Keresés

Részletes keresés

Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11392

"Anulut is jóval kevesebbet hallani"

 

Ennek szerintem tudom az okát. Ő játszotta Anulut (és nem Friscóóóóóóót ?????????? LOL), Salvotore Borghese alias Nynfus Corporation, őt így szoktuk meg :

 

 

 

Előzmény: F1 Hierro (11391)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11391

Megnéztem angol hanggal is, de abban például a papagáj alig beszél (többek között az utolsó jelenetében sem), de Anulut is jóval kevesebbet hallani. Olaszul még nem láttam, vajon ott mi a helyzet? Mert ennek a filmnek a magyar fordítása inkább az olasz alapján készülhetett (a Filippone név is erre enged következtetni, az angolban más volt a neve).

Előzmény: Mantis Screamer (11390)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11390

A papagájt mindig is sajnáltam, elvarratlan szál.....

Előzmény: F1 Hierro (11388)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11389

"kalóztámadás kiderültével a szigetlakókat a hatóságok fogják megvédeni egy néhány hetente arra is járó őrhajó-járattal az esetlegesen felbukkan(hat)ó újabb kalózoktól!!"

 

Hát ööööö...... vagy nem.....

Ha nem USA terület aligha, nehogy úgy járj mint Sterling Archer aki azt hitte, a kalózok kihaltak 200 éve.... van belőlük bőven a Csendes-óceánon is, több a sziget mint az usák hadihajó, főleg ilyen kicsi populációt minek védtek volna "torpedó lerombolókkal".

Ha meg USA terület kaptak volna politikusokat meg vállalkozókat a nyakukba.

Alannak igaza volt, jobban jártak így.

Előzmény: Carina_S (11386)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11388

Ha már így tovább szőjük a Kincs, ami nincs sztoriját, vajon mi lett Paquito további sorsa? (Az angolszászoknál erre van egy külön tévés toposz kategória, a "What happened to the mouse?")

 

A régi spencerhill.hu oldalról rémlik, hogy pályázatot írtak ki rá.

F1 Hierro Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11387

Jogukban áll hallgatni. Nem biztos, hogy rontani akarják a helyzetüket azzal, hogy eldicsekszenek az ottani emberrablásaikról.

Előzmény: Quantumleap (11378)
Carina_S Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11386

"Bajban Charlie lehet a kútba esett Puffin szerződés miatt, pláne hogy ha megtalálják a kidobott dobozokat.

Meg Alannak van kifizetetlen adósságai, ráadásul ő egy gyanús csavargó, munkája sincs meg semmije, igazi bajkeverő.

És ők csak két tanú vagy húsz ellen....."

 

 

Ez igaz is lehetne, de kimászni is ugyanolyan könnyű ebből a bajból. Ott van az a hazafias cselekedetük, amikor önként és dalolva adták át a pénzt teljesen hiánytalanul az amerikai hatóságoknak. E mellé már csak annyi kell, hogy az előbbi gondolatukat a szigetlakókkal kapcsolatban megváltoztassák úgy, hogy felfedik a hatóságok előtt a kilétüket, és tövéről hegyére elmondják az hatóságoknak azt is, hogy a kalózok meg a rablók hogyan támadtak rá a szigetlakókra, és hogy ők ketten meg a szamuráj hogyan védték meg a szigetlakókat a banditáktól.

Megtehetik bármilyen, a szigetlakókra való negatív következmény nélkül, mert a kalóztámadás kiderültével a szigetlakókat a hatóságok fogják megvédeni egy néhány hetente arra is járó őrhajó-járattal az esetlegesen felbukkan(hat)ó újabb kalózoktól!!

Ez esetben Charlie és Alan mellett egy egész szigetre való szigetlakó fog tanúskodni, a kalózok és a rablók ellen pedig ugyanennyi és ugyanők. Így már rögtön nem a banditák ügye áll nyerésre! Sőt!: Többrendbeli rabszolga-kereskedelem, erőszakoskodás, gyilkossággal való fenyegetődzés, és az USA pénzvagyona egy részének elrablási kísérlete lesz ellenük a vád, ami így már nem valami szívderítő ítélettel (min. 20-25 év szigorított fegyház, vagy ami az USA-ban bevett gyakorlat, életfogytiglan helyett 300-400 éves börtönbüntetés, amiből sosem szabadulhatnak!!!) "kecsegtet" számukra!!

Előzmény: Mantis Screamer (11380)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11385

Lehet hogy több helikopter jött-

 

És lehet hogy a jolly rogert bevonták mire az amerikai haditengerészek odaértek. Gondolom Charlie pont annyira akart fekete lobogó alatt hajózni mint Puffinos zászló alatt és bár nem tudhatta hogy a helikopterre maximum egyikük fér fel (a másikat a derék usákok meddig felejtették volna ott a "lakatlan" szigeten), biztos voltak tervei a katamaránnal ha már a repülőgépet összetörte. És ugye egyik sem volt az övé..... szóval ha elmélkedünk akkor Charlie már előre einstandolta a hajót.

 

Hogy akkor a kalózok hogy kerültek oda az más kérdés.

Vagy a kalózok bevallották hogy az övék a hajó, de pont úgy csináltak mint Tangoék a riói rendőrakadémián: tátott szájjal és ártatlan szemekkel álmélkodtak a fegyveres erők nagyszerűségén és amúgy csak utazgatnak jobbra meg balra mint a turisták.

Előzmény: Inner Circle (11384)
Inner Circle Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11384

Akkor a fekete lobogós hajójukat is le kell tagadniuk, mert a haditengerészek meglehetősen orrolnak a kalózokra. Hajó tehát nincs, csak úgy odalettek a szigetre. Ettől a pillanattól kezdve ők csak szegény hajótöröttek (nem pedig egy cápa legszebb emlékei), akiket a kikötői hatóságok feljegyeznek, aztán elengednek :D

Tényleg, mit csináltak azzal a halom emberrel, ha egy szál Sea King-jük volt? For search-and-rescue missions, the Sea King's cabin could accommodate up to 22 survivors - nade itt volt egy csomó haditengerész, és nem is volt nagy zsúfoltság a kabinban, amikor beszélgettek a bálványról. Szerintem egytlen kalóz sem volt a fedélzeten. Akkor mi lett azzal a sorral, akit odakísértek? Sorra beszálltak az egyik tolóajtón és kiszálltak a másikon? :D

Előzmény: Mantis Screamer (11383)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11383

Igen ez lehet, bár pénzjutalom is járhatott volna. Vagy járt és Alan ellóversenyezte Frisconál.

 

De az érdekes, hogy a rosszfiúknak több okból is érdekük letagadni a sziget lakosságát, akkor pedig nem tudom, mivel vádolhatnák meg őket.

Előzmény: Quantumleap (11382)
Quantumleap Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11382

Én úgy képzelem, hogy a pénz visszaszolgáltatásért cserébe kérhettek tőlük szívességet, és ennek keretében rendezték Charlie kártérítési kötelezettségét a Puffin felé. Emellett munkát is szereztek mindkettőjüknek, bár elég kicsinyes, sóher dolog, hogy egy minimálbéres ablakpucolói állással szúrták ki a szemüket. :)

Előzmény: Mantis Screamer (11380)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11380

Tételezzük fel hogy a kalózok nem akarják felfedni a rabszolgaforrásukat a hatóságoknak, végülis ha ezt nem vallják be nem is tudom mit tudnak rájuk bizonyítani. Esetleg néhányan körözés alatt álltak, de nem biztos hogy az USA-ban. Sőt ha letagadják hogy él bárki Pongo-pongon akkor megússzák a rabszolgakereskedelem vádját.

 

Friscoék dettó. Maximum azért vehetik őket elő mert kicsit kínozták Alan bácsikáját, de neki váltóláza van, beszél össze-vissza Friscoák meg letagadják. Mégis mit követtek el egy lakatlan, nem is biztos hogy az USA-hoz tartozó szigeten (maximum elvették Japántól az lehet) ? De ha nincsenek lakosok a szigeten akkor ők sem terrorizáltak senkit. Őket verték meg.

 

Igazából ha ezt a szálat fűzzük tovább..... három banda verekedett a lóvé miatt és a győztes oda adta a pénzt az amerikai kormánynak.  De éppen a másik két banda is állíthatja ugyanezt, hogy megtették volna ők is. Szóval lehet hogy tévedek, de lehet hogy a rosszfiúk egy napot se töltöttek a sitten.

Akkor viszont visszamehetnek Anulu húgaiért....

 

Bajban Charlie lehet a kútba esett Puffin szerződés miatt, pláne hogy ha megtalálják a kidobott dobozokat.

Meg Alannak van kifizetetlen adósságai, ráadásul ő egy gyanús csavargó, munkája sincs meg semmije, igazi bajkeverő.

És ők csak két tanú vagy húsz ellen.....

Előzmény: Quantumleap (11378)
Inner Circle Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11379

Tekintve hogy a pénzt a szamuráj kunyhója alól kell kihordani, és a pénzeszsákban találnak egy bennszülött szobrot, sejthetik hogy nem csak Alan és Charlie hédereztek ott pár napot :D ráadásul a pénzt megszámolják, azaz a zsákokat kiürítik, és utána találják meg az egyikben a bálványt :D

Előzmény: Quantumleap (11378)
Quantumleap Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11378

Itt meg kell, hogy említsek egy oltári nagy, szembetűnő bakit (nyilván más is megtette már): Amikor megérkeznek a hivatalos szervek, akkor Alan azt tanácsolja a bennszülötteknek, hogy rejtőzzenek el, hadd hiddjék amazok, hogy a sziget lakatlan. Ez teljesen logikátlan. Hisz a kalózok és a banditák valamikor -ha máskor nem, a kihallgatásukkor- nyilván be fognak számolni a történtekről. Ezt egy kicsit jobban átgondolhatták volna a készítők.

Előzmény: Carina_S (11377)
Carina_S Creative Commons License 2018.07.29 0 0 11377

Másik oldalról nézve viszont: a kapzsiság ellentételezéseként ott állnak azok a jó cselekedeteik, amikor megvédték a szigetlakókat a kalózoktól és a rablóktól. Őket aztán -- a pénzzel együtt -- szintén átadták az amerikai tengerészetnek. A rablókra és a kalózokra pedig nyilván a börtön várt... .

Előzmény: Carina_S (11376)
Carina_S Creative Commons License 2018.07.29 0 0 11376

Aztán persze később hitt az ócska térképnek, amely alapján meg is találták a kincset jelentő háromszázmillió dollárt. A csattanós poén azonban éppen az benne, hogy a saját ostoba hitetlenkedésüknek köszönhetően veszítették el a mesés pénzvagyont: elhitték a szamurájnak hogy hamis a pénz, és nem gondoltak bele, hogy ha az a pénz valóban hamis lett volna, akkor az amerikai hadsereg nem állíttatott volna őrt a pénz őrzésére, így a hamisnak hitt -- de mégiscsak valódi -- pénzt átadták az amerikai tengerészet embereinek. Aztán amikor elárulták nekik hogy a pénz valódi, akkor esett csak le igazán az álluk... . (A tengerészek meg, gondolom, az elképedt pofát vágó Charlie-n mosolyogtak, amikor rájöttek, hogy csak azért adták át a pénzt nekik, mert hamisnak hitték azt. Intézkedni azonban nem intézkedhettek ellenük, mivel így már nem váltak tolvajokká.)

 

Végül is az egész film a kapzsi emberek pofára esésének a vicces tanulsága: "Aki sokat markol, az keveset fog!" A végén ott mutogatták őket nevetség tárgyaként, amint ablakpucolóként keresik a napi betevőjüket: Charlie záró szavaival élve: "Aki barátot talál, kincset talál! Vagy mégsem... ???! :-O"

Előzmény: Inner Circle (11367)
ESZ-361 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 11375
abbol a trilogiábol. Az isten megbocsájt én nemet nézem meg szivessen a másik kettö gyenge zs kategoria lett.
Előzmény: Inner Circle (11369)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.18 0 0 11374

Szerintem a dumák a legjobbak ezekben a filmekben. Hogy ahol a népszerű még a páros ott a németek, olaszok, japánok (csupa tengelyhatalom by Archer....) a vicces pofozkodást a imádják az rendben van, de nekem a rejtői jólelkű zsivány viták, beszólások, ugratások a legjobbak. És nem csodálkoznék, ha a magyar szinkronnak sokat köszönhetnénk ebben, az eredeti nyelven írt és előadott lehet sokkal uncsibb volt az összes filmjüknél.

Arra még nem vettem rá magam hogy a Bűnvadászokat (I due superpiedi quasi piatti) vagy az Ördög jobb és bal keze 1.-et (Lo chiamavano Trinità... ) megnézzem eredetiben.

Előzmény: Törölt nick (11373)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.18 0 0 11373

Na... akkor milyen lehet az eredeti.... (?)... :-o

Előzmény: F1 Hierro (11372)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.07.17 0 0 11372

És a magyarországi kiadás állítólag egy rövidebb és "komikusabb" vágás alapján készült...

Előzmény: Törölt nick (11371)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.17 0 0 11371

Szerintem ez a legsz.rabb filmjük. Egyszer láttam én is, DVD-t megláttam a Sparba... ezt nem ismerem, biztos jó....végig szenvedtem, ennek 10 éve is megvan.... aztóta sem jutott újra berakni. Pedig nagy kedvenceim... és nem sok ilyen filmem van itthon, amit nem láttam volna legalább 5-6x, kb. 10 év alatt mióta filmeket vásárolok.

Előzmény: Inner Circle (11369)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.17 0 0 11370

Én azon lepődtem mikor azt olvastam, a A Pirinyó, a Behemót, és a Jófiú a két nagy italowestern (Volt egyszer egy vadnyugat és A jó rossz és a csúf) után a harmadik nagy dobás lett volna de valami összekavarodott mert csak a zseniális (és amúgy 99 évig élt) Eli Wallach emlékeztetett valamennyire ezekre a klasszikokra (+ a nem italo, de a harmadik nagy klasszikus westernre,  A Hét mesterlövészre).

Meg nem is értem, mert a film a A volt egyszer egy vadnyugattal egy évben jött ki. Lehet Leone mást akart, vagy kamu volt a dolog mert csak egy helyen olvastam ezt valamikor régebben. Meg hát a A Pirinyó, a Behemót, és a Jófiú nagyon hasonló stílus akart lenne azért Wallach, Spencer és Hill nem vitte fel leonei magasságokba.

Előzmény: Inner Circle (11369)
Inner Circle Creative Commons License 2018.07.17 0 0 11369

Most eszembe jutott, gyerekként mekkora csalódás volt az "Akik csizmában halnak meg". Mennyire izgultam, hogy új BS-TH filmet látok, aztán minden mocskos volt és semmi sem volt vicces. Végig se néztem, a mai napig annyira emlékszem az egészből, hogy egy bicikli lóg egy szekér oldaláról.

Előzmény: Mantis Screamer (11366)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.15 0 0 11368

A váltóláz megvilágosította.

Előzmény: Inner Circle (11367)
Inner Circle Creative Commons License 2018.07.15 0 0 11367

És te persze hiszel egy ócska térképnek...

Előzmény: Mantis Screamer (11366)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.07.15 0 1 11366

Pakolom ki a szekrényeket házfelújítás miatt, adom az autista fiamnak a cuccokat, vigye a melléképületbe, és ami a legalsó fiók legaljáról előkerül: egy középkori rajzos sárgult Magyarország térkép másolata. Megszólal a fiam:

 

- A bácsikám térképe !

ESZ-361 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 11365
ha már itt tartunk a Pisztácia is visszatérö elem a filmjeikben. pl Nyomás utánában a fagylajtos ügynök azért nem látja hogy Budék meglogtak mert a Pisztácia kifogyott és elment ujjat hozni.
vagy az Ikonikus és megint dühbe jövünkös jelenet.
Előzmény: F1 Hierro (11364)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.07.05 0 0 11364

A T.I.R.-ben egy két részben csattantak is pofonok, persze nem úgy, mint a Mestereknél. :)

 

A Bud-Terence filmekben pedig időnként szerepet kapott a kamion (És megint dühbe jövünk, Nyomás utána, olyasmi volt Kid járgánya is a Különben dühbe jövünkben, a Szuperhekusokban ott volt Steve kalandja a kamionos csajjal, és ugyan szólófilm, de említhető még a Banános Joe-ban a verseny a szállítók között).

Előzmény: Inner Circle (11363)
Inner Circle Creative Commons License 2018.07.05 0 0 11363

Ja. Hülyék lettek volna egy olasz-magyar sorozatban kihagyni ezt a ziccert, nem is tették :)

Előzmény: Törölt nick (11362)
Törölt nick Creative Commons License 2018.07.04 0 0 11362

"Rohadjak meg", de nekem ez a párhuzam nem jött fel a TIR-nél, pedig ezerszer láttam. És milyen igazad van!

Előzmény: F1 Hierro (11361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!