Keresés

Részletes keresés

petike23 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 15

Helló,

 

köszi, megnézem !

 

/OFF: Te acélt tudsz esztergálni ? A cégünknek kellene néhány hengeres csap. Van hozzá alapanyag, abba kellene két lépcsőt beszúrni.

Természetesen fizetnénk érte.

Előzmény: optikus (14)
optikus Creative Commons License 2005.11.08 0 0 14

A Fairtool is jo hely (Noniusz mellett), csak (nekem) irto nehezen megkozelitheto helyen vannak (at kell menni az egesz varoson, raadasul a netes arlistajuk csak reszben igaz, es hat a nyitvatartasuk sem tul optimalis). Viszont a noniuszban most cseh cuccokra egesz nagy arkedvezmeny van, a tobbire meg ott van a hetfoi arkedvezmeny (-6%).

 

Előzmény: petike23 (12)
optikus Creative Commons License 2005.11.08 0 0 13

Mert en viszonylag keveset esztergalok, akkor is konnyu anyagokat (pvc,textilbakelit,alu,sarga+veresrez), masreszt meg konnyu hozza kialakitani (kikoszorulni) az eppen szukseges keseket.

 

Előzmény: petike23 (12)
petike23 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 12

Helló,

 

köszi az infót !

 

Megkérdezhetem, hogy miért HSS késeket használsz ?

Manapság már nem drágák a keményfémbetétes kések..

 

Üdv: Péter

 

P.S. A www.nonius.hu nagyon jo hely, egyetértek. :)

Előzmény: optikus (11)
optikus Creative Commons License 2005.11.08 0 0 11

Ja van ez sok fele markajelzessel, TIP, Einhell(vagy, hogy irjak), stb. Nem azt mondom, hogy egy csucs de (fokent az arahoz merten) egesz jo. Vegul is rendesen meg van csinazva: egyenes a szan, minden alapmozgas megvan rajta, van elotolas, fogaskerekhazban valtoztathato a merteke (kicsit macera de mukodik), van iranyvalto, elektronikus es folyamatos a sebessegszabalyzasa, de van egy mechanikus sebvalto is, van iranyvalto, van szegnyereg szabvanyos morse kuppal, van normal tokmany cserelheto betetekkel (adnak hozza 2 garniturat egy kulso es egy belso befogasut). Az elotolast vegzo menetes orso forgasiranya mechanikusan valtahato, teljesen jo mentet lehet vele vagni. A sinek allithatoak de hat nem egy ipari minoseguek, a skalazas valami elkefelt inches a tekerokon, a kestarto elforgatasanak skalaja igen csak hozzavetoleges (ez parhuzamba allitasnal nem tul egeszseges). A tokmany max. befogo merete nem tul nagy (persze ez relativ), van egy-ket atmero ami szerencsetlenul a kulso pofaknak mar sok a belsoknel meg a lepcsok miatt nehez odaferni. A kestarto elvben tobb kest is kepes fogadni es elforgathato de haszanalatban altalaban csak 1 kes megy bele es mindenkepp kell hasznalni alateteket (amit meg kell csinalni). Altalaban az ipari tartozekok nagyobbak mint a kestarto ezert faragni kell rajtuk (pl. recezo).

Mivel nem egy ipari cucc ezert esszel kell banni vele, nincsnek vegallas kapcsolok, ha beakad a kes akkor inkabb megall (befeszul) mintsem, hogy torne a kes, ezert igy le lehet egetni az elektronikat (van biztositek de az nevleges erteken nagyon gyorsan leold, a nagyobb meg kinyirhatja az elektronikat), a foorson levo szij is konnyen elszakadhat egy komolyabb megakadasnal (eleg draga a potszij).

Tartozekok csak papiron leteznek venni nem lehet, de altalaban a legtobb dolog kivalthato a noniuszbol beszerezett megfaragott cuccal (pl. morse kup, furo tokmany, stb.).

En szoktam hasznalni ilyen gepet, de azt latni kell, hogy ez egy amator cucc, ennek ellenere rendesen meg van csinalva. Helytelen hasznalattal viszont konnyu meggyilkolni (tul nagy munkadarab, allando kenes, takaritas hianya, stb.).

Szinte kizarolag gyorsacel keseket hasznalok (4x4,5x5,8x8) de ugye ehhez mindenkepp kell rendelkezni koszoruvel (meg ugy egyebkent is), csak belso mentekhez vettem kampos hegeszetett lapkas menetvago keseket.

 

Előzmény: petike23 (10)
petike23 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 10

Nem látok nagy digit. :)

Tehát ugyanaz. Valszeg Kínában gyártják (mint már rengeteg szerszámot), és különböző márkajelzéseket tesznek rá.

 

Mennyire használható gép szerinted ?

 

Üdv: Péter

Előzmény: optikus (9)
optikus Creative Commons License 2005.11.07 0 0 9

Hat nezd ossze a ket kepet...

 

Előzmény: petike23 (8)
petike23 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 8
Előzmény: petike23 (7)
petike23 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 7

"A masik SM-300E az ugyan az amit a barkacsaruhazakban is lehet kapni tobb fele "gyartotol" (szerintem egyebkent azokban olcsobb is). Ezen mar van hosszanti elotolas ami eleg fontos. Igaz nagyobb mint a masik bar a sulya tuti nincs 40kg."

 

Hali,

 

az OBI-ban kapható:

 

"T.I.P fémeszterga

250 mm-es automata előretolás

Fordulatszám: max. 1000-2500 1/perc

Mélység: 90 mm

400 W"

 

99e Ft.

 

Erre gondoltál ?

 

 

Üdv: Péter

Előzmény: optikus (6)
optikus Creative Commons License 2005.11.04 0 0 6

Ket mini van azon a honlapon, az egyik 145e (nincs tipusszama), az ugy latom nem teljesit minden alapmozgast, pl. hianyzik a hosszanti finom mozgas. A masik SM-300E az ugyan az amit a barkacsaruhazakban is lehet kapni tobb fele "gyartotol" (szerintem egyebkent azokban olcsobb is). Ezen mar van hosszanti elotolas ami eleg fontos. Igaz nagyobb mint a masik bar a sulya tuti nincs 40kg.

 

Előzmény: petike23 (5)
petike23 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 5
Ahh! Most találtam meg az apróbbakat..
Előzmény: petike23 (4)
petike23 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 4
Köszi, Petyus, de 3 millió forint nekem kicsit sok.. :))
Előzmény: PETYUS (3)
PETYUS Creative Commons License 2005.11.04 0 0 3
www.manutan.hu
Előzmény: petike23 (2)
petike23 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2

Sziasztok,

 

én most gondolkozom egy műszerészesztergán..

Tudtok beszerezhetőséget javasolni ?

 

Mire kell figyelni, vigyázni ?

 

Köszi, üdv: Péter

optikus Creative Commons License 2005.11.03 0 0 1

Kicsit fura lett de ie alol olvashato...

 

Ami erdekes hogy ez nem klasszikus forgacsolo eljaras de altalaban eszterga gepen vegezzuk. Ennek ellenere a nekem meglevo konyvekben* egy budos mukkot nem irnak rola ezert meg a nevet sem tudtam igy eleg nehez volt megtalalni a dolgot...

 

*Esztergalyos szakmai ismeretek

*Maros szakmai ismeretek (10. kiadas)

*Forgacsoloeljarasok

 

Előzmény: optikus (0)
optikus Creative Commons License 2005.11.03 -1 0 0

Gyorsan irok is a recezesrol (tekerogombok kulso feluletenek rovatkolasa):

 

 

Regota kerestem hogy hogyan is csinalnak ilyesmit. Recézésnek hivjak es recézõnek a szerszamot ami all egy villabol es egy vagy tobb gorgobol (villaja valogatja).

Egy ábra a mukodésérõl:

http://www.ttk.pte.hu/ami/phare/forgacs/recezo1.gif

 

Sokfele letezik, termeszetesen venni nem nagyon lehet mert az csak a katalogus... Valosagban leginkabb megrendelesre, es hat az ara az eleg kegyetlen. Egy sima reces gorgo min 2e de inkabb 4-5e ft. A villa az meg igencsak lehuzos, egy sima egyenes egy gorgos is 17e-nel kezdodik de inkab 30-50e... Persze van tobb tengelyes es van olyan amit szembol mint egy tokmanyt kell razarni a darabra. Letezik egy olcso egytengelyes cseh villa (kb. 6e ft) de ahhoz meg menku draga a gorgo (5e-f a sima egyenes, es csak rendelesre...). Persze letezik sok-sok fele kivitelu es meretu gorgo, de ha mar nem sima egyenes kell akkor csak rendeles, aztan pl. hiaba szeretnek keresztrecét egygorgos villaval (ami letezik katalogus alapjan) azt pl. nem hozzak be (vedd meg a kettengelyes ketgorgos verziot...).

 

(Tobb nagy ceggel beszeltem a temaban Noniusz, Fairtool, stb).

optikus Creative Commons License 2005.11.03 0 0 topiknyitó

Sokat kerestem olyan topicot ami kifejezetten ilyesmivel foglalkozik, de nem leltem, igy letrehoztam ezt. Elsosorban fém forgácsolási technikakkal szeretnek itten tarsalogni. No persze nem ipari szinten hanem inkabb amolyan botcsinalta hobbi amatorkent. Persze hozzaerto szakmabeliek jojjenek, hogy elmondjak mi merre, mert en speciel mindent csak gyakorlati tapasztalas alapjan tudok...

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!