Keresés

Részletes keresés

h.z.cs Creative Commons License 2008.08.14 0 0 505

Kedves SZVB!

Természetesen a garázs tulajdonosokat senki nem értesítette!

Előzmény: Törölt nick (488)
szancsiii Creative Commons License 2008.08.14 0 0 504

Szasztok!

21-én kell bevinni a 101-be a közös költség befizetését igazoló csekkeket vagy hamarabb is lehet? És ezt csak megnézik, beírják, h rendben volt, vagy jobb ha lefénymásolom? (gondolom utóbbi).

 

Köszke!

 

Szandra

Jakos79 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 502

Szerintem azok miatt sem kell pánikba esni, akik nem fizetik a közös költséget, mert amint társasházzá alakulunk rá lesz pattintva a közös képviselő által a jelzálog a lakására. Ezt meg a hitelező bankja sem fogja csípni, hogy más is jelzálogot jegyez be rá. Ez után meg be lehet hajtatni az emberen bírósággal a pénzt, vagy el lesz árverezve a lakása. Sajna addig meg nekünk kell állni a költségeit, de azt a pénzt nem fogjuk bebukni. Remélem, hogy az ilyen emberek így kikerülnek a házból, vagy megtanulnak fizetni, mert ezekkel tuti később is baj lesz.

iAM. Creative Commons License 2008.08.14 0 0 494
Lehet...én azért jobban fogok aludni, ha már tudom, hogy a pénzem oda került, ahová tényleg szántam (és itt nem NésTre, hanem a közművekre gondolok), hogy van "megbízható" képviselete a háznak, és ha kinyitom a csapot, abból folyik valami. Ha sör nem, legalább víz.
Üdv,

AdaM
ppp123 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 493
lakó32:
Semmivel sem vagyunk "rosszabb helyzetben, mint 10 hónappal ezelőtt". És semmilyen módon nem "választhatunk", és nem "választunk", amíg társasházzá nem alakulunk (legfeljebb javaslatokat tehetünk). És addig nincs is, és nem is lehet semmilyen adósságunk. Legfeljebb azoknak lehet adóssága, akik nem fizetik a saját közműveiket, de az nem a MI adósságunk, hanem egyesek adósságai. Nem vállalok/vállaltam velük semmilyen közös adósságot.

Sokkal rosszabb helyzetben leszünk , ha társasházzá alakulunk, mivel a nemfizetőkkel meggyűlik a bajunk. Inkább ezen tessék szomorkodni. Akkor már tényleg lesznek közös adósságaink, és komoly korlátaink is a behajthatóságot illetően.
Előzmény: Törölt nick (490)
ppp123 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 492
Kedves Lakótársak!

Én még mindig úgy érzem, hogy sok probléma van a fejekben az üggyel kapcsolatban.

1: Nem vagyunk tulajdonosok, ergo nem dönthetünk közös ügyekben hivatalosan, az OCs. csak megkérdez bennünket, hogy mi lenne jó a lakók szerint.

2: A Díjbeszedő levelében már a megszólítás sem stimmel ("Tulajdonostárs"). Másrészt, az szerintem természetes, hogy mindenki kifizeti a saját almérőjén lévő vízfogyaszást, hiszen RPH-val kötött szerződése szerint vállalta, másrészt még nem fizette ki egyszer sem, úgyhogy gondolom, minden hónapban félrerakta mindenki a vízdíjra szánt pénzt, tehát részletfizetésről senkinek sem kell tárgyalnia. A "társasház" nevében pedig pláne ne tárgyaljon semelyik lakó. Bennem fel sem merült, hogy kapcsolatba lépjek a Díjbeszedővel, mivel nem éreztem magam megszólítva (se többmilliós tartozásom, se szerződésem nincs a Vízművekkel).

3: Én örültem a OCs. levelének, mivel rendet szeretnének tenni abban, hogy eddig ki mit fizetett, mit nem. A levél hangvételéből is kitűnik, hogy a tisztázások után az OCs. kénytelen lesz rendezni a felhalmozódott hiányt, behajtani a kintlevőségeket, és ehhez most megbízott ismét egy külső céget "közös képviselet" gyanánt. (Egyszemélyű tulajdonos lévén furcsa közös képviseletről beszélni.) Ehhez pedig joga van. De azt is látom ebből a levélből, hogy tanultak az esetből, és most már komolyabb szerződéses viszonyok mellett fogják a ház ügyeit intézni, amit eddig eléggé elhanyagoltak, pedig szerződésben vállalták a lakók felé.

4: Szerintem fejezzük be a hangulatkeltést és riogatást. Egy lakógyűlés, esetleg az OCs. képviselőjével együtt sokat segítene a dolgok tisztázásában szerintem is.

5: Ha aug. 21-én egy lakásban egyszerre megjelenik több mint 200 lakó az OCs-nél, akkor szerintem sokminden lesz ott, csak adategyeztetés nem. :-) Valami egyszerű látogatási időbeosztást kellene kiírnunk. 21-e A, 22-e B, 23-a C lépcsőház.

6: Aki olvassa ezt a fórumot, olvasson kicsit előrébb is mielőtt beír, ha lehet kérni...
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 490

Kedves lakók!

 

Még a széljegyen sem vagyunk rajta.

 

Nem megdöbbentő, hogy aki csak kapcsolatba kerül a beruházónkkal nyom nélkül tűnik el.

 

Megkaptuk a levelet, hogy az eddigi K. képviselet helyett választanak egy másikat. (Most még sem vagyunk "majdnem" társasház a beruházó szerint?!)

Vajon miért nem lesz lakógyűlés?                                 

Remélem, nem ugyanazon szempontok alapján történik a közös képviseletnek a kiválasztása mint anno, mert akkor sok jóra nem számíthatunk.

Most sokkal rosszabb helyzetben vagyunk, mint 10 hónappal ez előtt, mert akkor még nem volt adóságunk. A lenyúlás miatt szerintem egyre többen nem fognak közös költséget fizetni. A jogi helyzetünk azóta sem tisztázódott. ... stb.

 

 

Biztos jó, hogy Óz a nagyvarázsló segít bennünket minden választásban!?

 

 

 

KFLA Creative Commons License 2008.08.13 0 0 489
Azt hiszem itt félreértés van: KF nem egyenlő KT úrral..
Előzmény: Törölt nick (488)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 488
Kedves Lakók!

Mivel a ház nem alakult meg még társasházzá, ezért az SZVB semmilyen felhatalmazás nincs. Ránk a közös képviselet bízott apró feladatokat:őrzésvédelem kiválasztása, takarítók kiválasztása, ellenőrzése, kamerarendszer kiválasztása, kukák számának meghatározása – mondván mi lakunk ott , ők távolból nem tudják mi lenne a lakóknak jó, másrészt ne kelljen ezen ügyekben lakógyűlést összehívni és ott dönteni. Valójában az O. Csoport egy személyben kijelölhette volna, de tartott attól, hogy nekünk majd az nem felel meg. Másrészt, kellett volna törődnie a saját (1/1-es tulajdonú )épülő lakóparkjával, amit nem tett meg. De pl. nem hívhatunk össze lakógyűlést sem, mert nincs felhatalmazásunk. Csak próbáljuk ezt elérni KF úrtól, aki még ígéretet sem tett arra, hogy a közeljövőben 2008. augusztus 20 és 2008 szeptember 1 között lesz lakógyűlés. Most azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan tájékoztatást kapunk, mint lakók a fejleményekről és arról, hogyan tovább.

Jelen pillanatban, még tulajdon várományosok sem vagyunk, ez derült ki a tegnapi tájékoztatón.

Remélem, a csak garázs tulajdonosokat is értesítik.

Előzmény: KFLA (481)
Mikolt Creative Commons License 2008.08.13 0 0 487
nem kell javasolni. a hazban lakok a mai nap folyaman megtalaljak a postaladajukban ugyanezt a levelet, a nem hazban lakoknak pedig ma ment ki postan.
Előzmény: Törölt nick (486)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 486
Javasoljuk a Real Prop -nak, hogy szíveskedjen postán is kiértesíteni minden lakót, mert szerintem sok tulaj van, aki csak megvette a lakást és ott sem lakik! Vagy üresen áll vagy kiadta albérletbe vagy éppen árulja ...stb.!!! Úgy gondolom, ezek között sok tartozó lehet!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 485
Köszönjük!
Előzmény: Mikolt (484)
Mikolt Creative Commons License 2008.08.13 0 0 484

talan ha levagom az ures reszeket:

 

 

Előzmény: Törölt nick (483)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 483
Nem azért, de ezt sem lehet elolvasni! :)
Előzmény: Mikolt (482)
Mikolt Creative Commons License 2008.08.13 0 0 482
Mandarin körlevél
KFLA Creative Commons License 2008.08.13 0 0 481
Kedves Lakók,

 

gondolom már néhányan  felvették a kapcsolatot a Díjbeszedő Zrt-vel a tegnapi levél kapcsán. Nos, amit én megtudtam az a következő:

 

- A Díjbeszedő munkatársa szerint a tegnapi levél nem felszólítás, hanem tájékoztató (ennek ellenére a levél alsó részén vastag betűvel van szedve az a szó, hogy felszólítás, illetve a számlaszámuk),

 

- Tartozásaink a Díjbeszedő felé: víz kb. 2,4 millió forint, szemét kb. 1,0 millió forint (ezen kívül gáz és víztartozásunk is van, de azt nem ők rendezik),

 

- Szeptember 1-ig kell állapodni a Díjbeszedővel, pl. részletfizetésről (szerinte 18 hónapos részletfizetést is lehet kérni), nem pedig addig kell rendezni a számlát (ez sem így van a levélben),

 

- A Díjbeszedő azt várja, hogy kijelöljünk egy új közös képviselőt, akivel tudja tartani a kapcsolatot és akivel közösen meg tudja állapítani, hogy kinek mennyit kell majd fizetni.

 

Tehát a kérdés, hogy mikor és ki fogja lebonyolítani a következő lakógyűlést, ahol végre mindenkit tájékoztatni lehetne az aktualitásokról. (A Díjbeszedő szerint volt lakó, aki nem tudott az egész esetről.)

Javaslatom, hogy erre a gyűlésre minél hamarabb kerüljön sor, mivel már többen kértük és javaslom, hogy az SZVB szervezze azt meg.

Üdvözlettel,

 

KF

torz(om)borz Creative Commons License 2008.08.13 0 0 480

 

 Kedves Mindenki!

 

 Nagyon-nagyon kellene egy lakógyűlés!! Sok megbeszélni valónk lenne, mert nagyon sokan (köztük én is) nem tudják, most mi várható a ház ügyében. Segítek megszetvezni a lakógyűlést, csak legyen végre egy!!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 479
Tisztelt KT úr!

 

Sem én, sem az SZVB többi tagja nem kíván senki helyett, senki mellet dönteni.

Mindenképpen ragaszkodunk, hogy egy nyilvános lakógyűlésen tájékoztassák a lakókat a kialakult zűrzavaros helyzetről.

Egyúttal szeretnénk jelezni, hogy  a jövőben egyikünk sem kíván egy nem létező szerepet betölteni. (1/1-es tulajdonos esetén nincs SZVB!) Az elmúlt 8 hónap bebizonyította, hogy ez a nem létező szerep betöltése csak félreértésekhez vezet.

Ezért kérem, hogy a lakóknak kiadandó levélben is mellőzze az SZVB kifejezést vagy bármiféle hivatkozást ránk.

A magyar jogrend szerint nincs olyan , hogy kvázi társasház és kvázi társasház számvizsgáló bizottsága, még, ha jól is hangzik.

Önök saját elmondásuk szerint 1 hónapja tudnak, az Önök által megbízott Nagy és Társa hazárdjátékairól, ennek ellenére csak annyit tettek, hogy az Önök közös költségrészét nem fizették. Semmilyen tájékoztatást, figyelmeztetést nem adtak sem a lakóknak, sem egyetlen egy tulajdonos várományosnak sem.

Ott elérték (Városliget%A%Ház), hogy a NagyésTé hiány nélkül adja át az új közös képviseletnek, a szintén még épülő lakóparkot.

 

Közüzemi számlák tekintetében az a modell megbukott, hogy társasház fizeti ki előre az Önök almérőinek állását, extrém használatot tartalmazó esetekben.

Lakásaik fogyasztását nem tekintjük extrém felhasználásnak, de az építkezéshez vett vizet, áramot, és majdani próba- fűtéshez használt gázt is extrém használatnak tekintjük. Így, legyenek szívesek a közüzemi számlák fizetésének határidejére ezt, az üzemeltető számlájára elhelyezni vagy rendeljenek külön mérőt az építkezésre való tekintettel.

 

A megbízónak a felelőssége, hogy kire bízza pénzügyeinek kezelését. Önök a NagyésT-ét választották, álljanak helyt az általa okozott kárért.

 

Sajnos eddig minden konkértumot tartalmazó hozzászólásunk törlésre került.

iAM. Creative Commons License 2008.08.12 0 0 478
Kedves Mindenki!
Holnap lefénymásolom a díjbeszedős levelet, és kiragasztom a liftekbe...ott asszem még nincsenek traktorok. Ez nem személyreszóló levél, hanem "tulajdonostárs"-aknak címzett.
Amúgy kellene egy univerzális portásbácsi, aki nem alszik, ismeri a küzdősportokat, takarít, és mindent meg tud szerelni. És persze nem eszik, valamint pénzt sem kér a szolgáltatásaiért cserébe - ezek után akár még bunkó is lehet :)

Najó, ezzel továbbra sem oldok meg semmit...LAKÓÓGYŰŰLÉÉÉS kellene! Mikor, hol, ki hívná össze? Szívesen segédkezem, csak jussunk valamire, cseréljünk eszmét, engedjük ki a fáradt gőzt, mert úgy látom patthelyzet van. Vagy inkább tehetetlenség?! :( úgy káromkodnék most egyet :((

Üdv,

AdaM
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.08.12 0 0 477
Kedves SZVB, igen, tudok róla. Összefoglalom, hogy a mi helyi szabályzataink mit mondanak:

Felhasználási feltételek (Szabályzat), ezt fogadja el mindenki minden hozzászólás elküldésekor:

2.4. Nem használhatod Fórumainkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

2.6. Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. ..

2.7. Az Szolgáltató a Fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntethetik.

Modus Moderandi (Moderálás):

8. d.) A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon kívűli szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások

--> A moderációs topikokat kell használni.

Állásfoglalások, TechHelp »

(4) Az IRL adatokról - tessék véresen komolyan venni.

(22) A más fórumokon folyó viták importálásáról

(29) A felhasználók valódi - azaz IRL - adatairól még egyszer.

Ezeket célszerű elolvasni, megérteni, és aszerint fórumozni.

Nem dolgom, de azért megemlítem, hogy a megindult nyomozás kapcsán bármilyen ahhoz akárcsak kapcsolhatónak vélt adat itteni publikálása esetén a lehető leghatározottabban fogun fellépni a publikáló ellen. A többi témában a fenti korlátok mellett szabad a beszéd.
Előzmény: Törölt nick (468)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 476
Egyre jobb! Mondjuk olyan sokat nem várok Kricsfalussytól sem, eddig sem volt túl hatékony, a lakógyűlésen is elég rossz volt a benyomásom vele kapcsolatban...
Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 475
Én azt hallottam, hogy a Kricsfalussy T. külföldön tartózkodik aug. 20-ig. Csak nem hazajött? Vagy valóban külföldön van csak nem akarták elárulni!
Előzmény: qaganka (474)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 474

Ma próbáltam elérni a Kricsfalussy Tamást az Olimpiánál, hogy hogy áll a dolog, van -e valami híre a ma délelőtti lakóegyeztetésről, de egy kolleganőjével tudtam csak beszélni, a Kricsfalussy úr elérhetetlen, állítólag egész nap tárgyal és egyeztet, és majd tájékoztatnak. Nekem ez meglehetősen vérszegény válasz, kezdek kicsit nyugtalan lenni, hisz én is a barmok közé tartozom (azaz ELŐRE fizettem a közös költséget). Kérdéseim lettek volna pl., hogy aki nem tud erről az egészről, merthogy biztos ilyen is van, és fizet, azzal a pénzzel mi lesz? Aztán, hogy mi az Olimpia álláspontja a kialakult helyzettel kapcsolatosan, ki mit intéz, mit fizet? Hogyhogy nem fizetett az Olimpia az el nem adott lakásaira közös költséget az elmúlt időszakban? Mi az, hogy én kifizetem ELŐRE a szolgáltatást, azt nem teljesítik (takarítás, portaszolgálat, szolgáltatók), és még csak nem is beszélnek az emberrel?

 

A díjbeszedő levele is szép történet. OK, nem kaptak egy vasat se eddig, tájékoztatják is a tulajdonosokat. DE: most miről is tájékoztatnak? Hogy ez egy felszólítás, és fizessek! Mit? Mennyit? Összeg, elszámolás nincs a levélben! Én egyébként nem kaptam még elszámolást a vízfogyasztásról, tehát még ha akarnék is másodszorra ismétetlten fizetni, akkor sincs mi alapján megtennem!

 

Tud valaki valamit a ma délelőtti lakói egyeztetésről? SZVB? Gondolom ez nem sokáig mehet így, hogy se porta (betörések, garázs áldatlan állapota, csövesek), se takarítás, lassan víz is kikapcs...

 

HB-t nem zártam a szívembe!

 

Aki idáig notóriusan nem fizetett semmi közös költséget, az megússza az idáig tartó időszakot?

 

Most ugye az az utasítás, hogy senki se fizessen egyelőre közös költséget, ennek ellenére gondolom a háznak vannak/lesznek költségei, azokat miből rendezzük? A szolgáltatók nem lesznek olyan hülyék én naívak mint mi!

 

Bye

Előzmény: qaganka (473)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 473

Sajnos nem engedi nagyobb felbontásban...

 

Talán próbáljuk ezt meg:

 

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=b875473482340894a0abc55538393acb&file=2008.08.12.+19-53-48_0026.jpg

Előzmény: Jakos79 (472)
Jakos79 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 472
Ha lehet, akkor kérnénk a levelet egy kicsit jobb minőségben, mert ez olvashatatlanul alacsony felbontású kép lett.
Előzmény: qaganka (470)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 471
Szia Gaganka!
Nem tudod valami jobb minőségben felrakni, hisz ezt nem lehet olvashatóvá nagyítani?
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 470
Ez lenne az...
Előzmény: qaganka (469)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 469
Íme a levél:
Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 468

Kedves Lakók, Kedves Traktoros elvtárs !

 

http://index.hu/politika/bulvar/lelep3388/

 

Nagy bajban vagyunk !

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 467
Kedves IAM!
Milyen díjbeszedőről beszélsz? Hisz azóta, hogy aláírtuk azt a vízmegosztási szerződést, a kutya nem mondta, hogy kinek mennyit és mikor fizessünk. Vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: iAM. (463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!