Keresés

Részletes keresés

harijo Creative Commons License 1998.11.19 0 0 45
Bár Pirítós után abszolút pitiáner dolog, de kedves Guga: zsigeri pá.

Pirítós: abszolut egyetértés.
Irigy vagyok: kultúráltan is el lehetett mondani ami nagyon sokunkat zavart eddig. Kösz.
(Végül: akkor voltam hülye, mikor bedőltem a politika topic-nak és az internetto pártatlanságának. Tanultam.)
Sziasztok.

Pirítós Creative Commons License 1998.11.19 0 0 44
Kedves András!
Nyilván előítéletes vagyok, de sajnos kb. ilyesmi válaszra számítottam.:-(

Az Internetto önmagát roppant liberálisnak vélő közönsége és szerkesztősége akár testületileg is fellép a rasszizmus bármilyen szintű megnyilvánulása ellen (elvégre, aki rasszista megjegyzést tesz, az automatikusan potenciális tömeggyilkos), ám szó nélkül tűri a BTK. 143.§ Merénylet néven tárgyalt állam ellenes bűncselekményről való tréfás hangvételű, ám abszolút konkrét, egyáltalán nem utalás szintű álmodozást.
A szó nélkül hagyásnak egyetlen feltétele, hogy a “tréfálkozás” célpontja nem tartozzon a brancsba, mi több: legyen politikai ellenfél.

Na most. Én elég soxor igen keményen bíráltam az előző kormányt. Igen sokan (én is) felvetették, hogy Horn Gyulának, mint ex-karhatalmistának (pufajkásnak) nagy valószínűséggel inkább börtönben volna a helye, nem a kormányrúdnál. Biztos, hogy volt olyan beíró, aki ennél is messzebbre merészkedett.
De.
Olyan eszmecsere, brainstorming, topik soha, ismétlem soha nem alakult ki az akkori ellenzékiek között, még tréfából sem, hogy hogyan lehetne
likvidálni
az MSZP-SZDSZ kormány vezetőit.

Itt nem az ellenfél szidalmazásáról, ilyen-olyan bűneinek jogos-jogtalan felhánytorgatásáról van szó, hanem a
fizikai megsemmisítéséről.

Aki ezek között nem érez különbséget, annak elment az esze. (Ezt elsősorban Glászlónak címzem, aki a rutinos, Népszabadságos objektivitásával von párhuzamot a kétféle gondolat között.)

András!
Nem tudom felmérted-e főszerkesztői felelősségedet, amikor a nekem írt hányaveti kétsoros válaszodat írtad.
Ugyanis ezzel nem tettél mást, mint kvázi legalizáltad a közbeszédnek ezt a típusát.

Az Internettót a számláló szerint cca. 10000 ember látogatja naponta. Na most ez a 10000 ember olvashatja, hogy a szerkesztőség vidáman eltűri, szó nélkül hagyja az efféle tréfálkozást. Vajon a Népszabadságban megjelenhetnének ilyen tartalmú olvasói levelek?

Tisztelettel,
Pirítós

P.s.: Érdeklődnék vajon akkor is ilyen könnyed eleganciával kezelnéd a dolgot, ha éppen az Te likvidálásodról tréfálkozna néhány felhergelt agyalágyult?

Guga Creative Commons License 1998.11.19 0 0 43
harijo,

írod:"Az embernek ne kelljen mindig a saját igazát bizonygatnia, arra érdemtelenekre pazarolni
időt és energiát. "

Akkor légyszíves azokra pazarolni az energiád, akik arra érdemesek. Ha az ellenkező oldalról ilyet nem találsz, akkor bizony a zsigereiddel van probléma.

harijo Creative Commons License 1998.11.19 0 0 42
Rengeteget olvastam már Tőletek, bár meglehetősen újoncnak érzem megam asztalkörben. Érzelmileg és értelmileg is R. és Tr. döntése áll közel hozzám. Ebben az országban mindig is az volt a szemlélet, hogy OK. bírjátok kicsit, majd jobb lesz, majd kulturálódik, begyógyul,...stb. Hát nem. A véresszájúak mintát adnak (nem biztos, hogy szándékosan) az őket majmolni próbálóknak. Ha lehet köpködni, miért ne köpjek nagyobbat?- alapon írogató, "véleményt" nyilvánító, iqszegényeknek.
A szoclib hangvétel nagyon eltorzult az utóbbi időben, a gyűlölet és acsarkodás felé.
Ha ez ellen valamit tenni is szeretne a másik oldal, R. és Tr. módra is lehet.
Az embernek ne kelljen mindig a saját igazát bizonygatnia, arra érdemtelenekre pazarolni időt és energiát.
Az, hogy ez a kérdés így felvetődött, a politika és a pártos tömegtájékoztatás bűne.
Ez utóbbi pedig minden trónon ülő, vagy ott lebzselő elemi érdeke, így az ellene és hatásai ellen való hadakozás ebben az országban halálra van ítélve.
Lewinfiú Creative Commons License 1998.11.19 0 0 41
Rezső rulez!
Nekem még nagyobb bajom van! Néha, elolvasva az előző napi hozzászólásaimat, már magammal sem értek egyet! És ez egyre gyakrabban fordul elő olyankor, ha vitázom valakivel...
Amint látom ez csak velem van így, szóval az lesz a legokosabb, ha kivonulok magamból, akkor majd lyól nemgondolkozom és milyen nagyon nagy lesz az egyetértés.

Mert azért az tényleg tűrhetetlen, hogy itten mindenki azt ír, amit akar, ahelyett, hogy azt írna amit a Rezső szerint írnia kellene.
Rezső, mond neked valamit az a név, hogy Révai? Nem tőle idéztél?
Mégis, hogy képzeled, amit ide írtál? Úgy mint Libegő, meg BJL a zsidók önmérsékletét a médiában?
Tényleg, elolvasva ezt az egészet, nagyon hülyének érzem magam, mert egyetlen szót sem értek abból amit írtál. Elolvasnád mégegyszer a kedvemért? Hátha már Te sem érted...

Aladar1 Creative Commons License 1998.11.19 0 0 40
Megint nem irok, mert kitoroltem.
banya Creative Commons License 1998.11.19 0 0 39
Azt monggya meg nekem (csekély értelmű banyának) valaki, hogy mi a francért kell érzelmi kérdést csinálni racionálisan kezelhető dolgokból?! Mi a bánatos petymegért sértegetnek _személyében_ embereket úgy, hogy _csak_ a politikai nézeteit, véleményét ismerik?
Valszeg baromi naív vagyok, ha úgy gondolom, hogy a politikáról lehet észérvek mentén is vitatkozni, noha én is kaptam már néhány érdekes minősítést. Ezért külön fájlalom drága Trebink - remélhetőleg - átmeneti visszavonulását. Trebitsch asztaltárs képes kulturáltan, higgadtan vitatkozni.
Abban biztos vagyok, hogy aki a politikába irogat, az nem +győzhető arról, hogy "álljon át" a másik táborba. De - IMHO - nem is erről szól a történet.

Azt sem értem - én már csak ilyen vagyok :-) -, hogy aki nem akar tovább ezért vagy azért ide írni, az miért ily látványosan "vonul ki", miért hibáztat olyat, ami/aki - IMHO - nem igazán tehet róla (lásd: főszerkesztő).

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.19 0 0 38
Nem vagyok meglepődve azokon a dolgokon, amelyeket rezső a topic indítóban állít, de csodálkozom, hogy elő mert állni vele.

Akik olvastak már tőlem beböfögést ebben a rovatban, bizonyára homályosan sejthetik , hogy alapjában melyik oldallal is szimpatizálok - ezt csak azért írtam ide mert lehet, hogy amit most írok legalább annyira szubjektív, mint amivel másokat fogok vádolni (bár a "vád" szó itt nem helyes kifejezés).

Politikai elfogultságról, egyoldalúságról, majd nem sokkal odébb (más topicokban) manipulációkról hallok regélni, arról az oldalról ahol hovatovább a mindennapos érvelés része, hogy valakit kommunistának, zsidónak, csalónak vagy egyszerűen gyilkosnak titulálnak.

Pirítósnak mondom, hogy (szerencsére) nem találkoztam még a Torgyán fellógatásával "tréfálkozó" topiccal, de vajon mennyiben különböznek az ott mulatozó nickek a Libego-tlaci-recece-szende és társaik által képviselt politikai kultúrától és színvonaltól ?
Semmiben.

Ahogy nekem nem jut eszembe összemosni egy Trebitsch vagy Pirítós féle véleményt mondjuk zöldászéval, úgy titkon remélem, hogy Ők sem vesznek egy kalap alá az Akasztgatósokkal...

De a szellemi diktatúra, az elfogultság és az egyoldalúság állandó felemlegetése politikusoktól és követőiktől, szerintem egy olyan folyamat amely önmagát járatja le, teszi hiteltelenné. Mert elhasználttá vaálik, kiürül.

Tudom, hogy a mindenkori kormánypártiság lényegesen nehezebb, mint ellenzékinek lenni, de én úgy látom, hogy e topic indítása is abból ered:

Érvek híjján bizony nehéz a másságot tolerálni !

Az elmúlt 8-10 év során engem személy szerint rendkívül bosszantott minden olyan politikai terminológia amely alkalmas volt a kirekesztésre.

Ide tartozott hogy ha nem értettem egyet Borossékkal akkor nem voltam elég magyar, most nem vagyok polgár, de nem lehet kihagyni Horn elhíresült mondatát sem, amely szerint az Ő kormányának nincs reális alternatívája.

Ez a jelen topicban követelt "kiegyensúlyozási" igény is IMHO nem más mint egyfajta elfojtási kísérlete (vagy inkább vágyálma) mindannak ami "nekik" nem tetszik.

Ugyan ki és mi akadályozza, vagy akadályozta meg akkoriban az Antall- és most az Orbán kormány abban, hogy olyan olvasottságú sajtóorgánumokat teremtsen mint pl. a Népszabadság, a Magyar Hírlap vagy akár az Internettó ???!!!

Sokkal egyszerűbb (és persze felelősség sem kell hozzá, hisz nem bizonyítható pro vagy kontra) azt állítani, hogy a média idegen kezekben van, a népet manipulálják.

Régi igazság, hogy nagy baj ha a hatalomnak nincs humorérzéke, így válhat aztán egyesek szemében Új Péter vagy Andrassew (Farkasházy stb) gyűlölködővé vagy uszítóvá, mert ehhez már nincs más ellenszerük.

Szóval én azt gondolom, hogy az Internettó maradjon olyan amilyen eddig is volt.

Csináljátok így tovább András, azért mert ha trágár akkor az olvasói-írói miatt az, és ha valóban torzít akkor semmi de semmi nem áll útjában annak, hogy valaki nyisson egy másik webújságot, amely "hűen és elfogulatlanul" tükrözi a közakaratot és akkor majd oda fog logolni a jónép és azt olvassa, odamennek a hirdetők és a politikusok is.

Most azonban....... még úgy látom _ITT_ vagyunk.

bye

Donneck

balfrász Creative Commons License 1998.11.19 0 0 37
Kedves Tasztaltársak!
"Fel kellett állnom!" Ha jól emlékszem a nemzet Macókája kezdte így egyik p.menti felszólalását anno.
Úgy tűnik, hogy a felállás már csak a nemzeti-konzervatív-jobboldali (továbbiakban nkj)oldal kiváltsága marad.
Mivel Trebitschünk (remélem átmeneti) kivonulását az utolsó csepp hozzáadásával én okoztam, tegnap lányos zavaromban, rezső írását olvasva mentegetőzni kezdtem.
Azóta aludtam rá egyet!
A bocsánatkérést fenntartom, de a mentegetőzést most nyivánosan vosszavonom!
Tisztelt Nkj Asztaltársak!
Kérdéseim a következők:
Fenyegetőzött-e valaha baloldaliként számontartott Asztaltárs ilyen operettbe illő kivonulással, rox, BJL, vga, spaeker, horribile dictu, rezső és többi hasonszőrű zsidózása, büdösbolsizása, komcsizása, pufajkázása, netbunkózása/prolizása után?
Nem olyan-e ez az egész, mint a decens úrilány, aki a kedélyes zsidózgatás- komcsizgatás után a sz@r szó hallatán elájul?
Nem az van-e emögött, hogy kezditek belátni, hogy az általatok ajnározott párt a hatalom reményében átejtett benneteket és cselekedeteiket egyre nehezebben tudjátok igazolni/megvédeni?
Vagy, és most nagyon gonosz leszek, ellenkezőleg, nagyon is bejött várakozásotok és a finom kis kormánypárti megbízatásokban/ állásokban nem jut időtök leülni az Asztalhoz?
Kivonulásotok mennyiben segíti elő, hogy az Asztal - szerintetek - egyoldalú hangvétele megváltozzék?
Én most már azért sem állok fel az asztaltól!
PS: Az SzDSz Hírlevél nekem se tetszik, egy MPP reklán se tetszene, de ha fizettek érte, csak annyiban zavar, hogy szkrollozni kell miatta az OK gombhoz.
Guga Creative Commons License 1998.11.19 0 0 36
Politikafórumosok!!!

1. kérdésem: megszámolta-e már valaki, hogy tényleg többet írnak-e ide az ún. szoclibek itt, mint a kapkonzik ?
2. kérdés: ha a szoclibek írnak többet, akkor nem azt jelenti-e egyszerűen, hogy jobban érdeklődnek a politika iránt?
3. ha a kapkonzik, akkor nem azt jelenti-e, hogy ők érdeklődnek jobban a politika iránt?
4. egyik vagy másik oldal mondta többször az ellenkező pólusnak, hogy dögőjmeg?
5. van-e értelme ezeket a kérdéseket feltenni?

Az 5 . kérdésre az én válaszom: semmi értelme. Csak unom, hogy a levegőbe hajigálunk egy csomó trágyát, és még azt sem tudjuk, abból mennyi hull majd vissza a mi fejünkre. De aki azzal jön, hogy segítség, elnyomnak, annak mégis ajánlanám az első 4 kérdés tanulmányozását és megválaszolását. Hátha attól majd megnyugszanak. Remélem. Addig is igen jó viccnek tartom , hogy egy szabad fórumon bárki is ideológiai elnyomást emlegessen.

ego Creative Commons License 1998.11.19 0 0 35
Szerintem Rezsőnek az a baja, hogy rájött, önállóan gondolkodó embereknek most nagyon nehéz kormánypártinak lenni. Gondolom történt néhény olyan dolog, melytől szívesen elhatárolódna, de valószinűleg árulásnak vagy gyengeségnek érezné, így inkább hallgat.
Ezt megértem, de az nem szimpatikus ahogyan ezt a hallgatást próbálja magyarázni.
Zotyo Creative Commons License 1998.11.19 0 0 34
Üdv mindenkinek!
Igaz, hogy nem régóta olvasgatok politikai topic-okat, de én kissé masként érzem. Mintha minden ellenzéki felvetésre (hozzászólásra) tömegével ugranának rá a kormánypártiak, hogy izekre szedjék, elfojtsák, eltiporják. És mindig ua. a fegyver: a sárdobálás. Természetesen a másik oldal is ezt szokta tenni csak a vége mindig - érzésem szerint - az ellenzék eltünése a sárban. És vajon azért mert a kormánypártiaknak van igazuk? Vagy csak többen vannak és agresszívebbek? Ezt most ugysem fogjuk eldönteni, de nem is ez a cél. Szerintem a cél a különbözo szemléletek ütköztetése, hátha valakit sikerül a másik oldalra állítani, vagy csak a mérgünk levezetése. Aki ide beszál számoljon a sárgöröngyök becsapódásával.
GLászló Creative Commons License 1998.11.19 0 0 33
Tényleg ennyire nem ismeritek saját magatokat? Meg vagyok döbbenve. Hozzak ídézeteket a fogkirúgós Hornról, az állam elnökéről, akinek már régen meg kellett volna halnia, Magyar Bálintról, aki nem eléggé magyar, és sorolhatnám. A gusztustalanságnak is van határa. Megszoktam, hogy ocsmány szövegek elhangoznak sokszor mindkét oldalon de azt nehezen viselem, hogy szabadságharcba kezdjenek azok, akik semmivel sem különbek. Trebitschet megértem, néha nekem is elegem volt és van sokak hangvételétől, olyankor kiszállok egy darabig. De ez a mártíromság és a zsigeri politikai ellenszenvek erkölcsi piedesztálra emelése olyanoktól, akik maguk is hajlandóak szörnyen viselkedni, az elképeszt.
Szégyelljétek magatokat.
Arhtur Creative Commons License 1998.11.19 0 0 32
Rezsőnek teljesen igaza van abban, hogy a szoclibek igen kulturálatlanul tudnak írni, és szeretnek csúsztatni! Mit vár tőlük az ember, a szoclib sajtó sem külömb, az szdsz ügyeletes "esze" (aki nem ismeri Demszki) sem tud uralkodni magán, mert néhány miliárdot kiszedtek a klientúra zsebéből. A balodal álltal szeretett Árpi bácsi is harcra szólít. Nekem kifejezetten jól esik látni, mikor a balodal szája habzik, és nem tehetnek semmit.
Kedves Nyírő András!
Kifejezetten gusztustalannak tartom, hogy egy politikai topicban (bármely) párthoz kötődő reklám legyen. Biztos lehetne találni erre az oldalra párt mentes reklámot, mondjuk andaxin, vagy egyéb nyugtató!
Csülök Creative Commons License 1998.11.19 0 0 31
Érdekes dolog ez. Azt írja Rezső, hogy az egész Internettó politikailag egyoldalú, ezért ő már nem is publikál itt!
Hát akkor egyoldalú is marad! Saját maga teszi azzá azzal, hogy távol marad. Akkor ki a jóistenre haragszik?
remenyfi Creative Commons License 1998.11.19 0 0 30
Geza, miutan osszehordtal hetet-havat, csupa olyasmit, ami egyaltalan nem ebbe a topicba valo, a vegere odabiggyesztettel egy nagyon-nagyon arulkodo utoiratot. Bocsass meg, de ez egy tipikusan paranoid reakcio. El kene mondanod egy cihologusnak. Egyebkent a temat gyonyoruen feldolgozta Alfred Hitchcock, akinek Madarak cimu filmje igazi melypszichologiai remekmu.
Jobbulast!
Nyírő András Creative Commons License 1998.11.19 0 0 29
Pirítós, te is láthattad, hogy a címlapon nem csak a kormányt lehet leállítani, hanem azt is, aki a kérdést feltette.
soltika Creative Commons License 1998.11.19 0 0 28
Rezső
Soltika és finci kutya nagynéha gyütt erre a
topicskára/politika/
Fogalmam sincs hogy mit ökörködtek itt mások ittenség,
de hogyha te itt akarsz értelmesen vitatkozni akkor abban talán soltika
is lehet partner.
Kezedetnek talán ezek a kérdések sem rosszak:
Mit jelent neked például az hogy XXI. századi
eljövendő/a te szóhasználatoddal polgár/ember?
/A polgár topic talán még nincs 100 napos/
Mi a francokat jelent neked az hogy számitógép,internet,információs társadalom ?
Ismered -e Te, az általad nemzetnek vagy népnek nevezett egyszeri embereket?
soltika/nem bandi/ és egyoldalú Finci kutya
MyLady ,c/sz/enzorbaby
Ps: Moncsicsit keresd a Moderátorságnál
heraldikus Creative Commons License 1998.11.19 0 0 27
IMHO a Pirítos, a Trebiccs meg a Rezső Torgyán keresztfiai. Bizonyám.
opi Creative Commons License 1998.11.19 0 0 26
geza: ezt még hány topicba fogod berakni? ha jól számolom, a negyediknél tartasz...De lehet, hogy kihagytam néhányat.
Zénó Creative Commons License 1998.11.19 0 0 25
Pirítós, ne görcsölj már ennyire! Elfogadom, ízetlen tréfálkozást űznek az említett topicban, de mi lenne, ha pl. te személyesen, és ott hordanád le őket a sárga földig?
géza Creative Commons License 1998.11.18 0 0 24
Torgyán - már nem előszőr pályafutása során - ismét szívességet tett a ballibnek. Miközben folyik a maszopos-szadis befolyású médiában a Trixizés, zajlik a jóval fajsúlyosabb dolgok eltussolása a háttérben. Az MSZOSZ és segédszervezetei milliárdos nagyságrendű ingatlanvagyonhoz juthatnak a Horn-kormány által alkotott törvény alapján, amely a társadalmi szervezetek vagyonhoz juttatásáról szól. Az MSZOSZ már árulja is a Dózsa György úti székházát, hiszen van másik, ahogy a jó öreg Eötvös-bohóc mondaná. Több százmillió forintba került az Országos Kárpótlási és Kárrendezési Hivatal teljesen értelmetlen irodává alakítása. De bűzlik a Hungaroring állami dotációjának mértéke, az orosz államadósság lebontásának ügye is stb. És ez csak egy lap a mai Magyar Nemzetből. És akkor még szó sem esett Magyar Bálint baráti köréről, Kuncze Magdolnáról, Szent-Iványi anyósáról, akiknek tankönyvkiadási érdekeltségei kapták négy éven keresztül a zsíros megrendeléseket a néhai MM-től. (Szintén mai MN.) Fodor Gábornak majd Magyar Bálintnak az Interpol által körözött, és állítólag Grúziába elfogott osztályvezetőjéről, aki meglépett a minisztérium 300 millió forintjával, és már előtte két éven keresztül vidáman fosztogatta a Művelődésügyi Minisztérium kasszáját a most az olimposzi magasságokból igazságot osztó SZDSZ-vezetők szeme láttára vagy tudtával - ki tudja? Budai György a média által SZDSZ-hez "közel" állónak eufémizált pártpénztáros tocsikolása ma már a történelemé, hogy hány százmillió vándorolt a párt pénztárába, soha nem fogjuk megtudni. A Városházával kapcsolatba kerülő vállalkozók nyíltan beszélik, hogy "borítékolni" kell, legyen szó akár "pályáztatásról", megrendelésről vagy elszámolásról, a szabott tarifa 30 százalék körül van. Bizonyítani persze semmit nem lehet, ha csak nem akad egy olyan őrült, aki feljelenti saját magát. De két évvel ezelőtt ez is megtörtént, és akkor az is kiderült, hogy Demszky már évek óta mindenféle ellenőrzést megakadályoz, a városházi kártyákba gyakorlatilag senkinek sincs betekintése. Közben persze épült-szépült a kis budakeszi házikó is, és minap, mit tesz Isten, Andrássy úton is egy 150 négyzetméteres lakást vásárolt az SZDSZ főpolgármestere. Ez azért mindenképpen előre lépés ahhoz a Bajcsy-Zsilinszky úti padlásszobához képest, ahol e sorok írója a Hírmondó című szamizdatot vásárolta tőle egykoron. Fideszhez közel álló körökből lehet tudni, hogy a "Korrupcióháza" a fő oka a nemzeti és a metró építése leállításának: a szabott tarifa alapján könnyű kiszámolni, hogy a Nemzeti húszmilliárdjából és a metró két-háromszázmilliárdjából, mennyi vándorolt volna a klientúra zsebébe. Azt is lehet tudni, hogy lesz Nemzeti és lesz metró is, csak a meccset nem azon a pályán fogják lejátszani, ahol Demszky a játékvezető. Levezetésképpen még hadd említsem meg, hogy Nemcsók csak az imént nyúlt le egy 25 milliót érő villát szolgálati lakás ürügyén, és Füle István MSZP-s országgyűlési képviselő hamis nyelvvizsga-bizonyítványokat vásárolt lányai számára, akik a szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolára járnak, és amelynek a képviselő úr tanára. (mai Napimagyar). És hogy ebből a kis kóstolóból (nem szívesen használom a jéghegy csúcsa közhelyet) mi a tanulság: Torgyán Trixinek azért még van mit tanulni, és azok a lelkes topic-írók, akik itten éppen kormánybuktatásra készülnek, és akik a Népszabótól nem látják az erdőt, azért még várjanak. Három és fél évet. Bár a fentiek inkább azt súgják: hét és felet.
geza
PS: Jól mutatnak ezek a szabad madarak itt felettem, ahogy írok; olyan érzése van az embernek, mintha éppen "megszállnák".
speaker Creative Commons License 1998.11.18 0 0 23

Ami azt illeti, már 20 millió Forint vérdíjnál tartanak, meg hogy hogyan kell Torgyánt felakasztani a Parlament ablakába.
A bohó ifjúság álmodozik. Apáik még gyilkolgattak, ők már csak onanizálnak. Csak aztán meg ne igyák a levét.
Pirítós Creative Commons License 1998.11.18 0 0 22
Tisztelt Szerkesztőség, Kedves Nyírő András!

Csak remélni merem, hogy egyáltalán nem figyelitek az Internetto Törzsasztal különböző topikjait, és csak ezért kerülte el a figyelmeteket a

“Valamit tenni” c. topik,

amelyben néhány “tréfás” kedvű fiatal (vagy idős, fene se tudja) kolléga éppen arról "humorizál-polemizál",
hogy hogyan és mennyiért lehetne meggyilkoltatni
a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnököt, valamint a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztert.

Képes vagyok olvasni, így látom, hogy a jelen pillanatig (22.30 - 21 beírás) egy alkalommal már elhangzott, hogy ez bizony csak tréfa.

És mivel képes vagyok olvasni, azt is látom, hogy eddig egyetlen kolléga sem volt képes a többit önmérsékletre inteni, egyszer sem hangzott el, hogy ez bizony eléggé rossz tréfa.

Így a beszélgetés folyik, folydogál tovább és beírók jelentős része továbbra is hangot ad annak a “tréfás” véleményének, hogy bizony nem lenne ellenére, ha a fenti személyek így vagy úgy, de eltávoznának az élők sorából.

Érdeklődnék, hogy a T.Szerkesztőség vajon képes-e felfogni a saját újságírói, szerkesztői felelősségét abban, hogy ilyen gondolatok - akár csak "tréfa" szinten is - megjelenhetnek és jelen lehetnek az Internetto oldalain. (vö: “Ön mit állítana le? - A kormányt” szavazógép)

Tisztelettel:

Pirítós

remenyfi Creative Commons License 1998.11.18 0 0 21
Zénó irja:
Nem az inkább az érzékenykedés oka, hogy egyre kevésbé védhetőek a polgári kormány egyes intézkedései :)?

A kérdésre adott válaszom: határozott igen. A hozzászólások folyamatos elemzése nyomán vilagosan megfigyelheto a militáns kormánypárti oldal elbizonytalanodása. Viccesnek tartom, hogy nehezen tartható állásaikból némelyek a duzzogó sündisznó szerepébe vonulnak vissza, de előtte még igyekeznek néhány szúrást elhelyezni olyanok testrészein, akik erre kevéssé szolgáltak rá.
Azt viszont egyenesen felháborítónak tartom, hogy Nyirőt azért is kritika éri, amiért (idézem Rezsőt:) "ráadásul a politika rovat most az SZDSZ ideológia fejlesztésének eszköze lett egy szerkesztőségi topic "segítségével". Különösen kedves a ’ráadásul’! Hát elmész te Rezső a Demokratáddal meg a jó kis kormánymegbízásoddal! Aki akarja, bojkottálhatja az SZDSZ-fejlesztő topicot, aki meg nem, az irhat bele jó kis "ártatlan" zsidózásokat - mint ahogy azt meg is tette valaki. Virágozzék száz virág!
Na és ez a hirdetés itt a lap tetején! Már bocsánatot kérek, hogy jövök én ahhoz, hogy az Ericsson nézzen a pofámba, miközben magam megrögzött Nokia-hívő vagyok!? (:8-))
Szasztok.

Zénó Creative Commons License 1998.11.18 0 0 20
Hogy politikusaink kedves szófordulatával éljek, értetlenül állok Rezső nyílt levele és ennek kapcsán kibontakozó vita előtt. Tény, hogy Rezső túlérzékeny, már nem egyszer és nem egy topicból vett végleges búcsút. Nagy örömömre szolgált, hogy ezt sosem tartotta be, előbb-utóbb mindig megjelent körünkben.

Ami az Internetto szerkesztését illeti - ha egyáltalán van ilyen :))) - nem osztom a véleményét. A linkekben megjelenik a jobboldali, konzervatív, nemzeti stb. vélemény is, elég egy felületes pillantást vetni a nyitólapra. Ha Rezsőnek hiányérzete van a Nettó saját cikkeinek összetételét illetően, meg kellene ragadnia Papanetto ajánlatát, és színvonalas cikkekkel elvégezni a miniszterelnök úr által is annyira óhajtott kiegyensúlyozást. A Törzsasztalban tudtommal nincs szerkesztés, mindenki azt ír bele és arról, amiről akar. Sajnos, még a trágárság kedvéért trágár, a gyalázkodás kedvéért gyalázkodó beírásokat sem szűrik ki a moderátorok, mint az olvirből.

Nem értelek, Rezső, mi bajod van igazából. Többek stílusa engem is zavar, egyes nickek láttán automatikusan scrollozok. Jobb szeretném, ha nem kellene, inkább az olvirhoz hasonló megoldáson törjük a fejüket.

Trebitsch sértődését is túlreagáltnak érzem. Csak a ballib-nek tartott hozzászólásokból hiányoznak időnként az érvek, vagy eltúlzottak a kormányt bíráló kritikák? Egy frászt. Én úgy emlékszem, az előző kormánnyal sem voltak kíméletesebbek - még ma sem! - a bírálók.

Nem az inkább az érzékenykedés oka, hogy egyre kevésbé védhetőek a polgári kormány egyes intézkedései :)?

Fiúk, lányok, csapjunk inkább bele a billentyűzetbe, és folytassuk, csak ha lehet, kulturáltabban…

Nisa Creative Commons License 1998.11.18 0 0 19
Kedves Mindenki!
Először is a Fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak, mindenki vállalja
saját véleményét - ha jól tudom, nincs és
nem is lehet moderálás.
Azon elvitatkozgathatnánk, melyik oldal milyen véleménye dominál a politika vagy
más topicban, és azon is, ki mit talál igaztalannak, elfogadhatatlannak stb.
Azt hiszem, valamennyien tudnánk a jelenleg
fennlévő vélemények közül számtalan példával
illusztrálni a magunk igazát.
Azt már csak halkan jegyzem meg és bátortalanul, hogy mindig a "kormánypártiak"
vannak picit nehezebb helyzetben, kevésbé
"illik" a kormányt védeni, megtapasztaltam
magam is. Sőt, magam kárán mondom azt is, hogy kormánypártiként az ember sokkal rosszabbul tűri a kritikát és bántást
(ha van benne igazság, akkor aztán különösen, ugye?)mint ellenzékben.
Én mégsem emlékszem arra, hogy ezért a T.
Szerkesztőséget hibáztatta volna valaki is,
vagy látványosan ki akart volna vonulni.
Egyébként egyetértek Ny.A-val és Z.P-vel.
VAn még egy szerény javaslatom:
Akinek a véleményét nem tartjátok elfogadhatónak, ott az emilje, közöljétek vele, ha nyilvánosan nem akarjátok.
Szerintem az emil is és a hozzászólás is
lényegében moderálás, ezt valamennyien
megtehetjük.
Úgy gondolom, hogy hirdetni meg mindenkinek
szabad, aki akar és aki megfizeti.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
EG Creative Commons License 1998.11.18 0 0 18

Dear Nyiro Andras,

Nem vagyok megelegedve rezso
magyarsagteljesitmenyevel, mert
nem hagyta ott a Demokratas haverjait
azutan hogy azok nyiltan anyagilag
tamogattak fajvedo szkinhead csoportokat.
De.
Ez egy dolog, az egy masik dolog, hogy
annyi empatia van bennem, hogy megertsem
az indulatait. Itt elszabadult a pokol.

A kormanypartiak (olyan emberek is akik
nem zsidoznak, nem pufajkasoznak, nem
fenyegetoznek, csak es kizarolag szimpa-
tizalnak a kurrens kormannyal es annak
politikai ideologiaval)
mar szemelyukben is megalaztatnak.
Ez mar polgarhaboru klaviaturaval.
Nagyon, nagyon rossz irany.

En egyike voltam az un. os-HIX-eseknek
az elso magyar internetes vitaforum
resztvevoinek. Egy ido utan ott
is elromlottak a dolgok. Aztan
a HIX-Forum es Szalon megszunt.

En tobbszor beszeltem Hollosi Jozsival
aki tenyleg ennek a mufajnak a
magyar alapito atyja, es lattam,
hogy minden joszandeka ellenere
keptelen kezelni azt ami a HIX-en
tortenik. Egyszeruen azert, mert
szinte lehetetlen kezelni.

A HIX Forum es Szalon ertek volt.
Az Internetto T.Asztal is az.
Nyilvan komoly anyagi erteke is
van, de en csak a kulturalis ertekerol
beszelek. Szerepe van a magyar
politikai kulturaban. Kicsi szerep
de nem elhanyagolhato. (meg az is
lehet, hogy nem is olyan kicsi)

Nem tudom, hogyan lehetne megmenteni
a Politikat. Fogalmam sincs, a technikai
hatteret sem ismerem. Meg kellene probalni.

Udv EG

Bregg Creative Commons License 1998.11.18 0 0 17
Kedves Piritós!

Az, hogy egy jelenségnek (ahogy Te írtad: valóságnak) több, egymástól gyökeresen különböző interpretációja (A Te szavaiddal: magyarázata) van természetes dolog (a természet- és társadalomtudományokban egyaránt). Az Internetton nyitott topicok egy része pontosan ezekről a különböző magyarázatok ütköztetéséről szól.
(Már amennyiben szól valamiről is, mert sajnos számos olyan topic, ill. Asztaltárs van, aki ezt az egész fórumot egyfajta szerepjátékként fogja fel, ahol egyébként kontroll alatt levő érzelmeit, ösztöneit szabadjára engedheti...)
A probléma ott van - s ezt kell tisztázni - , hogy gyakran még abban sem értünk egyet egymással, hogy mi a jelenség (mit fogadunk el ténynek) és mi a magyarázat (interpretáció).
Tehát: Te mit fogadsz el hiteles forrásnak? Mi az, amire Te is azt mondod, hogy: "ez tény."?

ZöPö Creative Commons License 1998.11.18 0 0 16
Ugyan ez előző kérdést nem nekem tetted fel, de a válasz szerintem is IGEN.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!