Keresés

Részletes keresés

Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.09.04 0 0 307

+1

Előzmény: Zimacharles (306)
Zimacharles Creative Commons License 2021.09.03 0 1 306

Üdv skacok! Pedig vannak, akik ugranak az ilyen akciókra, és aztán a saját kárukon tanulnak, vagy úgy sem sajna.

 

Egyetértek, hogy az online reklámok sokkal nagyobb teret adnak sajnos a félrevezető cégeknek, ezért nehéz kiválogatni, sokszorosan igaz, hogy jobban utána kell néznie az embernek, mielőtt vásárol, mindegy miről van szó. Csak a gond, hogy ezt nem válthatod vissza, ha valamit kivágnak belőled, azt nehezen rakják vissza :). 

Előzmény: Fausto_gyermeke (301)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.09.03 0 0 305

Igen, ez nagyon igaz, hogy valójában a józan ész (és a megérzések) amik ilyenkor vezetnek. Köszi a megerősítést!

Előzmény: Gabivagyok11 (304)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.09.03 0 2 304

Ezek a rossz példák sajnos. Törökországban is vannak jó, vagy inkább megbízható, és kevésbé megbízható klinikák, ez itthon sincs másképp, a különbség, hogy ott még a szabályozás többet enged meg, mint nálunk, persze facebook csoportokat a helyi adminnak kellene moderálnia. 

Ha admin nincs, akkor jön a józan ész mindenkinél egyénenként. :)

Előzmény: Fausto_gyermeke (303)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.09.03 0 0 303

Ja igen, azt nem is írtam le, hogy ha akkor foglalok, kaptam volna plusz kedvezményt még a szuper kedvezmény mellé, de ekkorra már fejben döntöttem, hogy ide tuti nem.

 

Az ilyen olcsó reklám, mint a fb csoportban szerintem sok embernek feltűnik, ezen ne lepődj meg, de amikor voltam konzultáción, akkor még nem olvastam a facebook csoportot, viszont így is átjött, aminek át kellett. :) Csak utána esett teljesen le, hogy "gáz" a hely, és ilyen helyek léteznek, nem csak Törökországban. 

 

A hajhagyma felszívódás volt a csúcs, de nem csak abból tűnt ki, hogy reklámozik, hogy a rossz eredménye kb a "semmi gond kategória", hanem az egész kommunikáció, meg az ömlengés a helyről. Mondjuk a nő nem tűnt fejben teljesen stabilnak, mert amikor először beírt a csoportba, és páran rákérdeztek, hogy miért elégedett, amikor még eredménye sincs (nyílván feltűnt az embereknek, hogy tolja a marketinget), és próbálták elmagyarázni, hogy kilóg a lóláb, akkor elkezdett mindenkit betámadni, vicces volt. Szóval vannak ultragáz helyek Magyarországon is, tényleg informálódni kell. 

Előzmény: Gabivagyok11 (302)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.09.03 0 1 302

 

Ránéztem, nekem ez a professional hair nevű hely a török csomagos klinika színvonal, és azoknál még drágább is (szuper akcióval együtt), azért a honlap (ráadásul ha jól látom több neve is van ugyanannak a klinkának, gondolom nem félrevezető reklámcéllal...) sokat elárul.

Nem meglepő, hogy ez volt a benyomásod.

 

A facebook csoportban én is szoktam olvasgatni a hozzászólásokat, ezek szerint nem csak nekem tűnt fel a gagyi marketingelés ("a nagyon boldog vagyok, mert kedvesek voltak, és profi a hely" jellegű szövegek). Ezek a helyek egyébként is csak néhány éve léteznek (amikor elkezdtem fórumozni, ilyen cégek nem léteztek), de a nagyobb gond, hogy látszik, hogy nem a szakmai oldal a fontos, szerintem ezzel ők is tisztában vannak, ezért tolják a reklámszöveget. Azért az élelmesebb érdeklődő utánaolvas, és leveszi a különbségeket (habár a reklám sokszor beugrató is lehet). 

 

Egyébként azon gondolkodtam, hogy a facebook csoportban viccből kiugrasztom a nyulat, és beírok egy statisztikát, hogy hány emberből hánynál kellett újraműteni a haját, hogy ne a butaság jelenjen szimplán meg, de aztán úgy voltam, hogy hagyom, mert a reklámtrollok valószínűleg beírták volna, hogy ez nem is úgy van, mert szuper kedvesek (talán egy-két nem nagyon elrontott eredményt is betettek volna, persze az arányokon az sem segít :).

 

A hajhagyma felszívódásos dumát állítólag a klinikán mondták a nőnek (ráadásu lorvos mondta), ő pedig szó szerint beírta a csoportba :)). Ennél azért sok alacsonyabb színvonalú magyarázatot még külföldi fórumokon sem olvastam. Onnan is kiderül, hogy fizetett emberek, hogy nem az a reakció, hogy ez így nincs rendben, hanem így is minden szupi, csak hát kell még egy műtét (az biztosan jól fog sikerülni). Nagyon átlátszó, és szomorú is. 

Előzmény: Fausto_gyermeke (301)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.09.03 0 0 301

Ezek szerint nem volt nehéz kitalálni :). Azt írtam utána, hogy kellemes volt az élmény, utólag visszagondolva inkább a "gáz" kifejezés ugrik be.

 

Így, hogy olvasgatok, jövök rá, hogy az ilyen helyek nem is igazi klinikák, inkább ilyen marketing gyárak, akciós termékekkel.

 

Van egy facebook csoport is amúgy, ott nagyon lejön, hogy kb az van, hogy az ilyen akciós helyeket fizetett emberekkel próbálják görcsösen nyomni (mondjuk elég feltűnő szerintem kb mindenkinek), beírnak, hogy "milyen elégedett vagyok, mert szuper a csapat" stb., és aztán kiderül, hogy az eredmény még nincsen sehol, amikor beírták a véleményt (hiteles, nem?), aztán amikor eredménynek kellene lenni, akkor ilyen dumákkal jönnek, hogy "felszívódtak" a hajhagymák, ezért nem lett jó az eredmény, vagy rosszul reagált a bőr. Utánaolvastam ebben a csoportban, az ilyen helyeken, mint ez a professional hair (azért a név is vicces) kb. minden embernek újra kellett műteni (sűrítés címen..). Nem értem, hogy az ilyeneket miért nem moderálják, vagy jelentik, vagy mittudomén'.

 

Azt sem fogom komolyan megérteni, hogy van olyan kopaszodásban érintett, aki szimplán az olcsóság miatt dönt, és bedől az ilyeneknek (valószínűleg valahogy rádumálják őket). 

 

Ezért én k...ra örülök, hogy lehet objektív véleményeket is látni, nem csak a reklámdumát (mondjuk én óvatosabban állok a dologhoz, meg amúgyis lejött megérzésből, hogy azzal a hellyel valami nem stimmel), tele van félrevezetéssel a legtöbb fórum, csoport. 

Előzmény: justcage (300)
justcage Creative Commons License 2021.09.01 0 0 300

A meg nem nevezett klinika a Professional Hair volt?

Előzmény: Fausto_gyermeke (293)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.14 0 0 299

Detto :)

Előzmény: Zimacharles (298)
Zimacharles Creative Commons License 2021.08.14 0 1 298

Ezzel én is így vagyok, főleg olyan esetben, ha kivágnak a fejbőrömből kis darabokat (még ha tűvel is teszik) :))

Előzmény: Fausto_gyermeke (297)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.14 0 1 297

Igen, én is így gondolom, nem kell rohannom, egyébként sem annyira vészes (még :) a helyzet, köszi. 

Előzmény: Gabivagyok11 (296)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.14 0 1 296

Nincs mit, örülök, hogy jó volt a benyomásod, annak még inkább, hogy nem beszéltek rá semmire, ez jó visszajelzés.

 

Persze látatlanban nehéz itélni, de a Hairhungary-s klinika oldalán az eredmények (száma, minősége) meggyőzőek (a celebkedéssel még nem vagyok kibékülve, de ez az én heppem).

 

Csak eleget kell bogarászni, és olvasni a neten, hogy összeálljon a kép. Ezért kell a megfelelő infó, lehet máshol rábeszélnek a műtétre, és 10 év múlva bánod meg (vagy hamarabb). 

 

Ha nem nagyon erős a hullásod lehet pár év múlva már elvállalják, még akkor is fiatal leszel (nem mintha időseknél nem szabadna hajat műttetni:).  

Előzmény: Fausto_gyermeke (295)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.14 0 0 295

Ugyanazt elmondták, amitől szintén paráztam, hogy mi van, ha túl sokat vesznek ki hátulról, vagy közben elhullik fent, annyival kiegészítették, hogy "véges" a donor rész, és ezért nagyon fontos az időzítés, és hogy a bőröm egyébként alkalmas lenne, de a többi dolog miatt nem javasolják. Nem hiszem amúgy, hogy maguk ellen beszéltek ezzel, sőt inkább volt pozitív az egész vizsgálat.

 

Köszi Gabivagyok a tippeket!

Előzmény: Zimacharles (294)
Zimacharles Creative Commons License 2021.08.14 0 0 294

De akkor végül nem ajánlják a műtétet, később viszont (pár év múlva), ha már nem hillik annyira, elvállalnák? 

 

Ez tényleg korrekt, hogy lebeszéltek, végülis "maguk ellen" beszéltek. Még a végén kiderül, hgy Gabivagyok nem is írkál butaságokat a klinikák kapcsán. :)

 

Köszi a beszámolót!

Előzmény: Fausto_gyermeke (293)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.14 0 1 293

Én közben elmentem két helyre konzultációra, és érdekes volt a szitu. Csak az egyiket nevezem meg, ahol jó volt a tapasztalat, és lebeszéltek a műtétről amúgy (spoiler:). 

 

Szóval mindkét helyen női orvos tartotta a konzultációt, a másik (a kicsit "biznisz" szagú helyen) azonnal megállapították, hogy alkalmas vagyok műtétre (az anyajegyek helyei szerintük nem gond), és tudtak volna már augusztusra műtéti időpontot adni, csak egy vérvétel kellett volna, hogy lássák, hogy nincs nagy gebasz, meg gondolom a műtét során beadott érzéstelenítő és a gyógyszerek miatt (mitől kicsit parázok egyébként, nincs tűfóbiám, de nem szeretem, ha nyaktól felfelé szúrkálnak). Kellemes volt amúgy a hangulat, de nem éreztem azt, ami miatt egyébként rájuk bíztam volna magam (vagy csak én vagyok túl válogatós). Megköszöntem, és ennyi. Amúgy nem kellett fizetni a vizsgálatért, szóval csak az időm ment rá. 

 

A másik helyen (ami amúgy kevésbé volt "puccos") jobban kikérdezett a másik orvos (itt is nő volt, az orvos, az egész több, mint egy óráig tartott), és több dologról is beszélt (többek között a korom a gond, és az, hogy nem olyan rég indult a hullás), és az anyajegyek nyomait is feljegyezte valahova, több, mint 20 kis heget számolt le, ami az anyajegyekből visszamaradt, és egyenként be is rajzolta egy lapra, úgy hogy a helyüket is megjelölte, szóval szakmailag sokkal alaposabbak voltak, de ami még jobban meglepett, hogy emberileg is valahogy jobban éreztem magam, mint a másik helyen, nem éreztem, hogy rá akarnak beszélni vmire még picit sem, ami elég hitelessé tette őket, és időpont se lett volna náluk amúgy, csak október elejére, de idáig el se jutottunk, mert egyértelműen lebeszélt a műtétről.

 

 

 

Ez a hely, amit Gabivagyok is kiemelt, a Hairhungary klinika Budán (ezért utólag is köszi), náluk egyébként fizetős volt a konzultáció, de a végére megértettem, hogy miért. Sikoshoz nem mentem el, ez szimplán megérzés. 

 

 

Szóval meglepő, de a negatív hír, és az egész, ahogyan vizsgáltak, meg emberileg kezeltek, az nagyon tetszett, viszont most meg kell próbálni a hullást lelassítani, amit tudat alatt azért el akartam kerülni.  

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.10 0 0 292

Ami még nagyobb hiba, hogy fölötte is, nem csak a nyilak mellett. De a leírás az orvostól elég beszédes sajnos... 

Előzmény: Fausto_gyermeke (291)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.10 0 0 291

ÚÚÚ, a felső nyilak mellett is vettek ki hajat? Gondolom itt is az volt a lényeg, hogy minél többet kis idő alatt, elég mészárszék kinézete van, még ha ezek csak kis pontok is. Durva.

Előzmény: Gabivagyok11 (290)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.10 0 0 290

A baldingblog-on böngészgettem, Dr Rassmann (ő volt a FUE módszer egyik kitalálója az USA-ból) posztolta ki a héten:

 

https://baldingblog.com/fue-taken-in-non-permanent-zones/ - annyi ilyen eredmény van a neten még mindig sajnos, mint égen a csillag, ezért kell megfelelően képzett orvosnak végeznie a hajbeültetést. 

 

Ezért is linkeltem be az ábrákat korábban, hogy hol van a biztonságos donor terület, amin kívűl már nem marad meg a haj.  

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.05 0 0 287

Nagyon szívesen :).

Előzmény: Fausto_gyermeke (286)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.02 0 0 286

Tuti nem kapkodom el :), köszi a tanácsot

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.02 0 0 285

Ha nagyon fiatal vagy (ez relatív:), tehát inkább 20-hoz közel, mint 30-hoz, akkor én azt tanácsolnám, hogy picit várj, ha nem nagyon égető számodra, ahogyan olvasom a beszámolókat, 30 felé inkább lassul a hullás (persze ez egyéni), az már vmivel biztonságosabb.

 

Ha nem gyorsan kopaszodsz, az mindenesetre jó jelnek számít műtét szempontból. Persze attól még menj el nyugodtan konzutációra (ez csak jótanács :), csak ne ugorj bele semmibe!

Előzmény: Fausto_gyermeke (284)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.08.02 0 0 284

Én is fiatalabb vagyok (30 alatt), szóval nem akarom elkapkodni sem, de ha jól olvastam anyai nagyapa számít főleg, ő tele van hajjal 75 fölött is, és nálam sem kopik gyorsan. Innen nézve egész bíztató :)

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.02 0 1 283

Egy egészen informatív öszefoglaló arról, hogy mit néznek ahhoz, hogy eldöntsék, ki alkalmas a műtétre:

 

https://www.youtube.com/watch?v=B7A3Ei1r40c

 

 

Ennek az orvosnak a videóit megkedveltem. :)

ForceHunter Creative Commons License 2021.08.01 0 0 282

Nyílván teljesen nem kell, nem is tudnám, ahhoz csak ezeket az oldalakat kellene bújni, annyi ideje nincs senkinek. :)

Előzmény: Gabivagyok11 (281)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 281

Teljes mértékben kiszűrni természetesen semmit nem lehet, de nem is kell. Ha eleget olvas az ember, a lényeget le tudja vonni.

 

A hairsite oldalon is van bőven információ, az egyik legrégebbi oldal, már 2006 környékén is létezett. Egyébként pont ott volt kb. egy éve (?) egy vita az ISHRS-ről, érdekes, mennyire egymásnak tudnak feszülni rangokon, meg titulusokon orvosok, ahelyett, hogy csak a szakmai dolgokra figyelnének. Az információk viszont hasznosak azon az oldalon is.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 280

Így van, ki lehet szűrni.

Előzmény: ForceHunter (279)
ForceHunter Creative Commons License 2021.08.01 0 0 279

Ezt én is olvastam asszem a hairsite oldalon, de ez szerintem elkerülhetetlen. A posztokból sokszor kiderül (többször írja ki egymás után a klinika nevet, vagy kedvezményt említ, ezeken jót szoktam röhögni), nyílván nem lehet 100%-osan kiszűrni. 

Előzmény: Gabivagyok11 (278)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 278

Ahogy látom egyre jobban körül kell nézni a külföldi fórumokon is, mert sok reklámfelületté vált, klinikák fizetnek, hogy jelen legyenek, ergó olyan, mint a fizetett reklám. Jobban meg kell nézni a hiteles beszámolókat, olyanok is vannak bőven szerencsére. 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 277

Igen, vannak az adások között egész értelmesek, de kicsit időigényes, ezért kevesen fognak belehallgatni.

Zimacharles Creative Commons License 2021.08.01 0 0 276

"Hajrádió", be...ok mire van kereslet külfölfön :))

Előzmény: Gabivagyok11 (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!