Keresés

Részletes keresés

Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.12 0 0 14

 

 

Válaszom: 

 

A foglalkoztatással járó anyagi terhek egy jelentős részét, pl. TB, stb. levenném a munkáltatók, tőkebefektetők válláról. A TB fizetését pl. nem a munkavállaláshoz kötném. Vagyis nem az én munkáltatóm  fizetné a kismamák, meg a munkanélküliek,

meg boldog-boldogtalan TB-jét, meg még nem tudom milyét.

 

A tőkebefektető az elvégzett munkát fizetné meg, a többi nem az ő gondja lenne.

 

A segélyért szemetet szedetnék, utcát söpörtetnék, hajléktalanoknak egy szobás lakásokat építtetnék, vagy  málladozó, kiüresedő házakat újíttatnék fel,  ahol addig lakhatnak hajléktalan-bérért, ameddig a "valamilyen segélyért" házat építenek más rászorulóknak:)

 

Ezek persze pusztán csak az én életszemléletem,  "filozófiám" cserepei... és fogalmam sincs róla, hogy megvalósítható, vagy legalább életképes gondolatok-e.

 

Kérdés:

 

Igazságosabbá kéne tenni szerinted  (szerintetek) a világot, vagy ez a gondolat csak felesleges töprengésekre ad okot?

Előzmény: Pagátuhu (13)
Pagátuhu Creative Commons License 2009.02.12 0 0 13
És hogyan tartanád itt a tőkebefektetőket?
Milyen munkát végeztetnél a segélyért?
Én nem tudom a választ.
Előzmény: Jávorfácska (12)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.12 0 0 12

 

Szia, a kérdésedben sejtem a válaszodat is :)

 

No persze, hogy ugyanannyit fizetnék, de lehet, hogy megérteném, és elfogadhatónak tartanám, ha a munkaidőcsökkentés némi bércsökkentéssel is járna...

De azt nem tartom elfogadhatónak, hogy, ha jól tudom, itthon a keresőképes réteg 30%-a  munkanélküli-, meg ilyen-olyan segélyből él. Ezért a "segélyért" én pl. megdolgoztatnám az embereket.

 

Kérdés:  A te véleményed?

Előzmény: Pagátuhu (11)
Pagátuhu Creative Commons License 2009.02.12 0 0 11
És mennyi bért fizetnél a 30 óráért?
Előzmény: Jávorfácska (10)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.12 0 0 10

 

Általában pénzt nem adok. Ha adakozom, akkor ennivalót szoktam adni. Legszívesebben munkát adnék mindenkinek. Pl. a jelen gazdasági helyzetben mindenki munkaidejét lecsökkenteném heti 30 órára, így több ember munkájára volna szükség. És ezt azért tenném, hogy minél több embert foglalkoztassak, s tegyek a köz számára munkavégzés révén érdekeltté.

 

Egyébként pedig nem értem, miért nem teszik meg az illetékesek  ezt a lépést, és csökkentik le törvényileg a 40 órás munkahetet pl. 30 órásra. Szerintetek milyen filozófiai megfontolásból nem helyénvaló az én ötletem? :)

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 9
Válasz:
A lélek halhatatlan.

Kérdés:
Találkozol egy koldussal. Adsz neki valamit? Ha igen, mit? És miért?

Előzmény: Jávorfácska (8)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.11 0 0 8

 

Válasz:

 

Azt gondolom, nem léteznek pusztán gyakorlati kérdések. Minden gyakorlati válasz mögött ott húzódik egy életfilozófia.

 

Kérdés:

 

Mondj példát arra, hogy milyen filozófiai igazság elkötelezettje vagy.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 7
Válasz:
Valószínűleg igen. De ez elég sokváltozós függvény ahhoz, hogy ne lehessen általános választ adni. Természetesen a "befolyásolás" fogalmába az is beletartozik, hogy a filozófiai válasz a szándékával ellentétes hatást ér el nálam, pl. még jobban megerősít abban, ahogy eddig csináltam a dolgokat.

Kérdés:
Ha a gyakorlatias kérdések nem filozófiaiak, más szóval a filozófiai kérdéseknek nincs gyakorlati jelentősségük, akkor miért kellene egy filozófiai kérdésre kapott válasznak befolyásolnia a viselkedésemet? A viselkedésem abszolút gyakorlati dolog.
Előzmény: nazuna (6)
nazuna Creative Commons License 2009.02.11 0 0 6
V: - Nincs olyan filozófiai kérdésem amire jó lenne ha választ kapnék, mert úgy vélem, hogy a gyakorlatban nem tudnék vele mit kezdeni, bármi is a válasz .. ezért minden válasz "jó", akkor meg minek. A gyakorlatias kérdések pedig nem filozófiaiak.

K: - Mit gondolsz arról, hogy ha te (ti) kapsz egy filozófiai választ egy filozófiai kérdésre, akkor ez befolyásolja a viselkedésedet ahhoz képest mintha nem kaptál volna választ, vagy más választ kaptál volna, vagy a kérdéset fel sem tetted volna?

Előzmény: Jávorfácska (4)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5

 

Köszönöm a  válaszodat, azt hiszem, én az ilyen gondolatokért szeretem leginkább a filozófiát, amit most tőled is olvashattam:)

 

Az ezoteriában nagyon járatlan vagyok. Konkrétan nemrég Szepes Mária: Alapfogalmak c. könyvét olvasgattam, mert úgy gondoltam, az egy jó kiindulópont lehet a további olvasmányokhoz. Tehát az első lépés szerintem mindig a viszonyítás. Valaki olyan ember nézeteihez viszonyítasz, akit valami miatt hitelesnek tartasz.

 

Kérdés az előző hsz-emben.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.11 0 0 4

 

 Köszönöm, igen, maximálisan:)

 

 Van olyan kérdésed , amire nincs megfelelő válaszod, pedig jó volna, ha lenne?

Előzmény: tol (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3
Válasz:

- A filozofálás mai értelemben leginkább gondolatkísérleteket jelent, elvont eszmefuttatásokat, amelyeknek semmi közük a mindennapok realitásához. Ez a filozófia relatív értelemben jó, mivel egyfajta mentális kielégülést okoz.
- A filozófia eredeti értelme a bölcsesség szeretete. A bölcsesség sosem a körmönfont, nehezen követhető megfogalmazásokat jelentette. Sokkal inkább hasonlítható a józan paraszti észhez, amely a dolgok ismeretén, tapasztalaton alapul. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a bölcsesség tapasztalati úton fejlődik, az okoskodás nem elég. Semmilyen válasz nem tekinthető válasznak addig, amíg ki nem állja a gyakorlat próbáját. A bölcs tud, az okoskodó hisz. Filozofálni tehát azt jelenti, hogy az élet kérdésére adott válaszunkat gyakorlati próbáknak vetjük alá. Ha kiállja, akkor tudjuk, hogy igaz. A tapasztalat erőt, önismeretet ad, és segít megtalálni a helyes utat. Ezért ennek a filozofálásnak abszolút értelemben véve jó hatása van.


Kérdés:
Tegyük fel, hogy van egy kérdésed, ami valami vallási/ezoterikus/filozófiai témát érint. Utánanézel, és találsz egy rakás anyagot. Hogyan döntöd el, hogy melyik forrás megbízható, és melyik állít hülyeségeket?
Előzmény: Jávorfácska (-)
tol Creative Commons License 2009.02.11 0 0 2
Jó filózófiálni?
Gondolkodom tehát vagyok , és ez jó .
Nem gondolkodom , kivagyok és ez rosz.
Te jól vagy?
Szeretnél filózofálni?
Kérdesztem , válaszoltam .Meg vagy elégedve?
Előzmény: Jávorfácska (-)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1

 

Szia, kérdezni is kell, különben befullad a topik:)

 

A filozófia milyen szerepet játszik az életedben?

Előzmény: csapo (0)
csapo Creative Commons License 2009.02.11 0 0 0
Az0nkívül, hogy 0, 42.
Előzmény: Jávorfácska (-)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.02.11 0 0 topiknyitó

 

Miért jó filozófálni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!