Keresés

Részletes keresés

merigazoi Creative Commons License 2023.11.07 0 0 31

zénó aranyat talál

 

zénó aranyat talál, de nem mondhatja el senkinek. mert már régebben talált egy aranykupát és a végén kiderült hogy az egyik hun törzsfőé volt, és mostanában mindig az a szokása, h hozzávágja, h hozzon neki bort. (mindig mondja is h, zénó, nem a tied.) zénót ez sokszor megzavarja a munkájában, h buda udvarát szórakoztassa.

 

zénó álmodozik, h messzi vidékre megy az aranyból, de ahhoz vennie kell egy hajót. álom: egy világvégi kelta faluban ahol kékre festik az arcukat zénó kinéz az óceánra. egy másik álom: zénó a atlantiszon, emelkedik a víz, zénó durci-morci. elhajózik.

 

zénó végigméri az összes törzsfőt, kinek mutassa meg az aranyat, ami egy nagy függő fülbevaló. követi őket, de egyik se jó hanggal az asszonnyal, a hun többnejűek, zénó  meg tudja abból nagyobb baja lesz, mert csak egy függője van. milyen jó lenne ha tőr lenne. el lehetne adni római tőrnek, zénó elmélázik. ezzel ölték meg cézárt, azért sokat adnának.

 

elmegy a kardkovácshoz, h olvassza be neki. ad neki a reggelijéből, amit a vezéri sátorban tálalnak. kap egy aranykockát.

 

de kinek adja el? zénó

 

a napnyugtai vezérsátori összejövetelen zénó úgy gondolja ha nem tudja senkinek eladni, soha se jut el a országba, ahol narancsot fog reggelezni, narancsot fog ebédelni és vacsorára narancsot inni. ...végül, amikor buda megkérdezi tőle: zénó, mi történt veled a héten? zénó azt mondja, találtam aranyat. de nem tudom kinek tudom eladni a legjobb áron. mindenki hallgat, mint ahogy a pusztán szoknak hallgatni. zénó a tenyerében tartja az aranykockát.

buda felteszi a kérdést a gyűlésnek: ezer szeszterciusz amennyit az arany ér. hány atila tallér? zénó mondd te. ezer felér egy atillával? atila összeráncolja a szemöldökét. buda: mennyivel ér fel egy atilla? tizezerrel? atila elgondolkodik, zénó is... majd bólogat. buda: akkor az egy tallér lesz ha minden  hónapban hozol egyet egy évig.

zénó elgondolkodik. zénó: és mit kapok ezért itt most? buda: egy tallérért kapsz tiz kisdisznót, egy tizedtallérért egy kisdisznót. így kapott zénó egy kisdisznót, akit a kezéhez kötött és nem volt szive levágni, hogy megegye. de végül megette.

 

 

merigazoi Creative Commons License 2023.11.07 0 0 30

zénó és a gótok

(szino)

ahogy zénó ott futkosott a hun vadászaton a lovasok alig birtak kikerülni, az egyik lo kupánrugta.

mikor felhesszel há ott vannak a gótok. a hunok már rég hét határon túl. a gótok elbeszélgetnek vele (megtudják tőle, h ő a hun senyő kendéjének a habóca. megmondják neki a gótok, semmit se féjen, küldenek egy futárt a hunok táborába)

há zénó ott van a gótok táborába 3 napig, 4 napig nem tudják mi történik. mire zénó megtudja, h a gótokat mint lenyilazták mielőtt eljutottak volna a hun táborba.

a gótok mérgesek lesznek zénóra. néhányan meg akarják enni.

 

már készülnek készülnek. mondják zénónak, este vacsora.

 

és éppen lenyakazná a gót, zénót kiszabadítják a hunok. égő nyíleső, a nyakazós gót dárdát kap a fejébe.

Előzmény: merigazoi (29)
merigazoi Creative Commons License 2023.11.03 0 0 29

Zénó sorozat

a hun Buda bohócának történetei. a hun főemberek szerettek szórakozni a vacsoránál a műsorán.

 

...hozzáadtak egy bizánci királynőt meg hasonló sztorik. a láthatatlan ember nyomán.

 

I. évad

1. a királynő és Zénó

2. Zénó és a gótok

3. Minden zénó nem lehet Zénó

4. Zénó aranyat talál

5. Zénónak ellopják a vacsoráját

6. Zénónak igérik szibériát

7. Zénó a törzsi gyűlésen

8. Zénó rómában jár (Atila veronában)

9. Zénó az északi tengereknél

10. Zénó a babiloni romoknál

11. Zénó esete a római légióssal

12. Zénó estéje az örökélet forrásánál

13. Zénó a kinai császárnál

14. Zénó és a mongol ló

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.09.03 0 1 27

 1 filmötlet tőlem:

 

A főhős ül a ChatGPT előtt, aztán ez ... meg az, aztán valami akció pl. meghal vagy gyereke születik még nem tudom ?

Nullával Osztás Creative Commons License 2023.08.30 -5 0 26

Nem saját ötlet, de egy adaptáció: a NER dicsőséges korszakában megvalósítható alkotásról lenne nagyba'szó, mégpedig „A padlás“ c. alkotásról. Kis csavarral: rajzfilmként! Mégpedig azzal a furcsa stílusú Csupó Gábor animációval, ami a Fecsegő tipegők-et vagy a Jaj, a szörnyek!-et rajzolta meg CsG.* A furcsa karaktereknek, a furcsa történetnek, a világok átjárhatóságának jót tenne ez a különc stílus, az animáció meg elkerülné az élőszereplős film buktatóit (lásd a Macskák című szörnyűséget!). Talán még  a szinkron is könnyebben rápasszintható lenne, tehetséges, de nem világsztár (azaz megfizethető) musicalszinészekkel (a jogokat a magyar produceri vállalkozás keményen kézbentartaná). Jutalmamat a szokott módon kérném átutalni. :D
————
* CsG-nak nem a PappaPiához hasonlatos baromságokat kéne levezényelnie, hanem olyan műveket, amiben otthon van: a rajzolt műfajú alkotásokat.

merigazoi Creative Commons License 2023.08.28 0 0 25

hun szer : kendzsi visszatér

 

tábor. a fejedelmi tanács ülést tart. két fejedelem összevitatkozott egy területen kipattant kiscsaládi viszályban.

egy héttel korábban szabadult kendzsi, az egyik fejedelemtől barandzsival (visszatérnek a falujukba, a régi fejedelmükhöz). a fejedelmi tanácsra elmegy kendzsi a fejedelmével, meg ezer emberrel, az egyik fél a vitában korábban megölte a főnökét és forr benne az hogy megbosszulja, de a hun tábor tisztelete miatt nem csinál botrányt a szeren, de az ülés után csapatot szervez. (és végül emiatt a nagytestvére meghal)

 

japán jakuzasztorik nyomán, hun környezetben, az altai és ural vidékein. hegyek völgyek, nádak erek.

a senyő az ojabun, a bosszuesküdött börtönviselt kobun aniki a kendzsi.

 

lovasnyilas, gyűrűs faerődítmények, jurtatáborok, csordalegelők. sámánok faluk horgászok halászok.

 

 

Előzmény: merigazoi (23)
merigazoi Creative Commons License 2023.08.23 0 1 24

Betyár 2 : a puszta törvénye

 

a zsandár sorra fogja el a betyárokat a pusztán. egy lelőtt gazda halálának a helyszínén, kimutatja közönyét a ház népének gyásza iránt. kivizsgálja a helyszínt és észreveszi hogy az egyik ló patkója különös nyomot hagy. másnap az egyik csárdánál észreveszi a patkónyomot. embereivel körbekerítik a csárdát és elkapják a gyilkos betyárt.

a betyár a siralomházban megbánja hogy megölte a gazdát. a zsandár megkínozza és kiszedi belőle a bandája tagjainak nevét. a betyárt felakasztják.

a bandájának is tagjait is rövid időn belül kézre kerülnek.

 

rózsa bandája is tudomást szereznek erről.

megtámadják a börtönt, berobbantják a falat és megölnek három zsandárt. banda öt taggal bővült és rögtön még aznap este egy csordát eloroznak az egyik tanyáról és reggel miután a vajdasági vásáron értékesítették

 

a zsandár egy katonai osztagot rendel bécsből. a tanyavilágra a félelem légköre telepszik.

de ennek következménye hogy többen a tanyavilágból összeverődnek és ha felderítő osztag kerül az útjukba, lemészárolják őket.

 

rózsáék kirabolnak egy postavonatot és a zsákmányból fegyvereket vesznek.

 

leszámolások sora kezdődik a betyárcsapat és az osztrák katonák közt.

 

rózsáék tudomást szereznek arról, hogy a zsandár szeged ispánjával találkozik, valamit megbeszélni. egy felszolgálólányt megkörnyékez Rózsa Sándor, hogy hallgassa ki a beszélgetésüket és amikor a zsandár menne, ledobja a ló, mert a betyárok szöget szúrtak a talpába. a zsandár eltöri a lábát és a kezét, és a zsandárok elvonszolják magukkal, pisztolypárbajt vívva a zsandár katonáival. az ispánság őrei, a hajdúk nem szállnak be, mert nem kedvelik a németeket.

 

a zsandár szétszabdalt darabjait reggelre a mezőségi városok kapuinál találják.

 

 

merigazoi Creative Commons License 2023.08.22 0 0 23

filmsorozat ötlet

 

hun drámák

 

a kinai sorozatok mintájára, csak az 5.században, a hun elit közötti családi perpatvarok. (a vikingeset még nem láttam, nem tudom miket dolgoz)

 

egyik epizódban lehetne egy ajándék egy gyerekkor óta baráttól, a házasságához. a Tꍞᛐ  TTᚾᛁᛩX felirattal.

félreértés történik, miközben a két hun harcos egy hadjáratban van. felhordul az egész hun udvar, a mostoha bebeszéli a feleség fejébe. egy apródot kiküldenek, az kijut a frontra és látja a gótok és hunok közti összecsapást az egyik hun nemzetségi szék táborából.

 

a másik epizód lehetne túsznak adott testvérpár más-más törzsnél nevelkedik. amikor összehívják a nemzetgyűlést, és összejön a 24 törzs, az idősebb testvér a testvérének ellenséges törzs vezérkarának vezérénél van még. ebben az epizódban kiderül, h a hun senyő is túszként nevelkedett, igy tanácsot tud adni a testvéreknek. az epizód végére a két testvér a senyő testőrségében megy a hun-római találkozóra.

merigazoi Creative Commons License 2023.08.09 -1 0 22

ez nem filmötlet, hanem egy technikai dologra építő film,

mint a lost footage filmek (pl. rec), vagy snittmentes filmek* (children of man, saul fia is az volt, nemtudtam). témában volt ilyen a gun (amikor egy kézifegyver útját követte végig a filmsorozat)

 

az egész filmet egy telefon nézőpontjából látjuk. a kamerája végig be van kapcsolva.

 

munkacím: a telefon.

 

kezet cserél, elveszik, lenyúlják stb.

 

a történet lehet szerelmi kapcsolat, üzlet; egyszerhasználatos bűntetthez, kimerülő, meghekkelt, tönkrement, hálózat-kiesés...

 

 

*hiányzik a listáról a 2002-es Tiempo Real (amit megvettem dvd-n 2005 körül)

amely állítólag az első ebben a kategóriában.

az egész film valós időben játszódik, vágás nélkül. egy rablást mutat be az elejétől a végéig.

fasza film. tele akcióval. valódi v-cinema mestermű.

https://en.wikipedia.org/wiki/One-shot_film

https://www.imdb.com/title/tt0369020

 

 

 

merigazoi Creative Commons License 2023.08.03 -1 0 21

ez dramaturgiailag úgy érdekes, ha a rákosba szeret bele az öngyilkosságon gondolkozó.

Előzmény: Nullával Osztás (19)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.30 0 0 20

Ááá, ez hülyeség ! Miért nem valami vígjátékon gondolkodol ?

Előzmény: Nullával Osztás (19)
Nullával Osztás Creative Commons License 2023.07.27 -9 0 19

————— Egy fiú (Fh = főhős) visszamegy a múltba, hogy megmentsen két gimis osztálytársát:
(L1) egy évekig vegzált lányt, aki a végzős évben öngyilkos lett (ebben a zaklatásban eléggé sáros volt Fh);
(F1) egy barátját, aki rákos lett, és meghalt.


Tudja, hogy most nem lehet szerelmes T-be, akkori szerelmébe, mert az mindent összekutyulna az idösíkon, bár T lépten-nyomon jelzi, hogy (most is) tetszik neki. Szóval nehéz. De a terve sikerül. Lassan az (L1) leányt magabiztossá és öntudatossá teszi, a (F1) barátját pedig ráveszi a gyakori egészségügyi ellenőrzésre, és még idejében felfedezik nála a kezdődő rákosodást. T viszont depressziós lesz, és Fh is drogba menekül, annyira szar érzés, hogy T-vel elutasítóként bánik.


[A valóságban a fiú ki se mozdult az elmegyógyintézetből, ahol évek óta kezelés alatt áll. A két osztálytársának (L1 + F1) a halálesete juttatta katatón állapotba. Egy új gyógymódot (virtuális valóság gyógyszerekkel + szuggeráló technikákkal) próbálnak ki nála, amivel szeretnék kirángatni fiút az állapotából, a prof szerint, ha a képzeletében helyre tudná hozni a valóságban megtörtént tragédiákat, akkor újra normális állapotba kerülne. De nem számoltak ilyen mellékhatásokkal, hogy mivel jár a volt szerelmek negligálása. A fiú nem lesz jobban. A kamera lassan távolodik a nyálcsorgató, zombiszerű alaktól, kihátrál a szobából, az intézet épületéből, szivettépő vonós zene, the end felirat… ]

merigazoi Creative Commons License 2023.07.26 0 0 18

még egy.

 

a furkós paraszt.

 

a tanyavilágot járja egy botos ember és a betyárok is egy nagyobb zsákmány után vannak. a három részre szakadt ország fölé is borus fellegek gyűlnek, a német, török, magyar közt. fikciós történelmi.

 

 

merigazoi Creative Commons License 2023.07.24 0 0 17

új filmötlet.

 

a kisÖrdög.

 

van egy kis figura amelyik mindig feldob valamit a főhősnek h mit csináljon meg. ez vicces szituációkat szül. dark comedy

 

most már tőlem kell megvennetek, csórikáim! azt megmondom 7 számjegyű valuta (váltó) alatt ne is gondoljatok a szerződésre.

 

 

Csimpolya Creative Commons License 2022.09.16 0 0 16

Köszönöm!

Előzmény: merigazoi (14)
merigazoi Creative Commons License 2022.09.12 0 0 15

Három verekedő cigánygyereket besorolnak a határvadászokhoz, ahol életmegváltoztató eseményt élnek át a szolgálatban egy éjszakai határáttörés során. kortárs krimi

 

bumm, filmötlet.

merigazoi Creative Commons License 2022.09.12 0 0 14

igen, Jókai végül nem találkozott a betyárfejedelemmel. ha jól emlékszek, Rózsa ügyvédjével tárgyalta meg a dolgot (Rózsa mentelmét).

Damjanich viszont a főnöke volt, hozzá sorozódtak be amikor Szegeden bevonultak, az ő táborában voltak Rózsa és betyárcsapata a délvidéki hadjáratban.

Előzmény: Csimpolya (13)
Csimpolya Creative Commons License 2021.11.11 0 0 13

A Damjanich-találkozásról nem tudok érdemlegeset, de az általam őszintén kedvelt Móric bácsi utólag kissé szépítette az emlékeit . Az akkor megírt levelében közli, hogy nem tudott találkozni Sándorral.

Előzmény: merigazoi (11)
Csimpolya Creative Commons License 2021.11.11 0 0 12

Köszönöm, akkor nem csak az én fantáziámat ragadta meg!

Előzmény: merigazoi (10)
merigazoi Creative Commons License 2021.11.10 0 0 11

a Betyárban van az, h Rózsa Sándor találkozik Damjanichvel,

találkozik Jókaival.

 

de mondjuk az se nagyon vetődött fel, h Hunyadi találkozik Tepessel.

Előzmény: merigazoi (6)
merigazoi Creative Commons License 2021.11.10 0 0 10

:) ja-ja.

 

de meglehet irni középköltségvetésre is, általában, ennél mondjuk ez kemény dió. de ha megnézed, a New World-t is elég szikár helyszineken forgatták, nem sok nagyjelenettel, sokszereplős is alig van. egyszóval, a műfaj is meghatározó. lehet kamaradráma, lehet akciófilm, de akár rajzfilm.

 

de látom már megirták legalább nágy könyvben, még broadway musical is volt róla.

Előzmény: Csimpolya (9)
Csimpolya Creative Commons License 2021.11.06 0 0 9

Igen, jó téma, viszont kétségtelen, hogy sok pénzbe kerülne, de ez már nem az én gondom.

Előzmény: merigazoi (6)
merigazoi Creative Commons License 2021.11.05 0 0 8

a megyei rendőrkapitányról kiderül hogy korrupt. az ügy szálai messzire vezetnek és a politikummal összefonódott oligarchák, közéleti szereplők sorra dőlnek ki, mivel az belengeti az ügyiratokat, amiket eddig eltussolt. gazdasági bűnügyi thriller

 

bumm, filmötlet.

merigazoi Creative Commons License 2021.11.05 0 0 7

a padlásmester. mindenkinek beszólt beszólt aztán egy nap kiütötték úgy hogy fejest fordult az élete. lassú művészfilm.

 

bumm, filmötlet.

merigazoi Creative Commons License 2021.11.05 0 0 6

ja, ez jó. elviszi maga a történelmi érdekes találkozás, a sztori már annyira nem is döntő. és az előélettel simán akár egy sorozatot is meg lehetne tölteni.

 

ilyen volt a betyárokból lett szabadságharcosok sztori is pl. témában.

meg volt az a kalóz is aki az angol király szolgálatába állt, szóval ez többrétű sztori.

 

 

Előzmény: Csimpolya (4)
merigazoi Creative Commons License 2021.11.05 0 0 5

milyen sorozatgyilkosság?

Előzmény: pk1 (2)
Csimpolya Creative Commons License 2021.11.04 0 0 4

Egy történelmi film ötlete. Most olvasok egy olyan könyvet, ami a nem szabványos életű nők történetét ismerteti, elég rövid cikkekben. Nos, itt szerepel egy Gráinne Ní Mháille nevű nő története, aki tűzvörös hajú, szenvedélyes és kalóznak állt! Ez utóbbi mesterséget sikerrel űzte, még három gyereke is született közben.

Aztán egy bonyolult ügyben találkozott egy másik vörös hajú, szenvedélyes és fontos pozícióban lévő nővel, I. Erzsébettel.

Szerintem ez a jelenet, no meg ír barátnőnk sorsa eseng a megfilmesítésért. Bár igaz, nem lesz olcsó!

xxx32 Creative Commons License 2021.11.04 -1 1 3

Orbán bukása

pk1 Creative Commons License 2021.11.04 0 0 2

"Az önnullázó". Mi köti össze a sorozatgyilkosság áldozatait? 80 éven aluliaknak nem ajánlott. A film megtekintésének feltétele a fórumos előélet átvilágítása.

Előzmény: merigazoi (0)
merigazoi Creative Commons License 2021.11.03 0 0 1

A házas irodai munkás 'jógaoktatót keresek' hirdetést ad föl. Össze is ismerkedik egy titokzatos nővel, akit el kezd követni, és kiderül hogy az ügyfélköre különlegesen gazdagok, egyesek bűnszervezetek tagjai stb. Az irodai munkás élete fölfordul azután, hogy úgy dönt a saját javára forditja ezt a dolgot. crime thriller

 

bumm, filmötlet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!