefut, gyorsan válaszol a levelekre és nagyon ügyfélbarát. Az ELMŰ-nél inkább telefonon érdemes próbálkozni. A Vízmű felejtős mind telefonon, mind írásban, de a Díjbeszedő egyenlegközlője elég informatív.

Sok sikert mindenhez!
n887 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 726

sziasztok!

 

Állítólag a le nem plombált vízórák a ház tulajdonában vannak, így azokat a háznak kell kifizetni a vízmű felé, mivel azokat is leolvasták.És miből lehetne, mint a kk.-ből!

salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 725
amennyiben mi ketten beszélgettünk a fogadóórán,örülnék ha felvenné velem a harmadik lakótárson keresztül a kapcsolatot,mert szeretném beleásni egy kicsit magam a témába.Köszi előre is.
Előzmény: gj77 (647)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 724
Kedves lakótárs,csak egy Nagyon ÍPontos dátumot ide firkantana,miszerint melyik év,melyik hónap melyik napjától láthat bele az SZVB,a sokat emlegetett pl  a szerződésekbe ÉS a banki iratokba??????????????Sürgős Infó!!!!!
Előzmény: Pumuckly (680)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 723
Teljesen egyetértek,de kérlek írd meg az O.CS.tartozása alatt mit is értesz pontosan!
Előzmény: gj77 (697)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 722
Szerintem eben az esetben is kell hogy működjön a 2 havi tartozás jutalma,miszerint mérőóra le és felszerelés lép életbe.A gondot esetleg a Hexaéder plombája okozhatja,dehát legfeljebb újtracsináltatja az ártatlanja!
Előzmény: n887 (716)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 721

Bocsi, ha nem így van.Nem is a pénzen volt  a hangsúly és nem is azt sajnálnánk tőletek.

 

A vízdíjjal meg az a félelmem, hogy  a vízműnek a ház fogyasztását ki kell fizetni, amit az egyes lakók nem fognak, az a közösből megy szerintem és a leolvasó is azt mondta.

Tehát, azt mi fogjuk fizetni sajna, a nem plombálók helyet.Nem hiszem, hogy a kk. összeírná őket és leosztaná részükre a fizetendő összeget.De legyen, remélem nem igazolódik be  a gyanúm.Egyébként meg mire megnézzük mire ment el a közösk.  és reklamálhatnánk ....

Előzmény: szvbmandarin (720)
szvbmandarin Creative Commons License 2008.12.08 0 0 720
Kedves Lakók!

Én nem tudom ,hogy ti mit hallottatok de mi nem kapunk ezért a munkáért pénzt és semmilyen juttatást .Lehet ,hogy volt erről szó de azóta sem történt semmi .De azt elmondhatom ,hogy egyik szvb-s sem azért csinálja mert ez valami juttatással jár hanem azért hogy ne járjunk úgy mint először.

Üdv
Előzmény: n887 (717)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 719
Javaslom,hogy ha valaki tud megbízható közösképviseletet váltsuk le a mostanit!Már csak azért is,hogy az új (akit nem a beruházó hoz)talán tényleg a lakókat képviselje!
Nem szeretem ezt mondani,de ha én fizetek akkor elvárom,hogy azt ne a szinte semmire tegyem(vagyis ne nekem-nekünk kelljen arra ídőt fecsérelni,hogy a sarkukban álljak-álljunk)!Én alapvetően lakni jöttem ide és nem ellenőrizgetni!
Előzmény: salom4 (713)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 718
Nem vagy balek!A vizóra állását az átadás-átvátelkor rögzítették,így mindenképpen neked kell fizetned!Minél később jelented be annál többet kell egyszerre fizetned!Remélem jól tudom,hogy a közösköltségben nincs benne a le nem plombált órák díja!Egyébként biztosan tudom,hogy az szvb ingyen dolgozik!

Az lenne a legjobb mindenkinek,ha a kk kegyeskedne végre elkészíteni az elszámolást,és akkor ki lehetne szűrni a nemfizetőket!


Előzmény: n887 (716)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 717
Puff neki, jól emlékeztünk!
Előzmény: szvbmandarin (711)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 716

Sziasztok!

 

Találkoztam egy hölgyel, aki a vízórákat olvasta le.Kérdeztem tőle aki nem plombáltatta le az óráját azzal mi lesz, vízmű csinál-e valamit, vagy én voltam a balek, hogy megcsináltattam.

A válasz: becsületes aki megcsináltatta, mert ők a főórát is olvassák természetesen és azt is kiszámlázzák, amit a közöskölcséggel fizetünk ki, plusza azokét akik nincsenek leplombálva.

Magyarán , minél késöbb csináltattad meg, annál jobban jártál, (mivel azt mindenki fizeti).De főleg azok ,akik egyáltalán nem.Megint ők röhögnek, hogy a közöskölcségből fizetjük és nem ők maguknak, gondolom ezek azok a lakók, akik persze ezt sem fizetik!

Mindig arról ábrándoztam, hogy szponzoráljak egy-két lakót a házban!(gondolom ennyi jut egy főre)

Mikor csinálunk már valamit ezek az ingyenélők ellen vagy mindig ők nyernek?

Előzmény: salom4 (715)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 715
Mert Pumuckly ilyen!gyanakodtam rá egy kicsit én is,de ő alapból túl jóindulatú.Nehéz ügy.Pedig ezek a dolgok nem érzelmi kérdések,nem győzőm hangoztatni
Előzmény: Nikol78 (690)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 714
Mert akkor ők is érzik hogy nem mindegy hogy mit tesznek,és szerintem csomó mindent végig tudunk vinni,csak gyorsan kell,mert ha átadják a harmadik ütemet,eladnak egy csomó lakást.már nem igazán lesznek érdekeltek és egy határ kakit is a nyakunkba zúdíthatnak/pl hátralékok,tisztázatlan ügyek a házban,példának lásd a Communique ügyét!/Ki látta a velük való szerződést.No és mindezt úgy emésztgessük hogy ebbe a fórumba rendesen belenéz az építtető!!!
Előzmény: Nikol78 (692)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 713
Sorstársak,rossz hír!Csak 2009 februárjára ígérte a fogadóórán Simpon,de el is hiszitek?
Előzmény: gj77 (694)
n887 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 712

A lakógyűlésen hangzott el, hogy a közösköltségetek felét vagy valamennyi részét nem kell ennek a munkának fejében befizetnetek, ha nem így van "biztosan " rosszul emlékszem és még egy páran.

Én nem tudnám ezt csinálni idő hiányában, de nem is vállaltam el , mert ezt felmértem előre....

Előzmény: szvbmandarin (711)
szvbmandarin Creative Commons License 2008.12.07 0 0 711
Kedves n887!

Csak szeretnélek tájékoztatni ,hogy mi egy petákot nem kapunk azért amit csinálunk. CSAK tudatom ,hogy mindenki azért csinálja mert itt lakik és szeretné hogy rendesen menjenek a dolgok .Ha nem hiszed akkor akár te is lehetnél szvb-s senki nem tart vissza és majd meg látod ,hogy nem kőnyű a helyzetünk .K.K nem védem mert nekünk sem tetszik a hozzá állásuk . Egyébként a padokat mi szedettük be,hogy télen ne menjenek tönkre!Tavasszal vissza lesz rakva!


n887 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 710

Sziasztok!

 

Eddig nem szóltam hozzá, de már nem bírom megállni.Nem tudom miről beszélnek itt egyesek:- " nem akarom zavarni és feladatot adni az SZVB- nek

              - mi miért nem megyünk és intézkedünk stb.

 

Az új kk.-nál az SZVB tagok "fizetést " kapnak a munkájukért ezt szavaztuk meg , szóval elvárható lenne, hogy mindenben ugorjank és csinálják, képviseljenek minket vagy ne csinálják, nem erőszak ez a munka gondolom.

Nem akarásnak nyögés a vége. nem hiszem, hogy ennyit kellene szerencsétlenkedni a nem fizetőkkel szemben is, nem fizet, lezárni, egyből kiderülne, hogy mindenkinek van erre pénze.

Banki kimutatás a régi nem fizetett közösk.-ért?Röhej. 2 nap alatt körbe járhatna  a kk. , nincs bizonyitéka a lakónak?Lezárni mindent, egyből fizetnének gondolom.

Felhábirít, hogy  egyesek  több mint egy éve itt élnek és nem fizetnek semmiért, csak jót röhögnek "rajtunk" fizetőkön.De persze megtehetik, mert nem történik semmi.

Apropó a kerti padokkal mi lett?Mert  ha 2 őr mellett sikerült ellopni, akkor csak beigazolódik amit eddig is tudtunk, hogy felesleges az őr, pláne kettő 3 ezerért havonta.

 

Annikó83 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 709
Szevasztok!!

Tegnap reggel (pénteken) szem és fültanúja voltam amikor a a két roma biztonsági őr ütötte verte a gondnokot és mindent kiabáltak utána,le köcsögözték stb..Holnap talán valamelyik lakót fogják megverni?Kell nekünk ilyen reklám?Vagy csak roma köcsögöző és utcán kiabáló őrök vannak ennél a biztonsági cégnél?Szerintem az Őrmester sokkal jobb volt.
Ezután félni fogok a biztonsági őröktől!És messzire elkerülöm őket.
gj77 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 708
Na pont itt kezdődnek a gondok. Napi átlag 700 m3??? Melyik hónap? Éves átlag?
Ha figyelmesen megnézed az 654-es hozzászólást, és kiszámolod, akkor te is megkapod a 6089 m3 -es számot szeptemberre.
Gondnok mondja?? Itt a tényleges adatokkal kell számolni!!!!
Más.
Az szvb.-t kérdezem. Nem lehetne a ház bankszámlájából egy másolatot elhelyezni a portán? Mindannyiunk megnyugtatására nagyon hasznos lenne. Kérni a könyvelőt, hogy az elmúlt hónapokból egy bevételi és egy részletes kiadási kimutatást készítsen.
Ha a ház nagyon rosszul állna, akkor 1 hó.-n belül miért van szükség a garázst kétszer kitakaríttatni? Gondolom nem pár 10 ezerért végzik?!

Előzmény: solyom7561 (707)
solyom7561 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 707
Én csak azért fizetek hogy ne kapcsolják ki a meleg víz és a fűtés szolgáltatást.Az elszámolást meg majd megkapom ha helyre áll a rend.(erről nem az új kk.tehet hanem a Magyar Törvényhozás lassúsága).Nem védeni akarom őket,csak ha nem fizetünk akkor kikapcsolják a gázt és nézhetünk.Naponta átlag 700 köbméter gáz fogy el az egy hónapban 21000 köbméter.1 köbméter gáz kb.100 Ft.Tehát a gáz ára egy hónapban kb. 2.100.000 Ft. ez osztva 300 lakás = 7000 Ft.
A gázművek ma már nem küld felszólító levelet ha nem fizet valaki akkor kikapcsolják a gázt.

ui.:kedves Nikol78 én közben rájöttem hogy Te ki vagy.Te vagy az aki a "sült galambot" várja és nem tesz érte semmit csak mindenkit bírál.Miért nem mentél el a fogadó órára? csak felkellet volna menned egy emeletet.
Ja! én vagyok a kk elnöke....
Előzmény: Nikol78 (690)
Nikol78 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 706
Félreértesz én nem akarok senkit "marni",csak nem szeretnék megint pórul járni!Annak azért örülök,hogy Te sem veszel be mindent!

Neked is szép estét!
Előzmény: Keri1974 (703)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 705
Kedves Nikol! Szerintem nyugodt lehetsz affelől,hogy az SZVB mindent leellenőriz!Igaz ők is "hozott anyagból" dolgoznak,de biztos lehetsz benne hogy minden tőlük elvárhatót megtesznek!!
Előzmény: Pumuckly (704)
Pumuckly Creative Commons License 2008.12.05 0 0 704
Erről inkább egy ügyvédet lenne jobb megkérdezni.
Az meg nem lehordás, hanem javaslat, hogy ha nem bízol senkiben, akkor járj magad utána. Ehhez meg leírtam, hogy minek hol lehet utána nézni. Az eredeti szerződések és számlák pedig csak a KK-nál találhatók meg, amit az SZVB havonta ellenőriz.
Előzmény: Nikol78 (702)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 703
Nem szeretnék beleszólni,de szerintem nem egymást kéne marni!Nikol78 ésgj77 azért mond valamit,viszont azért el kell ismerni,hogy az SZVB minden tőle telhetőt megtesz(köszönet érte!)!Solyom nekem is egy kicsit falsnak tűnik(előzmény:Nikol78 690es hozzászólás)!De nem akarom őt sem bántani!Ha Ő így látja jónak az az Ő dolga.


Szép estét Mindenkinek!
Nikol78 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 702
És még valami(aztán esküszöm befejezem): a tartozást(ha már itt tartunk) nem az O.CS-nek kellene kifizetni?!Ők hozták a N.ésT-t ide nem?Ők dobáloznak itt olyan hülyeséggel,hogy 1/1-ben tulajdonosok!Szerinted ez a kk kinek az érdekeit nézi?Kiváncsi lennék hogyan kapták meg ezt a megbízást az O.CS-től!Az meg hogy Te mint SZVB tag utánnajársz a dolgoknak dicséretes,csak nem kéne a másikat lehordani,hogy menjen ellenőrizni!Tudtommal nem fogtak pisztolyt a fejedhez,hogy elvállald ezt a tisztséget!Ergo Te a lakók helyett ellenőrzö,ŐKET KÉPVISELEDl!Nem tudom hová vezetne az ha minden lakó 5 percenként telefonálna a kk-hoz!Ezért van az SZVB.És ezt nem bántó szándékkal mondom.
Előzmény: Pumuckly (695)
Pumuckly Creative Commons License 2008.12.05 0 0 701
Szerintem is az lenne a korrekt, ha külön kérés nélkül tájékoztatnának minket. De amíg nem mi bízunk meg egy KK-t, addig mit lehetne tenni?
Előzmény: gj77 (697)
Nikol78 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 700
Engem is érdekel mi lesz velünk,de egy rendes kk-nál nem kell a nyakára járni,hogy minden rendben legyen!Figyelembe véve az előzményeket(N.ésT.) nagyon kéne igyekezniük,hogy a bizalmunkat elnyerjék!Szerintem!A másik,hogy én lakni jöttem ide(ezért vettem lakást),nem pedig a kk nyakára járni!Van szerintem most mindenkinek elég baja(gazdasági válság ,Karácsonyi Ünnepek),minthogy a kk-t számonkérje(Őket ugyanis azért fizetjük-szerintem nem is olcsón,viszont drágán),hogy mindent a MI érdekünkbe csináljanak!!Én legalábbis így vagyok vele!
Előzmény: Pumuckly (695)
gj77 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 699

Szép estét mindenkinek!
GJ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!