Keresés

Részletes keresés

Jumó Creative Commons License 2006.04.10 0 0 478

Egy megfontolandó kritika:

 

"Megmondom neked, mik és kik miatt áll itt a fidesz!

 

- 3.2 millió polgáros konzultáció

- nem volt 9 szolgálati autója

- nem panelprolizott senki

- nem volt taggyűlés

- 1.5 millió ember a Kossuth-téren

- nem törtek be az MSZP szerverre

- nem ők támogatták a Vizslát

stb...

 

Plusz hab a tortán a megélhetési keresztény Semjén, a kedves Dr. Mengele, a síkhülye Tompika, a paranoiás Kövér, a pofátlan Szíjjártó, a kiflicsücskös Selmeczi, és folytathatnám Répássyval, Rogánnal.

De minek?

A nép nem hülye, a nép emlékszik Torgyánra a chilei cseresznyével, a dokumentumos Szabadira, a násztáncra a Zsírtáltossal, a "mozduljunk, ha mozdulni kell" polgári körökre, a kokárdázásra, a minden állami rendezvényen megjelenő sípos tüntetőkre, az erdélyi magyarság megosztására.

 

A nép nem szeret félelemben élni. A nép nem szereti a Bayereket, a Lovasokat, a kriptokommunista Kerényiket, a hatalommániás Szűrösöket, Csintalanokat, Pozsgaykat.

És a népet nem lehet leváltani.

 

Nota bene: a Fidesz egyedül soha a büdös életben nem nyert választást.

És most már nem is fog."

Előzmény: Géza56 (476)
Belvárosi Creative Commons License 2006.04.10 0 0 477

Tisztelettel köszöntök mindenkit!!!

 

Lezajlottak a választások, a vetélkedés szelleméből adódóan én tisztességgel gratulálok a helyben győztesnek, Érsek Zsoltnak. Sok sikert!

 

Mától arra kell koncentrálnunk, hogy a térség a következő ciklusban megfelelően használja ki a fejlődés adta lehetőségeket, hiszen nekünk itt kell élnünk. Békében!!!

 

A jövőben is szeretném alkalom adtán elmondani véleményem, hasonlóan az eddigiekhez, itt is és a midennapi életben is. Remélem csak, hogy elmondhatom. Hisz vannak jelek arra is, hogy az arrogancia és demagógia felerősödik mindkét oldalon az érvek ellenében. Álljon itt egy ma reggeli kommentár erre:

 

 

"Kommentár:

Gyurcsány Ferenc, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke a színpadon "kivetkőzött önmagából", az ország első emberének szerepéből kilépve úgy ünnepeltette magát, mintha legalábbis rocksztár volna a Wembley stadionban. Egy magyar Mick Jagger. Ide-oda szaladgált, kapkodott, azt sem tudta, hová legyen magától. Ezt egy zenekar frontemberétől megszoktuk, egy kormányfőtől viszont...

Végül Gyurcsány és a párt vezetői nem kis arroganciáról téve tanúbizonyságot elfogyasztották az aktivisták által előre megsütött narancsos buktát. Ez a momentum, ami talán a legjellemzőbb az MSZP politikusaira. A gúny, a másik semmibevevése, a másik minél alaposabb megalázása és kinevetése, kinevettetése..."

 

Hölgyeim és Uraim! Minden magyar állampolgár miniszterelnök esélyese a saját aktivistáit több méltóságra, némi visszafogottságra és emberségre is bíztathatná.... Ha élni kíván ezzel az eséllyel! 

  

 

 

Géza56 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 476
  Jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott
érvényes
szavazat
% 1 Dr. Bujdosó Erzsébet KERESZTÉNYDEMOKRATAPÁRT 158 0,56 2 Érsek Zsolt MSZP 17 195 60,84 3 Oroszi László MDF 977 3,46 4 Szabó Ádám FIDESZ-KDNP 8 143 28,81 5 Szabó László MIÉP-Jobbik 869 3,07 6 Tábi Zoltán SZDSZ-A MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT 919 3,25

A választókerületben a választás érvényes, eredményes.

 

http://www.valasztas.hu/hu/09/9_0.html

 

Nem tudom, nikébt megy át a táblázat. A lényeg, Érsek Zsolt elsöprő győzelmet aratott, akár tetszik valakinek akár nem. Meglátásom szerint a Fidesz későn rajtolt és nem megfelelő jelöltet állított, így akármennyi munkát és lelkesedést ölt kampányába, nem lett eredménye igyekezetüknek.

 

A sorokat rendezni kell a jobboldalon, el kell mondani a konkrét helyi észrevételeket, kritikákat. Érvelni kell tárgyilagosan a megfelelő eredmény érdekében.

voxhumana Creative Commons License 2006.04.09 0 0 475
Sólyom László választási felhívása
Sólyom László köztársasági elnök választási felhívásában arra kérte a magyar állampolgárokat, éljenek alkotmányos jogukkal, és menjenek el szavazni vasárnap. A választások alkalmat adnak arra, ritka alkalmat, hogy ítéletet mondjunk a kormány fölött, a kormánypártok munkájáról, arról, hogy ellátta-e alkotmányos feladatát az ellenzék - olvasható az államfő szombaton kiadott közleményében.
Géza56 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 474

Itt a tavasz! Közeleg a Húsvét!

Szép az élet, én próbálok örülni minden apró ajándékának...

Azért sem hagyom, hogy kedvemet szegjék apró, kicsinyes intrikák, ügyeskedések... :) Optimistán, jó kedvvel telik a napom.

 

papírvirág Creative Commons License 2006.04.08 0 0 473
Szia Belvárosi! Kössz az ajánlást! A film több, mint érdekes!!!!
Előzmény: Belvárosi (431)
papírvirág Creative Commons License 2006.04.07 0 0 472
Szia Tibor48!
Bocs az előbb egy másik név alatt válaszoltam a hozzászólásodra, elfelejtettem átváltani. Régebben, amikor a belvíz betört a házunkba, több nevet beírtam regisztrációkor, de egyiket sem fogadta el, ezért belvízzel léptem be. Még nem töröltem ki.
Belvíz Creative Commons License 2006.04.07 0 0 471

Kedves Tibor!
Én biztosan nem kommunistáztalak le, s nem is tenném soha. Elfogadom, hogy mindenkinek más az "ízlése". Vannak akik úgy látják a dolgokat, mint te, s vannak akik úgy mint én. Vannak akik az elmúlt 4 évben olyan jól éltek mint te, s vannak akik nem. Én csak az igazságtalanságot viselem rosszul. A 2002-2006-os kormány javára írtad, csak hogy egyet említsek: a boltban változatosabb az élelmiszer. Emlékezetem szerint még 2002. előtt felépült pl. a CORA. Kicsit eltúloztad a dolgokat.
Én csak azt vázoltam, hogy nekem milyen volt ez a négy év (hatvani viszonylatban, mert itt élek). Csak megjegyzem erről semmit nem írsz. Arra persze felkaptad a fejed, hogy jókor voltál jó helyen.

Nem akarom védelmembe venni Belvárosit, gondolom nincs is rá szüksége, de nem kóborkutyázott le, légyszíves olvasd el mégegyszer amit írt. Teljesen félreérted.


Előzmény: Tibor48 (470)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 470

Ha a cukorgyár lakatosműhelyét jó helynek találod akor igen!

Még a gyárat is bezárták alólunk!

De ne haragudjál az országot felépítettük a romokból. Dolgoztunk becsületesen, nem disszidáltunk és kintről osztottuk az észt. Ezért most megkapjuk azoktól a fiataloktól, hogy kommunisták vagyunk, mikor ök abban az időben ingyen tanultak, és élvezték az életet. 

Ma meg csak teher vagyunk, mert nyugdíjat kell adniuk. 

Tőlem 40 évig vonták a levonandókat nem sunnyogtam feketemunkán, túlóráztunk dolgoztunk azért amink van.

Nincs gyáram, privatizált államigazdaságom, szöllőm, de a kommunista mellé még kóbor kutya is lettem. 

Viszont van becsületem, családom. Nyugodtan tudok aludni.

Nem hinném , hogy itt valakit is megsértettem volna, de én rögtön meg lettem bélyegezve.

Ez a ti demokráciátok!

 

Előzmény: papírvirág (468)
voxhumana Creative Commons License 2006.04.07 0 0 469

Tisztelt Választópolgár!



Minden ellenkező híresztelés ellenére, már a választások első fordulójában eldőlhet a végső eredmény.

Nem vagyok választójogi szakember, de annyit tudok, hogy

- az első fordulóban szavazunk PÁRTRA, és EGYÉNI KÉPVISELŐRE
- amennyiben az első fordulóban az egyéni képviselő megkapja a szükséges, 50%+1 szavazatot, a választást kiíró nem kíváncsi a további véleményünkre, részünkről a választás befejeződött. (Mint ahogy az Hatvanban négy éve megtörtént.)
- amennyiben egyik képviselő sem kapja meg a szükséges többséget, két hét múlva abban a körzetben megismétlik a szavazást, de csak az egyéni képviselőkre szavazhatunk.

Sajnos felelőtlen és tudatlan személyek azt a tévhitet terjesztik, hogy az első fordulónak nincs tétje. Holott majdhogynem ennek pontosan az ellenkezője az igaz, főleg az első fordulónak van tétje. Képzeljük el azt a szélsőséges, de ki nem zárható esetet, hogy az első fordulóban az országban az összes egyéni képviselőjelölt eléri a szükséges többséget. Akkor egyáltalán nem lesz második forduló.

Több, lehet, hogy jó szándékú egyén arra buzdít, hogy az első fordulóban szavazzuk a jobboldali „kispárt”-ra, aztán ha majd ez nem sikerült, korrigálhatunk a másodikban. Sajnos ez félrevezető információ. Mert mi van akkor, ha, - és erre tényleges esély van, - nem lesz alkalmunk pályamódosításra? Akkor ha a „kispárt” nem éri el az 5 %-ot, bizony a szavazatunkat olybá tekinthetjük, mintha el sem mentünk volna szavazni.

Arra kérem minden nemzeti, polgári értékrendű honfitársamat a tájékoztatás birtokában mérlegeljen, és jól gondolja meg, miként cselekszik. Valamint arra is megkérem, a fenti értesüléseit a barátaival és ismerőseivel ossza meg.

Köszönöm, hogy elolvasta a figyelmeztetésemet.

papírvirág Creative Commons License 2006.04.07 0 0 468
Sziasztok!

Tudod Tibor48 nem az a baj, hogy elmondod a véleményed. Te biztos jókor, jó helyen voltál, s bejött minden. Nekem személy szerint az volt a problémám - pártállástól függetlenül - a hozzászólásoddal, hogy minden pozitív dolgot a szegfű oldalára írsz.
Demokráciában élünk. Te úgy látod, mi meg így. El kellene már tudni fogadni ebben az országban, hogy mindenkinek lehet véleménye. Mindegy, hogy kivel szimpatizál, akkor is ember.

Ebben a városban kb. 7 éve semmi nem történt a közvetlen környezetemben (8 évig volt mszp-s polgármester) a belvíz-kérdéssel kapcsolatban. Jelenleg már egyszer el kellett költöznöm, mert bejött a belvíz. Most ugyan visszaköltöztem, de a falak felszívták a vizet, nagy a pára, doh-szag van, s most küzdök a penésszel. De nem panaszkodom. Az önkormányzatnál nyilván tudják, hogy mi a helyzet a városban. (Ha az élet citrommal kínál meg, kérj hozzá Martinit!)
1998. után megígérték, hogy mielőbb elkészül a csatorna. 2000-ben létrejött egy víziközmű társulat, amit tavaly megszüntettek, mert közben létrehoztak egy másikat is. Nyáron közölték, hogy jönnek csatornázni, október második felében jöttek, kiástak egy gödröt, majd betemették. Most márciusban megjelentek az új munkások, de nem a terveknek megfelelően kellett végezniük a munkát, nem kanyarodtak be, hanem ott dolgoznak ahol fontos ember lakik. Most meg azt hallom, hogy hozzánk nem is jönnek csak szeptemberben. (Ha ez igaz, nagy balhét csapok)
A kastély kerítése most lett átadva az ősszel, mindenki láthatja, hogy málik a vakolat. A Kossuth téri korzó le lett térkövezve. Sorba süllyednek meg a lapok.
Belvárosi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 467

Kedves Tibor! Mégegyszer bemásolom amit írtam. Olvasd már légy szíves lasssabban:

 

"Gyurcsány STÍLUSa nekem is roppant ellenszenves, a vele ellenkező véleményen levők kaptak már eleget a fejükre, és úgy lászik olykor a "kóbor kutyák" is hallatják hangukat."

 

Sajnálom, hogy nem értetted meg és az öniróniát te magadra vetted. Elmagyaráztam, én ennél többet nem tudok érted tenni. Bocs. 

 

 

Előzmény: Tibor48 (466)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 466

Elég bunkóság, hogy így ismeretlenül kóbor kutyának tartasz!

 

Azért mert Gyurcsány ezt használta azért, nem értem, én miért vagyok az? Szeretném tudni!

Tisztességes dolgozó ember vagyok, aki betévedt egy hatvaniaknak fenntartott fórumra. Úgy érzem nem szolgáltam rá erre a titulusra!

Sehol nem olvastam, hogy át kell világíttatnom magam és tőled engedélyt kell kérnem.

De esetleg elmehetek  Töltéssy Zsolthoz és a beadott védőoltások után talán megtűrsz itt!

Előzmény: Belvárosi (465)
Belvárosi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 465

Látod, a kóbor kutyázást sem a Fidesz kezdte....

Egy miniszterelnök kifejezése, aki sintértelepre terelné az ugató kóbor kutyákat.

Szerintem a háttérinformáció nélkül értelmezed soraim. Örülök, hogy Neked sem tetszik ez a kifejezés.

Előzmény: Tibor48 (464)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 464

Ne haragudjál, de nem érzem magam kóbor kutyának, még ha te annak is tartasz!

Elnézésedet kérem, hogy egyáltalán ide keveredtem a fórumotokra!

 

Előzmény: Belvárosi (462)
voxhumana Creative Commons License 2006.04.07 0 0 463

Tisztelt Fórumozók!

 

Érzésem szerint az előző 3 hozzászólásnak semmi más értelme nem volt, mint hogy az általam írt 459-es "felhívás"-ról elterelje a figyelmet, azt lejjebb nyomja,az érdeklődés középpontjából kivonja...

 

Azért találták ki a szavazás intézményét, hogy ott az állampolgári akaratnak érvényt lehessen szerezni... El kell menni szavazni! Mindenkinek! Figyelni kell a törvényességre, a szabályok betartására. Ez a döntő, nem a szópárbaj!

 

Fontos az első forduló, ajánlom figyelmetekbe a korábban leítrakat!!!

Belvárosi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 462

Tisztelt Mindenki!

 

Kicsit eltávolodtunk, a eredetileg regionális célokat szolgáló topik túlzottan az országos politikára figyel. Ez részben érthető, viszont nem látom a helyi vetületét a dolgoknak.

 

Jómagam még arról sem vagyok mindíg meggyőződve ki is itt a valóban jobb, illetve baloldali érzelmű, a hozzászólások pillanatnyi hangulatokat tükröznek. Van olyan is, aki egy jó poén kedvéért, netán kiváncsi provokációként bedob valamit, és várja a reagálást.

 

Nem szerencsés tehát egymást különféle "skatulyákba" rangsorolni. Elsődlegesen EMBERnek érzem magam, MAGYARnak, továbbá SZOLIDÁLISnak az önhibájukon kívűl hátrányba került társaimmal szemben. Minden további besorolástól bajban vagyok viszont, nem kívánom sem világnézet sem politikai nézete szerint cimkézni szomszédaim, barátaim és mindazokkat akikkel közös közegben élek.

 

Gyurcsány STÍLUSa nekem is roppant ellenszenves, a vele ellenkező véleményen levők kaptak már eleget a fejükre, és úgy lászik olykor a "kóbor kutyák" is hallatják hangukat.

 

Ha néhány fórumon szétnézünk, pro- és kontra ennél durvább képeket is találni, "konzumpolgár" képében nem látok semmi újat, valahonnan átmásolta. Szellemesebbnek érezném, ha valami speciális helyi aktualitást is hordozna, bár lehet, hogy így is rádöbben majd, hogy nem sokat ér az ilyen tömör gondolatkifejezés. :)

 

Érvek: Hatvanban már régen nem az érvek, hanem az érdekek határozzák meg sokak nézetét.

 

 

Előzmény: Tibor48 (461)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 461

Tisztelt jobbos urak!

 

Végignézve a bejegyzéseket azt hiszem az önök miniszter jelöltjét senki sem hasonlította egy segghez.

Úgy látom önöknek csak ennyire tellik itt a fórumon!

Ezek az érvek?

Csak sajnálni tudom!

Előzmény: Konzumpolgár (460)
Konzumpolgár Creative Commons License 2006.04.07 0 0 460
A jó smink mindenre képes...
voxhumana Creative Commons License 2006.04.07 0 0 459
 

Tisztelt Választópolgár



Minden ellenkező híresztelés ellenére, már a választások első fordulójában eldőlhet a végső eredmény.

Nem vagyok választójogi szakember, de annyit tudok, hogy

- az első fordulóban szavazunk PÁRTRA, és EGYÉNI KÉPVISELŐRE
- amennyiben az első fordulóban az egyéni képviselő megkapja a szükséges, 50%+1 szavazatot, a választást kiíró nem kíváncsi a további véleményünkre, részünkről a választás befejeződött. (Mint ahogy az Hatvanban négy éve megtörtént.)
- amennyiben egyik képviselő sem kapja meg a szükséges többséget, két hét múlva abban a körzetben megismétlik a szavazást, de csak az egyéni képviselőkre szavazhatunk.

Sajnos felelőtlen és tudatlan személyek azt a tévhitet terjesztik, hogy az első fordulónak nincs tétje. Holott majdhogynem ennek pontosan az ellenkezője az igaz, főleg az első fordulónak van tétje. Képzeljük el azt a szélsőséges, de ki nem zárható esetet, hogy az első fordulóban az országban az összes egyéni képviselőjelölt eléri a szükséges többséget. Akkor egyáltalán nem lesz második forduló.

Több, lehet, hogy jó szándékú egyén arra buzdít, hogy az első fordulóban szavazzuk a jobboldali „kispárt”-ra, aztán ha majd ez nem sikerült, korrigálhatunk a másodikban. Sajnos ez félrevezető információ. Mert mi van akkor, ha, - és erre tényleges esély van, - nem lesz alkalmunk pályamódosításra? Akkor ha a „kispárt” nem éri el az 5 %-ot, bizony a szavazatunkat olybá tekinthetjük, mintha el sem mentünk volna szavazni.

Arra kérem minden nemzeti, polgári értékrendű honfitársamat a tájékoztatás birtokában mérlegeljen, és jól gondolja meg, miként cselekszik. Valamint arra is megkérem, a fenti értesüléseit a barátaival és ismerőseivel ossza meg.

Köszönöm, hogy elolvasta a figyelmeztetésemet.

Géza56 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 458

Családtörténet....

 

A Szemlőhegyi úti Apró-villa "névadója" az 1913-ban született a kommunista, Apró Antal volt. A villa 1995 óta Gyurcsány Ferenc családjának otthona, itt él anyósa, Apró Piroska is. Itt lakott haláláig Apró Antal, valamint Peter Dobrev, Apró Piroska férje, akit 2003-ban bekövetkezett halála után Szófiában temettek el.

Apró Antal szobafestőként kezdte pályafutását, majd 1944-ben lakhatásért cserébe, már gyümölcsszüretelő munkásként tengette életét dr. Lovassy Stürmer Aurél érdi barackosában. Az árvaházban nevelkedett Aprónak a szállásadó főorvos segítsége 1949-ben már kevésnek bizonyult. Jótevője gyümölcstermését ő maga akarta értékesíteni a piacon, amit őstermelői bizonyítvány hiányában azonban nem tehetett meg. Megoldásként feljelentette jótevőjét, akit 4080 forintra megbüntettek. Lovassy főorvos kifizetette a bírságot.

Apró mégis beperelte őt, s az ügyben Jahner-Bakos Mihály mondott ítéletet, aki később hírhedt vérbíró lett. Özvegye ma is az Apró-villa egyik lakásában él, 102 négyzetméteren.

Apró Antal lánya, Piroska ugyancsak a villa 220 négyzetméteres lakásában tengeti életét.

Reform: Jamrik Levente 28. szám (2005.07.14)

Belvárosi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 457

Tegnap este két ember stílusát nézhettük meg, ami meglehetősen különböző volt... Akinek Gyurcsányé tetszik kívánom neki, hogy ismerősei, munkatársai, főnökei is ilyen stílusban beszéljenek vele.

 

Zukov Creative Commons License 2006.04.06 0 0 456

Tisztelt Mindenki!

 

Azt hiszem megtartom a kampány zárásom! Köszönöm nektek! Jól elszórakoztunk mi itt. Nem mondom , hogy nem térek ide vissza, mert érdekel városunk fejlődése de a politikát egyenlőre félreteszem. Elég ebből 4 évente.

 

Aki netán úgy érzi, hogy megsértettem, attól elnézést kérek!

További jó munkát  és egészséget kívánok mindnyájatoknak!

 

Tisztelettel Zukov!

Géza56 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 455
Gyurcsány szerint nincs árvíz - Helyzetjelentés április 6-án

Az országban 25 ezer ember harcol a víz ellen, köztük több mint tízezer önkéntes - mondta Dobson Tibor az országos helyzet értékelésén. A Duna tetőzött, lassan apad, és hamarosan a Tiszán a sor. A Hajógyári-sziget 80 százaléka még mindig víz alatt van.


// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

Budapesten még mindig kritikus a helyzet a Margitszigeten, a Bem rakparton, a Nánási és a Királyok útján. Egyelőre maradnak a zsákok és a földgátak. A legoptimistább tervek szerint két-három nap múlva apad le a víz annyira, hogy járható legyen a rakpart.
Átbukott a Duna a nyári gáton a Tolna megyei Bátán. A folyó tetőzése azonban ezen a szakaszon csak péntekre várható. Jelenleg 150 házat és 174 embert veszélyeztet közvetlenül az ár. A Duna Paksnál már tetőzött, 861 centiméterrel. A folyó a felső szakaszon már apad, lejjebb azonban végig árad. A védvonalon rendkívüli védekezési fokozat van érvényben hétfő óta a Duna Komárom és Tass közötti szakaszán, valamint az Ipoly torkolati részén, 158 kilométeren.

"Még nincs árvíz, árvízvédelmi helyzet van" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök , amikor részt vett az öt legjelentősebb hazai segélyszervezet megbeszélésén, ahol eldöntötték, közös pénzgyűjtést szerveznek az árvízkárosultak megsegítésére. Eddig 66 településen, összesen 568 ember kényszerült elhagyni otthonát az árvíz miatt. Ez borzasztóan fontos" - mondta a miniszterelnök.

Géza56 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 454

 

Önelégültség...

papírvirág Creative Commons License 2006.04.06 0 0 453
Kedves Tibor! Ne haragudj, de nem tudom komolyan venni a hozzászólásod. Bízom benne, hogy a válásodért nem a FIDESZ a felelős! Ne orrolj rám, de nem veszem be, hogy csak az utóbbi 4 évben jutott mindennap friss kenyér, gyümölcs és válogatott húsétel a családi asztalodra. (Több lett a fizetés, több lett a kiadás)
Én nem élek sem rosszabbul, sem jobban. Nem kapok hitelt, nem tudtam új autót venni, nem kapok 13. havit, igaz nem is váltam el.
A környezetem fejlődik, változik, de hogy jobb minőségű lenne minden?! Lásd: hatvani korzó, kastély kerítés, csatornázás, belvíz (kb. 7 éve nem tudják megoldani), elmaradt elkerülő út megépítése, stb.
S ne haragudj, de nem a baloldalnak köszönhető, hogy a boltban változatosabb az élelmiszer.
Előzmény: Tibor48 (452)
Tibor48 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 452

Olvasgatom a fórumotokat és úgy látom Zukov egymaga próbálja tarttani a frontotot. Én mellé tudok állni!

Tegnap este még úgy ültem a TV elé, hogy megnézzem, miért fél annyira Orbán Viktor Gyurcsány Ferenctől, hiszen valamikor nagyon régen megjegyete, Gyurcsány még a jövőben figyelemre méltó ellenfél lesz.
Nos, úgy gondolom, megalapozott volt a félelem. Egy felkészült, szakmailag elkötelezett emberrel nem tud vitatkozni olyan ember, aki csak a hatalom megszerzésére vágyik, de nem képes semmit tenni azért, hogy közelebb jusson hozzá, vagy, ha véletlenül másokat félrevezetve hatalomra jut, ereje legyen azt megtartani és élni vele. A rendszerváltásnál előre tudtam, hogy kezdeti fellángolást már a megfontoltság követi. Az emberek kezdenek előre látni és nem "a saját környezetükben szomorkodni". Amikor körülnéztem, azt láttam, hogy van új autóm, egy válás után van hol laknom (mert kapok hitelt), szebbek a ruháim, emelkedett a nyugdíjam, nagyon jól esett a 13. havi kézbesítése is, amit 2002-ig nem igazán kaptam meg.... . Hosszú évek után ismét megengedhettem magunknak azt, hogy mindennap friss kenyér, gyümölcs és válogatott húsétel legyen a családi asztalon nem csak hétvégén, de hét közben is.
Szóval, ha körülnézek: IGEN JOBBAN ÉLEK, ÉLÜNK, MINT 4 ÉVE.
Megmozdult a környezetem is: fejlődik, változik jobb minőségű minden. Az APEH nem büntet meg, mert hiányzik a jövedelemadó bevallásomból egy X, hanem kér, hogy javítsak és segít abban.
A Bank Hitelt ad, a boltban változatosabb az élelmiszer, és sorolhatnám tovább, de kevés a hely.
Ha jövőképet kell látnom, akkor nem a FIDESZ adta eddig, hanem a baloldal.
Az Orbán nevével lejegyzett kormány elzárta hazánkat a nagyvilágtól, elzárta a kereskedelemtől, megvonva a fejlődés lehetőségét az átlag embertől.
O.V. Nevetséges vágyálmokkal traktálja az embereket, egyik ígéretével elvágja a másik lehetőségét. Aki nem figyel, az ismét becsapódik. Aki figyel, az az MSZP-re szavaz!!
Én eddig egy liberális szavazatot adtam volna, hogy legyen a mérleg serpenyőjében ellensúly, de most CSAKIS MSZP! és viszek magammal még egy MSZP-re szavazót is!!!
Köszönöm a figyelmet.

papírvirág Creative Commons License 2006.04.06 0 0 451
Még egy ki csemege az elemzések közül: "Gyurcsány Ferencnek rossz tanácsot adtak a tanácsadói" - jelentette ki Stumpf István politológus, a Századvég Alapítvány elnöke, aki szerint a szocialista jelölt vehemens stílusával nem tudta rávenni a bizonytalanokat, hogy elmenjenek szavazni. "A miniszterelnök átlépett egy olyan határt, amelyet egy civilizált politikai kultúrában ritkán lépnek át. Olyan kocsmai, alpári stílusban támadta a volt miniszterelnököt, ami arra utal, hogy összetévesztette a két rendezvényt" - jelentette ki Stumpf István. Orbán Viktor ehhez képes mintha nyugtatókat vett volna be, olyan türelemmel viselte a provokációkat - vélekedett a politológus.
Belvárosi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 450
 Fidesz elnöke a 90 perces szópárbajban pártja összes lényeges választási ígéretét ismertette. Gyurcsány Ferenc meglehetősen támadó, helyenként személyeskedő stílust választott. Az ellenzék ellenzékének szerepét játszotta, és az MSZP kampánystratégiáját követve az Orbán-kormány és a saját kormánya teljesítményét hasonlította össze. Többször is megemlítette, hogy szerinte csak az MSZP-nek van programja, a Fidesznek nincs. Ugyanakkor saját programjának részleteiről keveset beszélt.
Falcon60 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 449
A "konkrétumok"-kal érvelőt szembesíteni kell a tévedésekkel. Számosak voltak a pontatlanságok, de aki nem ismeri a részleteket, azt könnyen félrevezetik. Lendületesen.
Előzmény: Falcon60 (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!