Keresés

Részletes keresés

Rockety666 Creative Commons License 2023.11.29 0 0 17091

Sziasztok!

 

Elnézést kérek előre is ha hosszabb szösszenet lesz, próbálom majd keretek közé fogni :) Köszönöm ha valaki elolvassa és reagál rá. Körülbelül egy jó fél éve, ha más betegséget is ideszámolok kereken 1 éve vergődök különböző problémákkal és a gerincet érintő dolgot nézve tanácstalan vagyok. Hátha valaki magára ismer vagy van gondolat merre tovább...

 

Megpróbáltatásaim tavaly kezdődtek, körülbelül egy hónappal azután hogy betöltöttem a 40-et. 2022. novemberében sikerült összekukáznom egy remek krónikus prosztata gyulladást (mentsen meg az isten minden férfitársamat ettől), a részleteibe nem megyek bele, 6-8 urológus, sürgösségi, 5+ AB kúra, teljes napokat kitöltő fájdalmak ott ahol nem szeretnéd... egy jó 9 hónap volt mire kijöttem belőle.

 

Egyetlen ponton, kapcsolódik ez a gerincet illető problémához, hogy eme remek betegség alatt volt egy olyan tünet is hogy a gáttájékon görcsösség alakult ki, amire aztán csinálhattam bármit is. Ez a fájdalom skálán azt mondanám hogy egy olyan 1-2, nem tűrhetetlen, ahhoz hasonló mint amikor begörcsöl az embernek mondjuk a vádlija, a hirtelen fájdalom kimegy és a lassú múló fájdalom rész. Na ez volt, csak ez nem múlt el hanem hetekig ment, a rekord 11 hét volt hogy minden egyes nap, keléstől alvásig tartott ez az állapot, aludni tudtam tőle...itt azért kezdtem szomorúan látni a világot. Aztán elmúlt, egy időre... (volt próba itt különböző nyújtásokkal, tornával, de sok hasznát nem éreztem, max lelkileg hogy csinálok vmit)

 

itt kb 2023 márciust írunk, egy új tünet bukkant fel az életemben, ez pedig bal felsőcomb belseje/háttulja (kb félúton) egy jól körülhatárolható részen elkezdett szúrószerűen fájni a lábam. Természetesen ez is frankón kb nem reagált fájdalomcsillapítókra, itt azért elkezdtem gyanakodni hogy ez már csak nem a prosztata lesz, hanem vmi új dolog.  Hasonlóan működött mint az előző görcsösség, előjött, tartott 2-4 hétig, elmúlt, 1-3 hét szünet, előjött megint, autóban ülni egy kínzás volt. Ez már inkább egy 4-5ös fájdalom volt, de még mindig a tompa kategória, csak non_stop, az egyetlen gyógyszer se vitte le. Ami hatni látszott, az a nem tom hányadik kör reumatológusnál, ahol már nem a gyógyszerek nevét mondtam, hanem a hatóanyagot hogy elhigyjék amikor azt mondom hogy bemegyek a patikába és amit én megtudok venni az nem használ. Akkor felírtak vmit, ami segített az kb 1.5 hétig szedett napi 2x 550mg Apranax. Sose gondoltam volna, hogy tud vmink fájni hetekig, szünet nélkül, na most már elhiszem....

 

Úgyhogy irány reumatológia (több helyre), MR alsó gerinc szakaszra megvolt (protrusio van, hernia nincs, gyöki compressio nincs). Isiász lett az itélet, gyógytornát javasoltak. Ezt hol többet, hol kevesebbet csináltam, de igazából benne vagyok ebben a körben, hogy hol előjön, hol elmúlik. Derékfájásom kb abszolút nincs,  bal lábban izomgyengeséget állapítottak meg, amit nem érzékelek a mindennapokban feltétlen. Éles fájdalom kb sosem volt, csak ez az állandó, folyamatos tompa mocsok, ami hol a combnál belsején,hol a fenékben, hol a gát részen van...

 

A legutolsó reumatológus azt mondta, hogy menjek el egy idegsebészhez és kérjem ki az ő véleményét hogy ez műtét kategória vagy sem, mert hogy értelmes diagnózist egy MR-ről csak egy ilyen szakorvos adhat. Valóban, ilyennél még nem jártam.

 

Az már csak hab a tortán, hogy szeptemberben még egy tinnitust (állandó fülzúgás) is kialakult a balfülemben, szerencsére viselhető de így lett teljes a kép :D 

 

Kevés mozgás, rengeteg ülés, stresszes meló sok felelősséggel,,, vastagon benne vagyok hogy ide jutottam, úgyhogy nem sajnáltatom magam. De azért szeretnék vhogy arra haladni, hogy legyen fájdalommentes napom így egy év vergődés és lehetőleg ne lefelé csússzak innen... jelenleg amiben gondolkozom, az a torna folytatása, egy idegsebész és talán egy csontkovács...

 

egyéb ötlet?

 

gombóc63 Creative Commons License 2023.11.09 -1 1 17090

Ha valamit nem ajánlanak hozzáértők az a két láb együttes emelése.

Előzmény: aligvár (17089)
aligvár Creative Commons License 2023.11.09 -1 0 17089

Kedves derékfájós fórumozók! Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt az egy perces gyakorlatot, amitől újra a régi lesz a derekatok. Olvassátok el a hozzászólásokat alatta, higgyetek nekem. 

https://youtu.be/HCRFpCIb9v0?si=qJOyfQSQb93-v41-

Graver Creative Commons License 2023.09.15 0 0 17088

Hatni hatott, csak időnként koppant az orrom a laptopon... :D Szóval nekem nem jó az esti bevétel, mert nem tudok úgy rendesen dolgozni, a nappali meg azért nem, mert nekimegyek valaminek.

Azt hiszem, csak "végszükség" esetére fogom tartogatni.

Előzmény: gombóc63 (17087)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.15 -1 0 17087

Hát igen, sajnálom, ezért ajánlják az esti bevételt. És hatott?

Előzmény: Graver (17086)
Graver Creative Commons License 2023.09.15 0 0 17086

Kipróbáltam tegnap a Sirdaludot, mert baromira fájt a derekam. Még jó, hogy csak a 4 mg-ost kaptam, mert majdnem lefordultam a székről munka közben... baromi álmosság jött rám.

Olyan volt, mintha berúgtam volna. :D A Mydetonnak sosem volt ilyen hatása. 

Előzmény: gombóc63 (17084)
Graver Creative Commons License 2023.09.13 0 0 17085

Köszönöm szépen! A 6 mg-os hiánycikk a patikákban, így kaptam helyette 4 mg-ost. 
Így, hogy azt mondod, csak eleinte álmosít, kipróbálom majd, ha szükségét érzem. 

Előzmény: gombóc63 (17084)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.12 -1 0 17084

Igen, használtam. Tényleg álmosít, de csak eleinte. Kaptam idén reumatológustól 6 mg-os retardot, de szerintem a 4 mg-os nem retard jobb. Remélem jó lesz neked, mert más izomlazítót nem szoktak felírni.

Előzmény: Graver (17083)
Graver Creative Commons License 2023.09.12 0 0 17083

Azt elfelejtettem írni (itt nem lehet szerkeszteni), hogy voltam a házidokinál tegnap reggel, Mydetont nem írják fel. Kaptam helyette múltkor Sirdaludot, de nem vettem még be, mert este kéne, és állítólag álmosít. Én viszont este/éjjel dolgozom. 
Te használtad már? Ha igen, neked hogy hatott? Jó lenne az izomlazító, mert úgy tapasztaltam, hogy sokkal hatásosabb úgy a fájdalomcsillapító is.

Előzmény: gombóc63 (17079)
Graver Creative Commons License 2023.09.12 0 0 17082

Az biztos, hogy próbára teszi ez a betegség az ember türelmét. :( Kénytelen az ember azzal együtt élni, hogy vannak jobb és rosszabb napok. Amikor a rosszabbak vannak túlsúlyban, az a gáz.
Hálaég, mára jobb lett egy kicsit, és este tudtam dolgozni is, persze, megszakításokkal. 

A hónap vége felé megyek vissza a gyógytornászhoz, hogy találjon még ki valamit, mert ez így még kevés, és jó lenne valami gyakorlat a nyakamra is. 

Előzmény: gombóc63 (17081)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.12 -1 0 17081

Folyamatosan ezt csinálom én is, kipurcantom magam. Pedig sokat változtattam és figyelek, hogy ne terheljem túl magam.  De mindegy mivel, házimunka, szórakozás ugyanazt a hatást érem el. Nekem nem néha, nekem totál elegem van az egészből.

Előzmény: Graver (17080)
Graver Creative Commons License 2023.09.11 0 0 17080

A derekam gyakorlatilag minden nap fáj, csak a mérték változó. Általában elvagyok vele, időnként rosszabb. Attól is függ, mit csinálok. Ma pl. kiszúrtam magammal, nekiálltam fürdőszobát takarítani, a kimosott szőnyegeket kivittem a napra. Most nyögök a kanapén, mintha vascsővel verték volna szét a derekamat... Pedig este dolgoznom kellene.

Néha nagyon-nagyon elegem van!

Előzmény: gombóc63 (17079)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.11 -1 0 17079

Pedig muszáj leszel tornázni, meg kell oldani valahogy, én térdepelni nem tudok, műtött a térdem. És a gyógymasszázs az, ami nekem még jó, mert a nyakam se százas, a lapockáknál, a csuklyás izomnál jól ki lehet masszirozni a görcsös izmokat. Igen, a Mydetonról tudtam. Akkor van a baj ha már hullámvasút sincs, mert mindennap fáj. Megyek fájdalom ambulanciára, és itt a vége. Nincs hova tovább. Hátha...

Előzmény: Graver (17078)
Graver Creative Commons License 2023.09.11 0 0 17078

Sajnálom, hogy rosszabb az állapotod! Tiszta "hullámvasút" ez az egész, az ember örül, ha jobb napja van.
Én gyanakszom, hogy "megnyertem" egy nyaki sérvet is a lumbális mellé, legalábbis erre utaló tünetek vannak. Pár hete a bal alkarom kezdett fájni, végig, az ujjaim hegyéig, mintha a csont fájna belül.
Mostanra már az egész karom fáj, vállam, lapockám is. Még szerencse, hogy jobbkezes vagyok, mert az asztalról egy félliteres üveg leemelése is problémás, nincs erő a karomban.
Így a gyógytorna is bajos, mert négykézláb kell csinálni javarészt. Szóval megint szednem kell az Aflamint és a Mydetont, hogy létezni tudjak. Sajnos az utóbbiról úgy gondolta az OGYI, hogy nem kell az a mozgásszervi betegeknek, indoklásuk szerint "banális" derék- és hátfájásra. Csak storke-osoknak írhatja fel szakorvos. Úgy hogy már nekem se írta fel a háziorvos. Bár a csoportban írta nem rég valaki, hogy állítólag feloldották ezt, úgy hogy bepróbálkozom a dokimnál, hátha. 

Előzmény: gombóc63 (17074)
Graver Creative Commons License 2023.09.11 0 0 17077

Szia! Örülök, hogy azért jobb valamivel. 

Ez szerintem sokunknak ismerős, hogy reggel "be kell járatódjunk". Azt tanácsolnám, hogy cserélj matracot! Sokat számít a fekvőfelület. Olyan helyen vásárolj, ahol kipróbálhatón a matrac, és vissza is viheted cserélni, ha nem válna be. Hiszen nyilván pár perc fekvés nem ugyanaz, mint egy vagy több egész éjszaka.
Nekem régebben a kőkemény matrac volt jó, de most, a 3. sérvemnél észrevettem, hogy már nem tesz jót. Így kicseréltem valamivel puhábbra, ez most jó, nem ébredek összetörve. Az Ikeában vettem, elég tűrhető áron, és ott is kicserélik, ha kell.

Még legjobb talán a gyógytorna, keress egy gyógytornászt, ha még nem tetted volna. Akár többfélét is ki kell próbálni, sajnos nincs más módja. Az úszás jó, különösen a hátúszás, úgy tudom.
Testsúly: amikor nekem ez az egész kezdődött, átlagos (inkább vékony) testalkatú voltam, amiből a betegség miatti stressz okán még lement pikk-pakk 8 kg. Van ismerősöm, aki alacsonyabb, erősen túlsúlyos, egész nap ül a munkája miatt (autós oktató), és nincs ilyen problémája (más persze lehet). Ettől még biztos nem hátrány, ha az ember lead pár kilót, ha túlsúlya van, logikus, hogy kisebb terhet kell cipelni a gerincnek.
Legtöbben így kezdjük, hogy nem voltunk derékfájósak... A kamionozást pedig lehet, hogy abba kéne hagyni, az egyik legrosszabb munka a gerincnek. Szintén van ismerős, aki inkább abbahagyta emiatt a sofőrködést. Az a baj, hogy ha teljesen lerobban az ember, akkor semmilyen munkája sem lesz, nem csak 300 ezer bruttós. :( 

Ahogy Gombóc is írta, nekünk kell megoldást találnunk, és kívánom, hogy sikerüljön is neked!

Előzmény: HakapesziM (17075)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.09 -1 0 17076

Szia! No igen, a hümmögést, a saját ötletre rábólintást ismerem. Aztán semmi. Egy barátom mondta, magadnak kell megtalálni a gyógyulás útját. Ez pedig nem nagyon sikerül. Mára én is elértem ezt az állapotot, popsitól tarkóig fájok, gyanítom, mert az alapprobléma évek óta megoldatlan. A fogyás vesszőparipájuk, megsúgom jelenleg 45 kiló vagyok, amikor sajnos 41 lettem akkor meg az volt a bajuk. Kiáll a csontom, nincs izmom stb. Itt sokan el vagyunk keseredve, mert nincs megoldás, a legrosszabb amikor kifogy az ötlettár. Próbálkozz mindennel, amit úgy gondolsz, hogy jó lehet. Jobbulást!

Előzmény: HakapesziM (17075)
HakapesziM Creative Commons License 2023.09.09 0 0 17075

Üdv mindenkinek, újra itt.

 

Nos, lassan három hónap telt el az esésem óta. Az eredeti sérülés, ahol megütöttem tulajdonképpen már nem is igen fáj. Viszont a gerincem teljes hosszában! De mindig máshol, egyszer lejjebb, máskor feljebb. Éjszaka nagyon nehéz megtalálni a jó pozíciót, reggelre úgy ébredek, mint akin átment egy tank.

 

A nap folyamán aztán, ahogy bemelegszenek az izmok, már jobb, gyakorlatilag mindent el tudok végezni - nehéz tárgyak emelését azért kerülöm.

 

Teljesen el vagyok keseredve, 48 évesen itt vagyok mint egy vénember. Majd most eljárok majd úszni, azt mondják az jó. Az orvosok nem mondanak semmit, hümmögnek, általánosságokat puffogtatnak, úgymint fogyjak le, adjam fel a kamionos munkát. Jó, majd dolgozom 300 ezer bruttóért.

 

Sosem voltam derékfájós, ugyan testes vagyok, 110 - 115 kiló, de inkább az a mozgékony fajta, nekem nem gond felfutni a tizedik emeletre, vagy egy óra hosszát úszni - tény, az utóbbi években ezt elhanyagoltam. A júniusi elesésem "triggerelte" ezt a gerincfájást. Reggelente, pl ahogy ezeket a sorokat írom, teljesen merev a hátam. 

gombóc63 Creative Commons License 2023.09.07 -1 0 17074

Nekem alapból a meglévő bajom a keresztcsonti fájdalom volt. Most rosszabb lett. Köszönöm a jókívánságot és viszont is ezt kívánom!

Előzmény: Graver (17073)
Graver Creative Commons License 2023.09.07 0 0 17073

Sajnálom, hogy a meglévő mellé még ilyen bajok is társultak neked. Jobbulást kívánok!

Sajnos ez a helyzet, hogy bár mindig azt mondják, hogy minél hamarabb járjon utána az ember a bajának, egyre többet kell várni mindenféle vizsgálatra.
Tehát aki teheti, megy a maszek ellátásba. Ennek folyományaként már ott sem kap olyan hamar időpontot az ember, mint régen, de legalább jó drágán.

Nagyon nem jó ez így. :(

 

Igen, mazochista módra elolvasom, amikor a közösségi feldob egy-egy posztot a gerinces csoportból, és a hozzászólásokat is. Utána meg fogom a fejem... :)
Az egyik kedvencem, amikor felteszik az MR képet, meg leletet, hogy véleményezzék a többiek. Nem is értem, mi szükség van még a dokikra, hiszen az Fb-n tudnak diagnosztizálni, és tuti gyógymódokat is az emberek... :D

Előzmény: gombóc63 (17072)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.07 0 0 17072

Látom képben vagy ezekkel az emberekkel. Igen, ők azok. Azonnal ugrok, amikor valaki úgy fogalmaz, hogy porcképző. Mert ha lenne ilyen úgy ahogy írod nem kellene protézis. 

"Hála" a nagymértékű fogyásomnak eltüntek az izmaim, erre jól rátoltam egy izomépítő tornát, minek következtében megerőltettem magam és izom valamint csontvelőödéma alakult ki kereszt és farokcsontnál. Most ennek járok utána, mert elég naqy fájdalom, rosszabb mint volt, de míg a neten riogatnak és mielőbbi kezelését javasolják eddig nagy ívben letojnak az orvosok. Sajnos annak is igaza van aki azt mondja a torna se minden ható és nem mindenkinek lesz gyógyír.

Előzmény: Graver (17069)
Graver Creative Commons License 2023.09.07 0 0 17071

Kösz a tippet, megnézem!

Előzmény: Meltdown (17070)
Meltdown Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17070

V.Z.? primitív barom, többször elküldtem a p.csába, az oda írogató szerencsétlenekkel együtt, a csoportnak már rég elengedtem a kezét épp ezért.

 

Nekem ők segítettek:

https://www.gerincem.hu/magamrol/

nemcsak a Spine Trainer pad, hanem a csigás gépük is is nagyon hasznos, az egészet egy villamos mérnöksrác tervezte a saját kálváriája után.

A Füzy Pilates egyszerű, de hatásos otthon is tudod csinálni pár alkalom után.

 

Facen, youtube-on sok videó van, érdemes megnézni, kipróbálni.

Bár Oláh Viktor sokszor nagyon sok, de a módszere nálam, és több ismerősömnél működik. Nagyon sok praktikája van ülőmunkához, vezetéshez stb.

Előzmény: Graver (17069)
Graver Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17069

Ó, tudom ki az! Ő mindenkinek mindent "kiszed", még olyan esetekben is, amikor az illető már simán műtéti indikációt produkál, úgy mint bénulás meg vizelet- és székletproblémákat. 
Neki is vannak "hívei", némelyiknek nincs is más aktivitása a csoportban, csak az ő ajánlgatása. De nincs egyedül.
Emlékszem arra is, akit szintén nagyon hypoltak, mire egyszer valaki el merte mondani, hogy milyenek is a módszerei valójában, végbélen keresztül "gyógyított" mindenkit... 

 

Nem értem, régen büntették a kuruzslást, ma már nincs ilyen, mindenki azt csinál, amit akar?

 

Lehet, hogy tévedek, de mintha valahol olvastam volna régebben, hogy ezek a porcképző dolgok bizonyos életkor után már nem igazán akarnak beépülni... Ha ez így működne, nem lenne szükség kopás miatt térd- meg csípőprotézisre sem, egyszerűen ezekkel a szerekkel növeszteni lehetne új porcot. Esetleg a kopás lassítására jók lehetnek, de egy már kialakult degenerációt nem hiszem, hogy gyógyítani lehet velük. Viszont remek üzlet ez is.

Igen, én is attól tartok, hogy a derék mellé még itt a nyak is, elég tipikusak a tünetek. Pont a nyakam egyébként nem fáj, recseg-ropog, de nem fáj. 

 

Te hogy vagy mostanság? 

Előzmény: gombóc63 (17068)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17068

Én is benne vagyok a csoportban, van egy pasas aki felnyomja minden megszólalásával az idegeimet, mert úgy fejezi be a mondandóját, hogy "keress fel, kiszedem neked" Már mint a sérvet. Igen, vannak önjelölt , mindent tudó "terapeuták" és sajnos kínunkban még bedőlünk ezeknek. Nemrég valaki beírta, hogy X.Y neki segített, de nem lett tökéletes. Nos ez az X.Y. egy nemrég még ugyanolyan sérves beteg volt, mint ott sokan a csoportban. Nahát, pillanatok alatt papírt szerzett és gyógyító lett. Annak a másik jómadárnak a pártfogoltja, akit pár hónapja kitiltottak a csoportból, mert rengeteg panasz érkezett rá az adminnak. Szóval a dolog szövevényes.

Hmm...kérdésedre válaszolva, megettem anno 10 kiló porcregenerálót, akkor még nagy számnak indult, aztán a műtőasztalon találtam magam, mert hiányzott egy jó nagy darab porc a térdemből. Hát a bogyókról ennyit. Valaki amúgy egyszer megkérdezte, az a kollagén amit beviszünk honnan tudja hova kell beépülni?! És mit kezd egy sérvvel, meszes, vízhiányos porckoronggal?! Amit az ortopédusok nyomatnak a térdbe, térdre, azt sose hallottam gerinccel foglalkozó szakembertől. 

A nyaki tüneteid sajnos sérvre utalnak, de legalábbis kitüremkedésre.

Előzmény: Graver (17067)
Graver Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17067

Én egy éve nyomom... ;) Annyira volt jó, hogy leszámítva az alkalmankénti visszaeséseket, nem rosszabbodott az állapotom, de nem is javult érdemben. Továbbra se tudom igazán terheli magam - és itt ne cipekedésre gondoljatok, csak a mindennapi élettel járó tevékenységekre -, vezetni nem merek, mert a kocsiban való ülés nem túl jó a derekamnak, és egy szimpla bevásárlással járó séta is kikészít időnként. Jobb napokon töbet tudok sétálni, kicsit bringázni is, de gyakran kell bevennem fájdalomcsillapítót. Ja, közben a nyakam is "megadta magát" időközben, mert néhány hete nagyon fáj a bal karom, és kezem (ez zsibbad is időnként), nem tudok pár dekánál nehezebb tárgyat felemelni sem mondjuk az asztalról. :( Most már gyanús, hogy a tavalyi nyelési nehézségemet is egy esetleges nyaki sérv okozhatta. El kéne mennei megnézetni egy MR-rel.

Nekem az volt furcsa az Fb. csoportban, hogy nem is említettem Bene Máté Zoltán nevét a hozzászólásomban, csak egy másik tag bejegyzésére válaszoltam. Ahogy néztem, egy hónapja lépett be a csoportba, de még semmilyen aktivitása nem volt ott, ez volt az első megnyilvánulása, hogy sietett cáfolni, amit írtam. Ez valamiért nagyon fontos lehetett, gondolom, valamelyik embere szólt neki, aki tag. 

Szóval már régóta az az érzésem, hogy az a csoport semmi másra nem szolgál, mint kuncsaftszerzésre az ilyen olyan terapeutáknak. Biztos van köztük, akinek a módszere ér is valamit, de többségében ez a pénzkeresésről szól. Ezért is igyekeznek buzgón győzködni őket, meg lebeszélni a műtétről. Na, nem mintha arra bárki garanciát vállalna.
Bírom még a lelki okokat, a minap valaki azt írta, hogy ha megoldjuk a lelki bajainkat, akkor meggyógyul a gerincünk. Nem bírtam ki, hogy meg ne kérdezzem: akkor kinő egy új porckorongom? 

Tudom én, hogy a betegségekhez lelki okok is vezethetnek, de sokkal inkább tapasztalom, hogy a betegség készíti ki az embert lelkileg. A fájdalom, a kiszolgáltatottság.


Szerintetek a szintén sokat ajánlgatott kollagén, cápaporc meg hasonló "csodaszerek" érnek valamit? Mert nekem ezekkel kapcsolatban is az az érzésem, hogy csak a pénztárcát lapítják. 

Remélem, mindenki elviselhetően van, és bizakodva várja a hidegfrontokat! :) (Csak viccelek, de jön az ősz lassan.)

Előzmény: gerinc-S (17066)
gerinc-S Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17066

Hasonló a tapasztalatom nekem is. Csak én jóval tovább próbálkoztam vele. 

Előzmény: gombóc63 (17065)
gombóc63 Creative Commons License 2023.09.06 -1 0 17065

ADT tornán én is jártam, mert ugye mindent meg kell próbálni. Na ha valami az egy lehúzás, ugyan csak egyszer mész el, hogy betanítsanak egy tornát ( nem felügyelve, hogy utána jól csinálod-e) de maga a torna a világon semmi különöset nem tartalmaz, erre egy mezei jó gyógytornász pont elég. Megint nevet adtak a gyereknek, hogy legyen mibe belefutnia a betegnek. Csináltam minden nap, majd 2 és fél hónap után beállt a derekam. Ez az én véleményem és tapasztalatom. 

Előzmény: Graver (17062)
Graver Creative Commons License 2023.09.06 0 0 17064

Bene Máté Zoltán. Csak itt nem lehet szerkeszteni.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (17063)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.09.05 0 0 17063

Bene Zoltánt műtötték.Bene Mátét nem műtötték.

Előzmény: Graver (17062)
Graver Creative Commons License 2023.09.05 0 1 17062

Sziasztok! Rég volt itt aktivitás.
Azért elmesélem, hogy az FB gerinces csoportjában folyton ajánlgatják az ADT-t és Bene Zoltánt, mint műtét nélküli megoldást.
Lehet, hogy szenilis vagyok, de határozottan úgy emlékszem, hogy anno, tizenéve, amikor feliratkoztam a hírevelére, még azt írta magáról,

hogy műtötték a gerincét, és a módszerét a kiújulás elkerülésére, illetve megelőzésre fejlesztette ki. Persze, tizenéves emaileket nem őriztem meg
(miután már meg kellett volna venni a könyvét, ejtettem a témát, mint lehúzást).
Mindez csak azért érdekes, mert ma megemlítettem ezt egy tagnak válaszul a csoportban, mire elég hamar megjelent maga Bene Máté, hogy
cáfoljon, hogy őt nem műtötték. :-o Még sohasem láttam őt a csoportban, úgy hogy rendesen meglepődtem. 


 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!