Keresés

Részletes keresés

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 275

Ha valaki még jobban bele szeretné ásni magát, Spencer Kobrennek van egy rádióműsora, ahol a hajátültetés, férfias kopaszodás témakör a fő téma, nagyon érdekes, és segít jobban megérteni a kopaszodás hátterét, a tudományos oldalt is:

 

 

https://www.baldtruthtalk.com/threads/38003-Spencer-Kobren%C2%92s-The-Bald-Truth-UK-With-Spencer-Stevenson-on-ApetoGentleman

 

 

Persze ezt csak hardcore érdeklődőknek :) Ami nem szimpatikus, hogy a legtöbb ilyen "haj szószóló" feltüntet klinikákat az oldalán (sokszor nem is a szakmailag legjobbakat), szponzorációs céllal feltehetőleg. De legalább nem egy-egy orvost, hanem többet. Az információ viszont értékes, amiket összefoglalnak.  

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 0 274

Igen, ők tényleg jók, a reklámpiacon kimondottan etikusan működnek, ami látszik, hogy elsősorban szolgáltatást próbálnak nyújtani hitelesen, másodsorban eladnak, ritka az ilyen oldal.  Van egy hasonló német oldal (nevet inkább nem írok), az például hasonló kívülről (design, oldalfelépítés), de egyáltalán nem ez a színvonal, és vhogy érződik, hogy a pénzed kell nekik. Ha elég ilyen oldalt néz meg az ember, egy idő után átjön a lényeg.   

Előzmény: Zimacharles (273)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 273

Azt nem tudtam, hogy kik ezek, csak az árakat, meg a klinikák típusait böngésztem, így találtam rájuk. Akkor még nem is a legrosszabb gyüjtőoldalt sikerült megtalálnom. :) Igényesnek tűnt a leírás, meg az is, hogy nincsenek egy irányba elkötelezve (nem egy klinikát hirdettek az oldalon), ezeket előtte meg szoktam nézni, amennyire lehet persze. 

Előzmény: Gabivagyok11 (272)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 0 272

A medihair-esek elég jó információkat írnak le, tisztán fogalmaznak. Ez egyébként egy jó oldal, kimondottan a minőségi/szakmai megközelítést helyezik előtérbe.

 

Az összefoglaló a klinikák csoportjairól kb. ugyanaz, amit a videóban is elmondott MattDominance, csak leírva, de hasznos, köszi. 

Előzmény: Zimacharles (260)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 0 271

Igen, láttam, ez már szóra sem érdemes :). 

Előzmény: Zimacharles (245)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 0 270

Lényegében igen, annyival kiegészíteném, hogy nemcsak az orvoson, hanem az egész csapaton múlik, de igen, ez a lényeg. 

Előzmény: ForceHunter (269)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 269

Erre gondoltam én is, hogy azért jelzi, hogy szakmailag van egy szint a helyen, de azért az orvoson múlik az eredmény, aki lehet attól még "ügyetlen", ha van ilyen. 

 

Köszi Gabivagyok11

Előzmény: Gabivagyok11 (268)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.31 0 1 268

Attól, hogy tag, önmagában nem lesz jobb orvos.

 

Ez annyit jelez, hogy a szakmai konferenciákon részt vesz, egyfajta szakmai eszmecsere (nálunk az IT-szektorban is vannak konferenciák, nem attól lesz valaki jó programozó, hogy minden konferencián ott van, ez szociális program is, nem csak a tanulásról szól). Vannak biztosan szakmailag kevésbé jó sebészek, akik ISHRS tagok is, mint ahogyan nem zárja ki azt, hogy valaki jó hajsebész, ha nem tagja az ISHRS-nek, de hátránynak nem hátrány, az elég valószínű. Akiket én idéztem, nem azért idéztem, mert ISHRS tagok, hanem mert szakmailag jók, és több 10 éve műtenek (Cole, Farjo, Woods, Harris). Szóval azért jelzi, hogy nem amatőrökről van szó. 

 

Röviden, ha szakmai szervezeteknek tagja az orvos, az mindenestre jelzi, hogy hajlandó pénzt, időt áldozni arra, hogy más (főleg amerikai) sebészekkel találkozzon, és megvitassanak témákat, szakmai kihívásokat, szóval jelzésértékű a szakmai igényesség tekintetében, de nem egy az egyben jelenti, hogy valaki jó. 

 

Az eredmények, a szakmai háttér, tapasztalat, ezek számítanak nálam az orvos, és a csapat kiválasztásánál elsősorban.

Előzmény: ForceHunter (267)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 267

Egyébként az vajon mennyit számít, hogy az orvos tag ebben az ISHRS nevű szervezetben? Ez annyira fontos?

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 266

Ugyanez van a fejemben, hogy ha eldöntöm, nem a nagyon olcsó, de nem is a drága helyek mellett fogok dönteni, ezekkel az árakkal mondjuk itthon nagyon drága nem is nagyon lesz. Addig megy a nézelődés, meg a konzultációk, kíváncsi vagyok. 

Előzmény: Fausto_gyermeke (265)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.31 0 0 265

Egyébként személy szerint nekem se a nagyon olcsó nem tetszik, és egyértelműen a német-angol árak sem férnek bele (ha én lennék Elon Musk, az más lenne, mondjuk Bezos meg hiába akarna hajat, nála csak a klónozás működne :). 

 

Én ebben a közép-kategóriában nézelődök, de nehéz így is eligazodni. Amúgy még a bécsi klinikára (Moser) el is mennék (nincsenek messze, azért mégis Ausztria, biztonságban érezném magam, meg vannak az anyajegyek a fejemen, ettől azért tartok), ha annyira jók, de ahogyan látom Ausztriában is 4-5000 EUR-tól kezdődnek az árak, sokkal drágább, mint itthon, pedig csak 300 km távolság.

 

Amúgy még spórolnék is többet, mert elrontott műtétet, foltokat, meg orvos helyett a fejemet műtő asszisztenseket nem szeretnék, de úgyis az lesz, hogy elmegyek személyesen, 1-2 helyre, és a benyomás, meg a biztonságérzetem fog dönteni.  

Előzmény: Zimacharles (264)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 264

Az olcsóságnak nem tudom, hogy örülni kell-e, mindenesetre legalább nem Ázsia, vagy Mexikó. 

 

Nyugalom, az értelmes hozzászólások jönnek, ha értelmes a közeg, csak rosszándékú, primitív idiótákat sorozunk pofonokkal :).

Előzmény: Fausto_gyermeke (263)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.31 0 0 263

Ennyire olcsó itthon? Erről én sem tudtam, de eddig a külföldi eredményeket néztem főleg. 

 

Köszi Zimacharles, erre gondoltam, amikor értelmes posztokat kértem, ámen! :)

Előzmény: Zimacharles (260)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 262

Ez egyébként a hivatalos, Magyarország ténylegesen nagyon olcsó, mondom, ez meglep engem is:

 

https://www.statista.com/statistics/1233463/hair-transplant-total-cost-selected-countries/

 

 

Igen, Kanadában nagyon el vannak szállva az árak, még Ausztráliához képest is. 

 

 

https://www.medhalt.com/procedure/hair-transplant/3 - itt viszont Lengyelország  a legolcsóbb a világon, ezt kétlem. 

 

 

https://www.holidayhealth.com/hair-transplant-cost/ - ez az oldal szerint Mgyarország egy szinten van Indiával, és a törökökkel, ez elképesztő. 

 

 

A lényeg, sokféle kimutatás van, de Magyarország is az olcsó országok közé tartozik, azt nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz nekünk, leendő páciensknek. De ezeken az összesítéseken is az ISHRS nevű szervezetre hivatkoznak (vagy vállalatra :)), mint irányadóra, nem más orvosi szervezetre, ez csak elmond valamit.

 

 

Ami biztos, hogy mindig utána kell olvasni.

 

 

u.i.:Szerintem egy nap ennyi posztot nem is írtam, mint van vaze. És még csak nem is reklámoztam senkit :)).

ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 261

Ez kemény, még Thaiföld is drágább, mint Magyarország. :) Viszont Kanada nem éppen olcsó (nem mintha terveztem volna :).

 

Megértem, hogy ezért csináltak egy ilyen oldalt, tényleg sok a "marketing" ködösítés, nem könnyű eligazodni. 

Előzmény: Zimacharles (260)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 260

Itt egy jó kis összefoglalás a török klinikákról egy helyen:

 

3 csoport van, ugyanazokat írják, amit ez a Mattdominance nevű vlogger, árkategóriánként is össze vannak hasonlítva a különböző országok. 

 

Durva, hogy Magyarország a harmadik legolcsóbb India, és Törökország után, és nem is nagy az árkülönbség, sőt a középkategóriás klinikák már sok helyen drágábbak, mint az itteniek, ezt nem gondoltam volna. Ja nem, 4., ott van még Mexikó :).

 

 

 

https://medihair.com/en/hair-transplant-turkey/ - szóval az van leírva, amit itt a fórumon már összefoglaltunk. Az viszont meglepő, hogy a csomagos, alacsony minőségű klinikák állítólag 30 (!!) műtétet is csinálhatnak egy nap, és ezeket technikusok végzik az elejétől a végéig, ezért kiszámíthatatlan az eredmény, és ezért a sok helyreállító műtét utána (mert nem orvosok, nem tudják az elrontott műtéteket szakszerűen kezelni, nem orvosok vaze :). Állítólag plusz pénzért az orvos kicsit több időt is tölt a műtőben, csak fizetni kell érte, elképesztő.

 

És leírják egyértelműen, hogy az orvosi sztenderdek egészen más szinten mozognak törökországban (indiában pedig még lejjebb), mint az EU-ban, ezért is kell vigyázni. 

 

 

 

https://medihair.com/en/about-us/ - egyébként érdekes, azért hozták létre az oldalt, mert ők maguk sem tudtak eligazodni a félrevezető, tudományosan nem igazolt reklámfogások között, és rájöttek, hogy a reklámon át kell látni, mielőtt a orvosi műtét mellett dönt valaki, korrekt. 

 

 

Ilyen oldalból van egyébként angol nyelven vagy több 10, de lehet 100, anyag van bőven.

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 259

Nincs mit, jó csemegézést! 

Előzmény: ForceHunter (258)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 258

Igen, az az ábra egész jól rejazolta, honnan veszik ki a hajat. A szakáll az nálam is csak végső esetben játszana.

 

Mentettem, köszi az újabb forrást :).

 

 

Előzmény: Zimacharles (257)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 257

Ez az oldal egészen jó infókat tartalmaz, szintén egy fórum oldal:

 

https://www.hairrestorationnetwork.com/topic/41737-how-many-grafts-are-there-in-total-on-a-healthy-head/  - itt azt írják, hogy nagyjából 8000 graft van az úgynevezett permanens zónában. Ez, ha jól rtettem az a régió, ahonnan ha átültetnek graftokat, az nem fog "elveszni", mert nem érzékeny a hormonális hatásokra. 

 

Lentebb van egy ábra, asszem Gabi rakta be, ahol berajzolták, hogy kb az oldalsó hajterület középső része. 

 

De pont ennél a topic-nál az egyik srác hozzászólt, hogy gyenge a donor része, ezért max 3500 graftot tudnak neki áttenni, és azt sem egy műtéttel, hogy ne okozzanak kárt hátul (vagy oldalt). De olvastam olyanról, akiből 12000+ graftot ültettek át 3 műtéttel, és szép volt az eredmény.

 

Ennél a fazonnál 7000 graftot ültettek át, és ilyen közép hosszú hajnál semmi nem látszódik, de rövidre nyírva kellene látni.

 

 

 

Amúgy szakállból is lehet, de nem sok eredmény néztem, nekem asszem jó a donorom.

 

 

Előzmény: ForceHunter (256)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 256

Nem én osztottam meg, valaki más, de olvastam a posztokat, az is tanulságos volt. Volt egy harmadik srác, ő egy másik orvosnál csináltatta meg, de az kevesebb graft volt, neki szép volt a donor része. 

 

Ha jól olvastam egy átlagos fejből max 8-10000 graftot tudnak kivenni, van akinél több, de van akinél csak 4-5000, ezt azért jó tudni, én elég fiatal vagyok még. Mondjuk ahogy látom szakállból is tudnak átültetni, de ahogyan látom, azt nem teszik előre a homlokra, gondolom feltűnő lenne a különbség :).

Előzmény: Zimacharles (255)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 255

Így van, nem viheted vissza, ha nem tetszik, ez a gond, és ha komplikáció van, az emberek nagy része nem megy vissza ázsiába, vagy nem közeli EU országba. Amúgy sokszor az olcsó is lehet jó, én vettem már olyan GPS kvetőt, ami kínai volt, és évek múlva is jól működött, bevállaltam a rizikót. De tudtam, ha elromlik, veszek egy rendeset a media marktban drágábban. Nem lett volna maradandó nyoma a fejemen.

 

Ezért próbálja Gabi felhívni a figyelmét mindenkinek (ezt én is támogatom jól láthatóan), hogy mindenki olvasson jó sokat utána, és beszámolókat nézzen, meg egyéni véleményeket orvosoktól, ne fizetett hírdetést. Lehetőleg több, különböző országból, az még jobb, hogy ne legyen egyik se elfogult, vagy érdekelt. A korrektebb orvosok úgyis elmondják, mint ez a fiatal amerikai doki, hogy mindegy hova mész, csak nézz jól körül, és ne dőlj be a reklámnak. Ez a korrekt. 

 

Az a fórumos srác - akit talán te, vagy valaki itt megosztott - mondta el, hogy kb. "dig through the dirt", azaz "keresztül kell ásni magad a trágyán", míg világossá válik, hogy hogyan dönts biztonságosan (a félrevezető marketing kifejezéseken, meg reklámokon), ő sajnos bedőlt, meg is lett az eredménye. Nem tuti, hogy szétkaszabolnak, csak nagyobb az esély. 

Előzmény: ForceHunter (254)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 254

Persze, de ez mindenhol, és kb mindennel így van. Vannak olcsó, általában alacsonyabb minőségű szolgáltatások, és drágábbak (mondjuk sok terméknél a legdrágább, és a közepes között nem nagy a különbség, de a nagyon olcsó, az általában gagyi).

 

Ami itt necces, hogy ez műtét, ez nem "csereszabatos". De igen, minden országban vannak jók, de azoknak általában ára van.

 

Az meg, hogy ne orvos műtsön a műtőben, komolyan, ez irtó gáz hozzászólás volt, mintha valami varrodáról beszélnénk. :)

Előzmény: Zimacharles (253)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 1 253

Logikusan belegondolva nyílván senki nem az alacsony ár miatt dől be, annyira van mindenki gyanakvó.

 

A gond inkább az, hogy a reklámokban úgy tüntetik fel, mintha ugyanazt a szintet tudnák, mint a szakmai klinikák, rendes, jól képzett orvosokkal, akik végig bent vannak a műtéten, ennek nem szabad bedőlni.

 

Ezért is olvasni, hogy már a török klinikák is ki vannak akadva az olcsó török klinikákra, mert az ő hírüket is rombolják. Csak az jön át a fizetett reklámokból, hogy a török klinikák jók, meg sokat műtenek. A sok igaz is, a minőséggel van a bibi.

 

Amit mindenhol leírnak, és igaz, hogy a jó török klinikák jók, és a jó amerikai klinikák jók, de mindenhol vannak olcsó, nem "safe" helyek, csak a törököknél, indiaiaknál arányában sokkal több (ezt mondja el a srác a videóban, 80%) az olcsó, gagyi klinika (nem véletlen a horror sztorik tömkelege), és általában azok "hangoskodnak". 

 

A törökök meg aztán reklámban nyomulnak, nem is kicsit, emiatt ugranak még be páran ennek. A reklám sokszor próbálja elkendőzni a szakmai dolgokat, az a gond, amikor fontosabb a reklám, mint az orvosi háttér egy műtétnél. Ezt már beszéltük itt korábban.

 

 

Előzmény: ForceHunter (252)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.31 0 0 252

Megerősíthetem, én sem mennék Indiába, vagy Törökországba műtétre, mert jó az ár (mondjuk szerintem azért Törökország jobb, mint India, de nem bíznám magam egy török kórházra, ha bármi történik).

 

Így, hogy jobban utánaolvastam külföldi fórumokon, méginkább nem, iszonyat sok a beszámoló, és azok hús-vér emberek, nem reklámból nyomják. Még olyan klinikára sem, ahol esetleg az orvos szakmailag jól felkészült, és ő csinál mindent, hacsak nem ismerném a helyet személyesen, de azok a helyek meg már bőven 5-6000 USD-től indulnak felfelé. 

 

 

Előzmény: Fausto_gyermeke (249)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.31 0 0 251

Lényegben ugyanezt írtam. Peace! :)

Előzmény: Zimacharles (250)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 250

Túlbeszéltük, mindenki tudja, hogy egy műtétre hogyan, hol stb. mer vállalkozni, olvas sokat, utánanéz, aztán eldönti, a többi csak duma. :)

Előzmény: Fausto_gyermeke (249)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.31 0 0 249

Én ezt értem, de aki tud szöveget értelmezni, az átlát ezeken, nem kell figyelni az ilyen kommentekre.

 

A magyarok azért nem ugranak csak úgy bele egy török műtéti kiruccanásba, és nem is akkora (ahogy nézem) az árkülönbség, ha valaki nem a "package" helyre megy. Nem is igazán olcsóbb, főleg ha olyan klinikára megy az ember keleten, ahol orvos műt, és szakmailag jónak számít, vagy ahogyan a srác mondta a videóban, akár a középkategóriás helyekre.

 

Szóval marad az olcsó, amitől az ember azért jogosan félne. Így az egész parttalan vita. 

Előzmény: Zimacharles (248)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 248

Szerintem láthatod, ha nincsenek ilyen "ideböfögések" a reklámemberektől, akkor jó témák kerülnek elő, ezeket kell moderálni. 

 

Csak nehéz nem reagálni a hazugságokra (nincs Strip műtét, meg FUE má a múlt, nem kell orvos  a műtéthez, csak néhány példa az ostobaságok közül), amikről aztán ezek a senkiháziak hallgatnak, nyílván, mert lebuktak. Ezek mind félrevezető információk, amiket a kezdő fórumozó elhihet, ha naív, habár a stílus miatt nem sokan hisznek ilyen álkommentelőknek valószínűleg.

 

 

Az a videó ezzel a Mattdominance nevű gyerekkel tényleg jó, Gabinak is csak ezekkel kellene foglalkozni, nem az ilyen idióta lesből reklámozókkal, de szerintem mostanra már tényleg tiszta, hogy elég felhívni az emberek figyelmét a műtét buktatóira, a többit minden értelmes ember magától kitalálja.

Előzmény: Fausto_gyermeke (247)
Fausto_gyermeke Creative Commons License 2021.07.31 0 0 247

Végre megint egy értelmes link eredménnyel, köszi Gabivagyok.

 

 

Engem eléggé zavar mostanra, hogy nem arról megy a beszélgetés itt a fórumon, amiről kellene, hanem ilyen személyeskedő hülyeségről.

 

Szerintem mindenkinek világos mostanra, hogy aki ezeket az olcsó, csomagos klinikákat nyomja, az csak reklámoz, nem hinném, hogy bárki bedől ezeknek, nem kell őket mindig agyoncsapni (ráadásul megteszik maguk).

 

 

Szerintem ne foglalkozzon velük senki, és inkább olyan témákat osszatok meg, ami pl. nekem is (gondolom másnak is) segít. Én ezért jövök ide.

 

 

 

Ez a videó nagyon jó az eredmény miatt, de ilyenből nagyon sok van fent.

 

 

A vlogger srác videója viszont azért sokkal jobb, és a szememben hiteles, mert őszintén leírja, hogy mire kell vigyázni Törökországban, ahol ő is megcsináltatta, és elmondja őszintén, hogy ne az olcsót válaszd, amit eléd tolnak, és nézz utána rendesen. Az mondjuk kevésbé szimpatikus, hogy pénzért kínál tanácsadást, de legalább őszinte, és a videó totál informatív.

 

Az ilyenek videók nekem is segítenek a tisztánlátásban, és mondom, én nem tervezem külföldön a műtétet, de a srác is elmondja, hogy a legtöbb országban ugyanezek a kategóriák vannak (mondjuk gondolom itthon mindenhol orvos műt), nemcsak Indiában, vagy az USA-ban. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.31 0 0 246

 

https://www.youtube.com/watch?v=WiurqrTEYBs - ilyen eredménnyel én is kiegyeznék. Jól néz ki a donor része is. Dr Reddy Londonban, gondolom azért Londonban húzós árakon műtenek még Európa szinten is, nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!