Keresés

Részletes keresés

RobUr Creative Commons License 1999.09.27 0 0 405
K. sanca,
Talan Stamler Imre hajlando lenne tajekoztatni minket, hogy s mint tortentek a dolgok a fuvokaval. Sajat velemenyere is kivancsiak vagyunk. Ha esetleg masiranyban is van mondanivaloja, szivesen meghallgatnank (olvasnank) ot.
Előzmény: sanca (402)
sanca Creative Commons License 1999.09.27 0 0 404
Igen,de az ellenkezőjét állítani is az.
Előzmény: Duda (403)
Duda Creative Commons License 1999.09.27 0 0 403
Kosz rodnas,

nekem ismet az az erzesem, hogy mivel a pusztai nepek utja szinte nyomonkovethetetlen es ezert szinte lehetetlen ki deriteni, hogy ki, vagy kik voltak a rokonaink, ma nagyon divatos mindent magyarnak beallitani ami erdekes vagy fontos volt azsiaban.

Előzmény: rodnas (398)
sanca Creative Commons License 1999.09.27 0 0 402
Tudja-e valaki, hogy a somogyi STAMLER imre nagyban hozzájárúlt a BŰ-i rovásírásos kemence fújtató leletek felfedezéséhez. Sajnos a Duna TV aug-i Heti HÍrmondójában Magyar Kálmánék meg sem említették a nevét. Sőt még akaályozták sokáig a kutatásokat is.
Előzmény: RobUr (401)
RobUr Creative Commons License 1999.09.26 0 0 401
K. rodnas (sandor),
Mindenfele "oktato" szandek nelkul, hadd fuzzek nemi magyarazatot a "Dzsungaria" szohoz. Mivel hogy, hasonlo a Hungaria szohoz, eleg sokan hozzak kapcsolatba a magyarsaggal. Ez a szo hogy, hogy nem a mongol hadirend resze. Ugyanis a mongol hadsereg, arccal delre igy allt fel: Baragungar-Qol-Dzsaungar. Vagyis: Jobbsereg-Koz(ep)-Balsereg. Itt mindjart felismerheto a magyar kol(dok), ami az emberi test kozepen van. Tovabba a "gar", ami sokasagot jelent a magyarban is, ha nem is hasznaljuk olyan surun. De megvan az "On Gar"= Tiz Sereg vagy Tiz Torzs szoban, ami szerintem az Ungar, Ongher(ese) alapja, amit a nemetek, lombardok hasznaltak az Ongar hallasa utan. Mert valoszinu, hogy a "magyarok" ezt hasznaltak a torzsi szovetseg jelolesere. U.i. minden ellenkezo hir szerint nem het "magyar", hanem tiz torzs jott a Karpat medencebe. Abbol egynek volt a neve "magyar", a masik hatot illene ismerni mindenkinek, de a harom kazar torzset, akikkel egyutt tiz torzs volt, nem ismeri senki. Vagy csak igen kevesen. Hogy, milyen uton, modon lett foldrajzi nev a Jaghun-Dzsaghun(Gar), arra meg nincs magyarazatom, de Dzsungar nep nem volt. Igy nem is jelolheti, mint orszagot, a nev.
Előzmény: rodnas (398)
Espal Creative Commons License 1999.09.26 0 0 400
T.Rodnas!
Az a bizonyos elsülyedt földrész a Mu-i kontinens ,aminek az egykori hegy csucsai láthatok ma,Hawaii,Tahiti,stb.
Üdv:Espal
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.26 0 0 399
Gyerekek, volt már valaki közületek ásatáson? Mert akkor tudhatnátok, hogy a feltárt szelvényeket nem ármány és cselszövés okán, hanem praktikus megfontolásból temetik be. És nem csak Árpád-kori ásatásokon, hanem népvándorláskori és őskori ásatásokon is ez a helyzet. Egy Árpád-kori (vagy bármilyen korú) falu feltárása után ugyanis többnyire csak gödrök és kiásott, feltárt házhelyek maradnak.
Előzmény: King (370)
rodnas Creative Commons License 1999.09.26 0 0 398
Molnár Gábor - Négy hágó sziklavadonában.
A könyv első része a mongol szocializmus dicsérete. Majd a szerző rátér a mongol sivatagokra, bizonyítva azt, hogy az a terület valaha más éghajlatú, csapadékosabb környezet volt. Majd hirtelen rátér Kötöny, kun vezér népének a Kaukázusból való Magyarországra menekülésére, és tragikus halálára,majd belekeveredik egy kis rovásírásba. Ha jól emlékszem, egy kis szocialista dicshimnusz után rátér a lényegre. Egy, a Szovjet hadseregbe besorozott Mansy fősámán, bizonyos Szalavári Tura elbeszélésére. Ez a katona úgy emlékszem Szombathelyen megsebesült, és halála előtt elmondott legendát írt le az író.
( No, most egy kis nyugalmat kérek.)
Őseink ősei egy a tengerbe elsüllyedt földrészről érkeztek.Majd letelepedtek a kinajok mellé. Ott a földművelés miatt kiirtották az erdőket, ez miatt az új hazájuk elsivatagosodott, onnan menniük kellett. Ezután egy részre nem emlékszem, majd foglalkozott az író azzal, hogy 1000 környékén a többezer éven át írott íratokat, amelyeket Tura Arvisuráknak nevezett, visszamenekítették valahova Ázsiába, hogy megmentsék őket a megsemmisítéstől. Azokat az iratokat egy barlangban helyezték el, amely Tura szerint már beomlott.
Tanulatlan fejemmel csak ennyire emlékszem.
Akkor kinevettem a történetet. De hogy elémkerült a Selyemút, és a nepáli magarok legendája egy a sziklabarlangban elmentett dokumentumokról, zavarban vagyok, egyre inkább igaznak látom.

Az én véleményem:
Elsüllyedt földrész - Netán a Takla Makán sivatagot öntötte el a víz?
Azóta úgy érzem, minden nap pofonvágnak. Pld: a "magyar " szó értelmezése. A "szakemberek " szinte minden betűnek külön értelmezést adnak. Holott Nepálban, Bhutánban vannak a magarok, a Káma melletti autógyár beüzemelésében részt vettek mesélik, ott vannak madzsarok.Mostmár biztos vagyok benne, hogy a magyar nép átvonulásakor hagyta ott a "Mazar" nevet. (Mazar, vagyis a mazar népből való.) Lasd:Tóth, Román, Orosz.
Mik azok az üveghegyek? Hisz síkvidéki népnél nem logikus egy ilyen meseelem, de ha az a nép a K2-es csúcstól északra lakott , már nagyon is logikus.
Ókori történetírókat vádolnak meg azzal, hogy összetévesztik a keletről jött népeket. Dehogy tévesztik. A nyugati számára az avar ugyanaz a nép volt. Az avarok viszont nagyon jól tudták, hogy ők Mazar mellől a Kazah sivatagot délről megkerülve jöttek, a hugárok pedig mondjuk Dzsungáriából északnak kerültünk, .A mellettünk lakó népek látták a kis különbségeket, míg a messze lakó népek nem tudtak különbséget tenni.
Körösi Csoma jó helyen járt. Dar Jilingtől 100km.-re lehet Bhután, ahol magarok is élnek.
Stb, stb,stb...................
Nem égetem tovább ezt a rovatot a sok helyesírási hibámmal.

Előzmény: Duda (396)
Espal Creative Commons License 1999.09.26 0 0 397
Tisztelt mindenki!
Beolloznék most egy érdekes cikket rovásirásunk söt talán történelmünk külföldi megitéléséröl.

MÁR MEGINT SZORAKOZNAK....

Julius elején(7.7.) a Duna Tv hiradojában a magyar kulturális miniszter (Hámori) nyilatkozta a következöket (nem szo szerint,csak a lényeg):Az öszi Frankfurti Könyvvásárra, a magyar pavilonra,latin betük mellett,székely-magyar rovásirással is fel akarták irni Magyarország nevét.
A német rendezök ezt megvétozták,tiltakozva az ösi magyar felirat ellen.Indoklásuk az volt,hogy ök(németek) szintén valamiféle rovásirásra vezetik vissza a náci szimbolumokat,és ez sértheti a mai Németország bizonyos rétegeinek érzelmeit.(Bár köztudott,hogy a svasztika-horogkereszt-eredeti formájában,forditva,ösi napszimbolum,ami szinte minden ösi kulturában megjelent az idök folyamán.)
Eddig a hir,lehet rajta gondolkodni,siránkozni,tiltakozni és felháborodni.Eme sorokat közvetlenül a hirado után irom, s kiváncsi vagyok, hogy a "magyar kormány" tesz-e bármilyen intézkedést,válaszlépést stb. Nem valoszinü.Inkább az,hogy ujra fejet hajtanak,és nem teszik azt ami elvárhato lenne.
Jogos kérdésként merül fel,hogy vajon megvétozták-e a japán és kinai kiállitok feliratait,mondván,hogy joérzésü europai embereket sérthet az efféle olvashatatlan ákombákom,hiszen nincs aki ezt értelmes szövegnek nézné és bele lehet látni mindenféle szinbolumokat.Tiltakoztak-e a rendezök az izraeli kiállitok héber nyelvü feliratai ellen valamilyen mondvacsinált indokkal,például hivatkozhattak volna az arab látogatok érzéseire.Ugye,hogy nem valoszinü.
Tovább lehetne azon is gondolkodni,hogy melyik az a mai német réteg,amelyiknek érzelmeit bánthatja(itt a magyarország felirat szerepel rovásirással)felirat.
És ha ez ekkora problémát okoz,mekkora lehet az ellenérzésük az egész ország,az egész nép és annak bármilyen ösi megnyilvánulása ellen.Nem véletlenül támadják azokat,akik a valos történelmet kutatják,hiszen ezáltal nyilvánosságra kerülhet az a sok hazugság,történelem hamisitás,amit az elmult ötszáz évben,Mátyás királyunk halála ota véghez vittek.De nem csak erröl az idöszakrol derülhet ki sok minden,hanem az egész emberiség östörténetével-Egyiptomtol napjainkig-kapcsolatban is.
Vajon mekkora eröt,energiát képviselhet néhány rovás,ha a kultura egyik legnagyobb bemutatkozoján pánik tör ki bizonyos körökben.Vajon mi lehet a betük mögött?Az a baj,hogy ök tudják,de közüllünk még sokan nem.Vajon attol félnek,hogy az egész világ észre veszi,hogy ezekkel a betükkel tele van az egész Föld,Amerikátol-Uj_Zélandig,Grönlandtol-Peruig?
És talán jönne egy nem magyar,aki persze szavahihetö,és lehet hogy még szakértö is,és netalán tán még tiszta lelkü is,és rájönne arra,amit már évtizedek ota hirdetnek mindenféle "jöttment","magyarkodo","délibábos agyu","tudatlan",magyar tanszékvezetö professzorok,történészek,kutatok,müvészettörténészek,(Badinyi,Baráth Tibor,Bobula Ida,Szántai,Pap Gábor és még rengetegen) hogy a magyar nyelv ösibb,mint gondolnánk.Ezek után mindenkinek jo gondolkodást a világ dolgain!
Aradi Lajos
Táltos Mén-hir

Pár megjegyzés a cikkhez:Tudtommal a Lajos álltal vázolt megoldás történt meg.Ami a nácizmus és az ösi jelképek kapcsolatát illeti,eléggé köztudomásu Hitler vonzodása az ösi mágikus szimbolumok,és a fekete mágia iránt,pl. a végzet lándzsájának elrablása(ez az a lándzsa amivel Krisztus urunkat ledöfte a romai),a megvilágosodás keresése drogok álltal stb.Akit ez mélyebben érdekel az olvassa el a végzet lándzsája cimü könyvet,vannak benne szabadkömüves témában is érdekes összefüggések.Másrészt a mai életünk is tele van ösi szinbolumokkal,pl.a hatágu csillag az elemek birtoklását jelképezi,bár eredetileg egy pont is volt a közepén ami a teljességet mutatja,a nyolcágu csillag ösi napszimbolum és mágus jelkép,lásd népmüvészet,stb.Egy jelkép megforditása pedig a tartalom megforditása pl.a horogkereszt esetében nap-sötétség,vagy ötágu csillagnál az istenség-sátán,de pl.ha a Szent Koronát kultikus tárgynak tekintjük,akkor a rola készült másolatok alkalmasak az eredeti hatásának gyengitésére,vagy akár megforditására is.Viszont nem a jelképek felelösek azért hogy mire használják öket,ezért a jelképek betiltását nevetségesnek tartom.
Espal

Duda Creative Commons License 1999.09.23 0 0 396
Kedves rodnas!

Ez olyan volt, mint a tv2 hiradoja: szenzacios bejelentes aztan elvonulas reklamot nezni.

Szoval, leirnad azt is, hogy mirol irtak abban a konyvben?

Előzmény: rodnas (394)
szalonna Creative Commons License 1999.09.22 0 0 395
Hol lehetne megszerezni?
Előzmény: rodnas (394)
rodnas Creative Commons License 1999.09.15 0 0 394
Tisztelt Uraim!
Figyelmükbe ajánlom:
Molnár Gábor - Hegyi Margit :Négy hágó sziklavadonában című könyvet.
Szépirodalmi kiadó Budapest. 1970.
Ajánlom legalábbis az 512.oldaltól.
A köny szerintem azért íródott, hogy az utolsó részben leírtak nyomtatásra kerüljenek.Az első 400 oldal után már egyetlen cenzor sem volt képes továbbolvasni ezt a könyvet. A könyvben a bemelegítés a 453.oldalnál kezdődik, majd a lényeg az 512.oldal után következik. Ez Molnár Gábor utolsó, de legnagyobb hagyatéka a magyar nép számára.
Molnár Gábor a "Nemzeti Múzeumért" a szeme világát adta. Hihetünk neki.
Amikor (75-ben)először olvastam azt a könyvet, az akkori észjárással azt hittem, hogy az addig csodált író meghibbant. Amikor az interneten elkezdtem vadászni a magyar, magar, mazar, hazar, haza szavak után, rájöttem, Molnár Gábor nem tévedett, amit leírt, azt le kellett írnia. Bízok benne, máshol is fellelhető ez a könyv. Aki szerette Molnár Gábort, annak ezt a könyvet el kell olvasni.
A legendákban mindíg van valami igazság, de a megértésükhöz megfelelő tudat is kell. A tudat pedig most formálódik.
Espal Creative Commons License 1999.09.07 0 0 393
Kedves Márton barátom!
Azért szerintem nézd meg a körképet mert azért képen nem ugyanaz mint a valoságban.Azt azért nem mondom hogy nézd meg többször mert ha jol tudom 800 Ft a belépö.A hithez még csak annyit felejtettem el hozzátenni hogy az ember higgyen saját magában is ,mert a kishitüség bün!!Ne ess ebbe a hibába.Az ember legyen szerény(a szerénység nem azt jelenti hogy az ember eltitkolja amit tud),de ne kishitü és ne higgye ,hanem tudja az istent.Ha nem vagy biztos valamiben akkor hidd azt amit a szived diktál,és ne es hanyatt semmilyen "nagy névtöl".Ennek a Homan-Szegfü münek is az a legnagyobb hibája hogy feltételez és kijelent kijelent dolgokat minden alap és nyomos bozonyiték nélkül,a Götz könyvben leirt modon.Egyébként nem az a legveszélyesebb hazug akiröl mindenki tudja hogy az,hanem az aki kilencszer igazat mond és csak egyszer hazudik,de ezzel meghamisit mindent.Ha meséket akarsz olvasni inkább régi magyar népmeséket olvass.Szerintem a következö olvasni valod a Hagyaték legyen,bocs hogy ennyire propagálom,de szerintem a Jézus a pártus herceg mellett kötelezö olvasmánynak kellene lennie minden magyarnak.További jo okosodást.
Üdv:Espal
pAtmore Creative Commons License 1999.09.07 0 0 392
King Creative Commons License 1999.09.07 0 0 391
Kedves Pál barátom !

Mindössze 10 perc a körképre ? Hát ez olyan borzasztóan kevés, hogy valszeg nem is fogom megnezni _ott_, csak majd egy könyvből.

Nos amit írtál a tudásról, hitről és alapról, az igen elgondolkodtató. Szóval arra az eredményre jutottam, hogy én még olyan keveset tudok, hogy nálam az alapokat kell kialakítani először. És pont a kevés tudásom miatt, bármilyen komolyabb művet olvasok, az olyan hihetően hangzik. Pl. most hétvégén újra olvastam a Hóman-Szekfű féle Magyar történet őstörténeti részét, és elég meggyőzően (finnugrista alapon) leírta hogy pont a kérdéses időszakban (a Kr. e. V századtól a Kr. u. V századig) mi történHETETT a magyarsággal. A lényeg, hogy nálam az alapot úgy kellene kialakítani, hogy minden ilyen témájú könyvet el kell olvasnom, és ezekből a hit alapján valamilyen saját véleményt kialakítani. Asszem a hitemmel nincs baj. Ugyan nem tudom kik az őseink, de hiszem, hogy nagy, dicső, csodálatos, kultúrált és ősi nép vagyunk. Ez most még elég, és az alapot, a tudást szép lassan felépítem.
Ehez minden segítséget elfogadok és tisztelettel köszönök.

A megfélemlítésről, meg az egész mai műanyag rothadó világról is nagyon hasonló a véleményem. Ennek alátámasztására álljon itt egy dalszöveg a VHK-tól:

a földalatti zene ellentámadása

hej hej
hej hej hej hej
hangok csapnak föl
a föld alól
az élet hangjai
mámoros élet-zene

a föld felett
műanyag abroncs
rothadó mű-világ
terjed a lelkekben
tenyészik mint a gaz
mindent elfoglal
mindent elrothaszt

ha a lélek rohad
mindennek vége
nem lesz többé ember
csak zombi és med mex
miféle erő az
mely leszorítja
az örök fiatalság zenéjét
a föld alá?
csak zabál zabál zabál
darál darál darál
orcáján száz kép
nevet

fölhasított egek
alatt kiürült lelkek
felül egy hamis isten
vagy inkább sárkány
agyamban sarka
öl
őt öli őt öli
őt ölve száll be
most száll
agyamba száll be
most száll
agyadat szántja
őrület szállj meg
ahol a bárgyú rádió
gyilkosságimádó tévé
az agyat zabálja
a gondolatot!
legalább hírét tudnám
továbbadni!

hív az élet
még a föld alól
az élet nevében
napfényre lélek!
pokolra minden rohadttal
világrohasztóval!
bennünket ne küldjetek
a föld alá!
vigyék magukkal
hazugság-tenyészetüket
ragyogjon föl újra
aranyló Napunk
ha mindenki velünk tart
lesz Édenünk!
rajtunk áll a világ sorsa
lelkünk jobbik felén
álljunk át az élet
akaratára!
hej!
gyere!
te is!
te is meg te is! gyere! most!
Tisztelt nurej !

A térkép _egészen_pontosan_ 280 cm széles és 180 cm magas, most ahogy a falamon lóg.

by King

Espal Creative Commons License 1999.09.03 0 0 390
Kedves Márton barátom!
Az emlékparkkal kapcsolatban irt szösszeneteddel egyet is értek, meg nem is.Természetesen nem örömteli dolog az hogy pont egy történeti emlékparkbol hiányzik a történelmünk részletes bemutatása,de figyelembe kell vennünk néhány tényt.Magának az emlékparknak a megszületése sem volt könnyü dolog,a körülmények erös kompromisszumokat követeltek meg,ezek a kompromisszumok magán a körképen is láthatok .Természetesen ez az emlékhely nem csak az un.honfoglaláshoz kapcsolodik,ezért ugyanolyan helyük van ott a késöbbi emlékéknek, mint bármi másnak.Ebbe belefér a skanzen is.Annyi viszont igaz hogy a hely szelleme miatt azért az akkori emlékeknek kellene vezetö szerepet játszania.Viszont benn a körképnél valamivel központibb szerepet játszik ez a téma,PL.láthatok a Honfoglalás cimü film jelmezei a film képeivel,teljes pénzérme kiállitás a kezdetektöl napjainkig,rovásos emlékek,honfoglaláskori leletek,panoptikum (benne,ahogy anyám mondta kitömött királyokkal,ezen azota is sokat somolyogtam),és még hasonlo dolgok.Természetesen itt is a finnugorista szellem dominál,ennek ellenére érdemes megnézni ha arra jársz.A körkép viszont nagyon szép,de csak 10 percig lehet nézni ,annál viszont többet érdemelne.Viszont ott a templomnál láthattál egy igazi összetett rovásirást,összerott betükkel,magánhangzo kihagyással.A fákat viszont kedvelem,különösen tanulságos volt a mammut fenyö ,itt láthattuk igazán hogy mi egy emberöltö ezeknek az oriásoknak az életéhez képest.Ha visszagondolunk a történelmünkre szinte az a csoda,hogy ez is van,lásd rákosista,kádárista idöket,ahol nem volt ez a téma igazán kivánatos,viszont most már itt lenne az ideje a továbblépésnek,de persze ez is akarat és pénz kérdése.Én azért sikeresen megcsapoltam a barátnöm pénztárcáját,mivel ez a bizonyos nap egybe esett a születésnapommal(hogy ez most mennyire jo jel,majd kiderül),ennek örömére minden olyan könyvet megvetettem vele ami megtetszett,hát fizetett rendesen az biztos. A müsorrol nem kivánok véleményt mondani,a pénz beszélt helyettem.
Amit az alaprol irtam irtam az kétértemü dolog,nem csak a puszta tudáson mulik ez a dolog,hanem a HITEN is,itt nem kell rögtön mindenféle vallásokra gondolni,mert egyedül üdvözitö vallás az nincs,bárki bármit mond lásd.bármely egyetemes vallást(romai-egyetemes,görög-egyetemes ui. katolikus=egyetemes és még fojtathatnám a sort,amely mind kirekesztö).Ezzel nem kivánok megsérteni senkit hitében,de szerintem csak egy egyetemes vallás van,mégpedig a tiszta lelkiismeret vallása.Erre az alapra kellene épitkeznie mindenkinek,hisz akinek tiszta a lelkiismerete,az nem fél senkitöl és semmitöl,bármit mondanak neki ebben a megfélemlitésen alapulo világban(csak nézd egy napig a tv-t és számold meg hányszor és hányféleképpen probálnak bennünket ijesztgetni pl.energiaválság,idegeninvázio,meteorbecsapodás,ozonlyuk,vérfürdö,tömegmészárlás és még folytathatnám a sort.Tudnunk kell azt hogy a hatalom egyik gyakorlási formája az emberek félelemben tartása és ezáltal manipulálása.Itt a hatalom csucsán állok saját félelmeiket vetitik ki az emberekre,mert minél nagyobb a hatalma valakinek,annál jobban retteg attol hogy elvesztheti,ennek remek példái a diktátorok akik kivétel nélkül paranoiásak,üldözési mániásak,vagy akár nemzetek is,Amerika hányszor és hányféleképpen pusztult már el,de ugyanebben a korban más népek is szenvednek.Ha valakit nem tarthatnak félelemben ,ezáltal nem manipulálhatnak,ez az hatalmuk vége, az ilyen ember az igazán szabad ember.Természetesen ez nem azt jelenti hogy legyünk közönyösek a világgal szemben,de lássunk át a dolgokon.Összefoglalva a lényeget az alap ,amire épitkezzünk ,a tiszta lekiismeret,a lehetöleg magyar hit és a tudás amihez pl.egy Badinyi ,egy Padányi,egy Magyar Adorján,egy Pap Gábor ,egy Forrai Sándor egy Götz ,vagy éppen egy Baráth Tibor müveinek ismerete alapfeltétel szerintem.Bocs hogy nem tudtam ennél nagyobb pátosszal irni erröl,de sajnos nem vagyok egy szépiro,Aki nálam avatottabb irotol akar a Magyar hitröl hallani ,annak a Hagyaték cimü müvet ajánlanám,Márton barátom ha modod van rá szerintem minél hamarabb olvasd el.Végezetül egy ver idézet ebböl a könyvböl,a szentek ma is elmaradnak.

HONTALANSÁG HITVALLÁSA
Hontalan vagyok,
mert vallom,hogy a gondolat szabad,
mert hazám ott van a Kárpátok alatt
és népem a magyar.

Hpntalan vagyok
mert hirdetem,hogy testvér minden ember
s hogy egymással kell,leljen végre egyszer
mindenki,aki jot akar.

Hontalan vagyok
mert hiszek joban,igazban,szépben.
Minden vallásban és minden népben
és Istenben,kié a diadal.

Hontalan vagyok
de vallom rendületlenül,hogy Ő az ut s az élet
és maradok ez uton,mig csak élek
töretlen hittel ember és Magyar.

Üdv:Espal

nurej Creative Commons License 1999.09.02 0 0 389
King,

mekkora az a térkép, csak úgy sacc per kábé?

King Creative Commons License 1999.09.02 0 0 388
Tisztelt Kekec !

A következő helyeken:
Kék Adria Gmk. - Balák István tel: 322-19-94 (Nem, nem kapok részesedést a terjesztéből)
Térképkirály - ennek a címét sajna nem tudom, mivel a Kék Adriánál vettem.
Árszínvonal: a Térképkirálynál kb 50000 pénz, a Kék Adriánál olcsóbb 30000 Ft. Azért ennyi, mert laminált felületű vastag műanyag kartonon van, ami meglehetősen tartós és nem fakul, meg hozzá van az akasztókeret is applikálva.

by King

Kekec Creative Commons License 1999.09.02 0 0 387
>> Pillanatnyilag ez az elérhető leggrandiózusabb térkép arról az országról ahol élni szeretnék (Jajj a szívem).
King rúlz!

Kedves King!
Nem tudod, hol lehet beszerezni egy ilyen térképet?
Kekec

King Creative Commons License 1999.09.02 0 0 386
OFF
Kedves Pál barátom !

A múltkori levelemből kimaradt néhány offtopic fejtegetés és kérdés, ezeket most pótolom.
Mindenekelőtt a napfogyirol. Jómagam is Puszta-Szeren ejtettem szerét a nagy esemény megtekintésének, majd utánna beléptem a parkba, ám a körképhez már csak este 11 után lehetett volna járulni, így sajnos az kimaradt, amit nagyon sajnálok. Valószínű a késői érkezésem miján se láttam a fény-sámánok (tényleg, miért nem táltosok ?) műsorát, ám a lovas íjász-harci bemutatót igen, az nagyon jó volt. Az egyik ismerősöm is ott volt és ő már máshol is látta ezeket a lovasokat, meg tudta erősíteni, hogy ők tényleg jók.
A műsor többi része enyhénszólva is hányinger volt. De igazából nem is ez bosszantott, hanem maga az emlékpark. Mivel nem láthattam a körképet, ezért figyelmemet jobban a parkra tudtam összpontosítani. Hát mit ne mondjak, eléggé gyér. Nincs egy koncepció ami összefogja, a Honfoglaláskori dolgok erősen minimumban vannak. Kifejezetten fölöslegesnek ítéltem a halászati részleget, de a jurta-szerű faépületekben elrejtett erdészeti kiállítást is, no meg a 19.századi skanzent. Ezek külön-külön még úgy-ahogy elmennének más helyen, de ide nem sok közük van. Hiányoltam az egészből a Honfoglaláskor szellemét, és föltehetően ezért érzem nagyon gyengének az egész kócerájt. Fáj, hogy a egy magyar történelmi emlékparkról ilyeneket kell mondanom, de ez az igazság :-(
De a csúcs a Szent István kori fatemplom volt - gondolom Te is láttad -, a közepére beállított egyházi zászlón a Miatyánk szövege volt latinul és magyarul rovással ! Ez nagyon súlyos volt azzal a tudattal, hogy Szent István tiltotta a rovásírást.
A könyvesstandot én is jól átnéztem, de nem volt pénzem :( nem gondoltam hogy efféle dologra is fel kell készülnöm...
Kérdezem, hogy Neked mi erről az egészről a véleményed ???
Más.
Mostanában reprint kiadásban (nem is tudom ki birtokolja a jogokat) újra megjelent a "Magyar Állam összes erdőségeinek átnézeti térképe". Pillanatnyilag ez az elérhető leggrandiózusabb térkép arról az országról ahol élni szeretnék (Jajj a szívem). Méretarány: 1:360.000-hez, nehezen lehet találni ilyen méretarányt még a csonka Magyarországról is, szóval el lehet képzelni a részletességét. Minden akkori település rajta van, vármegyék, járások, vasutak és utak és persze az ERDŐK az 1896-os állapot szerint. Nahát én begyűjtöttem egyet, de mondhatom ehhez már FAL kell :)) Gyönyörű, csodálatos stb. Én amúgy is térképrajongó vagyok, de aki ismerni akarja Magyarországot, tudni mi hol van, annak melegen ajánlom a beszerzését !
Ezzel kapcsolatban beszélgettünk az albérlőtársammal a politikusokról - hogy kapcsolódjak az általad felvetettekhez. Megállapítottuk, hogy egy Széchenyinek egy Kossuthnak, egy Deáknak, egy Batthyánynak egy Eötvösnek bizony az ország érdeke lebegett a szeme előtt mikor politizált, az országot vezette. Föl sem merült, hogy a húsosfazékból a saját zsebüket tömködjék ! Persze az tény hogy nekik nagy családi birtokaik voltak, elegendő jövedelemmel, de sok olyan politikus volt akinek nem, és mégse "tévelyedett meg", vagy csk nagyon kevés közülük. Hát a maiak meg sem érdemlik az ilyen elődöket !
Végül. Írtad, hogy az ismeretek bővítéséhez, a különféle elméletek értékeléséhez kell valami biztos alap. Én honnan, hogyan gyűjtsem be az alapokat ? Én szeretem a történelmet, a középiskolában megkülönböztetett figyelemmel tanultam, gyűjtöttem az ismereteket, de utána nem igazán volt rá időm. Szóval vannak alapjaim, de érzéseim szerint messze nem elegendőek. Szóval ?
Itt fejeztem be.
ON

Elnézést a hosszú off-ért.
by King

nurej Creative Commons License 1999.09.01 0 0 385
Megintcsak hali!

Honfoglaláskori pogány szerelmi szertartás volt a szitán vagy dobon történő bab táncoltatás.

Azóta is éneklik óvodásaink: "szita-szita péntek, szerelem csütörtök, dob szerda"

nurej Creative Commons License 1999.09.01 0 0 384
Hali!

Nyilván a sok "rovás..."-os szólásunk se maradt volna fenn, ha a rovásírás valami középkori kitalálmány lett volna, amit a nép igazából sohasem használt.

pl.

"sok van a rovásán"
"rovott múltú"
"felró vkniek vmit"
"megró vki vkit"
"rovancsolás"
stb...

Arról nem is beszélve, hogy még a század elején is használták a rováspálcát jószág adás/vételkor. És nem arab számokat róttak, hanem rovás számokat!

nurej Creative Commons License 1999.09.01 0 0 383
Hali!

Nyilván sok "rovás..."-os szólásunk se maradt volna fenn, ha a rovásírás valami középkori kitalálmány lett volna, amit a nép igazából sohasem használt.

pl.

"sok van a rovásán"
"rovott múltú"
"felró vkniek vmit"
"megró vki vkit"
"rovancsolás"
stb...

Arról nem is beszélve, hogy még a század elején is használták a rováspálcát jószág adás/vételkor. És nem arab számokat róttak, hanem rovás számokat!

Isten ostora Creative Commons License 1999.09.01 0 0 382
Sajnos,mivel nemet nyelvterületen leledzem,az utanna valoszinüleg indogerman hatas anyanyelvemre.
Espal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 381
Kedves Márton barátom!
Amit az apro lépések politikájárol irtam,az sajnos az egyetlen járhato ut.Götz könyvében olvashato hogy Hunfalvyék is ilyen modon csempészték bele a finnugorizmust a köztudatba,bár remélem hogy a kiszoritására nem kell annyi idö.Ami a mai egyetemista ifjuságot illeti,azért már nekik több lehetöségük van arra hogy nemcsak a hivatalos tanitást hallják és akik nem egyetemi babérokra vágynak azok meg is teszik.Bár az unokahugom magyar-történelem szakos középiskolai tanár(kb.4 éve végzett),egy párszor beszélgettem vele erröl a témárol,igy tudom hogy meglehetösen szkeptikus az ifjuság a tanárokkal szemben,de ugyan olyan felsöbbrendüséggel beszélnek a nem "szakmabeliekkel" mint bármely más szakma képviselöi.Nem veszik figyelembe azt hogy sokszor a nem szakmabeliek fedezik fel a legnagyobb dolgokat,mivel öket nem kötik a szemellenzök.Viszont a fiatal régészek között vannak olyanok akiket nem nem kötnek a finnugorista tradiciok,pl.ez eredményezte a nemolyan tulrégi botrányt az akadémia által szponzorált egyiptomi ásatások körül. De viszont nem lenne szabad a politikát belevinni a történelem kutatásba,mivel ezáltal lehetövé válik a különbözö kutatási irányok és ezek képviselöinek lejáratása,ezt a dolgot nagyon jol láthatjuk a nemzeti érzelem és a szélsöjobb tudatos összemosásában.Ezért érzem én találonak azt a mottot hogy a politikus is volt ember.Ötöllük nem nagyon várhatunk semmit,hisz sokszor a személyes hatalom vágyat,ambiciot a lobbi érdeket ,a személyes gazdagságot,a népszerüséget az emberek és az ország valodi érdekei fölé helyezik és a hatalomhoz valo görcsös ragaszkodásuk miatt bármire képesek.Ez vonatkozik a politikai pártok teljes spektrumára.Soha nem azt kell nézni hogy ki mit mond ,hanem hogy mit cselekszik.Ezért számomra csak kétféle politika létezik,ami az emberek és az ország érdekeit szolgálja,ezt lehetöségemhez mérten támogatom,és az amely nem szolgálja ,azt pedig nem, képviselje bárki,akár nemzetiszin ruhában ,akár bármi másban.Ne hagyjuk már magunkat hülyének nézni.Bocs ha egy kicsit eltértem a témátol.Márton barátom!Látom erösen belemerültél az uj ismeretek szerzésébe ezért ha megengeded adnék néhány jotanácsot.Soha egy könyvet sem szabad ugy olvasni hogy ez az abszolult igazság,az igazságot az embernek belül kell kialakitania,ehhez kell egy biztos alap amihez viszonyit.Láthatjuk hogy a történelem erösen szubjektiv müfaj,ezért az uj ismereteket alaposan át kell rágni,különben az ember megzavarodik,tulcsordul a pohár és ami benne van az is zavaros.Ebben a témában és más föképp ezoterikus témákban is annyira el lehet szállni,hogy az ember elvesziti a teljes realitás érzékét,a valo világgal valo kapcsolatát.Én nem ijesztgetni akarlak és ne is vedd sértésnek vagy tolakodásnak,csak egyszerü jotanácsnak.Ha már a könyv ajánlatoknál tartunk,ajánlanék mindjárt hármat:elsö Mu,az emberiség szülöfoldje,az iroja CSicsáky Jenö Erdetileg 1938-ban adták ki,de most reprintben kaphato.A másik Wass Albert:Hagyaték cimü könyve,ami nem Szorosan történeti mü,de minden Magyar érzelmü embernek ajánlani tudom,aki elovassa nem bánja meg.A harmadik Szántai Lajos:Kun Lászlo király cimü könyve.
Más.Azt például tudjátok hogy az Árpád ház mennyi szentet adott a világnak ?Holnap irok erröl néhány szot.
Üdv:Espal
Kekec Creative Commons License 1999.08.31 0 0 380
OFF
Előre is bocs, hogy kekeckedem.
Ez az „utánna" fertőző, vagy régen mindenki így írta? Vannak kollégáim, akiket szintén nem tudtam leszoktatni arról, hogy így írják. Pedig szerintem egy n-nel mondjuk.
Kekec
Isten ostora Creative Commons License 1999.08.31 0 0 379
Elnezesedet kell kernem kedves King , de mivel en külföldön vagyok es könyvtaram jelentös resze meg otthon van , sajnos nem tudom megadni a pontos cimet . A szerzö tuti , Henkey Gyula, azonban a mü cime bizonytalan emlekezetemben. Annyit azonban megigerhetek , hogy amikor legközelebb hazautazom (kb. ket het)utanna nezek.
Gurg Creative Commons License 1999.08.31 0 0 378
Kedves Mindenki!

A topic eredeti temajahoz hozaszolva egy kicsit. Akit erdekel.
Feliratkoztam a Rovasiras ujsagra a BME szerveren, neha jonnek nagyon erdekes levelek. (pl. a nyaron voltam a dalnoki ref. templomban Szekelyfoldon, ahol a templom falan rovasiras talahato, a helyi lelkesz szerint megfejtetlen, a rov. digest-en viszont valaki egy lehetseges megfejtessel allt elo......elegge erdekes!)

szoval akit erdekel:
Irje egy levelet ide:
fel.rov@nimrud.eet.bme.hu (tartalom nelkul)

Gurg

King Creative Commons License 1999.08.31 0 0 377
Kedves Pál barátom !

Az általad említett kis lépések hihetetlen lassú haladást eredményeznek, de ebben már megnyugodtam. Viszont a mai fiatalság, az egyetemeken tanuló történészgeneráció még többnyire az általad említett bebetonozott tudósoktól tanul. Kérdezem, nem termelődik ujra így az egész problémakör ??? Pláne ha mondjuk nem engedik az egyetemekre a Kiszely, Padányi, Götz féle professzorokat ?
A 4. ponthoz: az hogy ennyire csendben vannak egy valamit jelentHET: talán ők is érzik miről van már szó, és ha már ők nem adják fel nézeteiket, legalább másokat nem akadályoznak.
Az 5. ponthoz: érdekes hogy változik a szemléletem, ahogy múlik el a régi tanítások nyomai belőlem. (És ez azért jó. Pozitívnak tartom, hogy képes vagyok váltani). A nyugaton dolgozó és publikáló, a hazaival néha szögesen ellentétesen gondolkodó tudósokat exhorthysta, nyilas, fajvédő meg kituggya még milyen rossz jelzőkkel illettem, á la kommunisták, miközben nem rajongtam a múlt rendszerért. Ez is mutatja, milyen mélyen képes beleivódni az emberbe amit fiatalon tanítanak neki. Ezért tartom nagyon fontosnak at oktatást. Emléxem amikor rendszerváltás volt, akkor tanultuk az 1945 utáni eseményeket, akkor jött ki hogy ne tanítsák a fiatalságnak ezeket a dolgokat, mert a komcsi verzió biztosan nem igaz, ahoz hogy új legyen, ahoz meg sokat kell kutatni még. Asszem az általános és közép iskolákban talán még most sem tanítanak semmit 45 utánról. De ha az én véleményemet akarod hallani, akkor elmondom, hogy a történelem tanításból ki kellene hagyni az egész XX századi magyar dolgokat, és az őstörténetet is (EGYELŐRE). Majd ha nagyrészt tisztázódnak a dolgok akkor lehetne újra elkezdeni az oktatását.

Az István a király mindezek ellenére hihetetlen mértékben mozgatja meg a MAGYAR szívet (persze aki fogékony rá). Szerintem ennyi is elég, ez a hatás is elég, hogy felébressze a büszkeséget, a pozitív nemzeti érzelmeket. És aki kíváncsi az eseményekre, az úgyis utánajár, és megtudhatja(?) mi az igazság.
A Herkules meg a Mózes szerintem bűnrossz alkotások, ha csak a történelmi tartalmukat nézzük. De hát az eladhatóság, az üzlet ugyi...

by King

Kekec Creative Commons License 1999.08.31 0 0 376
Kedves Sunrise!
Akkor nyilván nem Kiszely volt a rádióban. Ha esetleg megtudsz vmit az illetőről, kérlek add közre, szomjúhozom az ilyen ismeretekre.
Kekec

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!