Keresés

Részletes keresés

KFLA Creative Commons License 2008.08.13 0 0 481
Kedves Lakók,

 

gondolom már néhányan  felvették a kapcsolatot a Díjbeszedő Zrt-vel a tegnapi levél kapcsán. Nos, amit én megtudtam az a következő:

 

- A Díjbeszedő munkatársa szerint a tegnapi levél nem felszólítás, hanem tájékoztató (ennek ellenére a levél alsó részén vastag betűvel van szedve az a szó, hogy felszólítás, illetve a számlaszámuk),

 

- Tartozásaink a Díjbeszedő felé: víz kb. 2,4 millió forint, szemét kb. 1,0 millió forint (ezen kívül gáz és víztartozásunk is van, de azt nem ők rendezik),

 

- Szeptember 1-ig kell állapodni a Díjbeszedővel, pl. részletfizetésről (szerinte 18 hónapos részletfizetést is lehet kérni), nem pedig addig kell rendezni a számlát (ez sem így van a levélben),

 

- A Díjbeszedő azt várja, hogy kijelöljünk egy új közös képviselőt, akivel tudja tartani a kapcsolatot és akivel közösen meg tudja állapítani, hogy kinek mennyit kell majd fizetni.

 

Tehát a kérdés, hogy mikor és ki fogja lebonyolítani a következő lakógyűlést, ahol végre mindenkit tájékoztatni lehetne az aktualitásokról. (A Díjbeszedő szerint volt lakó, aki nem tudott az egész esetről.)

Javaslatom, hogy erre a gyűlésre minél hamarabb kerüljön sor, mivel már többen kértük és javaslom, hogy az SZVB szervezze azt meg.

Üdvözlettel,

 

KF

torz(om)borz Creative Commons License 2008.08.13 0 0 480

 

 Kedves Mindenki!

 

 Nagyon-nagyon kellene egy lakógyűlés!! Sok megbeszélni valónk lenne, mert nagyon sokan (köztük én is) nem tudják, most mi várható a ház ügyében. Segítek megszetvezni a lakógyűlést, csak legyen végre egy!!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 479
Tisztelt KT úr!

 

Sem én, sem az SZVB többi tagja nem kíván senki helyett, senki mellet dönteni.

Mindenképpen ragaszkodunk, hogy egy nyilvános lakógyűlésen tájékoztassák a lakókat a kialakult zűrzavaros helyzetről.

Egyúttal szeretnénk jelezni, hogy  a jövőben egyikünk sem kíván egy nem létező szerepet betölteni. (1/1-es tulajdonos esetén nincs SZVB!) Az elmúlt 8 hónap bebizonyította, hogy ez a nem létező szerep betöltése csak félreértésekhez vezet.

Ezért kérem, hogy a lakóknak kiadandó levélben is mellőzze az SZVB kifejezést vagy bármiféle hivatkozást ránk.

A magyar jogrend szerint nincs olyan , hogy kvázi társasház és kvázi társasház számvizsgáló bizottsága, még, ha jól is hangzik.

Önök saját elmondásuk szerint 1 hónapja tudnak, az Önök által megbízott Nagy és Társa hazárdjátékairól, ennek ellenére csak annyit tettek, hogy az Önök közös költségrészét nem fizették. Semmilyen tájékoztatást, figyelmeztetést nem adtak sem a lakóknak, sem egyetlen egy tulajdonos várományosnak sem.

Ott elérték (Városliget%A%Ház), hogy a NagyésTé hiány nélkül adja át az új közös képviseletnek, a szintén még épülő lakóparkot.

 

Közüzemi számlák tekintetében az a modell megbukott, hogy társasház fizeti ki előre az Önök almérőinek állását, extrém használatot tartalmazó esetekben.

Lakásaik fogyasztását nem tekintjük extrém felhasználásnak, de az építkezéshez vett vizet, áramot, és majdani próba- fűtéshez használt gázt is extrém használatnak tekintjük. Így, legyenek szívesek a közüzemi számlák fizetésének határidejére ezt, az üzemeltető számlájára elhelyezni vagy rendeljenek külön mérőt az építkezésre való tekintettel.

 

A megbízónak a felelőssége, hogy kire bízza pénzügyeinek kezelését. Önök a NagyésT-ét választották, álljanak helyt az általa okozott kárért.

 

Sajnos eddig minden konkértumot tartalmazó hozzászólásunk törlésre került.

iAM. Creative Commons License 2008.08.12 0 0 478
Kedves Mindenki!
Holnap lefénymásolom a díjbeszedős levelet, és kiragasztom a liftekbe...ott asszem még nincsenek traktorok. Ez nem személyreszóló levél, hanem "tulajdonostárs"-aknak címzett.
Amúgy kellene egy univerzális portásbácsi, aki nem alszik, ismeri a küzdősportokat, takarít, és mindent meg tud szerelni. És persze nem eszik, valamint pénzt sem kér a szolgáltatásaiért cserébe - ezek után akár még bunkó is lehet :)

Najó, ezzel továbbra sem oldok meg semmit...LAKÓÓGYŰŰLÉÉÉS kellene! Mikor, hol, ki hívná össze? Szívesen segédkezem, csak jussunk valamire, cseréljünk eszmét, engedjük ki a fáradt gőzt, mert úgy látom patthelyzet van. Vagy inkább tehetetlenség?! :( úgy káromkodnék most egyet :((

Üdv,

AdaM
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.08.12 0 0 477
Kedves SZVB, igen, tudok róla. Összefoglalom, hogy a mi helyi szabályzataink mit mondanak:

Felhasználási feltételek (Szabályzat), ezt fogadja el mindenki minden hozzászólás elküldésekor:

2.4. Nem használhatod Fórumainkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

2.6. Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat. ..

2.7. Az Szolgáltató a Fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a fórumhozzászólásokat, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a fórumos felhasználói azonosítót megszüntethetik.

Modus Moderandi (Moderálás):

8. d.) A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon kívűli szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások

--> A moderációs topikokat kell használni.

Állásfoglalások, TechHelp »

(4) Az IRL adatokról - tessék véresen komolyan venni.

(22) A más fórumokon folyó viták importálásáról

(29) A felhasználók valódi - azaz IRL - adatairól még egyszer.

Ezeket célszerű elolvasni, megérteni, és aszerint fórumozni.

Nem dolgom, de azért megemlítem, hogy a megindult nyomozás kapcsán bármilyen ahhoz akárcsak kapcsolhatónak vélt adat itteni publikálása esetén a lehető leghatározottabban fogun fellépni a publikáló ellen. A többi témában a fenti korlátok mellett szabad a beszéd.
Előzmény: Törölt nick (468)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 476
Egyre jobb! Mondjuk olyan sokat nem várok Kricsfalussytól sem, eddig sem volt túl hatékony, a lakógyűlésen is elég rossz volt a benyomásom vele kapcsolatban...
Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 475
Én azt hallottam, hogy a Kricsfalussy T. külföldön tartózkodik aug. 20-ig. Csak nem hazajött? Vagy valóban külföldön van csak nem akarták elárulni!
Előzmény: qaganka (474)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 474

Ma próbáltam elérni a Kricsfalussy Tamást az Olimpiánál, hogy hogy áll a dolog, van -e valami híre a ma délelőtti lakóegyeztetésről, de egy kolleganőjével tudtam csak beszélni, a Kricsfalussy úr elérhetetlen, állítólag egész nap tárgyal és egyeztet, és majd tájékoztatnak. Nekem ez meglehetősen vérszegény válasz, kezdek kicsit nyugtalan lenni, hisz én is a barmok közé tartozom (azaz ELŐRE fizettem a közös költséget). Kérdéseim lettek volna pl., hogy aki nem tud erről az egészről, merthogy biztos ilyen is van, és fizet, azzal a pénzzel mi lesz? Aztán, hogy mi az Olimpia álláspontja a kialakult helyzettel kapcsolatosan, ki mit intéz, mit fizet? Hogyhogy nem fizetett az Olimpia az el nem adott lakásaira közös költséget az elmúlt időszakban? Mi az, hogy én kifizetem ELŐRE a szolgáltatást, azt nem teljesítik (takarítás, portaszolgálat, szolgáltatók), és még csak nem is beszélnek az emberrel?

 

A díjbeszedő levele is szép történet. OK, nem kaptak egy vasat se eddig, tájékoztatják is a tulajdonosokat. DE: most miről is tájékoztatnak? Hogy ez egy felszólítás, és fizessek! Mit? Mennyit? Összeg, elszámolás nincs a levélben! Én egyébként nem kaptam még elszámolást a vízfogyasztásról, tehát még ha akarnék is másodszorra ismétetlten fizetni, akkor sincs mi alapján megtennem!

 

Tud valaki valamit a ma délelőtti lakói egyeztetésről? SZVB? Gondolom ez nem sokáig mehet így, hogy se porta (betörések, garázs áldatlan állapota, csövesek), se takarítás, lassan víz is kikapcs...

 

HB-t nem zártam a szívembe!

 

Aki idáig notóriusan nem fizetett semmi közös költséget, az megússza az idáig tartó időszakot?

 

Most ugye az az utasítás, hogy senki se fizessen egyelőre közös költséget, ennek ellenére gondolom a háznak vannak/lesznek költségei, azokat miből rendezzük? A szolgáltatók nem lesznek olyan hülyék én naívak mint mi!

 

Bye

Előzmény: qaganka (473)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 473

Sajnos nem engedi nagyobb felbontásban...

 

Talán próbáljuk ezt meg:

 

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=b875473482340894a0abc55538393acb&file=2008.08.12.+19-53-48_0026.jpg

Előzmény: Jakos79 (472)
Jakos79 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 472
Ha lehet, akkor kérnénk a levelet egy kicsit jobb minőségben, mert ez olvashatatlanul alacsony felbontású kép lett.
Előzmény: qaganka (470)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 471
Szia Gaganka!
Nem tudod valami jobb minőségben felrakni, hisz ezt nem lehet olvashatóvá nagyítani?
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 470
Ez lenne az...
Előzmény: qaganka (469)
qaganka Creative Commons License 2008.08.12 0 0 469
Íme a levél:
Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 468

Kedves Lakók, Kedves Traktoros elvtárs !

 

http://index.hu/politika/bulvar/lelep3388/

 

Nagy bajban vagyunk !

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 467
Kedves IAM!
Milyen díjbeszedőről beszélsz? Hisz azóta, hogy aláírtuk azt a vízmegosztási szerződést, a kutya nem mondta, hogy kinek mennyit és mikor fizessünk. Vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: iAM. (463)
Jakos79 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 466

M1en híradót néztétek?

140 tevékenységi kör, 10000 forint vagyon és egy exsittes… Szép.

Ez nem feltűnő ám! Pont ez a tőkeerős, megbízható cégek ismertetője.

Aki ilyen "céget" megbíz 23 lakópark pénzének kezelésével egy büntetett előéletű kültaggal az oldalán az nagyon bűnrészes gyanús nekem! Ráadásul, hogy még akkor sem szólt, vagy intézkedett, amint kiderült a csalás…

 

Ezek után nem csodálkoznék, ha ez előre így lett volna lezsírozva.

H.B.-re rákenjük, ha tré van, ő már úgy is büntetett előéletű, és el is hiszi róla a nép. Kap egy kis pénzt és elviszi a balhét, és eltűnik.

 

Az Olimpiának ez nem hiszem, hogy érdekében állt volna, mivel sokkal nagyobb pénzek forognak itt, mint amit lenyúltak + a hírnévnek sem tesz jót az ilyesmi. Viszont valami tűzhöz közel ülő embernek, aki nem szakít akkorát annak igen.

 

Azt is megmondhatná valaki, hogy hogy a francba, hogy nem jelezte előbb egyik szolgáltató sem, hogy folyamatosan nincs kiegyenlítve a számla?! Nem hiszem el, hogy ezt nem jelezték senki felé, csak most, de mind egyszerre.

Ha én, mint tulaj nem fizetem ki a villanyt, vagy a vizet, rövid időn belül rám ugranak a szolgáltatók, ezt meg eddig szótlanul nézték???

 

tcsiga Creative Commons License 2008.08.12 0 0 465
Hurrá
iAM. Creative Commons License 2008.08.12 0 0 463
Helló-belló!

Jakos 79 - én a jófejek közé tartozom, aki fizetett. Befizetett mindent. Visszamenőleg, előre, hátra, hogy még az unokáimnak se kelljen majd...
Aztán ma kinyitottam a kis postaládámat, és láss csodát. Díjbeszedő szeptember 1ig vár, aztán szól Vízművek barátunknak, majd kikapcsol, perel, sötöbö. Persze az adásvételi szerződésben foglaltak szerint a Real-Propnak kellene kifizetnie a közösköltségeket (ha jól értelmezem a korábbi hozzászólásokat...a NundT csak közvetít). Remélem ez tényleg így van, és egy fillért sem veszített egyik lakó sem.
Minden esetre átkozom azt a napot, amikor elutaltam a pénzt big and his buddies részére. Szeptembertől inkább használom a sétálóutca kis kerti csapját :)

Peace, love, and understanding!

ps.: yah, nagyon kellene már az a lakógyűlés...ilyenkor ki "hív össze" bennünket?

pss: a "feljelentésről" szóló papír hogyhogy csak 1 napig virított a liftekben? Aztán hová tűnt? (neeem, nincs tippem sem, ki lehetett). Valahol/valakinél ezek megvannak? 6 emelet megtétele alatt sajnos nem tudtam részletesen elolvasni 2 teleírt oldalt :(

AdaM
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 461
Kedves SZVB!

Esetleg lehetséges lenne egy nem hivatalos lakógyűlés, amolyan megbeszélés összehívására, amit mondjuk a garázsban tartanánk meg? Akár holnap 19 órakor, mindenki akit érdekel a téma, lemenne és megvitatnánk, hol is tartunk most.

Üdvözlet
Kate79 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 460
Kedves Jakos79!
Kérdésedre válaszolva: A SZVB azt kérte, hogy az "ügy" tisztázásáig ne fizessünk közös költséget.
Üdv.,
Kata
Előzmény: Jakos79 (456)
Kate79 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 459
Sziasztok! Tegnap a biztonsági őrünk tájékoztatott, hogy a mai naptól csak éjszaka lesz biztonsági szolgálat ill. ugyancsak mától nincs takarítás a házban.
Ha valakinek van információja arról, hogy mi volt a mai Olimpiás találkozón, akkor kérlek, írjátok meg - remélhetőleg nem moderálják...
Üdv.,
T. Kata - C. épület
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.08.12 0 0 458
Az értetlenkedőknek: Ha kell, akkor patakbiteket fogok folyatni. Aki nem tartja be a helyi szabályokat, azt kitiltom. A további méltatlankodásokat a moderációs topikba kéretik beírni, mert az itt MM 8.d., annak minden konzekvenciájával együtt.
Jakos79 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 456

Sziasztok!

 

"Nagyon boldog" vagyok, hogy ennyi nyomorult ember van, aki nem képes fizeti a saját költségeit, és persze annak is, aki meglépett a maradék tisztességes pénzével.

Remélem lesz még lehetőség a hálára, csak tudjuk meg kik ezek az emberek.

Furi, hogy minden cég és intézmény azt védi, vagy rejtegeti, aki sáros.

Ha lenne pl. egy hónap csalói faliújság, lehet most nem mosolyogna az a jónéhány paraszt. Na de ez is biztos valami törvénybe ütközne, mert sértené egyesek érdekeit, ha ki lenne írva.

 

Sajnos nem vagyok túlságosan képben, mivel nemrég tudtam meg ezt a "stiklit".

Azt olvastam a liftben, hogy senki ne fizessen addig közös költséget, míg nem záródik le ez az ügy. Mivel én sem szívesen húznám le a pénzem a retyón, ezért valaki mondja már meg, hogy kell most fizetni a 11709002-20128304-es számlaszámra a havi közös költséget vagy sem?

 

Köszi!

 

ppp123 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 455
Válasz SZVB 402-re:
Hatékony módszer a díjak behajtására: A közös képviselet (Real-Prop) tulajdonában vannak mindmáig a közös területek, és a gépészeti elemek. Azaz, ha érdekükben áll, akár le is választhatják a nemfizetőket a tulajdonukban lévő közműhálózatról (gáz, központifűtés, melegvíz, hidegvíz), mindaddig, amíg ki nem egyenlítik a teljes közös költség tartozásukat. Nem köteles senki gázt, meleget, vizet szolgáltatni a saját mérőórájáról, ha az a valaki nem fizet érte. (Ez a kapitalizmus.) Nem hiszem, hogy ennek jogi akadálya lenne, itt csak szándék kell a tulaj részéről. Ha Társasház lennénk, akkor már csak bonyolult procedúrákon keresztül lehet pénzt behajtani, és ki sem lehet zárni egykönnyen senkit sem, mivel ő is tulajdonosa lesz a közösnek.
Előzmény: Törölt nick (402)
ppp123 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 454
tom solen:
A gázóra és a vízóra a real-prop tulajdonában van, tehát ő fizeti a számlát. Áthárítani csak a jogos követeléseit tudja. Tehát pontosan annyit amennyit elfogyasztottunk. A közös költséget is aki befizette, hozzájárult a szemétdíj, gondnok, porta, takarítás stb. költségeihez, azaz ezzel sem terhelhet meg újra senkit.
Persze ember legyen a talpán, aki rendet tesz majd az adatok között úgy, hogy ne legyen belőle vita.

A legelső lakógyűlés úgy határozott, hogy nov. 1-től mindenkinek közösköltség-fizetési kötelezettsége van. Ez alól nehéz kibújni (jegyzőkönyv, tanúk stb).
Előzmény: Törölt nick (452)
ppp123 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 453
tom solen: A 439-es hozzászólásban ezt részleteztem, de eddig nem reflektált rá érdemben senki. (Ha nem olvassuk el a korábbi hozzászólásokat - már ami még megmaradt -, akkor akár a /dev/null-ba is irogathatjuk az információkat...)
Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 452
Kedves Lakók!

Állítólag holnap 10-kor megbeszélés az Olimpia irodájában? Hogyan menjünk el minél többen, ha senki nem tud róla?

Fontos: most olvastam az adásvételi szerződést, talán találtam vmit: az önkormányzat a jogerős ideiglenes használatbevételi engedélyt dec. 21-én adta meg. A lakókat a szerződés VIII. bekezdés 11. pontja alapján a közüzemi díjak befizetése a Birtokbaadástól terheli. A Birtokbaadásra (szerződés 2. oldala) csak a jogerős használatbevételi engedély birtokában kerülhetett volna sor. Azaz, bennünket csak dec. 21-től terhel a közüzemi díjak megfizetése, úgyhogy az addigi terheket nyugodtan hárítsuk át az Eladóra (csak csődbe ne menjenek)

A másik: VIII. bekezdés 17. pont szerint a Társasház közös képviseletét a Társasház birtokbaadásáig az Eladó látja el!! Tehát nekünk kötelességünk befizetni a közös költséget, de az Eladó áll szerz-ben a közös képviselettel. Ebbe nem lehetne belekapaszkodni??

Üdvözlet
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 450
Kérdezem a modarátort, hogy így mindent leírhatok: H.B. büntetett előéletű, 2001-ben elkövetett csalás miatt 2005-ben egy évet ült.
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.11 0 0 448
Nagyon kár kogy a moderátorok az összes hasznos hozzászólást kitörlik.
Sürgősen nyissatok magatoknak saját fórumot pl. az extra.hu-n vagy máshol, mert így nem sok értelme van a problémamegoldásnak.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 447

Zetor? Trakesz!

Levetted az előző hozzászólást!

Az egyetlen semmit sem sértő szöveg volt.

Ne csináld, mire válaszoltam már nem volt fent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!