Keresés

Részletes keresés

kubizo Creative Commons License 2008.09.06 0 0 29

Sziasztok!

 

Mi több mint egy éve költöztünk ide, "keletről" mi ugyanazok a tényezők miatt jöttünk ide amiket te említesz, mentalitás, közbiztonság, környezet, stb..Gazdaságilag, lehet Budapest, Győr, Székesfehérvár fejlettebb, de mint élhető környezet nyomába sem ér Sopron környékének.Sokan azt mondják nincs különbség a két országrész között, ezt cáfolom, én 35évet éltem keleten, de össze se lehet hasonlítani pl. ÉNY.-Dunántúllal.Aki nem ért ezzel egyet, javaslok egy Nógrád-Borsod-Szabolcs körutazást.Ezt nem vitaképpen emlitem, csak mint nagy kiránduló, aki járja az országot szüntelen és élt már ott is itt is.Állásokról annyit, átlagos állás van rengeteg, a kiemelkedőt egy kicsit keresni kell.A "sztárszakmák" fogorvos, fogtechnikus, fodrász, kozmetikus, szakács, pincér.Ápolónőként könnyű elhelyezkedni szinte mindig keresik, a kórház egy felújitott, modern intézmény közepes méretü.Egy javaslat, ha nem beszéltek németül, kezdjetek el azonnal tanulni, mivel jobb állásokban legalább egy alapszintet elvárnak, mellesleg Ausztriában könnyen állást talál egy ápolónő.Ha kíváncsiak vagytok valamire írjatok,szívesen segítek, ha tudok.

Előzmény: teni (27)
Erik777 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 28
Teni, sztem egyáltalán nincs semmi különbség a két országrész között. Az utcák mindenhol szemetesek általában, persze nyugaton és keleten is vannak tiszta települések ill. településrészek. Tudom a Dunántúlon kicsit jobban ill. kevésbé rosszul keresnek, de nagy különbség nincs, egyes dolgokban kelet jobb, más területeken pedig nyugat.
Előzmény: teni (27)
teni Creative Commons License 2008.09.04 0 0 27

Sziasztok!

 

Én debreceni vagyok. A családommal most jöttünk vissza a nyaralásból, 10 napig voltunk Hegykőn. Én alig akartam eljönni. Amikor hazaértem láttam meg, hogy mekkora különbség van a két országrész között. Döbbenet!!!

 

A párommal eldöntöttük, hogy Sopronban vagy a környékén akarunk letelepedni. Már alig várom. Azt beszéltük, hogy ha nem is keresnénk ott többet, de a mentalitás, a környezet, a hangulat miatt már megéri. Ezután szeretnénk még kisbabát és neki sem mindegy milyen környezetben nő fel. Nagyon szeretem a szülővárosom, de nehéz ezen a környéken élni. Tényleg nyakasak a debreceniek.

 

Ápolónő vagyok és interneten láttam, hogy a soproni kórházban van felvétel. Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy milyen a kórház, illetve szívesen beszélgetnék olyan emberrel aki ott dolgozik.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

UI: Sopron szép város! 

Erik777 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 26
Sztem lehetne a világörökség része is, ha rendesen ápolnák a várost és tényleg minden rendben lenne - persze így is csodálatos. Sopronban is sajnos sok magyaros dolgot lehet látni.
ramargo Creative Commons License 2008.08.08 0 0 25
soproni feri Creative Commons License 2008.07.13 0 0 24
Sziasztok!
Igen Sopron valóban szép város,itt születtem 53 éve,csak vannak dolgok amire az önkormányzat nem fektet hangsúlyt,pl.utak.külterületek,illegális szemét lerakók stb.Pénz hiányra hivatkozik
pedig van pénz,csak nem mindig oda rakják ahová kellene.Megnyitották a határokat.
Somfalvi átkelő : kerékpárral,gyalog,személyautóval az osztrák határig borzalmas útviszonyok,soproniak szégyene, sürgősen javítani kellene ezen a színvonalon.
A Táncsics majorig valamikor aszfaltos út vezetett az alapja most is megvan.
Lehetne aszfaltos utat rá építeni.
A ligetpatak hídjától a majorig az útszélét sem kaszálják váligérő gaz,esetleg parlagfű,nem foglalkozik vele az önkormányzat pedig oda kéne figyelni.vagy ez már nem Sopron?
Üdv. minden soproninak.
GURIGA Creative Commons License 2008.05.27 0 0 23
Én Pesten születtem. Ott éltem 32 évet.
Bár sok helyen megfordultam, Sopron valahogy kimaradt.

1979-ben hagytam el az országot.
Azóta Kanadában élek.
Tavalyelőtt Schwechatnál szálltam le a gépről, és Sopront is megláthattam.

Azóta belebetegszem a honvágyba.
Ha - 79 előtt - eltöltöttem volna csak egy napot Sopronban,
talán soha nem jövök el otthonról!





sopronchat Creative Commons License 2007.12.31 0 0 22
SopronChat Közösségi Portál - Keresd meg a barátaid, rokonaid és csevegj az ismerõsökkel! A SopronChat online közösség, amelyen keresztül barátaid barátaival ismerkedhetsz meg . Rendszerünk legtöbb regisztrált tagja, Soproni vagy Sopron közelében él . Képeslapküldés, letöltések, linkek, szavazások, fórum, chat, játékok, SopronChat Messenger. http://www.sopronchat.eu vagy http://www.sopronchat.hu
60-1124-1 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 20
Üdv mindenkinek!

Mi az,hogy!
Láttam kb. 5%-át,de nagyon tetszett!
laura28 Creative Commons License 2006.10.21 0 0 19
A Lőverekből
laura28 Creative Commons License 2006.10.21 0 0 18
Tűztorony
laura28 Creative Commons License 2006.10.21 0 0 17
Szerintem nagyon szép ez a kép. Nektek mia véleményetek?
laura28 Creative Commons License 2006.10.21 0 0 16
Hogy szép-e Sopron?? Szerintem gyönyörű. De azt hiszem ezt leginkább a túristák tudják eldönteni.
cindiri Creative Commons License 2006.07.06 0 0 15

latom idönkent meglodul a topic :)

Asszem Sopront semmi mas varossal nem lehet összehasonlitani, Köszeggel sem , mert az kisebb.

 

hatareset Creative Commons License 2006.06.09 0 0 14
Abszolút szép és tiszta város.Talán egy kicsit forgalmas a belváros,meg kell pár nap amíg kiagazodik az ember a sok egyirányú utcán.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.05 0 0 13
Citadella utca rulez.
-=Zsoca=- Creative Commons License 2006.04.19 0 0 12

Érdekes, hogy épp Ózdot említetted. Mi pontosan innen készülünk elköltözni vagy Győrbe, vagy Sopronba. Azon hezitálunk, hogy a kettő közül hová érdemesebb, hol van több munkalehetőség, hol van több lehetőség a vállalkozásra számítástechnikai területen...

Előzmény: Stanii (11)
Stanii Creative Commons License 2005.03.12 0 0 11
a szépség relatív, Ózdhoz képest mindenképpen szép, Reichanuhoz képest már talán kevésbé, bár ott azért a környezet is sokat dob az egészen.

Az utak katasztrofálisak, Baross út környéke dettó.. új lakóparkok, lakóövezetek terülteén balkáni útviszonyok...

De azért a Lőverek, Belváros, Várker, Tómalom szép
monsoon Creative Commons License 2005.02.27 0 0 10

 

Sopron szép, én nagyon megszerettem. 5. éve lakom a környékén, Pestről költöztem le, és amellett, hogy szoktam a vidéki élet szépségeit, ha nagyon hiányzott a város akkor Sopronba mentem.

Mint város nagyon kultúrált és hangulatos. Az itt lakók jogosan büszkék rá.

ÁcsNóra Creative Commons License 2005.02.23 0 0 9

Ez azt jelenti: reszkess, idegen?! :-) Pedig barátságos vagyok... :-)
Előzmény: Julianna22 (8)
Julianna22 Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8
Én mindenkinek csak ajánlani tudom Sopront.Bár az emberek tényleg "sznobok". Legalábbis többnyire. Na, de azért vannak ám kedves, aranyos emberek is!Igazából a baráti körök jellemzőek. Idegenekkel ritkán állnak szóba. Szerintem.
Julianna22 Creative Commons License 2005.02.03 0 0 7
Szerintem Sopron szép és tiszta város. Voltál már Szegeden?Na, itt tényleg piszkos a város. Szemét mindenhol, az utak porosak, néha alig lehet látni a porfelhőtől.Nem tudom, te hogy vagy vele, de én még nem láttam ennél koszosabb várost.
Éltem Sopronba és csak azt tudom mondani, hogy az gyönyörű. Remélem minél hamarabb vissza tudunk költözni. Nagyon nem szeretem Szegedet.
Előzmény: szelig (5)
ÁcsNóra Creative Commons License 2005.01.15 0 0 6
A nyavalyába vele!
Kamasz lányom felállította - az Alföldön! - azokat a paramétereket, amelynek meg kell felelnie a városnak, ahol élni szeretne.
A paraméterek alapján Sopron jött ki.
Kamasz-dili, gondoltam!
Na, most ott él, a négy unokámmal! Mehetek utána! :-)
Tényleg, milyen Sopronban nagymamának lenni..?
szelig Creative Commons License 2005.01.05 0 0 5
Sziasztok!

Szerintem is szép, csak a falfirkák nem kellenének, meg egy kicsit lehetne tisztább is.

cindiri Creative Commons License 2003.04.30 0 0 4
Bocsanat, 38 eve elek mashol:örület
Előzmény: cindiri (3)
cindiri Creative Commons License 2003.04.30 0 0 3
Hogy szep varos-e Sopron? Hogy lehet ilyet kerdezni??25 eve elek mashol, de keves az a nap amikor nem gondolok ra. Gyerekkor: Elöször Brennbergben eltem , aztan a Virag utcaban egy bombatalalatos padlasszobaban,... alberletben, aztan a Kisfaludy utcaban, aztan jöttek az iskolak. Aztan a jolet, aztan a fejembeszallt dicsöseg, aztan a nyugat. De ugy a gyerekkori hangulat, mint a haverok akik hala isten meg mindig ott elnek, megvannak, es jo a kapcsolat. Mivel az uj elkerülö ut megepült, es az ember mar nem megy at a varoson, egyre ritkabb, hogy bemegyek, de amikor meg en trombitaltam a Tüztoronybol, Aprilis 4-ei ünnepenen a piac melletti emlekmünel, az ujsagarus mellett...vegigtrombitaltam a Majus 1 Teret, mögöttem az iskolam vonult a zaszlokkal, fasza idök voltak. Amikor a Zene suliban labujjhegyen vegiglopakodtam a folyoson, es valahonnan egy zongora hallatszott, csak megalltam a csendben,azota szeretem Chopent, ezt meg kell elni! Amikor bringaval lebringaztunk delutanonkent az erdei uton a Tomalomra es Cseke Laszlot a delutani randevuban hallgattuk, ezt is meg kell elni! Minden vasarnap reggel programm volt, hogy a fent emlitett ujsagosnal megvettem a Francia Vailant-ujsagot, a varfal alatt olvasgattam, stb. Meselhetnek Brennbergröl, az Erdei iskolarol, ahol szamtalan szülötlen arva gyerekkel tanultunk, kirandulasokrol, nevelökröl, sielesröl, az ottmaradott cimborakrol, ifjusagrol.Soproniak ti ott az allando szelben csak vigyazzatok a varos szellemeire. Ott figyelnek bennetek a Karoly kilatonal.Meg hogy szep-e ez a varos?
Előzmény: H_V (2)
H_V Creative Commons License 2003.02.10 0 0 2
Elindult a Sopronchat.

CyberChat

Szeretettel varunk mindenkit.
:-))

eyrie Creative Commons License 2002.12.03 0 0 1
Szerintem magyarország legszebb városai közé sorpolható,bár vannak részei amit a kiváncsiskodó turistaszemek elől jobb elrejteni..
izé Creative Commons License 2002.12.03 0 0 0
Hát, Sopron nem 0 ebből a szempontból.
Különben nem tudom, az utóbbi időben hanytalik, rendesen.
Előzmény: aerdna25 (-)
aerdna25 Creative Commons License 2002.12.03 0 0 topiknyitó
Szeretném, ha kifejtenétek a véleményeteket a címmel kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!