Keresés

Részletes keresés

andredia Creative Commons License 2000.02.19 0 0 238
Kedves Ilus!
Nem hiszem, hogy annyi év munkaviszony után, ami nekem van, valaki másnak kellett finanszírozni a szülésemet. Elég sok e.bizt. járulékot levontak. Úgyhogy, mivel nem ismerjük egymást, tényeket ne állapítsunk meg. Az meg, hogy a férjem pénzét elosztom, teljesen mindennapos. Pláne, hogy ő e tekintetben- állami pénzelosztás- sokkal szigorúbb.
Kedves FOD! Fogalmam sincs honnan tudod, hogy a TB járulékon kívül milyen plusz terhet vállalok. Te is tudod, hogy a pézelosztásról szóló eszmecsere csupán a vita kedvéért való szócséplés. Arról van szó, hogy én nem támogatnám az abortuszt te pedig igen. A véleményünk viszont nem számít.
tropheus2 Creative Commons License 2000.02.19 0 0 237
Kedves Satya!
Az alfaszövetséget csak hagyjuk.Szépen leszerepelt a dávodi kislány ügyében.Úgy tudom 14 éves kor alatt minden sexuális kapcsolat büncselekmény.Milyen alapon akarta az alfaszövetség ráerőszakolni a terhességet a kislányra ha az büncselekményből származik.(még ha "állításuk szerint"????!!! az elején még akarta.Ennyit az általatok elképzelt és dicsőitett szép új világról.

üdv Tropheus

Előzmény: satya (232)
ilus Creative Commons License 2000.02.19 0 0 236
Kedves flyOrDie!

Nem figyeltél. Andreina nem fizet TB-t , csak a férje fizet. Tehát olyan pénzt osztogat, ami nem az övé ill. más pénzén tartózkodott kórházban, amikor szült.

Kedves Satya!

Azt írod: „… hogy két ember egymásnak ajándékozza magát, akkor ezt azzal teszik, hogy szeretetüknek lehet gyümölcs, még akkor is, ha a lehető legjobb módon védekeznek. És ebben az esetben nincs nem kívánt terhesség, mert örömmel fogadják a gyermekáldást. Minden más esetben felelőtlenség és önzés a mozgatója a testi kapcsolatnak.
Nemcsak a papoknak kell az önmegtagadást gyakorolni, hanem mindenkinek. Azért van bajban a világ, mert elterjedt az a szemlélet, hogy nekem mindent azonnal, a másik pedig nem érdekel. „

A gyerekek megszülése a fiatal nők feladata, már csak a gyerekek egészsége érdekében is. Ezt követően tilos a szexuális élet mind a középkorú férfiak, mind a középkorú nők számára?

Szerinted az abortusz ellentéte az önmegtartóztatás, szerintem a felvilágosítás és fogamzásgátlás.
De ha az általad képviselt szemlélet még nagyobb hangsúlyt kap, az a csekély iskolai felvilágosítás, ami ma van, még az is kudarcba fullad. Az illetékesek nem mernek az egyház álláspontjával szembe helyezkedni, inkább nem beszélnek fogamzásgátlásról, házasság előtti nemi kapcsolatról. Ettől még a fiatalok megtesznek mindent, amit szüleik és nagyszüleik is megtettek és sokan körülbelül annyit is tudnak róla.

Előzmény: flyOrDie (235)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.19 0 0 235
Andreida, az abortusz állami támogatása kb. évi 100 forintjába kerülhet egy dolgozó polgárnak.

Ha tényleg csak annyi a problémád, hogy nem akarsz részt venni a rossz anyagi körlülmények között élők abortuszának finanszírozásában, akkor képzeld azt, hogy a te 100 Ft-odat ehelyett a rákos gyerekek megsegítésére fordítják, tőlem pedig 100 ft-ot éppen fordítva csoportosítanak át.

Mert ha mindenki eldönthetné, hogy mire fordítsák az adóját, akkor ha hiszed, ha nem, volnának olyan "alacsony erkölcsi színvonalon álló" egyedek, akik vállalnák, hogy az ő részükből - a rákos gyerekek helyett - a börtönöket finanszírozzák. Ugyanis valakinek a börtönöket is fenn kell tartania. Eközben te roppant elégedett lehetnél magaddal, hogy hozzájuk képest te milyen magas erkölcsi színvonalon állsz.

Előzmény: andredia (231)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.19 0 0 234
Andreaida, szerinted nekem alapítványt kellen szerezni saját költségen. És te milyen alapítványt tettél saját költségen?

"Az én TB járulékomat pedig adják oda egy
gyermekkórháznak. Például. Vagy a daganatos gyerekekért alapítványnak. Vagy az ügyeletes nővérnek akórházban, ahol szültem."

Szóval te nem vállalsz a TB járulkon felül plusz terhet a felsorolt nemes céljaidért. Tőlem viszont elvárod, hogy azon felül is fizessek.

Előzmény: andredia (231)
EsTher Creative Commons License 2000.02.19 0 0 233
Kedves Cogito!

"A teherbeesés elkerülhető és nem csoda vagy véletlen műve. Aki szexelni akar, de nem védekezik az ne sajnáltassa magát"....
Ehhez csak annyit, hogy olvasd el Antisystem 74.sz. hozzászólását, ebben láthatod hogy miként lehet védekezés ellenére teherbeesni.
( A szexelés szó helyett egyébként én inkább a szeretkezés szót szoktam használni....)
Remélem nem kerül sor majd arra, hogy Neked és hasonló gondolkodású társaidnak köszönhetően az abortuszt majd alapítványokból kell finanszírozni..lassan majd megszabjuk, hogy kik részesülhetnek orvosi ellátásban és kik nem??
Szép új világ...
Ilyen erővel majd akik sokadik idegösszeroppanás vagy tartós depresszió miatt kerülnek kórházakba, azoknak is azt fogjátok mondani, hogy mi a fészkes fenének idegeskednek a TB-fizetők pénzén.
Nem tudom elhinni, hogy valaki sokadik abortuszára merő lustaságból kerül, hiszen ha már egyszer átesett rajta, akkor gondolom nem boldog visszaesőként vágyik annak lelki és fizikai terheire. Hisz az abortusz az anya egészségét is veszélyezteti.
Az abortuszok magas számának valódi gazdasági és társadalmi okait már sokan megírták..Egy teherbe esett nőnek társával/házastársával kell döntenie , és ehhez sem Neked , sem nekem, sem egyéb testületeknek nincs közük .

satya Creative Commons License 2000.02.19 0 0 232
Kedves heady és többiek!
Én is kikérem a paptársaim, a püspökök és a pápa nevében, hogy címkéket akassz ránk!
Egyébként sokkal több volt a 2000 év során a becsületes ember, mint a nem becsületes. Nevesítve sok száz szentet tart nyílván az Egyház, és vedd hozzá a névtelen szentek hatalmas sokaságát. Ha körülnézek a környezetemben, több gyereket becsületesen nevelő családokat látok.
Felvilágosítás: bizony van rendszeresen, csak éppen nincs nagy dobra verve. Egyik ismerősöm – több gyerekes családapa – spilhózni címmel sok helyen tartott előadást az igazi párkapcsolatról.
Nem azt mondom, hogy minden tökéletesen működik, van még mit tennünk, de folyik a dolog, az Egyház nem dugja fejét a homokba. Egyébként, ahogy már írtam is, a legfontosabb a családok támogatása, mert a családból hozza a fiatal a legtöbbet.
Való igaz, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlás. De ha a testi kapcsolat igazi lényegét nézem, hogy két ember egymásnak ajándékozza magát, akkor ezt azzal teszik, hogy szeretetüknek lehet gyümölcs, még akkor is, ha a lehető legjobb módon védekeznek. És ebben az esetben nincs nem kívánt terhesség, mert örömmel fogadják a gyermekáldást. Minden más esetben felelőtlenség és önzés a mozgatója a testi kapcsolatnak.
Nemcsak a papoknak kell az önmegtagadást gyakorolni, hanem mindenkinek. Azért van bajban a világ, mert elterjedt az a szemlélet, hogy nekem mindent azonnal, a másik pedig nem érdekel.

Az inkubátorba rakás nem bűncselekmény. Azért is tesznek ki egyes kórházakban inkubátort, hogy ezt megtehessék. És ugyanúgy lemondhat a gyermekéről az anya. Sokféle lehetőség van ma, ahol segítenek. Pl. az Alfa Szövetség sok hasonló esetben nyújtott segítséget.
Üdv!
satya

andredia Creative Commons License 2000.02.19 0 0 231
Nem, nem kedves FOD, a te TB-et is más osztja be, az enyémet is sajnos. De én megengedem, hogy te a tiedet úgy oszd be, ahogy akarod. Csak úgy gondoltam, hogy ha már ennyire megérted a szerencsétlen, bajbajutott nőket, itt a ragyogó alkalom, hogy segíts. Csak ne nekem kelljen fizetni.
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.19 0 0 230
A két otthagyás nem ugyanaz. A kórházinál ismert az anya személye, akit utólag is meg lehet keresni ha csak úgy lelépett, és alá lehet vele iratni a papírokat.
Előzmény: andredia (228)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.19 0 0 229
Az miért van andredia, hogy tőlem azt várod, hogy hozzak létre egy alapítványt, míg saját magadnak természetesnek gondolod, hogy mások elintézzék a pénzosztogatást? (Adják ide, oda...).

Az is érdekes, hogy te fenntartod a jogot, hogy rendelkezz a saját TB-d felhasználásáról, de én ugyanezt nem tehetem meg, nekem alapítványt kell létrehoznom, sőt úgy gondolod, hogy az én TB-met is majd te eldöntöd, hogy hova (ne) kerüljön.

Előzmény: andredia (227)
andredia Creative Commons License 2000.02.18 0 0 228
Az inkubátorba rakás nem jogtalan, sőt, ahol én szültem, ott mesélték csecsemős nővérek, hogy bizony előfordul, hogy az anyák gyerek nélkül távoznak.
andredia Creative Commons License 2000.02.18 0 0 227
Egy kicsit eltúlozzátok ezt a 100%-os fogamzásgátlás dolgot. Azt akarjátok bemesélni, hogy azt a 74000 szerencsétlen sorsú nőt az a csúnya tabletta csapta be? Mindet? Esetleg a gumi volt anyaghibás? Vagy félrecsúszott a spirál, és a naptár is a tavalyelőtti volt?
Kedves FlyOrDie, hozz létre egy alapítványt a bajbajutott lányokért, és támogasd a kikaparásukat. Az én TB járulékomat pedig adják oda egy gyermekkórháznak. Például. Vagy a daganatos gyerekekért alapítványnak. Vagy az ügyeletes nővérnek akórházban, ahol szültem. De ne ilyen nőknek. És ezzel nem minősíteni akarok. Ha már valaki hülye volt, vagy szerencsétlen, fizesse meg az árát. Vagy fizettesse azzal, aki csinálta.

Bocsánat, én nem fizetek TB-t, de a férjemét felajánlom.

flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 226
Az inkubátorba rakás "családi jogállás jogtalan megváltoztatása" vagy valami ilyesmi. Ugyanezen a törvény alapján szórakoznak most a rendőrök a Czeizellel (amikor éppen nem tanárnőket vernek :-)).

A dajkaanyaság definíció szerint ingyenes. Egyébként szerinted miért haszontalan és miért erkölcstelen? Hogy gyereke lesz valakinek az haszontalan és erkölcstelen? Váratlan fordulat :-)

Az örökbeadás meg az esetek döntő többségében kiderül, mert nagyon sok kézen megy át az információ, ha még ráadásul különösebben titkolta is, akkor meg közutálat tárgya lesz. Egy fokkal rosszabb, hogy ezt a nő is beveszi, úgyhogy saját magát is utálni fogja.

Előzmény: cogito (225)
cogito Creative Commons License 2000.02.18 0 0 225
Az inkubátorba rakás nem számít bűncselekménynek, csak a kukába rakás. A dajka anyaság csak mint üzlet jöhet szóba, amihez a társadalomnak semmi köze. Nem hasznos, erkölcstelen, de a jómóduak kényelmét szolgálja, a szegényeknek meg lehetőséget ad pénz keresetre.
A közmegvetés nem igaz, mert számtalan eltitkolt terhesség van, és az anya azt mondhatja, hogy elvetélt.

Előzmény: flyOrDie (224)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 224
Abban véletlen egyetértünk, hogy segíteni kellene a gyerekről lemondást.

Elsőnek például kedvenc miniszterem, Dávid Ibolya megszüntethetné azt a passzust, amely miatt bűncselekménynek számít az anonim inkubátorba rakás - pl. ahelyett hogy betiltja a dajkaanyaságot, ez tényleg hasznosabb volna.

Meg valahogy meg kellene változtatni, hogy közmegvetésnek örvendjen az aki lemond a gyerekéről.

Előzmény: cogito (221)
heady Creative Commons License 2000.02.18 0 0 223
Satya: "Szükséges a felvilágosítás…
Természetesen igaz, de milyen felvilágosításra gondolsz?
Arra, hogy milyen tablettákat kell beszedni? Ez roppant kevés lenne."
Nem figyeltél az előző hozzászólásomra: "EZ (LENNE)A LÉNYEG!!! Csak az a baj, hogy ezt ma Mo-n senki nem vállaja fel. Pedig minden a felvilágosításon múlik, és nem csak az abortusz miatt. Szexuális kultúra, érzelmi fejlődés, párkapcsolatok, védekezés, szexuális szocializálódás stb.
(Bár szvsz előbb kellene kezdeni, már gyerekkorban, a gyerek éppen adott korának megfelelően, mert akkor is már megérti, és később lehet a kokrétabb ismeretekkel folytatni). " A tabletta a folyamat vége, a felvilágosítás egy koplex folyamat része, nemcsak a szex technikai részéről szól. Szvsz az egyház képmutató hozzáállása és struccpolitikája nem éppen a felvilágosításról szól.
Más: "A papi nőtlenséget valóban az Egyház vezette be, de amit indokként felhozol, az hazugság és rágalom. Máté evangéliumára alapozottan rendelte el az Egyház. legelső nyoma 295-ből való, amikor még vagyonnak nyoma sem volt. Azért rendelte el az Egyház, hogy a pap teljesen Istennek szentelhesse magát." Ezt nem (csak) így van. Az egyház egy szervezet, méghozzá erős hatalmi, hierarchikus szervezet, ahol bebizonyosodott a történelem folyamán, hogy a pénzügyi szempontok sem megvetendőek. Talán olvastad A pápaság története c. könyvet. Hát, a dicső elődök nem voltak grállovagok... Sajnos nagyon kevés Assissi Szent Ferencünk volt. Nem rég volt egy dokfilm a Dunán, amely szerint az előző pápát azért mérgezték meg, mert fényt derített a Vatikán Bank üzelmeire.

MorpheuS: "Nem kötelező ugyanis papnak menni, annak akinek az agya helyén is ondó van. Az élje a többi parázna életét és ne akarjon másokat jóra nevelni. " Kikérem ezt a többi parázna nevében!!! Milyen jogon mersz másokra címkét aggatni???

cogito: "Kit érdekel, hogy egy nőnek nincs pénze a magzat kihordására? Ahhoz egyébként sem kell pénz, csak anyai érzés. " Ugye, nem gondolod komolyan? Tőled a közértben fizetés helyett elfogadnák azt, hogy nincs pénzed pelenkára, de baromi sok anyai érzésed van? Ez demagógia.
"A teherbeesés elkerülhető, és nem csoda, vagy véletlen műve." Nem halottál arról, hogy nincs 100%-os biztonságot nyújtó fogamzásgátló módszer?
"A szülő nőt nem kell magára hagyni, ha az apa nem áll mellé, a törvény kényszeríti majd." Szép, új világ :-(((
"Csak a már megfogant ember meggyilkolása elfogadhatatlan." Nem megfogant ember esetében ugye erről nem beszélhetünk :-)
Cogito ergo sum???

flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 222
"Az én adóforintjaimból senkit se támogassanak magzatgyilkosságban, de olyan orvost se tartsanak el az én pénzemből, aki ilyesmiben segítséget nyújt."

OK. Az enyémből támogathatják az abortuszt. A kérdést úgy érzem ezzel le is rendeztük.

Azon még gondolkozok, hogy olyan orvost tarthassanak-e, aki megtagadja az abortuszt ;-). Jobb lenne ha nem, de sajnos vannak ezek a szabdságjogok, meg ilyesmik...

Előzmény: cogito (218)
cogito Creative Commons License 2000.02.18 0 0 221
Az abortáló anyák ritkán éheznek, többnyire csak fogyókúráznak. Ez is árt a magzatnak, de amíg az anya él, többnyire a magzat is kibírja. Arról, meg hogy a nem kívánt, halálba kívánt, de mégis megszületett gyermek ne éhezzék gondokodnak a sorban álló örökbefogadásra várók. Az anya nyugodtan lemondhat, már megszűlt gyerekéről, de "elcsinálását" nem kérhetné. Az abortusz helyett a megszült gyerekről való lemondás támogatatását még én is, mint zord adófizető elfogadnám.

Előzmény: Droopy (219)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 220
off
Hogy a cölibátushoz képest egyenesen biszex lesz? :-) Ez talán túlzás, bár biztos előfordul.

Arra utaltam, hogy hamis MorpheuS állítása, hogy az "Az önmegtartóztatás csak a szexmániások esetében kellemetlen, minden más embernél hasznos és senki esetében sem káros.".

Ha a cölibátussal az volt a cél, hogy a papok ne figyeljenek másra, csak a munkára, akkor eléggé mellélőttek. Akkor inkább azt kellett volna előírni, hogy minden este kupiba kell menniük. ;-)

Előzmény: teleaviv (217)
Droopy Creative Commons License 2000.02.18 0 0 219
Hi
Csak néhány apróság.
Anyai érzéssel nem lakik jól egy csecsemő.
Megerőszakolás esetleg a nem nyert feliratú fogamzásgátló, mivel nem 100% megbízhatóságú, az óvszer sem 100%...
Az meg már csak hab a tortán, hogy könnyűcsökkenteni a fogamzásgátló árán csökkenteni, ha most emelték kb 3szorosára

Üdv
Droopy

Előzmény: cogito (218)
cogito Creative Commons License 2000.02.18 0 0 218
Kit érdekel, hogy egy nőnek nincs pénze a magzat kihordására? Ahhoz egyébként sem kell pénz, csak anyai érzés. Akiben meg nincs ilyen és mégis szülnie kell, az magára vessen, hiszen azért nem az a tipikus egy mai nőnél, hogy megerőszakolták.
Az én adóforintjaimból senkit se támogassanak magzatgyilkosságban, de olyan orvost se tartsanak el az én pénzemből, aki ilyesmiben segítséget nyújt.
A teherbeesés elkerülhető, és nem csoda, vagy véletlen műve. Aki szexelni akar, de nem védekezik az ne sajnáltassa magát.
A szülő nőt nem kell magára hagyni, ha az apa nem áll mellé, a törvény kényszeríti majd. Ha a gyerek végkép nem kell az anyának a szülés után örökbe adható. Van jelentkező bőven.
Csak a már megfogant ember meggyilkolása elfogadhatatlan.
Előzmény: flyOrDie (216)
teleaviv Creative Commons License 2000.02.18 0 0 217
Namost ha egy pap sokáig önmegtartóztat
a te véleményed szerint, akkor bixeszuális lesz?
Előzmény: flyOrDie (215)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 216
Azt hiszem HJM válaszolta egy hasonló felvetésre, hogy ha az abortuszra állami pénzt kell átcsoportosítani, akkor ő mondjuk nem az ápolónők fizetéséből venné el, hanem máshonnan...

Egyébként meg arra gondolj, hogy megengedhetetlen volna csak azért egy magzat kihordására kényszeríteni egy nőt, mert nincs elég pénze.

Előzmény: Tappancs (208)
flyOrDie Creative Commons License 2000.02.18 0 0 215
off
A rabok pont tipikusan nem homokosok. Éppen az önmegtartóztatás hozza ki belőlük. Azt hiszem egy heteroszexuálisnak igen durva sokk kell ahhoz, hogy időlegesen homokos legyen. Úgy látszik, hogy az önmegtartóztatás ilyen nagy sokk... Persze a papok többnyire nagyobb önfegyelemmel rendelkeznek, de ez még csak a probléma felszínét tünteti el.
Előzmény: MorpheuS (212)
speaker Creative Commons License 2000.02.18 0 0 214
És? Mi köze ennek az önmegtartóztatás ártalmatlanságához?
Előzmény: EsTher (213)
EsTher Creative Commons License 2000.02.18 0 0 213

Off
Szexmániás köcsögök nem-szexmániás nem-köcsögöket IS meg szoktak erőszakolni ha éppen úgy hozza kedvük...
Előzmény: MorpheuS (212)
MorpheuS Creative Commons License 2000.02.18 0 0 212
Szerintem az önmegtartóztatás a börtönben sem vezet semmi rosszra. Annál inkább a szexmániás köcsögök paráználkodása. De ez éppen nem önmegtartóztatás.
Előzmény: EsTher (209)
EsTher Creative Commons License 2000.02.18 0 0 211
Off
Teleaviv, te kis fogadatlan provokátor!!!!!!!!!!!!!!!!

Az egyik topicban már ajánlották Neked, hogy kezeltesd magad. Azt hiszem nem mondtak hülyeséget!!

Előzmény: teleaviv (210)
teleaviv Creative Commons License 2000.02.18 0 0 210
Mi vagy te apáca?
Előzmény: EsTher (209)
EsTher Creative Commons License 2000.02.18 0 0 209
Hogy a börtönökben hova vezet az önmegtartóztatás, arról lehetne egy külön topicot nyitni......
...
"A katolikus papok sokkal nagyobb teljesítményt mutatnak fel hivatásukban"
?!!! Nem tudom hogyan lehetne különböző egyházak képviselőinek hivatásbeli teljesítményét összehasonlítani.

További jó vitázást és hétvégét mindenkinek
EsTher

Előzmény: MorpheuS (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!