Keresés

Részletes keresés

MrDrGenya Creative Commons License 2018.07.26 0 0 122

Üdvözlöm!

 

Elég nehéz ezeket utolérni, fogást találni rajtuk. Kapott számlát? Írtak valamilyen szerződést a munka tartalmáról és annak ütemezéséről? Próbálja meg más telefonszámról is hívni, lehet, hogy csak eltiltotta az Önét. 

Előzmény: zsuzsa158 (121)
zsuzsa158 Creative Commons License 2018.07.26 0 0 121

Nekem is magánvállalkozóval van gondom.Nyílászáró cserét végzett, de amivel a bukó ablakot nyitni lehetne nem hozta magával, így azt a szárnyat nem lehet használni.Azt ígérte ,majd amikor a lapfüggönyt beszereli azt is pótolja. Ehhez képest azóta nem lehet elérni, a telefon ki van kapcsolva. Az ablakcsere ki van fizetve, a lapfüggönyre 70% előleget adtam.A türelmem elfogyott. Hol lehet ellene panaszt tenni írásban? Számla van az előlegről is.

   Előre is  köszönöm a válaszokat !

MrDrGenya Creative Commons License 2018.07.25 0 0 120

Üdvözlöm!

 

Sajnálattal olvasom, hogy Ön is pórul járt! Elmesélné, hogy Önnel mi történt? És mikor? Ne haragudjon, de ezek után mindenkivel bizalmatlan vagyok. A történetemhez annyi még hozzátartozik, hogy hétfőn feljelentettem a vállalkozót, és a mai napon visszakaptam a pénzem, így a részemről lezártam a történetet. 

 

 

Katherina89 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 119

Jó napot kívánok. Minket is ez a vállalkozó vert át, csak jóval nagyobb összeggel. Fel tudjuk esetleg venni a kapcsolatot privátban? Válaszát előre is köszönöm! 

Előzmény: MrDrGenya (118)
E_Andras Creative Commons License 2018.07.17 0 2 117

Kedves Katalin !

 

Az Ön által írt személy valóban a Harmónia Kft-hez köthető, csakhogy egy másikhoz... HARMÓNIA PAPÍR-ÍRÓSZER Kft.

https://www.nemzeticegtar.hu/harmonia-papir-iroszer-kft-c2009074778.html

 

(létezik Harmónia Kft, de az egy Szolnoki cég, más a tulajdonos, és sajnos annak a cégnek is "Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem"

a tevékenységi köre.https://www.nemzeticegtar.hu/harmonia-kft-c1309064917.html Azonban az egy rendezett cég.

 

Nagyon úgy néz ki, Ön egy olyan "építési vállalkozóval" szerződött, akinek a cége nem építőipari tevékenységgel foglalkozik, nem adott be

2017-es beszámolót, alig van bevétele, és van aktív elmarasztalása - egész pontosan már 2017 októberében törölték a cégjegyzékből és

2018 májusában végrehajtást indítottak ellene...

 

És jellemzően apróhirdetési oldalon hirdet, nincs se weboldala, se irodája, se emberei....

( https://www.aprodx.hu/uzlet-szolgaltatas/szolgaltatasok/epitkezes/epitoipari-munkak-harmonia-kft-jid407589.html )

 

Javaslom mindenkinek, aki építési vállalkozóval köt szerződést, hogy szánjon rá 5 percet és ellenőrizze le ezeket az adatokat

az Interneten (ingyenesen) Ez Önmagában nem véd meg minden rossztól, de tipikusan egy ilyen helyeztet azonnal megmutat...

 

Azért írtam eme kommentet, hogy mások is tanuljanak belőle. Itt találják a hasznos linkekeket egy cég ellenőrzéséhez :

 

google.hu :)

 

https://www.nemzeticegtar.hu/

 

http://www.cegkozlony.hu/

 

Üdvözlettel.

 

A.

Előzmény: Katalin Gönczi (111)
fifty561 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 116

sziasztok,

 

Olyan kerdesem lenne, hogy 1 eve irtam ala a szerzodest egy epuloben levo tarsoshaz egyik lakasara mint vevo, a szerzodesben 9 honap + 3 a hatarido a lakhatasiig. Kotberrol nincs szo a szerzodesben, de most jar le az 1 ev, igenyelhetek kotbert? 

 

elore is koszi a valaszokat!

Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 115

A mester - ez is jellemző - rokkantkártyával közlekedik, pontosabban parkol, s emiatt állítólag rendőrségre is előállították, újabb két napot rabolva el a drága idejéből. Utolsó megjelenését követően segédjét, a magát profi kőművesként előadó, már reggelente merevrészeg úriembert valósággal úgy kellett kilakoltatni az ingatlanból, olyan szépen berendezkedett ott. Másfél héten keresztül olyan alaposan sikerült körbevakolnia a falakat, hogy azok burkolásra alkalmatlanná váltak, s eredeti felvetésemnek megfelelően végül gipszkartonozzuk őket. Kötbér és hasonlók? Ugyan már! A 21. század Magyarországán a megrendelő, rendszerint a tulaj viseli annak kockázatát, ha a kibelezett kazán, rosszul összetákolt szennyvízrendszer és hasonlók miatt bevételtől esik el, az aranyáron dolgozó "mesterek" tetszés szerint, mindenfajta kontroll nélkül harácsolhatják össze az "előleget", vállalhatják föl számolatlanul "a munkát". A Moszkva térről toborzott segéderő legfeljebb eltévézget egy-két hetet a lakásban, s a helyszínre érkező megrendelő délelőtt 10 körül szerencsés esetben kikapcsolja a hason fekve szendergő " rejtett munkaerő-tartalék helyett a porlepte, vadiúj lcd-tévét.

Előzmény: Afrikaans8 (114)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 114

Számlát semmilyen anyagról nem kaptam, csak ígéreteket két héten keresztül, hogy holnap kezdik a burkolást. Az eredmény: két hét után vissza kellett bontani a kontár módon összetákolt csöveket, újra kibontani a falat (amit természetesen szintén átszakítottak, de az állítólagos kőműves hullarészegen úgy tántorgott át a szomszéd irodába, hogy javítás közben majdnem kifordult a kezéből a vakolókanál). Ferincz József univerzális mesterember utolsó alkalommal mintegy félórányi időtartamra jelent meg a lakásban, a kiszámított 25 zsáknyi estrich beton helyett kiszállított két zsákkal (ennyit tudott éppen ellopni valahonnan), a 150 ezer Ft-os anyagköltségből erre futotta, meg két tábla gipszkartonra. Számla, blokk sehol. Amikor ismételten felvetettem, hogy a vécécsészét és a zuhanyfalat is kiszállíthatná, mindig csak az volt a kitérő válasza: az az anyagköltség-előlegben nincs benne, azt a tulaj maga fogja használni, válassza ki maga (senki nem gondolta persze másként). Tanulság: ne várjon az ember olyasmit a mezei magyar "építési vállalkozótól" helyszínre szállítani, amit ő maga vagy a vele egy követ fújó "al- és fővállalkozója" a felvállalt kb. 486 másik építési helyszín valamelyikéről nem tud lenyúlni.

Előzmény: Afrikaans8 (113)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 113

Egy második gárda ugyanennek a fürdőszobának a max. másfél napi időt igénybe vevő vízvezeték-szerelési munkáira anyagköltség címén felvett 150 ezret, a magát szépen előadó szaki néha megjelent az elkövetkezendő két hétben a bp.-belvárosi lakásban, de állandó jelleggel csak a hullarészeg "segédje" tartózkodott ott, akinek azt is megengedtem, hogy az amúgy extra minőségű apartmanban aludjon. Cserében két zsáknyi sittet nem volt képes levinni, nekem magamnak kellett megtennem a saját bőséges munkáim mellett, mint ahogy felügyelni is magam felügyeltem őket. A "szakember" első nap magával hozott egy állítólagos burkolót, akinek minden ténykedése kimerült abban, hogy vésőgépével első mozdulattal átszakította a fűtéscsövet, hét emeletnyi fűtővizet zúdítva az alsó szinten lévő kávézó és apartman tulajdonosainak nyakába. Ez volt a második nagy áztatás a lakásból az amúgy majdnem 95 százalékosan előkészített terepen - ugyanis csak kb. 1 négyzetméteren nem jutott már időm felszedni a padlólapot a hosszas éjszakázásokat követően.

Előzmény: Afrikaans8 (112)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 112

A NAV nem mozdul erre a csürhére? Íme egy árajánlat 6 nm alapterületű (!) fürdőszoba + kb. 12 nm alapterületű konyha felújítására, betűhíven átmásolva: "Fürdőszoba: 1250000ft munkadily + anyag Konyhában lévő munkadily bontással együtt 1370000+ anyag".

Mondanom sem kell, nem arannyal futtatva vagy apró csigaházakkal kirakva, hanem normál, közönséges csempével és járólappal készült volna a két említett helyiség, normál burkolatok kibontásával, hétköznapi alapanyagokból. Annyira valószínűtlenül ultraprimitív, hogy a munkadíj-at nem tudja leírni, csak a nullákat a számsor végére. Az utóbbi túlságosan is jól megy nekik. Ha már egy szögdarabot meghajlít, csodálatos hőstett, amit "munkavégzés" előtt, után kellő önfényezéssel önt ódába kéretlenül, mennyire pótolhatatlan profi szakember is ő, akinek már a puszta megjelenése (kiszállás + árajánlat) forint-tízezreket, ha lassan nem -százezreket kóstál.

__acelvaros Creative Commons License 2018.07.05 0 0 111

Hasonló problémám van. Milliókkal tartozik a kivitelező, munkára hónapok óta nem tudom rábírni. Hivatalos felszólítás ügyvédtől elküldve, per, mi a módja? A pert a legvégére hagynám, mert a ptk elég bonyolult és a folyamat hosszú lenne. De ha békés úton nem megy, mi egyéb eszköz van még.

 

Lefoglalhatom-e az építkezésen maradt szerszámait?

-Mi lehet a hivatalos felszólítás foganatja, ha sikkasztás gyanúja áll fenn?

-Kötelezhetem-e peren kívül arra, hogy teljesítsen, vagy fizesse vissza amit odaadtam neki?

-Állagmegóvás szempontjából kritikus az állapot az egyébként lakott épületen. Folytathatom-e másokkal az építkezést addig, míg nem tudom behajtani a jelenlegi kivitelezőtől a munkát/pénzt? Fotókkal, számlákkal igazoljam, hogy azokat a munkákat nem a kivitelező végezte el a házon?

 

Köszönöm előre is a segítséget

Előzmény: Deicide01 (109)
Katalin Gönczi Creative Commons License 2018.07.02 0 0 111

Engem a Harmonia kft vert át, Petőcz Istvan a tulajdonosa.

Megkötöttük a szerződést, és neki is látott a munkáknak, de nagyon gyenge minőséget produkált.

Mikor szóvá tettem, azt mondta"kekeckedem", és neki már nem is éri meg befejezni a vállalt munkát.

Hiába volt prioritás megbeszélve, más munkákat kezdett el, és semmit nem fejezett be rendesen.

Az anyagokról a  számlákat a sajat cége nevére kérte, és most azzal fenyeget, hogy áfás szamlát fog kiállítani nekem a munkájáról. Eddig semmiről nem adott számlát .

Soha nem mondta, hogy áfás.

Kihez lehet fordulni segitségért?

Le kellett mondani az előrre megrendelt termékeket, mert nem csinálta meg a beállási lehetőséget, és a cég nem tudta kivinni az árút. Nagy anyagi veszteseget okozott.

Köszönöm szépen a valaszokat.

Sohatöbbetelőlegetnemadok Creative Commons License 2018.06.16 0 0 110

BajorGlass egy csaló! Senki ne rendeljen tőle!

 

Én csak a saját tapasztalatomat szeretném leírni a BajorGlass céggel kapcsolatban. Üveges munkával foglalkozó szlovák illetőségű cég, meggyőző honlappal. A cégtulajdonos Bajor István, gyorsan ajánlatot készít, megtörténik a helyszíni felmérés, rövid határidőre vállalja a munkát, majd felveszi az előleget. Ezt követően elérhetetlenné válik, munkára nem lehet tőle számítani. 

Sajnos nem voltam elég körültekintő, nem néztem utána rendesen ennek a cégnek, véleményt sem találtam. Csak azért szerettem volna ezt leírni, ha már én pórul jártam mással ne történjen ez meg.

 

Deicide01 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 109

Írd le privibe mi történt. A polgári per szerintem nem jó döntés, mert hosszadalmas..

Előzmény: hatton (108)
hatton Creative Commons License 2018.06.06 0 0 108

én is át lettem verve. Szét vet az ideg.Tudnál adni tanácsot?

hittman@vipmail.hu

Előzmény: Deicide01 (106)
undoriitoo Creative Commons License 2018.06.06 0 0 107

Figyelem: az anno mint Emytaf Kft. most = MEET-TIME SYSTEM KFT. !!! 

Lásd még: https://www.kihivott.hu/telefonszam/06703360159

 

Csak egyetlen hozzászólást kiemelnék onnan:

Kozma Lajos István csaló! Felesége Németh Fatime aki szintén benne van a lopásban. Falátalakító kft pedig átverés! Senki ne adjon nekik pénzt! Telefon számuk: 06 70 336 0159 ; 06 70 335 8927 ." 

 

Deicide01 Creative Commons License 2018.05.28 0 1 106

Ha privátba ír, elmondom a lehetséges törvényes  megoldást....

Előzmény: f-andrea (105)
f-andrea Creative Commons License 2018.05.23 0 0 105

Sziasztok! Segítséget kérnék. Bizonyos alvállalkozóval szerződést kötöttem, felvette az előleget (jelentős összeget). 1 napot dolgozott, majd eltűnt. Telefonon nem elérhető, nem válaszol az sms-re. 

 

Mit tudok tenni ebben az esetben? Kihez fordulhatok? 

 

Köszönöm, 

Andi

 

 

Csuripacsirta Creative Commons License 2018.05.10 0 0 104

Volt, aki már tudott pereskedéssel pénzt behajtani a Balaton Házépítő Kft-től, vagy az ügyvezetőtől, Sárközi Csabától??

Nem tudom, mennyire érdemes megszorongatni a bíróságon. 

Egyáltalán dolgozott még valakinek ez az ember, vagy én vagyok az a balszerencsés, aki "belefutott" a mekkmesterbe??!??

 

Még egyszer a név, hátha segít: Sárközi Csaba, Balaton Házépítő Kft.

Deicide01 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 103

Miért nem jelented fel a NAV-nál? Én a Rinoszollal ezt teszem. Majd ők "eljátszanak" vele.

Előzmény: bobobabszi (101)
Csibike7211 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 102

Volt szerencsém Szalai János urat. Sajnos őt még az sem érdekli ha családok megélhetésével játszik, na persze  egy szavát sem  szabad el hinni, vigyázzatok vele!!!!!

bobobabszi Creative Commons License 2018.04.27 0 0 101

Sziasztok .Olvastam a hozza szolasokat,sajnos en is aldozata lettem egy csalonak.az ur Szalai Janos gige-i lakos.epitesi vallalkozonak mondja magat csakhogy az embereit feketen bejelentes nelkul dolgoztatja.a fizetes csepegtetve vegy sehogy nem tortenik.persze duma es igergetes az van boven.senki ne adjon neki munkat es a neki dolgozo munkasok vigyazzanak mert soha bem lesz rendes fizetesuk .remekem senki nem fog munkat adni neki es senki nem fog neki dolgozni.takan meg idoben szoltam

ki vagy ? Creative Commons License 2018.04.19 0 0 99

Rinoszoll Kft.. Tóth Róbert CSALÓ !!!!!!!!!!!!

Előzmény: ki vagy ? (98)
ki vagy ? Creative Commons License 2018.04.19 0 0 98

Én is meg fogom tenni a szükséges jogi lépéseket ez az ember egy profi szélhámos csaló senki ne álljon vele szoba sok embert be csapott .A munkát nem végezte el a pénzt elrakta.

Előzmény: Deicide01 (97)
Deicide01 Creative Commons License 2018.04.19 0 0 97

No, hát nem tudom ki milyen jogi lépéseket tesz, én meg fogom tenni a megfelelőt a Rinoszollal.Mivel Tóth Róbertet nem lehet elérni, és nem is jelentkezik, ezért eddig 8 eljárás megindítását tervezzük ügyvédemmel. Javaslom ti se hagyjátok annyiba. Fontos, hogy ki kell várni, az eljárásokat egyszerre kell indítani. A cégforma mindegy....az is fontos, hogy legyen közte olyan eljárás is, ami nem szab határt annak, ha az eljárás alá vont külföldön van....Mondjuk nekem szerencsém van, mert van okirati, és személyi bizonyíték is.

Sótipla Creative Commons License 2018.04.19 0 0 96

Kedves sorstárs! Sajnos én is így jártam Balogh Géza mekmesterrel! ígéret van duma van majd jön átfesti 2 év múlva van! De a tény a háznak semmiképpen nem nevezném mit csináltak 2 nap múlva jött ki az oldala, a szegőléc jött le, a tetőn a zsindelyt a szél leszett! A tetőt tartó gerenda 4 m en, 6,5cm lógott lefelé! Még itt elértem telefonon Balogh (urat) ! Említettem neki, hogy mit tapasztaltam a gerendával kapcsolatban, de persze volt rá frappáns válasza!!!!!! AZÉRT OLYAN MERT MAJD A HÓ SÚLYA AlATT EGYENES LESZ!!!  Mikor mondta, hogy oké de ez lefelé lóg akkor, már azt mondta ő hibája kijavítja! Sajnos, Balogh Géza úr Banáról azota sem jelentkezett, és folyamatosan hazudnak a telefonba mikor és hol vannak és persze jönnek! És még így annyit, hogy a megbeszélt árnál többet kért a nem várt munka miatt, ami az volt, hogy ő hozta a lapokat ő hozatt velem a kavicsot de ő nem tudott róla,hogy terepet is kell csinàlni!!!! 😢😢😢😢SAJNÁLOM 😢😢😢😢azokat a vàllalkozokat kiknek ( a tollával ékeskedik) mert ezt csinàlja MEKkkkMESTEr!!!

Előzmény: Arglos (71)
TrixMalix Creative Commons License 2018.04.18 0 1 95

ifj. FARKAS ENDRE, komuves terkoves: egyszer biztos terkovezett valahol mint seged es azota vallakozosdit jatszik. Amihez NEM ert: terkovezes, komuves munkak! Amihez NAGYON ert: 30% eloleget felvenni, hazudozni, eltunni, majd 5 nap utan megint dolgozni 1 napot es ujabb penzt felvenni. Ez addig folyik amig fel nem veszi az egesz osszeget es vegleg eltunik. Kozben, hogy ne unatkozzunk: halalesetek, autoszerviz, egyeb csaladi problemak stb.. Summa summarum1 millliot vitt, es a munka felet sem vegezte el rendesen!! Szamlat termeszetesen nem ad.

csszita1 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 94

Kedves Építkezők!

 

Számlákat keresek OTP-LTP-hez mert az okos ügyintéző miatt nem tudom  elszámolni az 1,8 mil fűtésfelújításomat.

 

Üzletmenet: Lefényképezed elküldöd emailban fizetek online utána elküldöd postán!!!!

 

Sokféle lehet a számla, Konvektor Bosch kazás járólap fürdőkád csempe műanyag ablak. ...mind mind folyamatosan lett újítva. El fogja hinni az ügyintéző hogy most csináltam nem féléve. Üsszeghatárról függve 5-8-százalékot gondoltam. Pontos elfogadható anyagok emailban.  

 

csszita@hotmail.com, csszita@gmail.com  06303740002   Számla majd Budakeszi rákóczi utca

 

Csaba

kringon Creative Commons License 2018.04.10 0 0 93

Helló!
Szintén az a Patkány vert át.

Előzmény: Arglos (71)
Deicide01 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 92

Rinoszoll kft Pécsudvard. Tóth Róbert. Senki ne kössön vele szerződést..egy tróger

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!