Keresés

Részletes keresés

socimagus Creative Commons License 2008.03.07 0 0 193
Tisztelt lakótársak!

Úgy gondolom, hogy ez a fórum egy felettébb hasznos dolog - lehetne! Már amennyiben az illetékesekhez is eljutnának az itt elhangzó lakói vélemények. Nagyon sok olyan bejegyzést olvasok itt, ami különböző panaszokat említ a házzal kapcsolatban, de nagyon ritkán érkezik ezekre érdemi válasz. Kérem cáfoljanak meg a kedves lakótársak, hogy a felvetéseikre reagált vagy a közös képviselet, vagy a kivitelező, vagy akárki. Mert különben csak falra hányt borsó az egész fórum. Üdv!
azgaka Creative Commons License 2008.03.07 0 0 192

Sziasztok,

 

tisztelettel és felháborodással érdeklődöm, hogy a Bartók Béla utat tisztító remek körkefés járművek, valamint a betonkeverők az építkezésen MIÉRT A MI TÜZIVÍZ HÁLÓZATUNKBÓL VESZIK A VIZET?????????? Én nem fogom kifizetni.

És már most mondom, ha az lesz a válasz, hogy a vasárnapi vízelzárás során pont ezt a hálózatot alakították át úgy, hogy az építtető fizesse, akkor azt nem fogom elhinni bizonyság nélkül.

De azért jó hír is van, a háten kicserélték az A3 hangszigetelő üvegét, ami el volt törve. Persze  a bejárati ajtónál még mindig nem.

D

bbx19 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 191
Sziasztok!

Közös területeket érintő észrevétel:
Nem tudom ez szerepel e a meglévő hibalistán azért leírom

- Egyetlen bejárati ajtóhoz sem készült küszöb, így ott az eső be, a hő meg kimegy.
- Nem megfelelő a lámpák működése este a földszinti liftnél, gyakorlatilag sötétbe kell tapogatózni érkezéskor, egy lámpa ég de az kevés.


Megjegyzés a takrításhoz:
A -1-ön a lift elött ha felmosnak akkor nyitva kellene hagyni legalább az egyik ajtót a száradásig, mivel ha csukva van soha nem szárad fel és sár lesz meg büdös.


bbx19 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 190
Hello!

Mi is a vasútra nézünk de ennél azonban kisebb zajra számítottunk.
Érdeklődnék mi az a különszigetelés amit kértetek, meg lehet e oldani utólag szerinted?

Üdv
Barnabás
Előzmény: Keri1974 (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 189

Március 7 az új tervezett átadási időpont a közös terültek átváteéhez.

 

Ma dobja be a közös képviselt a Gáz-ártámogatásokat azoknak, akik kérték.

 

 

Pumuckly Creative Commons License 2008.02.28 0 0 188
Lehet tudni, hogy mikorra halasztotta el?
Amennyiben az általa kitűzött 2008. február végi határidőig vállalt kötelezettségeit nem teljesíti milyen szankciókra számíthat? Pl. kötbér?
Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.28 0 0 187

2008. 03. 02. (vasárnap) vízalmérőket szerelnek fel az építkezés miatt.

Ezért nem lesz vízszolgáltatás a szerelés ideje alatt (8-12 óra között).

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 186
Garázs világítás problémáját mindenkinek mondtuk. Valami történt is, de még nem az igazi.

(Minden második szándékosan nem világit, de egyetértek így is pazarló.)

A kivitelező villanyszerelője szerint tökéletes !!!

Előzmény: azgaka (180)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 185

Biztonsági szolgálat / porta kérdése:

Van akinek egy is sok .(ideális a nulla lenne)

Van akinek egy kevés. (ideális a kettő lenne)

 

Márciusi végére tervezett lakógyűlésen megvitatjuk.

 

Előzmény: azgaka (182)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 184

Fontos hiányosságok listája kérhető e-mailben és kiegészíthető!

szvbmandarinkert@freemail.hu e-mail címre íróknak elküldjük.

 

1. Hangszigetelés nem méltó egy értékállónak hirdetett lakáshoz. 
(Panel szintű, az eddig megvalósított.)

 

2. Ajtó behúzok kérdést lakhatást gátló tényezőnek fogjuk tekintjük.

 

A közös területen 60. hibával kezdtük, azóta ez csak folyamatosan nő.
(Fényképes szép kis dokumentáció.)
 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 183
1.     UPC ajánlatának meghallgatása

 

Kováts Ella a UPC Magyarország Kft. Képviselője elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a cégük egy felmérő lapot készít a Tulajdonosok számára. Ezen a felmérő lapon mindenki jelezheti kábeltelevízió, internet, és telefon igényét. A felmérő laphoz mellékelnek egy részletes több oldalas tájékoztatót, a kínált csomagok tartalmáról és a szolgáltatások árairól. Ezt a felmérést hozzávetőlegesen egy hét alatt tudják elvégezni, de ehhez szükség van a társasházkezelés és a biztonsági szolgálat segítségére.

Amennyiben a Tulajdonosközösség több mint 50% igényt tart olyan programcsomagokra, amelyek havi előfizetési díja meghaladja az 5000 Ft-ot, abban az esetben a UPC Magyarország Kft. meg tud állapodni a Comunique Kft-vel és megkezdi a kiépítést.

A Számvizsgáló Bizottsági Tagok jelezték, hogy a jelenlegi szolgáltatás minősége, nem minden esetben kifogástalan. Este 6 és 8 óra között az internet sebessége lelassul a kábel televízió egyes csatornái időnként szétesnek, vagy adásszünet keletkezik.

Kovács Ella elmondta, hogy a társasházba minőségileg kifogástalan vezetékek kerültek beépítésre, amin a szolgáltatás üzemeltetése 100%-os lehet.

Felmerült az a tény is, hogy sokan már több éves hűségnyilatkozatot írtak alá a jelenlegi szolgáltatóval.

Kováts Ella jelezte, hogy a kérdőíven feltüntetik azt, hogy jelenleg van e a tulajdonosnak szerződése más szolgáltatóval, és amennyiben van, kíván e változtatni. Azokat a tulajdonosokat is potenciális ügyfélnek tekinti a UPC Magyarország Kft. akik csak a hűségnyilatkozatuk lejártával váltanának szolgáltatót.

     

2.     Műszaki Gondnoksági tapasztalataink megbeszélése.

 

A Társasházban több alkalommal felmerült, hogy a gondnoki teendőket nem látja el megfelelően a jelenlegi cég. A Társasházkezelés több alkalommal hárított el hibákat, elektromos problémák, egy alkalommal csőtörés, illetve szétesett a bejárati ajtó zárszerkezete. A jelenlegi céggel megbízási szerződés még nincs megkötve. Az Sz.V.B. Tagok szeretnék, ha a gondnoki teendőket a Nagy és Társa Bt. lássa el a jövőben. A Szerződés részét képezi a kamerarendszer kiépítésének díja, azonban az nem tartalmaz műszaki paramétereket. Sz.V.B. tagok ragaszkodnak ahhoz, hogy szünetmentes tápegységgel legyen ellátva a rendszer, hogy áram kimaradás esetén is üzemeljen a rendszer, továbbá, hogy a rendszerben keletkezett hibák kijavítását maximálisan két nap alatt hárítsák el. A Terület bejárásakor a Nanette Kft. azt nyilatkozta, hogy a a közös területeken futó kamerarendszer vezetékei nem a társasház tulajdona, annak ellenére, hogy a közgyűlésen elhangzott, hogy a ház erre rákötheti a saját kameráit, ezzel kapcsolatosan a Társasházkezelésnek egyeztetnie kell az Olimpia csoporttal.

 

3.     Egyezetés a 2008. február 25-én esedékes közös területek átvételével kapcsolatban. (Amit azóta a beruházó elhalasztott !!!!)

 A közös területek átvételére alaposan fel kell készülni a tulajdonosközösségnek. A bejárás előtt érdemes lenne átnézni alaposan a társasházat, és készíteni egy fényképekkel ellátott listát, a szemmel látható hibákról, annak pontos helyének meghatározásáról.  Az elkészült listát át kell vetetni a bejárás során a beruházó és kivitelező cég megbízottjaival, kérni kell, hogy írásban válaszoljanak, a hibák kijavításáról és annak pontos végső határidejéről!

 

4.     Egyéb aktuális kérdések

 

Sz.V.B. tagok kérései a társasházkezelés felé:

~        A UPC által elkészített felmérő lap kitöltésére hívják fel a tulajdonosok figyelmét ( a portaszolgálaton lehet kérni nyomtatványt, és ott le is lehet adni)

~        Legyen elszállítva a felgyülemlett papírhulladék.

~        Postaládán szereplő neveket le kell ragasztani, mivel a szél kifújja azokat.

~        Reklámújság tartókat kell kihelyezni a liftek előtt.

~        Házirendet ki kell rakni a faliújságra, illetve a portaszolgálaton is kell hagyni belőle néhány példányt.

~        Tulajdonosok jelezték, hogy látni véltek rágcsálókat, kártevőket a ház körül. Legyen lehelyezve minden hulladéktárolóban egy csapda.

~        Plusz hulladéktárolókat kell rendelni a házakba.

 

2008. február 20.

 

azgaka Creative Commons License 2008.02.27 0 0 182

Sziasztok!

 

Kedves Beatrix és SZVB!!

Amikor január 1-én elindult az Őrmester, ha jól emlékszem, arról volt szó, hogy iszonyú kedvező ajánlatot kaptunk, és a 3000 Ft lakásonkénti és 800 Ft garázsonkénti díjért nem egy, hanem nappal két biztonsági őr vigyáz ránk. Tehát 36 óra naponta, amit fizetünk. Lehet, hogy rosszul veszem észre, de én minden nap csak egy embert látok a kapunál, és nincs elképzelésem, hogy így az ígért "járőrözés" hogyan oldható meg. A garázskapunál senki nem kérdezi meg, hogy ki vagyok és hova megyek, ahogy a hozzánk látogatóktól sem. Naponta új- és új autók tűnnek fel a garázsban a lépcsőházbejáratok mellett. A beköltözők a garázskapu előtt akáér keresztben is parkolhatnak a biztonsági őröktől. A bejárati ajtó hol sarkig tárva; hol pedig kulcsra zárva van, így kaputelefonnal nem lehet kinyitni. Egy-két hontalant már kikergettek a garázsból, de konkrétan a mi autónk mellé valaki "folyóügyét" intézte el a minap. Csak remélni tudom, hogy nem ittlakó.

Az a kérdésem, hogy most tulajdonképpen mennyibe kerül az őrzés, hány fő látja el, és pontosan mit nyújtanak?

Köszönettel

gj77 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 181

 

Üdv Mindenkinek!

 

Örömmel vettem, hogy végre talán el tud indulni egy másik tv, internet, telefon szolgáltató(UPC) is a házban. Meglepően jó árakat kínál, amit érdemes lenne a háznak kihasználni. Ehhez az kell, hogy minél többen adjuk le az igényfelmérő lapokat a portára-ugyanis csak akkor lesz elérhető, ha sokan vagyunk, és a UPC-nek is megéri bekábelezni. Akinek már megvan a mostani szolgáltatója, annak is érdemes lenne leadni, mert ha már lesz a házban UPC, akkor ő is tud váltani a kedvezőbb tarifák felé.

Köszönettel,

GJ

azgaka Creative Commons License 2008.02.20 0 0 180

Sziasztok,

 

a bejárati ajtó - folyosó és szomszédok felőli fal hangszigetelési hiányosságához én is csatlakoznék. az összes hazatérő és vendégségbe érkező magassarkú cipő mintha a fejemen kopácsolna.

Hozzáteszem, kiváló zajforrás a konyhai szellőző rendszer is, csak remélni tudom, hogy ha páraelszívót szerelünk fel, nem fogom hallani a Kossuth rádiót a falból.

Külön öröm minden új beköltözés.... a nappali kalapálás-fúrás még természetes velejárója, azért az éjjel negyed tiz már nem annyira humánus megoldás. Minden alkalommal romlik egy kicsit a lift állaga is, ugyanis nem bútorköltöztetésre lett kitalálva. Kezdetben még volt konténer a papírdobozok számára, mára ez a kukatárolónkban tornyosodik, a kutya sem viszi ki, és épp reggel észleltem, hogy valamelyik beköltöző, mivel a papírládáknak már nem volt hely, elegánsan a garázsban, a parkoló autók közé helyezte el feleségessé vált göngyölegét.

Továbbá azt is megjegyezném, hogy valamelyik igénytelen gusztustalan liftfelhasználó az A épület vadonatúj liftjének az ajtaját belülről rendszeresen összeköpködi. De huszonixmillióért lakást persze tudott venni....

Elnézést a szarkazmusért, de nagyon bosszant, hogy egy új házban ez megtörténhet.

Szintén az A-ban, a 3. emeleten  a zajvédő üvegfal az átadás óta meg van repedve. A szegőléc még mindig nem került a helyére, szőnyeget sem kaptunk, a folyosóajtó alja legalább 3 centivel magasabban van, mint a padló, ezért naiv azt hinni, hogy nem gond, hogy az ajtóink nem hőszigeteltek. Új építésű ház, közel 20-30% fűtési hőveszteséggel!!! Konkrétan az utcát fűtjük.

Még valami... a garázsban a hátsó részen működik a mozgásérzékelő, és nem világít minden lámpa éjjel nappal. Elöl miért nincs így???

És természetesen külön köszönet annak a gépjármű tulajdonosnak, aki ugyan parkolóhelyet nem vett, de az A lph. előtt keresztbe tudott állni az olajfolyását hátrahagyva. Szép lett a garázs.

Valamint takarítókat sem láttam kabé három hete, a mi folyosónkat én takarítom, ha már nem bírom nézni.

 

Remélem, azzal, hogy KisVarga Úr távozott, itt nincs befejezve az ügy. Tudom, hoyg sok az apró hiba, de egyelőre nem látok előrelépést semmiben!

Azgaka

 

 

A_Bentlako Creative Commons License 2008.02.20 0 0 179
Hello Mindenki!

A minőségbeli kifogásokkal amik eddig emlírésre kerültek az abszolút egyetértek mind a lakás és lépcsőház tekintetében is!
Bela78 ajtóval kapcsolatos észrevételét csak támogatni tudom /minden behallatszik és nem kellőképpen hőszigetelt/....
Kiegészítve azzal,hogy a hangszigetelési problémát az egyik -elvileg hanszigetelt közvetlen szomszédelválasztó- falra és az ablakokra is vonatkoztatnám!!!
A konflinktusok így elkerülhetetlenek lesznek,ha nem lesz orvosolva a kivitelező részéről a lakók felé!
De igazából az a szomorú,hogy erről beszélni kell és nem evidens az:
-ha valaki ennyi pénzért lakást vesz ilyen minőséget kap...

Ave:
A Bentlakó
pipeti Creative Commons License 2008.02.20 0 0 178
Sziasztok!

Van barkinek barmi informacioja ezekrol?
- muszaki atadaskor/birtokbaadaskor feljegyzett hibak javitasa zajlik-e? Vagy ezeket felejtsuk el?
- kozos helyisegek festese, ajtok betort uvegeinek csereje, kovezes (parkanyok) befejezese
- vizorak atirasa/bejelentese
- kabeltv/internet
- es hogy ki dobalja el a csikket, muanyagpoharat a B lepcsohazon belul?!!

Udv
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.19 0 0 177

Sziasztok!

 

Nekem is lenne egy észrevételem, amit szeretnék ha a közös képviselet képviselne a beruházóval szemben. A bejárati ajtó szigetelésével van gondom. Szerintem sem a hő, sem a hangszigetelése nem megfelelő. És engem ez utóbbi nagyon zavar. Nincs valamilyen szabály arra, hogy milyen értékeket kell teljesítenie egy ilyen ajtónak? Mert szerintem az nem normális, hogy a szomszédot nem a falon keresztül hallom, hanem a bejárati ajtón keresztül. Ha valaki elmegy az ajtó előtt, vagy beszél a folyosón az úgy behallatszik, mintha nem is lenne becsukva az ajtónk. Szerintem ez így nem jó. Mindenképpen tenni kellene valamit, mert szerintem ez még komoly konfliktusforrás lesz a jövőben köztünk, itt lakók között. Szerintem az elvárható szint az ablakok hangszigetelésének szintje. 

Szeretném megtudni, hogy miért alkalmaztak ilyen rossz szigetelésű ajtókat, és azt, hogy hogyan fogják kijavítani ezt a nagyon zavaró hibát?

 

Ezért ezúton kérem Önt kedves Beatrix, hogy tolmácsolja ezt a problémát a beruházó felé.

 

Üdv:

BB

 

 

Pumuckly Creative Commons License 2008.02.18 0 0 176
Az A lépcsőház bejárati ajtaja is javításra szorulna, mert a zárnyelv miatt nem csukódik be teljesen, így mindenféle szórólapos ki-be járkál a házba. Valamint a kertkaput is csak egy drót segítségével lehet csukva tartani. Az meg talán tervezési hiba, hogy nem a másik oldalán nyílik.
Előzmény: gj77 (174)
gerdelics Creative Commons License 2008.02.17 0 0 175
Tisztelt Közös Képviselet!

Érdeklődni szeretnék, hogy rágcsáló és féreg írtás ügyben van-e valami intézkedés, illetve tervbe van-e véve. továbbá a hulladéltárolók megfelelően vannak-e ürítve. Aggodalmam azért indokolt, mert e héten nem éjszaka, kora este az A lépcsőház bejáratánál szerencsére a bejáraton kívül, igen mértes patkány várakozott és nem igen akaródzott neki odébbállni.
Elgondolni is rossz lenne ha bejutnának a házba, bár az udvar gelöl is bármi megtörténhet.

Kérem szíves intézkedésüket, mert jó lenne ha új állapotában megmaradhatna a ház és nem kellene tartani a rágcsálók és kártevők elszapordásától.

Nagyon kellemetlen élmény volt, remélhetőleg nem lesz rendszer belőle.

Kérem intézkedésüket.

üdvözlettel gerdelicsék A409
gj77 Creative Commons License 2008.02.16 0 0 174
Üdv Mindenkinek!
A B lépcsőház bejárati ajtó javítását - hogy kóddal is tudjuk nyitni - leadtam hibabejelentőn a Nanette-nél. Kiváncsi vagyok működik-e az új rendszer, vagy továbbra is semmi eredmény.
Beatrix2002 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 173



Tisztelt Tulajdonosok!


Szeretnék mindenkit tájékoztatni , hogy Kis-Varga István a továbbiakban nem dolgozik a Nanette Kft-nél. Helyette az új munkatárs: Kohl Péter. Elérhetősége : 06-20-99-46-404


Üdvözlettel ,

Beatrix
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.06 0 0 171
Széria hiba, széria hiba!? Silány minőség!!!
Előzmény: pipeti (170)
pipeti Creative Commons License 2008.02.06 0 0 170
Az elson is elromlott. :) Szeriahiba.
Előzmény: szentesi.i (169)
szentesi.i Creative Commons License 2008.02.02 0 0 169
üdv Mindenki!

GJ77 -es lakótárshoz csatlakoznék, sajnos a bejárati ajtó kóddal nem nyitható normálisan.

Én azért még feldobnék egy problémát, csak sajnos azt látom, hogy ügyesen okosan leírjuk ide mi a bajunk és nem történik semmi.

A B lépcsőház 3. emeletén a folyosó ajtó zárnyelve elromlott, így nem csukható. Sajnos emiatt nem is csukják be, illetve egy kisebb széltől kinyílik. Nyáron ezzel nem is lenne gond, de mivel a lakások bejárati ajtaja nincs hőszigetelve, télen a folyosó és ezzel együtt a lakások is kihülnek.

Azon gondolkoztam, hogy úgysem fogja senki megcsinálni, én hívok szerelőt, és a számlát benyújtom az Olimpiának vagy a háznak.

Kérnék ezekre a problémákra reagálást a közös képviselőtől.

Köszönettel:

Szentesi István
B303


ui.: az egész munka kb. 30 perces lenne és sporolna a 3. emeleti folyosó, illetve a ház egy csomó energiát.
Előzmény: gj77 (166)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 168
A Társasház biztosítás az UNIQA-nál van , egyenlőre kötvénymásolat nem áll rendelkezésünkre, csak egy faxolt ajánlat, de ebből is pontosan kiderül, hogy 250 eFt-ra lett biztosítva minden négyzetméter lakóterület. Tehát, aki nem szereti az alulbiztosítottságot vagy KHB lakáshitellel rendelkezik, az kössön biztosítást a vételár és biztosított érték különbözetére. (Hiteleseknek sajnos fel kell keresniük az alkus céget, mert a KHB kéri, hogy Ő legyen a kedvezményezettje a biztosításnak.)

A biztosítást a beruházó kötötte meg 1 évre a FUNK International Alkulsz céggel ,
Kapcsolattartó : Geiling Ervin , T: 06-1-354-2030

 

 

Zajvédő fallal kapcsolatban, csak egységesen a többi társasházzal lehet esélyünk meggyőzni  Lakos Imrét, s az Önkormányzatot, hogy a zajvédelemmel kapcsolatos terveit valósítsa is meg. 2011 szerintem nagyon messze van!

 

 

Önkéntes alapon le lehet adni portaszolgálathoz a rendszámot, telefonszámot, egyéb adatot is, ami segíti azt, hogy a portaszolgálat rendet tudjon tartani a teremgarázsban.
(Adatvédelmi okokból a közös képvislettől a portaszolgálat egy a beálló helyeket névvel párosított listát kapott, ami még lakás számokat sem tartalmaz.)

 

Gázár-támogatásokat hétfőre készíti el a közös képviselet azoknak, akik kérték tőle.

 

Keri1974 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 167
Hello!

Szeretnék mindenkit tájékoztatni,hogy az Őrmester Zrt-nél lehet kötni távfelügyeletre szerződést!Ez több szempontból is hasznos,már csak azért is mert a házban amúgy is az ő biztonsági személyzetük van.Keresni Mihalik László urat(06-20-8282084) kell ő tud felvilágosítást nyújtani.
gj77 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 166

 

Kedves Beatrix!

 

Egy dologban kérném a segítségedet.

A B lépcsőházba a bejutás csak kulccsal lehetséges, mert nincs eléggé kivágva az ajtóban a zárnyelv helye. Már többször szóltam, de nem találtam megoldásra. Szóval, csak annyi lenne a kérés, hogy a kapukódokat tudjuk használni és a vendégeknek a lakásból is ki tudjuk nyitni az ajtót és ne kelljen mindig lefáradnunk.

Köszönettel, GJ

 

Bocs, lenne még egy dolog!

Kaphatunk v.mi tájákoztatást a kábelszolgáltatókról, hogy állnak az ügyek?

Köszönettel, GJ

Keri1974 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 165
Hali!
Én is feliratkoznám a projektre!

Előzmény: socimagus (163)
Keri1974 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 164
Tök jó ,hogy ilyen sokat javult a közösképviselet!Szinte semmi nincs elintézve:-kamerarendszer
-garázsnyitó
-stb.,stb.,stb
Zárójelben megemlítem,hogy a liftügy sem úgy volt ahogy állítják:-)
Én nem hiszem,hogy az Olimpia gördítene ezek elé akadályt!Vagy lehet,hogy én látom rosszul?Ha így van javítsatok ki légyszi!

Üdv.
Előzmény: Törölt nick (144)
socimagus Creative Commons License 2008.01.29 0 0 163
Kedves lakótársak! Annyit már sikerült kideritenem, hogy mivel egy ilyen napfénytető az erkélyekre a homlokzatot érintő változtatásnak minősül, így épitési engedély köteles. Sajnos úgy látom kevesen érdeklődnek e probléma megoldása iránt, vagy csak pont azok nincsenek itt akiket ez érint.
Előzmény: socimagus (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!