Keresés

Részletes keresés

amdn Creative Commons License 2011.02.13 0 0 917

Na a volt mentőállomáson meg az önkormányzatnak lehetne valami bérelhető helye, mondjuk pont garázs, raktár, vagy egy klubhelyiség, én tuti kivenném, és a hirdetésekben is keresik sokban már évek óta. Ilyeneket is kéne csinálni és a bérleti díjakat, az önkormányzat fordíthatná szinte bármire, amire akarja, ha más nem, akkor fizetésemelésre. (;-J (:-)

pityim palko Creative Commons License 2011.02.13 0 0 916

Mindenféle hülyeségre van pénzük, csak arra nincs, hogy egy ilyen remek helyen lakást vegyenek?

50 millió ft meg sem kottyanna nekik.

Előzmény: Törölt nick (914)
amdn Creative Commons License 2011.02.13 0 0 915

Én felújítanám a szigeteléseket, a festést a sörözőkön, a talponállót kiadnám olcsón, ott lehetne egy hot-dogos, sültkrumplis, az átutazók azt szokták keresni, minden normális állomáson van, valaki nem akar beülni a peronba drágán, amég gyorsan 2 busz között akar enni valamit. A busz-tábláknál úgyse szoktak olyan tömve állni, hogy ne férjenek el, gyakran buszozok, tudom, hogy el lehet férni, a hátsó üres telkek mögött a széles részen kellene elvinni egy járdát, a vasúti töltésnél is kicsit beparkosítani, padokkal, pont a járda mellé esne, ami a krimók mögött vinne el, ha valaki nem akar előttük elmenni, onnan egyből ki tudnának menni lefele a szabadidő-konferencia központ felé, ahol megcsinálnák lefele, legalább egy vékony, beton gyalogutat jobb oldalt. A parkolót ki lehet bővíteni hátrafelé ahol földes-sáros útban folytatódik a peron oldalánál lévő parkolóból. Az épület terv, amit üzletsorokkal akarnAK telerakni, ha télleg olyan lesz, akkor azzal nem is lesz semmi probléma, az úgy jó lesz. A park, az szerintem így is gyönyörű, még a fű is szép rajta, nem kell játszótér, aki akar ott piknikezni, meg tollasozni, annak legalább van hely. Esztétikai átalakításokat lehetne rajta, még több féle növényt, szobrot, kis szökőkutat, ha pancsoljanak nyáron a kutyák, amiket oda visznek sétálni. De ez csak pár kisebb ötlet lenne, ami így megmeondom őszintén, most hirtelen eszembejutott.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 914

A gazdag ember nem hülye.

Előzmény: pityim palko (911)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 913

Úri passziók pátyolgatására milliárdok folynak el, minden építkezést ugyanazon cégek köre nyer meg. Állandó munkahelyek teremtésére, a szezon meghosszabbítására nincs lehetőség, az élet túlszabályozott: mindez azért, hogy az éves szinten egy hónapnyi időtartamban legyen mit mutogatni. Nevetséges...

Előzmény: HG. (904)
incitatus Creative Commons License 2011.02.13 0 0 912

"...a rendőrséggel fenyegetik őket, állandó rettegésben tartják őket, megvédeni nem tudják magukat ebben e feszült helyzetben. Egyik oldalról a családi nyomás, másik oldalon a hatóságok, harmadik oldalról az iskola, negyedik a társadalom elvárásai..."

 

Hát ezt nem gondoltam volna, hogy a kívülről békésnek tűnő Füreden ilyen állapotok uralkodnak. Hogy a fiatalokat, ha jól értem, pusztán fiatalságuk okán rendőrséggel fenyegetik. És hogy még családi nyomás is van rajtuk, a másik oldalról (talán a rendőrség ellen uszítva?). Ezek a füredi családok! Ott van még (harmadik oldalként) az iskola, a szülők és a rendőrség között. Meg a társadalom. Hát ez már tényleg elviselhetetlenül sok lehet a füredi ifjúságnak. És akkor még ez a garázs ügy...

pityim palko Creative Commons License 2011.02.13 0 0 911

Egyetlen egy magyar gazdag ember sem akar ott lakást venni?

 

Előzmény: amdn (908)
Független Demokrata Creative Commons License 2011.02.13 0 0 910

 

Biztos gyorsan kellet ott valamelyik" fontos embernek".

Aztán jött a gazdasdági válság ! 

Kiváncsi lennék a kezdeményezőre, az önkormányzat megszüntető határozatára, és a tulajdoni lapra !

 

 

Előzmény: amdn (907)
amdn Creative Commons License 2011.02.13 0 0 909

Még annyit szeretnék hozzáfűzni a buszokhoz(mondjuk ez inkább a mi problémánk csak, akik itt laknak az állomás mellett), hogy a buszok, pont a kerítésünkkel szemben fog kifordulni és a bal oldali szembeszomszédunk kerítése mellett.

amdn Creative Commons License 2011.02.13 0 0 908

A Horváth-Házban csak egy öreg néni lakik, ha jól tudom.

amdn Creative Commons License 2011.02.13 0 0 907

Kipaterolt mindenkit az akkori maffia. Valakiket erőszakkal küldtek ki, sok embernek bent maradtak az árúi, bezárták, majd később beázott, berohadt, senkit nem kérdeztek meg erről, de gengeszter érdekekbe ütközött valamiért és ezért ki lett iktatva, hallottam ottaniaktól erről, hogy ezt az egészet, milyen jogatalanul bonyolították le, sokan kifizették a bérletidíjat, de a fennmaradó összeget plédául vissza se kapták, stb...

Független Demokrata Creative Commons License 2011.02.13 0 0 906

 

Mi lesz a régi mentőállomással ?

Kár lenne azt is az időre bízni úgy, hogy az is az enyészet részévé váljon !

Tudtok valamit ?

 

 

 

 

Előzmény: pityim palko (905)
pityim palko Creative Commons License 2011.02.13 0 0 905

Régebben ott is hasonló piac volt mint a vásárcsarnok mellett? Miért szűnt meg?

Előzmény: Független Demokrata (903)
HG. Creative Commons License 2011.02.13 0 0 904

Na, ezt viszont nagyon nem kéne... :-///

 

http://naplo-online.hu/cimlapon/20110210_balaton_furdohaz

Független Demokrata Creative Commons License 2011.02.13 0 0 903

Olyan üres telek parkoló !

Vétek azt a területet, a város közepén, ilyen állapotban hagyni ! 

Előzmény: pityim palko (900)
pityim palko Creative Commons License 2011.02.13 0 0 902

Köszönöm.

Elég húzos sajnos.

Abban a házban egyébként lakik valaki? Nyáron voltam Füreden, de a Horváth-házban semmilyen mozgást nem tapasztaltam.

Előzmény: HG. (901)
HG. Creative Commons License 2011.02.13 0 0 901
Előzmény: pityim palko (900)
pityim palko Creative Commons License 2011.02.13 0 0 900

A Huray piac helyén most mi van? Tavalyelőtt ha jól tudom parkolóként üzemelt.

Valaki tudja, hogy mennyibe kerül a lakások négyzetmétere a Horváth-házban? El kéne kezdenem gyűjteni a pénzt.:)

Előzmény: Független Demokrata (899)
Független Demokrata Creative Commons License 2011.02.13 0 0 899

Én kiváncsi lennék a terveidre, mert szerintem is elég sok olyan probléma van Füreden, amit minél előbb meg kellene oldani.

 

Pl. parkolás a strandok közelében, Csók utca sétáló utcává alakítása, és az Ady E. utcai kereszteződésben a parkolás, Huray piac hűlt helyének helyzete, stb. 

Előzmény: amdn (897)
Független Demokrata Creative Commons License 2011.02.12 0 0 898

Elolvastam és meg is néztem az átépítésről szóló anyagot.

Van benne egy-két furcsaság

- miért a buszpályaudvar és a parkolók között lesz a játszótér ?

- miért a vendéglők terasza előtt lesz a játszótér ?

- nagyon kevés a parkolóhely az egész városban, miért nem csinálnak esetleg egy nagyobb parkolót ?

- a buszok 45 fokos beállása az egyik legbalesetveszélyesebb beállás,

- a szolgálaton kívüli buszoknak miért kell a városközpontban állni, állhatnának valahol a városon kívül is

- egyetlen több évtizedes fát is kivágni , több mint bűn

- az ígéretnek megfelelően, tényleg lesz ebből még az idén, 2011-ben valami ?

 

Előzmény: r.tonyo4 (894)
amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 897

Ugyan mi lenne az én terveimmel? Ön szerint hol kötnének ki?

r.tonyo4 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 896

akkor várjuk a világmegváltó terveket, amiben helye van minden bokornak.

Előzmény: amdn (895)
amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 895

Én láttam a terveket és én is olvastam, azt amit bemásolt. De abban nincsen semmi konkrét és nem írt maga se semmit, viszont a füred tv.-n leközöltek számítógépes tervet. Hát az egyik része bizony a nyövények kivágása lessz, a több évtizedes bokrok, fák, amik természetes módon vannak elrendezve a szép, kutyasétáltatós nyílt résszel, és a nyugalmat sugárzó bokorszegélyek, amik elkülönítik a parkot a buszoktól. Azt nem véletlenül így találták ki anno. Helyettük lesz egy két elszórt vékony fa, aminek elrendezése: robotikus, mesterséges. És igenis ott lesz a játszótér a buszpályaudvaron. "Balatonfüred új imázsába nem fért bele. Ez van, a döntés helyes volt szerintem, meg kellett tenni." <-Értem én. Elgagyisodás, elüzletiesedés.Valamint miféle imázs? Ez valami vicc? Rendben akkor száműzzük a romantikát. "De elégedetlenség nincs a városban" <-Télleg? melyik korosztályban? Akik elégedetlenek és alkalmuk van rá, azok elmennek. Másik része nem is foglalkozik a közélettel, nagyrészben azért, mert parkolópályára vannak állítva, mert úgy érzik, hogy úgysincs beleszólásuk semmibe, valamint belekerültek egy múkuskerékbe. Azt is meg lehet nézni, hogy 22 és 35 éves korosztály között hányan maradtak itt. Nem tudom maga hol él és miről beszél és hogy milyen szemmel nézi a dolgokat.

r.tonyo4 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 894

én pontosan tisztában vagyok vele, hogy milyen a balatonfüredi közhangulat. 

amit írsz, az igaz nagyrészben, de elégedetlenség nincs a városban.

A castricum téren én úgy tudom, hogy közpark és zöldterület fog magvalósulni, nem csak játszótér lesz ott. Ezzel párhuzamosan az autóbuszpályaudvar is megújul.

 

Ez a füredi honlapról van:

Egy másik, szintén jelentős, évek óta tervezett beruházás is elindulhat idén. Az önkormányzat, a Balaton Volán és a MÁV Zrt. együttműködési megállapodása révén teljesen átépülhet a hosszú évek óta a város egyik szégyenfoltjának tartott autóbusz-, és vasútállomás valamint új arcot kapna a hozzá tartozó Castricum tér.
Teljesen átalakítanák az állomás szerkezetét és modernizálnák a működését, a szolgáltatások pedig bővülnének. Az elképzelések szerint közös helyiségben lehetne megváltani a vonat illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanának ki, megújulnának a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek, a buszok pedig egy új fedett helyről indulnának. A Castricum térre új sétányt terveznek, lesz játszótér, új vendéglátóhelyeket építenek, bővítik a parkolót, egyáltalán a tér új és vonzó külsőt kap majd.  Mindez négyszáz millió forintból, amelynek döntő részét szintén pályázati úton kívánja biztosítani a város.

 

Illetve ajánlom ezt is: http://www.furedtv.hu/?p=videok&anyagid=1155

 

 

A bódék elbontása sok érdeket sértett, jó volt ott kajálni, de balatonfüred új imázsába nem fért bele. Ez van, a döntés helyes volt szerintem, meg kellett tenni.

Viszont a vendéglátáson kívül egyéb munkahelyekre is szükség lenne, de én ugy tudom, hogy ez irányba is történtek, vagy történni fognak lépések.

 

 

Előzmény: amdn (892)
amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 893

És a Castricum parkkal mi lesz? Írtsuk a fákat? Az ott egy fontos park a benzingőzben. Itt lakok az Állomás mellett.

amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 892

Ezek nem csak az én porblémáim. Kérem beszélgessen el néha az emberekkel. Egyszerűen olyan, mintha rólunk tudomást sem vennének, de amikor az ember próbál valamit ügyeskedni, megjelennek a hatóságok és ellehetetlenítik a helyzetét. Igaza van. Ez nem Balatonfüred problémája. Ez az emberek problémája! Valamint ki számol azokkal, akiknem nem a vendéglátás felé húz a szívük? Igen. ráadásul az is csupán 3 hónap. Kérem nyissa ki kicsit jobban a szemét. Ennek így kell maradnia? Így jó? És megelégszünk pár kicsinyes optikai-tuninggal? Ezt a látásmódot is meg kell változtatni, mert ez is hátráltatja az igazi, eredményes fejlődést.

amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 891

Majd meglátjuk a játszóteret, azt mondtad, hogy nem úgy fog megvalósulni, akkor te biztos bennfentes vagy. Nos hogy fog megvalósulni pontosan? És a part is olyan egyébként, meg a tagore sétány, hogy ha nem menne senki megnézni hogy mi van lent, akkor nem lenne semmi. Ezt hívják úgy, hogy nesze semmi, fogd meg jól. A füredieknek meg nem jut semmi. A bódékat is lebontották és helyébe lraktak drága, használhatatlan, szinte semmire se való, dísz kávézókat, meg wellnes szállodát. Erről megkérdezte a jegyző, a Ricsike a lakosokat? Vagy csak szépen lepasszolta nagy milliárdos vállalkozóknak, akik juttattak neki egy kis lét, ők meg jól megszedik magukat. Hát köszönjük szépen mégegyszer. 2 indokot tudnak fehozni a városvezetés melett? 1. A móló. 2. Pár reformkori, ráadásul renovált épületet, aminek meg sincs az eredeti varázsa már, mert azok a "mű" anyagok és színezés, amivel renoválták őket, egy rideg érzéketlen romantikátlan hatást vált ki és inkább progresszív a hatása, ráadásul használhatatlanok, mert majd a nagy milliárdos vállakozók megveszik a lakrészeket benne, majd nyáron lejönnek nyaralni pár hétig bele és ennyi. Ismét köszönjük szépen.

amdn Creative Commons License 2011.02.12 0 0 890

Igen. Hát persze. Én is jól érzem magam környezetváltozáskor, főleg ha haverokkal vagyok, vagy olyannal, aki szimpatikus, az emberek meg általában úgy mennek nyaralni. Elég nekünk is kimenni csak az erdőbe, mert más. Meg isznak, meg stb... De én nem a nyári szórakozásról beszélek! Nyáron még Hajdu-Biharban is jó bulik vannak. SŐT! És még valami: Ne haragudjon a tervező, de milyen reformkori városrészről beszélnek és mi is tartozik hozzá igazából?

r.tonyo4 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 889

szerintem ezek a te egyéni problémáid, és nem Balatonfüredé.

 

Abban azért igazad lehet,  hogy a füredi lakosok, akik a vasúton túl laknak, azoknak szám,ára Balatonfüred egy teljesen szokványos hétköznapi település, ugyanazokkal a problémákkal, mint más dunántúli településen. Kicsit hasonló tunéziához, ahol van a tengerpart és van az attól távolabbi rész, ahova turista már nem jut el. Na ebből lett elege a tunéziaiaknak, elkergették az elnöküket, de ez már nem tartozik a füreddel vonandó párhuzamok közé.  

De azért a mostani fejlesztések már nem a partra koncentrálódnak, és az általad említett játszótér sem úgy valósul meg, hogy a buszpályaudvar jelenlegi formájában egy játszóteret fog körül ölelni.

 

Előzmény: amdn (886)
pityim palko Creative Commons License 2011.02.12 0 0 888

Én úgy látom, hogy az ott nyaralok közül szinte mindenki dicséri Füredet(elbűvöli őket a reformkori városrész, a móló környéke stb.), viszont az ott élők közül sokan elégedetlenek a várossal.

Előzmény: amdn (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!