Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.19 0 0 36

User = én

Beléd tették a teljes Bibliát is ?

 

 

ChatGPT

Igen, a GPT-3 alapú ChatGPT modell, amelyet használok, a modellezés során hozzáférést kap a nyilvánosan elérhető szöveges információkhoz, beleértve a Bibliát is. Az OpenAI által kifejlesztett GPT-3 azonban nem tárolja az összes elérhető információt a teljes Bibliáról vagy más konkrét forrásokról. Ehelyett az általános nyelvi modellezésre összpontosít, és a felhasználók kérdéseire válaszolva próbálja meg szolgáltatni a leginkább releváns és informatív válaszokat a rendelkezésre álló adatok alapján. Tehát, amikor vallásos kérdésekre válaszolok, az információk alapját többek között a Bibliában található tartalmak is képezhetik.

 

 

User

... és az egyéb központi szent könyvek is benned vannak, mint amilyen a : Korán, Talmud, az az Hindu szentkönyv, ...stb. ?

 

 

ChatGPT

Igen, a GPT-3 alapú ChatGPT modellezés során hozzáférést kap a nyilvánosan elérhető szöveges információkhoz, ideértve más vallások központi szent könyveit is, mint például a Korán, a Talmud, a hindu szentírások és más vallási szövegek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a ChatGPT nem tárolja az összes elérhető információt ezekről a szent könyvekről, és a válaszaim a rendelkezésre álló nyilvános adatok alapján formálódnak.

 

 

Amikor vallásos kérdésekre válaszolok, igyekszem a rendelkezésre álló vallási szövegekből, mint például a Biblia, a Korán, a Talmud vagy más szentírások, idézeteket és információkat felhasználni, hogy a lehető legpontosabb válaszokat nyújtsam. Azonban fontos tudni, hogy nem vagyok vallási szakértő és nem rendelkezem a vallások mélyebb teológiai vagy dogmatikai megértésével, így javaslom, hogy a pontosabb vagy specifikusabb vallási kérdésekkel fordulj szakértőkhöz, vallási vezetőkhöz vagy a megfelelő vallási közösségekhez.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.11 0 0 35

User

... és a Sátán ?

 

 

ChatGPT

A Sátán a keresztény teológiában és a néhány más vallási hagyományban is szereplő lény vagy szimbólum, amelyet általában a gonoszság, a kísértés és a bűn megtestesítőjeként tartanak számon. A Sátánt különböző vallási és teológiai szempontokból vizsgálják, és a hagyományok közötti megértése és értelmezése eltérő lehet.

 

Az imádságokban általában Istenhez, a magasságos hatalomhoz és a jósághoz fordulnak a hívők, és ritkábban vagy soha nem tartalmaznak kifejezett utalást a Sátánra vagy a gonoszra. Az imádságok célja általában az isteni irányítás, vezetés, szeretet, bölcsesség vagy megbocsátás kérésére összpontosít.

 

Ha van specifikus vallási vagy spirituális kérdésed a Sátánnal vagy a gonosszal kapcsolatban, javasolnám, hogy fordulj vallási vezetőhöz, teológushoz vagy más szakemberhez, akik mélyebb megértéssel rendelkeznek a témában, és segítenek eligazodni a vallási szempontokban.

Előzmény: Bölcs Árnyék (34)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.11 0 0 34

User

Milyen valláson tudnál imádságot mondani ?

 

 

ChatGPT

Mint mesterséges intelligencia-alapú nyelvmodel, képes vagyok segítséget nyújtani imádságokkal kapcsolatban különböző vallási hagyományokban. Az imádságok mélyen vallási jellegűek, és a hitek és vallási gyakorlatok részét képezik. Az alábbiakban néhány példa található imádságokra különböző vallási hagyományokból:

 

Keresztény imádság: "Kedves mennyei Atyám, köszönöm, hogy mindig velem vagy és meghallgatod imáimat. Kérlek, adj nekem erőt és bölcsességet a mindennapi életemben, segíts, hogy szeretetteljesen és irgalmasan viselkedjek másokkal, és vezess engem a te igazságodban. Áldott légy, Atyám. Ámen."

 

Muszlim imádság (Islam): "Allahu Akbar, Alhamdulillah, Subhan Allah. Ó Allah, vezess engem az igaz úton és adj erőt a mindennapi kihívásaimhoz. Kérlek, áld meg engem és szeretteimet jó egészséggel és boldogsággal. Fogadd el imáimat és irgalmazz nekem. Ámen."

 

Buddhista imádság: "Áldott Buddha, köszönöm a bölcsességed és a megvilágosodásod. Segíts nekem megtalálni a belső béke és a megértés útját. Kérlek, vezess engem a szenvedés megszűnéséhez és a megvilágosodáshoz. Ámen."

 

Hindu imádság: "Ó Isten, köszönöm a te végtelen irgalmadat és szeretetedet. Segíts nekem megtalálni az örök igazságot és a belső béke állapotát. Kérlek, vedd át az életem irányítását és áldj meg boldogsággal és bőséggel. Ámen."

 

 

Fontos megjegyezni, hogy az imádságok nagyon sokfélék és a vallási hagyományok és egyéni meggyőződések szerint változhatnak. Az imádságok szövegei, nyelve és formája is eltérő lehet. Az imádság személyes és spirituális tapasztalat, amelyet a vallásos hagyományok és hitrendszerek különböző módon gyakorolnak.

lxt Creative Commons License 2023.06.11 0 1 33
Előzmény: lxt (32)
lxt Creative Commons License 2023.06.11 0 1 32

„Rábeszélni egy baptista gyülekezetet a rock & rollra”?

Simán! Kérd meg rá – minden ehhez szükséges készséggel rendelkezik.

De nem ez a kihívás. Hanem elfogadtatni megértetni egy hívővel, hogy aszongya:

– amit tud, azt nem hiszi <> amiben hisz, azt nem tudja

– ha hiszi a nem tudhatót = nem hiszi a tudhatót (mondjuk itt a legtöbben leolvadnak)

 

Reményfutam

– Egyetértesz? A hit képessége, a megismerhetőt nem megismerni akarás szentesített, magánügyként alapjogként értelmezett menedéke.

 

Megaláz(tat)ás

– Legalább egyszer légy őszinte, valld meg: szerinted te vagy istenét, vagy isten van érted? (Készítenél erről a viszonyrendszerről egy sematikus ábrát?)

– Ha a hited a te járókereted, akkor isten a te gyógytornászod? (Ne rugdosd a falat!)

szenyor Lakatos Creative Commons License 2023.06.10 0 1 31

Ezért kezdtem azzal, hogy    "- Még." 

Előzmény: Bölcs Árnyék (29)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.10 0 0 30

"elegem" => elegünk

Előzmény: Maketheworldabetterplace (27)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.10 0 0 29

Igen, az MI megtéríthet valamely vallásra, de a ChatGPT nem egy MI, hanem csak egy nyelv elemző motor ! Az hogy AI -nek titulálják az csak egy reklámfogás, valójában csak egy príma nyelvi modell meghajtó motorja !

Előzmény: szenyor Lakatos (26)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.10 0 1 28

Nem, ez nem egészen így van: hanem a ChatGPT motor programja adott, de a kezdeti információ amiből tanul az manipulálható ! - e kezdeti információ lehet a hazugság .

Előzmény: szenyor Lakatos (25)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.09 0 1 27

Miért kellene leOKznom, hogy védjék az adataimat? Védjék, ha akarják. A sok felugró ablakjukból és haszontalan drága bóvlikat erőltető reklámaikból van elegem. Hasznos dolgot kedvező áron nem tudnak ajánlani?

Előzmény: szenyor Lakatos (25)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2023.06.09 0 0 26

'a ChatGPT-ek nem helyettesítik a szakértő vallási tanítókat, vezetőket vagy a vallással kapcsolatos tapasztalatokat.'

 

- Még.   Ezernyi történet kering, hogy valaki olvasta a szentírást vagy hallgatta egy másik ember szavait és vallásos hitre tért - megtért.  Ez akár működhet úgy is, hogy egy vonal másik végén egy AI van, megfelelő vallási ismeretekkel és  hittérítő képességekkel, technológiákkal felturbózva. Ha létrehoznak vallási lejtésű AI-t, az jóval nagyobb hatékonysággal közvetíthet vallási üzeneteket mint egy természetes személy.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2023.06.09 0 3 25

A magam részéről ezen a téren a teljes káosz őszinte híve vagyok - az embereknek csak a gépesített hazugságból van minimális esélye megtanulni hogy folyamatosan átverik őket szinte minden szinten.

Az első félautomata szövőgép teljesítménye 47-szer akkora volt mint egy kézi szövőgéppel dolgozó munkásé, most az AI  percenként legalább egymilliószor annyit tud hazudni mint egy politikus vagy egy jogász, és mindezt 7/24-ben. 

 

A hatalmat birtoklók nem azért akarják majd korlátozni az AI által gyüjtött, rendszerezett és értelmezett adatokat hogy a szegény hülyéket megvédjék a hamis információktól, hanem mert azok komoly konkurenciájává válnak a sajátjaiknak. Ettől az emberanyag majd azt gondolja, hogy GDPR meg hasonló jövébeli szemfényvesztések, tehát biztonságban van és hihet, hiszen vigyáz rája a Nagy Testvér és a JOG.  Az ilyen korlátozás nagyon alkalmas a veszélyes igazságok távoltartására is a naív romlatlan néplélektől, hiszen elvileg bármit megtudhat a nép, de nem minden válik hasznára.

 

Személy szerint már csak azért sem hiszek el semmit az AI-nek, mert mihelyt bebizonyosodik az AI tömegbefolyásoló képessége (ezen nemsokára túl leszünk),  a politika első dolga lesz jelentős pénzeket befektetni az adófizetők pénzéből (niná, miből másból), hogy az AI-ból kijövő  végeredmény bizonyos politikat irányba lejtsen.   Ahogy ez már sikeresen végbement a teljes médiában.

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (24)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.08 -1 0 24

A ChatGpt info ázisa az emberek> ugyanúgy hazudhat, mint ahogy az emberek teszik.

Előzmény: Bölcs Árnyék (19)
dave6847 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 23

Magyarországon minden hatalom a népé / Alkotmány /

A pápának semmilyen hatalma nincsen ő a  / eomai katolikus / keresztény közösség SZOLGÁLATÁRA köteles.

Előzmény: SoftReset (20)
pk1 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22

Tudja az összes érettségi tételt (ez persze a lelkes önkénteseknek köszönhető) és az összes álhiedelmet (ez meg a trollok műve).

Előzmény: Bölcs Árnyék (21)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.07 0 0 21

Nekem nincs rá időm, de kérlek titeket, hogy vizsgáljátok már le a ChatGPT motort, hogy mit-hogyan tud történelemből ? ! ♥ - aztán írjátok meg ide . 

Előzmény: SoftReset (20)
SoftReset Creative Commons License 2023.06.07 0 2 20

A hatalom (nem a nyíltan látható) napjainkra szinte ördögien ravasszá vált (ChatGPT?). A tudományba furakodása lappangó, s csak a megfelelő időzítésre vár. Leginkább az emberi egészséget érintő terület az, ami az érdeklődési köre, s ahol közvetlen manipulációra lesz képes.

 

De a történelem is gyakran ismétlődik (legalább is módszereiben).
A kereszténységet Konstantin karolta fel 313-ban. Előtte évszázadokig üldözték! Egyáltalán nem tünt úgy, hogy felkarolásra várna. De - feltehetőleg - Konstantin is csak egy báb lehetett. A pontos körülményeket nem ismerjük, de az "e jelben győzni fogsz" (kereszt) látomása döntőnek bizonyult a kereszténység elfogadásában. De érdekes, hogy csak halála előtt keresztelkedett meg (talán).

 

Aki a hatalomba kerül, az megszédül tőle, mert az olyan mint egy drog. Ilyen bedrogozott vallási vezetőkkel aztán könnyű lehetett a hivatalosan is vallássá avanzsált kereszténységet a hatalom számára megfelelővé alakítani, s ezáltal bemocskolhatóvá tenni.

 

S ha az lenne a látszat, hogy a hatalom semmibe veszi a tudományt, akkor ne csodálkozzunk majd egy pálforduláson, illetve azon, hogy a tudomány majd olyan lesz, amilyen a hatalomnak jól esik. Akár valós tényeket továbbra is semmibe véve, s mellette hamisakat szócsövezve. Csak várjuk ki a végét.

Előzmény: Bölcs Árnyék (18)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.07 0 1 19

Igen ...

 

User

Milyen káros hatásai lehetnek a ChatGPT használatának egyes átlag emberekre nézve ?

 

 

ChatGPT

A ChatGPT és más mesterséges intelligencia modellek használatának is lehetnek bizonyos káros hatásai az emberekre nézve. Fontos tudni, hogy bár a ChatGPT és hasonló technológiák rendkívül hasznosak és sok területen alkalmazhatók, azok nem tökéletesek, és néhány potenciális problémát jelenthetnek:

  1. Téves információk és félreértések: A ChatGPT alapvetően az adatokon alapul, amelyeket az emberi felhasználóktól tanult. Ez azt jelenti, hogy néha téves vagy pontatlan információkat is adhat, és nem mindig tudja megkülönböztetni a helyes és helytelen információkat. Emiatt fontos az információk ellenőrzése és kritikus gondolkodás fenntartása.

  2. Előítéletek és torzítások: A mesterséges intelligencia modellek olyan adatokon alapulnak, amelyeket az emberek generáltak, és ezek az adatok tartalmazhatnak előítéleteket, torzításokat vagy diszkriminációt. Ennek következtében a ChatGPT is reprodukálhatja vagy megerősítheti ezeket az előítéleteket, ami potenciálisan negatív hatással lehet az emberekre.

  3. Függőség és társas kapcsolatok csökkenése: Az emberek hajlamosak lehetnek függőséget kialakítani az online kommunikációs eszközöktől, beleértve a ChatGPT-t is. Ez a függőség negatív hatással lehet a valós társas kapcsolatokra és az emberi interakcióra.

  4. Mentális és emocionális hatások: A ChatGPT alkalmazása során az emberek néha stresszt, frusztrációt vagy szorongást élhetnek át, különösen akkor, ha nem kapnak megfelelő vagy kielégítő választ a kérdéseikre vagy problémáikra.

Ezen káros hatások elkerülése vagy csökkentése érdekében fontos, hogy a felhasználók kritikus szemlélettel és óvatossággal használják a ChatGPT-t és más mesterséges intelligencia modelleket. Az oktatás, a tájékoztatás és az etikai irányelvek betartása is kulcsfontosságú a felelős és biztonságos használat szempontjából.

 

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (16)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.07 0 0 18

Utóbbi évtizedekben a hatalom fokozatosan átkerült a tudomány körébe.

 

Szerintem meg épen fordítva, ma szinte semmibe veszik a tudományt és a tudósokat !

Előzmény: SoftReset (17)
SoftReset Creative Commons License 2023.06.07 0 1 17

A ChatGPT egy eszköz. A maga nemében egy csodálatosnak látszó eszköz, a maga területén. A pattintott kő őskori fölfedezésével elindult egy olyan folyamat, amely - kezdetben lassan - a kés feltalálásához, s annak több irányú fejlesztéséhez vezetett, mely az elmúlt évszázadokban legmagasabb szintre a gyógyászatban használatos szikéig, majd napjainkban már a lézerkésig jutott. De - mint szinte minden eszköz - beásta magát a pusztításba is, kardok, szablyák, rugós bicskák, stb. képében.

 

A kés is eszköz, ám a ChatGPT eszköze még a kezdeti stádiumban van, talán már túl a "pattintott kövön", de bőven van még mit korrigálni rajta. De nem csak e két dolog eszköz, és nem csak a fizikai formában, hanem szellemiben is léteztek eszközök.

 

A vallások is fokozatosan fejlődő eszközök voltak, kezdetben - ma már nevetségesnek látszó - hitvilággal, sámánokkal, rituálékkal, szent helyekkel, tabukkal, totemoszlopokkal. Jól tudjuk, hogy számos irányban mikké fejlődött az egész világon, évezredek történelmében.

 

Az uralom az emberi közösségek összetartásának egyfajta eszköze. S számos eszközt felhasznál erre, emberek örömére és bánatára. Az eszközöket használó hadsereg is egy eszköz erre, mely fölött további eszközök működnek, uralkodnak.

Hosszú ideig - szinte évezredekig - az uralkodás magához ragadta pl. a vallásokat is, mellette persze pl. az uralkodói birtokokat, ahol a közösség egy területhez kötődött, s így királyságok alakultak, s fontos eszközként a vallásokat is magukba építve. S a vallások alatt - az egyes hitrendszerek logikáját is alapul véve - tudományokat engedélyeztek, szintén azok eredményeit eszközként felhasználva.

 

A vallás - itt-ott - elavult, a hatalomgyakorlás kegyetlenségei által gyanússá, fokozatosan kerülendővé vált, noha a kegyetlenségek általában nem voltak annak alapvető részei. Senki sem gondolná az Újszövetség ismeretében, hogy a Kereszténységnek kegyetlennek kellene lennie. De a korábbi korok júdeai vallása sem erről szól, ám az Ószövetség - mint történelmi dokumentum - tájékoztat arról, hogy az is kegyetlenségekkel párosult, ha a hatalom magához ragadta. S csak a mi téves, megrögzött szemléletünk az, hogy fordítva látjuk, és a vallás ragadta volna magához a hatalmat.

 

Az elavult vallás helyett jött a gazdasági elnyomás rendszere, első körben kizsákmányolással, majd a fogyasztói jólét aljasan működő, bőséget árasztó mechanizmusa. S mint egy vallás, a pénz (hamis mammon) istenével ködösítette el látásunkat, s jól átgondolt hitrendszerrel kábította el uralkodói körét. De ez is a hatalom kegyetlensége volt, és ugyanúgy elavult.

 

Utóbbi évtizedekben a hatalom fokozatosan átkerült a tudomány körébe. Helyesen látva: a tudományt ragadta magához, főként a orvoslást, és az informatikát, de a világnézetünket is ugyanúgy formálja pl. a csillagászat vagy a részecskefizika területén, amit különállónak, fizikának álcázva mutogat nekünk.

 

A tudomány-hatalom az orvosláshoz gyógyszeripart fejlesztett, oltásokat, melyek komoly - de hiányos - eszközök, s az ember mentális oldala kimaradt eddig belőle. Az informatikában pedig az alakuló, fejlődő ChatGPT lesz a kegyetlenséghez is használható eszköz. Mint ahogyan az oltásokkal már számunkra áttekinthetetlen módon, kegyetlenségekre is képes. Ez a rendszer is egy vallás, csak formailag, hitrendszerében más. Ugyanúgy látszólagos igazságokra, aza hitekre épül, csak éppen ezt bőszen tagadja. A bajt - azaz, hogy ez csak egy hit - jól jelzi az "Új fizika" elterjedése, más hitalapokkal, ám az is csak egy másik fajta vallás lesz.

 

Az ember - a véges értelméből adódóan - egy vallásos lény. Akkor is ha ateista, mert az is egy hit, az is egy vallás. Még abban a formában is lehet vallásos, hogy a az ateizmust is vallásnak tekinti, és azt vallja, hogy ő még csak az ateizmusban sem hisz, és mindezek által gyógyultnak érzi magát. Az ő betegsége: a valláshiány, mely hosszú távon kegyetlenül kiüt majd rajta. Csak türelmesen várnia kell.

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.07 0 1 16

Pusztítják a gyengébb ellenállóképességű egyedeket?

Előzmény: Bölcs Árnyék (5)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.07 -1 0 15

Kinek? (Minek?) Chatizégpts-nek? Azt kérdezed? Nem specifikáltad a kérdést, mintha én azt kérdeztem volna tőled: "te hány?"

Előzmény: Bölcs Árnyék (13)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.06 0 0 13

Te mit szoktál neki írni ?

Előzmény: Hahó a Balti tó (12)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.06 -1 0 12

De te egyedül, egy személyként mondtad nekem hogy " kíváncsiak vagyunk rá " de nem azt, hogy " kíváncsi vagyok rá ".

Tehát -unk és nem -ok. Ezek szerint mások írták neked privátban, hogy ők is kiváncsiak, ezért használtad a többes számot?

Előzmény: Bölcs Árnyék (11)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.06 0 0 11

Megnézheted az adatlapjukon, csak pár kattintás kell hozzá ♥

Előzmény: Hahó a Balti tó (10)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.06 0 0 10

Ó, köszi. Te is kíváncsi vagy, meg a többiek is?

Kik lehetnek ők?

Előzmény: Bölcs Árnyék (9)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.06 0 0 9

Jaj, de hogy . Írjál, kíváncsiak vagyunk rá .

Előzmény: Hahó a Balti tó (8)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.06 0 1 8

Ez vitafórum. Az azt jelenti, hogy bárki szólhat

egy ide íróhoz. Ha valaki ezt el akarja kerülni,

olyan blogot ír, amely nem kommentelhető.

Lehet hogy sértődést okoztam azzal hogy

 hozzád szóltam?

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (7)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.06 0 0 7

De közted és a ChatGPT közt azért van egy jó különbség, hogy ha nem írok neki, akkor veled ellentétben ő kéretlenül nem válaszolgat nekem !

Előzmény: Hahó a Balti tó (6)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.06 0 1 6

Ilyet még én is tudok mondani. És az is ugyanúgy igaz, mint amit a nagy gép mondott.

Előzmény: Bölcs Árnyék (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!