Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2017.06.13 0 1 336

Az csak látszat, hogy a link nem vezet sehová. Ha rákattintasz, adtál egy pluszt az előző hozzászólásra, amit nem volt szabad elolvasnod.

Nézd csak meg! De ha rákattintasz arra a pluszra, a szám eggyel valószínűleg csökkenni fog, visszavetted a szavazatod.

Előzmény: taormina001 (332)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 335

Mintha elvágták volna...

Előzmény: taormina001 (332)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.12 -1 2 332

"Te csak a fórum pici szegletét nézed és látod"

 

Pontosan így van, és ennél nem is nyújtózkodom tovább; kérésünk kizárólag erre a pici szegletre vonatkozik, és a legkevésbé sem vigasztal minket, hogy máshol ennél nagyobb problémák is vannak, mert ettöl a mienk nem kerül közelebb a megoldáshoz. +/- t mi a kertészetben nem szoktunk használni; így nem tudok hozzászólni a problémához.

 

Még mindig nem kapunk egyenes választ arra, hogy meg tudjátok oldani a problémát, csak nem akarjátok, vagy úgy látjátok, hogy ez csakugyan egy súlyos programozási föladat, amire nem vagytok képesek és jogosultak?

 

Ha valóban érdekel, mekkora tábort érint ez a probléma, csak két objektív megoldás elképzelhetö:

1. Megkérdezed az érintett felhasználókat

2. Összehasonlítod a változás elötti és utáni statisztikai adatokat

Minden más érzelmi alapú mellébeszélés.

 

És ha megengedsz egy személyes érvet is: pontosan ez az a dátum, amikor én magam is föladtam, elengedtem a forumozást, aminek azelött szorgalmas és rendszeres gyakorlója voltam. A probléma nem abban rejlik, hogy én magam veszem-e a fáradságot a végtelen kattintgatásra, mert én egyedül hiába veszem, ha senki más nem teszi. A szaktopikok kihaltak, ott napokig se kapsz választ többé egy föltett kérdésre, ha meg mégis ragaszkodsz a borsó falra hányásához, akkor nézd meg, mi täörtént pl. az egykor virágzó "csere-bere mag tö dugvány", vagy az "Elajándékoznám fölösleges növényeimet" toicokkal: segítek: mindkettö az "Egyebek" alcím alatt található, ahol érthetö módon évek óta senki sem keresi, ezért mindkettö egy szomorú süketek párbeszédévé devalválódott önmagammal. Hasonlóképpen a saját, canna indica-topicomhoz, amiröl még magam se tudnám megmondani, hogy hol van most pontosan.

Nem marad más hátra, mint szomorúan megállapítani, hogy a kertészet forum, ahonnan annak idején tudásom és növényállományom javát szereztem, ilyetén szerepét többé nem képes betölteni.

A userek ilyen irányú igényét kielégítendö hozták létre aztán a szerencsétlen torzszülött "minden témás" topicot, ami aztán javában virágzik: ha bármire csakugyan választ szeretnél kapni, nem marad más hátra, mint odaírni, aztán bogarászhatod a választ órákig a "minden témák" között.

Előzmény: Nebáncs!virág (326)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.12 -1 1 331

Kedves Öreg Huszár,

 

legutóbbi bejegyzéseid, (amiböl az egyiket ugye nem olvashattam) csak szomorú szereptévesztésed újabb ékes bizonyítékai:

1. A jegyzökönyves link nem vezet sehová

2. A "beszélgetések" topicban, ahová -számomra máig homályos okból te kényszerítettél át minket az erre szolgáló szaktopicból - megtiltod a beszélgetést, söt hovatovább az olvasást is.

3. ha idejössz, csak azért, hogy arra panaszkodj, hogy téged nem olvas senki. De miért is olvasna, ha úgy tünik, mindmáig nem fogtad föl a beszélgetés tárgyát. Az utolsó -szubsztanciálisnak szánt- érved az volt, hogy hajdanában, NAGYON régen, amikor te még fiatal huszár voltál, akkor még az egész Hobbi-forum egybe volt ömlesztve, és az jaj milyen rossz volt.

Előzmény: 'öreg'huszár (330)
'öreg'huszár Creative Commons License 2017.06.11 -4 0 330

   

   

      Csak a jegyzőkönyv kedvéért!

   

   

Előzmény: 'öreg'huszár (329)
'öreg'huszár Creative Commons License 2017.06.11 -4 14 329

   Fontos!

   Kérem hogy a Modikon kívül ne olvassa tovább illetéktelen! Köszönöm!

  

  ------

   

   Kollegák!

   Kíváncsian, de sejtve, hogy nem lesz meglepetés, most olvastam el az elmúlt 30 óra itteni eseményeit. Nem történt meglepetés....

   Továbbra sem olvassák el rendesen amiket írunk, vagy nem értik amiket írunk.

   Pl. rendszeresen kértük, hogy a fórumot átformáló ötleteikkel keressék fel az Impressumban (a lapalján) található elérési lehetőségeket. Nem tették, sőt még azt is állították(nem sokkal lentebb), hogy erről nem is volt szó eddig.

   

   Szerintem megtettünk minden tőlünk telhetőt, annak ellenére, hogy sejtettük - nem fogják, illetve nem akarják megérteni a türelmesen ismételt tényeket.

   Egy másik fórumcsoportban kering egy mondás amit most leírok (természetesen nem célozva erre senkire, semmire).

  

   Miért nem érdemes sakkozni egy galambbal?

   - Mert mindig lesz@rja a tábát,

   - Majd olyan peckesen járkál, mintha ő győzött volna......

   

   

   ---------

   (Ha nyomsz 1 +t akkor értem ...)

   Kívánok mindenkinek nyugodalmas Jó éjszakát!

      

gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 328

Greg: ez egy anonim fórum, senkitől nem kérünk személyazonosságot. 

 

Valóban, de egyetlen nick sem anonim abban a tekintetben hogy ír-e kertészeti témába, vagy sem. Könnyen ellenőrizhető. Úgy is 2 pólusra választható, támogató és nem támogató. Majd ők ellenőrzik az ellenszavazatokat.

 

Pont azért lett szétszedve a  Növény és állat akkori csoport, mert már akkora katyvasz volt, hogy átláthatatlanná tette. Egyszerűen túl nőtt saját magán. Mint amikor szétülteted a töveket, hogy mindnek legyen helye növekedni.

 

 

Ki szerint volt átláthatatlan? Szerinted, vagy a felhasználók szerint? Adtak hangot a nemtetszésüknek? Akár egy valaki is? Mert most igen, és ha csak egy valaki is, az akkor is eggyel pont több.

 

bevallom őszintén, ha  ennyire sok időd van, hogy itt lobbizol mióta, hogy kedvedre alakítsák a fórumszerkezetet a modik, nem értem meg arra miért nincs időd, hogy kattints párat és témánként nézd meg a téged érdeklő topikokat, illetve használd a fórum, szűrési, kedvencelési lehetőségeit. 

 

Ez nem egyénekről szól, hanem közösségről. Egyébként pont a szűrési lehetőséggel lehetne megoldani felhasználói szinten, de nem lehet, mert az is szar. Amit én felhasználóként megpróbáltam az az volt hogy rákerestem a hogy szóra a kertészeten belül. (az elég gyakori) Szépen ki is listázta az összes topikot, de ha megpróbálom átállítani hogy a rendezés elve ne a talált hozzászólások száma legyen hanem azuz utolsó hozzászólás ideje, akkor elfelejti hogy csak a kertészetben keresek.

Előzmény: Nebáncs!virág (326)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 327

Igen ! Kb két éve jöttek ezek az újítások. Azóta ha helyismeret nélkül beütöm a gugliba hogy : index kertészet , akkor nem is találok oda , ahová kell, mert a régi kertészeti gyűjtő jön be hiányosan. Tudjátok ez ni:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=f&f=17

és az illetékes ismerős már nem is talál oda ahová indult, keresheti nyugodtan az általam emlegetett topicokat és fényképeket. Garantált hogy megfelelő rutin nélkül nem fogja megtalálni. Az eredeti fotók kinagyításához meg külön firnyákos huncutság kell azóta szintén.

Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.06.11 0 0 326

Te csak a fórum pici szegletét nézed és látod, kizárólag a te szemszögedből. Én a teljes egységet. A +/- sokkal nagyobb és tömegesebb probléma. neked nem, értem, neked nem. 

 

Igen, azért van tapasztalatom a nickcsordákban. 

Greg: ez egy anonim fórum, senkitől nem kérünk személyazonosságot. 

 



Pont azért lett szétszedve a  Növény és állat akkori csoport, mert már akkora katyvasz volt, hogy átláthatatlanná tette. Egyszerűen túl nőtt saját magán. Mint amikor szétülteted a töveket, hogy mindnek legyen helye növekedni. 

 

Az azóta nyitott topikokról tettem be statisztikát, de mivel ezeket manuálisan kell legyártani, így további statisztikagyáártásra nem vállalkozom. 


bevallom őszintén, ha  ennyire sok időd van, hogy itt lobbizol mióta, hogy kedvedre alakítsák a fórumszerkezetet a modik, nem értem meg arra miért nincs időd, hogy kattints párat és témánként nézd meg a téged érdeklő topikokat, illetve használd a fórum, szűrési, kedvencelési lehetőségeit. 

Előzmény: taormina001 (324)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 325

Ki mondta hogy legyen anonim? Szépen a nevével együtt leírja mindenki hogy nemki hogy jobb. Ha csak páran szavaznak a régi módszerre, akkor ennyi volt. Ha meg sokan, akor ki is fogjuk tudni fizetni a kockákat hogy megcsinálják.

Előzmény: Nebáncs!virág (323)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 324

Nagy különbség, hogy a + - -t egyszerüen ignorálni lehet, ezt a fontos szerkezeti erozió viszont megkerülhetetlen.

 

Szerinted nagy probléma lenne, ha néhány ember  2 vagy akár három nicken is szavazna? Véleményed szerint ez mekkora torzulást okozna?

 

De ha már az objektív érvelésnél tartunk: nem hallottam még amellett szóló érvet, hogy milyen okból lett épp a kertészet ilymódon megkülönböztetve a többi forum, -na jó - 99%-ától.

 

Az elégedettségröl:

- Van arra vonatkozó pontos statisztikai adat, hogy a változás elött és után

1. adott idöegység alatt hány a./ hozzászólás

                                                b./ új topicnyitás született?

2. egy-egy user hány topicba írt?

Előzmény: Nebáncs!virág (323)
Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.06.11 0 0 323

Én azt látom, hogy 2 évvel a változtatás után kitalálta pár user, hogy neki kellemesebb volna ömlesztve, és most ragaszkodna hozzá, hozzá, hogy neki tetsző módon legyen átalakítva a fórum egy része, ami pedig 2 éve tök jól működik. A szavazás két alapproblémája: Anonim fórumon szűrni, hogy valóban egy user=1 nick szavazzon, és az adott nick illetékes is legyen, pl ne jöjjenek át tömegesen a polról troll szavazók. Itt bukott a dolog. 

Ha valóban akkora tömeges probléma lett volna az átalakítás, akkor ez megjelent volna abban az időszakban, itt vagy a moditopikban. Utánanéztem, az adott időszakban 2 nick érdeklődött a folyamatról és egy nick nehezményezte, nagyjából ugyanazon érv mentén, mint ti ( nekem úgy jobb volt). 

Megjegyzem a +/- bevezetése is nagyjából arra az időszakra tehető, sokkal többen jelezték azzal kapcsolatban a nemtetszésüket, amit továbbítottunk is, azóta sincs változás. 

Előzmény: taormina001 (320)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 322

Rendben. Nyitunk egy topikot, ahol (vállalom hogy teljesen egyértelműen leírom a modosítási javaslatot) igennel és nemmel lehet válaszolni hogy a felhasználók szeretnék-e az adott módosítást?

 

Kiemeljük ezt a hozzászólást a kertészeti fórumcsoportban hogy minél több emberhez eljusson?

 

Ha kellő számú szavazat összejön, megkeresem az indexet és megtudakolom mennyibe kerül a fejlesztés. (tudod nem szeretnék olyanért fizetni amire (szerintetek) nincs is igény. 

 

Nos? Nálatok a labda. Segítetek, vagy nem? Erre megvan a lehetőségetek.

Előzmény: Nebáncs!virág (319)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 321

He? Ez most mire is válasz?

Arra biztos nem, amit kérdezünk. Inkább újabb mellébeszélés.

Előzmény: Nebáncs!virág (319)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 320

Valahogy összevissza zavarod az érveket amellett, hogy nem tudod, vagy nem akarod megcsinálni a változtatást.

Akkor most tudod, vagy nem?

A változás csak a kertészetet érinti, tehát nem fejlesztés.

A változás semmiféle technikai újítást nem igenyel, hiszen az összes többi forum is ilyen módon üzemel, tehát nem fejlesztés.

A kertészet usereit csak ti tudjátok megkérdezni, mert ha én nyitnék az összes alfejezetben témát ugyanolyan címmel, azt floadolásnak minösítenétek és kitörölnétek. ha csak egy véletlenszerü helyen nyitnék, akkor meg senki se szerezne róla tudomást.

De mégha nem is törölnétek ki, a különféle alfejezetekben ezesetben szanaszét ágazó, teljesen különbözö eszmecsere alakulna ki, aminek a végén senki se tudná megmondani, hogy akkor tulajdonképpen mi is az eredmény. Tehát adequat közvéleménykutatást is csak ti tudtok kezdeményezni.

Van valami akadálya?

Előzmény: Nebáncs!virág (314)
Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.06.11 0 0 319

Fórum »

 Impresszum

 

Szolgáltató:
Inda-Labs Informatikai Szolgáltató Zrt. 
1033 Budapest, Flórián tér 1., I. emelet /Flórián Udvar/
fax: (+36 1) 349-0393
support@inda.hu
Cg. 01-10-045996

Előzmény: gergerg (316)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 318

De hova tünt a 302-es hozzászólás?

Előzmény: Csincka (303)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 317

Ezt senki sem vonja kétségbe.

 

Analitikusan gondolkodó személyként én is nagyon szeretem a rendet.

De ezekkel az alrendszerekkel, vagy mikkel sose lesz rend, mindig maradnak majd höbörgök, hogy valami ide vagy oda tartozik-e. Egyik szempont szerint ide, a másik szerint oda, a harmadik szerint se ide se oda. Ez sose fog véget érni. És ha végre megalkottad is a tökéletes rendet, jön az egyszeri user és pillanatok alatt összesz...ja újra, aztán mehet a vita elölröl, hogy most akkor hogy tehetnénk megint rendet.

 

Én nem gondolom, hogy miniszteri különengedély, vagy Nobel díjas fejlesztés volna szükséges ahhoz, hogy egyszerüen a Kertészet is ugyanolyan legyen, mint a többi forum.

 

Szól emellett a diszkrimináció mellett valami komoly érv?

Előzmény: Csincka (293)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 316

Jó, kifizetem. Mondjátok meg mennyi. összedobjuk rá. 

 

Mellesleg egy topic forráskódja (jó tudom, ez csak a html) 2555 sor. Nálunk 2425 sor. Igazad volt, az index bonyolultabb.

 

Te tudod hogy mit kellene módosítani? Én tudom. De tovább megyek ezen is, mert mint azt már sokszor mondtam, nem az a baj hogy ti nem csináljátok meg, vagy hogy egy programozó nem csinálja meg, hanem hogy még a párbeszédre sem vagytok hajlandók, képtelenek vagytok elfogadni hogy ez valós igény.

Előzmény: Nebáncs!virág (314)
taormina001 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 315

A kedvencek (kiváló) rendszere most is, régen is müködött. De most már CSAK ez müködik. Máshogy nem találsz többé vissza.

Előzmény: Csincka (292)
Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.06.11 0 0 314

Fogd már fel végre, hogy nem egy csettintés a fejlesztés, hiába állítod.

TFH csinálunk egy ilyet, akkor odajön 100 nick, ami 10 féle képpen képzeli el, -mind a nagytöbbség nevében természetesen- hogy is kéne lennie. 

 

Elhiszem a te szuper, sosereklámozott családias kis minifórumodon ez könnyen megy. Ez meg egy kurvanagy fórum többezer topikkal, százezres aktív felhasználói réteggel, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. 

Azért úgy látom, te is tudod használni, jujj kattintani kell hármat.. hát kell. Majd ha fizetsz a fejlesztésért, megcsinálják neked személyre szabva. 



Előzmény: gergerg (311)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 313

De belemegyek én ebbe is, legalább ismét mellékvágányra tud menni a történet. Mit csinál az index fórumszoftvere amit a miénk nem?

Előzmény: Nebáncs!virág (310)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 312

Fog már föl hogy ez nem egy kinek nagyobb a töke verseny. Ha nem áll föl, akkor az nem mentség hogy azért nem mert 5 centivel nagyobb mint a Józsié. 

Előzmény: Nebáncs!virág (310)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 311

Ja, és még valami amit meg tudtok tenni, kivéve ha féltek az eredménytől. 

 

Nyissatok egy témát a következő címmel:

 

Mennyire vagy elégedett az index fórum technikai hátterével?

 

Tegyétek kiemelté a témát (tudjátok, hogy minden fórumban ott legyen)

Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.06.11 0 0 310

"A szoftver sem összetettebb semmivel, csak az adatbázis mérete a két vas között a különbség"

Tudom javasolni még a Technika fórumcsoport olvasását. 

Előzmény: gergerg (307)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 309

Ja, elfelejtettem kérdezni. Regisztráltál is? Csak mert már tudom hogy akkor lehet majd itt érvényt szerezni, ha ott sok ember lesz. :-Đ

Előzmény: Csincka (303)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 308

Rendben, ezt a választ el tudom fogadni. :-)

Előzmény: Csincka (305)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 307

Mi köze van ennek az történethez? Az hogy hány sor van az adatbázisban, az teljesen mindegy, magához a szoftverhez semmi köze nincs. Mint ahogy annak sem hogy azt a 3 fejlesztést amit itt 10 évente bevezettek, azt legalább publikálnátok, vagy esetleg megbeszélnétek a felhasználókkal. (erre azért lenne lehetőségetek), mint ahogy arra is hogy egy ötletelő topikot is normálisan kezeljetek. Ezek a dolgok nem felhasználók vagy hozzászólók számától függ. 

 

A szoftver sem összetettebb semmivel, csak az adatbázis mérete a két vas között a különbség. Egyetlen plusz lekérdezés beiktatásával meg lehetne oldani az egészet.

Előzmény: Nebáncs!virág (304)
gergerg Creative Commons License 2017.06.11 0 0 306

Nem, ott is kategorizálva vannak. Meg van aktív témák, ahol nem. Meg a keresővel bármikor kreálok egy linket, amivel azokat a topikokat tudom listázni, azokból a fórumokból amelyikekbő akarom.

Előzmény: Csincka (303)
Csincka Creative Commons License 2017.06.11 0 0 305

Ha visszaolvasol az itteni első hozzászólásomig, rájössz, hogy mért nem civilként írok.

Ad1 mert egy teljesen másik területen használt nikknév itt semmit sem mondana, másrészt -és ez a lényeges- modiként botlottam a témába a modsegben, és modiként van (kényszerűen) rálátásom a többi terület tagoltságára, így a "kizárólag csak a kertészekkel van kicseszve" típusú hamis állítások cáfolatára is.

Előzmény: gergerg (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!