Keresés

Részletes keresés

SPafi Creative Commons License 2001.03.17 0 0 8
"miért van az, hogy egy ilyen, már meglévő technológia (amin nem kell változtatni, hiszen most is hasonlók az elvárások egy hangfallal szemben) eltűnik, mexűnik, stb?"

Miért? Azért, mert mi hülyék többre értékeljük a dizájnt, a villogó LED-eket, mint a minöséget. Ha egy átlagembernek a buliban leég a mélynyomója, akkor vesz bele Somogyit, és örül, mert többé nem ég le. Igaz, hogy nem is szól, de az a lényeg, hogy csurig kicsavarhassa a potit. Nesze neked minöség! A VT tanult ebböl: ö is lerontotta az érzékenységet, hogy ne koppanjon be a mély! De akkor túl erös a magas! Nem baj, gyártjuk feleakkora mágnessel. Még olcsóbb is. Kiiiirály:-<

Előzmény: nybbas (6)
cucu Creative Commons License 2001.03.16 0 0 7
Helo.
Azt nem tudom, mi lett az ORION-nal, -bár a feleségem az orion épületében dolgozik- szóval, nekünk is VT TV-nk volt. Konkrétan: Munkácsy
Csak a pontosság kedvéért: VT - Vadász Töltény gyár.
Na, ez a TV 15 évig ment úgy, hogy felfűtöttem a képcsövét. Szerintem minden tekintetben megállta a helyét.
cucu
nybbas Creative Commons License 2001.02.19 0 0 6
Nemtom mond-e az valakinek valamit, hogy HS-280? No jó, tudom, hogy nem Orion, de miért van az, hogy egy ilyen, már meglévő technológia (amin nem kell változtatni, hiszen most is hasonlók az elvárások egy hangfallal szemben) eltűnik, mexűnik, stb?
Tényleg mi lett ezekkel?
Előzmény: stika (5)
stika Creative Commons License 2001.02.19 0 0 5
Nem igazán friss ifó (95-ben jártam náluk), de felvásárolta egy orosz gáz- és olajipari cég. A szórakosztató elektronikát teljesen abbahagyták, még egy darabig gyártottak mikrohullámú átviteltechnika berendezéseket.
A háború előtt az Orion jól hangzó márkanév volt, egyenrangú a többi nagy gyárral. Aztán a kommunizmust ezt is lezüllesztette, mint minden mást. Csak másolták a nyugati technikát, már amihez hozzájutottak.
Az Elektonikus Mérőkészülékek Gyára (EMG) egyébbként az Orion üzemlaborjából vált ki, ahol a gyártmányok beméréséhez szükséges műszereket fejlesztettek. Aztán csak a KGST piacra termelt, ennek igénytelensége miatt állandóan le volt maradva kb. 5 évvel a világ élvonalától. Csináltak itt számítógépet is, még tranzisztorosat, amikor nyugaton már megjelentek az IC-k. Talán 2-3 darabot tudtak eladni belőle.
PETYUS Creative Commons License 2001.02.19 0 0 3
> kb 65 táján készült. Nem robbant föl, ... Nem rossz eredmény kb 45 év után...

Van egy kis hiba a számításban.

Előzmény: Törölt nick (2)
tüzes fal Creative Commons License 2001.02.15 0 0 1
Régi jó orion 60 csöves tévé...
Mindig szilveszter éjjel romlott el :)
ControlDenied Creative Commons License 2001.01.23 0 1 0
Rosszul irtad, helyesen:

0ri0n

Előzmény: orion_2 (-)
orion_2 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 topiknyitó
Ezt a topicot azzal a céllal indítom, hogy minél több információval rendelkezzék az (és jómagam is), aki kíváncsi a '70-es '80-as évek magyar híradástechnikai termékeket gyártók közül az ORIONnal, mely gyár sokszor korát megelőző termékekkel rukkolt elő a piacon. Elsősorban a szórakoztató-elektronikai termékekre gondolnék, pl: nagy HIFI torony, hangdobozok stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!