Keresés

Részletes keresés

Revon Creative Commons License 2007.12.07 0 0 42
Sziasztok!

Próbáltam bejelenteni a villanyórát telefonon, de nem sikerült, és a hsz-ekből úgy tűnik, mindenki másképp csinálja :) Szeretnék valakit - akinek sikerült "sima" úton elintéznie - megkérni, ha nem nagy gond, ossza meg velem - velünk - ennek módját itt a fórumon. Köszönöm!
inda-b Creative Commons License 2007.12.07 0 0 41

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni.

 

Kinéztem egy lakást a Városliget Apartmanházban (beruházó: Olimpia Group), elvileg szerdán megyek aláírni a szerződést, de napok óta a fórumon lógok és baromira elbizonytalanodtam attól, amit az Olimpia referenciáinak nevezett lakóparkok topikjaiban olvastam.

 

Alapból azért esett a választásom erre a beruházásra, mert 2008. június 30-i átadással hirdetik a lakásokat és ez valóban hihetőnek tűnik, mivel már áll a ház. Kockázatosnak tartanék egy olyan beruházásba beszállni, ahol a telken még az alap sincs kiásva, annak ellenére, hogy 2008. év végi átadással hirdetik a lakásokat. Van olyan projekt (Egressy Park), amit úgy hirdetnek, hogy októberben kezdik az építkezést és 2008. decemberre ígérik a lakások átadását, ennek ellenére november végén a telken működő kocsma van.

 

A Városliget Apartmanház korábbi I. és II. ütemében épült ház lakásaiban már laknak, nem nyitottak topikot (még?). Lehet, hogy minden rendben van náluk? Létezik egyáltalán olyan, hogy valaki vesz egy újépítésű ingatlant és minden időben, pontosan történik és nincs gond? Nem tudom, hogy szerdán aláírjam-e a szerződést, amit persze előtte egy ügyvéddel át kell nézessek, mert eléggé egyoldalúnak tűnik (nem a vevő javára). Számomra az is különös, hogy az ingatlan adás-vételi szerődését Thököly-Udvar és Ingatlanforgalmazó és Hasznosító KHT-vel kötöm, akinek a székhelye Nagykökényes. Lehet, hogy túlaggódom a dolgot, de sokat kellett spórolnom ahhoz, hogy jelen helyzetben lakást tudjak venni.

 

Valaki  közületek utánanézet a fórumon az Olimpia korábbi beruházásainak, mielőt aláírta a szerződést?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

 

Keri1974 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 40
Szia!
Én ezt az egészet nem értem én is átvettem a villanyórát és tőlem nem kértek adásvételit és semmilyen más papirt,igaz én telefonon jelentettem be.Én úgy tudom ,hogy már egy páran bejelentkeztek ide(az egész lakópark 1 helyrajzi számon van nyilvántartva),ezt egyébként a Beatrix is megerősítette(mármint, hogy be lehet jelentkezni).


Panni
Előzmény: Törölt nick (37)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 39
Kedves Golaci55!


A UPC most folytat tárgyalásokat valószínüleg nem fogja átterhelni,de ezt bővebben Kalácska Gábor tudja pontosan mível ő van kapcsolatba velük.
Egyébként úgy néz ki,hogy a Comunique is ad akcíós ajánlatokat mint azt lejebb is olvashattad.


Üdv:

Keri1974
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 38
HOL VAGY PUMUCKLY? FEDD FEL MAGAD! KÖSZÖNJÜK NEKED EZT A FÓRUMOT!
JA ÉS BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK!
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 37
Néhány megjegyzés az alábbiakkal kapcsolatban.
A villanyóra átvételkor az alábbi iratok kellenek: adásvételi szerződés másolat, több tulajdonos esetén azok hozzájárulása a mérőt átvevő tulajdonos részére két tanúval aláiratva, (ugyanis csak egy névre kerülhet a mérő) és a birtokbaadáskori jegyzőkönyv. De még lehet, hogy villanyóra ügyben is lakcímváltozást kell bejelentenünk majd az ELMŰ-höz, ugyanis ez a cím még nem végleges. Tegnap akartam bejelentkezni az okmányirodán s ott azt mondták ez a ház még nem létezik! Pontosabban, mivel három utca által határolt, ezért lehet, hogy három különböző címünk lesz (ti.: Bartók, Benedikt és Hamzsabégi) Most van döntögetés alatt az ügy, ezért még bejelentkezni sem lehet. Ott gyűlik a lista az okmányirodában és majd ha eldől, mindenkit értesítenek.
A Nanett-ről csak annyit, hogy szerintem az egész cég kb. annyi, amennyi a honlapjáról kiderül: http://www.nanette.co.hu/hu/company.html
Annyit tudunk, hogy ki a két ügyvezető. Hogy aztán van-e más is rajtuk kívül, azt nem lehet tudni! A honlap nem sugall ilyet. Pedig már több mint egy éve épülgetnek. Megint csak a nagy duma, mint már megszokhattuk a mai vállalkozásoktól. A sok nagyarcú dilettáns….. Visszaülhetnének az iskolapadba, ha egyáltalán már ültek ott: Hogy kell egy projektet megvalósítani mindenki, főleg a vevők megelégedésére. Mert ugye a vevő a legfontosabb!

Egy kérdésem is van Keri1974-hez:: mit jelent az, hogy albetétenként 3500 Ft-ért bérelheti a UPC a Comunique hálózatát? Akkor a UPC vagy ráfizet, vagy velünk fizetteti meg és így ugyanott vagyunk nem?

Még frissebb hír: a kertépítők nem dolgoznak, csak dolgozgatnak…! Ilyen enyhe időben már rég kész kellene legyen!

Golaci55
pipeti Creative Commons License 2007.12.06 0 0 36
Sziasztok!

Most gyujtottem be azt az infot, hogy jovo ev elso negyedevere varhato az ideiglenes hasznalatbaveteli engedely.
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 35

Szia!

 

A törzslapot a Beatrix intézi.

Egyenlőre csak az Elműnél lehet bejelenteni.

 

Horváth Beatrix tel.száma:06-20-494-8410

Előzmény: Revon (33)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 34

Szia!

 

 

A jövő héten lesz egy megbeszélés a közösképviselettel,mivel több probléma is felmerült velük kapcsolatban.

 

Az észrevételeidet ide is írhatod,vagy e-mailben is elküldheted nekem,vagy a Kalácska Gábornak(címek az iwiwen-Mandarinkert-találsz).Jó lenne ha a jövő csütörtökig mindenki jelezné,ha valami problémája van(pl.:takarítás stb).

A lakásokkal való gondokat a Kis Varga úrnál kell jelezni,ő majdnem mindig az építkezésen tartózkodik(tel száma lejebb megtalálható).

 

 

 

A 3. pontot úgy pontosítanám,hogy a novemberi gázszámlát ő fizeti,a közösköltséget csak az eladatlan lakások után.

Csekket már kellett volna kapnia mindenkinek a közösképviselőtől(nála kell reklamálni!). 

 

Ígyekszünk mindenkinek válaszolni.de pontosabb válaszokat csak a jövő héten az egyeztetés után tudunk adni.

Előzmény: Törölt nick (32)
Revon Creative Commons License 2007.12.06 0 0 33
Sziasztok, én is most költöztem be. A lakógyűlésen mondta HB, hogy törzslapot kell majd kitöltenie minden lakónak, kérdésem lenne, hogy ez ügyben ő fog megkeresni, vagy nekem kell utánajárni? És utóbbi esetben milyen számon lehet őt elérni? Illetve, hogy csak az Elműnél kell eljátszania mérőórás játékot, vagy a Vízműnél is?
Köszi! Ildi
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.05 0 0 32

Sziasztok!

 

Én is a C-ben lakok, és lenne pár kérdésem a számvizsgáló bizottsági tagokhoz.

 - Mikor veszitek át a közös helyiségeket? Mert lenne pár észrevételem.

 - Ha valami nem tetszik, akkor a közös képviselőhöz forduljak, vagy kérdezhetek tőletek is? Gondolok itt ilyenre például, hogy tudjátok-e miért nincs takarítás? Hogy áll a bekamerázás? Hogy van a portaszolgálat, 2 ember vagy csak egy?

 

Keri tőled azt szeretném kérdezni, hogy az előző hozzászólásodban a 3-as pont pontosan mit jelent?

Helyettünk fizetnek? Mert én nem kaptam csekket, akkor ezért?

 

Üdv:

Béci

Keri1974 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 31
Összefoglaló a 2007. december 5.-ei számvizsgáló bizottsági ülésről.
1 ) Comunique tájékoztatást adott, új árairól és arról, hogy nem csak két hanem 3 éves hűség nyilatkozattal is lehet velük szerződést kötni és ez esetben sokkal kedvezőbbek 1 Mbps-es csomagjuk ára 2990 Ft hároméves hűség nyilatkozat esetén; 10 Mbps csomagjuk ára 5490 Ft három éves hűség nyilatkozat esetén.
2) Comunique felajánlotta, hogy albetétenként havi 3500 Ft-os áron az UPC bérelheti csillagpontos hálózatát.
3) Real-Prop House Kft a hőmennyiség mérőóra állások felszereléséig vállalta a gázszámla és a közös költség megfizetést. Utána rendes tulajdonosként fizeti a hőmennyiséget és a közös költséget. (A Real-Prop House Kft eddig még nem utalt a társasház számlájára.)
4) Megállapodtunk, hogy minden hibát írásban jelentünk be a közös képviseletnek és ezzel párhuzamosan eljuttatjuk a Nanette Construction Hungary Kft. -nek is, szükséges esetben Kricsfalussy Tamás úrhoz is.
5) Kricsfalussy Tamás tájékoztatást adott, hogy az ajtókra behúzó és kapu nyitás csak 80%-os beköltözés után lesz elérhető. Addig csak felcsengetésre szolgál a kapu csengő a kulcsra zárt ajtót nem tudja kinyitni.
6) A számvizsgáló bizottsági tagok december 13-án 14 óra találkoznak a Nagy és Társa Bt. Dandár utcai irodájában.
(1095 Bp. Dandár utca 19-21.)
7) Real-Prop House Kft vállalta, hogy szerver helységre külön villanyórát szerel fel. A Comunique vállalta, hogy a valós áram fogyasztását megfizeti és e-mellet díjmentesen nyújtja a vészhívó szolgáltatást a liftekben.
8) Most is van alternatíva a communique szolgáltatására:
a) Telefonszolgáltatás: Magyar Telekomnak, mint egyetemes szolgáltatónak szolgáltatási kötelezettsége van, tehát bárkinek köteles telefonvonalat szolgáltatni. Ezt GSM adapter segítségével teljesíti jelenleg.
b) Kricsfalussy Tamás tájékoztatást adott, hogy bármilyen parabolás szolgáltatást el lehet helyezni az épületen kívül egyedül, azt kéri, hogy ne a homlokzatra legyen felszerelve, hanem az erkély korlátra, hogy esetleg a végleges használatba vételi engedély előtti bejáráson le lehessen szerelni, ha azt a hivatalnokok kérik.
pipeti Creative Commons License 2007.12.05 0 0 30
Friss hir: a kertepitok dolgoznak! :)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 29
Csak az óraátvételi jegyzőkönyv(óra száma,mérőóraállás),szem ig kell,hogy kéznél legyen.
Előzmény: pipeti (28)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 28
Hat ez nagyon jo... :)
Valami specialis dolog kell, vagy csak az a halom papir, amit birtokbaadaskor osszeszedtunk?
Előzmény: Keri1974 (26)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 27
Nem akarlak ijesztegetni,de sok jót ne várj tőle!Akkor inkább a Kiss Vargával probálj kooperálni.
Előzmény: Begi1982 (25)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 26
Elvileg nekik kellett volna,de a nagy meglepetés akkor jött amikor megkérdeztük az Elműt,hogy mikor kapunk villanyszámlát!Egyébként itt a C-ben ma már átvettek néhány órát.


Igaz Nagy és tsa, bocs!
Előzmény: pipeti (23)
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 25
Megvan a valasz:)
Atment ahhoz a masik ceghez:D
Előzmény: Begi1982 (24)
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 24
Uhh, koszi.

Errol a csajrol hallottam mar rosszat, jot meg nem. Az egyik ismerosom az ipar utcaban lakik (IX. ker) es ott is ez a csaj a kozos kepviselo.

Ha az RKB kivonult, akkor Magyari Virag miert adta meg Horvath Monika uj telefonszamat? Mondhatta volna, hogy bocsesz, de ez megvaltozott.
Előzmény: pipeti (23)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 23
??? Nem ugy volt, hogy errol az Olimpia gondoskodik? Ezert fizettunk x ezer ftot... Es Nagy es Tsa (nem Nemeth, ellenoriztem)
Előzmény: Keri1974 (22)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 22
Fontos információ!!!!!!



Akik már beköltöztek azok minél hamarabb jelentsék be a villanyórát az Elmü felé,mert csak így jönnek ki átvenni azokat.Telefonon el lehet velük intézni,csak legyen kéznél az átvételi jegyzőkönyvetek.
Tel. szám:06-1-238-1000

Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 21
A közösképviseletet a Németh és tsa Bt,azon belül Horváth Beatrix adja.
Előzmény: Begi1982 (18)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 20
Sziasztok!


Én a C-ben lakom,ráadásul a vasút felé nézünk.Szerintem csukott ablakoknál nem zavaró a vasút,bár mi külön szigetelést is kértünk.Az RKB teljes egészében levonult így velük már nem tudtok egyeztetni.Próbáljatok a Kiss Varga úrral egyeztetni(ő az Olimpia részéről van,és nagyon korrekt,segítőkész volt velünk).Tel száma:06-30-664-1115
Előzmény: Begi1982 (17)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 19
Kozos kepviselo: Horvath Beatrix, Nagy es Tsa.
RKB teljesen kiszallt, felmondtak a szerzodest (ezt az infot szedtem ossze, Olimpiatol mondtak tobben, illetve a lakogyulesen is elhangzott). Szerintem az RKB-rol mondj le... :|
Valtoztatasokrol fogalmam sincs, en mar nem valasztottam burkolatokat (olyan szakaszban szalltam be, amikor mar rogzitett volt).
Előzmény: Begi1982 (17)
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 18
Meg egy kerdes. Ki a kozos kepviselo?
Begi1982 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 17
Szia!

En is pont azert valasztottam a D lepcsohazban lakast, mert az eppen eleg messze van a vasuttol, illetve a Bartoktol is. Egyetlen baja, hogy szemben van egy masik epulet:)

Epito: Akkor most az RKB teljesen kiszallt? Mert en ma megprobaltam elerni Horvath Monikat, aki a kapcsolat felejuk, ill. vele rendeztem le a burkolat valasztast, de nem kapcsolhato elofizetot mondott az aranyos gepi hang. Aztan kiderult, hogy mar megvaltozott a szama, de a masikat nem vette fel. Lenne egy par kivansagom meg a lakassal kapcsolatosan, azt szerettem volna vele megbeszelni.

Tenyleg mennyire lehet meg valtoztatni, ha mar egyszer megnezted, kivalasztottad a burkolatot, es alairtad azt a papirost is? Remelem, hogy engedik:)

Üdv,

Begi
Előzmény: M.Andras (15)
pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 16
Szia!

En harom evig laktam hasonlo helyen (Szeremi sor - kb egy km-rel arrebb) pontosan a vasutra nezo oldalon.
Ezert is valasztottam egy belso udvarra nezo lakast, nekem az tul hangos volt.
Masik dolog (ami persze elegge szubjektiv) a delre nezo lakas nekem tul meleg. Sajnos azt az oldalt nyaron reggeltol estig folyamatosan suti a nap.
Remelem ezzel senkinek nem vettem el a kedvet... :)
Előzmény: M.Andras (15)
M.Andras Creative Commons License 2007.12.04 0 0 15

Kedves Mandarin Kert Lakók!

 

Én magam is azon gondolkozom, hogy veszek egy lakást a C vagy D lépcsőházban, és azt szeretném megérdeklődni Tőletek, hogy a vasútforgalom mennyire zavaró?

 

Gondolom, hogy a vasútra néző lakásokban ezt lehet hallani, de szerintetek valamivel hátrébb is zavaró lehet ez?

 

Köszönöm előre is a választ.

 

üdv,

 

András

pipeti Creative Commons License 2007.12.04 0 0 14
Koszi, ezt tudom, mar ala is irtam.
Es valami az epitkezesrol: oktober elejen voltam muszaki atadas/atvetelen, azota nem nagyon tortent nagy elorelepes, akar azt is mondhatnank, hogy all az epitkezes. A gepeszek illetve a villanyszerelo(k) valoszinuleg ott vannak. Ezt onnan sejtem, hogy egyreszt beszeltem meg korabban a villanyszerelovel, illetve a gepeszek is jottek hozzank (wc szivargas es egy szetcsuszott kadtulfolyo okozta leazas miatt). Nagyjabol az RKB epito elpakolt, de a Nanette (aki tovabbviszi az epitkezest) meg nem vonult fel.
Sajnos a kert sem nagyon halad, de ma szerencsere ismet felvonultak a kertepitok, bizok benne, hogy azt gyorsan lerendezik.
Előzmény: Keri1974 (13)
Keri1974 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 13
Szia Pipeti!


A "közös"(Olimpia)képviselő határozott kérésünk ellenére sem nagyon eröltette a dolgot.A DIgisek megkeresésére csupán csak egy e-mail címet volt hajlandó adni nekik.Nemtudom tudod-e,hogy aláírásokat gyűjtünk a versenyhelyzet elérése érdekében.Bövebb felvilágosítást Kalácska Gábortól,vagy a C101es lakásban tudsz kapni.Ezuton szeretném minden lakó szíves figyelmét felhívni,hogy itt a fórumon,vagy az IWIW-en fogunk minden minket érintő dolgot közzétenni,és ugyanitt tud mindenki a problémájához segítséget kérni a többiektől.


Üdv,
Keri
Előzmény: pipeti (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!