Keresés

Részletes keresés

ron89 Creative Commons License 2023.03.01 0 0 24198

dr Beverly Crusher: űr Sarah Connor?

Ő egy erős nő, nehogy már egy átlagos doktor legyen. Ugyanezt csinálták Hetessel is. Várom, hogy ő is rájöjjön, hogy igazából a nőket szereti.

Remélem kiderül valahogy, hogy a gyerek nem is a közös gyerekük, végülis nem mondták ki egyértelműen. Az is milyen már, hogya közös gyereked a halott férjedről nevezed el, aki amúgy az új apuka hibájából halt meg.

Riker: üde színfolt a funkcionális család

Ez nekem is szemet szúrt, nehogy legyen már egy boldog pár. Bár ez már a régi sorozatokra is jellemző volt.

Egy epizóddal később megint LaForge? Hogy-hogynem a lánya itt szolgál ezen a hajón.

Ez a kis univerzum szindróma. :) Rios is pont azon a hajón szolgált  ami találkozott az androidokkal, micsoda véletlen!

Egyébként lefogadom, hogy a következő részbeli bújócskában, meg fog sérülni vagy halni. Máris meg lesz a dráma LaForge és Picard közt. 

Egyébként lesz még egy lánya, akit az igazi gyereke fog alakítani.

"Something's going down with the Red Lady"

Csak egy kis fanservice volt az egyik legjobb TNG részből. És persze a szokásos klisé, hogy éppen egy mp-cel később ér oda a főhős mint kéne.

 

Picard nem tudja mi a hellbird?

Persze, hogy nem tudja, mikor ezt csak most találták ki, nem is volt ilyen az eredetiben.  A borg nem hekkelte meg az Enterprise-t. :)

Érdekes volt hallani a régi hajónapló bejegyzést az első rész elején, mennyire más volt még a hangja Patrick Stewartnak. Nagyon megöregedett.

 

A második évadot talán nem fogják alulmúlni, az már tényleg művészet lenne, ha mégis sikerülne. Én egyelőre bizakodóbb állásponton vagyok, vannak logikátlanságok, az idővonallal is lehetnek gondok, de egyelőre várom a következő részeket.

Előzmény: lyukas csokoládé (24194)
weirdo Creative Commons License 2023.03.01 0 0 24197

Komoly poszt, tetszik. Én már az első évadot sem bírtam, pedig nagy trekker vagyok, még a grazi tv-n toltam a TOS-t. Ez hullagyalázás.

Előzmény: lyukas csokoládé (24194)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.02.28 0 1 24196

Az új Star Trekek stáblistáit érdemes böngészni, egy kisebb hadseregnyi producerrel készülnek. A sok bába közt meg elvész a gyerek...

Előzmény: BVNG25 (24195)
BVNG25 Creative Commons License 2023.02.28 0 1 24195

Arra kell gondolnom, hogy tehetségtelen, ötlet és ihlet ellen beoltott f*kalapokat alkalmaznak showrunnernek és a vezető producerek szintén azok. Akik hozzák a megszokott, bejáratott hasonló "írókat" magukkal. Az ismert scifi és fantasy sorozatok kliséiből, jeleneteiből összekatyvasztanak valamit, beleszuszakolva az igazi Star Trek jobb sorsra érdemes karaktereit. Oszt annyi, szerintük kész a modern, megújult Star Trek, akiknek meg nem tetszik, azokat lealázzák boomernek, múltban rekedt kánonfetisisztáknak stb.

Nem tudom, hol lett elb*va teljesen az egész, mi volt az a pont, ahol még meg lehetett volna fordítani hiteles, tartalmas irányba. Én a Discovery első évadánál akadtam ki és vágtam volna ki a az ablakon az egész stábot, ha tehettem volna. De reméltem, hogy a többi új sorozattal nem csinálják meg a hasonló színvonal és szellemgyalázást. Picard kapitányt talán mégis tisztelik annyira, hogy viszik tovább a régi szellemiséget, tartalmasságot. De úgy látszik, nem. Sőt, valószínűleg élvezik, hogy tönkre teszik sok-sok ember régi, kedves idoljait. Cancel culture.

 

Komolyan meglépik azt, hogy Picardnak és Beverlynek van régóta egy közös gyerekük, akiről nem tudtunk, sőt , Picard sem?

Hát ennél ócskábban bulváros "fordulatot" nem is lehet elképzelni. Ehhez képest a TNG híresen hülye epizódja, amiben Dr. Crushert elcsábítja egy jóképú skót kísértet és annyira belezúg, hogy kilép a Csillagflottából, maga a színvonal.

Előzmény: lyukas csokoládé (24194)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.02.28 0 1 24194

Akkor én is zsennyegek kicsit erősen !! SPOILERESEN !! az első két epizódról...

 

Picard: túléltük a második évad karaktergyalázását, Picard végre megszabadult lelki terheitől, végre visszakaptuk a talán kissé zárkózott, de egyenes, kiegyensúlyozott kapitányt (illetve most már admirálist). Végre rátalált a szerelemre is... naná, hogy ezt is azonnal el kell szúrni, a létező legszappanoperásabb fordulattal.. 

 

dr Beverly Crusher: űr Sarah Connor? Jó, jó, én tudom, hogy mikor kellett, megvolt benne a mersz, és csinált menő dolgokat a doki, de hogy kis kényelmes praxisát a luxus-csillaghajón lecserélje feketekereskedelemre, csempészetre, lopásra, bújkálásra hatóságok és csillagközi bűnszervezetek elől - bármilyen jó szándék is vezérelje? De ez hagyja ám, az emberek változhatnak a korral... De hogy ne mondja el Picardnak, hogy gyereke van?! Na neeee....

 

Riker: üde színfolt a funkcionális család, ami ugyan megküszködött a maga nehézségeivel, tragédiáival, de mégis együtt maradtak - mostanáig, mert az íróknak szükségük volt Rikerre egy újabb Picard kalandhoz, úgyhogy a házassága hirtelen neki is válságba került. Lusta írók.

 

Worf: miközben hallgattan a névtelen, AI generált hangot Raffi beszélgetéseigen már azon tűnödtem melyik régi karaktert fogják belerángatni ebbe a szerepbe.. javítsatok ki ha tévedek, de Worf harcos, nem kém. Megint előbb találták ki a történetet és utána szuszakolták rá a meglevő karaktereket - függetlenül attól, hogy van-e értelme a múltjukat tekintve.

 

Kicsit idegesítő fan service hadsereg. Emlékeztek LaForgrera? Ugye szerettétek? Ugyan (egyelőre legalábbis) nem szerepel, de milyen jó karakter volt, emlékeztek ugye? Most a múzeumban dolgozik. Egy epizóddal később megint LaForge? Hogy-hogynem a lánya itt szolgál ezen a hajón. Micsoda véletlen! A faszom... 

 

Értelmetlenségek serege, amin kiakadtam:

 

Picard nem tudja mi a hellbird? Oké, hogy nem volt ott, de nem olvasta el a jelentéseket sem a vírusról, ami a saját hajóját működésképtelenné tette? Írók ügyetlenkedése, hogy Riker elmesélhesse a sztorit nekünk.

 

"Something's going down with the Red Lady" - teljesen értelmetlen homályos fogalmazás, aminek csak az a célje, hogy Raffi ne tudja kitalálni időben. Ja, de amúgy a komplett csillagflotta hírszerzés se tudott rájönni, hogy a Red Lady a 30 méteres, ronda, PIROS szobor az egyik saját épületük előtt?? Miiii? Az egész csak első nézésre tűnik értelmesnek. Tisztára mint a második évadban az egész álarcos királynő rosszat sejtő szövegével, ami első nézésre talán fel sem tűnt, másodjára viszont teljesen értelmetlen.

 

Más: értem én, hogy karót nyelt kapitányt nemszeressük, de mióta Csillagflotta policy az, hogy "Safety and preservation of the ship's crew above all else" ??? Federációs polgárokat fejvadászoknak kiszolgáltatni nem pusztán morálisan elítélendő apróságnak kellene lennie, ami miatt a kapitányra fújhatunk... megáll az ész! 

 

Na jól van leállok...

 

Még egy apró. Első két epizód címe: "The Next Generation" és "Disengage". Már csak egy újabb epizód hiányzik "Tea, Earl Gray, Hot" címmel, és kivágom a tévét az ablakon... Üres fanservice, nosztalgiapornó, a karakterek és a Star Trek világának teljes félreértésével.

 

Nyugodtan toljatok le, ha nincs igazam. Nem én vagyok a legnagyobb TNG rajongó, ezt beismerem. Biztos van sok minden, amire nem emlékszem. De nekem valahogy megint nagyon nem jön át a Star Trekes érzés. És nem csak a világítás, vagy az akciójelenetek miatt.

 

 

A második évadot még így is felülmúlja, de az piszok alacsonyra tette a mércét. Nem akarok túl szigorú sem lenni, végül is nem volt tragikus. Csak az én szememben nem hű a világhoz - és ez baj.

FOMA Creative Commons License 2023.02.28 0 0 24193

Az biztos, hogy Gene Roddenberry forog a sírjában, mert az ő Star Trek univerzumát sikerült teljesen  szétcseszni.

Előzmény: BVNG25 (24192)
BVNG25 Creative Commons License 2023.02.28 0 2 24192

Picard 3:

 

Ezt bírták kitalálni ennyi év alatt? Az a frappáns nyitány, hogy vészjelzést küld az egyik főszereplő a másiknak, hogy bajban van, mentse meg?

 

Hát ilyet még sose láttunk!

És a kezdő jelenet rögtön behatolás, lövöldözős csihipuhi. Most éppen a régi, ismert háziorvosunk lövöldözi szét a fejét és a testét valami űrszörnyeknek.

 

Remek, remek. Cselekmlény színvonala a bánya mélyén kezdődik. Szerencsére a 25 században nincs közvilágítás, még a flotta csúcsűrhajóin se. és mindenki suttogós-fojtott hangon beszél. Nyilván hogy a lelövendő űrszörnyek az ajtó mögött ne értsék jól.

 

 

ron89 Creative Commons License 2023.02.25 0 1 24191

Úgy tűnik jövő héten jön a Wrath of Khan következő része a bújócskával.

Néhány gondolat a 2. részről, viszonylag spoilermentesen:

Kezdem megkedvelni (a már nem is akkora) Bunkó kapitányt. Sajnálni fogom, mikor meg fog halni.

Egy ferenginek kinéző ferengi, nem kell minden fajt úgy megerőszakolni, mint a klingonokat.

Valaki nagyon bele van szerelmesedve a lefejezésekbe, nem tudom miért kell ilyen brutalitás az ST-be. Kirk kapitány odacsapott a rosszfiú vállára, és el is volt intézve.

Az új rosszfiútól sem vagyok elájulva, az előadásmódja nagyon irritáló.

Összességében nem volt rossz rész, 1-2 jó vizuális effekt is volt.

ron89 Creative Commons License 2023.02.24 0 0 24190

Ne számíts nagy durranásra, rém egyszerű lesz a megoldás, de nézd meg, nem spoilerezem el. :)

Előzmény: Bateman (24186)
Bateman Creative Commons License 2023.02.24 0 0 24189

és itt a díszletek is rohadtul szépen ki vannak alakítva, figyeltek a korszakra, a retro feelingre, amit a discovery kapcsolódó részeiben tök jól eltaláltak az alkotók.

Előzmény: divaoni01 (24188)
divaoni01 Creative Commons License 2023.02.24 0 1 24188

Na, ez igazán jó hír. És itt legalább a fényerővel sincs gond, mint a régi szép időkben vagy a konkurens Orville-nál.

 

Viszont a Discovery-nél, meg a Picard-nál nem nagyon költöttek világosító szakemberekre.

Előzmény: Bateman (24187)
Bateman Creative Commons License 2023.02.24 0 1 24187

Star Trek: Strange New Worlds 3. évad berendelve.

Bateman Creative Commons License 2023.02.24 0 0 24186

inkább arra, hogy hogyan kerülnek vissza a saját idősíkjukba. mi lesz ennek a megfejtése? de akkor rámegyek a két uccsó részre, csakhogy ez meglegyen.

Előzmény: ron89 (24183)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24185

Annyit emelnék ki még az első részből - s bocs, hogy megint ezzel jövök -, hogy mindig jó egy franchise-nak, ha kívülről is kerülnek bele kánonba dolgok, pl. számítógépes játékokból, s nemcsak fordítva. Itt most négy hajótípust emeltek át a STO-játékból a sorozatba (ez itt a reklám helye xD), köztük az idegenek kisebb hajóját, ami rögtön vad elméleteknek is táptalajt adott (pl. https://trekcentral.net/is-this-star-trek-picards-new-enemy/). Persze nem valószínű, hogy lett volna elég vér az írók pucájában, hogy a hajók mellé történetet is licenceljenek, mindenesetre kíváncsi lettem volna egy filmes változatra. De tuti nem leszek csalódott, ha végül egy jó sztori alakul ki majd, még ha más is, mint amit tippeltem volna.

FOMA Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24184

Vannak még kiaknázatlan lehetőségek:

- újabb előzmény sorozatban az ifjú Q,

- későbbi történetben Janeway keresztfia.:-) 

Előzmény: ron89 (24183)
ron89 Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24183

Az álarcos királynő kiléte kiderül. ha erre gondolsz, de hogy mit akar az megválaszolatlan marad, ahogy Q sorsa is. És ezeket nem is viszik tovább az új évadban. 

Előzmény: Bateman (24182)
Bateman Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24182

köszi. így teszek. a megfejtés is kiolvasható az uccsó részből?

Előzmény: ron89 (24181)
ron89 Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24181

A 3. résztől kezdve az utolsó rész utolsó 5 percéig a múltban lesznek. Q búcsújelenetét a végéről érdemes megnézni, a többi nyugodtan kihagyható. Úgy sem lesz köze a 3. évadhoz.

Előzmény: Bateman (24177)
MrJones512 Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24180

"Valszeg valami időanomália miatt odaért a rezsicsökkentés."

 

Nem bírtak elég gyertyát replikálni.

Előzmény: FOMA (24178)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24179

Azért van sötét, mert most ez a tendi. Minden legyen sötét, nyomasztó, feszült. Aztá nagy néha méltóztatnak egy világos helyszínt, jelenetet becsempészni, hogy érezzük a kontrasztot. 

Előzmény: ron89 (24175)
FOMA Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24178

Na ja, pl. a TNG-ben sem volt még sötét a hajókon. Valszeg valami időanomália miatt odaért a rezsicsökkentés.:-)

Előzmény: Jani-wan. (24176)
Bateman Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24177

elkezdtem a Picard második évadot és hát, ahhhh, ez az alternatív jövő, meg megint Q már annyira uncsi. Az egész évad erről fog szólni, hogyan kavarodni ki ebből a valóságból? Mert ha igen, akkor lehet skippelek a harmadik évadra:)

Jani-wan. Creative Commons License 2023.02.23 0 0 24176

"Azért van sötét, mert a valódi hajókon sincs nappali fényesség"

Tekintve hogy mi minden szemét jön ki az utóbbi időben, szerintem az írók és a felelősök fejében van a sötétség.
A hajókon meg kell hogy legyen annyi fény hogy mindenki jól lásson mindent. És akkor a nézőnek is jól kell látnia mindent.

 

"A shotgun fézerrel együtt. LOL!!!"

 

Aki ezt kitalálta az majdnem akkora hülye mint aki a disney warsban kitalálta a sith útmutató daggert. És aki ezt elfogadta az alkalmatlan, mert egy dolog ötletelni, és megint más elfogadni a totális hülyeséget.

 

"A Titan kapitánya enyhén szólva ellenszenves és furcsán viselkedik, mégha igaza is van valamelyest"

 

Valójában teljesen igaza van, csak szokatlan a Star Trek-ben mert a végletekig rugalmatlan.

Előzmény: ron89 (24175)
ron89 Creative Commons License 2023.02.22 0 0 24175

Azért van sötét, mert a valódi hajókon sincs nappali fényesség. Ezt akarják itt is szimulálni, ami szerintem hülyeség, a tv-ben lássunk már mindent rendesen.

Egy kicsit spoilerezzünk:

Szerintetek ki fog meghalni az évadban? Picard-t talán nem halasztják meg mégegyszer, de kizártnak tartom, hogy mindenki túlélje. 

Rikeréknél családi gondok vannak. Jellemző, nehogy legyen már egy boldog pár.

Action Seven után megkaptuk Action Crushert is. Éljen! A shotgun fézerrel együtt. LOL!!! Ezt mégis hogy?

Hetesből kapitányt fognak csinálni, lehet kap egy saját spinoffot is? A Titan kapitánya enyhén szólva ellenszenves és furcsán viselkedik, mégha igaza is van valamelyest. Nem csodálkoznék, ha valamilyen mödon Hetes kapná meg a székét.

Ott van még a Crusher bébi is, vajon ki lehet az apja, már ha van neki egyáltalán? Nagyon adja magát valaki, a végefőcím is utalt rá.

Nagyon sok mindent a mozifilmekből "kölcsönöztek", nem csoda mert a showrunner nagy rajongójuk. Ő legalább ismeri a Treket, már ez is valami.

Előzmény: lyukas csokoládé (24174)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.02.21 0 0 24174

Szerintem túlbecsülöd ennek az írógárdának tudatosságát és képességeit. Csak ügyetlenül másolják, amit (majdnem) mindenki csinál. Elvesznek a felszínes külsőségekben. 

Előzmény: BVNG25 (24173)
BVNG25 Creative Commons License 2023.02.21 0 0 24173

Sötétség:

egyértelműen az ideológia/kultúrharc eluralkodásának következménye. A mai készítőgárdának a fő motivációja az, hogy a Star Treket az általuk követett harc szolgálatába állítsák, ergo bemutassák, hogy miféle rossz létezik-uralkodik és az ellen a jó ideológia küzd - amit ők diktálnak bele a nézőkbe. Ehhez sötét, bánatos, szomorú, lepusztult univerzumot kell mutatniuk. Egy önmagában bízó, vidám, világos világban, ahol a lakói jól érzik magukat, miféle ideológiai és kultúrharcot lehetne hatásosan megvalósítani?

Előzmény: gunji jackdaw (24167)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2023.02.20 0 1 24172

(Spoiler nélkül)

 

Első rész nem volt rossz, de nem is hozott annyira iszonyatosan lázba - nem hiszem, hogy csak óvatosságom miatt. Volt fanservice, de nem éreztem annyira bántóan nyersnek, durvának. Egy-két apróbb értelmetlenség zavart, de a korábbiakhoz képest bőségesen hajlandó lennék szemet hunyni ezek felett - ezek legyenek a legnagyobb hibák! Meglátjuk.

 

(Szomorú, hogy egy Star Trekhez ma úgy kell az embernek hozzáállnia, hogy lelkileg a borzalomra kell felkészülni.)

TtK Creative Commons License 2023.02.19 0 0 24171

73 éves. Kicsit tényleg túlszaladt a plasztika. Kár, mert pár éve még jól nézett ki. Lehet, hogy a PIC-hoz megcsináltatta.

Előzmény: gunji jackdaw (24169)
weirdo Creative Commons License 2023.02.19 0 0 24170

Egyértelmű kozmetika, miért nem tudnak a jó nők méltósággal öregedni…

Előzmény: ron89 (24168)
gunji jackdaw Creative Commons License 2023.02.18 0 0 24169

Én nagyon beizgultam rá a hajók miatt (spoiler :). Köztük olyanokkal, amik érdekes elméletekre adnak lehetőséget, s amit biztos nem csapnak le a készítők.

Crusher: nem figyeltem. Cikkek alapján nem kizárt, de simán lehet a hetedik iksz is.

Előzmény: ron89 (24168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!