Keresés

Részletes keresés

kincsibogár Creative Commons License 2008.08.27 0 0 538
Én azért indítottam "egyéni akciót", mert a birtokbaadáskor erre külön felhívták a figyelmemet, mind áram-, (azt elindították az eladók maguk) mint vízdíj (+ közös költség) tekintetében.

Ezek szerint rajtam kívül nem fog fizetni senki vízdíjat? Aki már tavaly beköltözött már fizetett valamennyit? Mert én március elején vettem át a lakást, de még egy petákot se fizettem, mert várom, hogy ez a procedúra a szerződésekkel véget érjen, és akkor a nevemen lesz a vízóra.

Oks, én eddig kertes házban laktam vidéken, ott mindenkinek a saját nevére volt íratva minden, nem tudtam, hogy társasházban ez másként megy.
Előzmény: Revon (536)
Kate79 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 537
Sziasztok!

Az Inmanagement Kft. elérhetőségét állítólag meg lehet találni a házban kifüggesztett "A ház területén tilos a dohányzás" feliratú papírokon - legalábbis így tájékoztatott a cég képviselője a 21.-ei közös költség egyeztetésen.
Revon Creative Commons License 2008.08.27 0 0 536
Sziasztok!
Tisztázni kellene, hogy mit is írtunk akkor alá néhány hónapja vízdíjmegosztási szerződés címszóval. Ha ilyen megosztásos szerződésünk van, akkor nem készül lakásonként különszámla, én legalábbis így értelmezem azt, ami a Vízművek honlapján van:

"A mellékmérő, a főmérő után beépített, jellemzően a fogyasztó tulajdonában lévő vízmérő műszer.

A mellékmérőnek kétféle szerepe van: felhasználhatók lakásonkénti úgynevezett különszámla készítéséhez, vagy költségmegosztásra.

Ez utóbbi esetben az eszköz arra szolgál, hogy a lakó mérni tudja saját vízfogyasztását, ugyanakkor lakásonként nem készül különszámla. A ház közös vízfogyasztását a mellékmérőkön mért fogyasztások arányában osztják meg a lakók, azaz a ház közös fogyasztásának lakásonként történő szétosztását könnyíti meg.

Az első esetben az elkülönített vízfelhasználó külön szerződést köt a szolgáltatóval, és a leolvasott mérőállás alapján kap számlát. A mellékmérőn leolvasott fogyasztás a főmérőn mért vízfogyasztásból levonásra kerül. "

Vagyis elvileg nem kellene egyéni akciókat indítani a Vízművek felé, vagy tévedek? Valaki le tudná írni értelmesen, hogy miről is van szó?
Köszönöm, üdv.
Előzmény: kincsibogár (534)
Pase Creative Commons License 2008.08.27 0 0 535

HI

 

Az Inmanagement Kft. a e-cégjegyzék szerint a Kerepesi u. 52. szám alatt található. Csak ennyit tudok segíteni.. :-/

 

szép napot

Előzmény: kincsibogár (534)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.27 0 0 534
Vízműves szerződésed úgy lesz, hogy bemégy a vízművekhez (Váci út-Dózsa György út sarka, ott már egész felkészülten irányítgatják az embert), és mondod, hogy mellékvízmérős szerződést szeretnél kötni. Adnak egy igénylőt, azt ki kell töltetni, + aláíratni a társasház kezelőjével (na ez most a necces, hogy hol lehet elérni ezt az új kft-t), mert ő a fővízmérő tulajdonosa. Utána időpontot kell egyeztetni egy céggel, akik hitelesítik a vízórádat (5000 huf, de ha egy házban sokan kérik egyszerre, lehet kérni kedvezményt). Ezek után kb 2 hónappal megkapod a végleges szerződést, amit még alá kell írnod, és alá kell íratnod a társasház kezelőjével. Na most én ebben a fázisban vagyok éppen, hogy ezt a papírt is alá kellene íratnom, de nem tudom, hogy kivel. Gondolom az Inmanagement Kft-vel.

Úgyhogy tényleg megköszönném, ha valaki megadná a kft elérhetőségét, nekem csak egy aláírás kell, és egyeztetnem kell velük a bankszámlakivonataimat.
Előzmény: zukkero (533)
zukkero Creative Commons License 2008.08.27 0 0 533

Sziasztok!

 

1. Nem volt felelősségbiztosítás??? Akkor azt hiszem a pénzünket nem fogjuk látni... :( Nagy a valószínűsége, hogy H.B. majd ül pár évet, nekünk viszont nem lesz meg a pénz... :(

 

2. Nekünk is sikerült visszaigényelnünk az APEH-tól az adót .

 

3. Mi is kaptunk olyan levele/ket, hogy nincs bejelentve az ingatlan. Ugye ez azért van, mert még nincs kész a teljes épület?

 

4. Ha nem írtam alá semmilyen "vizes szerződést", honnan tudok szerezni?

 

5. Továbbá nem voltam ott 21-én, és nem tudtam bevinni a befizetett csekkeket. Ilyet kell még, lehet még valahol?

 

Előre is köszönöm, aki bármelyik kérdésemre válaszol! :)

 

Szép napot!

Pase Creative Commons License 2008.08.27 0 0 532

Sziasztok!

 

Remélem nem követjük el ismét azt a hibát, hogy nem követeljük meg a társasház kezelő vállalkozástól a felelősségbiztosítást. És a SZB tagok a számlák kifizetését is ellenőrizik majd nem csak azt, hogy befogadhatjuk e (ez nem szemrehányás). A házipénztár maximális összegét is be kellene határolni, és szigorítani a kp felvétet (többes aláírás stb.).

Előzmény: kincsibogár (530)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.26 0 0 531
Nekem sikerült visszaigényelni az Apeh-tól adót:-) Igaz, nem volt egy egyszerű menet. Elvileg az Apeh honlapján az információs füzetekben leírják, hogy milyen papírokat kell mellékelned a kérelmedhez, aztán még kérnek egy csomó mindent hiánypótlásra. Tőlem még születési anyakönyvi kivonatot is, hogy az anyukám az anyukám.
Előzmény: pipeti (368)
kincsibogár Creative Commons License 2008.08.26 0 0 530
Sziasztok!

Nem tudja valaki az Inmanagement Kft elérhetőségeit? Csak azért kérdezem, mert egyrészt 21-én nem értem rá bevinni a bankszámlakivonataimat egyeztetésre, és jó lenne, ha tudnék valami címet, ahová esetleg el lehet menni. Vagy lesz még ilyen egyeztetős nap valamikor a házban is?
Másrészt kellene a vízműves szerződésre az aláírásuk. Remélem az nem baj, hogy az igénylőlapot még az előző cég írta alá....

Köszi!
Előzmény: Mikolt (484)
jackkkk Creative Commons License 2008.08.24 0 0 529
hello
nem persze alapból ilyen helyen eszembe se jut. és ha füst érzékelő van akkor sem.
mondjuk én ezért akartam elkérni valakitől a tető kulcsot mert az ember kitud ülni haverokkal vizipipázni. mert ha teraszon ülök akkor zavarom a aszomszédokat de ha tetőre ott senkit se és nincs füst érzékelő stb
Előzmény: tcsiga (528)
tcsiga Creative Commons License 2008.08.24 0 0 528
Leginkább a füstérzékelő miatt nem kellene dohányozni (már ahol van), a közös helyiségekben (pl: lift) meg gondolj arra, hogy mások is használják (pl: kisgyermekes anyukák).
Olyan nehéz ilyen helyeken nem dohányozni?!
A saját lakásodban már nyugodtan szívhatod...
Előzmény: jackkkk (527)
jackkkk Creative Commons License 2008.08.23 0 0 527
sziasztok
lenne egykét kérdésem.
miért is tilos a házba dohányozni? ki és miylen jogon szabja ezt meg?
a tetőre a kulcsot nem tudjátok kitől lehetne el kérni?
iAM. Creative Commons License 2008.08.21 0 0 526

Voodookoop,

 

egy kedves ismerősöm anno Mr. Nagy-ról is áradozott, hogy ő maga nyírta a füvet a lakóparkjuknál (nem a Mandarinról van szó). Én persze furcsán pislogtam minderre, dehát "költségtakarékosak" - gondoltam én.

HáBébaba azért "eljátszotta" mindet a biztonság kedvéért...ugye neketek is vannak ukrán ismerőseitek?

Ölel:

 

AdaM

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 525
Kedves Lakók,

Én a Mandarin Kertben lakom a C lh-ban. Kellemes meglepetésként ért ma reggel munkába menet, a mélygarázsban (motorral járok dolgozni) láttam az In-management Kft. puttonyos autóját + néhány embert, akik a ház takarításával foglalkoztak éppen (történt ez ma, 07:30 körül). Úgy tűnik tehát, hogy nem süket duma volt az OCS levele, tényleg megbízták ezt a céget az üzemeltetéssel. Plusz hétfő estére már a mélygarázs jobb oldali ajtaja is megjavult. Szerintem ez biztató dolog, remélem, hogy nem hagy fel a lelkesedésük.

A sikkasztáshoz: szerintem jobb lesz mindenkinek felkötni a gatyát, mert abból a pénzből, amit hb ellopott tőlünk, nem lesz meg egy fillér sem. Teljesen mindegy, hogy hb mit hazudik a rendőröknek a pénz hollétéről, az ő nevén nyilván nincs semmi, behajtani nem lehet majd.

Olvasgattam a fórumot eddig is, van néhány kérdésem. Megpróbáltam összerakni a képet, de a moderálótraktor olyat szántott, hogy nem mindent tudtam elolvasni. Kérem, ha valaki tudja valamelyikre a választ, az legyen szíves közölni:

1. Mennyi pénz maradt a Mandarin Kert Lakópark közös (immér zárolt) számláján, amire eddig a közös költséget fizették/nem fizették a lakók?

2. Mennyinek kellene ott lennie?

3. A hb ügyben 77 M Ft-os összegről hallok/olvasok itt és máshol is, ugyanakkor azt is látom, hogy ezt csak részben tőlünk lopta el hb+ntsa, mivel 20 másik társasházat is kezeltek (hűtlenül). A Mandarin Kert lakóitól mennyit loptak el? (jó jó, ez az 1.+2. kérdés egy kicsit átfogalmazva).

4. Van-e biztosítása ntsa-nak, illetve az OCS-nak ami esetleg fedezhetne egy ilyen kárt? Egyáltalán lehet ilyesmire biztosítást kötni?

5. Ténylegesen kit károsított meg hb+ntsa? Minket, vagy az OCS-t? Nyilván mi szívunk a végén, de azért megkérdezem.


Csak azért kérdezem ezeket, mert arra, hogy a rendőrségi nyomozás + az könyvszakértő kiderítsen bármit is, várhatunk ítéletnapig.

Üdv: lakó
tcsiga Creative Commons License 2008.08.19 0 0 524
http://www.police.hu/friss/BRF-20080818_f8.html
bg78 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 522
Köszi Lordy8 a nyugtató szavaidat (fülemben csengenek a múltkoriak is :-) , azóta már beszéltem ügyvéddel is, részben megnyugtatott ő is, de pár dolog azért nem megy ám olyan simán. Az eljárási illetéket hiába fizettem már be egyszer, hiába van róla bármilyen bizonylat, azt a feljegyzést is törölték a tulajdoni lapról, és újra fel kell kerülnie, ennek újból díja lesz. Az eladó sajnos magasról tesz arra, hogy részben hitelből vettem a lakást, a bankom jelzálogjogának bejegyzése a bank érdeke, tehát itt már csak én és a bank vagyunk a szereplők, és azt nyilván kitalálod, hogy a bankot meg mennyire nem érdekli az én és az építtető nyomora. K.T. úrtól többször követeltem (ha esetleg valaki tudott rá erélyesebben hatni, szóljon), nem hajlandó ennek a költségét állni, kijelentette, elállhatok a szerződéstől... Na persze.  Én is bízom abban, hogy rendeződik a dolog, de a bank pl. felhívta a figyelmemet arra, hogy még mindig nem tisztázott, hogyan lesz kifizetve a lakáshitel fennmaradó 5%-a és pl. a szocpol összege (ami elvileg a birtokbaadáshoz van kötve) a kialakult helyzet miatt, mert elvileg a még nála lévő összeget visszatarthatja, amíg nem tisztul ki a kép. Nem akarom falra festeni az ördögöt, egyszerűen csak kíváncsi voltam, ki mit tud a részletekről, mert hogy egyáltalán nem olyan jelentéktelen ám az ügy és a vele járó macera, mint ahogy azt az eladó a tájékoztató levelében megfogalmazta. Akinek lakáshitele van, annak biztos nem, és erről engem ma tájékoztattak a bank részéről. A nyugtatót mindenesetre köszi :)
Előzmény: Törölt nick (521)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 520

Szia!

 

Mi is kaptunk ilyen leveleket, és minket is izgat, hogy mi ez? Nem is értem az egészet. Rajta voltunk a széljegyen, van ideiglenes használatba vételi engedélyünk, akkor mi az hogy nincs ilyen ingatlan? Megszűnt vagy mi? Kezd itt valami bűzleni...

 

A másik, láttam a TV-ben hogy "hábé" kitömte a pénzünkkel a félkarút... Mármint szerinte... Na mindegy a lényeg hogy ugrott a zseton. Én nem értek a jogi csűrés csavaráshoz, de szerintem ki kellene spekulálni, hogy most jogilag kinek a pénzét nyúlta le. A miénket, vagy az eladóét? Engem nagyon érdekelne...

 

Üdv:

BB

Előzmény: bg78 (518)
bg78 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 519

hellobali,

 

Amúgy szerintem még mindig több érv szól a Mandarinkert mellett, mint ellene. Amint olvashatod a fórumban, mint minden újépítésű lakóparkkal, ezzel is van gond bőven, de én személy szerint úgy érzem, jól döntöttünk, igaz, még nem lakunk bent, de amennyire a műszaki átadáskor láttuk, jól megcsinálták a dolgokat és eddig korrektnek mutatkoztak többé-kevésbé (a társasházkezelő cég miatti balhéból mi kimaradtunk). Legalábbis ahhoz képest, amilyen sztorikat hall az ember a környezetéből.

Ami engem leginkább aggaszt, az előző generálkivitelező és a beruházó közötti per miatti gubanc a tulajdoni lapon, az új vevők adásvételi szerződésébe már bekerül, és azt vállalja az eladó, hogy a végleges használatbavételi engedély kiadása pillanatában a dolog már meg lesz oldva és a feljegyzés lekerül a tul. lapról, ellenkező esetben elállhatsz a szerződéstől és visszafizetik az addig befizetett vételárrészleteket. Ez számodra talán megnyugtató lehet. Jó elmélkedést!

Előzmény: hellobali (517)
bg78 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 518
Az előző generálkivitelező épp perben áll a beruházóval, ez egy kissé (eléggé) megkavarja a tulajdoni lapon a dolgokat és speciell a mi esetünkben a lakáshitel ill. szocpol kifizetését is. Ma kaptunk a födhivataltól egy elutasító határozatot a fenntartással történő tulajdonjog bejegyzéssel kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a beadott kérelmen megjelölt lakás az ingatlannyilvántartásban nem szerepel (nyilván ugye ugyanazzal a helyrajzi számmal fut minden ingatlan a végleges használatbavételi engedélyig, nem is értem, hogyan írhatják ezt indokként). Még nem mutattam meg az ügyvédünknek a papírt, kíváncsi vagyok, most akkor ez pontosan mit jelent, mert eddig úgy tudtuk, a perfeljegyzés miatt törölték az eddigi lakókat/leendő lakókat és az eladó szerint ma újra benyújották a kérelmeket a földhivatalhoz, hogy visszakerüljünk széljegyre, szóval elég kusza az ügy.  Kérdezném a többi lakót/leendő tulajdonost is, kapott-e valaki a földhivataltól hasonló elutasító határozatot, illetve aki lakáshitelt vett fel, a bank jelzálogjogának bejegyzéséért egyszer már kifizetett eljárási díjat az újbóli bejegyzésért ki fogja kifizetni? Az eladó nem fogja, és a bank sem fogja, ennyit megtudtam... ebből logikusan persze egy dolog következik már megint. Egyébként furcsállom, hogy a fórumot olvasva csak minket izgat a leendő lakók közül a tulajdonjog/per miatt kialakult helyzet... Őszintén megmondom, amióta tudomást szereztünk az ügyről, nem igazán tudok nyugodtan aludni... Ki mit tud az ügy részleteiről?
Előzmény: hellobali (517)
hellobali Creative Commons License 2008.08.18 0 0 517

Kedves forumozok

Lakast tervezek vasarolni a Mandarin kertben.

Ha barkinek van valami fontos panasza ami befolyasolhatja a szandekomat,

vagy esetleg tud adni par tippet amit hasznos lenne berakni az adasveteli szerzodesbe,

kerem irjon a kovetkezo cimre: keglbalazs@freemail.hu

elore is koszonom

udv
Balazs
Juhhej Creative Commons License 2008.08.18 0 0 516
http://index.hu/politika/bulvar/sikk277/
Juhhej Creative Commons License 2008.08.18 0 0 515
Kedves Lakók!

Én kérdeznék egy olyat, hogy ki ért egyet azzal, hogy az Eladó megint ránktukmál vkit megkérdezés nélkül? Én tudnék egy nagyon jó céget ajánlani, akik becsületesen dolgoznak, és onnantól kezdve, hogy ők lennének a közös képviselet, a jogi ügyeket is segítenének rendezni. Én azt mondom, hogy ne bízzunk meg egy olyan cégben megint, akit az Eladó ajánl a megkérdezésünk nélkül, ilyen szerintem sehol nincs, csak nálunk sajnos.

Üdvözlet
malakolako Creative Commons License 2008.08.18 0 0 514
Igaz, de ez miért csak most jut mindenki eszébe?
Előzmény: Juhhej (513)
Juhhej Creative Commons License 2008.08.15 0 0 513
Kedves Hozzászóló!

Talán el kellene olvasni megint az adásvételi szerződést. Mi nem álltunk a KK-val szerződésben, csak az eladó.

Üdvözlet
malakolako Creative Commons License 2008.08.15 0 0 512

Szia!

Én sem végezném jobban, de el se vállalnám. Igyekszem olyan dolgokat elvállalni, amit el tudok végezni. Gondolom a KK. nem adta át az infokat a pénzügyi helyzetről - nyilvánvaló okokból- és az SZVB nem nyomta őket eléggé, így elhúzódott a dolog és ez lett a ége. Én csak azt mondom, hogy speciel ezt a helyzetet nem lehet az OCS nyakába akasztani. Az új KK-ról tudunk valamit?

Előzmény: veterp (511)
veterp Creative Commons License 2008.08.15 0 0 511
Szia Malakolako!
Én is gondolkodtam azon hogy ha én lennék szvb tag jobban végzeném-e a dolgom. De nem hiszem.
Ők a legútóbbi - eddigi egyetlen igazi - lakógyűlésen elénk tárták a problámákat a rendre késedelmesen fizetett közüzemi számlákról és arról hogy milyen nehéz hozzáférni infóhoz a pénzügyeinkről.
Mi meg mint a birkák megszavaztunk mindent, még azt is hogy továbbra is 2 őrnyi díjat fizetünk... meg hogy félre teszünk mert lesz ám még szőnyeg is a folyosókon...
Nyilván bíztunk Olimpia nagytesóban (és persze volt ott bizalomindukáló porhintést is hogy hányan haltak meg hányan születtek az elmúlt x hónapban, meg hog milyen csúnya ember is az aki rendőrt hív az éjszaka közepén).
Előzmény: malakolako (507)
ppp123 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 510
Köszi Lordy8! Végre egy pozitív hang.
Előzmény: Törölt nick (509)
bg78 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 508
Kedves lakók / leendő lakók!

Tud valaki esetleg naprakész információt a tulajdoni lappal kapcsolatban? Visszakerültünk már a széljegyre? Az előző kivitelező által indított per részleteiről ki tud valamit? A keddi találkozón K.T. úr és az ügyvéd nyugtatták a jónépet, de a fene tud nyugodtan aludni, amíg nem rendeződik az ügy. Azt ígérték, tájékoztatni fognak a perrel és a tulajdoni lappal kapcsolatban, hát majd meglátjuk...
malakolako Creative Commons License 2008.08.14 0 0 507

Eddig csak olvastam a fórumot, de nem tudom megállni: az SZVB hozzállása szerintem mulatságos "mosakodás". Eddig semmi problémájuk nem volt, nem kifogásolták, hogy ez egy nem létező szerep, csak amikor baj van, akkor tolják le magukról a feleősséget. Igenis az ő felelősségük is ami történt, hiszen amikor meg lettek választva, ellvállalták a feladatot.  Nehogy már azt próbálják most mondani, hogy azért nem ellenőrizték a számlákat, mert hivatalosan ők me, SZVB.... Egyszerűen nem csinálták és kész. Volt, amit csináltak és volt, amit nem. Amit nem csináltak, annak meg ez lett az eredménye.

Nekik is vállalniuk kellene a sarukat.

Én igen is akarom, hogy legyen beleszólása a lakóknak, hogy milyen szolgáltatókkal szerződünk és ehez szükségünk van képviseletre. Szerintem kell hogy mi is tudjuk ellenőrizni a dolgokat, ne csak OCS döntsön mindenben. Viszont így a felelősséget is vállalnuk kell, nem mutogathatunk mindig másra, ha baj van.

 

Az egyeztetésnél mi lesz azokkal, akik nem laknak a házban, vagy bérbe van adva a lakás? Nem hiszem, hogy egy nap, vagy akár egy hét alatt vége lesz az egyeztetésnek.

Előzmény: Törölt nick (479)
h.z.cs Creative Commons License 2008.08.14 0 0 506
Bocs... Mi tettünk feljelentést a rendőrségen????
Előzmény: Törölt nick (488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!