Keresés

Részletes keresés

fulees Creative Commons License 2022.06.13 -4 1 104

Ő már kinőtte ezt a válogatottat. Az idény végére, már a Lokinak is húzóembere tudott lenni 18(!) évesen... Ha, jövőre a védekezése még feszesebb és letisztultabb lesz, standard nemzetközi szintet fog hozni, feladva ezzel Vovának is a leckét ;) 

Előzmény: Tomasz42 (103)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.06.13 -1 4 103

Úgy néz ki, Míra ott folytatja, ahol májusban abbahagyta. A 3 UP válogatott meccs mindegyikén 5 gólt lőtt, a csapat (egyik) legjobbja volt. 

fulees Creative Commons License 2022.06.08 -1 3 102

Egy érdekes, de inkább vicces beszélgetés Kovács Annával, a TIBIÉK legújabb adásában. (Érdemes megnézni, még nem LOKI szurkolóknak is)

https://www.youtube.com/watch?v=64_0lyovoS0

RnD Creative Commons License 2022.06.03 -6 5 101

Úgy tűnik az MTK-nál már megvan Vida utódja: Kekezovity Marinko. Nyártól ő lesz az up-edző náluk, onnét már csak egy lépés...

Előzmény: fulees (100)
fulees Creative Commons License 2022.05.31 -2 0 100

Gergő, egy jó utánpótlás vagy másodedző, de semmi több... Nem hiszem, hogy kitölti a jövő évet az MTK-nál.

 

- Itt van a Lokival elért statisztikája vezetőedzőként: http://sportstatisztika.com/edzok/17

- Ez meg a Békéscsabai ténykedése vezetőedzőként: https://archiv.mksz.hu/v2h/902/003/p_003.asp?p_szemely_kod=1973&p_kezilabda_szemely_menu_kod=2&p_kezilabda_szemely_betu=&p_evad_kod=8&p_verseny_kod=20

Előzmény: RnD (98)
fulees Creative Commons License 2022.05.31 -1 1 99

Épp akkortájt kezdték el gyakorolni a hét a hat ellenit, de még nem merték meghúzni élesben, nehogy több kárt csináljanak vele, mint hasznot. Ha most játszanának, abban igazad van, hogy oda-vissza zakó lenne az oláhoknak... Sokkal bővebb a repertoárja a csapatnak most már, mint amilyen akkor volt!

Előzmény: Tomasz42 (96)
RnD Creative Commons License 2022.05.31 -2 3 98

OK,de a Móvár ugyanúgy tele volt COVID-osokkal január végétől hosszú ideig, a Vác kerete meg vékony volt mindig. Az MTK-nál meg Vova helyett jött éppen tőletek edző, dehát ő nem az igazi...

 

Tényleg Debrecenben Vidának milyen híre-neve van....?

Előzmény: fulees (97)
fulees Creative Commons License 2022.05.31 -1 2 97

"Így Szilágyi betlizéséből végül is jól jött ki a csapat, jelentősen kisebb terhelést kaptak a játékosok január-februárban mint a közvetlen riválisok (Vác, Móvár).

Ez kellett a bronzéremhez."

 

Na ez az, ami nem teljesen igaz... Az igaz belőle, hogy kisebb terhelést kaptak a játékosok ekkortájt, de csak azért, mert a fél csapat mindig beteg volt! A lányok pontosan januárban és februárban voltak olyan szinten a COVID miatt, hogy írd és mondd, a Siófoki idegenbeli meccsen összesen 13 bevethető játékosa volt Szilágyinak -ebből kettő kapus- köztük a juniorokkal. A legelső teljes kerettel lejátszott meccs a Vác elleni hazai volt márciusban. És még így is behúzták a győri meccset kivéve mindet!

Előzmény: RnD (94)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.31 -1 1 96

Igen, Szilágyi is hibázott, a meccsen nem tudott megfelelően reagálni, jól cserélni, és igen, a román csapat ellen ki kellett volna dolgoznia egy eredményesebb taktikát. Az első meccsből pedig illett volna leszűrnie a tapasztalatokat, azt, hogy mivel lehet a Nagydisznód kétségkívül masszív védekezését feltörni. A felkészülési meccset csak azért írtam, mert egyelőre más módja nincs a revansnak.

Azt nagyon sajnálom, hogy a Móvár elfogyott a kupameccsek idejére. Szerintem ha nincs a nagy Covid-hullám náluk, akkor simán továbbjutnak, hiszen az első meccsen valósággal leiskolázták a franciákat. 

Igazság80 Creative Commons License 2022.05.31 -1 2 95

Szerintem a kupával együtt is áll oda a bronz, jobb már ez a csapat mint szezon elején.  És elég bő is a keret ránézésre is.  A riválisok is kupáznak, persze ki tudja ki meddig.  A Vác esetén nem egészen ugyanaz már tán ez a keret...

Előzmény: RnD (94)
RnD Creative Commons License 2022.05.31 -3 5 94

Viszont ha a Loki bejut az EL-csoportkörbe, aligha szerzi meg ilyen magabiztosan a bajnoki bronzérmet.

Így Szilágyi betlizéséből végülis jól jött ki a csapat, jelentősen kisebb terhelést kaptak a játékosok január-februárban mint a közvetlen riválisok (Vác, Móvár).

 

Ez kellett a bronzéremhez.

 

RnD Creative Commons License 2022.05.31 -2 4 93

Egy jó felkészülési meccsen elért győzelem nem azonos értékű egy tétmeccsen elért győzelemmel. Ezt ti is tudjátok...:)

 

A Loki nem mérte fel jól az ellenfél játékát, nem alakított ki ellene hatékony taktikát (az első meccs után sem, bár akkor már volt róluk információ) és a legjobb játékosok formáját sem időzítette jól.

 

Ez mind Szilágyi feladata lett volna, de ő nem tudott ennek megfelelni.

Előzmény: Tomasz42 (92)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.31 -2 2 92

A Nagydisznód ellen nem csinálták össze magukat a debreceniek, a Loki senki ellen sem reszkető lábakkal lép pályára. Ezt bizonyították legutóbb a Győr ellen is a lányok. A kupameccsek idején még alakulófélben volt a csapat, az edző sem találta meg azt az összhangot a játékosokkal, amit később. Az ellenfélnél több volt a rutinos játékos, plusz még jónéhány kulcsember, például Vamosz is akkor volt egy kisebb hullámvölgyben. Ha most játszana a Nagydisznód a Loki ellen, valószínűleg igencsak fordított eredmény születne. Ezt lehetne is bizonyítani egy jó felkészülési meccsel egymás ellen...

Előzmény: Bamberg58 (90)
fulees Creative Commons License 2022.05.31 -1 2 91

A cégvezetés szerint (és a szurkolók szerint is) a BL-re, ez a keret nagyon kevés és a büdzsé is véges. Ezért nem is igazoltak többet. A két frontos harchoz, pedig kellenének még játékosok. Ábrók Zsolték folyamatosan építkeznek 2014 óta, lehet 2-3 év múlva már érdemes lesz megpróbálkozni vele, de az idén még nem realitás... Sőt jövőre sem... A távlati cél a harmadik pozíció rendszeres megtartása a bajnokságban, folyamatos erősítések mellett, és az EL-ben, a minél jobb helyezés megszerzése, akár az EL megnyerésével, ragaszkodva a klub hagyományaihoz főképp saját nevelésűekkel, vagy tehetséges magyar fiatalokkal...

Előzmény: mijmij (89)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.05.31 -5 3 90

Minek? Mikor egy Nagydisznód ellen is összecsinálják magukat? Égnénk mint a Reichstag. Egyelőre az Európa Liga is sok.....

Előzmény: mijmij (89)
mijmij Creative Commons License 2022.05.31 -2 1 89

A DVSC hivatkozva a magyar válogatott érdekeire kérhetne BL indulási helyet. (Már volt rá precedens és a 3. indult :-) )

Az MKSZ (+szponzorok) külön támogatja a BL indulókat, így sokkal könnyebben erősíthetnétek ...

Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.28 0 1 88

És, méltán lett Panyi Anna a legjobb debreceni ifijátékos a szezonban, ahogy Vamosz is megérdemelte a felnőtteknél a címet. Igaz, Míra a végén úgy ráhajtott, hogy legközelebb akár ő is elnyerheti ezt az elismerést. 

fulees Creative Commons License 2022.05.28 0 2 87

-Talán ő volt az egyedüli, aki kicsit szomorkodott... De később, már ő is mosolygott :) Amúgy a Krisztát nem használja, csak az Annát ;)

Előzmény: RnD (86)
RnD Creative Commons License 2022.05.28 0 4 86

....hát Panyi Kriszta szegény nagyon maga alatt volt a meccs után. Pedig ő szuperül játszott mindkét nap.

 

Egy hét múlva azért már ők is jobban örülnek majd az ezüstéremnek, reméljük:)

Előzmény: fulees (85)
fulees Creative Commons License 2022.05.28 0 2 85

Gratulálok a lányainknak a szép érmekhez! A serdülőink egy izgalmas meccsen gyűrték le az Érd gárdáját. Ahol, bár a végeredmény szoros volt (33-30), de egy pillanatig sem éreztem azt, hogy ne mi nyernénk végül. Az ifistáinkból, a tegnapi NEKA elleni meccs sokat kivett, főleg mentálisan, -nem is tudtak úgy felpörögni, mint tegnap- így vereséget szenvedtek a Fraditól (28-24). De Cseriék, az ezüstérem miatt nem bánkódtak egy percig sem!

fulees Creative Commons License 2022.05.27 0 4 84

Szívből gratulálok a fiataloknak a Final4-ban mutatott játékért!! Cseriék izgalmas meccsen, hétméteresekkel gyűrték le a NEKA-t, így a Fradival játszanak a döntőben! Az NBII-es után, az ifi aranyat is behúzhatják!! A serdülőben, Ferenczi Liliék a bronzéremért játszanak, az Érd ellen!

RnD Creative Commons License 2022.05.24 -8 8 83

"...Arra kell majd berendezkednünk, hogy masszív védekezésből kontrázzunk a szélvész gyors szélsőinkkel, ugyanis ezzel fogunk meccseket nyerni...."

 

Dehogy kell. Elöl Koni átvesz majd bizonyos irányítói feladatokat Vámos Petrától, és jó sok asszisztot ad majd jobbszélre, középre (és balszélre is). Felállt fal ellen ott lesz még Kácsor Gréta, aki kipróbáltan jó átlövő. Éppenhogy nem lesz a Loki rászorulva a szélvész gyors indulásgólokra.

 

A keret egyébként jónak tűnik, egyedül Jozsikava helyett kellene egy minőségi játékos. Mert ő sajnos nem NBI top-szint.

Előzmény: fulees (79)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.24 0 3 82

Szerintem is kellene még egy-két ember néhány posztra, lehetőleg tapasztalt játékosokra lenne szükség. Egyértelműen magyaroknak örülnék, de félő, nehéz lesz hazai jó játékost igazolni, mert vagy szerződésük van, vagy most tárgyalnak már valamelyik csapattal. Két jó sort kellene mindenképpen felvonultatnunk, pláne, ha jönnek a sérülések, betegségek. Mondjuk ez az ellenfeleknél is gond, talán a Győrt kivéve, még a Fradinál is voltak gondok, néha ők is szenvedtek azzal, hogy meglegyenek létszámilag is. 

Remélem, nem úgy járunk, mint a Móvár az idén, hogy a nemzetközi meccsekre néha elfogytak. Ha lehet választani, én az EL-ben szeretnék látni egy komolyabb eredményt. Lehet, akkor nem lesz belőle érem a bajnokságban, de a 4. hely azért legyen meg legalább. 

fulees Creative Commons License 2022.05.24 0 3 81

Már hetek óta -mióta biztos, hogy bronzérmesként, EL csoportkörösök vagyunk- egy kérdés foglalkoztat. Elég lesz-e ez a keret ahhoz, hogy mindkét fronton érdemben tudjunk majd tevékenykedni? Mert szerintem, kevesen vagyunk létszámban hozzá, még ha minőségben meg is lennénk. Egy két posztra kellenének még igazolások. De mekkora lesz a büdzsé? Belefér-e még egy-két igazolás? Ne felejtsük el azt, hogy a juniorokra jövőre még kevesebbet fogunk tudni majd támaszkodni, mert nekik ott lesz az NB1/B, ahol a kiesés elkerüléséért fognak harcban lenni, és a fiatalok magasabb szintű fejlődéséért muszáj lenne bennmaradni. Így nem számolhatunk annyit majd Cserivel, Panyival, Lillyvel és Zazuval sem, mert ott lesz rájuk szükség... Illetve még az is a nagy probléma, hogy hiányoznak a csapatból a 25-28 éves játékosok, akikre a legnagyobb terheket rá lehetne pakolni, mert vagy 19-22 év körüli tehetségek, vagy a 30-on túli "veteránok" játszanak a csapatban. A legjobb korban lévők alig lesznek, ráadásul akik vannak, azokat is az újonnan érkezők között kell majd keresni (Töpfner, Hámori, és Gabriel), kivéve Babát aki 25 lesz... Egy szó, mint száz, nehéz szezon elé nézünk. Nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben...

Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.24 0 1 80

Én is kritikus voltam Szilágyival a támadójáték gyengébb volta miatt.  Ezen kívül, úgy éreztem, a román meccsnél például, nem nagyon tudott jól belenyúlni  a meccsbe, de ez a szép eredmény egyértelműen az ő sikere is. Továbbá, elég jó a munkakapcsolata Kudor Kittivel, legalábbis Kitti erre utalt a Csak a Loki magazinban. Kitti is ugyanazokat az alapelveket követeli meg védekezésben és támadásban is azokkal a sémákkal dolgozik, mint Szilágyi.

A váci lányok beépülése remélem, viszonylag gyorsan megtörténik, bár ehhez idő kell. Mindegy, a szezon elején egy pihent Vamosszal úgyis hozni kell a meccseket, ha még esetleg akadozik a gépezet. Ha más nem, egy-két góllal, de nyerni kell. 

Nagyon örülök, hogy Nina is szépen belelendült a végére, nekem is tetszett, amikor Vámos Petrussal együtt volt a pályán. Remélem, ott folytatja, ahol abbahagyta a szezont ő is, és Míra is. Anna azért nagyon fog hiányozni minden tekintetben, de nincs mese, nélküle kell boldogulni. Sőt, még rátenni egy lapáttal a mostani teljesítményre, és esetleg elkapni Debrecenben a Győrt vagy a Fradit amihez persze támadásban is még fejlődni kell. Szép is lenne...

fulees Creative Commons License 2022.05.24 0 4 79

Bevallom őszintén, hogy év közben én is sokat ekéztem Szilágyit, a nem elég kreatív játék miatt. Viszont a védelmet nagyon szépen összerakta. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen feszes védelmünk De igazad van! Ezzel a kerettel nem lehetett volna sokkal gyorsabb játékot játszani. Anna fél sérülten nem volt olyan gyors, Szimó sohasem volt az, Süni pedig sajnos csak árnyéka volt az első érájának. Így Vamosznak nem igazán akadt kreatív játszótársa középen, mert Nina- akivel gyors játékot játszhatott volna- egy teljesen új koncepciót kellett megtanulnia -Bakónál mást játszottak- csak a szezon végére kezdett belejönni. Tetszett is az, mikor ketten voltak egyszerre a pályán! Sajnos, jövőre sem leszünk sokkal gyorsabbak, viszont a kreativitás meglesz Koniék érkeztével. Arra kell majd berendezkednünk, hogy masszív védekezésből kontrázzunk a szélvész gyors szélsőinkkel, ugyanis ezzel fogunk meccseket nyerni. Míra lehet ebben a kulcs. Jövőre Ninának is szintet kellene lépnie, mert azon is sok fog múlni, hogy mennyire fogja majd tudni tehermentesíteni Vamoszt, hogy ne legyen csapágyasra járatva...

Előzmény: Hanulu (78)
Hanulu Creative Commons License 2022.05.23 0 5 78

De régen írtam... :)

 

Ehhez ha elolvassuk a Kovács Anna interjút, akkor láthatjuk miért tudott abban a játékrendszerben Petra és Anna tökéletesen együtt játszani. Kudor Kitti mindamellett, hogy tényleg jól menedzselte a csapatpt volt két ilyen gyors gondolkodású, dinamikus játékos egymás mellett. Ezt Szilágyi Planétával, Fachinelloval nem tudta megcsinálnálni és a sérülése miatt Anna elvesztette a dinamikája nagy részét. Pedig itt másodpercek, tizedmásodpercek döntenek. Most nincs ilyen játékos Vámos Petra mellett. Ezért (is) kàr ekézni Szilágyit. A maxot vagy egy kicsit többet kihozott a csapatból. Az a fránya román meccs. Talán akkor voltunk a szezonban a legmélyebben, de így is gyönyörű  szezon volt.

Előzmény: fulees (76)
Tomasz42 Creative Commons License 2022.05.23 0 2 77

Aranyos interjú, köszönöm a közzétételt! Egy észrevétel. Szerintem Petra az ősz 2. feléről beszélhetett, hogy nem érezte elég stabilnak a játékát, mert év elején nagyon is remekül kezdett. Sajnos novemberben a csapat meg is érezte Petra rosszabb formáját, jött egy-két betli (MTK és az oláhok ellen). A vébé előtt ezért féltettem, de úgy összekapta magát éppen a legfontosabb pillanatban, hogy csak na. Ha csak rajta múlt volna, éremért harcolunk... Ő már "állócsillag", s a húga is az lehet. Míra csodálatos tavaszt produkált, a Győr ellen szinte BL szinten játszott. Van mire építkeznie a Lokinak. 

fulees Creative Commons License 2022.05.23 0 4 76

Elég kihalt a topic... Frissítsük egy kicsit meg :)

 

Petra évzáró interjúja:

 

https://dehir.hu/sport/sikerek-stresszek-babonak-bronzermet-unnepelhet-tarsaival-egyutt-a-loki-iranyitoja/2022/05/23/

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.03 0 1 75

Kiváncsian várom milyen előrelépést jelent ez a foci+kézi kombó egyesülés a kézilabda csapat számára....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!